Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
10 + 1 parancsolat
  2011-05-26 21:59:55, csütörtök
 
 

http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/tanitasok/11-parancsolat.html
Pusztai Orsolya oldaláról:
11 Parancsolat
2011.05.25

10+1 Parancsolat

Az emberi létezés a Teremtés óta nagy változások tanúja és résztvevője. Megélhette a teljes Egységet Istennel és saját döntése okán az elszakadást is.
Mikor Atyánk látta, hogy a szellemi kapcsolat nélkül botorkálunk a sötétben, segítséget nyújtott nekünk, hogy visszataláljunk Önmagunkhoz. Ezt azonban onnan kellett elkezdeni, ahol akkor voltunk: a fizikai ember szintjén.

A Bibliából ismert parancsolatokat az ember azért kapta, hogy értelmi és érzelmi fejlődése ezen iránymutatások mentén olyan rendbe vezesse, melyben már alkalmassá válik a szellemi fejlődésre és kinyithatja magában az Istenember-kódokat újra.

Ezek a parancsolatok ma is érvényes normák, de értelmük szellemi szinten, szívünk által nyer igaz iránymutatást.
Atyai segítséget kérve, égi sugallat útján próbálom nektek átadni mindazt, mi a Szív értelmezése szerint való.

Ki-ki fogadja hite, szeretete szerint.

Áldással
OrsiParancsolatok értelmezése az emberi életben:


I. tábla: Kötelességeink Istennel II. tábla: Kötelességek az emberekkel
1. parancsolat: Isten uralmának elismerése 6. parancsolat: Az emberi élet szentsége
2. parancsolat: Isten megismerése 7. parancsolat: A házasság szentsége
3. parancsolat: A hamis eskü ellen 8. parancsolat: A vagyon szentsége
4. parancsolat: Szenteld meg a pihenést is 9. parancsolat: A hamis tanúskodás ellen
5. parancsolat: A szülők tisztelete 10. parancsolat: A mohó kívánság ellenÚtmutatások a Szeretet Rendjében:


1. Első parancsolat - EGYSÉGTUDAT
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne legyenek más isteneid!

Isten így szól: ,,Ne hidd azt, hogy kívülálló vagyok. Ne helyezz ki magadból, hiszen Benned ÉLEK. Ha különállóként tekintesz rám a Fél-elem irányít! Nincs szükséged arra, hogy félelmek között élj! Csak az Egységben találod meg Önmagad, s Magadon át Engem! Ha meglátsz Magadban, EGY leszel Velem!"

Ha képes vagy isteni mivoltodat elfogadni, az Egységtudat vezetésében nem lesz szükséged másra, csak erre a Tudatosságra.


2. Második parancsolat - BÖLCSESSÉG
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne alkoss magadnak képet énrólam!

Isten így szól: ,,Ha Önmagadban érzel Engem, ismersz. Ha kívül keresel, érzékeid megtéveszthetnek. Nincs szükséged arra, hogy neked bárkik bármit bemeséljenek és az ő hitüket fogadd el saját igazságodként. Az IGAZ kép rólam TE Magad Vagy! Ez a Te Bölcsességed, ha felismered!"

A Bölcsesség nem más, mint Istenséged megnyílása Benned... mely már nem kép, hanem a VALÓ!


3. Harmadik parancsolat - BÉKE
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne élj vissza az én nevemmel!

Isten így szól: ,,Ha érzel Engem Magadban, benned isteni Békém lakik. Ez a Béke mindig tud magáról és nincs szüksége bizonyságra. Ha megnyilvánulsz szent Békém által, Bennem teszed, s Én általad Cselekszem. Ekkor Nevem én mondom ki a te száddal."

Ha nem érzed Istent Magadban, nevével csak külső megerősítéseket keresel, de Vele nincs szükséged arra, hogy az elismerést, a bizonyságot másokból kikényszerítsd.
A Békesség elismeri Isten létét mindenben, bizonyságok nélkül is.


4. Negyedik parancsolat - TISZTELET
Én az Úr vagyok, a te Istened: az ünnepnapot szenteld meg!

Isten így szól: ,,Tisztelettel adózz Teremtődnek és Önmagadnak azzal, hogy megszenteled a Teremtés csodáját!"

A tisztelet azt jelenti, teljes Lényeddel meghajolsz és elismered a Létezést, mit a szellemi Fény alkotott. A teremtés, csak az alkotás elmélyült szemléletében tud kiteljesedni. Ha nem állsz meg egy pillanatra, hogy figyelmeddel megszentesítsd mindazt mit létrehoztál, nem tudod magadba engedni annak szépségét. Az ünnep az Élet teljességének elismerése és csodájának magadba fogadása. Ehhez azonban tisztelettel engedned kell, hogy szentsége megérinthessen a nyugalomban, mikor figyelmeddel magadon át az ünneplésnek adózol.


5. Ötödik parancsolat - ELFOGADÁS
Én az Úr vagyok, a te Istened: tiszteld atyádat és anyádat.

Isten így szól: ,,Mikor utadra bocsátottalak és a Földre emberként érkeztél, Önmagad szellemi döntését valósítottad meg. Szüleidet te választottad, így ők döntésed segítői, sorsod tanítói. Az ellenkezés meggátol a felismerésben és eltávolít sorsodtól."

