Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Ellopták a fényképezőgépét?
  2011-04-27 17:15:44, szerda
 
  Ellopták a fényképezőgépét? Itt a megoldás!

Egy mindenképpen figyelemre méltó kezdeményezés, melynek révén esély nyílik hőn szeretett gépünk megtalálására.

.Töltsd le nálunk az új, népszerű böngészőt
Még napokig állhat a Sony világméretű játékhálózata
Webkamerán át nézte, ahogy megölik kedvesét
A brit Matt Burns által kitalált és üzemeltetett Stolen Camera Finder szolgáltatás működése roppant egyszerű: a rendszer néhány adat megadását követően megpróbálja felkutatni a világhálón a tőlünk ellopott (vagy általunk elhagyott) fényképezőgépünket. Ehhez elegendő egy ezzel a masinával korábban készített JPEG fotót drag&drop módon szimplán rádobni a www.stolencamerafinder.com linken található weboldalra, hiszen a rendszer akár egy egyszerű fotóból is ki tudja nyerni azon adatokat, melyek révén egyértelműen be lehet azonosítani az eltulajdonított fénylesőt. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januárban cigistop!!!
  2011-04-26 18:51:52, kedd
 
  Januártól tilos a dohányzás a kocsmákban

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz cigizni: munkahelyen, éttermekben és a többi vendéglátóhelyen is.

© ShutterstockAz Országgyűlés kedden 271 igen szavazattal 37 ellenében, illetve 14 tartózkodás mellett módosította a nemdohányzók védelméről szóló törvényt. Így 2012. január elsejétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben - a többi között a szórakozó- és vendéglátóhelyeken -, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban és a játszótereken.

Nem jelölhető ki dohányzóhely a közforgalmú intézmények és a munkahelyek zárt légterű helyiségeiben, valamint a vonatokon sem. Ilyet csak szabad levegőn, a bejárattól öt méterre lehet kijelölni, kivéve azokat a vendéglátóhelyeket, ahol erre kizárólag közvetlenül a bejárat előtt van lehetőség. Továbbra is rá lehet gyújtani a szabadtéri szórakozóhelyeken és a kerthelyiségekben.

Szabadtéren sem lehet dohányzóhely közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál.

A dohányzási tilalom betartását az ÁNTSZ ellenőrzi, megsértése esetén - három hónap türelmi idő után - egészségvédelmi bírságot szab ki. Link

Forrás: MTI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődbe mehet Budapest?
  2011-04-26 09:07:49, kedd
 
  Tarlós: csődbe mehet Budapest
Megjelent: 2011.04.26. 06:37
Frissítve: 2011.04.26. 06:36

A főpolgármester szerint a ciklus sikere a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen múlik.

© mtiTarlós István a Magyar Hírlapban megjelent egész oldalas interjújában arról is beszélt: ha az NFÜ nem fogja intenzíven és mihamarabb támogatni a metróépítést, a járműcsere-programot és a többi fejlesztést, akkor az új városvezetésre szakad az elődeik "összes bűne", és a várost borzasztó károk érhetik.

Arra a kérdésre, (ezzel a kijelentésével) mire gondol, Tarlós István azt mondta: Budapest csődbe mehet.

A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Arra mutatott rá, könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa.

Úgy fogalmazott: ha most néhány megalomán, elvakult ember személyes indulata oda vezet, hogy a főváros egészének érdekei sérülnek, és egy, a mostaninál rosszabb önkormányzati törvény születik, akkor sokáig nem lehet majd megváltoztatni. Hozzáfűzte: az maga lesz az anarchizmus.

A Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott Tarlós István a politikai stílusára utaló kérdésre azt mondta: ő másként politizál, mint az őt támogató politikai közösség nagyobb része. Hozzátette: aki leginkább megérti ezt, az éppen Orbán Viktor miniszterelnök. Mint fogalmazott, "nem véletlenül nyertük meg Budapestet". Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trón
  2011-04-26 08:54:09, kedd
 
 
Orbán Viktor környezetében nem er
ősítették meg, de nem is cáfolták,
hogy Mubarak elnök távozása után a magyar politikus hajlandó lenne
elfoglalni az egyiptomi fáraó trónját.
Egyiptom népe reménykedik.
A magyarok is.

