Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
Ima
  2011-06-30 09:14:21, csütörtök
 
  Atyám, reád bízom magamat,
tégy velem, amit akarsz!
Bármit teszel is velem, köszönöm neked.
Kész vagyok mindenre, elfogadok mindent.
Csak teljesedjék akaratod rajtam
és minden teremtményeden,
semmi másra nem vágyom, Istenem!

(Charles de Foucauld)

 
 
0 komment , kategória:  HIT  
N1 HÍRADÓ - 2011. 06. 29.
  2011-06-30 09:05:17, csütörtök
 
  ÁVH-s idők - végrehajtandó fegyházbüntetést kért az ügyész Képíró Sándorra - videó


Link


- ÁVH-s idők - végrehajtandó fegyházbüntetést kért az ügyész Képíró Sándorra. - Hamburgeradó - Megint a multiknak kedvezve puhítana a Fidesz a népegészségügyi termékadón. - Munka és rend - Tiszavasváriba látogatott Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje.
Cikk Front kép - 280x185:
- ÁVH-s idők - végrehajtandó fegyházbüntetést kért az ügyész Képíró Sándorra.
- Hamburgeradó - Megint a multiknak kedvezve puhítana a Fidesz a népegészségügyi termékadón.
- Munka és rend -- Tiszavasváriba látogatott Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje.


N1 TV HÍRADÓ HONLAPJA :


Link 
 
0 komment , kategória:  N1 TV   
Tom Lantos Intézet megnyitása
  2011-06-30 08:57:49, csütörtök
 
  Simonyi: Washington erősödő civil társadalmat szeretne látni Magyarországon

A Tom Lantos Intézet megnyitására Budapestre érkező amerikai külügyminiszter látogatásának az az egyik üzenete, hogy az Egyesült Államok erősödő civil társadalmat szeretne látni Magyarországon - mondta a transzatlanti hét kiemelt eseményével kapcsolatban Simonyi András volt washingtoni magyar nagykövet az MTI-nek.


Az egykori diplomata - aki a néhai Tom Lantos közeli barátjaként kíván közreműködni az intézet munkájában - azt mondta: Tom Lantos emberi jogi felfogása intézményesült formát kap.

Olyan magyarról van szó, aki nagyon magas posztra küzdötte fel magát az Egyesült Államokban, ahol az emberi és kisebbségi jogok első számú szószólója lett, és nekünk kötelességünk gondozni a hagyatékát - mondta a volt nagykövet Tom Lantosról, aki az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke volt.

Simonyi András hangsúlyozta, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kimondottan az emberi jogok és a civil társadalom erősítésével foglalkozó Tom Lantos Intézet csütörtöki megnyitójára érkezik a magyar fővárosba. A volt nagykövet meggyőződése, hogy az intézmény jelentős nemzetközi hatású tevékenységet folytathat majd.

Kifejtette: ha Hillary Clinton viszonylag rövid látogatása alatt fontosnak tartja, hogy találkozzon, konzultáljon civil szervezetekkel, akkor ennek van jelentősége. (Az MTI értesülése szerint az amerikai diplomácia vezetője szerda éjjel érkezik Budapestre és csütörtök délután már utazik tovább Vilniusba. Arról az MTI-nek egyelőre nincs információja, hogy az amerikai diplomácia vezetője mely civil szervezetekkel találkozik a magyar fővárosban.)

"Minden egyes ilyen találkozó egyfajta üzenet" - mondta az Amerika-szakértő, hozzátéve, ez figyelmeztetés a mindenkori hatalom számára, hogy az Egyesült Államok, akárcsak 25 éve, amikor az éledező magyarországi ellenzéki mozgalmat támogatta, nagyon nagy jelentőséget tulajdonít a civil társadalomnak.

Felidézte, sokszor hallja amerikaiaktól, hogy furcsa módon Magyarországon, ahol példaértékű volt az átmenet az elmúlt 20 évben, borzasztóan gyenge a civil társadalom. Az amerikaiak azt üzenik, hogy erősödő civil társadalmat szeretnének - mutatott rá a volt nagykövet.


Simonyi András szerint Magyarországról vegyes a kép a tengerentúlon: egyszerre sikeres és bizonyos vonatkozásokban nem sikeres országnak látják. Magyarázatképpen hozzáfűzte: az amerikaiak nagy figyelemmel kísérik a demokratikus intézményekkel kapcsolatos lépéseket.

"Amerika igenis figyeli azokat a folyamatokat, amelyek Magyarországon zajlanak" - mondta, hozzátéve, hogy Magyarország számít, mert jelképes ország, zászlóshajója volt a kelet-európai demokratikus átmenetnek, úttörő volt a NATO-csatlakozásban, a transzatlanti kapcsolatok építésében, az EU-bővítésben.

"Amerika Magyarországra a térségben sok szempontból továbbra is szeretne egyfajta példaként, mintaként tekinteni, rajtunk múlik, hogy ez így is lesz-e" - mondta a volt washingtoni nagykövet, aki hangsúlyozta, az amerikaiak azt is világossá teszik, hogy Magyarországnak saját magának kell megoldania a demokráciával kapcsolatos problémákat.


Link

Zsidó és cigány népdalokkal búcsúztak Tarlósék az uniós elnökségtől Berlinben

Rendhagyó ünnepi koncerttel búcsúzott Magyarország szerda este Berlinben az uniós elnökségtől a Brandenburgi kapunál.
A szabadtéri koncertre a német főváros szívében, a német egység szimbólumát jelentő, híres Brandenburgi kapu előtti téren került sor. A főszereplők a többi között a világhírű magyar operaénekesnő, Rost Andrea, továbbá Kocsis Zoltán, valamint a Budapest Klezmer Band voltak. A magyar kormány képviseletében jelen volt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Budapestet Tarlós István főpolgármester, a házigazda Berlint pedig Klaus Wowereit kormányzó polgármester képviselte.

A német főváros - és egyben Európa - egyik legnevesebb és leghangulatosabb terén, a Pariser Platzon tartott, kétórás koncert fő szervezője a berlini magyar nagykövetség volt. Az egyedülálló rendezvényre a magyar elnökség zárásaként, továbbá abból az alkalomból rendezték meg, hogy 20 évvel ezelőtt került aláírásra a Berlin és Budapest közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló megállapodás. A koncertre a német politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élet neves képviselői kaptak meghívót, és a magyar művészek előadását rajtuk kívül több száz berlini hallgatta végig.