Ha lázongsz sorsod ellen, Önmagad ellen kelsz fel, s nem ismered fel a lehetőségeket, melyeket szüleid biztosítanak fejlődésedhez.
Az Elfogadás visszavezet az isteni Rend Útjára, az Akarat beteljesítő és segítő erőibe. Így leszel képes felismerni, hogy tested teremtői szüleid: Apád és Anyád, kik nélkül e Földre le sem születtél volna.
Az ÉLET - REND és az Elfogadás kegyelme által ismerheted fel, hogy ez a REND tesz csak szabaddá.


6. Hatodik parancsolat - MEGBOCSÁTÁS
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne ölj!

Isten így szól: ,,Az Élet - SZENT! Az ÉLET ÉN VAGYOK! Ha ezt elfelejtenéd, a Megbocsátás Fénye visszavezet az Emlékezetbe"

Minden élet Isteni adomány, szellemi ajándék. Isten feltétlen szeretetének bizonyítéka.
Ami ezt a tudást elhomályosítja az emberi félelem, mely önigazolásként indulatokat kelt, melyek az embert irányíthatóvá teszik és kibillentik a szabad akarat döntéséből. Ilyenkor az ember félelemből bezárja a tudatosság kapuit és enged az indulatok keltette erő irányításának. Úgy gondolja, mindenképpen meg kell védenie magát, és mindenkit akit ,,veszélyesnek" tart el akar távolítani, és a ,,potenciális veszélyforrást" meg akarja szüntetni.
A Megbocsátás erői azonban felszabadítják az indulatok keltette irányítás kényszereit és újra visszavezetnek az Élet szeretetébe és tiszteletébe! Aki pedig tiszteli az Életet, képes tenni érte, akárkiről is legyen szó.


7. Hetedik parancsolat - SZER-ELEM
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne paráználkodj!

Isten így szól: ,,A Boldogság az EGYség megélése Önmagadban. Bármerre jársz életedben, ezt az Egységet keresed. Léted a Földön a megélések beteljesülése, így az Egység is megtapasztalható a szerelem által, de csak akkor jut el az igaz beteljesülésig, ha Magadban vagy SZERELEMBEN."

A beteljesülés pillanata csak akkor vezet el a Boldogsághoz, ha az Benned történik, mint isteni EGYesülés. Ez a SZERELEM csak Önmagadon által megélhető és nem külső érzékekkel érezhető. Amikor te Szerelemben vagy Önmagaddal (Istennel) a testi szerelem ennek emberi kiteljesedése, a belső megélés megnyilvánulása. A külső vágy elterel téged a belső figyelemtől, és kiszakítja belőled a bizonyosság érzését. Ezért folyamatosan hiányérzeted van és keresed, mi is pótolhatná ezt benned.
Ha megtalálod a SZERELMET Istennel, nem lesz szükséged a beteljesülést kergető pillanatokra, mert képes leszel azt megélni azzal, akit a Földön társadként tisztelsz.


8. Nyolcadik parancsolat - BŐSÉG
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne lopj!

Isten így szól: ,,Az Univerzum Bőséggel áldott meg Téged, de ezt csak akkor érted meg, ha lelki kincseidet feltárod magadban. Nincs szükséged másra, csak mit Én adok neked, mert Utadat és feladataidat ez szolgálja."

Mikor a mohóság az irigység és a birtoklási vágy kezd el irányítani, már nem az isteni Úton jársz. Mikor elveszel mástól, Önmagadat károsítod meg, mert életenergiával fizetsz érte. Az Univerzumban az energiaáramlás törvénye szerint semmi sem marad üresen. Tehát ha te elveszel valamit, ott üresség keletkezik, és mivel ezt te tetted, neked is kell annak a hiányát betöltened. Önmagad energiájából teszel oda.
Amire szükséged van, az Univerzumtól megkapod, csak ki kell nyitnod magad a Bőség energiáinak és teret teremtened, ahová beáradhat a Kegyelem. De amíg te ezt a teret mindenféle dolgokkal, mohó vágyakkal és elképzelésekkel telíted meg, nem fog eljutni hozzád jogos ,,jussod".


9. Kilencedik parancsolat - IGAZSÁG
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne hazudj!

Isten így szól: ,,Az Igazság Te Magad Vagy! Az Igazságtól eltérni azt jelenti, Önmagadat tagadod meg! A hazugság görbe tükör, melyben nem látszik Örök valód, csak az árnyék, mely elillan, ha megérinti a Fény!"

Ha az Igazság ösvényén jársz, a legnehezebb próbatétel is a javadra fordul és a legkilátástalanabb helyzet is megoldódik, csak türelemmel és hittel ki kell tartanod az Egyetemes Igazság Törvénye mellett. Az igaztalan szó feljegyzésre kerül az Univerzumban és mint energetikai teher nehezedik létezésedre. A hazugság, ahogyan Atyánk is mondja, csak addig képes fenntartani magát, míg a Fény fel nem fedi az álarcot, melyet visel. A hazugság azt jelenti nem bízol se magadban se másokban, ezért nem vállalod fel Önmagad, mást mutatsz, elvárásoknak engedelmeskedsz. Csak akkor lehetsz Igaz, ha bátran kiállsz és vállalod az Életed és Istent, saját magad és mindenki előtt!
Ne feledd Atyád így szeret, amilyen Vagy!10. Tizedik parancsolat - HARMÓNIA
Én az Úr vagyok, a te Istened: ne kívánd, ami a másé!

