Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A betű halott ..
  2011-03-29 14:54:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Horkolás ellen Asonor
  2011-03-29 10:27:28, kedd
 
  Az Asonor ® egy, a felhasználók körében végzett átfogó felmérés szerint a legjobb horkolás elleni készítmény

Egy új, független felhasználói felmérésnél, amelyen 35 és 50 év közötti férfiak (és partnereik) vettek részt, a horkolás elleni készítmények közül az Asonor ® orrspray bizonyult a legjobbnak úgy hatásával, mint árával. Ezeket az eredményeket a dániai Sund Nu (Egészségünk Ma) magazin tette közzé.

A felmérésben a következő hét termék vett részt:

• Silence (száj spray)
• Snoreeze (száj spray)
• Zedopor (száj spray)
• Snorban (szopóka)
• Breathe Right (orrszalag)
• Tempur (párnák)
• Asonor ® (orrspray)


A résztvevők , mindegyik terméket tesztelték annak érdekében, hogy megállapíthassák, hogy a hét készítmény közül melyik, milyen mértékben csökkenti vagy szünteti meg a horkolást és teszi ezáltal lehetővé a további nyugodt alvást. Ezt követően a termékek felhasználói, valamint partnereik válaszoltak az egyes készítmények hatékonyságára vonatkozó kérdésekre.

Az összes vizsgált horkolás elleni készítmény közül az Asonor ® volt az egyetlen orrspray. A felmérés eredményei szerint a legalacsonyabb osztályzatot a 3 száj spray kapta.
Az Asonor a koppenhágai és londoni (az egyetemi kórház e nagy tanulmányában hat hónapon keresztül 218 felhasználó és partnere vett részt) klinikai tanulmányok szerint jelenleg a horkolás megelőzésének egyik legjobb módja. Kémiai összetételénél és hatásánál fogva megszüntetheti a horkolás okát.

A horkolás nem csak nagyon kellemetlen dolog, ami zavarja Ön és partnere jó alvását, de komoly egészségi problémákat is okozhat, mint például az agyvérzés kockázata, vagy a szív- és érrendszeri panaszok kialakulása. Az alvási Apnoe a horkolás bizonyos eseteiben szintén problémát és komoly egészségi kockázatot jelent. A probléma abban áll, hogy az alvó légzése akár 10 másodpercre is leállhat, egyes esetekben még hosszabb időre is.

A horkolás azt jelzi, hogy alvás közben a légzés korlátozott, aminek az az eredménye, hogy a horkoló, az éjszaka folyamán nem piheni ki magát kellőképpen. Minél hangosabb a horkolás, annál inkább leszűkül a toroknyílás, ami az alvás közbeni légzési problémákhoz vezethet.A nemzetközi klinikai tanulmányok is megállapították, hogy:


• A krónikus horkolóknál, háromszor gyakrabban fordul elő fejfájás és migrén, mint azoknál, akiknek a horkolással nincs problémájuk.
• A horkolók nemi vágya és a teljesítőképessége is jelentősen csökkent.
• A horkolónak többnyire hanyatlik az életminősége is.

• A krónikus horkolásban szenvedő nőknél kétszeres a szív- és érrendszeri betegségek veszélye.Egy egyetemi kórház klinikai vizsgálatai folyamán, amelyen összesen 218 fogyasztó (és partnere) vett részt hat hónapon keresztül, megállapították, hogy a résztvevők 70%-a a vizsgált időszak idején sokkal kevésbé vagy akár egyáltalán nem horkolt az Asonornak köszönhetően. A résztvevők válaszaiból az is kiderült, hogy a termék azok esetében is segített, akik általában torokszárazságra panaszkodtak.