Az ünnepi est keretében Magyarország jelképesen átadta az elnökségi stafétabotot az Európai Unió következő soros elnökének, Lengyelországnak. A stafétabot ebben az esetben egy integrációs kerékpár volt. Czukor József berlini magyar nagykövet ennek kapcsán Walter Hallsteint, az Európai Bizottság első elnökét idézte, aki az uniót annak idején egy olyan kerékpárhoz hasonlította, amelyet az életben maradáshoz állandóan mozgásban kell tartani. A koncertnek lengyel vendégszereplője is volt, mégpedig az Európában rendkívül népszerű és egyedi zenét játszó Motion harmonikatrió.

A koncert tulajdonképpeni kezdeményezője a Berlinben élő, a világ számos operaszínpadát meghódító Rost Andrea volt, aki a rendezvény nyitányaként - Kocsis Zoltán zongorakíséretében Bartók- és Kodály-műveket adott elő. Kocsis Zoltán zongorakísérete mellett dudán Szokolay Dongó Balázs, lanton pedig Bolya Mátyás játszott. A koncert második felében ugyancsak Rost Andrea volt a főszereplő az általa több mint egy évvel ezelőtt "kitalált" Pannon Dalokkal, amelyek keretében a Kárpát-medencéből származó magyar, zsidó és cigány népdalokat adott elő. Ünnepi beszédében Klaus Wowereit berlini polgármester Helmut Kohl volt kancellárnak azt a kijelentését idézte, hogy a Brandenburgi kapu alatti föld magyar föld. A polgármester jelképesnek nevezte, hogy a kapu előtt most magyar koncertre került sor. Gratulált a magyar elnökség sikeréhez, egyben pedig ismét köszönetet mondott a több mint 20 évvel ezelőtti határnyitásért, amely elősegítette a német egység megvalósulását.

Köszöntötte a résztvevőket Tarlós István főpolgármester is, aki - Wowereithez hasonlóan - ugyancsak jelképesnek nevezte, hogy Magyarország a Brandenburgi kapu lábánál adhatja át Lengyelországnak a jelképes elnökségi stafétabotot. Hasonló gondolatot fogalmazott meg a koncert, illetve annak helyszíne kapcsán Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, hangsúlyozva: nincs még egy olyan hely a második világháború utáni Európában, mint a Brandenburgi kapu, amely egyformán jelképezi a kontinens megosztottságát és egységének helyreállítását is. (MTI)Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Tüntetés Budaházyért
  2011-06-30 08:42:23, csütörtök
 
  2011. 07. 04-én 16 órától 18 óráig nagy volumenű tüntetést tartunk Budaházy Gyuri szabadságának MIELŐBBI elérése céljából! Várunk Benneteket a Kossuth téren a szokásos helyen, a Parlament előtt! Szolidarítsunk együtt! Legyünk minél többen! Megtisztelnek bennünket, segítenek és résztvesznek ebben a harcunkban is a 2 elismert, kiváló Hazafi, és jogvédő, Dr. Gaudi Tamás és előreláthatóan Dr. Morvai Krisztina is!


V I D E Ó: Európa magyar hangja: Morvai Krisztina - Mozduljon meg Magyarország Budaházyékért!Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A kormány legsötétebb terve?
  2011-06-30 08:37:16, csütörtök
 
  Napvilágon a kormány legsötétebb terve?

Néhány olvasónk megkérdőjelezte a készülő közmunkatáborokról szóló hírek valódiságát. Bizonyítékként közöljük az MSZP tiltakozását a kormány terve ellen. Gondoljuk, hogy ha teljességgel alaptalan lenne a hír, nem lenne ellene tiltakozás.

Bár eléggé gusztustalan az MSZP viselkedése ellenzékként, hiszen nyomorba döntötték az országot, tehát semmi jogalapuk nincs úgy viselkedniük, mint ha ők aggódnának a lakosság helyzetéért, de ezen tiltakozásuk jelzi a hír feltehetőleg valódiságát. Az ötvenes évek kritizálása, emlegetése pedig kissé visszataszító. (NIF szerkesztők)

Budapest, 2011. június 23., csütörtök (OS) - Feketevonat, konténerbarlang, egyenruhaárnyék: napvilágot látott a Fidesz-KDNP legsötétebb elképzelése? Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tisztázza, valóban munkatáborokba küldené-e az álláskeresők egyre nagyobb tömegét!

A tegnap napvilágot látott (rész)információk még a korábbiaknál is sokkal sötétebb képet vetítenek az állástalanok mind nagyobb tömege elé. A kormány - egyes sajtóhírek szerint - munkatáborokba hajtaná mindazokat, akik valamilyen (pl. egészségügyi) okból képtelenek megfelelni a Nemzeti Együttműködés Rendszere követelményének, vagyis három hónapnál hosszabb ideig nem találják meg a helyüket a munkaerőpiacon. (Az átlagos álláskeresési idő Magyarországon per pillanat több mint 18 hónap.)...


Mikor Orbán Viktor miniszterelnök a közfoglalkoztatás ügyét a rendvédelemért felelős Pintér Sándor belügyminiszter kezébe adta, már sejteni lehetett: valami nagyon nem stimmel az elképzeléseivel. Feketevonaton utaztatott, konténerekben elszállásolt, rendőrfelügyelet alá helyezett tízezrek. Bizony, ez lehet a vége, ha egy kormány rendészeti kérdést csinál a foglalkoztatáspolitikából.

Az MSZP által létrehozott és sikerrel működtetett Út a munkához közfoglalkoztatási program egyik kimondott célja az volt, hogy az alacsonyan képzett, tartósan munka nélkül élő szegény embereket a munka világába visszavezesse. A Fidesz-KDNP-kormány ezt a célt láthatóan nem tette magáévá és csupán a bűnbakképzést, mint rendszerelemet igyekszik tökélyre fejleszteni.

Így nem csoda, hogy az eddig kiszivárgott tervek szerint lesz olyan közmunkás, aki a családjától távol, szigorú normák szerint napi négy órában havonta mintegy 20 ezer forintért (!) fogja építeni az orbáni Magyarországot.