Isten így szól: ,,Az egész Univerzum az otthonod, és benne minden ugyanúgy a Tiéd, ahogy mindenki másé! Az Egyetemesség nem tesz különbséget, mert Minden EGYként Létezik, ez a Harmónia Rendje."

A te életed most lehetőség, hogy ezt az univerzális Harmóniát megtaláld Magadban és érezd, a birtoklás nem visz közelebb a dolgok megértéséhez, csak a hála és az öröm mindazért mit Isten adott neked. Ha ebben a Harmóniában létezel, képes leszel örülni nemcsak annak amid van, hanem annak is ami a másé, mert benne az Univerzum egyetemes ajándékait látod.
Az irigység eltakarja szemed elől a magasabb rendű szándék megnyilvánulását, mely mindenkit a maga Útján vezet. A Harmónia visszaállítja benned a megértést: minden úgy jó, ahogy van!

11. Tizenegyedik parancsolat - JÉZUS- A SZERETET
Én az ÚT vagyok, az IGAZSÁG és az ÉLET! Ki hisz Bennem, örökké ÉL!

Mikor Jézus a Földön járt megmutatta nekünk a Szeretet Útját (a Szellemi Fény útját, Önmagunkat), és vele átadta a Szeretet törvényét, mely Vele és Általa vezet el minket újra az EGYségbe, MAGunkba. Ha magad felajánlod neki (krisztusi Énedet magadba hívod) kézen fog, és ha engeded, végigvezet téged a szellemi fejlődés Útján, a Fénybe, a Tudatosságba, haza.
(Pusztai Orsi)

 
 
0 komment , kategória:  Pusztai Orsi által kapott tan.  
"Szervóra"
  2011-05-23 19:40:30, hétfő
 
 

Link


A hagyományos kínai orvoslásnak már régóta része a "szervóra". Ennek az elméletnek az alapja, hogy az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.
Így a periódikusan váltakozó bioritmus szerint mindennek meg van a maga ideje, tehát a táplálkozásnak, az edzésnek és a pihenésnek is.


A lényeg, hogy tizenkét fő szervünk van, melyek kétórás időközönként váltják egymást a munkában, amikor is az éppen dolgozó szerv szinte az összes energiánkat leköti.

1-3 óra:
A szervezet teljesítőképessége ilyenkor a legalacsonyabb. Ebben az időszakban a máj dolgozik azaz végzi a méregtelenítést, így ilyenkor nem szabad tovább terhelni (az ilyenkor fogyasztott alkohol nehezebben bomlik le, tehát csak óvatosan a bulizással). Emellett a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb.

3-5 óra:
Ez a tüdő legaktívabb ideje, ugyanis ilyenkor készül fel az egész napos terhelésre. A férfiak nemi aktivitása is ilyenkor a legintenzívebb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon is. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, az ekkor vegye be tablettáit, mert így jár a legkevesebb mellékhatással.

5-7 óra:
Ez idő tájt működik legaktívabban a vastagbél, így ez a székletürítés egészséges ideje is ez. Ugyanis, ezáltal megszabadítjuk szervezetünket a méreganyagoktól, amik így nem tudnak visszaszívódni és csökkenteni a teljesítőképességünket. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta.

reggeli7-9 óra:
Ebben az időpontban terhelhető a leginkább a gyomor. Ilyenkor érdemes bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazadag reggelit enni, mert ekkor tud a gyomor a leghatékonyabban dolgozni.

9-11 óra:
Ilyenkor optimális a testhőmérsékletünk, valamint az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, tehát ilyenkor van a teljesítőképességünk csúcsa. Ilyenkor tanulunk a legkönnyebben, ám a tartós rögzülés kedvéért délután érdemes átismételni.

ebed11-13 óra:
Ekkor van a szívciklus csúcspontja, tehát ez az ideális időpont az edzésre. Dél körül erősödik a gyomorsav-, majd az epetermelődés, így ilyenkor állunk készen az ebédre. A szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

13-15 óra:

Ebben a periódusban lelassul a vérkeringés, az összes energia a vékonybélben összpontosul. Mivel, a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken.

edzes15-17 óra:
A délutáni órákban a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért ilyenkor fogyasszunk bőségesen cukor és persze alkohol mentes folyadékot. Mivel a kiválasztás során szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, így ismét jó formába kerülünk, tehát ilyenkor lehet edzeni, tanulni, és dolgozni teljes intenzitással. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban az immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb.

17-19 óra:

Ebben az időszakban dolgozik a vesénk a legnagyobb intenzitással, így ne zavarjuk meg szervezetünk tisztító munkáját semmivel se, főleg ne zsíros, cukros, sós ételekkel és italokkal. Ilyenkor a vérnyomás is lecsökken.

19-21 óra:
A napi ciklus ezen részében a szervezet már készül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója fokozatosan lelassul. Az ilyenkor elfogyasztott vacsora nagy része már nem emésztődik meg, hanem elraktározódik reggelig.

21-23 óra:
Ezen éjszakai órák során a legpihentetőbb az alvás, tehát ilyenkor ne vége zzünk se fizikai, se szellemi tevékenységet. Tehát a vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba.

23-1 óra:
Ilyenkor a legintenzívebb az epehólyag görcskészsége. A fájdalmat kiváltó anyagok pedig sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható.

