Belépés
gigi55.blog.xfree.hu
"Szelíd legyél, derűs és hallgatag és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak legyél folyó, ha támad majd a tél páncélod lesz, kemény és hófehér." Kerepesi Jánosné
1963.06.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
Szódabikarbóna a mikrómban
  2011-05-26 18:57:55, csütörtök
 
  Hogyan kerül a szódabikarbóna a mikrohullámú sütőbe? Azt rebesgetik, hogy alig 10 perc alatt a zsíros, odaégett szennyeződéseket is el lehet távolítani a segítségével belőle, anélkül, hogy a körmünk szakadna a súrolásba. Igaz lenne?

A mikró mellett szódabikarbónával állítólag még otthonunk számos pontját varázsolhatjuk ragyogóan tisztává, köztük két igen kényeseket is: a mosogatót és a WC-csészét. Mit veszíthetünk, ha ezeken is kipróbáljuk a hatását?

WC-csésze:

A recept szerint a csészébe bele kell szórni a szódabikarbónát, önteni rá némi ecetet, majd a WC-kefével alaposan körbesúrolni a felületet.Tapasztalat: Úgy 1/3 csomag szódabikarbóna szükséges hozzá, 1-1,5dl ecettel. Bzzz... pezseg fel hirtelen a két anyag, mikor összetalálkoznak. Valós fehérség marad utána, a vízkő is eltávozik, körülbelül egy óra múlva pedig már az ecetszag se érezhető, még kis légterű, zárt mellékhelyiségben sem.

Mosogató:

A szivacsot szórjuk meg szódabikarbónával, majd súroljuk át a mosogatót és végül bő vízzel öblítsük ki.

Tapasztalat: Nagyjából olyan, mintha a szokásos súrolónkat használnánk, kiéve, hogy nincs vegyileg hozzákevert illat. Karcolni nem karcol, azonban nem szabad sajnálni a szódabikarbónát, úgy ¾ csomagot rá kell szánni egy közepesen erősen szennyezett mosogatóra. Valóban fehérséget hagy maga után.

Mikrohullámú sütő

1-2 evőkanálnyi szódabikarbónát tegyünk egy átlagos méretű bögrébe, majd engedjük fel vízzel és 3-5 percig forraljuk a mikróban. Ezután egy szivaccsal töröljük le a kicsapódott gőztől fellazult szennyeződést.

Tapasztalat: Nagyjából olyan könnyedén jön le a szennyeződés, mint azt a reklámokban szoktuk látni. Nem ám a dörzsi résszel, hanem a szivacsossal!
 
 
0 komment , kategória:  Háztartás...  
Fukszia teleltetése
  2011-05-21 19:24:09, szombat
 
  A fuksziák egynyári növényként ültetve is szépen felhasználhatók, de ha nem szeretnénk minden évben új töveket vásárolni, vagy egy-két kedvenc fajtánkat szeretnénk megőrizni, akkor gondoskodnunk kell növényeink téli elhelyezéséről.

A fuksziák többsége a magyarországi éghajlati viszonyok között nem télálló. Léteznek ugyan fagytűrő, egész évben a kertben nevelhető fajták, de legtöbb fuksziáinkat a tél beköszönte előtt fagymentes helyre kell szállítanunk. A teleltetést általában október végén, november elején, az első fagyok beálltakor kell megkezdeni. A teleltetés előtti hetekben kezdjük el növényeinket felkészíteni a pihenőidőszakukra. Kevesebbet öntözzünk, ne tápoldatozzunk, hagyjunk időt a hajtások fásodására, hiszen az ilyen ágak biztosabban átteleltethetők. A teleltetésre szolgáló helység mindenképpen fagymentes legyen. Az ideális az 5-10 Celsius fok hőmérsékletű, világos, viszonylag párás hely, például üvegház. Ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, akkor sem kell lemondanunk a teleltetésről. Ha van egy fagymentes pincénk, lépcsőházunk, ott a fuksziák kellő odafigyelés mellett átvészelhetik a telet.

