Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A kisegér és az egérfogó tört.
  2011-03-26 22:55:22, szombat
 
 

A kisegér és az egérfogó története


Az egér egy lyukból nézi a parasztot és a parasztasszonyt, amint egy
csomagot bont fel. Elszörnyülködve látja, hogy egérfogó van benne.
Kiszalad az udvarra, és kiabál: "Egérfogó, egérfogó"!
A tyúk ránéz, és azt mondja:
- Tudom, hogy nagyon félsz, de nekem nincs mitől félnem.
Az egér a disznóhoz szalad. A disznó röfög egy kicsit, és azt mondja:
- Sajnálom, ez rám nem vonatkozik, de imádkozni fogok érted.
Az egér a tehénhez menekül. A tehén elbőgi magát:
- Egérke, sajnálom, de nem az én bőrömről van szó!
Az egér lehajtott fejjel tér haza.
Még azon az éjszakán a házban nagy zajjal lecsapódott az egérfogó.
A parasztasszony sietett megnézni, mit fogott az egérfogó. A sötétben nem vette észre, hogy mérges kígyó esett a csapdába, és az állat megmarta a lábát.
A paraszt bevitte a kórházba a feleségét. Nemsokára hazaengedték, de még mindig lázas volt. A paraszt tyúkot vágott és erőlevest készített a asszonynak, de szenvedése nem múlt el. Jöttek a barátok, egész nap ápolták, gondoskodtak róla. A paraszt disznót vágott, hogy legyen mit enni, de semmi sem segített, az asszony meghalt.
A temetésre sokan eljöttek. A paraszt tehenet vágott, hogy legyen elég ennivaló a halotti toron.
Az egér szomorúan nézte végig a halotti tort.

Ha megtudod, hogy valakinek problémája van, és azt gondolod, hogy ez téged nem érint - gondolkodj el. Mindannyian ugyanazon az úton
haladunk, amelynek neve: ÉLET. Minden ember és minden esemény az élet képzeletbeli szőttesének egy-egy fonala...

(ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Kryon tanítása 2011.03.25.
  2011-03-26 22:52:30, szombat
 
 


Kryon tanítása
2011.03.25

Kryon vagyok a mágneses szolgálattól. Köszöntelek benneteket.

A mostani időszakban másodpercről másodpercre változnak a dolgok, ne bocsátkozz jóslásokba, hogy mi fog történni néhány hónap vagy egy év múlva.
Megkaphatsz egy feladatot, készülsz rá, és amikor eljön az idő, lehet, hogy nincs már rá szükség, mert amikor készültél rá energetikailag már javában folyt a feladat elvégzése.

Nagyon sok dolog vár még rátok, a java még hátra van.

A váltás időpontjához már nem kell sokat várnotok. Az idő közeleg.
De utána a munkátok meg fog sokasodni, mert rendet kell majd tenni, és újjá kell majd építeni szinte az egész életet.
Lesznek olyan helyek, ahol szinte észrevétlenül fog megtörténni az átmenet ott, ahol spirituálisan sokkal fejlettebbek az emberek, ahol felkészültebbek, nyitottabbak.
A ti egyik feladatotok az, hogy a Kárpát medencében minél könnyebb legyen az átmenet.
Nem mindenki fog csatlakozni hozzád. Ne vessétek majd a szemükre azt, hogy te nem tettél semmit, mert lehet, hogy ő azt a feladatot vállalta, hogy csak az építkezésben segítsen nektek.
Mi hálásak vagyunk, hogy ti, akik most itt vagytok ebben a teremben, felvállaltátok azt, hogy a kezdetektől együtt dolgoztok velünk. Születésedtől fogva erre készültél, és ha visszagondolsz az elmúlt évtizedekre, akkor pontosan látod, hogyan alakult át életed. Legyen ez példaértékű számodra, és mutasd meg az embereknek, hogyan kell megerősödni, hogyan kell változni, hogyan kell egy földi életen belül két életet élni.

Még sokat fogtok változni.

