Belépés
gaby13.blog.xfree.hu
Voltunk ugy mint ti, lesztek ugy mint mi... gaby gabo13
1957.08.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 280 
Ragyogj!...
  2011-03-31 20:53:09, csütörtök
 
 Elaludtak a fák
a levelek libegnek
az álmok tudnak várni
az álmok nem sietnek

Tudjál álmokra várni
ahogy ők tudnak várni rád
az éber
csak így nem csalja meg magát

A levelek fölött
álmodó fények úsznak
az álmok fölragyognak
a fények elalusznak

Aludj fényekkel együtt
ragyogj álmokkal együtt

Szilágyi Domokos


 
 
0 komment , kategória:  vers  
Köszönet...
  2011-03-31 20:39:21, csütörtök
 
  Gabykám beugrottam, fárasztó napom volt, így gyors leszek! Legyen csodaszép a délutánod és még szebb az estéd! MINDENT NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK! Ölellek szeretettel Ildykó 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtol  
Fordulat...
  2011-03-31 15:27:35, csütörtök
 
  Fordulat az utolsó pillanatban - Hogyan súlyosbodott a vád Stohl ellen?

Az ítélethirdetés előtt nem sokkal súlyosbította az ügyészség a vádat Stohl András színész ellen abban a perben, amely az általa okozott baleset miatt indult ellene. Az ügyész letöltendő börtönt kért, és a színész ügyvédje is azt mondta, hogy a legtöbb, amiben reménykednek, a felfüggesztett szabadságvesztés. A vád az után módosult, hogy kiderült, maradandó egészségkárosodást szenvedett a balesetben megsérült idős férfi. A bíróság délután egy órakor hirdet ítéletet az ügyben.

Tanúk és orvos szakértő meghallgatásával folytatódott csütörtökön Stohl András színész, televíziós műsorvezető büntetőpere a Budakörnyéki Bíróságon. Stohl ellen "súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével" indult bírósági eljárás, miután tavaly májusban ittasan vezetve balesetet okozott: Fót felé hajtva áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szabályosan haladó autóval. A balesetben egy idős férfi súlyosan megsérült, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott orvosi szakvélemény szerint a súlyos sérültnél enyhe mértékű maradandó egészségkárosodás állapítható meg. Ennek alapján módosult a vád is, és most már maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolják a színészt. Ennek alapján akár letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak Stohlra, és az ügyész ezt kérte a bíróságtól.

Az ügyész szerint az elkövetett bűncselekményért akár öt év szabadságvesztés is járhat. Stohl ügyvédje is azt mondta a tárgyaláson, hogy a legtöbb, amit remélhetnek, a felfüggesztett szabadságvesztés. Az ügyész és a vádlott védője is azt mondta, hogy sokkal több a súlyosbító körülmény, mint az enyhítő. Stohl ügyvédje azt kérte, ha a bíróság az ügyész indítványának megfelelően végrehajtandő szabadságvesztést szabna ki, a büntetés a minimumhoz közeli legyen, és a szabadságvesztés felének kitöltése után bocsássák feltételes szabadságra. A bíróság a délután egy órakor folytatódó tárgyaláson hirdet ítéletet.

"Rettenetesen sajnálom"

A balesetben megsérült idős férfit is meghallgatták a tárgyaláson. A férfi nehézkesen lépdelt, és azt mondta, "a lábam fáj, nem tudom terhelni". Azt nem tudta egyértelműen megmondani, hogy Stohl mit mondott neki a baleset után közvetlenül, de hozzátette, hogy később bocsánatot kért tőle, és ő ezt elfogadta. Közölte azt is, hogy lesz kártérítési igénye az ügyben.

"Rettenetesen sajnálom" - mondta Stohl az utolsó szó jogán, hozzátéve, hogy megértette azt, amit az ügyész mondott, és "úgy gondolom, hogy mindezekért felelnem kell". Tudósítónk szerint a színész a tárgyalás alatt végig feszülten figyelt, és arcán nem látszott semmi reakció akkor sem, amikor az ügyész közölte, hogy letöltendő börtönbüntetést kér. Stohl azt is mondta, tudja, hogy közszereplő, de azt kéri, hogy ez semmilyen értelemben ne befolyásolja a bírót.

tárgyaláson a baleset sérültje mellett meghallgatták tanúként azt a sofőrt is, aki a baleset után közvetlenül megállt a helyszínen. Stohl mindkét tanú esetében felállt, és meghajolva bocsánatot kért, de a sofőr közölte, hogy szerinte tőle nem kell elnézést kérnie. A férfi azt mondta, hogy amikor Stohl a baleset helyszínén kiszállt az autóból, akkor azonnal el is esett, a tekintete pedig homályos volt.