/ e-mailben kaptam /
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Húsvét
  2011-04-23 21:34:11, szombat
 
  Kellemes húsvéti ünnepeket Kvánok Mindenkinek!

Húsvéti oldalam Link

Húsvét - a Biblia szerint! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-04-13 11:53:01
feltöltő: tinka1951
nézettség: 1138
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: good, news, biblia, húsvét,
kategória: felnőtt
leírás: - Mit ünneplünk Húsvétkor?- Mit kell tudnom Húsvétról?

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Húsvéti album Link
 
 
0 komment , kategória:  ünnepek  
Halálbüntetés, ami ....
  2011-04-20 10:12:53, szerda
 
  Halálbüntetés, ami évtizedekig tart

Jobban félnek a halálbüntetéstől, mint a tényleges életfogytig tartó börtöntől a bűnözők. A kriminológusok azonban arra emlékeztetnek, hogy nem a büntetés súlyossága, hanem az elkerülhetetlensége jelenthet visszatartó erőt. Európa legszigorúbb szabályozása a miénk.

Munkácsy Márton
2011. április 20. 05:30

Mivel a válaszadók kilencven százaléka támogatja, bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe az életfogytig tartó szabadságvesztés is - hivatkozott Orbán Viktor miniszterelnök az új alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívre. A válaszadók jelen esetben azt a 920 ezer embert jelentették, akik válaszoltak a kormányzati kérdésekre.
Fekhely, örökre Fotó: MTI
A jelek szerint a kriminológusokhoz nem jutott el az alkotmányozó felmérés (vagy az ellenzők tíz százalékába tartoztak), mert a szakma szerint a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés alaptörvénybe helyezésével épp ellentétes utat jár be Magyarországon az európai büntetőpolitika.

Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) 2008-ban készített egy kutatást, melynek során 149 életfogytiglanos elítéltet, ezen belül 9 tényleges életfogytiglanra ítélt rabot kérdezett meg a reményt elvevő büntetésről.

Idővel belátják

Kapcsolódó cikkek
11.04.11 Ahol a szomszéd is ötszörös gyilkos
11.04.01 Lázár gyakrabban adna tényleges életfogytiglant
11.03.26 Orbán: bekerülhet az életfogytiglan is

Nagy László Tibor, az OKRI bűnözéskutatási osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy azok az elítéltek, akik közel voltak már a szabadulásukhoz (a normál életfogytosok szabadulására van lehetőség), arányaiban többször ítélték helytállónak a bíróság ítéletét, mint azok, akik csak pár éve kezdtek neki a 20-30 évig tartó büntetésük letöltésének.

Más a helyzet a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre (TÉSZ) ítélteknél. Közülük mindössze egy fogvatartott ismerte el, hogy jobb, ha sosem szabadul. (Igaz, őt korábban négy gyilkosságért ítélték el, de csak egyet ismert el. A kriminológusok szerint az ítélet elfogadásával gyakorlatilag beismerte a többit is.)

Inkább a halál

A megkérdezett rabok közel kétharmada (73 százalék) szerint a halálbüntetés kevésbé elrettentő, mint a tényleges életfogytiglan, a szabadulás reményétől megszabadított TÉSZ-esek esetében ez az arány csak 63 százalék. Mégis, arra a kérdésre, hogy milyen büntetést szabna ki a legsúlyosabb esetekben, a TÉSZ-esek kétharmada a halálbüntetést jelölte meg.


A kriminológus úgy véli, a tényleges életfogytiglan nem más, mint egy hosszadalmas, elnyújtott halálbüntetés. A reménytelenség - a kriminológusok szerint - három fő útra vezet: van, aki folyamatosan készül a szökésre - még ha ez a szegedi Csillagbörtön speciális körletéből lehetetlennek is tűnik - akadnak, akik apátiába süllyednek és elvesztik érdeklődésüket a külvilág iránt, és vannak, akik az öngyilkosságban látják a menekülést.

