Belépés
margareta51.blog.xfree.hu
"Nem csak huszeveseke a vilag..." nistor margit maria
1951.02.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Vizitorma-Medvehagyma
  2011-04-29 22:17:41, péntek
 
 

143. Vizitorma 2011-04-16 08:58
Vizitorma

Imagefruity.com

Vízitorma - Milyen szerepe van a rák gyógyításában?
Utolsó változtatás: 2010-09-17 | Első közzététel: 2010-09-17

Az Ulsteri Egyetem kutatói által végzett egyik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy napi 85 gramm vízitorma elfogyasztása jelentősen csökkenti a fehérvérsejtek rákos megbetegedését és növeli a szervezetben található, rák ellen küzdő antioxidánsok szintjét.

Ez alapján a tudósok úgy vélik, hogy ez a zöldség megakadályozhatja a rákos sejtek kialakulását, vagy akár el is pusztíthatja őket.

Amit a vízitormáról tudnunk kell - Hagyományos nézet

Imagefruity.com

A kutatók naponta 85 gramm vízitormát adtak 30 férfinek és 30 nőnek, a szokásos étrendjükön kívül. A résztvevők 19 és 35 év közöttiek, és fele közülük dohányzó.

A rákban szenvedők esetében 22,9%-al csökkent a fehérvérsejtek megbetegedése.

Az antioxidánsok szintje is jelentősen növekedett, főleg a dohányzók körében. Az antioxidánsok csökkentik a rák veszélyét azáltal, hogy eltávolítják a szervezetben található ,,szabad gyököket", amelyek károsítják a sejteket.

A vízitorma egy vízi, leveles zöldség, amely nagy mennyiségben tartalmaz vasat, kalciumot és C-vitamint.

A tanulmányt a Vizitorma Szövetség hozta létre, amelyet az Egyesült Királyság három legnagyobb vízitorma termelője alkot.

Vízitorma

Más tudósok kritizálták a tanulmányt, mondván, hogy túl kevés személy szerepelt a tanulmányban, és megvitatták azt az állítást, miszerint a vízitorma hatékonyabb a rák ellen, mint más gyümölcsök és zöldségek. Karol Sikora, az Imperial Egyetem rákgyógyász professzora szerint a tanulmány következtetései ,,nagymértékben túlbecsültek".

Ezt a tanulmányt az teszi különlegessé, hogy a résztvevő személyek kis mennyiségben fogyasztották a vízitormát, hogy megfigyeljék milyen hatással lehet az olyan közismert rákkockázat biomarkereire, mint a DNS károsítására."- nyilatkozta Ian Rowland vezető kutatóprofesszor.

Amit a vízitormáról tudnunk kell - Alternatív nézet

A vízitorma közismert példája a ,,rákellenes ételeknek", mivel olyan növényi tápanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a szervezet rákellenes védelmét.

Egyetlen élelmiszer rákellenes hatásának a tanulmányozása nyugatias, részleges módja a rákellenes táplálkozás vizsgálatának. A helyes rákellenes táplálkozás magába foglalja a hagymát, a fokhagymát, a brokkolit, a nyers hajtásokat, a mandulát, a fekete áfonyát és sok más élelmiszert és fűszert, amelyek szinergikusan működnek a rák megelőzése érdekében. Nem lehet egyszerre egyet tanulmányozni és elvárni, hogy pontosan felmérjük a szinergikus működésüket.

Sok hagyományos tudós nem akarja belátni, hogy az élelmiszerek erőteljes rákellenes drogokat tartalmaznak, amelyek sokkal hatékonyabbak, mint a kemoterápia, így tehát megtámadnak minden olyan tudományos tanulmányt, amely kedvező fénybe helyezi az élelmiszereket, a gyógynövényeket, vagy az étrend kiegészítőket.

A rák egy olyan betegség, amelyet könnyen meg lehet előzni élelmiszerek, kiegészítők és gyógynövények által, és a kezdeti állapotában általában könnyen vissza lehet fordítani.

Vízitorma-rákmegelőzés

A hagyományos orvostudománynak hasznára válik a rák, és függ a betegségtől, mivel a gyógyszerészeti, a sugárzás, a műtét és más veszélyes kezelések által sok millió dollár bejövetelre tesz szert. A rákipar már nem titkolja, és nem tiltja be a rákellenes élelmiszerekről vagy a valódi megelőzési módszerekről szóló információkat, amelyek biztonságosak, egyszerűek és hozzáférhetőek.