"Drágám, te vezettél"

A tanú szerint a színész telefonált, és vélhetően a barátnőjével beszélhetett, mert azt mondta, "az a lényeg, drágám, hogy te vezettél". A sofőr szerint miután Stohl letette a telefont, ő mondta neki, hogy "jó nagy balesetet okoztál", mire a színész azt válaszolta, hogy nem ő vezetett, hanem a barátnője. A tanú erre a tárgyaláson megjegyezte, "láthatóan nem is tudta, hogy a telefonbeszélgetés tanúja voltam".
Stohl az utolsó szó jogán beszél

Stohl vérében a baleset után kábítószer nyomait is megtalálták, ám mivel vállalta, hogy elterelésre jár, emiatt nem indult ellene eljárás. A csütörtöki tárgyaláson meghallgattak egy orvos szakértőt arról, hogy a színész által a baleset előtt fogyasztott kokain hatással lehetett-e rá akkor, amikor a balesetet okozta. Az orvos szakértő közölte, hogy a vérvizsgálat alapján ezt nem tudja megmondani, ahogyan pontosan azt sem, mikor fogyasztotta a drogot a színész.

Stohl szerdán az MTI-nek azt mondta, nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni, és hogy mindent elfogad, és bocsánatot kér, és tagadta azt a feltételezést, hogy mindent elrendezett maga körül arra az esetre, ha letöltendő börtönre ítélnék (erről bővebben itt olvashat).

A színész elleni per tavaly decemberben indult, az első tárgyaláson tett vallomása szerint bort, kokaint és whiskyt fogyasztott a balesetet megelőző estén. Akkor azt mondta, bűnösnek tartja magát, de a balesetből csak a csattanásra emlékszik. A tanúk szerint a részeg Stohl az élettársát akarta rábeszélni, hogy vállalja helyette a balesetet. Stohl az első tárgyaláson is meghajolva kért bocsánatot .

(forrás:origo )
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Elveszett világot ....
  2011-03-31 15:22:09, csütörtök
 
  Elveszett világot fedeztek fel egy tenger alá süllyedt hegyen

Az elveszett világ című népszerű könyv és film kitalált hősei a szárazföldön bukkantak rá egy olyan területre, ahol rég kihaltnak hitt állatok élték mindennapi életüket. Új-zélandi biológusok a tenger felszíne alatt találtak egy igazi elveszett világot.


Arthur Conan Doyle népszerű könyve, Az elveszett világ gerinces állatok olyan közösségét mutatja be, amely nagyon keveset változott azóta, hogy a Tyrannosaurusok és a Triceratopsok sétálgattak a Föld felszínén. Ez az elképzelt terület egy dél-amerikai magaslaton rejtőzködött.

Az "igazi elveszett világ" azonban egy tengerszint alá süllyedt hegyen található, az Antarktisz partjaitól nem messze. Ebben a környezetben a dinoszauruszok helyett olyan tengeri liliomok (Crinoidea) nyüzsögnek, amelyek a földtörténeti óidő (paleozoikum) és középidő (mezozoikum) során élték virágkorukat, helyenként kőzetalkotó mennyiségben (a Bakonyban és a Gerecsében is vannak ilyen, úgynevezett krinoideás mészkövek). A tengeri liliomok ma már - elsősorban a mezozoikum óta elszaporodott ragadozó élőlények miatt - csak kis mennyiségben fordulnak elő, elsősorban a mélytengerekben. A tüskésbőrűek közé tartozó állatok a tengeri csillagok és a tengeri sünök rokonai, és többnyire a tenger aljzatához rögzülve élnek.

Az új-zélandi David Bowden (National Institute of Water and Atmospheric Research, Auckland) és kollégái az elmúlt években Új-Zélandtól délre, a Ross-tengertől észak-északnyugatra végeztek tengerbiológiai vizsgálatokat. Eközben az Admiralty névre hallgató tenger alatti magaslaton ezerszámra találták meg egy olyan tengeri liliom faj egyedeit, amely eddig ismeretlen volt a tudomány előtt. A kutatókat már csak azért is meglepte ez a nagyon népes populáció, mert a szomszédos Scott-sziget tengeralatti magaslatán alig kéttucatnyi példányt találtak ugyanabból a fajból. A nagyméretű, mintegy 50 centiméter magas tengeri liliom a Hyocrinoidea családba tartozik. Ezek - más száras tengeri liliomokkal szemben - állandóan az aljzathoz rögzülve élnek.