Teleltetés világos helyen

Ha a teleltetéshez világos hely áll rendelkezésünkre, akkor fuksziáink egész télen megőrízhetik levélzetüket, tavasszal korán virágzásra bírhatók. Ne tápoldatozzunk és csak mérsékelten öntözzük, ne feledjük, hogy a tél pihenőidőszak, nem célunk, hogy növényeinket télen is virágzásban tartsuk! Világos helyen a még nem fás szárú, gyengébb, vagy fiatal növényeket is könnyen átteleltethetjük.


Ideális hely lehet a világos lépcsőház, lépcsőforduló. Ha kis helyre vagyunk kénytelenek növényeinket összezsúfolni, akkor megtehetjük, hogy az anyatövekről augusztusban dugványokat szedünk, és csak ezeket teleltetjük át.

Rendszeresen ellenőrizzük növényeinket, távolítsuk el az esetlegesen elszáradt részeket. Ha kártevők jelennének meg, védekkezzünk rovarölő szerrel.Teleltetés sötét helyen

A fuksziákat teleltethetjük sötét helyen is, ebben az esetben viszont számítanunk kell arra, hogy leveleiket fény hiányában lehullajtják. Ilyenkor a növények látványa nem a legszebb, viszont a jó idő beköszöntével a száraznak látszó tövek újra kihajtanak. Ha csak sötét pincében van módunk telelteni, akkor csak a már elfásodott szárú növények teleltehetők át biztonsággal, a fiatal még lágy szárú dugványok nem biztos, hogy túlélik a telet.


A pincékben a magas páratartalom okozhat még gondot. A zöld részeken penészesedést, rothadást tapasztalhatunk. A tél folyamán többször ellenőrizzük növényeinket, távolítsuk el a beteg részeket, dobjuk ki a lehullott leveleket, penészes virágokat. Sok termesztő a teleltetés előtt a fuksziákat visszametszi, a leveleket, virágokat és általában minden zöld részt eltávolít, így előzve meg a magas víztartalmú szárrészek rothadását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fuksziák
  2011-05-21 19:16:12, szombat
 
 

Környezeti igények, elhelyezés, ültetés

A fuksziák nem tartoznak a legigénytelenebb növények közé, de megfelelően kiválasztott ültetési hely és gondos ápolás esetén biztosan számíthatunk tavasztól őszig tartó virágpompájukra. Ideális számukra a félárnyékos fekvés. A tűző napot a legtöbb fajta nehezen viseli. Szeretik a levegős helyet, viszont nem tűrik a túlzottan kitett fekvést, mivel az erős szél ágaikat könnyen letörheti. Víz és tápanyagigényes növények, kedvelik a párás levegőt.

A fuksziák számára az ideális helyek a következők:

keleti fekvésű erkély, ahová reggel süt a nap
délnyugati, nyugati, északnyugati fekvés, ahol kora reggel, illetve este süt a nap
a ház nyugati, vagy keleti falánál lévő ágyások
félárnyékos ágyások

A fuksziák lehetnek csüngő, vagy felfelé törő növekedésűek, de a virágok minden esetben csüngők. A fukszia nagyon szépen érvényesül akkor, ha szemmagasságban helyezzük el, vagy alulról látunk rá. A csüngő típusok különösen jól mutatnak ámpolnákban, függőkosarakban, vagy erkélyládákban. A fuksziákat nem csak cserépbe, dézsába, virágládába ültethetjük, hanem kertünk félárnyékos ágyásaiba is. Szabadföldi kiültetés esetén válogassunk a felfelé törő hajtásrendszerű fajták közül, vagy ültessünk magasított ágyásba. A törzses fukszia, vagy fukszia fácska mind dézsába, mind ágyásba ültetve különleges, elegáns dísze lehet kertünknek, balkonunknak.

