Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 232 
Ha itt terem az ellen, ki fogj
  2011-03-31 22:39:59, csütörtök
 
  lHa itt terem az ellen, ki fogja tudni megtöteni a puskát?
Szerző: zero
- 2011.03.31. 13:15

Ha megcsinálnák egyszer a magyar Elnök embereit, nálunk nem dráma lenne, hanem sírvaröhögős sitcom, túl az angol abszurd humoron. Lassan 1 éves a kormány, szóval közeledünk az évadzáró epizódig, látszik, hogy a Nagy Átívelő Szál így az évad végén az alkotmányozás. No, itt aztán kijön minden, ami magyaros.

A mezei fideszesek összefognak a Jobbikkal hogy nehogy kivegyék a vármegyéket a szövegből?
Csodálatos!

Még egy noname "párt" ex-pártállami képviselője is képes megírni egy alkotmánytervezetet, míg három - megválasztott - ellenzéki párt csalánnal veri a faszát, és arra sem képesek, hogy írjanak egy saját tervezetet?
Csodálatos!

A miniszterelnök úr szerint kb. mindenki rasszista, ezért nem lesz gyermekek után extra szavazat, de reméli pár év múlva megváltozik az emberek véleménye?
Csodálatos!

Nem lesz népszavazás az alkotmányról, mert a Zembereknek "túl összetett" egy ilyen 60 oldalas iromány, nem úgy, mint a faék egyszerűségű vizitdíj. És ezt így ki is mondják.
Csodálatos!

A sietség és fordítási nehézségek miatt lett "más" az alkotmánytervezet angol nyelvű fordítása, hazudja bele Szájer a kamerákba. A Nemzeti Hitvallás szövege pedig azért maradt ki, mert "ünnepélyes volta miatt nehezen tűri a nyersfordítást".
Csodálatos! A médiatörvény és a Széll Kálmán terv után újra megjátsszák ezt az ovis trükköt, harmadjára három hónapon belül!
Erre folytatódik » Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Dajcstomi reagálása
  2011-03-31 22:36:25, csütörtök
 
  Dajcstomi reagálása
Szerző: laspalmas
- 2011.03.31. 10:40

Hivatalos állásfoglalás természetesen nincs, talán meg se próbálták elmagyarázni a kommunikációs szakik Viktornak, hogy mi is az a Twitter, ahol a 23. szülinapon köszöntőt mondó kedvence ámokot fut.

Erre folytatódik »
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
ultimátum
  2011-03-31 10:43:47, csütörtök
 
  2011-03-30. 16:12
Tíz hónap felfüggesztett a népnyúzó bankoknak adott ultimátumért

Tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a II.-III. kerületi bíróság szerdán nem jogerősen Éliás Ádámot, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnökét, mert 2009 júliusában a nagy nyilvánosság előtt is közzétett ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához.
A vádlott ebben kijelentette, hogy a pénzügyi válság következtében megszaporodott árverések és kilakoltatások miatt, a társadalom védelme érdekében az általa vezetett mozgalom háborúban állónak tekinti magát a bankokkal. A bíróság álláspontja szerint ezzel "négyrendbeli kényszerítés kísérletének bűntettét követte el a vádlott". A döntés nem jogerős, mert bár a vádhatóság képviselője tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hejőszalonta
  2011-03-31 10:35:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hejőszalonta: demonstrációra k
  2011-03-31 10:33:08, csütörtök
 
  Hejőszalonta: demonstrációra készülnek a "cigányterror ellen" 2011. március 30., szerda, 22:14
Szerző: Hírszerző/FH

Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen."A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán március 23-án gyilkoltak meg egy asszonyt, az eddigi adatok szerint az albérlői. Egyed Zsolt és Balla Gergő, jobbikos országgyűlési képviselők aznap közleményükben azt írták: "Hejőszalontán brutális, cigánybűnözők által elkövetett gyilkosság történt, az áldozat egy 50 év körüli helyi asszony, akit saját házában gyilkoltak meg. A neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás és a helyi lakosok beszámolóiból kiderült, hogy a helyi lakos torkát elvágták és több késszúrással megölték a saját házában."

