Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Királyi esküvő
  2011-04-28 21:33:09, csütörtök
 
 
KIRÁLYI ESKÜVŐ


Vilmos brit trónörökös - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - pénteken esküszik örök hűséget polgári származású menyasszonyának, Kate Middletonnak a londoni Westminster-apátságban.

Április 29-én az egész világ szeme Londonra irányul, pontosabban az angol királyi esküvőre. Az angolok, a régi gyarmatok és a nemzetközösség tagállamai már hetek óta esküvői lázban égnek és az ünneplésre készülnek.

Vilmos herceg esküvője magyar idő szerint délben kezdődik és egy óráig tart. Ezt világszerte közvetíti majd a BBC és a Sky, amit ebéd szünet közben követhetünk a TV-ben, de akár az interneten is az irodában!

A britek ezt a pénteket munkaszüneti nappá nyilvánították, hogy mindenki együtt ünnepelhessen - az utcán, a Hyde parkban, a tévé előtt, vagy egy pubban - a királyi családdal. Az angol ünneplés délután kezdődik majd, minden bizonnyal egy délutáni teázással, amit jó idő esetében utcai, lakóközösségi, baráti és családi partik követnek.

Vilmos herceg, Károly trónörökös és a tragikus balesetben elhunyt Lady Diana idősebb fia 2001-ben ismerkedett meg Kate Middletonnal a skóciai St. Andrews egyetemén. Mindketten művészettörténetet tanultak, ám a herceg váltott, s 2005-ben földrajz szakos diplomát szerzett. Menyasszonya művészettörténészként végzett. Kate polgári származású, tisztes jómódban élő szülei családi vállalkozást visznek, cégük gyerekzsúrkellékek internetes forgalmazásával foglalkozik. Vilmos állítólag 2002-ben szeretett bele a csinos Katebe, amikor a lány egy jótékonysági divatbemutatón áttetsző ruhában és szexi fehérneműben lejtett végig a kifutón. A 9 éve tartó kapcsolatban csak két hónap mosolyszünet volt 2007-ben, de Vilmos visszahódította barátnőjét, majd 2010 októberében, egy kenyai nyaralás alkalmával megkérte a kezét.


Az év eseménye
.
A királyi házban nő már az izgalom,
Világraszóló lesz ez a lakodalom,
Szolgák népes hada nyüzsög, sürög-forog,
Lakomára várók gyomra máris korog.
.
Ezernyi teendő vár a sok lakájra,
Díszes a palota mindegyik szobája,
Próbál a zenekar, a kertészek talpon,
Díszlövések lesznek, s bál a Temze-parton.
.
Ünnepel a város, ünnepel az ország,
Daruval emelik fel a súlyos tortát.
Irigykedhet joggal majd az egész világ,
Mert Hollandiából itt lesz minden virág.
.
Vilmos herceg viszi oltár elé párját,
Még a keringőt is kalapokban járják,
Megkondul a Big-Ben óriás harangja,
Szívet, lelket eltölt méltóságos hangja.
.
Kate, a boldog ara, cipőt, ruhát próbál,
Pukedlivel köszön az uralkodónál,
Uszálya az oltár, s templomajtó között
Sok koszorúslánynak szerezhet örömöt.
.
Nagy nap lesz a péntek, örvendjetek népek,
Legyetek tanúi e szép eseménynek,
Egyenes adásban nézzük az esküvőt,
Táthatjuk a szánkat ott a tévé előtt.
.
3 D-s adásban sok milliárd ember
Láthatja, nézheti kerekre nyílt szemmel
Azt a fantasztikus VIP menetet,
Mely útján kíséri a brit jegyeseket.
.
II. Erzsébet királynő Felsége
Biztos garancia a költségvetésre,
Mert egy ilyen lagzi nem olcsó mulatság,
Mégis megérdemli a nemzeti nagyság.
.
Ha Shakespeare ma élne, így írhatna talán:
,,Én vagyok Bill herceg, csókolj meg hát, Katám!
Vár a Britannia, a királyi fregatt,
S nászút a Föld körül, akárhány nap alatt..."
.
Világválság ide, Fukushima oda,
Egy ilyen menyegző valóságos csoda,
Várjuk már a csodát, alig maradt pár nap,
Gratuláljunk mi is a hercegi párnak!
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Történelemhamisítás
  2011-04-26 22:25:52, kedd
 
 
Csurka István: TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS


Ha az ember a történelmi előzmények nélkül akar megérteni egyes jelenségeket, most például az ellenzék és különösen az MSZP és az elillant SZDSZ vezető köreiből kicsapó megveszekedett nemzetellenességet, könnyen tévedésbe eshet. Ez a magatartás nem most feltalált harci módszer. Tévedünk, ha azt hisszük, hogy ennek a nemzetellenességnek csak a választási vereség, az új törvények, az alkotmányozás és a hatalom visszaszerzésének a vágya a kiváltója. Nem, ez a gyűlölet zsigeri. Ez, ami most folyik idehaza és megtölti a kezükben lévő sajtót, a rádióikat, a televízióikat, és szétterjed külföldön is, majd onnan visszaáramlik voltaképpen csak ismétlődés. Brüsszel, az Európa Parlament igénybevétele a magyarság ellen és az egész hatalmas világhálózat rámozdítása Magyarországra egyszer már lejátszódott. S akkor sem csupán a politikai bukás miatti keserűség váltotta ki, hanem már akkor is egy nem magyar gyökerű, sőt magyarellenes, kommunista és zsidó stratégiával és taktikával bíró céltudatos bolsevik támadás volt. A jellege és a szaga is azonos volt a maival: a kloáka magyargyűlölete volt.

1920-ban, Bécsben ezt írta egy vörös emigráns, a bukott és elmenekült Kun Béla-diktatúra egyik mellékfigurája, egy újságíró, egy Roboz Imre nevű zsidó, a saját emigrálását indokolandó. Tessék ezt elolvasni, s aztán lélekben elharangozni egy magyar emigráns, Mikes Kelemen rodostói végtelen fájdalmát, amint a tenger hullámzását hallgatva, elhagyott otthonára, szeretett Zágonjára gondol.

Roboz, a bolsevik: ..A válás pedig az asszonyoktól és főként a szőke, zöldes szemű és dagadó fehérkeblű asszonyoktól szintén nehezen ment mindég, ámbár visszapillantva már az útról, megkönnyebbülten sóhajtottam fel és beláttam, hogy a legmelegebben gratulálhatok magamnak, mert ismét sikerült elkövetni életem legokosabb cselekedetét. Egy asszonytól megszabadulni ugyanis tiszta haszon. Először: nem pazarol többé az ember se pénzt, se szívet, se ideget, se becsületet. Másodszor: az ember ráköltheti a pénzét, szívét, idegét, becsületét egy új nőre. (...)

Pokolba a parasztnak, féregnek való nosztalgiával, tűzre minden pesti gondolattal, magyar gonddal, magyar ragadással. Fel a nagy utakra, a nagy próbálkozásra, a csoda nagy idegenre! Ott messze is süt izzón a nap, ott is illatos a virág, forró az asszonycsók, zengő a dal és csillogó az arany. Mit silbakoljak a rút magyar tragédia függönye előtt? Mit dideregjek gaz és ostoba önmarcangolása láttán, mit fájjon nekem a pesti hitványság kínszenvedése, mit pusztítsam büszke életkedvem, egészséges élni akarásom, jogos emberi nyugalmam a magyar pusztulással? Miért legyek jó fia, hű fia egy rossz hazának, hűtlen hazának! Hátam mögött a magyar táj: hadd maradjon. Hátam mögött a magyar pusztulás: hadd pusztuljon. Nem kellettem, nekem se kell. Gyenge népem, gyáva népem, hitvány népség, mi közöm már hozzád. Munka, gondolat, szabadság, erő, forradalmi láz: én felétek indulok, előre. Vissza se pillantok rátok.

Lehetetlen nem hallani a 91 évvel ezelőtti kis-bolsevista emigráns hangjában Heller Ágnes, Kis János, Halmai Gábor, Magyar Bálint és a többiek ,,jogállami" hangját, és a magyarságtól való végleges elidegenedettséget. Világos, hogy itt már nemcsak ,,világforradalmi kísérletük" bukása miatti keserűségük szólal meg, hanem az a gyűlölet, amely betöltötte a lelküket már akkor is, amikor még sikeresek voltak és benne ültek a hatalomban. Hiszen, mit is csináltak akkor? Elsősorban gyilkoltak. A mai megnyilvánulások és az 1919 utániak között csak stiláris különbségek vannak, de azonos a családellenesség, a nemzet iránti megvetés, a magyarság és különösen annak parasztsága iránti lekicsinylés és a gyűlölet, amely ma: ápoltabb. Azaz kozmetikázott.

És hogyan állunk az elvekkel? Hogyan lett az antikommunista, radikális rendszerváltást hirdető, élcsapat SZDSZ-ből a pufajkás Horn szövetségese, majd IMF vazallus és nyakig eladósító, főprivatizátor? Egyszerű: úgy, ahogy Pogány Józsefből, a másik emigránsból, akit a magyar bíróság ismételt kérésére sem adott ki a szociáldemokrata osztrák kormány - zsidó vezetésű kormány -, hogy feleljen a Tisza-gyilkosságban játszott szerepéért. Bizony, 1918. október 31-én Pogány József, a Népszava újságírója volt az egyik, aki betört Tiszáék Hermina úti lakásába és közvetlen közelről kioltotta a Károlyi-féle hatalomátvételnek már sérült személyiségével, de még egyenes gerincével útjában álló államférfi életét. S milyen utat tett meg Pogány József, amíg a Hermina úti gyilkosságtól eljutott a bécsi emigrációba? A harmadrendű zsurnaliszta, a Népszava, a szociáldemokrata munkáslap vezércikkírója 1919. február 21-én, vagyis három és fél hónappal a gyilkolás után, de alig egy hónappal a kommunista hatalomátvétel előtt még így ír a ,,Népszavá"-ban: ,,Az úgynevezett kommunisták vezetői, akik egytől egyig nem mások, csak a magyar munkásmozgalom kivetettjei, csak olyan alakok, akik vagy tehetség, vagy becsület, vagy karakter híján nem tudtak beleilleszkedni a magyar proletár mozgalom nagy keretibe, akiket a magyarországi szociáldemokrácia száműzött és kikergetett magából - most mint erkölcsbírák, mint fölényes kritikusok, mint kommunista apostolok merészelnek megjelenni. (...) Nincsen olyan hitványság, amivel ezek az álkommunisták föl ne próbálták volna kelteni az öntudatlan tömegek gyűlölködését és vad ösztöneit." És egy hónap múlva már ez a fröcsögő Kun Béla népbiztosa. De hát nem így történt az SZDSZ majd-minden főemberével is?