A mai világban sajnos nem lehet teljes mértékben követni a biológiai óránkat, de nem árt figyelembe venni étkezés és edzés kialakítás során. Íme néhány tipp, ha mégsem tudunk a lehető legjobb időben edzeni:
Edzés munka előtt:
Reggel még merevek az izmok és az izületek, hosszabb időt kell szánni a bemelegítésre. Hagyd felébredni a szervezetedet, és fokozatosan növeld az edzés intenzitását. Reggelre ajánlott sportok: fuspinnigtás, jóga, pilates, tai-chi.

Edzés ebédszünetben:
Iktasd ki a munkával kapcsolatos gondolatokat, és olyan sportot válassz, ami kikapcsol.
Közvetlenül ebéd után ne menj edzeni, a mozgást iktasd be inkább ebéd elé. Hatékony sportok napközben: tempós séta a szabadban, súlyzós edzés, stretching, közepes intenzitású kerékpározás, spinning.

Edzés az esti órákban:
Semmiképpen se kezdj neki teli gyomorral az edzésnek. Időzítsd az edzést legalább két órával az utolsó étkezés utánra. Válassz az összpontosítást igénylő sportok közül, amelyek segítenek elfeledni a napi gondokat.Hagyj elég időt sportolás után a levezetésre és nyújtásra. Estére ajánlott mozgásformák: fallabda, aerobik, koreografált aerobik, futás, tenisz, úszás.
(ismeretlen szerzőtől)


 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
A bolygó változásai 2011.06.05
  2011-05-19 22:21:51, csütörtök
 
 

A BOLYGÓ VÁLTOZÁSAI: 2011. JÚNIUS 5.

Metaron/Jill Harrison
www.anewbelief.com
2011. május 18. szerda,

Az Arkangyali birodalom már évezredek óta az emberiség javára dolgozik.
2011. június 5-én jelentős bolygóváltozások mennek végbe a Földdel kapcsolatban, amikor is számos léleknek lehetősége lesz a negyedik dimenzión belül felszabadulni, azok közül akik eddig csapdába estek.


Ezek a lelkek, akik eddig nem fogadták el, hogy meghaltak, és azok is, akik hirtelen vagy erőszakos halált tapasztaltak meg, és ekkor megnyíló átjárókon keresztül felszabadultan folytathatják útjaikat.
A 4. dimenzió megszűnik ezeknek a létezőknek.
2011. június 5. azt jelenti, hogy a Föld és minden élő rajta felemelkedik az 5. dimenzióba.
Az éghajlatváltozások és tektonikus változások jelzik azt, hogy a Földanya már megkezdte ezt a munkát.
Sokan erre a finoman hangolt energiára nagyon erős vágyat éreznek, hogy elhagyják fizikai testüket, ezért a mostani időkben mindenkinek nagy bátorságra lesz szüksége.
Hatalmas erővel érkezik a Fény azoknak, akik ebben akarnak majd sétálni, és ezt bizalommal kell fogadni.
A változások hírnöke lesz a fény beáramlásának folyamata és eléggé stresszes helyzetbe kerülnek a fizikai testek. Sokan támadást érezhetnek alacsonyabb vibrációkból, és kiforgathatja őket a magukban vetett hitükből.
De ezekre a változásokra szükség van.
Itt az ideje, hogy rádöbbenjünk arra, hogy a Földanya milyen szerepet játszik, és ennek mi a célja a kozmoszban.
Az önuralom a legfontosabb azoknak, akik ezt az utat szeretnék megtapasztalni és együtt-dolgozni szeretnének a Földanyával.
Ez egy átmenet a NEM-IDŐBE, olykor félelmetes érzést okozhat.
Minden lélek össze van kapcsolva, és energia-hálózatot hoznak létre az egész világon.
Ezek az energiahálózatok, ahol a sötétség uralkodott ezidáig, fel lesznek emelve, a drámai tudatosság elengedésével, és mindezek elfogadásával.
Az emberiség képes lesz meglátni, hogy egységes, és mint kritikus tömeg nem csak egy része a tudatosságunknak, és alapvetően fontos, hogy az elkövetkezendő változásokat úgy érezze meg, hogy nincs egyedül.
Mihály Arkangyal a világegyetemben nyitva fogja tartani a kapukat, így sokan hozzáférhetünk támogatásához és vezettetéséhez.
Uriel Arkangyal pedig, segíti hogy erőteljes legyen a kapcsolódás, és hogy megértsük szerepünket, ezekben az időkben.
Ezért is jött létre az Arkangyali birodalom, hogy a fenntartott nyitott kapukon a lelkek át tudjanak majd haladni, kelni. Az Arkangyalok vigyázzák a kapukat és szolgálják és védik az Egységtudatosság Isteni Fényét.
A Felemelkedési folyamat célja: hogy segítsen mindenkinek elérni az Önazonosságát. Ennek kezdeti szakasza, felismerni a lelki és anyagi közötti egyensúlyt.

Az Időpocsékolásnak vége, sokan már magasabb családjaikkal fognak együtt dolgozni.