Szegedi Márton, a Jobbik megyei elnöke, miskolci alelnöke által a Független Hírügynökséghez eljuttatott felhívásban az áll, hogy mindenkit várnak, aki úgy gondolja, véget kell vetni a "cigánybűnözésnek." A fáklyás felvonulást egyébként a március 23-án megölt idős asszony, Teréz néni emlékére szervezik. Este hat órakor a helyi sportpályáról fáklyás felvonulás indul a megölt asszony házához, ahol gyertyákat helyeznek el.

A rendezvény fő szervezője a Jobbik színeiben indult a 2010-es önkormányzati választáson a miskolci 5-ös számú választókerületben, de jelenleg nem jobbikos képviselő. A felhívás szerint beszédet mond azonban Schneider Tamás, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője, Egyed Zsolt és Balla Gergő jobbikos országgyűlési képviselők, Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője és Miklós Árpád, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jobbikos frakcióvezető.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ehető mikor lesz? - maszatolás
  2011-03-31 10:27:40, csütörtök
 
  Ehető mikor lesz? - maszatolás a vörösiszap körül 2011, március 30 - 18:37
Alig fél év telt el a kolontári iszap-katasztrófa óta, s már kormányzati szinten is elkezdődött ,,a felelősség elmaszatolása" - mutatott rá szerdai sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

A jobbikos országgyűlési képviselő emlékeztetett: Illés Zoltán államtitkár a tragédia első napjától kezdve hangsúlyozta, hogy a Mal Zrt. zagytározójában tárolt vörösiszapot törvényellenesen nyilvánították nem veszélyes hulladéknak. Ezzel szemben a Környezetvédelmi Hatóság nemrég elkészült jelentésében az áll, hogy a vörösiszap minősítésében nem követtek el hibát, tehát az továbbra is nem veszélyes hulladéknak számít.

Társtettesek

Kepli szerint további kérdéseket vethet fel, hogy annak idején az Illés által törvénytelennek nevezett besorolást az a Dr. Kling István írta alá, aki a jelenlegi kormányban vízügyi államtitkári posztot foglal el. A döntést alátámasztó szakvéleményt többek között Szépvölgyi János, az MTA intézetigazgatója, illetve Rédey Ákos a Pannon Egyetem nemrégiben leköszönt rektora jegyezte. Kérdésre válaszolva a képviselő leszögezte: az anyag nem veszélyes hulladéknak való minősítését aláírók a katasztrófa felelősei mellett társtetteseknek tekinthetők.

A vörösiszapot a tényeknek megfelelően veszélyes hulladéknak minősítő anyag már lekerült a témával foglalkozó hivatalos kormányzati honlapról is, helyette a látogatót a ,,Feltöltés alatt" felirat fogadja - tette hozzá a politikus, majd megjegyezte: kíváncsian várja, mikor lát napvilágot egy olyan jelentés, amelyben már ,,akár ehetőnek is" nevezik a tragédiát okozó anyagot.

A képviselő leszögezte, fenntartja azt az álláspontját, hogy súlyosan mérgező vegyületről van szó, melynek magas nátron-lúg tartalma komoly sérüléseket képes okozni, amint ez a katasztrófa idején nyilvánvalóvá is vált. Az a vörösiszap, amelyet az ominózus szakvélemény nem minősített veszélyesnek, messze nem ugyanolyan összetételű, mint az az anyag, amelyet Kolontár mellett tároltak. Ráadásul ugyanezt a folyadékot az almásfűzítői tározó esetében a veszélyes hulladékok közé sorolták be - mondta el Kepli, majd feltette a kérdést: hogyan lehet ugyanaz a vöröiszap az egyik helyen veszélyes, a másikon meg veszélytelen?

Nem leszünk restek

A jobbikos képviselő rámutatott: a kolontári tározó még a nem veszélyes hulladékok tárolására vonatkozó jogszabályoknak sem felelt meg, s így egy 2006-os kormányhatározat értelmében legkésőbb 2009. július 16-ig be kellett volna zárni.