Téved, aki csak a készséget és a politikai ügyességet és a gátlástalanságot veszi észre az SZDSZ vezetőinek és Pogány Józsefnek a pálfordulásában. Mindkettőben a tudatos magyarellenesség, a megvetés munkál és cselekszik. Hajózom, amíg lehet a radikális antikommunizmus szelein, becsapom, akit lehet - ,,Tudjuk, merjük, tesszük" -, aztán a hatalom birtokában azt teszem a tőlem idegen, megvetett néppel, ami nekem tetszik. Becsapom. Gyilkolom fegyverrel és gyilkolom nyomorba döntéssel, privatizációval, rablással és eladósítással. Az idegen becsapása nem bűn. Pogány József, miután 1919. február 11-én antikommunistaként becsapta a Népszava munkásközönségét, március 21-én hadügyi Népbiztos lett a bolsevista kormányban. Az SZDSZ vezetőinek hasonló lépésére, Magyar Bálint, Kuncze Gábor és a többi átállására csak azért kellett négy évet várni, mert előbb Antallal és Borossal végeztették el a piszkos munkát. A kommunista-liberális szövetség már a rendszerváltás előtt létrejött, Aczél György cionista munkálkodása révén és az MDF választási győzelmével csak megerősödött. Az SZDSZ különállása csak formális volt mindvégig. Mint ahogy 1917-18-19-ben Kunfi Zsigmond szociáldemokrata vezérsége is mindig kommunista szolgálat volt, amelyről a munkások és szakszervezeti emberek, a becsapottak mit sem tudtak. Az SZDSZ valójában azonnal a kommunisták győzelméért kezdett küzdeni, a ,,demokratikus ellenzék" a szovjet és a magyar pártot illető leleplezései csalétek volt a horgon. Amelyen bizony, időnként fennakadtunk. A magyar kommunista, mondhatni színzsidó emigráció gyűlhelye, menedékvárosa akkor a szociáldemokrata Bécs volt. Bécsben működött az a magyarellenes központ, amely a rendszerváltás idején e sorok írójától a New York - Páris - Tel-Aviv tengely nevet kapta. Talán Bécset is bele kellett volna sámfázni. Nem véletlen, hogy a váltás idején Aczél György elvtárs Bécsbe menekült. Lakása volt ott és egy kis irodát működtetett, mint Kunfi, mint Böhm Vilmos, hogy aztán élete utolsó zarándoklására induljon Jeruzsálembe és bocsánatot kérjen marxizmusa miatt a rabbinátustól. Nem kellett vezekelnie. Elhagyta ugyan ifjúsága cionizmusát, de Izrael megbocsátott neki: mindvégig zsidó érdeket szolgált. Bécsben is, a Pártközpontban is.

Nem szabad, hogy az életkörülmények változása, valamint a technikai-technológiai változások következtében beállott módszerbeli és magatartásbeli különbségek elvonják a figyelmünket a lényegi azonosságról. Ezek a bolsevisták és ezek a Kun Béláékkal fajilag többnyire azonos banditák most sem a médiatörvény, az alkotmány és az alkotmányozás ellen küzdenek, hanem az egész magyarság ellen. Még akkor is erről van szó, ha a mai nemzeti táborban több olyan embert is találunk, akik származásuk révén tartozhatnának oda is, de nem oda tartoznak. Ez is így volt akkor is. Mint ahogy a színmagyarok között is voltak és vannak piszkos árulók. A magyarságnak, a nemzeti összefogásnak ezekkel éppen úgy le kell számolnia, mint a zsigerből magyarellenes bolsevikokkal. A bolsevizmus 1919 óta világméretűen megerősödött. A birodalom majdnem megszűnt, de a világ kormányzására igényt tartó erőszakosság most már nem is Moszkvában működik, hanem a pénztőke világában. Ezt az a parttalan összefogás igazolja, amely Daniel Cohen-Bendittól az IMF-ig és a hitelminősítőkig, Soros György nyílt társadalmáig terjed. Horthynak és Orbánnak, függetlenül a köztük lévő alapvető különbségektől, ugyanazok az ellenségei, s ha ezt nem ismerjük fel, nem tudjuk magunkat, a magyarságot megvédeni sem a bécsi, sem a mai internacionalista Cohen-Benditos magyarellenességtől. A kitagadottságtól, amely végül is Trianonhoz vezetett, Horthy és egész rendszere rossz sorsa lett. Horthy sorsa, trianoni sors van szánva nekünk és nemzeti együttműködésünknek most is.

Ellenségeinket ugyanis sok minden érdekli, de a magyarság sorsa a legkevésbé. Az 1919-es, 20-as és a mai emigrációs - mert hiszen Hellerék már megint emigránsok - között csak az a különbség, hogy az első egy világégés után, egy, a magyarságra nézve tragikus csonkolás közben, majd utána, de a világliberalizmus csúcsra járásának idején történt, ez pedig ugyanennek a világliberalizmusnak a végén. Most vége van a liberális hegemóniának. Az ellenünk irányuló megveszekedett támadásoknak éppen az az oka, hogy számukra szezonvég van. Ordítanak, hogy ne vegyük észre. Acsarkodnak és fenyegetőznek, hogy féljünk. De végük. Az ázsiai néptömegek világerővé válása korszakának kezdetén járunk és Európa önfelszámolásának korában élünk. Ma a világpánik kortünet, de a világpánikot a bukott liberálisok keltik. De ez nem könnyíti meg a helyzetünket. A pánik rossz tanácsadó. A vérengzés és a vérengzés lehetősége nincs kizárva.

Azok, akik ma jogállamot követelnek és a médiatörvény ellen és az alkotmányozás ellen lépnek fel, éppen úgy készen állnak a vérengzésre a demokrácia nevében, mint annak idején Pogány József, a népbiztos.

Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni. Mi mindenkor csak kísérleti nyulak, génmanipulálásra is alkalmas állatok, ha nem tárgyak vagyunk a szemükben. Számukra a cél érdekében minden meg van engedve. Károlyi Mihály az egész nemzetellenes forradalom, az úgynevezett polgári és az úgynevezett kommunista forradalom közötti átívelés naiv és elvetemült figurája, a vörös gróf elolvasatlanul írta alá a lemondását, amellyel átadta a hatalmat a proletáriátusnak, mert a nyilatkozat megfogalmazója a legbizalmasabb munkatársa, Kéri Kramer Pál, újságíró, a Tisza-gyilkosság megszervezője. Ő nem lőtt, neki fegyver nem volt a kezében, ő csak kitalálta Károlyi gondolatát és megszervezte a gyilkosságot. Károlyi félt. Félt akkor is, amikor azt hitte, hogy a vörösök meghagyják köztársasági elnöknek. Kéri, persze tudta, nem így lesz. S vajon úgy lett-e, ahogy az 1990-es Antall-Tölgyessy-paktumban megállapodtak? Kik ültek rosszhiszeműen és Kéri Kramer Pálként annál az asztalnál és milyen nemzetellenes agitáció, milyen nemzetközi nyomás vezetett oda, hogy leültek tárgyalni? Nem a bécsi 1919-es bolsevista emigráció magyarellenes aknamunkájának egyenes folytatása volt a paktum? Nem ült ott a paktum-asztalnál Kunfi, Jászi, Kun Béla, Kéri Pál és Pogány József, a gyilkos? Dehogynem.

Kínzóak ezek az egyezések. De most már nem a régi Károlyikat és a régi Kéri Kramer Pálokat kell kárhoztatni, hanem tisztán kell látni. Csak a felismerés segít. Ma a vörös emigrációnak belföldi bázisai és kulturális intézményei, óriási egyetemi befolyásai vannak, és hatalmas félrevezető apparátust tud működtetni. Az alkotmányozást nem tudja megakadályozni, de az alkotmány minőségére befolyással lehet. Az egész világra kiterjedő hálózatával el tudja érni, hogy ugyanúgy hírbe hozza és megnehezítse a dolgát a mai kétharmados magyar rendszernek, ahogyan hírbe hozta és aztán a második világháború után az első hírbehozás alapján uralma alá hajtotta Magyarországot. Horthy Miklóst 1944-ben száműzték, de őt és rendszerét magyarsága miatt már 1919-ben elkezdték gyalázni Bécsben és megveszekedetten gyalázták huszonöt éven át, majd negyvenöt évig, 1990-ig, - lásd Grósz Károly Sportcsarnoki beszédét - és gyalázzák ma is. Az állítás ugyanaz: itt most nincs demokrácia, mert a magyarság van hatalmon a saját hazájában. Pusztán azért, mert a hatalom nem az ő kezükben van, mert, ha nem is teljesen, de jókora részben magyar és keresztény kézben van. Vagy ott lehet. Mert az ő kísérletük megbukott.

1918-ban Jászi Oszkár volt a nagy kísérletező. Mindent ő súgott Károlyinak. Aztán ő is emigráns lett. Ma Magyarországon több intézmény is és sok filozófus is elődjének, mesterének tartja Jászit. A bukottak az eltelt éveket ma is szeretik kísérletnek nevezni. Fenntartva a kísérletezéshez való jogot, amit a magyarok tudatlanságuk és maradiságuk következtében nem is gyakorolhatnak, no meg azért sem, mert ők mindig a magyarságon kísérleteznek. Hiszen mindig rajtuk kell kísérletezni, mert az a jutányos, az a jó üzlet. Ha jól megfigyeljük a mai érveléseket, a mai vörös emigráció ma is a kísérletezés jogához és dicsőségéhez ragaszkodik. Jászi-Jakubovics Oszkárt, a radikális polgári demokratát, Károlyi Mihály támaszát idézzük: Óriási jelentőséget tulajdonítottam annak, hogy a kommunista rendszer gyakorlatilag kipróbáltassék. Ha sikerül, annál jobb: akkor nyitva áll az út a fejlettebb világrend felé, ha nem, bár szörnyű áldozatok árán, az orosz és magyar példa felszabadítja az emberiséget a kommunista tan zsarnoksága alól."

Ebbe a kísérletbe még, sajnos, Ady Endre is beleszédült élete egy bánatos szakaszában, pedig ennél embertelenebbet, gonoszabbat, önzőbbet keveset mondtak, írtak, gondoltak el valaha is. S a tragikus, hogy a kísérleti műtőasztalra fektetett magyarság ma is elhiszi, hogy a Jászi-féléknek joguk van az ember- és nemzetkísérletekre, a rajtunk való kísérletezésre. Sokan még mindig elhiszik, hogy az az utópia, amelynek nevében a kísérletet végrehajtják, meghozza az új világot.

Cohen-Bendit és Heller Ágnes ma is kísérletezni akar rajtunk. A mai Pogány Józsefek pedig nyíltan és föld alatt, bojkottot szerveznek és a kisantantnak szolgálnak. 1920-ban, amikor Magyarország kiterítve feküdt a feldarabolás műtőasztalán, postai dolgozók európai munkásai nevében bécsi emigráció közbenjárására Magyarország-ellenes bojkottot szerveztek. Pogány József, Tisza István egyik gyilkosa, azonnal röplapot szerkesztett Bécsben: A vasút álljon meg Magyarország határánál. A posta ne szállítson a fehérterror hazája felé. A telefon és a távíró ne kapcsoljon Horthyék uralmának! A világ proletariátusa tagadjon meg minden munkát, amely Horthy országának szolgál. Teljes politikai és gazdasági bojkott a fehérterror Magyarországával szemben. Nincs békekötés, se gazdasági érintkezés a fehérterror glóbuszával!

Pogány, Jászi, Kunfi és Kun Béla a kisantanttal és Leninékkel, Trockijjal szövetkeztek a magyarság ellen és a megcsonkított, halálra ítélt megmaradt országot akarták újra birtokba venni. Ne tévedjünk, ma is ez a cél, ezért elleneznek minden magyarigazolványt, honosítást, magyar állampolgárságot, ezért küzdenek a magyar kultúra ellen, ezért fröcsögnek és rikoltoznak, acsarognak és szervezkednek ma is. Ez élethalálharc. 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Publicisztika  
A megfeszített
  2011-04-24 22:00:12, vasárnap
 
 
Koltay Gábor:

A megfeszített 103:48 perc

Megbocsátom előre minden bűnötök. Nincs ember, kit ne szeretnék, nincs kit gyűlölök. Neked mondom, ki háromszor tagadsz, s Neked, ki elárulsz:

A szeretet az embereké, a szeretet nem lehet áru...

Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Locsoló versek
  2011-04-24 20:08:52, vasárnap
 
 


HÚSVÉTI LOCSOLÓVERSEK


A húsvét az egyik legszebb, legvidámabb ünnepünk. Tavasz van, frissenborotvált, makkoscipős öltönyös úriemberek, bezselézett hajú ifjoncok gyantázott hájjal illedelmesen karikáznak a járdán női kerékpárjukkal, 96%-os alkoholszinttel a vérükben.

Mindenütt mutáns nyulak szaladgálnak, akik serényen festett tojást tojnak. Kiscsibék, meg ötszázasok potyognak a nejlonzacskókból.

Felvizezett 200 Ft-os kínai szagosvizet locsolgatunk az iruló-piruló szomszédnéni mellkasára, a bátrabbaknak a fejbúbjára. "Nem baj, majd úgyis hajatmosok!" - ordítja Erzsike néni, miközben igyekszik a kockás konyharuhával kitörölni a szemébefolyt kölnit.

"Nem ettetek semmit - de még annyi helyre megyünk - jaj, nem ettetek semmit - de még annyi helyre megyünk - jaj istenem, hiszen alig ettetek valamit - na még ezt az utolsó kis szíverősítőt az útra - istenem mekkorát nőtt ez a gyerek - hahaj az igaz."

Mindezt azért, mert Jézuskát keresztrefeszítették pénteken, majd feltámadott hétfőn.

Nézzünk hát néhány locsolóverset a jópofa vendégeknek:Az év húsvéti videója!

Csángó locsolkodás...

Ha idén csak egy húsvéti videót nézel meg, akkor szerintem ez legyen az!

Link
Kovács Zoltán: ELJÖTT A HÚSVÉT...


Eljött a húsvét figyeljetek lányok,
a locsoló fiúkat tojással várjátok.
Ha elfogyna a tojás, jó nekik a pénz is,
de ha az sincs elég otthon
puszit adjál nékik!
Locsolkodó apukák
mutassatok példát,
vödör vízzel ébresszétek
anyut és az Évát!
Szorgoskodó anyukák
főzzétek a sonkát,
legyen elég alkohol
és figyeljetek jól ránk!
Ha instabilnak látszanánk
több türelmet kérnénk,
húsvétkor a férfiaknak
nem lehet ez vétség!
Végezetül azt kívánom
legyen sonkád, nagy kalácsod
látogasson sok barátod,
a lányokat locsoljátok,
ünnepeljél egyél-igyál
mértékkel a tömény piát
s legyen boldog minden család!


Juhászné Bérces Anikó. ... HOGY VIRULJ


Jégcsap lóg az ereszen,
kölnivizem keresem.
Locsolkodni készülök,
jeges szélre fütyülök.
Bátorítót kortyoltam,
szavalok most boldogan:

Női szeszély virága,
viríts, virulj, te drága!
Barka ágon hópihe,
meglocsollak ízibe.Egy éve volt húsvét,
Így emlékszem vissza,
Sok leányzó azóta is
A kölnivizet szidja.
Gondoltam hát, nem kell kölni,
Fulladjon más a szagától,
Ez a víz majd elpárolog,
Úgy bizony, magától.
Akit ezzel meglocsolok,
Nem hervad el soha.
Szabad-e locsolni?

Itt vagyok,
Friss vagyok,
Máris sorba állok.
Csak egy kicsit meglocsollak,
Aztán odébb állok.

Itt a húsvét, eljött végre
A szép lányok örömére
Mert a lányok szép virágok
Illatos víz illik rájuk
Ne fuss hát el, szép virágom,
Locsolónak csók jár, három.

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi!

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!

Kinyílott az aranyeső, ibolya és jácint,
Szép tavaszi virágillat a lányokhoz csábít.
Kisvirágok leheletét elhoztam tenéked,
Illatos cseppjeit permetezve mérem.
Hulljon hát a harmat a legszebb virágra,
Ennek a háznak gyönyörű lányára.

Patak mellett mentem, azt súgta egy harcsa:
Van e háznál kislány, hogy az Isten tartsa.
Meglocsolnám rózsavízzel, hogyha előjönne,
Akkor az a kicsi lány jaj de nagyot nőne!

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág,
Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ.
Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával,
Teljen a talicskám sok szép piros tojással.

Rózsavizes húsvét napját jöttem ma kívánni,
Nem szeretnék a lányokra nagyon sokat várni!
Ez a pár csepp jó szagos víz úgy használ a lánynak,
Mint a réten a gyöngyharmat a nyíló virágnak.
Olyan lesz az arcuk tőle, mint a hamvas virág,
Örömünkben együtt örül a megváltott világ.
Megváltónk is együtt örül az egész világgal,
Ajándékozzatok meg hát egy hímes tojással!

Futás lányok, ha megláttok,
Elkapom én a szoknyátok!


Nem félek én locsolkodni,
El fogom a tömlőt kapni.

Itt a Húsvét, s jön a nyuszi.
Repül hozzátok egy nagy puszi.
Ölelésem legyen veletek.
Boldog és Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!

Itt a Húsvét, s jön a nyuszi.
Repül hozzátok egy nagy puszi.
Ölelésem legyen veletek.
Boldog és Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!

Ákom-bákom, berkenye;
Szagos húsvét reggele.
Leöntjük a virágot,
Visszük már a kalácsot.
/Háromszék/

Cserebura nádikó,
Bújj elő te Nyuszikó!
Adjál tojást eleget,
Pirosat ám, de frisset!Én még kicsi vagyok,
Verset ezért nem is tudok.
De majd jönnek a nagyok,
Aztán majd mondanak azok.

E háznak kertjében van egy rózsatő
Azt gondozza, azt öntözi a Jó Teremtő
Vizet öntök a fejére
Szálljon áldás a kezére
Az Istentől kérem
Piros tojás a bérem
/Berencs, Zoboralja/

E szép házba nyitottam,
Nefelejcset találtam,
Nem hagyhatom hervadni,
Meg szabad-e locsolni?

Rózsa, rózsa, szép virágszál,
Szálló szélben hajladozzál.
Napsütésben nyiladozzál,
Meglocsollak, illatozzál.

Ebben a ház udvarában szép kis bimbó nő.
Nevelje majd szépre, jóra a jó Teremtő!
Vizet hoztam a tövére, szálljon áldás a fejére,
Istentől azt kérem, piros tojás a bérem!
Szabad-e locsolni?

Eljött a szép húsvét reggele,
Feltámadásunk édes ünnepe.
Ünneplő ruhákba öltöztek a fák,
Pattognak a rügyek, s virít a virág.
A harang zúgása hirdet ünnepet


Egy kismadár dalol a zöld rétek felett.
Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

Én kicsike vagyok,
A fogaim nagyok.
Adjanak egy kalácsot,
Hogy harapjak nagyot!
/Háromszék/

Én kis kertészlegény vagyok:
Virágokat locsolgatok.
Azt hallottam, hogy egy rózsa
El akar hervadni.
Szabad megöntözni?
/Háromszék/

Húsvét másodnapján
az jutott eszembe,
Locsolóvizet vegyek a kezembe.
Megöntözzek vele
egy árva ibolyát,
És cserébe kapjak érte
egy himestojást.

Az én kedves locsolómra
két tojás van festve!
Hogyha ezzel meglocsollak,
Elmehetsz majd GYES-re!
/vagy utolsó két sor:
Akit ezzel meglocsolok,
Elmehet az GYES-re!/Húsvét másodnapján régi szokás szerint
Fogadják szívesen az öntözőlegényt.
Én a legénységhez igen kicsi vagyok,
De öntözőlegénynek mégis csak felcsapok.
Minden esztendőben ilyenkor itt vagyok
Ha a locsolásért piros tojást kapok.
/Sárvásár/

Húsvét reggelén azon jár az eszem,
Hogy locsoló puskám a kezembe vegyem.
Mert várnak a lányok, szép piros tojással,
Egy-két pohár borral és finom pánkóval.*
A legszebbik kislányt jobban megöntözöm,
És a piros tojást szépen megköszönöm.
És ezzel azt mondom, boldog ünnepeket,
Boldog húsvétot e ház népének.
/Nagypetri/

Jó reggelt, angyalkánk!
Látjuk, már vártál ránk.
Eljöttünk, hogy meglocsoljunk,
ha mást nem, a torkunkat,
a jókedvnek könnyű pírja
borítsa el arcodat.
Szép vagy, szép vagy, mint egy angyal,
ne váljunk el hát haraggal,
beesett a hónunk alja:
elő a bort, nosza rajta!

Jó reggelt, jó reggelt,
Kedves liliomszál,
Megöntözlek rózsavízzel,
Hogy ne hervadozzál.
Kerek erdőn jártam,
Piros tojást láttam,


Bárány húzta rengő kocsin,
Mindjárt ideszálltam.
Nesze hát rózsavíz,
Gyöngyöm, gyöngyvirágom.
Hol a tojás, piros tojás?
Tarisznyámba várom

Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág,
Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek szépen az ég harmatával,
Teljék a tarisznya szép piros tojással

Kinyílott az aranyeső
Én voltam ma a legelső,
aki kora reggel
locsolkodni kelt fel
Minden szőke, barna lány,
Mint a piros tulipán
Virulva-viruljon
Rózsapermet hulljon.
Íme, itt a kölni
Szabad-e locsolni?

Nem vagyok én nyuszi,
kell nekem a puszi!
Gombold ki a blúzocskádat,
hadd locsolom dombocskádat!Kinyílt az ibolya húsvét hajnalára,
Csepegjél, rózsavíz erre a kislányra.
Rózsavíztől, majd meglátod, szép és ügyes leszel,
Ugye, kislány, a zsebembe piros tojást teszel?

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam,
Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam.
Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja,
Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebemben is elférnek a piros tojások.
/Bánffyhunyad/

Ma van húsvét napja, második hajnala,
Melyben szokott járni az ifjak tábora.
Serkenj fel ágyadból, cifra nyoszolyádból
Add ki hímesedet arany kosaradból.


Add ki most szaporán, ne késsünk sokáig,
Hogy a mi seregünk mehessen tovább is.
Hogyha belőle bár kettőt-kettőt kapunk,
Finom rózsavízzel szépen meglocsolunk!

Rózsa, rózsa szép virágszál,
Szálló szélben hajladozzál.
Napsütésben nyiladozzál,
Meglocsollak, illatozzál.

Rózsavíz a kezembe,
Hadd öntsem a fejedre!

Szép lányokat kergetek,
Az én kölnim permetez.
Jó dolog a locsolás!
Ide a piros tojást!

Szépen kérem az apját,
De még szebben az anyját:
Adja elő a lányát,
Hadd locsolom a haját!
Hadd nőjön nagyra,
Mint a csikó farka,
Még annál is nagyobbra,
Mint a Duna hossza.
Szabad-e locsolni?

Van nekem egy csíkos gatyám,
Abban van az én ceruzám,
Minden este írok vele,
Mégse kopik el a hegye.
Piros tojás, kék tojás,
Nekem is van két tojás,
Föl a szoknyát, le a bugyit,
Hadd locsoljam meg a nyuszit!Van e háznak rózsabokra,
nyúljék élte sok napokra,
hogy virítson, mint rózsaszál,
megöntözném: ennyiből áll
e kis kertész fáradsága,
piros tojás a váltsága.