Imagefruity.com

,,A vízitorma csak egyike a sok rákellenes élelmiszernek, amelyet minden olyan személynek javasolok, akit érdekel a rák megelőzése vagy gyógyítása. A vízitormát fogyasszuk fokhagymával, keresztesvirágú zöldségekkel, nyers mandulatejjel, nyers zeller lévellel, a spirulinához és chlorellához hasonló szuperételekkel és retekcsírával. Ugyanakkor olyan kiegészítőkkel is párosíthatjuk, mint a cink, a szelén és a reishi gombák, vagy az esőerdőben található olyan gyógynövényekkel, mint a macskakarom.

Ily módon a modern tudomány által ismert leghatékonyabb rákellenes kezelési tervet követjük. A hagyományos rákkutatás meg sem közelítheti ezeknek a rákellenes élelmiszereknek, gyógynövényeknek és kiegészítőknek a hatékonyságát."

Következtetés

A vízitorma fogyasztása támogatja a szervezetet a rák leküzdésében!

édenkert.hu
Szólj hozzá!


142. Medvehagyma 2011-04-16 08:39
Amikor már nincs elég természetes vitamin...Medvehagyma

Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2011. április 12.

Pontosság ellenőrzött
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Medvehagyma
Allium ursinumAllium ursinum
Rendszertani besorolás
Ország: Növények (Plantae)
Alország: Hajtásos növények (Tracheobionta)
Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta)
Osztály: Egyszikűek (Liliopsida)
Rend: Spárgavirágúak (Asparagales)
Család: Hagymafélék (Alliaceae)
Nemzetség: Hagyma (Allium)
Faj: A. ursinum
Tudományos név
Allium ursinum
Linnaeus
Hivatkozások
Wikispecies

A Wikifajok tartalmaz Medvehagyma témájú rendszertani információt.
Commons

A Wikimédia Commons tartalmaz Medvehagyma témájú médiaállományokat.

A medvehagyma (Allium ursinum) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának, spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, a hagymafélék (Alliaceae) családjába tartozó faj. Nevét arról kapta, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is.

Népies nevei:

* Kígyóhagyma,
* poroszhagyma,
* sajamás,
* salamás,
* sarima
* sási-hagyma.

Tartalomjegyzék

* 1 Elterjedése
* 2 Jellemzése
* 3 Életmódja, élőhelye
* 4 Gyűjtése
* 5 Felhasználása
* 6 Gyógyhatása
* 7 Tartósítása

Elterjedése

Egész Európában megtalálható.
Jellemzése

Fehér, megnyúlt buzogány alakú (45 mm hosszúra és 5 mm vastagra hízó) hagymájából rendesen két nagy, tojásdad, hosszú nyelű, a végén kihegyesedő, 15-25 cm magasra emelkedő tőlevelet hoz. A külső levél hüvelye hártyás. Levéllemeze átlag 15 cm hosszú és 4 cm széles, és sötétebb zöld fonákukat fordítják a nap felé.

Virágrügyeit két hártyaszerű, barna buroklevél védi. A kinyílt virágok hófehérek, háromszögletű tőkocsányon, tömött ernyőkben nyílnak. Három rekeszű toktermése van.
Életmódja, élőhelye

Évelő növény. A nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát, az enyhén savas talajt kedveli. Erősen fokhagymaillatú levelei kora tavasszal jelennek meg, és a nyár közepére elszáradnak. Április-májusban virágzik.

Hazánkban főleg a gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen. Március elejétől már látható hajtásai vannak. Tömeges tenyészhelye a Mecsek, ahol legkorábban Orfű környékén, illetve a Misina déli lejtőin jelenik meg.

Imagefruity.com

Virágzó medvehagyma mező
Medvehagyma virágzata
Gyűjtése [szerkesztés]

Leveleit tavasszal, a virágzás előtt szedik, és frissen használják fel, mert szárítva gyógyhatásuk gyengül. Hagymáját a fokhagymáéval azonos módon hasznosítják.

Gyűjtéskor fontos az óvatosság, mivel a medvehagyma könnyen összetéveszthető a - hasonló körülmények között élő - májusi gyöngyvirággal (Convallaria majalis) illetve az őszi kikericcsel (Colchicum autumnale). Mindkét esetben az eredmény súlyos, esetenként halálos mérgezés lehet, mivel az említett két növény levelei emberi fogyasztásra alkalmatlanok.