Az MSZP szerint - amennyiben a hírek igazak - a kormány újabb szegényellenes elképzelése a múlt század ötvenes éveire emlékeztet, amikor a kommunista propaganda követelményeinek megfelelően a hatalom az értékteremtés helyett a statisztikák fényezésére helyezte a hangsúlyt.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP-kormányt, hogy tisztázza, valóban munkatáborokba küldené-e az álláskeresők egyre nagyobb tömegét!

Gúr Nándor,
a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő

Kiadó: MSZP
forrás: OSLink
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A magzat fejlődése
  2011-06-30 08:32:29, csütörtök
 
  A magzat fejlődése - fantasztikus képek !


Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Kállai Eszter tanárnőről
  2011-06-30 08:17:31, csütörtök
 
  Fehér M. Lászlóné oskolai tanévet záró dolgozata

Ezen dolgozattal azt szeretném megmutatni, hogy gondolkodó emberként integráltam magamba az oktatás idején tanultakat. Nem jegyzetek alapján szeretném visszaadni azt, amit úgysem tudok teljességében, csak töredékesen megtanulni, hanem valami olyanról szeretnék írni, ami a sejtjeimben is működik, és amit hitelesebben tudok képviselni, mint bármit, amiről itt hallhattam.

Az én asztalom, az én harcterem és tanítási területem a szépen magyarul vezetett életre oktatás-nevelés. Az én életem kiteljesedése a tanárrá való képzésemmel 18 évesen kezdődött, és máig is tart a folyamatos önképzésem által.

Főiskolásként egyszer megírtam egy pályázatot, amit Bertók László könyvtáros költő-tanárunk hirdetett meg. A témája az volt, hogy hogy és miért lettem pedagógus, s én az ,,Így lettem őrszem" címet adtam neki egy Exupery idézetet választva mottójául. Az akkor első díjat kiérdemlő dolgozatot pár hete újra kézbe véve úgy gondoltam, azt kellene beadnom, hisz én már megírtam egyszer jól, mit is kellene azon átírni, de aztán beláttam, nem lehet összekeverni a körtét az almával.

Ha egy életszakaszt kell kidolgozni, akkor az a dolgozat megjelenítheti a tudatosságra ébredést, a küldetés beteljesítésére való felkészülés idejét, de mostani életszakaszom egy második, talán az elsőnél is fontosabb eszmélés ideje.

Mióta elkezdtem az ébredő magyarok közé betagozódni, hídemberként működök: kapok és adok, amit tanulok, adom tovább. Nem úgy folyik át rajtam a tanulság, mint szitán a víz, szinte lenyomat nélkül, amit az első szél kiszárít, hanem hanem inkább mint a cseppkőn a karsztvíz: maradandón és növelőn.

Lehet, hogy írásom nem felel meg az esztendő köre szerinti életszakasz valamelyikének kidolgozásául, de annál inkább megfelel az én magamat és idekötődésem okát megvalló írásnak.

Kállai Eszter Etelka szinte a pótmamám, előtte is tisztelgek az ő gondolatiságának tömör összefoglalásával.

Forrásaim a sok-sok személyes beszélgetésen kívül az alábbi könyv és a mozgalom honlapja, illetve a neten található, a szimpatizáns támogatók által publikált anyagok voltak.

Patonai Adrienne: Kézikönyv hazaszeretőknek/

Kállai Eszterrel beszélget Patonai Adrienne

Kállai Eszter tanárnő egy budapesti iskolából indította mozgalmát. Azért, hogy felelősségre ébressze kisdiákjait anyanyelvünk iránt, és tudatos felnőtt életükre készülődésükben erősítse őket. Azóta huszonhárom esztendő telt el, s az indító gondolatot sok nagyszerű fiatal és felnőtt tapasztalata gazdagította a Tanárnő hazai és Kárpát-medencei találkozásai nyomán. A gyermekeknek tartott rendhagyó tanórák, a huszonegy pontos életjavaslat, s a hétévenként ismétlődő népegyetem-tervezete ma már együttesen alkotják a " Szépen magyarul, szépen emberül" szemléletet. Célja, hogy a beszületettek természetességével éljük meg emberségünket, ki-ki a maga nemzeti mivoltában.

A könyv megvásárolható, megrendelhető a Kairosz Kiadónál.

Kiadó: Kairosz Kiadó Oldalszám: 140.p. Kiadás éve: 2007 Bolti ára: 1.500 Ft
(Postán küldve + postaköltség)
Megrendelhető /több példányban is/
Kairosz Kiadó
1134 Budapest Apály u. 2/B fszt. 1. Tel / fax: 06-1-237-04-51 E-mail: kairosz@hu.inter.net

Kállai Eszter Etelka tanárnő hitvallása:

Tekintsük úgy életünket, mintha egyetlen nap lenne reggel hattól este hatig. Ha átlagosan nyolcvan évvel számolunk, úgy reggel 9-kor vagyunk 20 évesek. Az első időszakban többet kap az ember, mint mint amennyit ad, gyűjti a tudást, hogy utána negyven évig ő adhasson többet. Utódait fölnevelhesse, gondoskodjék az idősekről, s a jövő nemzedékek számára óvja, művelje környezetét. Így a negyedik 20 évben nyugodt lelkiismerettel fogadhatja újra a többet utódai, unokái körében, végül pedig úgy távozhat, hogy se tartozása, se követelése nincsen, értelmesen élte le az életét.

A tavasz. a fiatalságé, a nyár a felnőtteké, a családoké, az ősz az időseké, a tél a gyermekeké, a személyiségek önmegújításáé.

Az átlagosan 80 (derűlátóbbak által 100) évvel számolt földi életet az emberek egyénileg
boldogan, az emberiség számára hasznosan akarják és tudják végigélni. Istenhittel, istentudattal, a felelős felnőtt tiszta lelkiismeretével hazájuk jó polgára, nemzetük jó gyermeke, családjuk jó tagja, önmaguk jó gazdájaként bizonyítsák emberségüket.

A "szépen emberül" élni igyekvő embernek nem marad más, mint - gyarlóságát beismerve, de a tökéletességre vágyó lélek erejétől hajtva - e szerint tenni a tisztét.