Első pillantásra talán nehéznek tűnik megtalálni az ideális helyet a fuksziák számára, de ha megtaláltuk biztosan nem fogunk csalódni növényeinkben. Vegyük figyelembe, hogy a fuksziák erdei növények, hazájukban jó vízáteresztő képességű talajban élnek, magas a páratartalom, szűrt fényt kapnak. Próbáljuk ezeket a körülményeket a lehető legjobban utánozni, és a fuksziák gazdag virágzással hálálják majd meg.

Ha végiggondoljuk a fuksziák igényeit, akkor világosan láthatjuk, hogy jó megoldást kínálnak olyan helyeken (árnyékos, félárnyékos erkélyek, teraszok, ágyások), ahol a megszokott egynyári- és balkonnövényeinkkel csődöt mondanánk.

A jó termesztőközeg (virágföld) fontos a fuksziák számára. Mivel viszonylag vízigényes növények, ezért az ültetéshez használt föld legyen jó víztartó képességű, humuszban gazdag, ugyanakkor jó vízáteresztő képességű is. A fuksziák a semleges, vagy enyhén savas kémhatású (pH=6-7) talajt kedvelik. A kereskedelemben kapható jó minőségű virágföldek megfelelőek számukra. Ha a fuksziát szabadföldbe ültetjük, javítsuk a a földet szerves anyagokkal, komposzttal, tőzeges virágfölddel.

A megvásárolt növényeket lehetőleg minél előbb ültessük át. Válasszunk megfelelő méretű (viszonylag nagy) cserepet. Ha szabadföldbe ültetünk ássunk nagyobb gödröt, mint amekkora a cserép mérete volt. A fukszia ne kerüljön magasabbra, vagy mélyebbre, mint ahogy előző edényében volt.

Ápolás

A nyár folyamán gondoskodjuk a vízellátás folyamatosságáról. Ne hagyjuk kiszáradni a fuksziák földjét. Ellenkező esetben a virágzás hetekig szünetelhet. Öntözéskor egyszerre nagyobb mennyiségű vizet adjunk, nedvesítsük át a teljes földlabdát. Kerüljük a pangó víz kialakulását, a fölösleges vizet mindig öntsük ki a cserépalátétből.

A fuksziák folyamatos virágtömegük fenntartásához sok tápanyagot igényelnek. Használjunk hosszabb hatású táprudakat, vagy tápoldatokat. Ne trágyázzunk száraz földet, kerüljük a túladagolást, kövessük a csomagolás utasításait. Csak a fő növekedési időszakban trágyázzunk, a be nem gyökeresedett dugványokat ne tápoldatozzuk.

A fuksziák elnyílott virágai terméssé fejlődnek. Ha nem akarunk magot termeszteni, vagy nem különösen szépek a termések, akkor folyamatosan távolítsuk el a az elnyílott virágokat és terméskezdeményeket, ezzel is újabb virágzásra ösztönözve növényeinket.

Teleltetés

A fuksziák a télálló fajták kivételével nem fagytűrők. Az első fagyok beköszönte előtt a fuksziákat fagymentes helyre kell szállítanunk. A fuksziák teleltetése nem bonyolult feladat, aki teleltetett már muskátlit, annak a fukszia sem fog gondot okozni. A fuksziák teleltetéséről részletesebben a Teleltetés oldalon olvashat.

Metszés

A fuksziák jól tűrik a metszést. Egy kis türelemmel és ügyességel törzses fácskává, vagy akár cserépben nevelt bonsaijá alakíthatók. A metszés időpontja a kora tavasz, még a hajtások megjelenése előtt. Vágjunk le minden beteg, sérült ágat. Alakítsunk ki levegős ágszerkezetet, kurtítsunk vissza az összes ágat legalább harmadával. A hajtások visszacsípése elősegíti a bokrosodást.

