Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Süti +étel receptek maradékokból
  2011-05-27 19:19:27, péntek
 
  Olyan oldalra tévedtem ahol az emberek megosztották
ötletes NAGYON olcsó receptjeiket .
Hát mivel mi is csak kevés pénzből élünk,mint gondolom sokan mások is,
így elhoztam magamnak is és másnak is akit érdekel.

Az ötleteket úgy ahogy voltak írva hoztam el :


Túrós kifli:

Egy-vagy kétnapos kifliket keresztben kettévágsz, a belsejüket kiszeded, de vigyázz,
hogy ne sértsd meg a héját.
A kiflibeleket (tépkedd szét egy kicsit, ha nagyon egyben maradt)
összekevered túró+tojás+cukor (esetleg mazsola is mehet) keverékével, visszatöltöd a kiflikbe,
és bő, forró olajban kisütöd. Porcukorral meghinted.(bömbike)
...... ........... ........... ........... ........... ......

Fogsz egy nagyobb, de pofás (pl. leveses) tálat, teszel bele összetördelt háztartási kekszet,mazsolát, vágott diót, összekevered, aztán főzöl egy vagy két adag csokipudingot,
és még úgy forrón beleborítod a tálba (rá a finomságokra), összekutyulod, vársz,
amíg egy kicsit kihűl, aztán körbeülitek sokan a tálat, és pillanatok alatt bekanalazzátok!
Lehet csinálni elrontott (értsd: szétszakadozott) piskótával is.(bömbike)
...... ........... ........... ........... ........... ......

Kukoricaleves:

felteszek forrni vizet, belezúdítok egy kukorica konzervet, ételízesítővel, borssal ízesítem,
és belezúdítok egy TEJSZÍNES tömlős sajtot. 10PERC ALATT KÉSZ VAN.(kosi55)
...... ........... ........... ........... ........... .......

Sajtos-májkrémes

A kenyeret megkened májkrémmel, rászórsz reszelt sajtot, beteszed a sütőbe
amíg a sajt rá nem olvad.
Vagy ha szereted ropogósan akkor tovább! Kész a meleg vacsora! (evahun)
...... ........... ........... ........... ........... .........

Rakott kifli

Szikkadt karikára vágott kifliket megáztatunk előzőleg vaníliás cukorral ízesített és felhevített tejben.
Megvárjuk,míg a kiflik teleisszák magukat, kivajazott tepsibe leterítünk egy réteg kiflit,
megkenjük lekvárral,megszórjuk darált dióval, újabb sor kifli, lekvár, dió,rá egy réteg kifli,
az egész tetejét sóval kemény habbá vert tojásfehérjével vonjuk be...
sütőbe toljuk,amíg a hab megpirul.(nemérdekel)
...... ........... ........... ........... ........... ........

MOZART GOLYÓ(nem kell sütni és lehet variálni a hozzávalókkal)

1 maradék tojásfehérje
200 gramm darált dió vagy dejó,vagy mogyoró vagy mandula, vagy sótlan pisztácia,ami van
200 gramm porcukor,
2 evőkanál kakaópor vagy 2 evőkanál neszkávé, vagy 200 gramm reszelt étcsoki,
amelyik éppen van
1.ekanál amilyen van lekvár
2 ekanál rum
kristálycukor vagy tortadara,vagy reszelt étcsoki, vagy grillázs
kb 30 darab szem cseresznye vagy meggybefőtt,amelyik van
A diót (vagy dejó,vagy mogyoró vagy mandula, vagy sótlan pisztácia,ami van),cukrot,csokit,lekvárt,rumot és tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk,kikeverjük,
vizes kézzel diónyi nagyságú gömböcöket formázunk,mindegyik közepébe egy-egy meggyet
vagy cserit igazítunk,kristálycukorba hempergetjük,
és mignonpapirba helyezve 1-2 napig levegős helyen szikkadni hagyjuk

Ha akarjuk,reszelt csokiban, vagy tortadarában, vagy grillázsban is megforgathatjuk a golyócskákat,ha éppen az van otthon(nemérdekel)
...... ........... ........... ........... ........... ........