Hogyan? Gondoskodni arról, hogy legyen gyerekmosoly a Földön. A földi életből elköszönő búcsúzzon mosollyal! A természetet ne zavarja meg az ember fölöslegesen! Törvényeit tisztelve napról napra hálatelt szívvel élje meg a csodát! Szeretni valakit azt jelenti, hogy igényt ébresztek benne, bátorítom: így akarjon és tudjon élni... Így közeledünk "szépen emberül" a másik emberhez: "Én szeretni akarlak téged. Segíts, hogy minél jobban megismerjelek. Örülnék, ha Te is szeretni akarnál engem."

SZERETET = A SZÜKSÉGESET MEGADÓ
Azonnal jön a kérdés: kinek?, miért?, hogyan? Kinek? és jön Minek? A tulipánnak víz kell, napfény és csodálat. A lónak zab, mozgási lehetőség és simogatás. Mi kell az embernek? A testének kenyér, a lelkének ünnep, a tudatának, hogy értelme van az életének. Miért kell az, ami kell?

A vízbe tett cseresznyefaág rügyeiből gyönyörű fehér virágokat hoz. Ez a parancs van beleteremtve, s ő engedelmeskedik. A ló lovasát végigviszi az úton, s a ló és lovasa együtt élvezi a száguldást. S az ember? Az embernek mi a rendeltetése?

"AZÉRT VAGYUNK A VILÁGON, HOGY AZ VELÜNK SZEBB LEGYEN, MINT NÉLKÜLÜNK!".

Mit jelent ez fiatalkorban, felnőttkorban, idős korban?

Az Isteni részünk működtetését, az együtt-teremtői képességünk folyamatos üzemben tartását.

Az életen át való tanulás rendszerét., a négy nagy témakör szem előtt tartását.

. A cél: segítsük felismerni Miért -, Ki - , Mit -, Hogyan - kell tudjon ahhoz, hogy a teremtett világban TÁRSALKOTÓI kötelességét felelősséggel, önbecsülésben és mások általi megbecsülésben, eredményesen teljesíthessük. A feladat: segíteni az emberiségnek - minden országon, minden nemzeten belül - elsősorban a NÉP-et, azokat az embereket, akik életük igazolását elsődlegesen a jövő szolgálatában, az utódok biztosításában, azok értékes emberré való nevelésében teljesítik. A tudás másokkal való megosztása kötelező. A tanítva tanulás, a tanulva tanítás a legnemesebb emberi tettek közé tartozik.

Valóság- és önismeretre alapozva, gyarlóságunk tudatában, ám a tökéletességre vágyó lélek erejétől hajtva mértéket tudva és tartva hogyan szolgálhatjuk az életet. A jó magyar ember a közösségben végzendő kötelességeket, a hagyományok tiszteletéből eredő fegyelmezett magatartást tartja természetesnek. A két magatartás összhangjában való emberi élet azt jelenti: ,,itt és most ÉN" úgy élek, hogy legszemélyesebb ügyem a közösség ügye: a gyermekek, az idősek, a természet élete. Azzal a felelősséggel élek, hogy a teremtés bennem, általam, velem (is) továbbfolytatódik.

Az így kialakult kapcsolatok ápolása, gondozása lehetővé teszi, hogy azt érezzem, gondoljam: ÉLEK! ITT ÉS MOST! TESTEMMEL A TEREMTETT VILÁGBA, A FÖLDBE GYÖKEREZVE, SZELLEMEMMEL AZ IDŐT ÉS TERET NEM ISMERŐ VÉGTELENBE LAKOZVA. A TEREMTŐ JOBBJÁN! A "szépen emberül" élni igyekvő MAGYAROK verse :

Wass Albert: ISTEN

Isten nem valamiféle uralkodó, aki a felhők tetején
ül aranytrónuson s onnan ítélkezik emberi mértékkel.
Isten törvény. A szeretet és jóság törvénye. Az
örökkévalóság törvénye. Az élet törvénye. Az
igazság, az összhang, a szépség ... a mindeneket
összefogó és egybekapcsoló nagy együttműködés
törvénye, melynek összhangjában az óriás
naprendszerek éppen olyan fontosak, mint a
legapróbb porszem. Ez a megdönthetetlen erejű
törvény az, amit Istennek nevezünk ősi magyar
szóval. S valahányszor engedelmesen beállunk ennek
a törvénynek a sodrába, és azt cselekedjük, amit ez a
törvény, amely bennünket létrehozott és életben
tart, tőlünk megkíván: se nyomorúság, se betegség,
se semmiféle földi hatalom le nem győzhet, még
csak meg sem félemlíthet bennünket.
/Szőlőhegyi beszéd, l974/

Az IGAZSÁGOSSÁG, KÖLCSÖNÖSSÉG, MÉLTÁNYOSSÁG jegyében teremtsünk itt olyan takarékosan tehetős, tisztességes, tiszta világot, amely más országok, földrészek, más nemzetbéliek számára is példa lehet. Kaptunk képességeket. Ha feltámad benne hozzá az igény és a hajlam, s ha a Kárpát-medencében ősi helyén lakó és a Földön szétszóródottságban élő magyar egymásra talál, egymást segítve munkálkodik három kincséért: gyermekeiért, nyelvéért, földjéért.

Kállai Eszter Etelka - és az én értelmezésem szerint is - ez az egyik legjellemzőbb magyar tulajdonság: az örökkévalóságban élve szemlélni a jelent.Semmi kivételezettség, semmi kiválasztottság, semmi jog -- hanem csak a kötelesség.

A ,,Szépen emberül" élni igyekvő magyarok éneke :

(A Bobula Ida - Szigeti Éva által közölt ősi sumér himnusz kis igazítással készült változata a Kötöttem lovamat... dallamára)

Magyarok hazája, magyarok nemzete,
Napkelet s Nyugatnak összekötő fénye,
Ez a mi életünk, ez a mi végzetünk,
E cél oly magasztos, méltó érte élnünk.

Mint a magas mennyég, szívünk mérhetetlen,
Életünk gyökere szent és sérthetetlen,
Hegyek, árnyas erdők, alföld sík vidéke
Ez a mi életünk ősi öröksége.

Erős, gazdag várként ezt az örök törvényt,
Amit a sors ránk mért, vállalnunk kell önként.
Így teljesülhet be ami szép reményünk,
Igazsághozóként emeljük fel fejünk.

A legfontosabb: TEGYÜK A CSODÁT, NE CSAK VÁRJUK!

