Belépés
klerierzsi.blog.xfree.hu
Örülj a mának László Istvánné
1957.06.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
Díszítők
  2011-03-31 23:12:01, csütörtök
 
 





























 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók  
Díszítők
  2011-03-31 22:57:45, csütörtök
 
 


































 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók  
Díszítők
  2011-03-31 22:41:11, csütörtök
 
 




























 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók  
Sorelválasztók, díszítők
  2011-03-31 08:03:37, csütörtök
 
 






















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók  
Narancsos párolt borjú
  2011-03-30 22:30:04, szerda
 
  1 kg borjúhús (szegy vagy dagadó)
1 diónyi vaj
2 mogyoróhagyma
1 ek. szemes zöld bors
4 dl száraz fehérbor
50 g korinthoszi mazsola
2-3 narancs
2 dl tejszín
fél kávéskanál étkezési keményítő
só és bors

A húst mossuk meg, kockázzuk fel és fűszerezzük sóval, valamint borssal, majd a felhevített vajon jól süssük meg. Ezután a zaftjában pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd dolgozzuk hozzá az összetört zöld borsot és a bort. Helyezzünk rá a fedőt és takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Ezután szórjuk bele a megmosott mazsolát és tovább fél óráig rotyogtassuk fedő alatt.
Vágjuk fel a narancsokat és a kifolyt levet keverjük össze a tejszínnel és a keményítővel, majd a főzés végén adjuk az ételhez a naranccsal együtt. Néhány percig még takarékon rotyogtassuk, aztán tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
Nápolyi borjúborda
  2011-03-30 22:28:41, szerda
 
  200 g vaj
4 db 250 g-os borjúborda
1 karikára vágott hagyma
2 meghámozott, kimagozott és felszeletelt alma
200g csiperkegomba
1 ek. aprított tárkony
100 ml szűz olívaolaj
200 g mascarpone
só, bors
2 félbevágott húsos paradicsom
bazsalikomlevelek

Pirítsuk meg a bordákat vajban, majd tegyük tálba. Almát és hagymákat pirítsuk aranysárgára. Tegyük tűzálló tálba, majd helyezzük rá a húst.
Pirítsuk meg gombát, borsot, és a tárkonyt. Szórjuk meg szezámmaggal.
Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd tegyük tálba.
Szórjuk meg sajttal, locsoljuk meg olívaolajjal. Almát, hagymát, húst rendezzük el rajta. borsot, gombát, pecsenyelét öntsük a húsra, bazsalikommal és paradicsommal rakjuk körbe, és sütőben süssük 5 percig.
Ízesítsük, majd rakjuk tányérra.

: Ízletes receptek
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
Mexikói borjútokány
  2011-03-30 22:26:44, szerda
 
  1,5 kg borjúlapocka
15 dkg zsír
25 dkg hagyma
2 dkg édes-nemes paprika
10 dkg sűrített paradicsom
30 dkg morzsolt csemegekukorica
25 dkg csiperke
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom


A kukoricát sóval ízesített vízben megfőzzük. A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, majd forró zsíron megfuttatjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, vizet öntünk hozzá, és beleöntjük a sűrített paradicsomot. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a húst, sóval ízesítjük, majd lefedjük majdnem készre főzzük.
A gombát felkockázzuk, majd forró zsíron megfuttatjuk, és a felkockázott paradicsommal és paprikával húshoz adjuk, majd készre főzzük. Hozzáadjuk a kukoricát és rizzsel tálaljuk.


Ízletes receptek
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
Póréhagymás borjúragu
  2011-03-30 22:22:36, szerda
 
  1 kg zsenge, kisebb póréhagyma
800 g borjúhús
1 ek. olívaolaj
40 g vaj
2 dl száraz fehérbor
4 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál kakukkfű
2 citrom
só és bors

Vágjuk nagyobb kockákra a húst és 20 g vaj, valamint az olívaolaj keverékében süssük aranysárgára. Közben fűszerezzük sóval és borssal. Vegyük ki a húst és a zaftjában, amihez adjuk a vaj másik felét pároljuk 5 percig a felszeletelt póréhagymát. Dolgozzuk hozzá a húst, a bort, a tejet, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Helyezzünk rá fedőt és takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Facsarjunk rá egy citromot, a végén pedig a másik citromot vágjuk karikákra és adjuk az ételhez.
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
Olaszos borjúcsülök
  2011-03-30 22:21:01, szerda
 
  1,5 kg borjúcsülök
20 dkg csiperke
15 dkg gépsonka
10 dkg zsír
10 dkg hagyma
10 dkg sűrített paradicsom
5 dl barnamártás
5 dkg vaj
3 dl száraz fehérbor


A húst leöblítjük, leszárítjuk, sóval ízesítjük, zsírt kenünk rá, és tepsibe rakjuk. Mellérakjuk a hagymát, kevés vizet öntünk hozzá, majd félig megsütjük. Utána kiszedjük a hagymát, és megsütjük a húst. Felszeleteljük, a zsírt egy fazékba töltjük, összekeverjük a sűrített paradicsommal, megpirítjuk, hozzáadjuk a bort és a barnamártást, majd összeforraljuk. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát amelyet előzőleg a sonkával együtt megpirítottunk. Felfőzzük, majd a hús mellé tálaljuk.
Rizzsel, spagettivel vagy makarónival kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
Párolt borjúhátszín
  2011-03-30 22:19:35, szerda
 
  75 dkg hátszín
5 dkg margarin
friss rozmaring
4 sárgarépa
4 burgonya
2 fehérrépa
2 póréhagyma
1 zellerszár
1 babérlevél
5 szem bors
liszt
3 ek. tejföl
só, őrölt bors

A hús mindkét felét a vajon megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, a rozmaringgal ízesítjük. Az összes zöldséget feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk a babérlevéllel és a borssal együtt. Felöntjük 2,5 deci vízzel, majd lefedve 2 órát pároljuk. Ezután a felszeletelt húst és a zöldségeket tálra tesszük, a pecsenyelevet leszűrjük. Még egyszer felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert liszttel besűrűsítjük. Belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és ezzel kínáljuk a húst.
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyüjtemény  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 918 db bejegyzés
Összes: 14816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 1636
  • e Hónap: 6508
  • e Év: 213874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.