MARADÉK KRUMPLIPÜRÉ + HÚS

A maradék sült húst (bármilyen..) ledarálom, összekeverem kicsi fűszerrel, mustárral.
A krumplipürét habzsákba teszem, jó nagy fészkeket nyomok belőle egy kivajazott tepsire.
A fészek közepébe belekanalazom a húspürét. Ha van egy kis sajtom, a tetejére reszelem.
Addig sütöm, amíg a sajt ráolvad, vagy a püré széle kicsit megpirul.

MARADÉK FŐZELÉK

Összeturmixolom, készen kapható leveles tésztába töltöm, megsütöm.
Tetejére sajtot reszelek.
...... ........... ........... ........... ........... .......

Kiolajozott tepsibe tegyél szikkadt kenyereket,készíts el egy masszát:pohár tejföl,felvágottak,
reszelt sajt,tojás,só bors, májkrém,apróra vágott vöröshagyma,.
Ezzel a masszával kend meg a kenyerek tetejét, sütőben pirítsd meg.Zöldhagymával tálald.

Az előbbi keveréket készen vásárolt vajastésztára is halmozhatod.
A felengedett tésztát kinyújtod. Olajozott tepsibe teszed és megkened a masszával.
Készíthetsz kosárkákat is, formára szaggatod,a közepére masszát halmozol és a széleit felhajtogatod.(nemérdekel)
...... ........... ........... ........... ........... ........

Házi pizza-kenyérmaradékból

Szeleteld fel a szikkadt kenyeret,vágd le körbe a héját,a tepsit béleld ki alufóliával,
majd olajozd ki.
A kenyérszeleteket szorosan tedd le egymás mellé, tegyél a tetejüket kend be tejföllel.
Szórd a kenyerek tetejére a hűtőben talál maradékokat vegyesen ez lehet felvágott,kolbászdarabka,sajt,só,bors,oregánó.
Tetejére kenj ketchupot,vagy sűrített paradicsomot.
Reszelj rá bőven sajtot.Addig süsd amíg jól rá nem olvad a sajt.(nemérdekel)

.... források a Nők Lapja Cafe - ból vannak.A nevek zárójelben.




 
 
0 komment , kategória:  Recept- Sütik  
A tojásfehérje
  2011-05-27 18:20:00, péntek
 
  Most olvastam és nagyon érdekes és Fontos tudni való.
Íme :


" Fogyókúrázóknak, testépítőknek, betegségből lábadozóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, időseknek - szinte mindenkinek ideális fehérjeforrás a tojás.





A tojásfehérje több mint 80 százaléka víz - ám ez nem csoda, a legtöbb élelmiszer
(főleg zöldség és gyümölcs) víztartalma magas, és az emberi test is (körülbelül) 78 százalékban víz.
A tojásfehérje maradéka azonban nagyon értékes fehérje, jól emészthető, rengeteg hasznos anyagot tartalmaz.
Értékét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az anyatej után a tojás másodikként következik az emberi táplálkozás szempontjából

A tojásfehérje igazi kincs!





A tojás teljes fehérjemennyiségének több mint felét (54 százalékát)
a 64 Celsius fokon megalvadó, azaz kicsapódó albumin teszi ki.
Tartalmaz ovotransferrint, amely fémeket megkötni képes alkotórész, és jelentős biológiai szerepe van a baktériumok szaporodásának gátlásában.
Az ovoglobulinoknak pedig baktérium- és vírusölő tulajdonságuk van, védik a tojást a fertőzésektől. A tojásfehérje tovább is osztható: ha jól megfigyeljük, akkor kétféle állagú: van egy sűrűbb, zacskószerűen egybeálló, amiben a fehérjemolekulák inkább fonalszerűen rendeződnek, i
lletve van hígabb, nyúlós-ragadós, kevesebb rostanyagot tartalmazó része is a tojásfehérjének.
Így tároljuk a tojásfehérjét

Csak ép tojást tároljunk, a törötteket, repedteket, horpadtakat vagy láthatóan sérülteket ne,
és csak közvetlenül a felhasználás előtt mossuk meg őket.

Ha a tojást vízzel telt edénybe tesszük, a friss (1-2 hetes) tojás a fenékig lemerül, a kevésbé friss (2-3 hetes) lebeg, míg az ennél régebbi úszik a felszínen.