A magyar nemzeten belül a magyar nép nem célorientált, hanem ok.1956-ban a magyar nép megmozdult - eltörölni a hazugságot. Történelmi tette az volt, hogy bebizonyította a világ előtt, a sztálini kommunizmus nem változott a 2.világháború alatt.... Ugyanaz a hazug, erőszakos, a kivételezettek hatalmát biztosító, világuralomra törekvő rendszer, mint volt kezdete óta... Most a magyar nemzet, azon belül az igazi erejét adó MAGYAR NÉP /amelyik nem gyűlölködő, nem a maga igazáért, hanem az IGAZSÁGÉRT mozduló, amelyért - mint már írtam, nem célért mozdul, hanem ha oka van rá - mert ő tudja, hogy az életnek nem célja van, hanem rendeltetése, s azt kell betöltenünk! Feladata: Közép-Európát a boldog anyák, a boldog családok hazájává tenni!Felnőttként hazája jó polgára, nemzete jó gyermeke, családja jó tagja, önmaga jó gazdája lenni.

A cél, hogy mindenki elkezdje az ősi hagyományra és hitre épülő jövőt, a nők, az anyák, az élet tiszteletére épülő jövőt építeni. Elindítsa az egész magyarságot azon az úton, hogy küzdjön, munkálkodjon - tanulva és hátrányaiból is előnyt kovácsolva - azért, hogy az igazságosság, kölcsönösség, méltányosság jegyében legyen ez a Kárpát bércei által ölelt táj (remélve, hogy más nemzetbélieknek is példát ad) a tudásból eredő megértés, a megértésből fakadó szeretet hazája, a gyermeket ölelő anyák, a családok otthona. Nőjenek itt fel egészséges testű, lelkű, szellemű fiatalok, ki-ki a maga nemzeti mivoltában, a becsületben megöregedett méltóságban élhesse élete alkonyát, a természetet önhaszna érdekében senki ne pusztítsa, pusztíttathassa tovább.

"(...) az ember annyit ér, amennyit használ."

"TŐLÜNK FÜGG MINDEN, CSAK AKARJUNK" mondta Széchenyi István, a legnagyobb magyar.

A fogadalom:

*Alulírott vállalom, hogy a magyar nyelvet Bessenyei György, Kazinczy. Kölcsey és Széchenyi szellemében védem, ápolom. Nem használom szellemi környezetszennyezésre: hazugságra, mellébeszélésre, üres fecsegésre, trágárkodásra. Igyekszem “Magyar nyelven magyarul és magyarán!" szólni. Magyarán=a magyar nyelv törvényei szerint: tisztán képzett hangokkal, hangsúly a szó elején, szórend értelem szerint. Lehetőleg idegen szavak nélkül. Magyarán= jó szándékkal igazat, fontosat mondani világosan, tömören, úgy, hogy akinek szánom szavam, az azt meg is értse. Ha nem értek valamit, kérdezek. Kérdezek addig, amíg határozott igen-nem választ kapok. Más nyelveknek tiszteletet adva, ezt más anyanyelvűektől is elvárom. A magát magyarnak vallót segítem ezen kötelessége teljesítésében... Úgy segítsen engem az ég, úgy legyenek boldog napjaim, úgy kapjak megbecsülést, ahogy vállalásom megtartom.

N é v , kor, elérhetőség, lakhely, Aláírás --- /Időpont


VIDEÓK KÁLLAI ESZTER ETELKÁVAL :

Link


Link

Nem az elismerés, a siker boldogít hát, hanem a tökéletesedés, aminek mércéje én magam vagyok. (Barcsay Jenő)

**********

A "Szépen emberül" közhasznú alapítványnak honlapja nem gazdag, de talán mégis érdemes megtekinteni. www.szepenemberul.hu / Gc.: szepenemberul@gmail.com Adószám:18013980-1-42

Szszám: Bp.Bank 10101126-06027800-01003003 // HU88 10101126 -06027800-01003003

Kállai Eszter Etelka (újabban a teljes nevét használja) várja a társakat.. kallai.eszteretelka@upcmail.huLink

 
 
0 komment , kategória:  Szépen magyarul,szépen emberül  
Natalia Beketova 120 élete
  2011-06-30 07:57:24, csütörtök
 
  Natalia Beketova (Tatti Valo) 120 előző élete

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Natalia Beketova egy átlagember. Ő 32 éves és mint elárusítónő dolgozik egy iparicikk-boltban az Anapa üdülőben, Krasznodar orosz régióban, a Fekete-tenger északi partján. Az üzlet vásárlói, részben külföldi turisták, észrevették, hogy nem számít, milyen nyelven szólnak, Natalia érti. Neki egy nagyon különleges adottsága van: az oroszon kívül, 120 idegen nyelvet tud.


A matek óra

Natasa 1979-ben született Lengyelországban. Apja a Varsói Szerződés keretében lengyel területen állomásozó szovjet csapat tagja volt. Több év után családjával visszaköltözött Oroszországba. Kislánykorában az iskolában nem tűnt ki semmivel, közepes diák volt. "Egy nap, amikor én a kilencedikes voltam, megpróbáltam megoldani egy matematikai tesztet. Bele akartam nézni a padtársnőm füzetébe, de abban a pillanatban az én szigorú tanárnőm rám kiáltott: "Beketova! Kidoblak. "Borzasztóan megijedtem, elkezdett zúgni a fejem és felgyorsult a szívverésem.

Minden forogott, és a kép elsötétült. Úgy éreztem, hogy az égbe repülök. Körülöttem smaragd szikrák, tűzgolyók táncoltak, amelyeket érintettem, de nem éreztem fájdalmat. Csak úsztam, és egy olyan boldogságot és nyugalmat éreztem, ami nem is emberi. Nem tudom megmondani, hogy mindez mennyi ideig tartott, de amikor felébredtem, nem tudtam, hol vagyok. A körülöttem lévő emberek idegeskedtek és kiabáltak." Az iskolai védőnő, Lydia Dmitriev emlékszik rá, hogy milyen szörnyű félelmen ment keresztül azon a napon Natasa miatt. "Amikor felébredt az ájulásból elkezdett érthetetlenül motyogni valami olyan nyelven, amely nem az orosz volt, a hangzása német eredetűnek tűnt . Az angol tanárnak csak annyit sikerült megfejteni, hogy óangolul azt mondja: "Ne kiabáljatok már rám! A nevem Ann McDowell "

Natasát sürgősen beutalták a kórházba, de 24 óra múlva hazaengedték. Az ő fizikai állapota normális volt. Szédületes tény, hogy az ájulás óta, Natasa egy mukkot nem tudott oroszul. Teljesen elfelejtette az anyanyelvét. Egy ABC-és könyvvel három nap kellett neki, hogy emlékezzen az oroszra. Ehelyett az elméjében naponta újabb és újabb szavak keletkeztek, különböző nyelveken.