Zöld erdőben jártam,
hol sok furcsa dolgot láttam.
Voltak ott illatfelhőben lebegő leányok,
No meg nyulak által hozott piros tojások
Sok legény kezében kölnivízzel szaladt,
S ki túl gyorsan,
Annak nadrágjában csak törött tojás maradt.
Én nem vagyok sietős, s furcsa bár a világ,
Előttem mégis itt van egy csodás virág.
Locsolással vetnék gátat az mulandóságnak,
Ha ez tettem megfelelne eme szép leánynak.

Kinyílt az ibolya húsvét hajnalára,
Csepegjél rózsavíz erre a kislányra.
Rózsavíztől majd meglátod, szép és ügyes leszel,
Ugye kislány a zsebembe piros tojást teszel?

Egy éve volt húsvét,
Úgy emlékszem vissza,
Sok leányzó azóta is,
A kölnivizem szidja.
Gondoltam hát nem kell kölni,


Fulladjon más a szagától,
Ez a víz majd elpárolog,
Úgy bizony magától.
Akit ezzel meglocsolok,
Nem hervad el soha.
Szabad-e locsolni?

Patak mellett mentem, azt súgta egy harcsa:
Van e háznál kislány, hogy az Isten tartsa?
Meglocsolnám rózsavízzel, hogyha előjönne,
Akkor az a kicsi lány jaj de nagyot nőne.

Húsvét másodnapján
az jutott eszembe,
Locsolóvizet vegyek a kezembe.
Megöntözzek vele
egy árva ibolyát,
És cserébe kapjak érte
egy hímes tojást.

Van nálam egy kis pacsuli,
leloccsintom magát
Ha egy kicsi mázlija van,
szereti a szagátKivirradt a tavasz ma húsvét napjára,
Új életet öltött ismét föl magára.
Én is e szent napon örömet hirdetek,
Mert Jézus feltámadt! Ezen örvendjetek!
Már régen szokása minden kereszténynek
Örvendeznie e nap ifjúnak és vénnek.
Én is köszöntöm hát ezen szent napunkat,
És hozzá frissítem szép leánykájukat.
Mert hogy mit akarok, már azt is megmondom,
Öntözködni jöttem. Szóm nem is cifrázom.
Frissítő balzsamos víz is van kezembe,
Ez hozta húsvétot emlékezetembe.
Engemet öntöző Apollónak hívnak,
Vizemtől a lánykák mint virágok nyílnak.
Kérem hát alássan e háznak az urát,
Engedje megönteni kedves leánykáját!

Fakadó rügy, szellő hozta,
Madár szállt az ablakunkra,
Nagy vidáman azt dalolta,
Itt nyílik a legszebb rózsa.
Jó szagú a rózsavizem,
Eljöttem, hogy megöntözzem.
Nesze, nesze, rózsaszál,
Soha el ne hervadjál.

Zöld erdőben jártam,
Kék ibolyát láttam.
El akart hervadni
Szabad-e locsolni?

Zöld erdőben jártam veled,
Kezem erre-arra téved
Úgy éreztem, nem vagy nedves
Meglocsolhatlak-e kedves?

Rózsa, rózsa szép virágszál,
szálló szélben hajladozzál.


Napsütésben nyiladozzál,
meglocsollak, illatozzál!

Józsi vagyok, szép és laza
Locsoljak vagy menjek haza?

Kilyukadt a cipőm talpa,
Meglocsollak büdös szajha!

Tele van a hajad kosszal,
Meglocsollak Domestos-szal.

Falu végén tó van,
adjál pénzt oszt jó van.

Falu végén van egy ablak,
gyere babám, jól meg...vacsorázunk.

Verset majd mondanak a kicsik,
Én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit!LMP, MSZP, FIDESZ...
LOCSOLHATUNK-E MÁR, VAGY MI LESZ?

Gyurcsány Fletó elkúrta,
Bajnai meg folytatja.
Piros tojást megfogom,
Demszky fejéhez csapom.

Piros tojás, fehér nyuszi.
Locsolásért jár a puszi.

Nem vagyok én nyuszi,
Kell nekem a puszi!
Gombold ki a blúzocskádat,
Hadd locsolom dombocskádat!

Lábam között van két tojás,
pirosra van festve,
Meglocsollak vele,
Elmehetsz majd GY.E.S.-re!

Az én kedves locsolómra
2 tojás van festve,
Akit vele meglocsolok,


Elmehet az GYES-re.

Odakint az utcán azt mondják a nagyok,
hogy ebben a házban hervadnak a csajok,
én is mint az apám szeretem a nőket
s jöttem hát-e meglocsolni őket!
Szabad-e locsolni?

Húsvét van,
Mosolyog az ég is. /v.Zöldell a rét,/
Adjanak egy ezrest,
Mosolygok majd én is!

Árokszélén döglött ló
én vagyok a locsoló!

Kossuth téren jártam,
Nagy tömeget láttam,
Nem akart oszolni,
Szabad-e locsolni?

Kert végébe folyik a kanális
Meglocsollak téged, meg anyád is.

Zöldell a rét,
Mosolyog az ég is.
Adjanak egy ezrest,
Mosolygok majd én is!

Mosolyog a nap,
Mosolyog a hold is
Adj 20 ezrest,
Majd mosolygok én is!

Én kicsike morzsalék
Eljöttem a tojásért
Ha nem adtok tojáskát
Elviszem a leánykát.1 TÖK, 2 TÖK, 3 TÖK, 4 TÖK, 5 TÖK,
nem TÖKölök...
Öntök!

Én vagyok a török,
locsolkodni jövök.
Ha nem kapok piros tojást,
mindent összetörök!

Igaz, hogy én Mókás vagyok,
a vágyaim mégis nagyok:
meglocsollak s cserébe
tojást tégy a tenyérbe!
Csak tojással be nem érem,
az ÁFÁ-val együtt kérem.

Hosszú hajad,rövid eszed,
meglocsollak észreveszed?

Lépcsőházban jártam,
sok ötezret láttam.
Ha nem kapok belőle,
nem jövök el jövőre.

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,


Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.

Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi.

Nem kell, nekünk piros tojás,
ide a pénzt, gyerünk, nyomás!

Én verset nem tudok,
azt mondjanak a kicsik,
én csak azért jöttem,
hogy igyak egy kicsit !

Csupa e-vel:
Kebled s szemed kerekedjen
Kezemben nemes fegyver leledz'
Mely kecsesen lengedez.
Ezzel kedvedre teszek
S nekem sem lesz kellemetlen!
Megfecskendezhetlek?
Van nekem egy kis locsolóm,
Kölni nincsen benne,
Ha én azt most elővenném,
Nagy röhögés lenne.
De én azt nem teszem,
Mert kezemben a kölni!
Locsolni jöttem,
Nem pedig tökölni!

Van nálam egy kölnisüveg,
métereset spriccel,
Mivel ilyen rakoncátlan,
lezártam egy sliccel!

Kék az ibolya, kék az ég,
kék a tököm, mi köll még?

Lombos nagy fán ül a bögöly,
meglocsollak, meg ne dögöjj!

Ajtófélfán szaros gatya,
meglocsollak büdös banya!

Házunk előtt nagy a fű, nem fogja a kasza,
locsoljon meg titeket az apátok ...!

Szeged felől jön a gőzös,
oda öntök, ahol szőrös.

Te vagy az, ki nekem maradt,
meglocsollak, dőljél hanyatt!

Húsvét táján édes szokás,
a vödörrel locsolkodás,
nálam is van szagos kölni,


ha rád öntöm, meg fogsz ölni?

Húsvét napján azt kívánom,
legyen rúzsos a tojásom!

Felnézek az égre,
a versemnek vége.

Ződ erdőbe vótam,
adj egy sört, oszt jó van!

Zöld erdőben jártam,
Berúgtam 'oszt hánytam.
Szabad -e locsolni?

Zöld erdőben jártam, akácfára másztam,
kiszakadt a LEVIS-em, kifigyelt a ...
Húsvét napján azt kívánom,
legyen rúzsos a tojásom !

Ritmust mondok,
tojást várok.
Ha nem adnak,
odébb állok.

Ól sarkában disznó röfög,
meglocsollak, aztán mögyök.


Egy gondolat bánt engemet,
elfeledtem a versemet.

Falu végén templom,
Locsoljak-e? Nemtom.

Én verset nem tudok, azt mondjanak a kicsik,
én csak azért jöttem, hogy igyak egy kicsit.

Zöld a moha, zöld a páfrány,
meglocsollak házisárkány!

Illatos fű, moha, páfrány,
Meglocsollak Házisárkány!

Szép Húsvét ünnepén
Locsoljon a kánya!
Ezt a vén boszorkát
Bedobom a kádba!

Zúg a traktor, szánt az eke,
elvtársnő, locsolhatok-e?

Kossuth téren jártam,
nagy tömeget láttam,
nem akart oszolni,
szabad-e locsolni?

Én kis kertész legény vagyok,
magam után szagot hagyok.

Szomjas vagyok!
Locsolhatok?

Árok partján döglött ló.
Én vagyok a locsoló.

Van nekem egy kis pacsulim,
leloccsintom magát.


Ha egy kicsit mázlija van,
szereti a szagát!

Zöld erdőben jártam,
barna medvét láttam,
szereti a mézet,
add ide a pénzet!

Zöld erdőben jártam,
sok szép leányt láttam,
szedték az egrest,
ide azt az ezrest!

Zöld erdőben jártam,
Elszállott egy sirály,
Locsolkodni jöttem,
Hö, király!

Dörmög a medve,
Viszket a segge,
Meg akarja vakarni,
Szabad-e locsolni?

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág,
Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával,
Teljen a talicskám sok szép piros tojással!

Itt vagyok,
Friss vagyok,
Máris sorba állok!
Csak egy kicsit meglocsollak,
Aztán odébb állok.

Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi!Nadrágomban locsolóm,
Nincsen dugó benne,
Hogyha én azt elővenném,
Nagy röhögés lenne.
De én azt nem teszem,
Mert kezemben a kölni!
Locsolni jöttem,
Nem pedig tökölni!

Te vagy az, ki nekem maradt,
meglocsollak, dőljél hanyatt!

Piros golyó, kék golyó
Meglocsollak vén tojó.

Sivatagban él a teve,
Locsolkodni jöttem, hehe!

Anyám tyúkja b....tt tojni,
Ezért jöttem most locsolni.


Nem kell nekem túl sok holmi,
Elég lesz a tojást hozni!

Zöld erdőben jártam
Döglött macskát láttam
Kilógott a bele
Te harapjál bele.

Zöld erdőben jártam
Sok ötvenest láttam
Ha nem kapok belőle
B*szok jönni jövőre.

Falu szélén nagy fű
Nem fogja a kasza
Locsoljon meg titeket
Az apátok f*sza.

Lányok válasza:
Kaszakő, kaszakő,
Mi az apád f*sza kő?


Ne fussatok lányok,
Locsolkodni jöttem,
Üvegembe szagos
rózsavizet tettem.
Aki ettől is fél,
Bizony kényes lányka,
És én meg se locsolom,
Nem is nézek rája.

Zöld erdőben jó a kedv
Ott lakik a barna medv
A versekben fő a rím
Locsolkodni jöttem immár.

Nyírfaágról lóg a takony
Azzal öntlek én majd nyakon.

Sűrű erdő sötét zuga
Benne kicsiny leány lyuka
Én most ide bekopogok
És ha szabad meglocsolok.

Van nálam egy kölnisüveg,
Métereset spriccel,


Mivel ilyen rakoncátlan,
Lezártam egy sliccel!