Mindez persze nem vonatkozik a hűtőben tároltra, hiszen 5-12 Celsius fokon kevésbé veszít vizet a tojás, így nem nő lényegesen a tojás lebegését szabályozó légkamra.
Míg a tojás feltöretlenül, hűvös helyen rendkívül sokáig fogyasztható marad,
addig feltörés után már gondoskodni kell a védelméről.
Az a legjobb, ha a sütéskor keletkező maradék tojásfehérjét rögtön felhasználjuk más ételek készítésére (például fehérjés rántottát csinálunk úgy,
hogy az összes maradék tojásfehérjéhez még ütünk 1-2 teljes tojást), vagy hamis madártejet (hígra főzött pudingporból készítve a levet), esetleg süteményeket készítünk.

Ha rögtön nem tudjuk felhasználni, akkor lefedve, hűtőben másnapig még eláll a nyers fehérje.
Ha ennél hosszabb időre szeretnénk tárolni, akkor fagyasszuk le!

Tegyük zárható edénybe vagy kimosott joghurtos dobozba, fóliázzuk le,
és így körülbelül 10 hónapig használható marad
- ám fontos, hogy írjuk rá a csomagolásra, hogy mikor tettük fagyasztóba az adagot.
Amikor szükségünk lesz rá, akkor a normál hűtőben vagy szobahőmérsékleten engedjük fel.

Bár ilyennel ritkán találkozhatunk, ha városban élünk, de a frissen tojt tojás fehérjéje a fölgyülemlett szén-dioxidtól zavaros, ám 1-2 napon belül "föltisztul".
Zavarba hozhat azonban a bolti tojás esetében is minket, ha feltöréskor azt látjuk: a fehérjében homok, esetleg vérfoszlányok vannak.

Ezek még a tojásképződés során kerülnek oda, nem ártalmasak, bár nem szép látvány.
Ha a tojást nem tároljuk hűvös helyen, akkor a fehérje (fertőzés nélkül is) bomlásnak indul.
Az ilyenkor fölszabaduló kénhidrogén adja a záptojás jellegzetes szagát.

Ahogy azt Dr. Légrádi Péter - Tojás, táplálkozás, egészség című könyvében írja, a megzápult tojás föltöréskor "föl is robbanhat".

Hogyan verjük fel a tojásfehérjét?

Erre egymásnak ellentmondó információk vannak, van, aki szerint a hideg, más szerint a szobahőmérsékleten lévő tojásnak lesz jobb a habja.
Az viszont biztos, hogy tökéletesen el kell választani a tojásfehérjétől a sárgáját, mert ha csak egy kicsi is marad benne, már akadályozza a habverést.
Figyeljünk arra is, hogy a felveréshez használt tál és eszköz is zsírmentes, tiszta kegyen!

Mi történik akkor, amikor felverjük a fehérjét?

A habveréskor bekerülő buborékokat fehérjefal keríti körül, először folyadék állagban,
majd egyre inkább szilárdulva, ahogy a fehérjék stabilabb szerkezetet vesznek fel.
Ám vigyázzunk, mert ha a habot a kelleténél tovább verjük,
akkor a buborékokat csapdázó fehérje falak elvékonyodnak, elpattannak,
és a hab összeesik.
Ugyanígy összeesik a hab, ha sokáig állni hagyjuk - épp ezért mindig csak akkor verjük fel,
amikor már épp bele kell tenni az ételbe.

Tudtad?

A megőrzési ideje 28 nap.
A tojásfehérjében nincs zsír és szénhidráz. "

..... Forrás: http://www.hazipatika.com/articles/A_tojasfeherje_csodaja_receptekkel

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes dolgok  
A világ legzöldebb otthonai
  2011-05-23 09:09:01, hétfő
 
  Van az egyik adón olyan műsor ahol bemutatják a világ legzöldebb
otthonait.
Hát én megtaláltam a videókat is és végre nézhetem kedvemre őket,
amikor akarom.

Nézd te is velem itt
..... Link .....őket újra.
Nagyon szépek és nagyon ötletesek.Szerintem a jövő otthonai.