A medvehagyma és a másik két növény közti legfőbb különbség az, hogy a medvehagyma levelei és virágzata is erősen fokhagyma-illatúak, míg a másik két növényé nem. A gyöngyvirág levelei rövidebbek és jelentősen szélesebb, tojásdad alakúak; virágai pedig nem a szár csúcsán, hanem a tő közelében erednek és édes illatúak. A medvehagymáshoz alakban közelebb álló kikericsnek pedig más az élőhelye: a medvehagymával ellentétben füves réteken, napfényes mezőkön nő.[1]

Imagefruity.com

A védett területek kivételével hazánkban még nem tiltott gyűjtése. A természetes hazai medvehagyma állomány védelméért érdemes egy-egy tőről csak a levelek felét leszedni, mert így a hagyma virágozhat, és a magok elszórása is biztosított marad.

Imagefruity.com

Felhasználása

Nagyon sokféle bántalomra használható. Nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve. Leveseket, burgonyás ételeket fűszerezhetünk vele, vagy főzhetünk belőle medvehagyma-krémlevest (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával), illetve a hűtőszekrényben tárolható pestóként (olajjal, parmezán sajttal, sóval és magokkal összeturmixolva), ami rizses és tésztaételek szószaként is finom. Régi, népi étel /pl. beré/ különleges ízhatású változatát adhatja. A jellegzetesen erős illatát az ételekbe keverve elveszti, így nagyon kellemes aromát ad az ételeknek.

További felhasználási lehetőség, ha a spenóthoz hasonlóan készítjük el főzelékként. Rántás nem kell hozzá: enyhén párolva, majd összeturmixolva finom étel.

Gyógyhatása

Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért.

Tartósítása

Frissen a leghatékonyabb és legfinomabb. Eltartható aprítva sóval összekeverve, olajban, valamint a legegyszerűbb ha lezárt nylon zacskóban lefagyasztjuk. Célszerű kis zacskókban lefagyasztani és úgy eltenni, hisz akkor nem kell felengedni mindet. A fagyasztás után a felengedett medvehagyma rostjai szétesnek és sötétedik, valamint némi levet ereszt, azonban még mindig a fagyasztás őrzi meg hatóanyagának nagy többségét.

FIGYELEM!!

Enyhe vérlemezke- (trombocita-) összecsapódást gátló aktivitással is rendelkezik. Véralvadásgátló szerekkel együtt fogyasztása nem javasolt, mert a vérzés kockázatát fokozza. Ugyanezért nem szabad hagymát enni műtétek előtt, és rendszeres fogyasztása a nem szteroid véralvadásgátlót, gyulladáscsökkentőt szedő betegek számára csak orvosi felügyelettel engedhető meg.

Általában a hagymafélék idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatása kiemelkedő. Női problémák, illetve nőknél változó kori panaszok esetén segít. A hagymafélék a védikus tanítások szerint radzsasztikus ételek, azaz a vágyat, szenvedélyt erősítik, illetve az érzelemtestre hatnak.
 
 
0 komment , kategória:  gyogy-fuszernovenyek  
Lusta asszony retese
  2011-04-29 22:10:53, péntek
 
  http://www.hoxa.hu/?p1=naplo&p2=35717 Kata konyhaja

144. Lusta asszony rétese 2011-04-17 09:47
Imagefruity.com

Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 4 egész tojás
- 5 dl tej
- 1 pohár meggy
- 1 csomag vaníliás cukor
A cukrot, a lisztet és a sütőport szárazon összekeverjük. A margarin felével egy nagy tepsit jól kikenünk, és a lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a túrót, majd a meggyet vagy a mazsolát. A lisztes keverék másik felével betakarjuk. A tojásokat villával habosra verjük, majd összekeverjük a vaníliás cukorral
és a tejjel. Szépen ráöntjük a tésztára, ügyelve arra, hogy a tejes öntet mindenhol fedje. A megmaradt margarint kis darabokban a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 45 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Tanulas-kepfelrakas stb.
  2011-04-28 21:33:37, csütörtök
 
  Rozika,én igy csinálom a képkeretezést:Scape megnyitás,OLDALRA katt ,majd SZERKESZTÉS katt.Balról kép be,méretezem 500-ra.alul katt az aOBJEKTUMRA,majd alatta a KÉP ikonra.Kiugró ablakba legfelül a FOTO-ra katt.Kikeresem a KERETET,katt rá és OK.A keret ott van a képen .Ráhuzigálom hogy mindenütt takarja.Aztán menteném ,de nem látszik át a KERETEN A KÉP!!!