Locsolkodni jár a strici
Nincs kölnije csak egy pici
Keveset önt a lányok hajára
Ne folyjon szét seggük partjára
Szabad-e locsolni?

Ajtófélfán szaros gatya
Meglocsollak büdös banya.

Kék az ibolya, kék az ég
Kék a tököm mi kell még?Erőt egészséget!
Itt a jó idő, bár mit is pofáznak
A pacsirták odakint versenyt fuvoláznak
Kölnivel előtted tétova paraszt áll
Adna is belőle ha te pin*t adnál.
Szabad-e locsolni?

Baripin*a, csibepics*a, nyuszif*sz
Megöntelek, ha a tojásomra
pihe-puha puszit adsz!
Szabad-e locsolni?

Bari béget zöld gyepen
Sárgállik a hérics
Bocsánat de rávizelek
A fejedre én is!

Piros tojás, fehér nyuszi,
ez mind csak maszlag!
Gyere kislány, meglocsolllak,


oszt utána ... megbeszéljük.

Józsi vagyok, szép és laza
Locsoljak vagy menjek haza?

Zöld erdőben jártam,
Részeg nyuszit láttam.
Le akart itatni,
Leültünk piálni.
Sokat ittunk - de nem eleget,
Hozzál sört - de ne keveset!

Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged,
Tojás lesz a fizetséged.
Aki adta, ne feledd,
És a tojást el ne ejtsd!

Meglocsolom önt,
Ha még valamit önt.

Felnézek az égre,
a versemnek vége.Mentovics Éva: Locsolóversek


Tavaszi szél

Tavaszi szél fodrozza a vizeket,
házunk mellett szaladgált két nyúlgyerek.
Piros tojást rejtettek a kosárba,
hadd locsoljak parfümöt a ruhádra.

Locsolóvers 1.

Húsvéthétfő reggelén
kis bokrétát szedtem,
tarkabarka virágokról
illatot gyűjtöttem.

Bezártam egy szelencébe,
repültem is hozzád,
hogy illatos harmatvízzel
megmosdassam orcád.

Szabad-e locsolni?

Locsolóvers 2.

Harangvirág kék kelyhében
harmatot gyűjtöttem,
tarka mező friss illatát
hozzávegyítettem.

Szeretnélek meglocsolni,
mint rétet a felhő.
Lengje körül hajad selymét
üde illatfelhő.

Locsolóvers 3.

Kora reggel elindultam,
erdőn, mezőn jártam,
ringatózó tölgy tövében
kisnyulakat láttam.

Tojást cipelt mind a három:
lilát, sárgát, kéket.
Ha nem bánod, én örömmel
meglocsollak Téged.

Locsolóvers 4.

Kerek erdő szegletében
nyuszicsalád szunnyad szépen.
Alszanak a lombok alatt -
múlt héten sok dolguk akadt.

Te is kaptál hímes tojást,
ott látom az asztalon.
Ha a ruhád meglocsolom,
a kéket megkapom?

Locsolóvers 5.

Fehér szőrű gyapjas bárány
ugrabugrál a réten.
Locsolásért, hogyha lehet,
azt a tojást elkérem.

Locsolóvers 6.

Kanyargós kis patak partján
kis nyulacska bandukol.
Hímes tojást dugdosott el
kiskertedben valahol.

Amint látom, megtaláltad,
ott vannak az asztalon.
Kölnivízzel meglocsollak,
ha a sárgát megkapom.

Locsolóvers 7.

Árkot ugrott a kicsi nyúl,
s vagy még tíz utána.
Tarkabarka hímes tojást


vittek a kosárba'.

Húsvéthétfőn jöttem hozzád,
Te kedves virágszál.
Meglocsolom selymes hajad,
hogy majd illatozzál.

Locsolóvers 8.

Tölgyes erdő rejtekében
kék ibolyát szedtem,
illatozó szálaikat
csokorba kötöttem.

Üvegcsémben kölnivíz van,
bódító az illata.
Hogy te is így illatozzál,
hadd locsoljam hajadra.

Locsolóvers 9.

Kék ibolya, kék nefelejcs, margarét',
szél ringatta, illatozó tarka rét.
Magas fűben ugrándozó kis nyuszi,
locsolásért jár nekem majd két puszi.

Locsolóvers 10.

Harangvirág hajladozik a szélben,
kis nyulacska ugrabugrál a réten.
Sárga csibe azt csipogja: csipp-csipp-csipp.
Meglocsolnám ruhácskádat egy kicsit.

Locsolóvers 11.

Villás farkú apró fecske
visszatért a fészkébe,
kelepelő gólyamadár
szállt a kémény szélére.

Tojást hoztak a nyulacskák
vasárnap a kertedbe.
Locsolásért kettőt kérek
belőlük a kezembe.

Locsolóvers 12.

Te mosolygós kis virágszál:
Olyan, mint a margarét'.
Meglocsollak, illatozzál,
akárcsak a tarka rét.


Pajzán locsolóversek - csak felnőtteknek! /Pikáns/


Van nekem egy kis locsolóm,
kölni nincsen benne,
Ha én azt most elővenném,
nagy röhögés lenne.
De én azt nem teszem,
mert kezemben a kölni!
Locsolni jöttem,
nem pedig tökölni!

Zöld erdőben jártam,
részeg vagyok, hánytam
Most el fogok dőlni,
nesze bazzeg, kölni!

Zöld erdőben jártam,
Részeg voltam, s hánytam,
El akartam dőlni,
Nesze b*zd meg kölni!!!

Zöld erdőben jártam,
Okádtam és hánytam,
Nőtt is azon virág,
Hasonlít is terád!

Zöld erdőbe járok
Egy pucér nőt látok
Előkapom a tököm
Gyorsan meg is öntözöm

Zöld erdőben jártam,
akácfára másztam,
kiszakadt a LEVIS-em,
kifigyelt a ...

Zöld erdőben jártam,
Szembejött a medve,
Úgy gondolta, könnyít magán,
Nesze, itt a nedve!

Zölderdőben jártam,
Krumplistésztát hánytam,
Nálam van a fele,
Meglocsollak vele!

Zöld erdőben jártam,
Száraz ágat láttam,
Száraz ágon csörgő kígyó,
Meglocsollak vén szipirtyó!
Zöld erdőben jártam,
Ganédombot láttam,
Kifolyt a leve,
Megöntözlek vele!

Zöld erdőben jártam,
Magas fára másztam,
Elrepedt a nadrágom,
Kilátszott két tojásom,
Közte vót a locsoló,
Nem vót benne a dugó,
Szabad-e locsókodni!

Zöld erdőben jártam,
két öt ezrest láttam,
ha nem adsz belőle,
b*szok jönni jövőre.

Biciklivel érkeztem,
negyven métert fékeztem
Kiszakadt a nadrágom,
kifigyelt a ... tojásom.
Szabad-e locsolni?

Ferrarival érkeztem,
Hú de nagyot fékeztem!
Okos vagyok, szép és laza,
Locsoljak, vagy húzzak haza?

Nadrágomban locsolóm,
Kölnivíz van benne,
Hogyha most elővenném,
Nagy röhögés lenne!

Kár pénzt adni kölnivízre,
Színe, mint a takony,
A húsvéti locsolkodást,
Utálom már nagyon!

Húsvét vasárnapon,
Legyen rúzsos a tojásom,
Jer ide szájtáti,
Nem fogsz többé kiszáradni!

Van nálam egy kölnisüveg,
Métereset spriccel,
Mivel ilyen rakoncátlan,
Lezártam egy sliccel!

Zúg a traktor,
Szánt az eke,
Bűzölög a trágya leve,
Azért mondom idejében,
Meglocsolhatlak-e vele?

Húsvét táján édes szokás,
A vödörrel locsolkodás,
Nálam is van szagos kölni,
Ha rádöntöm, meg fogsz ölni?

Van nálam egy kis pacsuli,
leloccsintom magát
Ha egy kicsi mázlija van,
szereti a szagát

Piros tojás, kék tojás,
Mézes, csokis massza
Beleültem már megint
Hogy a jó ég b*ssza!
Szabad-e locsolni?

Van nekem egy csíkos gatyám,
abban van az én ceruzám,
Minden este írok vele,
mégse kopik el a hegye.


Piros tojás, kék tojás,
nekem is van két tojás,
Föl a szoknyát, le a bugyit,
hadd locsoljam meg a nyuszit.

Galagonya túróval,
Itt állok a fúróval,
Szép virágszál! Lábad köze
Többet ér, mint Rábaköze!
Fel a szoknyát, le a bugyit,
Hadd locsolom meg a nyuszid!

B*szik a róka, b*szik a nyúl
Locsolni jött egy fiatalúr.
Ne b*sszon a róka, ne b*sszon a nyúl
B*sszon meg téged a fiatalúr!

Falu szélén nagy fű
Nem fogja a kasza
Locsoljon meg titeket
Az apátok f*sza.

Hosszú a hajad,
Rövid az eszed,
Ha meglocsollak,
Észre se veszed!

Kék az ibolya,
Kék az ég,
Kék a tököm,
Mi kell még?

Izzad a talpam,
Kemény a f*rkam,
Ha meglocsollak,
Segítesz rajtam?

A f*rkamon nincsen csomó
Jobban megy mint egy locsoló
Szabad-e locsolni?

Anyám tyúkja b*szott tojni
Ezért jöttem locsolni
Nem kell nekem túl sok holmi
Elég lesz a tojást hozni.

Húsvét napján azt kívánom,
legyen rúzsos a tojásom!

Te vagy az, ki nekem maradt,
meglocsollak, dőljél hanyatt!

A kölnit nem potyán hoztam
Csak úgy adom hogyha b*sztam.

Három vödör durva murva
Meglocsollak büdös k*rva.

Húsvét napján azt kívánom,
legyen rúzsos a tojásom !

Te vagy az, ki nekem maradt,
meglocsollak, dőljél hanyatt !

Kék az ibolya, kék az ég,
Kék a tököm, mi köll még?

Kanizsára megy a gőzös,
Meglocsollak, ahol szőrös.

Szeged felől jön a gőzös,
Oda öntök, ahol szőrös.

Én kis kertész legény vagyok,
Magam után szagot hagyok.

Tele van a hajad kosszal,
Meglocsollak DOMESTOS-szal.

Ól sarkában disznó röfög,
Meglocsollak, aztán mögyök!

Illatos fű, moha, páfrány,
Meglocsollak, Házisárkány!

Hagyma fődön vótam,
Aggyá pénzt, azt jó van.

Fáról lóg a zöld takony,
Hadd öntselek nyakon!

Ahol te laksz szakadt tanya,
Meglocsollak rusnya banya.

Ajtófélfán szaros gatya,
Meglocsollak büdös banya!

Anyám tyúkja b*zott tojni,
Ezért jöttem most locsolni...