Az Asonor ® egy orrspray, amely úgy működik, hogy megnedvesíti a nyálkahártyát és részben megfeszíti az izmokat a torokban. Ez azt jelenti, hogy a lélegzés könnyebb lesz és reggel nem érzünk szárazságot a torokban.
A spray speciális alkalmazásmódjának köszönhetően a készítmény az orron keresztül közvetlenül a torokba jut. A termék egyaránt elérhető a gyógyszertárakban és online. További információk erről a forradalmian új horkolás elleni készítményről az Asonor ® www.asonor.com honlapján találhatók.
Ha több információra van szüksége, hívja az Asonor ügyfélszolgálat telefonszámát 0903-125-125. 
 
0 komment , kategória:  Egészség javítás, megőrzés  
Ízületek- a fájdalom okozói
  2011-03-25 21:00:15, péntek
 
  Ízületek - Mi okozhatja a fájdalmat?

Az ízületi fájdalmak hátterében számos tényező állhat. Okozhatja sérülés, fertőzés, gyulladás, autoimmun betegség és porckopás egyaránt. A fájdalom az egyik testrészből a másikba sugározhat.

Csontritkulás teszt
--------------------------------------------------------------------------------


A Bechterew-kór és tünetei
--------------------------------------------------------------------------------


A Bechterew-kór a gerincet alkotó ízületeknek és a keresztcsonti ízületnek olyan gyulladásos megbetegedése, mely hónapok, évek alatt egyre súlyosabb tünetekhez, mozgáskorlátozottsághoz vezet.
A Bechterew-kór és tünetei >>

Az első figyelmeztető jel: a fájdalom
A két ízlap csúszik egymáson, mire a két csontdarab irányát megváltoztatja: hajlításba, nyújtásba, közelítő vagy távolító állásba jön. Valljuk be, kevesen gondolunk arra nap, mint nap, vajon hányszor ismétlik meg ízületeink a fent leírt folyamatot minden mozdulat közben, amit akár az utcán járva, a számítógép előtt ülve, vagy otthon, a házimunka végzése közben végrehajtunk Ízületeink működését természetes folyamatnak tartjuk, többnyire csak akkor vesszük észre őket, ha fájdalom jelentkezésével adnak hírt létezésükről.

Mi okozhatja a fájdalmat?
Az ízületi fájdalmak hátterében számos tényező állhat. Okozhatja sérülés, fertőzés, gyulladás, autoimmun betegség és porckopás egyaránt.

Artrózis (ízületi porckopás)
--------------------------------------------------------------------------------


Az artrózis (ízületi porckopás), amit néha oszteoartrózisnak vagy - félreérthetően, mintha ízületi gyulladás lenne a betegség lényege - oszteoartritisznek neveznek, a fejlett országokban az ízületi problémák leggyakoribb formája és az egyik leggyakoribb oka a rokkantságnak.
Artrózis (ízületi porckopás) >>

A fájdalom az egyik testrészből a másikba sugározhat, így sokszor azt sem könnyű megállapítani, a hiba mely ízületben rejlik.

--------------------------------------------------------------------------------


A D-vitaminról bővebben >>

A krónikus gyulladások kezelésénél tehát gondolnunk kell arra is, hogy a panaszok fellángolását táplálékérzékenység is okozhatja. Ilyen esetben a vizsgálatok alapján azonosított ételek elhagyásával jelentős javulás érhető el.

Előzzük meg!
•Ízületeink egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen a rendszeresen végzett, nem túl megerőltető mozgás. Ízületeket kímélő sport a gyógytorna, a vízi gimnasztika, a sífutás és úszás. Amit a B12 vitaminról tudni kell
--------------------------------------------------------------------------------


A B 12 vitamin egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezet számára.
Amit a B12 vitaminról tudni kell>>