 
 
1 komment , kategória:  Szép házak - Otthonok  
Diétás túrótorta
  2011-05-18 23:48:11, szerda
 
  Hozzávalók

25 dkg krémes túró
fél csésze görög (krémes) joghurt
1 ek kukoricakeményítő (vagy liszt)
csipet só
2 ek fruktóz (vagy barna nádcukor )
1 tojás
1 tojásfehérje
Fél citrom reszelt héja és leve
Másfél csésze gyümölcs

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A túrót és a joghurtot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kukorica keményítőt (vagy lisztet),
sót, cukrot, és elkeverjük.
Óvatosan belekeverjük az előre felvert tojást és az extra tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet és a gyümölcsöket.
Kivajazott tortaformába töltjük a masszát, kb 30 percig sütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni
(nyitott ajtónál).

Tippek

- Diétás túrótorta szelet.Ez a túrótorta melegen és hidegen is fogyasztható.
Melegen ideális reggelire, hidegen desszertként (a mikróban felmelegíthető!)
- A gyümölcs lehet bármilyen bogyós termés - mi szederrel és kék áfonyával készítettük el.
Mirelit vegyes gyümölcs is alkalmazható.
- Kipróbálhatjuk aszalt vagy egzotikus gyümölcsökkel is, pl mangóval vagy ananásszal
- ebben az esetben adjuk a masszához egy maréknyi kókuszreszeléket és citrom helyett zöld citromot alkalmazzunk!
- A kukoricakeményítő segít abban, hogy a torta ne repedjen meg, de lehet helyettesíteni liszttel vagy lisztérzékenyek számára kukorica vagy rizsliszttel.
- A túró és a joghurt is lehet sovány - a krémes joghurt kevésbé vizes, ezért mi görög joghurttal készítettük, amely kimondottan egészséges, annak ellenére, hogy zsíros.
- A diétás túrótorta bűntudat nélkül fogyasztható egy egészséges étrend keretében, de diabetikusok, lisztérzékenyek, low-carb és egyéb fogyókúrát vagy diátát követők is fogyaszthatják.

Forrás:tutitippek.hu




 
 
0 komment , kategória:  Recept- Sütik  
Citromfű
  2011-05-18 23:27:06, szerda
 
  A növény latin neve - Melissa görög eredetű női név, jelentése: ,,mézelő méh".
A növény virágaiban ugyanis különösen sok a nektár.





Meleg, napos helyen érzi jól magát.
Április elején magról vetik vagy májusban palántázzák.
Cserépben, balkonládában is nevelhetjük, akár a konyhaablakban is.

Vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére.
Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó.
Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény.
Szerepe van a depresszió oldásában is.
Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert.
Emellett javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer.





Távol tartja a szúnyogokat.

Leveleit saláták, mártások, főzelékek, töltelékek, gyümölcslevesek, gyümölcssaláták,
gomba-, hal-, szárnyas- és vadételek, fűszerecetek ízesítésére használjuk.
Kiváló desszertek, valamint limonádé, tea, Martini-koktél és vaníliapuding ízesítésére is.
(Forrás:biofa.hu)

- Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet,
majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével)
fogyasszunk 4-6 héten át.
Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.

Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le.
A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt.

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
Kaspó készítés
  2011-05-18 22:50:37, szerda
 
  Ezt most rögtön el kell mondjam nektek is.
Valaki hogyan,és miből készített kaspót virágoknak - hihetetlen !
De nagyon ötletes.





Forrás: http://kviki.freeblog.hu/categories/Munkaim/

Nagy konzerv dobozra ragasztott spatulát amit le festett akrillal.

Egyszerűen nagyszerű.!!.

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Kreativ  
Hogyan fogyjál ?
  2011-05-18 22:16:29, szerda
 
  Mit tégy hogy fogyjál.

" Figyelj a lassú, fokozatos súlycsökkenésre - rendszeresen étkezz és mozogj
Próbálj minél változatosabban étkezni (fogyassz teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, sok zöldséget és gyümölcsöt, sovány húsokat, különféle magvakat)
Fokozottan ügyelj arra, hogy elegendő vizet igyál
Csökkentsd minimálisra a hozzáadott cukor és a finomított anyagok használatát

Csak a megfelelő mennyiséget fogyasszuk el:
- tenyérnyi nagyságú darabot a húsokból
- tésztából, rizsből, zöldségekből egy kis ,,ökölnyit", hüvelyesekből csak a felét. "





" Sokat eszünk és nagyon keveset mozgunk.