Erdő szélén kutyák b*sznak,
Meglocsollak, de mi a f*sznak?!Locsolkodás

LinkFiesta - Zöld erdőben jártam Vs. Nox - Hímek és tojásaik ( Country )

LinkHúsvéti locsolóversek

LinkMindenkinek jó locsol/kod/ást Kívánok!Húsvéti torta recept - Locsolkodóknak:

Hétköznap is készíthető, azonban pünkösdre nem ajánljuk. Hozzávalók: 1 db ennivaló férfi 1 db rúgós habverő 1 db vaníliás rúd 1 db hamvas barack kimagozva 2 db tojás 2 db zsemle Készítés módja: A férfit az ágyba fektetjük és addig szorítjuk, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik. Ekkor egy darabig állni hagyjuk, közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat, a barack nyílás közepébe dugjuk, és addig verjük a habját, amíg krém nem jön belőle. Gyors légzés és mély sóhaj jelzi ha kész a torta. Ha jól sikerült, a torta készítését többször is megismételhetjük. Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni, főzni. Bátran merjük ajánlani mert rendszerint az első kísérletre beválik. Megjegyzés: Ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri, elveszti eredeti tartását, esetleg összetöpörödne, ne dobjuk el mert ügyes háziasszonyok kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perc türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jó voltát. Újra élvezhetővé válik. Minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vanília rúdról gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének rongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerül akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás szerint jóból is megárt a sok. Lejárt szavatosságú vanília rúddal ne kísérletezzünk!!!Noémi várja is a locsolkodókat, meg nem is, otthon is lesz, meg nem is. De aki ügyes lesz, kap tőle hímes tojást.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Húsvéti énekek, videó
  2011-04-24 18:48:33, vasárnap
 
 
HÚSVÉTI ÉNEKEK, VIDEÓ


Dicsőség, Szent Áldás

LinkLent a Via Dolorosán

LinkHúsvéti üdvözlet St Martin gyönyörű zenéjével

LinkGyőzelmet vettél - Húsvéti dal /+ video sorozat/

LinkJézus, te égi szép!

LinkHúsvét igazi értelme 2011

LinkÓ Sion, ébredj

LinkJesus the Easter Sunday resurrection

LinkEaster video

LinkEaster /resurrection/ - Húsvét /Feltámadás/

LinkHúsvét - Golgota /Easter - Golgota/

LinkHúsvét-Feltámadás

LinkVicu Lazan - La crucea de la Golgota - Cintari Crestine

LinkThe passion Music videó

LinkJesus Messiah - Chris tomlin

LinkJesus the Messiah - Via Dolorosa

LinkMary Did You Know - Mark Lowery

LinkJesus - Mary Did You Know Video - The Passion

LinkMary Did You Know

LinkKenny Rogers and Wynonna Judd - Mary, did you know?

LinkJesus of Nazareth - Mary Did You Know

LinkKellemes Húsvéti Ünnepeket

LinkKellemes Húsvétot

LinkKELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! - Pánsíp

LinkKellemes húsvétot

LinkHúsvét - A Biblia szerint

LinkHandel's Messiah And the Glory of the Lord /+ video sorozat/

LinkKoltay Gábor: A megfeszített 103:48 perc

Megbocsátom előre minden bűnötök. Nincs ember, kit ne szeretnék, nincs kit gyűlölök. Neked mondom, ki háromszor tagadsz, s Neked, ki elárulsz:

A szeretet az embereké, a szeretet nem lehet áru...

Link

.. .. ...~ ~~~~~-,,. . . . . . . . . . / . . . ', . . '.\
.. . ./ . . . . . . . . . ¯'~.. . . . . .. .|. . . . . \ . . .. \
.. .. ',. . .. ˜. ..". . . .. '\ . . . . . ..| . . . . . \ . . . .|
.. . .. ..~-,. . . . . . . . . . \. . .___/ .. . . . / . \ ...
.. . . . . . ¯''''~~~~... .'. -///| | |\\ . . . /. . . `...´
.. . . . . . . . . . . . . . \,. . .. ~ . . ~ .. /
. . . . . . . . . . . . . .. /'. . . ☻. .☻ . . .\
...... ........... ...........;--._. ,-~??~-, ._.-'--,
...... ........... ........-'. . . . . '~-,,,-~' `. . . . .',
...... ........... ......./. . . . ,_, . . . . . . .,_,-. . ./
...... ........... .......',. . . . -.\ -. . | . . ./. . . ,'
...... ........... .........'-,. . . . ''~-~"~~". . ,-'
...... ........... .............'~--,,_. '~~' _.,-'
...... ........... ........... .........|''. . . ~,`-,.. ,
...... ........... ........... ......../. . .,. . . '~-~-.'''-,
...... ........... ........... ....../. . ,,--'~--,,_,,-. ). .)
...... ........... ............../. . -'. . . . . . .'~.~'"""
...... ........... ...........// \~'. . . . . . . . . . .)__
...... ........... ..........|. . .|. . . . . . . . . . . .}_ ""~,
...... ........... ...........\ ,,/ . . . . . . ._,,,--~'. . '~,,,)
...... ........... ........... ......'~-,,,,,,.. . . . . . . . ~-,.,,)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .''~-,,_____. _,).Kellemes húsvéti ünnepeket!


 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Húsvét képekben
  2011-04-24 17:39:50, vasárnap
 
 
HÚSVÉT KÉPEKBEN

Húsvéti képek.wmv

Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Áldott, szép Húsvétot
  2011-04-22 22:30:50, péntek
 
 
ÁLDOTT? SZÉP HÚSVÉTOT


Minden kedves Látogatómnak és Ismerősömnek!

Húsvét alkalmából sok szeretettel üdvözlöm minden kedves Ismerősömet és látogatómat. Áldott, békés és kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Nektek és kedved Családotoknak!

Áldott, napfényben tündöklő, testben, lélekben újjászülető BOLDOG HÚSVÉTOT kívánok Mindenkinek!

Flammerné Molnár Edit: Húsvét napját ünnepeljük

H ófehér gyöngyvirág bontogatja szirmát,
Ú t szélét szegélyezik gyönyörű ibolyák.
S elymes fülű nyuszi ül a zöld fűben,
V ele szemben játszik kölyke a sűrűben.
É des virág illattal érkezett a tavasz.
T ávoli faluban megkondul egy harang.

N osza szalad a falu apraja- nagyja,
A legszebb ruháját magára kapva.
P adsorok megtelnek, együtt ünnepelnek.
J ézus feltámadott! Hozsannát zengnek.
Á rad az ének szó szerte a vidéken,
T él hamvaiból a tavasz újra éled.

Ü nnepeljük meg, hogy győzött az élet!
N apsugarunk ragyog, éled a természet.
N agylányaim hívják legkisebb gyermekem,
E gyütt készítik a hímes tojást velem.
P iros tojás készül, a sonka puhán itt vár,
E gy tepsi sütemény a sütőben sül már.
L egényeket hétfőn ezzel kínáljuk meg,
J ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K ikelet ragyogja be egész életünk!Húsvéti üdvözlet

LinkLent a Via Dolorosán

LinkGyőzelmet vettél - Húsvéti dal /+ videók/

LinkKlikk a templomra !

LinkKlikk a tyúkra!

LinkUtána meg a tojásokra!

Link


Link


Itt a húsvét
/Simogasd meg a nyuszit, örül neki!/

Link

 
 
1 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Húsvéti versek
  2011-04-22 20:23:40, péntek
 
 
HÚSVÉTI VERSEK


A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Miként rengeteg népi húsvéti mondóka, locsolóvers született, úgy íróink, költőink is papírra vetették gondolataikat húsvét, illetve az azt megelőző nagyhét kapcsán. Ebből gyűjtöttünk össze néhányat.


Aranyosi Ervin: HÚSVÉTI VERS


Nyuszi ül a fűben,
Kölni a kezében.
Bár tudná az ember,
Mi jár az eszében?

Mert a nyuszi lányok
Jól elbújtak éppen,
Hímes tojásokat
Festegetnek szépen.

Étellel, itallal
Megrakva az asztal:
Mind, mi nyuszi fiút
Hosszasan marasztal

Zöld szénával várják,
Friss, harmatos ízzel,
Szomját csillapítják
Finom, forrásvízzel.

Locsolkodás után,
Táncukat eljárják,
Minden nyuszi kislány
Megtalálja párját.

Tavasz van, csodaszép,
Vígság, tánc és nóta,
Így zajlik a húsvét
Évszázadok óta.Árvai Emil: UTOLSÓ VACSORA


,,Míg civakodtok a rangsoron,
addig a lábatok megmosom.
Eldől a sorrend nemsokára..."

...S egyedül ment a Golgotára.Balogh Miklós: HÚSVÉT REGGELÉN


Zengjen ma hangos hálaének
A mindenség nagy Istenének!
Ünneplő lelkünk égbe szállva,
Olvadjon össze hő imába.
Ég, föld derüljön fel ragyogva:
Feltámadott! Feltámadott!

A szellő susogva hogy átmegy a tájon,
Könny csillog utána ezernyi fűszálon.
Érinti az erdőt, lombját az olajfa
Megrezgeti vígan, s bólintva lehajtja...
Áldott legyen a szó, mit a szellő mondott!
Zizegve beszélik egymásnak a lombok:
Feltámadott! Feltámadott!

De ah, amott, zöld selymén a rétnek,
Galileának özvegy női jőnek...
Kezükben balzsam, sok jóillatú,
Szemükben némán ott virraszt a bú...
- Te néma bánat, nyílt örömre változz!
Győzelmi dalként szállj az ég Urához:
Feltámadott! Feltámadott!

Nézd, ott a sir, az Úr akarta, s ímhol
Örökélet bölcsője lett a sírból...
Lehullt a kő: helyén az égbe látunk,
A sir üzen: halál, remélve várunk!
Szegezd nyilad bár az ember szívének,
Fülünkbe cseng mindig az angyalének:
Feltámadott! _Feltámadott!

Töröld le könnyed ember, nem vagy árva,
Út lett a sir egy szebb, dicsőbb hazába.
Csak légy erős, csak légy szilárd a hitben,
Az út felén ne félj, nem hágy el az Isten.
Ha tán a bűn lett újra rajtad úrrá,
E mennyei varázsszó szüljön ujjá:
Feltámadott! Feltámadott!

Zengjen hát hangos hálaének
A mindenség nagy Istenének!
Ünneplő lelkünk égbe szállva
Olvadjon össze hő imába.
Ég, föld derüljön fel ragyogva,
A Golgothának szent halottja
Feltámadott! Feltámadott!Bíró András: EZ A HÚSVÉT


Ez a húsvét olyan ünnep,
fák, virágok megzsendülnek,
mintha húznák-vonnák őket,
oly sebesen, gyorsan nőnek.

Ez a húsvét olyan ünnep,
fiatalok megszédülnek,
összebújnak, sugdolóznak,
szavakból szép jövőt fonnak.

Ez a húsvét olyan ünnep,
Szelek, vizek megperdülnek,
Hol a napfény, hol a zápor
Nyes nagyobb részt a határból.

Ez a húsvét olyan ünnep,
Sírás és bánat, elülnek.
Minden örül, hogy létezhet,
Hogy nagy lélegzetet vehet.

Ez a húsvét olyan ünnep,
Bocsánata van a bűnnek
Fönt a hegen az a Kereszt
Új élet útjára ereszt.

A tél szennyét mind lemosva
Készülődünk a holnapra,
A pünkösdre, szép pünkösdre,
Lángos csodák jövésére.

Szirmos jövőnk féltve, óva
Készülődünk még nagyobbra,
El nem érhető csodára:
Örökös harmóniára.Flammerné Molnár Edit: HÚSVÉT NAPJÁT ÜNNEPELJÜK


H ófehér gyöngyvirág bontogatja szirmát,
Ú t szélét szegélyezik gyönyörű ibolyák.
S elymes fülű nyuszi ül a zöld fűben,
V ele szemben játszik kölyke a sűrűben.
É des virág illattal érkezett a tavasz.
T ávoli faluban megkondul egy harang.

N osza szalad a falu apraja- nagyja,
A legszebb ruháját magára kapva.
P adsorok megtelnek, együtt ünnepelnek.
J ézus feltámadott! Hozsannát zengnek.
Á rad az ének szó szerte a vidéken,
T él hamvaiból a tavasz újra éled.