Veszélyesebbek

háromszoros ár
Egy normál körletben lévő elítélt fogva tartásának napi költségei a legutóbbi számítások szerint közel nyolcezer forint. A tényleges életfogytiglanra ítéltek különleges körülményei miatt az ő költségeiket nehéz meghatározni, a szakértők napi 22-24 ezer forintra teszik. Egy életen át.
A kriminológusok arra hívják fel a figyelmet, hogy sokkal komolyabb veszélyforrást jelentenek azok a rabok, akiknek gyakorlatilag nincs vesztenivalójuk, mert amúgy sem kerülnek soha szabadlábra.

Az élethosszig tartó büntetés másik nehézsége azokra a fegyőrökre, nevelőkre hárul, akik évekig őrzik, figyelik az elítéltet. Hogy ne enyhüljön a kapcsolat, a smasszerek rendszeres esetmegbeszéléseken elevenítik fel, hogy mit is követtek el azok, akikkel évek óta gyakorlatilag együtt élnek.

Akik sosem kerülnek ki

A kutatásból az is kiderült, hogy vannak bűnözők, akik halálukig veszélyt jelentenének a társadalomra, így egyetlen helyen élhetnek csak: a fegyházban. Nagy László Tibor szerint a TÉSZ esetleges eltörlése sem jelentené azt, hogy veszélyes bűnözőket szabadítanának a társadalomra, hiszen az életfogytig tartó büntetés megmaradna.

A magyar büntetőítélkezésben ugyanis csak azt írták elő, hogy egy ,,normál" életfogytosnál mi az alsó határa annak az időnek, amikor felül lehet vizsgálni a szabadlábra helyezését. Felső határ nincs, így gyakorlatilag a remény végleges elvétele nélkül lehetne örökre bezárva tartani azokat, akik ezt megérdemlik.

A 2008-as kutatásban részt vevő egyik kriminológus, Antal Szilvia, az OKRI munkatársa idén - igaz, még a TÉSZ alkotmányba kerülésének ötlete előtt - ismét felkereste a szegedi Csillagban őrzött TÉSZ-eseket. Úgy tapasztalta, hogy azok közül az elítéltek közül, akik még nem adták teljesen fel, akadnak olyanok is, akik bíztak a jogszabályok változásában, és abban, hogy évtizedek múlva, de felülvizsgálják az esetleges szabadlábra helyezési kérelmüket.

Más tudatállapot

Ajánlott weboldalak

Halálbüntetés.lap.hu
Óvadék.lap.hu
Büntetőjog.lap.hu

Felvetődhet, hogy van-e visszatartó ereje a TÉSZ-nek. A kriminológus szerint nem kimutatható, ugyanis a legtöbb bűnöző ,,más tudatállapotban" követi el a bűncselekményt, nem gondolkozik hideg fejjel. ,,Szinte mindenki úgy téved rossz útra, hogy azt hiszi, őt sosem kapják el" - mondja Nagy László Tibor.

De aki számol is a lebukásával, vélhetően az sem úgy gondolkodik, hogy egy normál életfogytiglannal járó 30-40 év belefér, a TÉSZ már nem. Azt pedig már a XVIII. században megállapította Cesare Beccaria olasz jogtudós, hogy valójában nem a büntetés súlyossága, hanem az elkerülhetetlensége a fő visszatartó erő.

Európában Magyarországon kívül három helyen szabnak ki tényleges életfogytiglant, Angliában, Walesben és Szlovákiában. Magyarországon semmilyen felülvizsgálat nem kíséri ezt a büntetési formát, legfeljebb a köztársasági elnöki kegyelem, amit nehezen nevezhetünk teljes körű jogi eljárásnak.

tész-történelemMagyarországon 1993 óta van tényleges életfogytiglani szabadságvesztés, igaz 1998-ig csak az kaphatta (volna) meg, akit az első életfogytiglani után újra életfogytiglanra ítélnek. Aztán 1998-ban, az Orbán-kormány igénye volt, hogy szigorítsanak a jogszabályokon és egyből adható legyen ez a büntetés. Az első, aki nem több ember megölése miatt kapott TÉSZ-t, a szécsényi gyerekgyilkos volt. Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
megszűnik az adójóváírás
  2011-04-20 10:03:55, szerda
 
  Kapkodva szüntetik meg az adójóváírást?