Zene feltöltése:
A You Tube-n kikeresitek a zenét, rá kattintotok és bejön a videója. Jobb oldalon fent megtaláljátok az url.jét, és arra bal egérrel katt igy kijelölitek, majd jobb egérrel megint katt ,és másolás.
Ha ez kész akkor gyertek az Ildike oldalára és ugyanúgy mint a képfeltöltést csináljátok illesszétek be a zenét, de ne a képre hanem az url re kattincsatok.
A beillesztésnél vigyázzatok arra hogy kétszer kell beilleszteni különben nemsikerül.
Beillesztés, majd oké gomb és megint beillesztés, oké gomb és utána mehet.

NÉVÍRÁS A FÓRUMHOZ.
-------------------

Megnyitod a fhotofiltret.
Bal felső sarokban a fájl alatt van egy kis fehér ablak,arra katt.
Kijön egy kis ablak,
az új méret alatt van a szélesség,az abban lévő számot kitörlöd,és beírod hogy 120.
a magasságot 20-ra.

Van egy olyan,hogy háttér,ott legörgeted,és színt választasz,és az okéra katt.
Majd felül van a kép,arra katt,legördül,és alul van a felirat.
Írsz,és a kész képre jobb gomb katt,ésmentés.
Továbbá a jobb oldali ikonokból választasz,színt,és a +-os ecsetre katt azzal választasz figura ikont,és díszítheted az írásodat.Végül mentés másképpen.
Kész.

Amikor ez készen van akkor menjél az Ildike honlapjára,ott a Fórum,beállítások,ott kijön a tallózás,és berakod az elmentett nevet,és leokézod.Ennyi.

SAJÁT FELTETT KÉPBE írás.
--------------------------
Amit küldtem fotofiltre-t,arra katt 2x.
Megjelent egy nagy szürke ablak.
a legfelső sorban a fájlra katt1x.
aztán a megnyitásra,
Bejönnek a képeid.
Válszd ki amelyikre szeretnél írni.arra katt 1x.
A kiválasztott kép a fotofiltreben van.
Legfelül a kép feiratra katt,
ami kijön ablak,legalul a feiratra katt
az új nagy fehér kockába írd be a nevedet,fölötte válassz színt,
amilyennel akarsz írni,
dölésszög legyen 10-es
méret lehet 36-os.
és ok-ézd le.
a képed közepén piciben látsz egy kis villogást.
arra tedd az egeret,és amikor a két szembenálló nyílat látod,akkor odahúzod ahova akarod,és akkorára amekkorára akarod.
amikor a helyén van a felirat,akkor
ismét fent a fájl-ra katt,és mentés másképpen.
Akkor újra ott a kép ahol gyüjtöd őket,és mentés-re katt.kész.KÉP BERAKÁSA a fórumba.
--------------------------

A kiválasztott képre katt jobb gombbal.Az ablak alján van a tulajdonságok,arra katt ballal,és az új ablakban,látsz egy olyant,hogy

cím:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
url:xxxxxxxxxxxxxxxxxx
ezek sorait reljesen kijelölöd,és másolod.

Vigyázz,mert ha az "url" sor végén nem látszik a "jpg,vagy a gif"akkor nem lesz látható a kép.
Ha ezeket kijelölted,másolás,és jössz Ildike honlapjára.
Itt ahova írni szoktál,ott katt a kép szóra,ami kijön kis fehér csík abból töröld ki a http.ét,és oda másold be amit kijelöltél.Aztán mehetre katt.
Ha valami nem megy szóljál nyugodtan.szia szép napot.
Rozika

Képfelrakás a gépről a honlapra (pld.Ildikehonlapja)

http://www.kismadar.hu/index.php

Regisztráció.Fontos.

Belépés,
képfeltöltés,
tallózás,
ott a kívánt képre katt,
ezt egymás után 5x tudod megtenni,mert annyi hely van.
Amikor ez megvan,a kismadáron a feltett képeid alatt a mehet gombra katt.

Aztán a felső sorban a képeimre katt.A feltett képed megjelenik.
Arra bal gombbal katt 1x.
Kijön nagyban,és akkor jobb gomb katt.

Az ablak alján a tulajdonságokra katt,és az új ablakban a

Cím xxxxxxxxxxxxxxxx
(Url)xxxxxxxxxxxxxxx ezt a két sort kijelölöd,kimásolod,és ott hagyod azt az oldalt.