Hajtatás

Magyarországon a fagyérzékeny növényeket nem tanácsos május második fele előtt véglegesen a szabadba vinni. Ha lehetőségünk van rá, kezdjük el korábban fuksziáink hajtatását. Hajtatásra egy világos, fagymentes, nem túl meleg (15 Celsius fok körüli hőmérsékletű) és párás helység ideális. Ilyen lehet az üvegház, fóliasátor, világos lépcsőház, üvegezett erkély. Ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, akkor a hajtatást májusban kezdhetjük, ekkor azonban a fuksziák később borulnak virágba.

Szaporítás

A fuksziák szaporíthatók magvetéssel, de az eljárás nehézkes és a magoncok nem feltétlenül öröklik őseik tulajdonságait. A magvetést leginkább csak termesztők és új fajták létrehozói alkalmazzák.

A fuksziák szaporításának legegyszerűbb módja a zöld dugványozás. A növekedési időszak bármely időpontja megfelelő, de lehetőleg ne a legnagyobb nyári forróságban végezzük. A dugványokat védett, párás helyen neveljük.
 
 
0 komment , kategória:  növények,szoba növények  
Miért is jó nőnek lenni?
  2011-05-21 06:16:43, szombat
 
  Miért is jó nőnek lenni?- 30 körül nem fenyeget minket a kopaszodás.- Több, mint egy erogén zónánk van.- Nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy másoknak is szembeötlik nemi gerjedelmünk.- Egy jó sminkkel eltüntethetjük az átbulizott éjszaka nyomait.- Végtelen sokszor átélhetjük az orgazmust egymás után.- A statisztikák szerint 7 évvel tovább élünk a férfiaknál.- Rossz hangulatunkat ráfoghatjuk a menzeszre. - Megvagyunk sör nélkül egy hétig is.- Nem vakarjuk a tökeinket állandóan.- Nem kopaszodunk, így nem kell a tarkónkból a homlokunkra kaparni a maradék szálakat.- Nem játsszuk el, hogy a halálunkon vagyunk, amikor megfáztunk. - Egy zoknit csak egy napig hordunk.- Rengeteg időt megspórolunk a sportműsorok kihagyásával.- Nem csinálunk hülyét magunkból, ha berúgunk.- Nem káromkodunk, ha leejtjük a kulcsunkat, amiről egyébként mindig tudjuk, hogy hova tettük.- Nem váratunk meg senkit sem azzal, hogy 3 újságot olvasunk el aWC-n.- Mindig hivatkozhatunk fejfájásra.- Nem leszünk süketek, ha megkérnek valamire.- Ha stoppolunk, egyből felvesznek. - Nem kell senkit sem elvinnünk vacsorázni, ha fel akarjuk szedni.- Nem ciki, ha mi vagyunk a kisebbek.- Nem dicsekszünk a haveroknak egy újabb numerával.- Tudjuk, hogy kell lehajtani a WC ülőkét és használni a WC kefét. - Örülünk, hogy van két jó cicink, és kényelmesen ülve pisilhetünk.- Eszünk ágában sincs versenyezni a piros lámpánál a másik autóssal.- Fel tudunk öltözni úgy is, hogy a szivárványnak csak két színét öltjük magunkra, nem az összeset.- Nem kérdezünk olyanokat, hogy mi a baj ezzel a nyakkendővel?- A szennyes ruhákat tudjuk hova kell tenni.- Nem versenyzünk a szomszéddal, hogy kinek zöldebb a fűje.- Gyakran mosunk fogat, és ez látszik is rajtuk. - Tudjuk azt mondani, hogy bocsánat.- Remekül tudunk provokálni a ruháinkkal, ilyenkor kérhetünk bármit a párunktól.- Nem röhögjük ki a haverunkat, ha bejelenti, hogy esküvője lesz.- Nem leszünk egy hét szexmentességtől depressziósak. - Nem leszünk zombik, ha foci vagy Forma 1 van a TV- ben.- Már rég rájöttünk, hogy a víz és a szappan csodákra képesek.- A pasik kezüket lábukat törik, hogy segítsenek, ha lerobbantunk akocsival.- Nem röhögnek ki, ha befestjük vörösre a hajunk. - Egész biztosak lehetünk abban, hogy a gyerek a mienk!  
 