Az adószakértő szerint gyors ütemben, tovább mélyülhet a szakadék a tehetősek és a szegények között.
Vámosi Nagy Szabolcs adószakértő szerint komoly szociális és társadalmi problémákhoz vezet, ha a kormány olyan gyors ütemben szeretné kivezetni az adójóváírást az adórendszerből, ahogy azt a Brüsszelnek megküldött konvergenciaprogramban vállalta.

Az adójóváírás kivezetése szakmailag helyes, de folytatódik az az átrendeződés, amit a kormány az egykulcsos szja idei bevezetésével megkezdett: a tehetősek még tehetősebbek, a szegények még szegényebbek lesznek - mondta a szakember a Népszabadságnak.

Hozzátette: az egyes adókedvezményeket fokozatosan, több év alatt kellene megszüntetni, hogy a munkaerőpiac alkalmazkodni tudjon a változásokhoz.

A lap szerint csak most jön még a neheze a többség számára a szja-rendszer átalakításánál. Két év alatt megszüntetnék a szuperbruttót és ezzel együtt az adójóváírást is. Idén a jóváírást havi bruttó 260 ezer forintig lehet igénybe venni, vagyis a megszüntetéssel az ennél kevesebbet keresők bére csökken majd átlag havi 8-9 ezer forinttal - olvasható a cikkben.Link

AJÁNLOTT LINK:

Jövőre még kevesebbet kap, aki rosszul keres (Népszabadság) Link

Forrás: Független Hírügynökség


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elk Town a város, ahol ....
  2011-04-20 09:56:16, szerda
 
  Elk Town
- A város, ahol az emberek és vadon élő állatok egymás mellett léteznek

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet-Tudomány-Technika  
Csorbulnak a dolgozók jogai
  2011-04-20 09:51:57, szerda
 
  Orbán megvágja a dolgozók jogait

Megdöbbentő mértékben kívánja visszavágni a munkavállalók jogait a kormány. Elsőként a brüsszeli döntéshozók értesülhettek a kormányzat ilyen irányú terveiről is: a dolgozókra nézve kedvezőtlenebb szabadság-, és túlóraszabályokról, s sok egyébről. Az Orbán-kormány Gyurcsányék egy ideiglenes szabályát is véglegesíti. Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Így állítsd meg az öregedést!
  2011-04-19 19:09:47, kedd
 
  A leghatékonyabb tippek öregedés ellen

A Wellness Cafe segítségével most megállíthatod az időt. Tanácsaink segítenek, hogy megőrizd a fiatalos lendületed és minél több boldog, egészséges évben legyen részed.

Manapság, amikor mindenki az örök fiatalságra vágyik, számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy fitten és egészségesen tartsuk magunkat. Egészségtudatos életmód, öregedés elleni beavatkozások és csodaszerek segítenek az áhított fiatalság megőrzésében. Ezek közül talán az egyik leghasznosabb a megelőzés, a szűrővizsgálatok.

Elsőként mindenképpen találjuk meg azt az orvost, akiben megbízunk, és aki a továbbiakban állandó orvosunk lesz. Az ő javaslatai alapján állítsuk össze azokat a vizsgálatokat, amik feltétlenül szükségesek egészségi állapotunk feltérképezéséhez. Az időszakos vagy évente esedékes szűréseket jegyezzük fel a naptárunkba, hogy követni tudjuk, mikor melyik válik aktuálissá.

A szűrővizsgálatok mellett szintén érdemes átgondolnunk a különböző időszakos védőoltásokat is. A diftéria és tetanusz elleni oltást például érdemes tízévente megismételni, de idősek, betegek esetében az influenza elleni védőoltás is megfontolandó lehet. A természetbe gyakran járóknak pedig érdemes beadatniuk a kullancs elleni védőoltást.

Igyekezzünk utánajárni szüleink, nagyszüleink betegségeinek, hiszen a csontritkuláshoz vagy a mellrákhoz hasonlóan számos betegség öröklődik. Így nem csak céltudatosan, az adott betegségre vonatkozóan végeztethetjük el a szűrővizsgálatokat, de a diagnózis felállítása is egyszerűbb lehet.