Az eset miatt megrémült család mindenféle orvoshoz vitte. Egyik sem állapított meg semmilyen diagnózist, mert Natasa teljesen normálisnak tűnt.

Moszkvában pszichológusok, antropológusok és nyelvészek alapos kivizsgálásnak és teszteléseknek vetették alá. Mindezek a tudósok egy olyan rejtéllyel szembesültek, amelyik nem engedi magát tisztázni. De egy következtetés biztos: Natalia Beketova nem volt elmebeteg ember, nem hazudott, és minden bizonnyal képes volt körülbelül 120 nyelven beszélni. És még szokatlanabb, hogy az ő memóriájában "éltek" holt nyelvek, régesrég eltűnt népek nyelvei is.
A moszkvai egyetemen történészei és filológusai megállapították, hogy gazdag ismeretekkel rendelkezik az régi kínai, óangol, mongol, spanyol, reneszánszkori olasz, régi perzsa, arab, egyiptomi, babiloni, etruszk, ószláv, és sok más ősi nyelvből is. Ezen kívül, Natasa ismeri olyan kihalt törzsek nyelvét, amelyekről csak annyit lehet tudni, hogy melyik időszakban éltek, például egy polinéziai, a Ngoba törzs által beszélt nyelvet, amelyik hat évszázaddal Krisztus előtt élt.

A moszkvai egyetem nyelvészeit meghatotta a Natasa által beszélt nyelvek mesés száma, azt mondták, hogy ez lehetetlen és megnézték a Rekordok Könyvét. Azt találták, hogy az ember, aki a világon a legtöbb nyelvet ismeri Fazah Ziad és Libériában született. A Guinness Book rögzíti, hogy ő 55 nyelven beszél, anyanyelvén kívül. Tehát Natalia Beketova kétszer annyit tud!

A phaisztoszi korong

Tudását bizonyítandó, Natasát egy, az ősi nyelvek szakértőinek csoportja tesztelte. Feladatként megkapta a legendás phaisztoszi korongra írt szöveget, amelyet mindössze néhány óra alatt képes volt megfejteni. A phaisztoszi korong, egyike a legnagyobb, a mai napig megoldatlan régészeti talányoknak, amely több évtizedes vita tárgyát képezte.

Majdnem minden ami evvel ősi lelettel kapcsolatos, ellentmondásos, a céljától, a jelentőségétől egészen a régióig, amelyben készült. A titokzatos agyagtáblácskát a görögországi Kréta szigetén olasz régészek találták 1903-ban, a minószi Phaisztosz palota romjai között. A korong pontos kora is hasonlóan ellentmondásos.
A korongra vésett megfejthetetlen hieroglifák azt sugallják, hogy ie 1650 körüli lehet. A körülbelül 250 piktogrammot azért nagyon nehéz lefordítani, mert ilyen írásra nincs más példa, de ez nem riasztotta el a kutatókat. Az egyedülálló szöveg, még jobban kíváncsivá tette őket. De minden erőfeszítés ellenére, eddig még nem tudták pontosan lefordítani a lemezre vésett szöveget. Csak feltételezések voltak arra, hogy állítólag erkölcsi kérdéseket tartalmaz.
Néhány óra a vizsgálat után, Natalia Beketova rájött, arra ami előtte másoknak talán évek alatt sem sikerült. Bár a tudósoknak nincs lehetőségük megerősíteni a Natasa általi fordítást, megdönteni se tudják. Ennek a szövegnek egy töredéke így szól: "Nem egy démon az, aki engem leigázott ... Mert a kegyetlenség, a fájdalom és a kínzás, amivel én az ellenségemet megbüntettem, ellenem fordult, rabszolgává tett engem."

Csodálatos érintés

Az Oroszországi Írószövetség tagja, Mihail Recikin meséli: "10 évvel ezelőtt találkoztam Nataliaval, nem az ő idegennyelv-ismerete miatt, hanem azért, mert képes diagnosztizálni egy pillanat alatt. Moszkvába mentem egy orvosi központba, ahol egy barátom elismert doktor. Legnagyobb döbbenetemre, ő ajánlotta nekem, hogy engedjem, hogy a segédje vizsgáljon meg, mert, ahogy mondta, van egy nagyon különleges adottsága."
Az író elmondja, ahogy Natasa egy pillanatig figyelmesen nézte, aztán nekidőlt a falnak, mintha összegyűjtené erejét, és beszélni kezdett, mintha egy könyvből olvasná:
" Mindkét szeme műtéten esett át a szaruhártya mechanikai sérülése miatt. Most 0,65 dioptriás a bal szem, és 0,59 a jobb." Köztudott, hogy az ilyen szemműtét nem hagy látható nyomot, mert lézerrel végzik. Michael Recikin azt is megerősítette, hogy Natasa tökéletesen "kitalálta" szemei dioptriáit.

Miután visszatért Oroszországba, Beketova elvégzett egy főiskolát és egy moszkvai kórházban dolgozott, mint nővér. Itt felfedeztek egy másik csodálatos képességét, amit valószínűleg a serdülőkori sokk után szerzett. Különböző betegségeket gyógyított, csak egyszerű érintéssel. Erről a kezelések alatt készített videófelvételek tanúskodnak.
"Ha mint orvos asszisztálsz egy olyan csodálatos gyógyulást, olyan érzésed van, mintha egy sarlatán áldozata lennél", mondták a klinika orvosai. A klinikán a terápiás ülések résztvevői azt mondták, elképesztő, ahogy Natasa, csak a kéz hatalmával képes meggyógyítani a kórházba beutalt betegeket. Ezekben a pillanatokban, a feje körül megjelent egy ragyogó fehér kör, ami gyémántos oválissá változtatta az alakját és a kezelés végére lilává vált.
Minden modern orvosi műszer ellenére, a klinika szakértői nem tudták megmagyarázni ezt a csodálatos jelenséget. A tény az, hogy idővel elvesztette ezt a képességét, talán mert már kimerítette erőforrásait.