Ü nnepeljük meg, hogy győzött az élet!
N apsugarunk ragyog, éled a természet.
N agylányaim hívják legkisebb gyermekem,
E gyütt készítik a hímes tojást velem.
P iros tojás készül, a sonka puhán itt vár,
E gy tepsi sütemény a sütőben sül már.
L egényeket hétfőn ezzel kínáljuk meg,
J ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K ikelet ragyogja be egész életünk!Juhász Gyula - HÚSVÉTRA


Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szivemnek már a gyász is röpke álom,
S az élet: győzelem az elmuláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok,
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot,
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!


Juhász Gyula: AZ UTOLSÓ VACSORA
/Az utolsó vacsora misztériumába ad betekintést Juhász Gyula csodálatos verse/


János a Mester nagy szivén pihen,
E tiszta sziven, e csöndes sziven
pihen, de lelke a holnapra gondol,
S fiatal arca felhős lesz a gondtól.

Mély hallgatás virraszt az asztalon.
Az olajfák felől a fuvalom
Hűsen, szomorún a szobába téved,
Be fáj ma a szél, az éj és az élet!

Tamás révedve néz a mécsvilágra,
Péter zokog, és árvább, mint az árva,
Júdás se szól, csak apró szeme villan,
Remegve érzi: az ő órája itt van!

Csak egy nyugodt. Nagy, sötétkék szemében
Mély tengerek derűs békéje él benn.
Az ajka asztali áldást rebeg,
S megszegi az utolsó kenyeret!Juhászné Bérces Anikó: H Ú S V É T

Füstölt sonka az asztalon
Szeletelve mosolyog,
Aranyfényű zamatos bor
Gyöngye táncol, csobolyog.

Kosárkában csokinyuszik,
Tányéron piros tojás,
Szemnek, szájnak, ami kedves,
Ez csak a húsvétolás?

Ha a lélek már kiégett,
Kongó hordó, vagy pudvás,
Bajára nem hozhat gyógyírt
A parfümös locsolás.

Keresztutat végigjárva
Fontos az elnémulás,
Az út végén vár az öröm,
A dicső feltámadás.

Győzelem a halál felett,
Búsulásnak nincs helye,
Krisztus Urunk feltámadott,
Ez a Húsvét lényege!Jószay Magdolna: NAGYPÉNTEK


"Íme, a te fiad."
Beteljesedett
az Írás
s a Golgotán
esti fény lett...
Vihar sorjázza
a lelkeket.Kassák Lajos: HARANGSZÓ


Feltámadott, mondják a népek és
Megsüvegelik,
Nevét a názáretinek, ki az ács fia volt
s megenyhült már a szél is s a rügyek
kisarjadtak.
Kétezer éve látják őt a vének és a gyerekek
Amint hosszú, fehér ingecskéjében lépeget
S alszik a tengerre szállt halászok bárkájában.

Én is emlékszem rá, mint az egykori
Játszótársra
S ti is útszéli csavargók és mesteremberek
Akik hű követői vagytok valamennyien
A nincstelenségben, az útban és az igazságban

Igen, igen, az Õ árnya is visszhangja vagyunk
mi
s bár nem ízlelgetjük a húsvéti bárány húsát
mindennapi kenyerünkben s vizünkben
dicsérjük,
hogy vérünkből való s meghalt értünk
a kereszten.


Húsvéti harangok Budapesten

Link
Kincses Zoltán: KRISZTUS A KERESZTEN


Kitárt karjával ég és föld között
rám néz, még itt van... élet és halál között.
Még szólni akar, szeme még keres,
nevemen szólít, azt suttogja: szeress!

Értem függ a fán, ujjai tárva,
nem lehet többé a szívem bezárva.
Igen, jól látom, Ő felém tekint.
Kezét szög tartja, csak szemével int.

Jézus, Megváltó megbízást ad,
szemével üzen: folytasd munkámat.
Legyél jószívű, legyél irgalmas,
hagyd el a rosszat, mindenkit meghallgass

Te légy a lábam, szívem és kezem,
hogyha vállalod, becsukhatom szemem.

Kitárt karjával ég és föld között
Rám vár, még itt van élet és halál között.
Még szólni akar, szeme még keres,
Nevemen szólít, jöjj és engem kövess!Kovács Zoltán - ELJÖTT A HÚSVÉT...


Eljött a húsvét figyeljetek lányok,
a locsoló fiúkat tojással várjátok.
Ha elfogyna a tojás, jó nekik a pénz is,
de ha az sincs elég otthon
puszit adjál nékik!
Locsolkodó apukák
mutassatok példát,
vödör vízzel ébresszétek
anyut és az Évát!
Szorgoskodó anyukák
főzzétek a sonkát,
legyen elég alkohol
és figyeljetek jól ránk!
Ha instabilnak látszanánk
több türelmet kérnénk,
húsvétkor a férfiaknak
nem lehet ez vétség!
Végezetül azt kívánom
legyen sonkád, nagy kalácsod
látogasson sok barátod,
a lányokat locsoljátok,
ünnepeljél egyél-igyál
mértékkel a tömény piát
s legyen boldog minden család!Pákozdi Sarolta: HÚSVÉT-KÖSZÖNTŐ


Üdvözlégy Húsvét!
Virágos kedvvel köszöntünk
hímes tavaszi ünnepünk.
Te vagy a kikelet,
elűzted a telet.
Te vagy a megváltás,
Istentől eredő testi-lelki áldás.

Pezsdül, éled az élet,
dermesztő téli álmából ébred
a tetszhalott Természet.
Pattan a fákon a bimbó,
füttyent a sok rigó,
Magok csíráznak, kihajt a barka,
fészket rak a gólya, pacsirta.
Színpompás kikelet - életet vet,
termékenység-ünnep.
Szerelmet ébreszt,
párzásra késztet minden állatot,
virágnak ad méheket csábító illatot.

A hosszú téli böjt után,
sonkás lakoma vár.
Sok kedves népszokás,
vidám locsolkodás, nyuszi-ajándék ,
piros és hímes tojás kínálás
Gyermekek öröme: kirándulás, kacaj,
duhaj legényeknek másnapi macskajaj!
Aki vallásos, menjen misére,
aki nem, fusson a rétre,
locsoljon lányokat,
adjon csókokat.
Legyen az ünnep méltó megújulás
lelki bűnbocsánat, felszabadulás,
Zúgjon a sok harang szava:
győzzön a béke dala.Pecznyík Pál: HÚSVÉTI FOHÁSZ


Húsvét fényes napján
fohászt rebeg ajkunk,
Jézus Krisztus előtt
fejet, térdet hajtunk.

Győzelmét hirdetjük
földünk minden táján,
Megnyílt sziklasírja
Húsvét éjszakáján!

Húsvéti fény ragyog
a sötét sír felett,
szava: megrengeti
majd a sírkerteket!

Halál csatát vesztett,
bármennyire fárad.
Akit sírba döntött,
mind életre támad!

Hozzá - ki örömre
fordította gyászunk -
szálljon hálaképpen
húsvéti fohászunk!Reviczky Gyula: FELTÁMADÁS


Fakadnak már a virágok,
Kiderül az ég,
És a föld most készül ülni
Drága ünnepét.
Szíveinkben, mint a földön,
Ma öröm legyen,
Feltámadt az istenember
Győzedelmesen!

Akik tanait gyűlölték,
Meg nem ölheték.
Nem rejtette sír magába
Égi szellemét.
Mert égből eredt, s nem is volt
Születése sem...
Feltámadt az istenember
Győzedelmesen!

Kettős ünneplés azóta
Minden kikelet!
A mennyországé és a földé...
Ünnepeljetek!
Adjatok hálát, hogy ismét
Új világ terem,
S feltámadt az istenember
Győzedelmesen!

Aki tudja, mint töré fel
Sírját a dicső:
Aki látja, hogy a földön
Minden újra nő:
Gondoljon feltámadásra,
Mely örök leszen...
Feltámadt az istenember
Győzedelmesen!

Adjatok hálát, s virágot,
Tömjént hozzatok.
Hallelujah! Hallelujah!
Zengje ajkatok.
Mert feltámadtok ti is még
Valamennyien,
Mint az istenember egykor:
Győzedelmesen!Reviczky Gyula: HÚSVÉT


Fakadnak már a virágok,
Kiderül az ég,
És a föld most készül ülni
Drága ünnepét.
Szíveinkben, mint a földön,
Ma öröm legyen,
Feltámadt az isten-ember
Győzedelmesen!

Aki tudja, mint töré fel
Sírját a dicső;
Aki látja, hogy a földön
Minden újra nő:
Gondoljon feltámadásra,
Mely örök leszen...
Feltámadt az isten-ember
Győzedelmesen.Reményik Sándor: NAGYPÉNTEKI SZERTARTÁS


Ágyam fölött, a feszület fölött
Karácsonytól egész Nagypéntekig
Híven virrasztott egy fenyőfa-ág.
(Ó, szelíd dísz, - ó, vad nyomorúság!)
Hű zöldje végül mégis elkopott
Lett ő is szikkadt, aszott kis halott.
Éreztem: nálam tovább nem marad
Nem bírja lelki szárazságomat,
S egy durvább illetésre szertehull.

De nem ily halált szántam én neki.
A kemencében énekelt a tűz,
Zsoltároztak a lángok lelkei.
A száraz ágat helyéről levettem,
Vigyázva, ahogy halottat viszünk, -
S a tüzes kemencébe bevetettem.
Nagyot lobbant, - és színes lett a láng.

Erdők nagyságos tömjén-illata
Elborította rögtön a szobát.
A száraz ágból kiröppent a lélek,
Jöttek adventek, - karácsonyok, - évek,
És hittem én is: hátha mégis élek...

Nagypéntek volt, a fűz már ideadta
Barkáját kedves kéz által nekem,
Hogy a szent főnek új dísze legyen.
Az ólomszínű éji ég alatt
Langyos, ébresztő áramlat haladt,
És gyermekkorom ölén, a hegyen
Rügyet bontott a borostyánbokor.Rónay György: ESTE A GOLGOTÁN


Sírjukba visszatértek már a holtak.
Pihent a város.
Az utakon át
őrök cirkáltak. Fönt a katonák
a kocsmában kockáztak és danoltak.

Beesteledett. Józsefnél zokogtak
az asszonyok. A szoba ablakát
elfüggönyözték. Annás lakomát
adott. A kutyák ugatták a holdat.

Magdolna ott állt az üres kereszt
tövén. A Mestert alkonyatkor levették.
Sírt. Félt. S egyszerre látta: az ijedt ég

alatt a szégyen fája nőni kezd,
a karjait a végtelenbe tárja,
s az alvó Földre ráborul az árnya.Schrenk Éva: MIATTAM, HELYETTEM, ÉRETTEM


Keresztre feszítették miattam,
bűneim súlya nehezedett rá,
szenvedéséért hiába sirattam,
az Atya feláldozta egyszülött Fiát.

Az Atya feláldozta Őt helyettem,
Ő lett az áldozati bárány,
ezt soha nem szabad felednem,
- megváltott Élete árán.

Önként halt meg érettem,
kilehelte szent lelkét,
majd feltámadt, hogy érezzem,
számomra is van már Öröklét.Szabolcska Mihály: HÚSVÉT


Miért keresnéd Őt a sírba
Hisz nincsen ott, mert nem halott.
Halál bilincse szétszakítva,
Az Úr Jézus feltámadott!