Figyelj oda a testedre!

A helyes étkezés, a rendszeres mozgás, az egészséges életmód fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Bármennyire evidensnek tűnnek is azonban ezek az apróságok, odafigyelve rájuk sokat tehetünk egészségünkért és a hosszabb életért. Csökkentsük például az asztalra kerülő hús mennyiségét, helyettesítsük ezt zöldségekkel, gyümölccsel, hallal. Igyunk lehetőleg kalóriamentes italokat, például ásványvizet vagy zöldteát, alkoholt pedig csak mértékkel, esténként fogyasszunk.

Figyeljünk oda a testsúlyunkra, testtömeg indexünket igyekezzünk az ideális 19-24-es értékben tartani. A túlsúly ugyanis a dohányzásnál is komolyabb rizikófaktort jelent a különböző betegségek kialakulásában.

Szintén közhely, de annál inkább érdemes megfontolni, hogy sportoljunk rendszeresen. Nem kell nagy dolgokra gondolni, már egy lendületes séta vagy biciklizés is sokat számít. Próbáljunk hetente legalább háromszor 30 percet sportra fordítani. Az edzést hetente kétszer erősítő gyakorlatokkal egészítsük ki, hogy izmainkat is feszesen és fitten tartsuk. Aludjunk sokat, hogy szervezetünk regenerálódhasson, és tartózkodjunk sokat a napon, hogy feltöltődjünk D-vitaminnal.

Bár semmilyen vitamin nem helyettesítheti a rendszeres és kiegyensúlyozott étkezést, kiegészítésként mindenképpen hasznos lehet ezek szedése. A szelén, az E - és a K-vitamin mind-mind segíti a szervezetet az öregedés elleni küzdelemben. A sima vitaminok helyett érdemesebb a speciális, összetett készítmények szedése, melyek a vitaminokon felül további hasznos összetevőket is tartalmaznak. Csontjaink egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen kalciumot szintén pótolhatjuk pezsgőtablettával, ha pedig nem szeretjük a halat, akkor mindenképpen gondoskodjunk az omega-3 zsírsavak mesterséges beviteléről. Sok esetben a hormonkezelés is szükséges lehet, ezt azonban mindig csak orvosunkkal egyeztetve, a szükséges vizsgálatok elvégzése után kezdjük el.

Ápoljuk a lelkünket!

Egészségünk megőrzéséhez testünk mellett a lélek ápolása is elengedhetetlen. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt. A kor előrehaladtával ugyanis míg az antistressz-hormonok termelődése 30%-kal csökken, addig a stresszhormon szintje változatlan marad. Így egyre kevésbé leszünk felvértezve a stressz ellen, mely köztudottan káros az egészségre.

A tartós stressz növeli a magas vérnyomás, a szívkoszorúér-megbetegedések, a vérrögök és az infarktus kialakulásának kockázatát. Emellett gyorsítja a sejtek öregedését, emiatt azok, akik állandó nyomás alatt élnek, sokkal öregebbnek számítanak biológiailag, mint kiegyensúlyozott társaik. A jóga, a relaxáció, de egy-egy pihentető, forró fürdő is sokat segíthet a napi feszültség levezetésében. Töltsünk minél több időt szeretteink társaságában, hiszen a legtöbbet mégis csak szoros, bizalmas kapcsolatokkal tehetünk a jó közérzetért és egészségünk megőrzéséért.

Wellness Cafe tipp: Multivitamin, immunerősítő L-Carnitin kapszula (4850 Ft/doboz); Vitamin B-Komplex Tabletta - Sunlife (72 db, 1296 Ft); Flavin 7 Prémium Gyümölcskoncentrátum (500 ml, 11 702 Ft); Amino Gh Complex étrend-kiegészítő (19 790 Ft); CALCIUM-SANDOZ + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta (10 db, 778 Ft); Béres egészségtár Omega-3 lágyzselatin kapszula (60 db, 2850 Ft) Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 1316 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 1216
  • e Hónap: 4501
  • e Év: 4501
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.