VIDEÓ A YOUTUBE-ON:


Link


A vándorló lélek

Natasának van egy saját magyarázata az egész tapasztalatára: a reinkarnáció. "A lelkiismeretem olyan, mint egy üres papírlap, amelyre egy láthatatlan kéz ismeretlen jeleket rajzolt. De egy pillanatra, mintha csoda történt volna, az elmém felismerte azokat. A 120 nyelv, ami hirtelen mintha anyanyelvemmé vált volna, abból a 120 életemből van, amit ezelőtt leéltem.
Töredékes emlékeim szinte mindegyikből vannak, de úgy vélem, hogy lehetetlen mindent visszaállítanom. Az energiafogyasztás óriási. Csak pár perc erőfeszítés után, úgy érzem, hogy teljesen kimerültem."
Azt állítja, hogy az ő lelke keresztül ment az időben, a primitív civilizációktól, a történelmi huszadik századig.

"Emlékszem, hogy tagja voltam egy primitív törzsnek, állati bőrből készített ruhát hordtam és valami jurta-féleségben laktam. A film pörög, és én Japánban vagyok... Egy tó partján, rózsaszín kimonó van rajtam, nézek a távolba. Aztán látom magam a a napóleoni hadsereg egyenruhájában, a nevem Jan Dévér. Van képem a saját halálomról, amint 21 éves koromban, bajonettel átszúrt a cári birodalom egyik katonája. Az utolsó elmúlt életemben 13 éves koromban tífuszban haltam meg Németországban, 1920-ban. Előtte Finnországban éltem és Tatti Valo volt a finn nevem"

Natasa történetei egy olyan puzzle töredékeinek tűnnek, amit nehéz összerakni, de bizonyítják az ő nehéz útját.

Tatiana Grigorieva, a Keleti Tanulmányok Intézetének professzora, megpróbálta megoldani ezt a rejtélyt. Az ő véleménye szerint, az egész fejlemény és a Natasa, egy szerényen oktatott személyből többnyelvű tudóssá való átalakulása a serdülőkori érzelmi sokkal jött létre. Ez a jelenség összefüggésben állhat az anamnézisnek nevezett folyamattal, vagyis, azoknak a fogalmaknak az emlékei, amelyeket a lélek már ismert korábbi létezéseiben. Az egyik, manapság gyakran emlegetett elmélet szerint, az emberi agy a teljes kapacitásának csak 10%-át használja. Tatiana Grigorieva professzor azt állítja, hogy a Natasa anamnézise a stressz miatt jelent meg és gyakorlatilag "felébresztette" a maradék 90%-ot.

Metempszichózis, a lélek transzmigrációja

A lélekvándorlás (gör. metempszichózis, "lélekváltás", palingenezis, "újraszületés"; lat. reinkarnáció, "újra testet öltés"): vallási-bölcseleti elképzelés, mely szerint az emberi lélek a halál után új (emberi, állati, növényi) testet kap, ez többször megismétlődik a végső tisztulásáig, amikor a lélek visszatérhet égi hazájába vagy egy csillagra.
A primitív népek úgy képzelték, hogy a lelkek öröktől fogva a legfőbb lénynél élnek, tőle szállnak le a földre, és hozzá térnek vissza. Ezért lehetségesnek tartják az ősök újramegjelenését az utódokban. Indiában az upanisádok tanításában jelent meg a lélekvándorlás, s a karma elv révén erkölcsi jelleget öltött.

Az ókori görögök leggyakrabban használt kifejezése, a metempszichózis, "átlelkesülés", a léleknek a halál utáni azonnali visszatérése az életbe. A korábbi orfikus misztériumvalláshoz csatlakozva Püthagorasz feltételezi a lelkek állandó, 3 ezer éves körforgását az állatvilágban, s ezt nem befolyásolja az erkölcsi rend. Empedoklész a lélekvándorlást kiterjesztette a növényekre is, Platón szerint a léleknek meg kell szabadulnia a testben szerzett tisztátalanságaitól, ezért halála után állati vagy emberi testben tér vissza tetteinek megfelelően. Vergilius és Plutarkhosz csak a test rabságában élő ember sorsának tartja a lélekvándorlást.

Sok mai vallásban is megtalálható. Ez a többszörös "életek kereke" leggyakrabban a buddhizmusban és a hinduizmusban van meg, de a zsidó ezoterikus irodalomban is, az egyiptomiaknál és még néhány a kereszténység előtti népnél. A kereszténységben nem létezik a reinkarnáció, ahogy meg van írva a Bibliában, a Zsidókhoz írt levél 9. fejezet 27-28 versében:
"És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:
Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, a kik őt várják idvességökre."

Az emberek bizonyságtételei, a korábbi életeikkel kapcsolatos emlékeikről, lenyűgözte a tudósokat. Úgy tűnik, hogy leggyakrabban ezek az emlékek hirtelen jelennek meg, ez a csodálatos élmény általában a gyerekeknél gyakoribb. Az elmélet hívei azzal magyarázzák ezt az a tényt, hogy a gyermek közelebb van az előző életéhez és a memóriáját még nem "írták át" a jelenlegi aktuális események.

A felnőttek, akik elkezdenek visszaemlékezni elmúlt életeikre, leggyakrabban szokatlan élmények, mint például sokk vagy fejsérülés eredményeként teszik.
Ian Stevenson professzor, a Virginiai Egyetem Pszichiátria Tanszék vezetője Charlottesville-ben, az egyik legismertebb szerző, aki a reinkarnáció tanulmányozásának szentelte egész karrierjét. Úgy hiszi, hogy a reinkarnáció fogalma kiegészíthetné az öröklődés fogalmát és támogathatná a modern orvostudományt, segíthetne megérteni az emberi viselkedés ismeretlen szempontjait. Stevenson úgy véli, hogy a reinkarnáció a lélek győzelme a test halála felett, de azt soha nem sugallta, hogy van egy fizikai folyamat, amelynek során egy ember személyisége túlélhetné a halált.