2012. ELEJÉN AZ EMBERISÉG KAPNI FOG EGY FELISMERÉST, HOGY MEG KELL SZÜNTETNIE MINDEN HÁBORÚT.
Bár az emberiség ideológiákban gondolkodik, de az idő közeleg mindenkinek, hogy itt az ideje megtanulni hogyan kell használni a mesteri gondolatirányítást.
A gondolatoknak messzemenő hatásuk vannak, és elkezdjük megérteni a gondolatok mögötti teremtő hatalmat.
A gondolat végigrezonál a kozmoszon.
Ezért is hívják a Fénymunkásokat szerető gondolatokat küldeni azokra területekre, ahol jelenleg háborúk zajlanak. A gondolatoknak van egyedül hatalmas megnyitó gyógyító ereje.
A várható időjárásminták, a földrengések, és az árvizek, mind jelzések arra, hogy a Földanya egy magasabb rezgés felé halad és elengedhetetlen ezek megtapasztalása.
Az emberiség már belefáradt, hogy a felhalmozott gazdagság ellenőrizze, és pusztítsa folyamatosan. Ez a régi út volt.
Az Isteni akarat elfogadása a kulcs. Nem azzal, küzdeni, ami a látszat valóság. A szív szeretettel való megnyitása, az isteni rend, rendelkezés felajánlott tapasztalatszerzési lehetőségeket, hogy növekedjen, a felébredt lélek. A kinyitott szív kegyelmet mutat másoknak. Felismeri, ha büntetés vagy bűntudata van , mert akkor a szív ítélkező szempontból rendelkezik.

2011. JÚNIUS EGY KAPU, AMELYET URIEL TART NYITVA ÉS TISZTA SZÍVVEL BÁRKI KERESZTÜL MEHET RAJTA

http://www.foldicsillagok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id =137:a-bolygo-valtozasai-2011-junius-5&catid=35:ataradasok&Itemid=59

 
 
0 komment , kategória:  2012 és a vele kapcs. írások  
A tudatosság megélése - Május
  2011-05-01 20:48:42, vasárnap
 
 

2011. Május - a Tudatosság megéléseA hónap mantrája:
TEST, LÉLEK ÉS SZELLEM - MAGAM ELFOGADOM
TUDATOS LÉTEZÉS ÉRTE AJÁNDÉKOM!


Urunk erre a hónapra a tudatosodás erőit küldi el nekünk.

Május:
Felismerések sorozata segít ebben a hónapban megérteni, hogy energiarendszerünk általunk működik. Test-lélek és szellemi tudatosságunkba léphetünk, és bizonyosság tölt el Önnön létezésünk aspektusairól. Az ember létezésének titkai már nem kérdésként, hittételként, vagy elképzelésként, hanem megélésként és bizonyosságként vannak bennünk. Feltárulnak az összefüggések szellemi önvalónk irányítása, lelki tereink képei és emberi megnyilvánulásaink indíttatásai között. Egy mély, benső felismerés válik részünkké, mely tudatos Létünk minden részét magá(é)nak ismeri el. Érezhetjük magunkban lelkünk vezetését, szellemünk útmutatásait, és bizonyosság éled bennünk: mindezek emberként, fizikai valónkban teljesednek ki, általunk. Az Életet élni jöttünk ide, éppen most. Abban a formában, energiában, mely legjobban képviseli mindazt, mit megélni vágyunk! Mi Magunk vagyunk a tiszta energia, a Fény emberi aspektusa. Létünknek nem kell más bizonyság, csak az, hogy bensőnkből értsük meg mindezt, tudatossá váljunk benne!
Bizonyosságunk: tudatos létezésünk alakítja formánkat és életminőségünket!Ebben a hónapban még erősebb energiák érkeznek hozzánk, melyek még mélyebb Önismeretre késztetnek bennünket.
Legfontosabb felismerésünk, a felelősség felvállalása minden gondolatunkért, szavunkért, cselekedetünkért. Ettől válunk méltóvá az érkező beavatásokra.
Hiába próbál az ego harsányan minden felelősséget a körülményekre vagy másokra áthárítani, belső hangunk, lelkiismeretünk, mely szellemünk útmutató üzenete lelkünkön át, jelzi a dolgok igazságtartalmát és a helyes utat bennünk. Meghallásukhoz azonban belülre kell figyelnünk és törekednünk a krisztusi vezetést követni.
Ha tudatos létezőként szeretnénk az emelkedésben részt venni, nem várhatjuk, hogy majd más tesz helyettünk. Nekünk kell cselekednünk és fizikai valóságunkban megteremtenünk a lehetőséget lelkünknek, hogy vezethessen bennünket.
Szellemi aspektusaink csak arra várnak, hogy kaput nyissunk magunkban a Fény tanításaira.

Univerzális törvény: ha megszólítasz egy magasabb tudatosságban (dimenzióban) élőt és segítséget kérsz, akkor úgy, ahogy tud, a Szeretet és a Fejlődés Törvénye nevében segítenie kell.

Éppen ezért, ha megszólítod Önmagad szellemi szintjeit, mint Léted felső aspektusait, a Felső Én boldogan lesz segítségedre, hiszen ezzel önmaga fejlődését is szolgálja.
De neked, embernek kell megtenned az első lépést, hiszen saját tudatosságodból kinézve és a felsőbb irányítás létét elfogadva, szabad akaratod okán kell kérned.
Emberként tanulni, fejlődni jöttünk. Szellemünk, lelkünk és emberünk nélkül ugyanúgy képtelen a megélésre a földi világban, ahogyan az ember is képtelen az isteni Világokat felfedezni a lelki és szellemi útmutatások nélkül.