Kepli Lajos úgy véli, a Mal Zrt. vitathatatlanul felelőssé tehető a tragédiáért, hiszen a lúgot ez a cég tárolta és kezelte többszörösen is szabálytalan körülmények között. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: a Földtani Intézettől kapott adatok alapján egyértelműen megállapítható, hogy a tározó falának átszakadását nem földmozgások, vagy más természeti jelenségek okozták, hanem az, hogy a védműveket nem megfelelő anyagból emelték.

A politikus azt is furcsállotta, hogy az ügyben indított nyomozás eredményéről az eljárás megkezdésének bejelentése óta nem tudhattunk meg semmi konkrétumot. A tragédia okait vizsgáló parlamenti bizottság azonban vezetésemmel hétről hétre újabb és újabb adatokat derít fel a katasztrófával kapcsolatban, s mi nem leszünk restek pótolni azt, amit a kormányzat eddig elmulasztott: feltárni és megnevezni az igazi felelősöket - zárta szavait Kepli Lajos.

barikad.huLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esővízgyűjtő felhőkarcoló
  2011-03-31 10:12:05, csütörtök
 
  Esővízgyűjtő felhőkarcoló
Két lengyel építészhallgató nevéhez köthető annak az esővizet összegyűjtő és újrahasznosító felhőkarcolónak az ötlete, melynek közepén tölcsér gyűjti össze a csapadékot. Ryszard Rychlicki és Agnieszka Nowak több nemzetközi díjat is elnyert a zöld tornyokkal.

Az esővizet nem csak az épület tetején kialakított tölcsér, hanem a felhőkarcoló oldalán spirálisan végig futó, díszítő funkciót is ellátó ereszcsatornák vezetik el az épület aljában található víztározóba. A felhőkarcolóval az volt a célja a tervezőpárosnak, hogy lehetőleg minél nagyobb mennyiségű esővizet tudjon begyűjteni az épület.

Az egy főre jutó átlagos vízfogyasztás 150 liter naponta. Ennek 85%-át szeretnék esővízzel helyettesíteni. Az esővizet hasznosító felhőkarcoló létjogosultságát támasztja alá az is, hogy az elmúlt harminc évben ugrásszerűen megnőtt a vízfogyasztás. Ebben döntő szerepet játszik a mosó- és mosogatógépek elterjedése, a kertgondozás, de hatalmas szelet jut a vízöblítéses vécéknek is. A már említett átlagos vízfogyasztásból 46 litert a toalettek öblítésére használunk. Érdekes adat, hogy az elmúlt egy században az amerikai vízfogyasztás a tízszeresére nőtt. Egy átlagos amerikai polgár ötször annyi vizet használ el, mint a fejlődő országok lakói...... ........... ........Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagyvilág  
Versike
  2011-03-31 09:59:18, csütörtök
 
  Gyöngyöspatai cigányasszony levele a börtönbe:

Neked írom édes rajkóm senkinek se másnak,
minálunk már a Gárdisták lövész árkot ásnak...
Éjjel-nappal menetelnek, nem lophatunk semmit,
nem fáztunk, és nem éheztünk soha még mi ennyit.
megmondom én drága Gazsim, kicsit azé félünk!
Te is tudod, hogy mi spontán bűnözésből élünk...
Ha ezek meg itt másíroznak, mindent megfigyelnek
.-mosolyogva büszkén nótát énekelnek...
Tele van az egész falu, fel-alá járkálnak,
rossz dóga van most itt a segílyes cigánynak.
Bezzeg a magyarok rendesen boldogok
látnád Gázsikám a szemük csak úgy ragyog.
...Összefogtak ezek fiam, nekünk nem is szóltak,
mi a lófaszt csináljunk?-aggyá választ holnap!

0ui ,a Magyarok feketébe öltöztek ,
attól tartunk a gárdisták végleg bekőtöztek,
csókol anyu, csomag nincs,
a kannásbor is drága kincs!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választások után
  2011-03-31 09:48:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Sörny-i tó
  2011-03-31 09:48:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sörivóknak  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 232 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 232 db bejegyzés
e év: 4677 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 282
  • e Hét: 938
  • e Hónap: 5083
  • e Év: 5083
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.