Sokminden fog történni veletek és körülöttetek.
Fénymunkások vagytok, a szeretet hírnökei.
Mi segítünk benneteket, hogy zökkenőmentesen sikerüljön ez az egész nektek.
De ti felvállaltátok azt is, hogy ebben az időben oldjátok fel a karmáitokat, és vannak köztetek olyanok, akik nem csak az egyéni karmájukat oldják most, hanem csoportos család karmát is. Tisztelet, hála ezért nektek.

Had beszéljek most arról, mik történhetnek a Földön 2011-ben

Nagyon sok szárazföld fog eltűnni a víz alá. Mert a víz visszakéri azt, amit az emberiség elvett tőle. De ahol elveszi a szárazföldet, attól nem messze újabb szárazföldek fognak felbukkanni. Hawaii szigetcsoportnál a szárazföld folyamatosan terjeszkedik., mert a vulkanikus tevékenység folyamatos.
Sok olyan hely van a Földön, ahol az óceán alatt folyamatosan vulkánikus tevékenység folyik. Az óceánnak csupán az 5%-át ismeritek. A többiről fogalmatok sincsen. Ez érint benneteket is, mert éghajlati változásokat okoz majd.

Mert amikor az Északi sark picit lejjebb húzódik, a jégtakaró kicsit lejjebb ereszkedik, és elég fél fok hőmérséklet csökkenés vagy növekedés, máris egy globális időjárás változás áll be.
Ezért érint benneteket, hogy mi történik a távolban, a Föld másik pontján.

Most még csak a vízről és a tűzről beszéltem.
Ahogy a vulkáni tevékenység a tenger mélyén felerősödik, és ezek nyomások, ezek az energiák felkerülnek a légkörbe, olyan szeleket, légmozgásokat indítanak el, amilyet ez idáig nem láttatok.
Azért mondom ezt el nektek, hogy tudjátok, hogy a Föld másik oldalán történő változások befolyással lesznek rátok is.
De ezek az időjárás változások olyan dolgokat is elő fognak idézni, amiket régóta vártatok.

Olyan helyeken fogtok újra termelni, ahol idáig nem is gondoltatok rá. (Itt valószínű, hogy Afrika északi részéről van szó.)
És Magyarországon és a Kárpát medencében olyan dolgokat tudtok majd termeszteni, amiket idáig soha. Ezért kérem tőletek, hogy engedjétek be az újat, engedjétek be a változást.

Afrikában igazán felgyorsultak az események.

Elmondtam nektek néhány hónappal ezelőtt, hogy Afrikában egy új ország fog születni. És láthatjátok megtörtént. Nevet még nem adtak a gyereknek. Ez az ország nagyon gyors ütemben fog fejlődni és változásokat hoz a világba, nemcsak Afrikában.
Amikor létre fog jönni az Afrikai Unió, megfogjátok látni, hogy milyen nagy kincs van abban a földrészben. Egyensúlyt fog hozni az átmeneti időszakban.

Készüljetek fel, és ünnepeljétek, hogy a régi rendszerek sorban omlanak össze és dőlnek meg.

Az átmeneti időszak mindig nehéz, és ez igaz rátok is.

Merj változni.
Merj lecsendesedni.
Merj egyszerűen élni.
Lépj ki a mókuskerékből, a versenyből, a harcból. Kerüld azokat a prófétákat, akik azt mondják, hogy harcolj és küzd. Mert ez mind a régi rendszer. Az új kórban nincs ilyen. Nem kell harcolnod semmiért és senkivel, mert mindent megkapsz, minden ott lesz körülötted, ott lesz előtted, csak észre kell venned, és be kell engedned hozzád. Meg kell engedned, hogy átöleljen a szeretetével, hogy végre értsd, hogy miről van szó.

20 éve vagyok veletek, nagyon szeretlek benneteket, és higgyétek el nekem, hogy nagyon rossz nekem látni azt,

ha szenvedéssel töltöd az életedet,
ha nem találod a kiutat,
amikor úgy érzed, hogy elveszett minden,
amikor azt mondod, hogy elhagytunk téged, hogy egyedül maradtál ezen az úton, hogy nincs aki segítsen neked,
ilyenkor néha esni szokott, mert mi megkönnyezünk téged,
és az mondjuk neked a Felsőbb Éneden keresztül, hogy itt vagyunk, csak hunyd le a szemed, nyisd ki a szíved, csendesedj el, és mond azt, hogy átadom az irányítást. Mond azt, hogy elfogadod a segítséget. Mond ki fennhangon azt:

Kedves Szellem, te pontosan tudod, hogy mire van szükségem, te pontosan tudod, hogy mit kell tennem, hát megengedem neked, hogy mutasd meg nekem azt.