Mindehhez azonban tudatos kapcsolat és hajlandóság (tiszta akarat) szükséges elsősorban emberi valónktól, mert nekünk kell keresnünk és felismernünk, hogy MAGunkra találjunk.
Ne feledd, mindezt bennünk az ego készakarva, mindenféle trükkös megoldásokkal meg akarja akadályozni. Neki nem jó az isteni irányítás, a tudatos REND. Neki a káosz és a tudatlanság kedvez.
A 'zavarosban jobb halászni" elvét vallja, hiszen akkor fejedet megtöltheti a kusza gondolatok kavalkádja (nem hallod a csendet), szívedet a zavaros érzések hada (nem tudsz szív szinteden, a bölcsességben lenni) és energiarendszeredet az általad teremtett hitrendszeredtől irányított képek sokasága (nem vagy harmóniában).
Na itt csinálj rendet!

Először is fel kell ismerned, hogy ami rendetlenséget te teremtettél, azt te is tudod csak igazából rendbe tenni. Kérhetsz segítséget, sőt kérj, hiszen ezzel segítesz az angyaloknak is.

Az angyali rendek éppen úgy fejlődnek, ahogyan minden más létező a Teremtésben. Elvégzett feladataik alapján kerülhetnek magasabb rendekbe és végezhetnek el nagyobb horderejű feladatokat. Ezért szívesen és szeretettel segítenek, mert minden elvégzett munka eredménye a "fejlődési lapjukra kerül", melyet meghatározott módon az angyalmesterek kiértékelnek és javaslatot tesznek az adott angyal új beosztására.
Minél ügyesebben és eredményesebben dolgozik egy-egy angyal, annál feljebb léphet a hierarchia szintjein.
Ugyanez nálunk, emberi lényeknél is megvan. Minél tudatosabban és szeretetteljesebben éljük az életünket, úgy léphetünk mi is a fejlettség magasabb szintjeire.


Ez a tudatosodás azonban a felelősség felismerését kívánja. Már túl kell lépnünk a körülményekbe való kapaszkodáson és az önsajnálaton. A felismerés, az elfogadás és a megértés isteni erényei kell vezessenek bennünket utunkon.
Az isteniesség felismerése nélkül az ember csak fizikai léte megélését irányító egós, emberi vágyai által vezetett test marad.
De miért is ne látnánk meg Önmagunkat többként, mint amit a fizikai szint érzékszervi tapasztalatai nyújthatnak. Miért hinnénk el a kábulatot, mikor egy tiszta hang egy benső, fizikai szinten megmagyarázhatatlan érzés mást súg?
Hiába játszunk vakot, hiszen fejünket már szinte "beleverjük" az előttünk (bennünk) lévő fizikai világon túlmutató Létezésünk határaiba. Dimenziónkkal már jócskán beleemelkedtünk a magasabban lévőbe, és ezek a változások már testi szinten is érezhetők.
A ragaszkodások, béklyók az emelkedés terében, a kötöttségek elnehezítik lelkünket és a meg nem bocsátás (elsősorban önmagunknak) nem engedi kinyílni szárnyainkat az elrugaszkodáskor.

Ne várd, hogy majd segítenek, ha te nem segítesz magadon. A segítség ereje a te hajlandóságodon múlik. Amit magadért teszel, azt sokszorosan megtámogatja az ÉG! Amit önzetlenül teszel, azt százszorosan hálálják meg a szellemi Világok.
Tegyél Önmagadért, tegyél a fejlődésedért, hiszen magadon keresztül a Világért teszel!

Környezeted Önmagad kivetülése. A dolgok benne, az általad kivetített gondolatok, érzések és vágyak képei. Ha belül szép vagy, világod is szép. Ha szeretetben vagy, környezeted is szeretetteljes.
Fókuszálj Önmagadban az isteni dolgokra és engedd, hogy figyelmed az isteniesség energiáira álljon be. Tanuld meglátni magadban a jót, hogy mindenben megláthasd. Tanulj meg hálásnak lenni és mindent megköszönni, hogy a világ is hálával tekinthessen rád.

Csak azt tudod mutatni és adni, ami benned van, ami Te Magad Vagy!
Szépítsd meg magad a Szeretet Fényével, tedd boldoggá magad a Tudatosság erejével és mondd ki minden nap többször:

Olyan vagyok amilyen, és szeretettel elfogadom magam!

A Tudatosság isteni Fényei vezessenek utadon!


A hónap fontosabb napjai:


Május 1. - Az Ember napja. Az univerzális Istenember ünnepe. Isten és ember SZERelemben való EGYesülésének erői hatják át e napot. Ez a Szerelem a mindent elfogadó és egyesítő teremtő erő. Ezen a napon a szívcsakránkat nyitogató erők áramlanak hozzánk és mindent szeretetfénybe öltöztetve mutatnak meg nekünk. Az isteni Szerelem összekapcsolja a tiszta vágyat és a kielégülést, az elfogadás és odaadás erőit, melyek nem mérhetők a testi érzetek szintjén, csak belső, felsőbbrendű megélések által találhatóak és érthetőek meg. A felismerés és megértés aztán a fizikai ember megelégedettségét is szolgálja, ha képes átadni magát ennek a felsőbb irányító erőnek. Engedjük magunkba teremtő erőnk aspektusait és éljük át a benső boldogság mindent felemelő érzését.