Szintén nagy egyedsűrűségben találtak ezen a területen kígyókarú tengeri csillagokat (Ophiocamax gigas, lásd az alábbi képen), amelyek szintén a tüskésbőrűek közé tartoznak. Ugyanakkor feltűnően hiányoznak az olyan ragadozó csoportok, mint a rákok vagy a halak. Ezzel szemben több helyen megfigyelték, amint tengeri csillagok vagy tengeri sünök támadták meg a tengeri liliomokat.
Kígyókarú tengeri csillag (Ophiocamax gigas)

A biológusok szerint ez a "paleozoós típusú" élőközösség, amely a tengeri liliomok dominanciájával és a modern ragadozó csoportok hiányával jellemezhető, óceanográfiai okok miatt alakulhatott ki az Admiralty területén. Az Antarktisz partjairól ugyanis tápanyagban szegény vizek érkeznek ide, ezért a ragadozók nem tudnak megélni a területen. Ezzel szemben a Scott-szigetet az északról származó, tápanyagban gazdag vizek érik el, ahol emiatt a ragadozók is jóval gyakoribbak.

Az élő példányok mellett a tenger aljzatát borító köveken mindenhol jól látható a korábban élt tengeri liliomok rögzülésének a helye. A Crinoidea-példányok átlagosan 20 éves élettartama és a tengeraljzaton felhalmozódott vázak mennyisége alapján a kutatók szerint ez az életközösség már legalább 25 ezer éve virágzik az Admiralty magaslat területén.
Utoljára a földtörténeti középidőben élhettek ilyen háborítatlanul tengeri liliomok nagy tömegekben

Habár maga a közösség viszonylag fiatal, a példányok annyira hasonlóak a földtörténeti középidőben élet őseikhez, hogy a táplálkozási szokásaik és a megjelenésük valószínűleg semmit nem változott az eltelt évmilliók alatt. Ez az életmód azonban eltűnt a tenger alatti környezetek nagy részéből, így érthető volt a biológusok csodálkozása, amikor egykori pompájuk teljes fényében látták őket viszont. Beszámolóik szerint szerencséseknek mondhatják magukat, mert ténylegesen átélhették azt a meglepetést, amit Conan Doyle hősei éreztek, amikor meglátták az élő őshüllőket a regényben.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy megtaláljalak......
  2011-03-31 15:10:47, csütörtök
 
 Friss illatok kacagnak már
nyíló ég alatt,
nyújtózó fák közt kereslek,
rég nem láttalak.

Rólad mesél, súg a nádas,
zsong a fűzberek,
minden arra ösztönöz, hogy
megkeresselek.

Rétek ébredő dalában
ringsz, mint árnyalak,
feléd küld az új tavasz, hogy
megtaláljalak.

Kormányos Sándor 
 
0 komment , kategória:  sajátk+szöveg  
Várni....
  2011-03-31 15:01:26, csütörtök
 
  Várni

- Kérek öt tyúkot és öt kakast.
- De asszonyom, öt tyúkhoz elég egy kakas is.
- Ugyan már! Tudja ön, mi az, várni!Szelídítés

- Mit csinál a nő, ha kihal a utolsó férfi is a világon?
- Megszelídít egy újabb állatot!Szorít

- Hányadik születésnapját ünnepli, asszonyom?
- Pontosan ugyan annyit, ahányas cipőt viselek!
- És hányas cipőt hord?
- Harmincötöst!
- Nem szorítja egy kicsit?!


 
 
0 komment , kategória:  humor  
Megdöbbentö...
  2011-03-31 14:55:59, csütörtök
 
  5 megdöbbentő orvosi csoda
Aki kedveli az orvosi sorozatokat, több csodát is láthatott már a képernyőn, az Oddee.com weboldalon azonban olyan esetekről olvashatunk, amelyek valóban megtörténtek


Orvosi csodák naponta kapnak helyet a különböző médiumok híradásaiban, igaz, valóságtartalmukat csak korlátozottan tudjuk ellenőrizni. Az emberi szervezettel kapcsolatos megmagyarázhatatlan jelenségek néhány évszázaddal ezelőtt még a vallásos érzületet is táplálták, vagy legalábbis erre használta őket az egyház és a kézzelfogható bizonyítékokra áhítozó hívők serege. Ma már ezek az esetek talán inkább arra figyelmeztetnek, hogy belássuk, és időről időre figyelmeztessük magunkat: közel sem tudunk mindent az emberi szervezetről, és a mindenhatónak gondolt tudomány még egyáltalán nem tart ott, ahol mi, gyógyulni vágyók szeretnénk.