Drága fénymunkás testvéreim, ne legyetek szégyenlősek, beszélgessetek a Felsőbb Énetekkel, beszélgessetek velünk.

Nem, kell mindig elutaznod több ezer km-t, hogy valamiért vagy valakiért tegyél valamit, mert ha már 4-en összejöttök, és együtt imádkoztok, együtt beszélgettek a Felsőbb Énnel, a Szellemmel, akkor az igen hatásos lesz.

Én a mágnesség mestere vagyok, átállítottam a mágneses hálót, és maradtam, hogy segíthessek, de én is csak akkor tudok segíteni, ha megengeded a Szellem segítségével azt, hogy én is segíthessek, ha beengedsz az otthonodba.

A 2011-es évvel kapcsolatban nem igazán tudunk jóslatokba bocsátkozni, mert a dolgok változnak.

Uralni tudjátok a Szent Elemeket, és ebben az évben igencsak hasznát fogjátok venni annak, ha a Földel, a Tűzzel, a Vízzel, és a Levegővel harmóniában együtt tudtok élni.

Ezért kérjük tőletek azt, hogy sokat tartózkodjatok a természetben ezek között az elemek között, és üdvözöljétek mindig őket, mert ebben az évben a Kárpát medencéhez is elérnek ezek az energiák.

És drága fénymunkás testvéreim, a ti feladatotok az, hogy a Földanyával minél jobban együtt rezegjetek, hogy ezek az átalakulási folyamatok minél simulékonyabbak legyenek, hogy folyóitok, tavaitok ne lépjenek ki intenzíven a medrükből, hogy a földmozgások csak enyhék legyenek. Szinte észre se vegyétek őket, csak a műszereitek jelezzék. Hogy a tűz, amikor elindul, csak egy elenyésző részt emésszen föl. Hogy egyensúlyban legyetek. Hogy harmóniában tudjatok élni. Hogy az áramkimaradásokat majd könnyen tudjátok kezelni.

Ne azt kérdezd partneremtől, hogy mikor lesznek ezek az áramkimaradások, ezek az események, mert mindenegyes meditációval, amit egyedül vagy közösen hajtasz végre, ezek enyhülnek.

Földanya érzi a rezgéseteket, pontosan tudja ő is, hogy kik vagytok.

Vannak köztetek olyanok, akik fel tudják venni azokkal a lényekkel a kapcsolatot, akik a földben élnek, akik onnan segítik ezt a folyamatot, az átmenetet.

Egy nagyon összetett dolog ez az időszak, és nemcsak rólatok, emberekről szól, és nemcsak a Földről szól, hanem az egész Univerzumról, az egész Galaxisról. 2015-ig ez a folyamat végbe fog menni.

A bolygók úgy fognak állni, ahogy még soha nem álltak.

Esetleg azt is megtapasztalhatod, hogy sötét lesz, de neked drága fénymunkás testvérem, akkor is ünnepelned kell, akkor is érezned kell azt, hogy valami történik, és tudnod kell, hogy 1-2 óra, 1-2 nap sötétség után a fény újra gyúl, és a Nap újra sütni fog, bevilágítja az egész Földet, és az Univerzumot.

Nagyon sokan vesznek körbe benneteket, itt vannak a Föld környékén, és figyelik azt, hogy az emberiség hogyan oldja meg ezt a feladatot. Sokan kapták fel a fejüket és jöttek ide Galaxisokon keresztül.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek olyan energiák, amik nem szeretnék ezt, de nem velük foglalkozunk. Mert nem azok ellen harcolunk, imádkozunk, akik meg akarják akadályozni ezt a folyamatot. Ezt jegyezzétek meg jól.