A legfontosabb, hogy:

- egészségesen táplálkozzunk
- lehetőleg hagyjuk el az édességet, a gyorséttermi ételeket és a nassolást.
- csökkentsük a zsír és cukorfogyasztást.
- növeljük a magas rosttartalmú ételek fogyasztását.
- a mozgást illesszük be minden napjainkba

A mozgás könnyen beépíthető a mindennapokba, séta, tánc, helyben járás formájában.
Nem kell mindjárt edzőteremre és különféle ,,kondigépekre" gondolni.

...... ........... .......Mozgás nélkül nincs fogyás! ...... ........... ............

Látszólag van, de sajnos ilyenkor a hasznos testszövetek kezdenek elapadni (például az izomzat).

Egyél lassan!
Legalább húsz percig tartson az étkezés, az agynak ennyi idő kell ahhoz,
hogy pontosan felmérje, mennyit is eszünk.
Ha gyorsan eszünk, mire észbe kapunk, már régen a szükségesnél több kalóriát vittünk be,
vagy úgy érezzük, semmit sem ettünk.

Nem biztos, hogy neked is ugyanaz fogyókúrás étrend hoz eredményt, mint ismerősödnek. Tanulmányozz át többféle diétát, mielőtt döntesz.
Fontos, hogy szívesen edd, amit kell, és az éhezés mértéke ne legyen a tűrésküszöböd felett.

Forrás: dietazom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Nőknek  
2 hét - 2 kiló
  2011-05-18 22:07:19, szerda
 
  Ezt a diétát találtam a Kiskegyedben.
Szerintem nem is rossz.


1. nap

Ebéd
Répás csirkemell
Só nélkül pároljon meg 3 dkg rizst, aprítson össze 15 dkg sárgarépát és 10 dkg cukkínit.
Dobja 1 1/2 teáskanálnyi olajra a répát, kicsit süsse le, majd öntse fel 1 dl húslével.
Ízesítse 1/2 teáskanálnyi kakukkfűvel.
Fedő alatt párolja a répát 8-10 percig, majd keverje hozzá a cukkínit. 5 perc után leveheti a tűzről.
A csirkemellet enyhén dörzsölje be sóval, és süsse mindkét oldalán szép pirosra enyhén kikent bevonatos serpenyőben.
Zöldséggel és a rizzsel tálalja.
Kalória: 310

Vacsora
Héjában főtt krumpli spenótsalátával
Főzzön meg héjában 25 dkg krumplit enyhén sós vízben.
Ha megpuhult, szűrje le, és hámozza meg.
Keverjen el 1 pohár joghurtot 3 evőkanál vágott bazsalikommal, 2 teáskanálnyi borsmentával
és csipet őrölt szerecsendióval.
Mosson meg alaposan 10 dkg spenótot, csorgassa le jól,
majd dobja egy felforrósított bevonatos serpenyőbe.
Fedő alatt párolja 2 percig.
Ha összeesett, forgassa össze a joghurttal. A krumplival tálalja.
Kalória: 297

2. nap

Ebéd
Csirkés krumplitál
Pucoljon meg és aprítson össze 15 dkg sárgarépát, 15 dkg hámozott krumplit,
10 dkg zellert és 15 deka csirkemellfilét.
Forraljon fel 4 dl húslét, tegye bele a répát, a krumplit, a zellert és 1/2 teáskanálnyi köménymagot. Fedő alatt főzze 10 percig.
Ekkor tegye bele a csirkehúst, és főzze még 5-7 percet.
Tálaláskor szórja meg a tetejét vágott petrezselyemmel.
Kalória: 289

Vacsora
Paradicsomos mozzarella
Kockázzon fel 2 kisebb paradicsomot, és forgassa össze 2 evőkanálnyi vágott bazsalikommal. Vágjon szeletekre 5 dkg mozzarellasajtot, és fektesse két teljes kiőrlésű tósztkenyérre.
A szendvicseket dugja 5 percre a 160 fokra előmelegített sütőbe.
Ha a sajt megolvadt, vegye ki, és kanalazza rájuk a bazsalikomos paradicsomot.
Kalória: 300