Május 3. - Ez a nap egy átfordító energiát hoz el a Föld asztrális terébe. A természet szellemei ezeket az erőket a megfelelő helyekre bekötik, hogy segítse a negatív energiák kioldódását a térből. Ez az erő olyan érzés, mintha kifordítanál és kiráznál mondjuk egy zsákot, hogy minden, ami még benne van, jöjjön ki belőle. Erre azért van szükség, mert a Föld asztrális terét olyan energiák szennyezik, amik nem engednek bekötődni bizonyos megújító Fényeket. Emberi szintünkön is érezhető lesz ez a felkavaró energia, hiszen Földanyával szerves egységben élve, minden tisztítás közvetve ránk is hat. Asztrál köpenyünket nekünk is megrázza ez a Fényerő és bizony kihullanak az elrejtett dolgok. Azokat fogjuk felismerni, melyekkel már képesek vagyunk szembenézni és megoldani őket. Ne rejtsünk vissza semmit, hiszen akkor majd később újra szembesít vele lelkünk. Itt és most ismerjük fel és ha kell, kérjünk segítséget a megoldásukhoz a szellemi világoktól és önmagunk magasabb aspektusaitól. Ha ezt felelősséggel megtesszük az ember és lélek kapcsolata harmonizálódik, és bennünk teljesen új lehetőségeket tár fel. Mai napon újhold van. Ez az energia segít minket abban az újrakezdésben (átfordulásban), amire szükségünk van, hogy most már tudatos, tiszta léptekkel haladhassunk vállalt utunkon.


Május 5. - Fénytudati hangolás kezdődik Felsőbb Énünkön keresztül a hármas egységben.A szellem tiszta, isteni fényei leáradnak a lelki térbe, hogy "rendet tegyenek". Ezek a magasrezgésű isteni energiák átírják az alacsonyabb minőségű programokat, melyek elhangolták a kapcsolatot lélek és szellem között. A lélekben olyan terek szabadulnak fel, melyeket eddig feleslegesen "töltelék energiák" foglaltak el. Ezek magunkban tartogatott, legtöbbször lelkiismeret furdalásból és önhibáztatásból származó érzések és képek, melyek folyamatosan az agyban ingerületként létrehozott gondolatmintákat futtattak át rajtunk (nem merünk valamit megtenni, felvállalni, mert "cikinek" érezzük, mivel régebben hasonló eset kapcsán ezt az érzést magunkban eltároltuk). A szellem megnyitja bennünk azt a kaput, melyen át a Megbocsátás erői érnek el. Ez a felszabadulás megkönnyíti lelkünket, és testünkben olyan sejtmegújító erők felszabadulását indítja el, melyek a testi regenerációt (fiatalodást) segítik. Ehhez azonban mi is kellünk, hiszen az elfogadás nélkül nem engedjük be ezeket a hangolásokat. Gondoljunk szeretettel testünk-lelkünk és szellemünk hármas egységére és érezzük, mind egyként mi magunk Vagyunk! Ha önmagunknak elismerjük minden részünket, ezzel utat engedünk akaratunkkal a Fényerőknek.


Május 9-10. - Ezeken a napokon nagyon erős energiák érkeznek az 5. dimenzió Fényteréből. Az Új Föld energetikai teréből, a Szeretet Földjéről kapunk támogató fényeket.


Május 12-13. - A Remény Fényei érkeznek a Földre. Ez a Reménysugár a minden úgy jó, ahogy van elfogadásában segít minket. Ha bízunk az isteni Gondviselésben és Atyánk szeretetében, bármi is történik velünk, mindenben képessé válunk felismerni a tanulás és a fejlődés lehetőségét.
Ehhez azonban hittel és szeretettel ki kell jelentenünk: Istenhez tartozom, Ő gondoskodik rólam!

Ezzel a Reménység megtisztítja a Hit útját benned, hogy erőt adjon neked a mindennapokban.
Ezek a napok olyan lehetőséget kínálnak, melyekkel elfogadhatjuk isteni létezésünk minden ajándékát és ráléphetünk a mesteri útra.


Május 15. - Lélekmag hangolás. Újabb Isteni szikra lobban fel bennünk, hogy segítsen a tudatosodásban. Ma átszövik a teret az isteni Szeretet erői és az Összetartozás Fényei. Mélyen belülről olyan mesteri tanítások és igazságok bukkanhatnak fel, melyek a minden és mindenki EGY energiáit képviselik. Lássuk meg magunkban az isteni gyermeket és próbáljuk ugyanezt mindenkiben is felfedezni. Egy Tőről fakadunk, s bár nőhetünk jobbra vagy balra, attól még ugyanaz a FA táplál, éltet bennünket. Életfánkat az isteni teremtő Forrás táplálja! A belső kapcsolat, melyen keresztül magába a Teremtésbe léphetünk, csak Magunk által tárulhat fel. Nyissuk meg a Tudás Kapuit magunkban és engedjük Létezésünk Emlékeit felszínre!


Május 17. - 10 milliószoros nap és Telihold!Megsokszorozó, Istentől áldott Fények ölelik át a Földet és Univerzumunkat. Holdanyánk tiszta arcát mutatja nekünk, melyet Napapa boldog fényével ragyog be. Egyesül az atyai-anyai erő és általunk teljesedhet be, a mi elfogadásunkban válhat valóra a Kegyelem! Ma minden hatás sokkal erőteljesebben érvényesül, így belső kreativitásunk is fokozottabban tud minket segíteni. Tartsunk önismereti, feltáró perceket, és adjuk át a Holdnak azokat a dolgokat magunkból, melyek már hátráltatnak, vagy nem tudnak tanítani minket. Figyeljük magunkat érzelmileg és mentálisan is, hogy minden teremtésünket a Szeretetet hassa át.