Nyisd meg a szívedet, és engedd, hogy a fény, a szeretet folyamatosan áramoljon.
Hidd el, hogy a rezgésszinted sokkal magasabb az övékénél, és nem tudnak megérinteni, a fény közelébe sem tudnak jutni, és nem tudnak neked ártani.

Nem vagytok egyedül az Univerzumban, nagyon sokan veszünk titeket körül, és segítünk nektek ebben a folyamatban.

Most segítőim a sorok között fognak sétálni, érezheted az energiájukat.
Ezért jöttél ma ide, hogy halld ezeket az információkat, érezd ezeket a rezgéseket.
Hát lélegezd be ezt az energiát.

Ennyit szerettem volna elmondani most nektek.

Köszönöm, hogy meghallgattatok, köszönöm, hogy itt lehetek veletek ily módon is.

Az Ég áldása legyen rajtatok.
(forrás:naptemplom.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Kryon tanítása  
Japán földrengés - cunami
  2011-03-11 22:20:21, péntek
 
 

Hatalmas földrengés és cunami Japánban

2011. március 11. 20:43 MTI/Index/Origo

A Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földrengés rázta meg Japánt. A cunami végigvonult a Csendes-óceánon

Újabb, 6,6-os földrengés rázta meg Japán középső részét, ez volt az eddigi utórengések közül a legerősebb, amelynek a Nagano Niigata térségben volt az epicentruma. Tokióban is megmozdultak az épületek, írja az AP hírügynökségre hivatkozva az Index.

Hivatalosan 151 halott Japánban

A japán rendőrség tájékoztatása szerint már 151 halálos áldozata van a földrengésnek és a cunaminak Japánban. A BBC tokiói tudósítója ugyanakkor nem hivatalos forrásokra hivatkozva legalább 350 halottról, és 500 eltűntről számolt be. Magyarország mentőcsapatot küld Japán földrengés sújtotta térségébe - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője. A távol-keleti országba nyolc műszaki mentő és egy szakértő tiszt utazik, akik földrengés utáni városi kutatási és mentési feladatokra vannak felkészítve.

1000 halálos áldozat?

AFP hírügynökség: a Világbank bejelentette, hogy kész segítséget nyújtani Japánnak a földrengés és a cunami után. A japán rendőrség eddig 133 áldozatról tud hivatalosan, a Kyodo News úgy tudja, a földrengés és a cunami áldozatainak a száma végül az ezret is meghaladhatja.

Átszakadt egy védőgát

A Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint átszakadt egy védőgát a japán Fukusima prefektúrában, a víz több házat is elmosott. Ugyanebben a prefektúrában van az az atomerőmű, aminek elromlott a reaktorhűtője. Emiatt több ezer embert telepítettek ki. Hawaiion nem okozott károkat a cunami.


Elérte Hawaii-t a cunami

A cunami elérte a Hawaii-szigetek partjait - jelentette pénteken a CNN. A rengés epicentrumától 6200 kilométerre lévő szigetcsoporton előzetesen evakuálták a tengerparti települések lakosságát. A három legnagyobb repülőteret bezárták, a haditengerészet Pearl Harborban állomásozó hajóit pedig készültségbe helyezték, hogy szükség esetén részt vegyenek a mentésben. A polgári védelem szintén kiüríttette Guam alacsonyan fekvő területeit. Elrendelték, hogy a lakosság vonuljon olyan helyre, amely legalább 15 méterrel a tengerszint felett található.

A Hawaiin született Barack Obama elnököt Washingtonban helyi idő szerint 4 órakor értesítették a vészhelyzetről.

Emelkedik a halottak száma

A guardian.co.uk tudósítása szerint a japán rendőrség immár 88 halálesetet tart nyilván, 349 ember eltűnéséről van hivatalos adat. Ezek a kalkulációk még nem számolnak a Sendaiban talált 2-300 vízbefúlt áldozattal. A BBC közlése szerint 88 ezer embert tűnt el, a keleti részen további utórengések voltak.