3. nap

Ebéd
Gombás hal
Só nélkül pároljon meg 4 dkg rizst.
Aprítson össze 10 dkg sampiont, és párolja meg teáskanálnyi olajon.
Adjon hozzá egy kockára vágott paradicsomot, 1/2 teáskanál őrölt koriandert, kevés sót, borsot. Adja hozzá a halat, és fedő alatt párolja össze 10 percig. Tegye tányérra, a rizzsel körítse.
Szórja meg a tetejét vágott bazsalikommal.
Kalória: 318

Vacsora
Epres saláta
Mosson meg és jól csurgasson le 20 dkg nagyobb szemű epret.
Vágja félbe, és szórja meg kevés fehér borssal. Készítsen dresszinget 1 pohár joghurtból, teáskanálnyi olajból és 2 teáskanálnyi vágott mentalevélből.
Tépdessen össze 15 dekányi szárazra törölt salátalevelet, forgassa össze az eperrel,
majd öntse le a dresszinggel.
A tetejét szórja meg maréknyi pirított zsemlekockával.
Kalória: 289

4. nap

Ebéd
Párolt hal babbal
Só nélkül pároljon meg 3 dkg rizst.
Szűrjön le 15 dkg zöldbabot, és dobja teáskanálnyi felforrósított olajra.
Közben kockázzon fel egy paradicsomot, és azt is tegye a serpenyőbe.
Ízesítse 2 evőkanálnyi vágott bazsalikommal, gerezd zúzott fokhagymával.
5 perc után leveheti a tűzről.
Közben kenjen ki olajjal egy darab alufóliát, fektessen rá 15 dkg enyhén fűszerezett
tengeri halfilét, és csomagolja jól össze.
Tegye a halat 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ha elkészült, a babbal és a rizzsel tálalja.
Kalória: 306

Vacsora
Sonkás krumplisaláta
Főzzön meg 20 dkg krumplit héjában, szűrje le, húzza le a héját, és karikázza fel.
Öntse le 1/2 decinyi forró húslével, adjon hozzá 1/2 teáskanálnyi koriandert és 1/2 teáskanálnyi őrölt köménymagot.
Hagyja kicsit állni. Közben 2/3 pohár joghurtot keverjen el 2 evőkanálnyi vágott bazsalikommal, evőkanálnyi vágott petrezselyemmel, és teáskanálnyi vágott borsmentával.
Forgassa össze a krumplival, majd szedje tányérra. Tízdekányi vékonyra szeletelt pulykamellsonkával tálalja.
Kalória: 288

Figyeljen!

Csínján bánjon a sóval, mert megköti a vizet!
Szénhidrátot (tészta, édességek) csak keveset!
A zsírok nehezítik az emésztést.
Az erős paprika, mustár, torma, ketchup, ecet gyomorsavat csinál és irritálja a gyomrot.
Este 6 után lehetőleg már semmit ne egyen!




 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Nőknek  
Bevásárló szatyor
  2011-05-18 17:53:31, szerda
 
  Ma is kreatív voltam.
Varrtam magamnak egy régi pólóból és egy kis abrosz maradékból
egy bevásárló szatyrot. Hát ilyen lett.















 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Varrás  
Petrezselyemleves
  2011-05-16 12:13:05, hétfő
 
  Mit ne mondjak erról még csak nem is gondoltam hogy lehet ilyet is
csinálni.
Na de lásd lehet és azt mondják finom.


A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt újkrumplit.
Felöntjük az alaplével, beletesszük a petrezselyem levágott szárát.
Közepes lángon addig fűzzük, míg a krumpli és a petrezselyemszár megpuhul.
Közben a letépkedett petrezselyemleveleket forrásban lévő, sós vízben egy pár pillanat alatt blansírozzuk, leszűrjük és jéghideg vízzel átöblítjük.
(Így megmarad petrezselyem gyönyörű, mélyzöld színe.)
Mindent a turmixgépbe teszünk, és jó néhány percig, a legmagasabb fordulatszámon járatjuk a masinát.
Visszaöntjük a krémes levest a lábsaba, a mascarponét belekeverve selymessé tesszük
az állagát, egyet forralunk rajta és kész is.





Forrás : http://www.nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 156 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 43
  • e Hónap: 8415
  • e Év: 257109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.