•Számos vizsgálat igazolta, hogy bizonyos ásványi anyagok és vitaminok hiánya nagyban hozzájárul a betegek állapotának romlásához. A C- és E-vitamin, a ß-karotin, valamint a szelén, a cink, a réz és a vas szedése antioxidáns tulajdonságuk miatt lehet előnyös. Az omega-3 zsírsavak gyulladácsökkentő hatásuknál fogva segítenek a panaszok mérséklésében. A legfrissebb kutatások szerint a reumás ízületi gyulladás kialakulásában pedig a D-vitamin hiány játszik fontos szerepet.
•Az úgynevezett porcvédő szerek gátolják az ízületi porcok lebomlását és elősegítik az újjáépülésüket. A glükozamin, a kondroitin és az MSM elősegítik a porc egészséges szerkezetének megőrzését és az ízületek normál működését.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség javítás, megőrzés  
Késő vágy
  2011-03-25 19:05:08, péntek
 
  KÉSŐ VÁGY
Vörösmarty MihályTúl ifjúságomon,
Túl égő vágyaimon,
Melyeknek mostohán
Keserv nyílt nyomdokán:
Túl a reményeken,
Melyekre hidegen
Éjszínű szemfedőt
Csalódás ujja szőtt,
Túl a szív életén
Nyugodtan éldelém
Mit sors s az ész adott,
Az őszi szép napot.
De hogy megláttalak,
Szép napvilágomat,
Kívántam újólag
Már eltűnt koromat:
Kívántam mind, amit
Ábrándos álma hitt:
Az édes bánatot,
Mely annyi kéjt adott,
A kínba fúlt gyönyört,
Mely annyiszor gyötört,
Hiába, hasztalan!
Ifjúság és remény
Örökre veszve van
Az évek tengerén:
Remélni oly nehéz
A kornak alkonyán,
S szeretni tilt az ész
Letűnt remény után
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jó éjszakát !
  2011-03-24 22:01:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Szép és igaz !
  2011-03-24 08:46:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Csukott szemmel
  2011-03-23 09:33:08, szerda
 
  Fortune-Brana :Csukott szemmel

Voltam szerelmes
és voltam magányos
voltam tölgyfa
voltam főnixmadár
álltam dermedten
a szépség hamvainál

Voltam kiáltás
és voltam a csend
voltam sötétség
kint és idebent
voltam szerelmes
és voltam magányos
voltam szelíd
s igen, voltam halálos

Voltam gazdag
s voltam nagyon szegény
voltam a sűrűjében
s az élet peremén
voltam boldog
voltam boldogtalan
de sosem találtam meg
az igazi utam

Mégis - ha megpróbálnál
kézenfogva vezetni
csukott szemmel is
tudnálak szeretni.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jó éjszakát
  2011-03-22 21:31:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Kivi mint fontos vitamin ..
  2011-03-20 16:16:15, vasárnap
 
  Sokan nem kedvelik a kivit, mert körülményes az elfogyasztása. A gyümölcsöt ugyanis enyhén szőrös héj védi a környezeti hatások ellen. Ha azonban meghámozod, páratlan ízélményben lesz részed! A kivi egyszerre édes és savanyú, puha, de egyben harapnivalóan kemény. Vitamintartalma sokak számára ismeretlen, holott nem egy fontos vitamin nagy mennyiségben található meg benne. Szerencsére ma már egész évben beszerezhető, fogyasztható nyersen vagy tortára téve, nem kell a tárolásával bíbelődni, ráadásul kellemesen összehúzza az ember száját! Hát kell ennél több?

Tudtad? Mivel a kivi erős emésztésserkentő hatású, nagy lakomák után kitűnően beilleszthető a desszertbe. Illik gyümölcstálakba, de fagylalttal is pikáns ízkombinációt alkot. Kissé savanykás ízéhez nagyszerűen párosítható a keserű csokoládé, illetve a keserű csokis keksz is.

Tudtad? A kivi az egyik legbőségesebb természetes C-vitamin-forrás. Már egy darab is fedezi a napi vitaminszükségletünket. Egy szem kiviben tízszer annyi a C-vitamin, mint egy narancsban.

Tudtad? Állítólag a hasonnevű madár után nevezték el, mert az állat és a gyümölcs termése között több hasonlóság is felfedezhető.