0 komment , kategória:  humor  
Használd másképp
  2011-05-20 15:56:53, péntek
 
  Használd másképp a mikrohullámú sütőt!

1. A mosogatószivacson rendkívül könnyen elszaporodnak a baktériumok. Az egyébként kifogástalan állapotban lévő szivacsot nem kell azonban higiéniai okokból kidobnod, hiszen nagyon egyszerű fertőtleníteni. Elég, ha két-három naponta ecetes vagy citromos vízbe áztatod, majd beteszed 1 percre a mikróba.

2. A besűrűsödött méz újra kellemesen folyékonnyá válik, ha közepes fokozaton fél, de maximum 1 percig forgatod a mikróban.

3. Ha a lehető legtöbb levet szeretnéd kifacsarni citrusfélékből, facsarás előtt 20 másodpercre dobd be őket a mikróba!

4. A csomós és/vagy kiszáradt szempillaspirált újra kenhető állagúvá teheted, ha a tubust fél percig melegíted a mikróban.

5. Ha a barna cukor megkeményedett a zacskóban vagy a dobozban, ahelyett hogy húsklopfolóval esnél neki az összeállt darabnak, csöpögtess rá pár csepp vizet, csomagold be mikrohullámú sütőben használható fóliába, majd 10-20 másodpercre tedd be a mikróba!
 
 
0 komment , kategória:  Háztartás...  
Leveles burgonyapogácsa:
  2011-05-19 21:43:07, csütörtök
 
 30 dkg lisztet elmorzsolunk 20 dkg reszelt margarinnal, hozzáadunk 30 dkg melegen áttört burgonyát, langyos tejben megfuttatott 2 dkg élesztőt, egy tojást és sót.

Jól összedolgozva fél órát pihentetjük.

Pihentetés után négyszögletesre nyújtjuk a tésztát, és felolvasztott 10 dkg margarin egyharmad részével megkenjük. Hajtogatott vajas tészta módjára hajtogatjuk.
Negyedórai pihentetés után ismét nyújtjuk vigyázva, hogy sodrás közben meg ne fordítsuk a tésztát, megkenjük a második egy harmadrész margarinnal.

Ismét negyed órás pihentetés után nyújtva rákenve a maradék margarint, hajtogatjuk a tésztát.

Utolsó hajtogatás után háromnegyed óra hosszat pihentetjük. Kinyújtjuk két centiméter vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy forró éles késsel kétszer két centiméteres négyzeteket vágunk belőle. Tepsibe teve
óvatosan megkenjük tetejüket tojással, majd fél órai pihentetés után sütjük, előmelegített sütőben a tésztát középső rácsra téve kb. 20-30 percig.
 
 
0 komment , kategória:  sós sütemények  
Kínai sült tészta
  2011-05-17 20:19:22, kedd
 
 hozzávalók 4 főre

1 cs spagetti
1 nagy fej lilahagyma
1 bögre zöldborsó
1 szál sárgarépa
25 dkg gomba
25 dkg csirkemell
wok fűszerkeverék
szójaszósz
vaj
olaj

cukor

elkészítés

A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.
Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

ajánlat :

Nem muszáj a meghatározott mennyiségeket használni. Egy-egy zöldségből lehet több vagy akár kevesebb is. A csirkehús nélkül is istenien finom! :)
 
 
0 komment , kategória:  Kínai ételek  
Mézes bundás kínai csirke
  2011-05-17 20:03:52, kedd
 