Az orvosi csodák között szerencsére olyanok is vannak, amelyekben egy-egy úttörő orvosi beavatkozást követett megmagyarázhatatlan, de örömteli gyógyulás. A következőkben ezekből mutatjuk be a legérdekesebbeket, a MediPress gyűjtése alapján.

Szív nélkül élni

A tizennégy éves D'Zhana szíve megnagyobbodott, ezért átültetésre volt szüksége. A régi szívét azonban még az előtt ki kellett venni, hogy újat találtak volna számára, így a lány négy hónapig élt úgy, hogy két mesterséges pumpa segítségével áramoltatták a vért a testében.

Szemfog, szó szerint

A 42 éves, Angliában élő Martin Jones balesetben vesztette el látását. Tíz évvel később az egyik fogának egy részét ültették be a szemébe, és hamarosan újra látott. A brightoni Sussex Szemklinika úttörő munkát végzett ezzel az operációval.

Csodálatos menekülés

Shannon és Mike Gimbel azt a szomorú hírt kapta az orvosaitól, hogy ikergyermekeik közül az egyiket el kell távolítani az anya méhéből, különben mindketten életüket vesztik. Miután meghozták a nehéz döntést, hogy a gyengébb gyermekükről lemondanak, orvosuk, Kent Heyborne új javaslattal állt elő. Felvette a kapcsolatot egy utahi sebészcsoporttal, amely lézeres műtét segítségével szétválasztotta az ikrek közös vérkeringését, így két hónappal később mindkét kislány egészségesen született meg.

Ima vagy orvoslás?

Jordan Taylor koponyája egy autóbalesetben levált a hátgerincéről. Az orvosok egy százalék esélyt adtak a túlélésére. A gyülekezet, ahova a Taylor család tartozott, hallott a balesetről, és imádkozni kezdtek a fiú gyógyulásáért. A hír gyorsan terjedt, és idővel már legalább húsz templomban imádkoztak a csodáért. Hogy ez volt-e az oka, nem tudni, de három hónap múlva - drótokkal és csavarokkal a testében - Jordan visszatért az iskolába.

Köszönet a póknak

David Blancarte egy motorbalesetet követően már húsz éve tolószékben élt, amikor megcsípte egy pók, és hamarosan újra járni kezdett. A pókcsípés miatt ugyanis kórházba került, ahol fizikoterápiás kezelés közben az egyik nővér felfedezett egy rögöt a lábában. Lefuttattak néhány tesztet, és öt nappal később Blancarte saját lábán hagyta el a kórházat. (Ezt az esetet mellesleg a Doktor House sorozatban is feldolgozták, bár ott nem pókcsípés miatt került kórházba a páciens.)

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szeretettel neked...
  2011-03-31 14:45:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlet  
Barátság...
  2011-03-31 14:26:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézet  
Tollasbál a konyhában....
  2011-03-31 09:42:09, csütörtök
 
  Csempészd be az egészséges fehér húst mindennapi étrendedbe! Változatos csirkés fogásainkra a család sem fog ráunni.

Mogyorós csirkemell

1. Tisztítsunk meg 4 db bőrös csirkemellet (kb. 60 dkg). Sózzuk és borsozzuk meg, majd pirítsuk meg őket 2 ek felforrósított olajon mindkét oldalról, és fektessük tűzálló edénybe. Süssük 220 fokon kb. 15 percig. Közben keverjünk össze 5 dkg darált mogyorót 8 dkg vajjal, és a sütés vége előtt 5 perccel kenjük a húsra.

2. Vágjunk vékony szeletekre 1 db bagettet. Kenjük meg a szeleteket egy kevés vajjal, és szórjuk meg 2 ág rozmaring felaprított leveleivel. Tegyük őket tepsire, süssük 200 fokon kb. 5 percig, amíg megpirulnak. Kínáljuk 10 dkg rukolával együtt a felszeletelt csirke mellé.

Elkészítés: 35 perc, 4 személyre, egy adag: 852 kcal

Jó étvágyat....

 
 
0 komment , kategória:  étel-ital  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 280 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 280 db bejegyzés
e év: 2402 db bejegyzés
Összes: 9852 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 1909
  • e Hónap: 4235
  • e Év: 4235
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.