Vigyázz!

Mindig sérülésmentes kivit vásárolj, hiszen a szőrös héjban rengeteg piszok megtapadhat. A sérüléssel a héjról a húsba juthatnak a szennyeződések!

Tudtad? Maga a növény hosszú életű, energikus növekedésű, csavarodó, tekeredő hajtásokkal kúszó cserje. Fiatal levelei piros szőrrel borítottak, a kifejlett levelek viszont méregzöldek és szőrtelenek. Nagy, krémfehér virágai vannak, melyekből szeptember végétől érnek a gyümölcsök.

Tudtad? Az igazán érett kivi héja könnyen lehúzható, húsa puha és édes. Hámozás után azonban azonnal (legfeljebb fél órán belül) el kell fogyasztani, mert tárolva kellemetlen utóízt kap.

Tudtad? A kiviben erős húspuhító enzimek találhatók, így ha héja belső felével, vagy egy vékony szelet gyümölcshússal bedörzsölöd a sütni kívánt húst, akár negyedóra alatt is omlósra puhul. Ugyanezen enzimek miatt nem készíthető a kiviből tejes turmix: minden tejtermék kicsapódik tőle. Joghurtokba, tejes tortákra szeletelve használd, mert keserű ízt kapnak tőle.

Tudtad? Ha egyesével papírba csomagolod a kiviket, és beteszed a hűtőbe, akár egy hétig is frissek, ízletesek maradnak.

Tudtad? A kivinek erős utóérő hatása van, így célszerű mindig egy picit keményebb darabokat választani. Szobahőmérsékleten ugyanis néhány nap alatt megfelelőre puhul és érik. Ugyanakkor enzimjei más gyümölcsök érési folyamatára is hatással lehetnek, ezért ne tárold összezárva más gyümölcsökkel.
 
 
0 komment , kategória:  füben, fában orvosság  
Hűtő szagtalanítás pár praktik
  2011-03-19 08:20:46, szombat
 
  Szagtalaníts!

Háztartási boltokban kapható kifejezetten a hűtőszekrénybe való szagtalanító, de néhány házi praktikát is bevethetsz, hogy elűzd az állott levegőt.

A papírzacskóba vagy borítékba töltött szódabikarbóna magába szívja a levegőben keringő szagokat. Időnként emeld meg, és ha úgy érzed, megnőtt a súlya, akkor dobd ki, mert a kristályok telítődtek, és már nem lesz képes több aromát megkötni.

Hasonlóan működnek a cipősdobozokban található, kis papírzacskóba töltött szilikongolyók is - legközelebb ne dobd ki őket, hanem gyűjts össze néhányat, majd tedd őket a hűtőszekrény egyik sarkába.

Ha a szagtalanítással együtt a baktériumirtást is le szeretnéd tudni, a sótányérra helyezett, félbevágott citrom nemcsak fertőtleníti a hűtőszekrény levegőjét, de friss illattal is megtölti a fridzsidert, akárcsak a félbevágott alma vagy a kis tányérba töltött ecet.

Ha legközelebb elfogy a kávé, a kiürült zacskót ne a szemetesbe dobd, hanem tedd a hűtőbe. A zacskó alján maradt minimális kávémennyiség is elegendő ahhoz, hogy megkösse a szagokat, de arra vigyázz, hogy ne tedd közvetlenül a tejtermékek mellé, mert azok könnyen átveszik a kávé illatát.

Ha nem szeretnéd illatosítani a hűtőszekrényt, hanem csak a kellemetlen szagokat akarod megkötni, akkor néhány széndarab vagy egy egyszerű parafa dugó lesz számodra a tökéletes választás - a kellemetlen aromákat magukba szívják, ugyanakkor semmilyen illatot nem engednek ki.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség javítás, megőrzés  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 213 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 233
  • e Hónap: 527
  • e Év: 54328
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.