Gyere az Ildike lapjára,és ahol írni szoktál,ott katt a "kép" szóra, és kijön egy fehér csík,amiből ki kell törölni a http-t,(ez fontos.)
a helyére beilleszted az előzőleg kimásolt címet,és OK-ézod.
Katt a mehet gombra,és kész.
Ildike konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Netten tanulas/tajekoztatas/  
Egy kert Romaniabol
  2011-04-28 21:22:08, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  kertrendezes  
Udvar rendezesek
  2011-04-28 21:15:31, csütörtök
 
  A leanyom es vejem munkai latthato

Link
 
 
0 komment , kategória:  kertrendezes  
Gesztenyekocka
  2011-04-28 20:57:27, csütörtök
 
  http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=381157&page=2


Katrina
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 dl étolaj, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor.
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 8 dkg cukor, kb. fél rumaroma (én ezt kihagytam).
Tészta elkészítése:
A 6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, majd a 6 tojás felvert habját.
A kb. 22x35 cm-es tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt teszünk bele, s beleöntjük a masszát. Tűzpróbáig sütjük, majd ha langyosra hült, kettévágjuk. Nekem kb. 5 cm vastag lett, tehát símán ketté lehetett vágni.
Krém elkészítése:
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól öszekeverjük. Utána 1 csomag vanília pudingot 3 dl tejben megfőzünk 2 púpos evőkanál cukorral.
Ha kihült, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kész krémet, az alsó sütire rákenjük, majd rátesszük a felső réteget, s hütőben hűtjük, amíg a csokimáz elkészül. Én 1 tábla csokit összetörtem kb. 3 dkg margarinnal, pár csepp étolajjal, ezt felmelegítettem, s a tészta tetejére kentem. 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Sult turo gomboc
  2011-04-28 20:54:52, csütörtök
 
  http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=381157&page=2

Emmancska

Sült túrógombóc

Hozzávalók a gombóchoz:
1/2 kg túró
10 dkg cukor
1 tojás
3 zsömle
1 cs. vaníliás cukor
5-6 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
tej

Öntet:
2-3 dl tejföl
3 ek. cukor
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor

Tetejére:
zsemlemorzsa
vaj
cukor

3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok , amennyit felszív, a másik feléből meg morzsát készítek. (Erre nagyon megfelelő az aprítógép, ha nincs, le lehet reszelni, de zsemlemorzsát is használhatunk. A készen vett zsemlemorzsába mindenféle kenyeret beledarálnak, nem egészen olyan, mintha tényleg csak zsömléből készítenék.) Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül a tojást és a morzsát is hozzáadom. Egy jénait jól kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Közben egy serpenyőben vajat, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom a tetejére.
Nekünk nagyon ízlett, a kihűlt maradék sem keményedett meg, finom puha volt, a megsült tojásos tejföl pedig krémes.
Megjegyzés: ha csak friss zsömlénk van, tegyük a mikróba, a 3 db-ot kb. 1-2 percre, mire kihűl már olyan lesz, minta legalább 3 napos lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Amerikai kremes
  2011-04-28 20:48:21, csütörtök
 
  http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=381157
Zsemle MorzsaAmerikai krémes A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2 ek kakaó, 13 ek víz A krémhez: 7 tojás fehérje, 7-10 ek cukor, 2 cs vaníliás pudingpor, 6 dl víz Díszítéshez: 3-4 dl tej Hulala, reszelt csokoládé A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.) A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Kifoztuk 4.
  2011-04-27 21:41:12, szerda
 
  http://www.kifoztuk.hu/component/content/article/255


Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Csodabogar suti
  2011-04-27 21:33:51, szerda
 
  http://kriszdomkonyhaja.gportal.hu/gindex.php?pg=29975842


Ramona
Csodabogár süti

Hv.:20 dkg liszt,25 dkg cukor,1 nagy tejföl(375g),2 egész tojás,1 cs.sütőpor,10 dkg tortadaraA sütőt előmelegítem 160 fokra.A tojásokat habosra keverem a cukorral fehéredésig.Utána tejföl bele,keverem egy kicsit és bele sütőporos liszt.legvégén a dara,hogy ne ázzon el.Jól összekeverem és tepsibe öntöm.gyorsan be a meleg sütőbe és 30 percig sütöm úgy,hogy nem nyitom ki a sütő ajtaját!!FONTOS!MERT AKKOR ÖSSZEESIK!

Nagyon finom,gyors és olcsó!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 723 db bejegyzés
Összes: 1362 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 61
  • e Hónap: 793
  • e Év: 83678
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.