Külügyi figyelmeztetés

A Külügyminisztérium mindenkit arra kér, hogy nem feltétlenül szükséges utazásaikat Japán észak-keleti térségébe lehetőség szerint halasszák el a helyzet rendeződéséig.
A jelenleg Japánban tartózkodó magyaroknak azt javasolják, hogy lépjenek kapcsolatba a tokiói nagykövetséggel, mely éjjel-nappali telefonügyeletet tart az alábbi telefonszámokon (00)-(81)-(90)-9149-2077, (00)-81-(90)-2144-89-02, vagy a telefonhálózatproblémája miatt a consulate.tio@kum.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

Szökőár

Nem magasabbak fél méternél az indonéz partokat elérő szökőárhullámok, a hatóságok nem számítanak komolyabb pusztításra. Japánban az Onagawa erőműben tűz ütött ki, ezt viszont a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség tájékoztatása szerint eloltották. Az AFP jelentése szerint elérték a szökőár első, kisebb hullámai a Fülöp-szigeteket is

Orvosokat és pénzt küldenek a magyarok

A Magyar Református Szeretetszolgálat orvosokat és pénzt küld Japánba. Egyúttal adománygyűjtést indítottak a bajbajutottak megsegítésére. Az adományokat a következő számlaszámra várják: 10702019-85008898-51100005 (MTI)

Nukleáris vészhelyzet

Az Index információi szerint a 8,8-as erősségű rengés négy atomerőművet érintett Japánban, ezekben összesen 11 reaktor üzemel. A helyi kormány az események után nukleáris vészhelyzetet rendelt el, bár a hivatalos közlések szerint nincs semmilyen sugárveszély az országban. A helyi hírügynökségek 100 halottról számoltak be. Úgy tuidni, hogy a japán hatóságok otthonaik elhagyására szólították fel a Fukushima erőmű közvetlen környékén lakókat, mintegy 2000 embert.

Tovább vonul a cunami

Félméteres szökőár érte el Indonéziát magyar idő szerint kora délután. Károkról, áldozatokról nem érkezett jelentés. Hamarosan Mexikót is elérheti a szökőár, a BBC helyi tudósítója szerint Guerrero államban már lezárták a kikötőket. Baja Clalifornia Sur tartományban a hatóságok nem számítanak nagyobb károkra.

A halottak mellett 39 eltűntet is nyilvántartanak a földrengés és a cunami után Japánban. Száz emberrel a fedélzetén elsodort egy személyhajót a cunami Japán partjainál, s a part mellett haladó vonatok közül egynek szintén nyoma veszett.

Negyvenkét halottról tudnak

A Reuters jelentése szerint már 42 halottja van a természeti katasztrófának. A BBC tudósítója szerint Indonézia észak-keleti partvidékét ezekben a percekben érheti el a cunami. A partról ezrével menekültek az emberek, a nagyobb városokban dugók alakultak ki. Bár azt a régiót nem érintette a 2004-es délkelet-ázsiai szökőár, az emberek a tudósító szerint tisztában vannak azzal, hogy milyen pusztítást végezhet a szökőár. (Index)

Hullámoztak az emeletes házak

Egy magyar szemtanú a földrengést a középpontjától több száz kilométerre fekvő Tokióban élte át a katasztrófát. Az Origo.hu-nak számolt be arról, hogy a magas épületek teteje métereket lengett ki, s ahol ő dolgozott, az emberek alig bírtak kapaszkodni az épületen belül.

"Most is folyamatosan remeg az épület, elég nehéz így levelet írni" - jegyezte meg Nyerges Norbert a beszámolóban, aki úgy tudja a híradásokból, hogy a rengés központjához közelebbi területeken rengeteg házat vitt el a víz, és többen meghaltak.

Cumaniriadót rendeltek el

pénteken a Csendes-óceán teljes partvidékére - közölte az amerikai szökőárfigyelő központ. A Hawaii-szigeteken lévő intézet által kiadott riasztás kiterjed Ausztráliára, a Fülöp-szigetekre, Oroszországra, Pápua-Új-Guineára, a Hawaii-szigetekre, valamint Dél-Amerika csendes-óceáni partvidékére.

(baon.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófák, földreng.-cunami  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 395
  • e Hónap: 1553
  • e Év: 3357
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.