A Golgotán volt az ítélet,
Ott győzte le a bűnt s halált.
A sírból most kikelt az élet,
Az ígéret valóra vált!

A Golgotán Ő meghalt érted,
Ó bűnös szív, ezt ne feledd.
A Golgotánál hajtsd meg térded,
És sírva sírj bűnöd felett.

De nagypéntekre jött a húsvét,
Örülj, ujjongj bűnbánó szív,
Az Úr életre kelve ismét,
Örökre él s életre hív!Tollas Tibor: HOZSANNA HÚSVÉT


Hozsanna húsvét! Künn a tavasz száll,
Sziklasírodból föltámadtál
És csodát műveltél megint.
Puszta földünk virággá ébred,
Sok zsenge ág zsoltárt zeng néked,
Jézus, naparcod rám tekint.

Hozsanna húsvét! Hitünk sója,
Bénák, betegek gyógyítója
Fénypallósodtól a halál
Sötét szárnyával éjbe rebben,
Szétáradsz bennem győzhetetlen,
Romlandó testem talpra áll!

S futnék a fénynél sebesebben,
Húsvét tüzét a holt lelkekben
Gyújtani elvesző úton.
Hírül adni a beteg, fáradt
Társaknak újuló csodádat. -
Hozsanna Néked Jézusom!Törő Zsóka: MEGTISZTULÁS

Húsvéti készülődés


Újabb ünnep közeledik,
szívünk örömbe öltözik.
A húsvét, a feltámadás,
dolgunk most a megtisztulás.

Emlékezz Isten fiára,
ki felment a Golgotára,
értünk életét áldozva
a kínhalált választotta.

Csekély a mi áldozatunk,
csak annyi, hogy megtisztulunk.
Böjttel tisztítjuk a testet,
elmélkedéssel a lelket.

Megújult már a természet,
minden virulóan szép lett,
tisztára mosod otthonod,
formáld át a gondolatod...

Jézus hirdette szeretet
tebenned is öltsön testet,
takarítsd ki a lelkedet,
fogadd be a szeretetet...

Ő a sírból feltámadott,
hívőinek reményt adott.
Akkor megtörtént a Csoda.
Ne veszítsd el hited soha...

Ha megtisztul tested, lelked,
áldott lehet az ünneped,
eljöhet a feltámadás,
erőt adó megújulás.

Figyeld meg a természetet,
ezer bimbó, virág feslett,
minden zöldül, vígan ébred.
Adjon neked reménységet...

Figyelj te is önmagadra,
hallgass titkos, belső hangra,
megmondja, hogy mit kell tenned,
hogy mosd tisztára a lelked.

Akit szeretsz, öleld hát meg,
fejezd ki érzéseidet,
az ünneplő ruhád mellett
öltsön új ruhát a lelked...

Ne légy áldozati bárány,
ne húzódj háttérbe gyáván,
harcolj meg a boldogságért,
élted megújulásáért...

Hozzon neked ez az ünnep
régen nem várt örömöket,
megtisztult testtel, lélekkel,
töltekezve szeretettel...

Húsvét, tojás, megújulás...
Az élet egy nagy körforgás.
Egyszer fent és egyszer lent vagy,
emeld most magasba magad...

Megérdemled, hiszen jó vagy,
hogy az ajándékod megkapd,
mindent, mire szíved vágyott...
Öleld hát át a világot...

Szüless újjá, legyél boldog,
alakítsd széppé a sorsod,
legyen benned lelki béke,
egy jobb jövő reménysége...


Túrmezei Erzsébet: FELTÁMADT!


Egy édes titkom van nekem.
Fénnyel betölti életem,
mosolyra nyitja számat:
a Megváltó feltámadt!

Nem, nem maradt a sír ölén.
Ujjongok az örömtől én,
hisz nem vagyok már árva.
Nincs többé sírba zárva.

Velem van nappal, éjjelen.
Mindig velem, mindig velem.
Az úton Ő vezérel
oltalmazó kezével.

Virágok, illatozzatok!
Húsvéti, tiszta fény ragyog
elűzve minden árnyat:
a Megváltó feltámadt!


Túrmezei Erzsébet: Feltámadt - Horváth Ágnes

Link

Túrmezei Erzsébet: HÚSVÉTI CSEND


Lelkem, dalolj a húsvét öröméről!
Csengjen a hangod, mint a hegyi csermely
fentről hozott kristályos-tiszta hangja,
mint a hóvirágok fehér harangja.
Legyen dalodban élet és erő...
fakadó rügyek, fesledő virágok:
a tavasz, mely meggyőzte a világot.
Legyen benne ragyogó diadallal
a hosszú éjszakát elűző hajnal!
Az a mosolygó, bíborfényű reggel,
melyben a sírban hasztalan keresték
gyászt illatozó, könnyes kenetekkel
a Názáreti Jézus drága testét,
mert élt, előttük feltámadva járt.
Visszhangozd szívük ujjongó szavát.
Húsvétról zengjen, zengjen hát az ének!
Lelkem, adj hangot húsvét örömének!

Figyelek... várok... Csend van, hosszú, tiszta,
mint mikor az ég harmatkönnyét issza
minden fűszál még... és hiába kérem:
ösvényein ott jár az élő Mester
feltámadottan, tündöklő-fehéren,
bűn és halál felett vett diadallal.
Ujjongó lelkem lépteire hallgat
és ezt a csendet hogy zavarná dallal?!Túrmezei Erzsébet: HÚSVÉT UTÁN


HÚSVÉT ELŐTT... nehéz, szomorú léptek.
Húsvét előtt... zokogó, bús miértek.
Húsvét előtt... ajtók, kemények, zártak.
Húsvét előtt... arcok, fakóra váltak.
Húsvét előtt... szívek, üres-szegények.
Húsvét előtt... kihamvadott remények.
Húsvét előtt... egy nagy ,,Minden hiába!"
Bús eltemetkezés az éjszakába.

De húsvét lett! Feltámadott a Mester!
HÚSVÉT UTÁN... el a gyásszal, könnyekkel!
Húsvét után... futni a hírrel frissen!
Húsvét után... már nem kérdezni mit sem!
Húsvét után... új cél és új sietség!
Jézus él! Nincs út, mely messze esnék!
Húsvét után... erő, diadal, élet!

Csak azokért sírjunk húsvéti könnyet,
Akik még mindig húsvét előtt élnek.Wass Albert: NAGYPÉNTEKI SIRATÓ


Elmegyünk, elmegyünk, messzi útra megyünk,
messzi út porából köpönyeget veszünk...
Nem egyszáz, nem kétszáz: sokszáz éves nóta.
Így dalolják Magyarhonban talán Mohács óta.

Véreim! Véreim! Országútak népe!
Sokszázéves Nagypénteknek
soha sem lesz vége?

Egyik napon Tamás vagyunk,
másik napon Judás vagyunk,
kakasszónál Péter vagyunk.
Átokverte, szerencsétlen
nagypéntekes nemzet vagyunk.

Golgotáról Golgotára
hurcoljuk a keresztfákat.
mindég kettőt, soh'se hármat.
Egyet felállítunk jobbról,
egyet felállítunk balról,
s amiként a világ halad:
egyszer jobbról, egyszer balról
fölhúzzuk rá a latrokat.
Kurucokat, labancokat,
közülünk a legjobbakat,
mindég csak a legjobbakat.

Majd, ahogy az idő telik,
mint ki dolgát jól végezte:
Nagypéntektől Nagypéntekig
térdelünk a kereszt alatt
húsvéti csodára lesve.
Egyszer a jobbszélső alatt,
másszor a balszélső alatt,
éppen csak hogy a középső,
az igazi, üres marad.

Nincsen is keresztfánk közbül,
nem térdel ott senki, senki.
A mi magyar Nagypéntekünk
évszázadok sora óta
évszázadok sora óta
ezért nem tud Húsvét lenni.

Így lettünk országút népe,
idegen föld csavargója,
pásztortalan jószág-féle.
Tamással hitetlenkedő,
kakasszóra péterkedő,
judáscsókkal kereskedő.
Soha-soha békességgel
Krisztus-Úrban szövetkező.

Te kerülsz föl? Bujdosom én.
Én vagyok fönt? Bujdosol Te.
Egynek közülünk az útja
mindég kivisz idegenbe.

Bizony, jól mondja a nóta,
hogy elmegyünk, el-elmegyünk,
messzi nagy útakra megyünk.
Messzi nagy útak porából
bizony, köpönyeget veszünk.

S ebben a nagy köpönyegben,
sok-sok súlyos köpönyegben
bizony pajtás, mondom Néked:
rendre, rendre mind elveszünk.

Link
Z. Farkas Erzsébet: A KERESZTET CIPELŐ JÉZUS


Rettentő nehéz a terhem,
Ember! Segíts a terhemen!
Reszket vállam, sajog térdem.
Ember! Segíts a kereszten.
Hidd el, reád szál a kegyelem,
a húsvéti áldott reggelen...

Ember! Segítek kereszteden.Áldott, napfényben tündöklő, testben, lélekben újjászülető BÉKÉS ÉS BOLDOG HÚSVÉTOT kívánok Mindenkinek!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Húsvét
  2011-04-22 19:29:19, péntek
 
 
HÚSVÉT


Húsvét eredete a kereszténység második legnagyobb ünnepe, úgynevezett mozgó ünnep, azaz a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnapon ünnepeljük. Húsvétkor ér véget az egykor olyan szigorúan betartott negyvennapos nagyböjt, ekkor emlékezünk meg Jézus Krisztus kínhaláláról, és ünnepeljük a természet tavaszi újjáéledését.

Jézus feltámadását mindenhol megünneplik a keresztények, a történet szerint nagypénteken keresztre feszítették a Megváltót, családja zsidó szokás szerint eltemette egy barlangban, amelyet az Olajfák hegyén a domboldalba ástak. A sír bejáratát a hagyomány szerint nehéz kővel zárták le. Lévén másnap szombat volt, a tízparancsolat szerint a pihenés napja következett. Jézus családja és tanítványai vasárnap tértek vissza a sírhoz, és meglepődve látták: üres a sír. Egy angyal állt ott, és ő mondta: Jézus feltámadt.

A húsvét legismertebb szimbóluma a tojás, a termékenységet, az új életet jelenti. Általában színesen kerül az ünnepi asztalra, piros vagy hímes tojást már az ősi Babilonban is készítettek.
Másik szimbólum a nyuszi, ez utóbbit Németországban kezdték el húsvéti szimbólumként használni az 1800-as években, és onnan terjedt el a világon.

Magyarországon a húsvéti asztal elképzelhetetlen húsvéti sonka nélkül. A tojások mellett a főtt sonka tormával, friss tavaszi zöldségekkel, frissen sült sós kaláccsal mennyei eledel, különösen azoknak, akik szigorúan tartották az ünnepet megelőző negyvennapos böjtöt.


Húsvét - A Biblia szerint

LinkLent a Via Dolorosán

Link

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy
  2011-04-18 23:04:42, hétfő
 
 
5 HAZUGSÁG A RÁKRÓL? AMIT SZERETNÉNEK, HOGY ELHIGGY
2011. április 14.


Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rákgyógyításról, hazugság.

Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:

1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés

Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.

2. hazugság: Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia

Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét - jóval a kimutatható daganat előtt.

3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni - különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunremndszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.

4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák - elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az egyesült államokban.

Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.

5. hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva ,,megeszi" a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható. És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 3826 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 5376
  • e Hónap: 24004
  • e Év: 141358
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.