 Mézes bundás kínai csirkecsíkok recept

Hozzávalók 2-3 főre: 30 dkg csirkemell
A páchoz: 1 ek méz, 1 ek fehérbor, 1 tk olaj, só, öt fűszer keverék, 1 ek szójaszósz
A bundához: 3 ek liszt, 1 ek keményítő, 1 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 2 ek olaj, só, 1-1,5 dl víz
A mázhoz: 4 ek méz, 4 ek cukor, 2 ek ketchup, 2 ek fehérbor, + szezámmag

Gyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit.
A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha órákra bent marad a hűtőben, akkor sem lesz baja.
A bundához valókat is keverjük jó alaposan össze, majd ebbe forgassuk bele a húsdarabokat, amiket bő, és forró olajban süssünk gyorsan ki.
A mázhoz valókat szintén keverjük össze, majd forraljuk fel, és kicsit sűrítsük be.
Majd a mázat öntsük rá a bundás húsgolyókra, és keverjük át alaposan, hogy mindenhová kerüljön a mázból.
A szezámmagot csak a végén szórjuk rá a mázas csirkékre, és ezzel együtt is keverjük őket át.

TIPP: A kínaiak mindig valamilyen semleges ízű olajt használnak a sütéshez, főzéshez. Legjobb rá a szezám, vagy dióolaj.
 
 
0 komment , kategória:  Kínai ételek  
Kínai zöldséges-csirkés tészta
  2011-05-17 19:55:43, kedd
 
 Aki a távol-keleti ízeket kedveli, annak ma érdemes figyelni.

Hozzávalók:

50 dkg főtt spagetti
40 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
20 dkg répa
20 dkg káposzta
10 dkg zöldborsó
4 evőkanál szójaszósz
1 db chili
friss gyömbér
só, bors

Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, az apróra vágott hagymával, chilivel és gyömbérrel, majd hozzáadjuk a káposztát és a sárgarépát vékony csíkokra vágva, meglocsoljuk szójaszósszal, ízesítjük sóval, borssal. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a zöldségekhez adjuk. A zöldségekkel pácolt csirkemellet egy serpenyőben, vagy wokban megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk.

A tésztát egy másik serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd összeforgatjuk a zöldséges hússal és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Kínai ételek  
tepsis rablóhús
  2011-05-17 19:21:56, kedd
 
  Gyors-finom tepsis rablóhús recept

Hozzávalók:
30-40 dkg sertéshús (tarja,comb,lapocka)
50 dkg tisztított burgonya
15 dkg füstölt szalonna (húsossal az igazi)
2 db paradicsom
2 db tv-paprika vagy kaliforniai
2-3 fej hagyma (vörös és lila vegyesen a legjobb)
20 dkg gomba
1 dl olaj
grill fűszerkeverék
fokhagymapor,petrezselyem

Elkészítés:
A húst előző este kb 1,5-2 centis kockákra vágva 1 dl olaj,1 tk fokhagymapor,fél csokor aprított petrezselyemzöld és a grillfűszer keverékével bepácolva pihentetem.
Másnap reggel felkockázom a burgonyát,tepsibe terítem,kevés grillfűszerrel megszórom.Rá kerül a nagyobb kockákra vágott paprika,a cikkekre vágott paradicsom és gomba,majd a negyedelt hagyma leveleire bontva (vagy vékony cikkekre vágva).
Erre kerül a hús,páclevével együtt,végül a szalonna nagyobb kockákra vágva.
Alufólia alatt közepes hőfokon 40-50 percig sül saját szaftjában,majd fólia nélkül grill fokozaton,vagy magas hőfokon 15 perc alatt csodásan megpirul.Vágott petrezselyemmel is meg lehet hinteni tálalás előtt.

Tanácsok:
A család legjobban úgy kedveli,ha nem rétegezve,hanem összekeverve készítem!Salátával,csemegeuborkával és friss kenyérrel isteni vacsora vagy főétel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 662 db bejegyzés
Összes: 1216 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 101
  • e Hónap: 553
  • e Év: 92236
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.