Május 19. - Isten és Teljesség érzése bontakozik ki bennünk. A felismerés segítő erői hatják át a napot, hogy tudatosodásunk útján vezessenek minket. A belső, igaz felismerések időszaka ez, melyeket erős energiák kísérnek. Minden felismerés egyfajta energetikai változást indít el bennünk. Van, hogy bátrabbak, vagy éppen megfontoltabbak leszünk. Bármit is tapasztalsz, figyeld meg miben segít, hogyan teszi többé, teljesebbé az életed ez az újfajta érzés-, vagy gondolkodásmód.


Május 22. - A benső mester ébredése - Önmagunk mesterei vagyunk, csak fel kell ismernünk Önmagunk mesteri aspektusait. Ezt szellemünk megszólításával és a Vezetés rajta keresztül történő elfogadásával érthetjük meg. Olyan nagyok is vagyunk, amilyen kicsinek is érezzük néha magunkat. E kettő nem zárja ki egymást, hiszen határainkat próbálgatjuk, Önmagunk lehetőségeit éljük meg. Ha hallgatunk a bölcs benső hangra (szellemünk útmutatásaira) bennünk, akkor bárhol legyünk is a Teremtésben, Isten örömére és saját fejlődésünkért létezünk. Hallgatózzunk befelé és ismerjük fel szívünkkel a mesteri útmutatásokat. Tegyünk fel kérdéseket szívünkön át mesteri Énünknek és csak hagyjuk, hogy akár a legváratlanabb helyzetben jöjjön meg a válasz.


Május 27. - A felelősség felébredésének energiái áradnak a magasabb tudatosság szintjeiről, ébresztve ezzel minket a teremtés lehetőségeire és folyamatosságára. Az Univerzumból és a Napból férfi energiák megtermékenyítő erői hatják át a teret. Ma minden olyan könnyedén megy, mintha "megolajozták" volna, mintegy megmutatva a hit és a teremtőerő összekapcsolásának lehetőségeit. Ha nehézségekbe ütközöl, vizsgáld meg hited és szereteted mértékét magadban és figyeld meg, van-e hiányod férfi vagy női aspektusodban. Ha magad kiegyensúlyozatlannak érzed, akkor egy egyszerű gyakorlattal megvizsgálhatod, milyen energiában van hiányod. Meditatív állapotban emelkedj a szellemi Fénybe (vezetőd, angyalod segít, Felsőbb Éned vezet, ha kéred). Ott szólítsd magadhoz férfi és női aspektusodat és állítsd őket egymás mellé. Figyeld meg miként jelennek meg neked - Milyen ruhában vannak? Mekkorák egymáshoz viszonyítva?
Szeretettel tisztítsd meg őket és amelyik kisebb lenne, azt teremtő energiáddal tápláld fel. Bocsáss meg magadnak, ha bármelyik aspektusodat elhanyagoltad és tisztelettel tőlük is kérj bocsánatot. Öltöztesd őket isteni/istennői ruhába és kívánd, hogy EGYként segítsék utadat.


Május 29. - A női energiák befogadó hatása váltja fel a férfias energiákat. Holdanya elbújó arca még kedvesen ránk mosolyog, hogy aztán teret adjon a megújulás és összekapcsolódás energiáinak. Ma légy befogadó és engedd, hogy tiszta érzéseid és intuíciód vezessenek. Érzékenységed használd fel arra, hogy mindenben megmutassa az isteni csodát, hogy napról napra fedezhesd fel az isteni Igazságokat életedben. Ma csináld meg ugyanazt a gyakorlatot, mint 2 nappal ezelőtt és nézd meg, aspektusaid fénylenek-e?


Május 30-31. - A hónap két utolsó napja a krisztusi megszentelődés erőivel áldd meg bennünket. Amire rádöbbentünk és felismertünk, az krisztusi utunk részévé válva a megváltás és újjászületés erőivel táplál. Tárjuk ki magunkat e két nap csodás tanításainak, hogy az eljövendő próbákra és tanításokra felkészíthessen. Nagyon erőteljes megigazító energiák érintenek és a Föld egy újabb tisztulás kezdeti szakaszába lép. Földanyánk szeretete már egy új aspektusunkat táplálja bennünk, mely az Új Tudatosságú Istenembert hivatott felnevelni.
2011. április vége
PuszO
 
 
0 komment , kategória:  Pusztai Orsi által kapott tan.  
Anyák napján...
  2011-05-01 20:00:21, vasárnap
 
 

Szeretettel köszöntök minden idelátogató édesanyát és nagymamát anyák napja alkalmából.
Imre Margit
Link
Anyák napján

Anyák napján a virágot
én a temetőbe viszem
Ezért hallod sokszor
hogy sír zokog a szívem
Nem adhatom a virágot
Jó Anyám kezébe
Csak ide leteszem a
hideg sírkőre
Drága Édesanyám
nézz onnan föntről rám
Szánd meg gyermeked
aki itt maradt árván
Kérd meg a Jó-istent
legyen gondja rám
Mert nekem itt lent
nincs Édesanyám ......
(ismeretlen)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napjára  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 1549
  • e Év: 3353
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.