Töredékek az Univerzum memóriájából

Az amerikai szakértő talán leghíresebb esettanulmánya a Sujith nevü, Srí Lanka-i kisfiúé volt. Azt mondják, alig tanult meg beszélni, mikor Sujith elmesélte a szüleinek, hogy az előző életében Sammy volt a neve, a vasútnál dolgozott és, hogy szeszesital csempész volt. Egyszer, miután veszekedtek a feleségével, Sammy bánatában elment a korcsmába berúgni. Éjfél körül, hazafelé menet, elütötte egy teherautó és meghalt. A kicsi Sujith rendszeresen nyaggatta a szüleit, hogy vigyék el őt Gorakana-ba, abba a városba ahol Sammy élt. Ezen kívül a kisfiúnak, az ő korához képest természetellenes szenvedélye volt a cigaretta és az arak, annak a környéknek a jellegzetes szeszesitala.
A szülők soha nem voltak azon a helyen, és nem ismertek senkit, aki hasonlított volna a Sammy leírására. Azonban, buddhisták lévén hittek a reinkarnációban, így nem lepődtek meg különösebben a fiuk történetén. A lefolytatott vizsgálatok, amelyek közül egyiket Ian Stevenson professzor vezette, megerősítették, hogy a Sujith állításainak legalább 60%-a igaz volt. Amikor végül a kisfiú találkozott Sammy rokonaival, ezek le voltak nyűgözve a családias hangnemtől, amellyel velük beszélt és, hogy a becenevüket is tudta.

Több mint 40 év alatt Ian Stevenson professzor beutazta a világot, kivizsgálta több mint 2000 "reinkarnálódott" esetét. Véletlenül, 1995-ben megismerte Natasa esetét is. A kutató egyáltalán nem volt meglepve a fiatal nő különleges képességeitől. Az ő magyarázata viszonylag egyszerű. Elmondása szerint, még ha a reinkarnáció lehetőségét ki is zárnák, akkor is, a sokktól ami érte, Natasának valahogy sikerült csatlakozni az Univerzum kollektív emlékezetéhez. Ez az "alvó forrás", minden élőlény - legyen az emberi, állati vagy növényi - memóriájából tevődik össze, és valahol a téren és az időn kívül található. Stevenson professzor azt állítja, hogy Natalia Beketova belekortyolt a kollektív emlékeknek ebbe a kiapadhatatlan forrásába.

Egy mindig elhalasztott vég

A "Natalia Beketova jelenség", ahogy az orosz szakemberek nevezték el, - a nyugatiak "Tatti Valo jelenség"-nek hívják - továbbra is rejtély marad. Azonban Natasa azt mondja, hogy a kamaszkori tapasztalata után, az élete úgy alakult mint egy rémálom. Egy egyszerű emberből, akinek az addigi létezése nem mutatott fel semmi látványosságot, hirtelen tudományos és vallási viták tárgya lett. Túl ezeknek a vitáknak a következtetésein, egy dolog biztos: Natalia élete nem változott a jobbá. Mivel reflektorfénybe került, el kellett viselnie többé, vagy kevésbé baráti megnyilvánulásokat, fürkésző vagy agresszív pillantásokat. Azt elismeri, hogy egyes kutatók eljutottak oda, hogy megcsodálják, de az ő élménye még mindig egy esettanulmány tárgya.
Mások egyszerűen nem hisznek neki, és úgy vélik, hogy az egész történet ő találta ki, hogy felhívja magára a figyelmet. "Én biztosan emlékszem arra, hogy Németországban éltem és, hogy 13 évesen tífuszban haltam meg 1920-ban. Most is, amikor becsukom a szemem, érzeni tudom a halál karmait és lángjait. Ez olyan, mintha rémfilmet látnék. Csak ez az én saját filmem. Nem tudom pontosan, mennyi idős vagyok, lehet, hogy 5 éves, lehet, hogy 500. Azt szeretném, hogy ez a film érjen már véget, és normális életet éljek. Mostmár nem akarok teszteket és bemutatókat. Egyszerű eladónőként dolgozom és ez segít nekem. Megtörténik velem néha, hogy az emberek nem vásárolni lépnek be a boltba, hanem csak, hogy bámuljanak rám. Istenhitben élek és hordom a keresztet, abban a reményben, hogy ezek a kínok, amelyek talán rám lettek mérve, egyszer véget érnek. "

(paramoral.eu)

Források: /piatza.net; formula.as; korotkovsd.blog; biblia.hu; lexikon.katolikus.hu/
Link
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Könyvajánló!
  2011-06-30 07:19:32, csütörtök
 
  Itt a nyár, több időnk van olvasni, művelődni.
Szeretettel ajánlom mindenkinek Friedrich Klára és Szakács Gábor kiadványait.
Csodálatos könyvek, Cd-k, melyekből sokat tanulhatunk.
A Forrai Sándor Rovásíró kör honlapján olvastam, hogy ezek a kiadványok most
akciós áron megvásárolhatók. A honlapon jobbra, az ÁRLESZÁLLÍTÁS rovatban
lehet ezeket a kiadványokat megtekinteni.

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe :


Link


A könyv a "Kevéssé ismert részletek az európai hunok történelméből" alcímet viseli, amely kifejezi a szerző törekvését arra, hogy mindig múltunk valamely elhallgatott részletére, vagy méltatlanul mellőzött személyiségére hívja fel az olvasó figyelmét. Néhány évtizede ősi írásunkat, a rovásírást, majd később többek között Torma Zsófia régésznőt, Szentkatolnai Bálint Gábor nyelvészt, Forrai Sándor írástörténészet népszerűsítette műveiben. Hun elődeink közül hasonló elhallgatás, mellőzés, sőt életművének leértékelése jutott Roga hun királynak, annak ellenére, hogy unokaöccsére, Attilára egy gazdaságilag és katonailag erős, nemzetközi tekintéllyel rendelkező birodalmat hagyott. Friedrich Klára több kisebb írásban, és Szakács Gábor Attila ifjúsága című történelmi zeneművében, valamint egy hunokról szóló mesekönyvben már megemlékezett róla. A jelen könyvben gazdag és több ritka szakirodalmi forrásra támaszkodva helyezi el az európai történelemben a Roga, Rua, Ruga névváltozatokon említett királyt, aki a Krisztus utáni 400. esztendő táján tért vissza a hunok egy részével a Kárpát-medencébe. A hunok írástudásának bizonyítékait is megtaláljuk a tanulmányban. A szerző a képanyag összeállításánál figyelemmel volt a korhűségre. Külön érdekesség, hogy napjainkban már egy kisgyermek is viseli a Roga nevet, hogy ki, az a könyvből kiderül. A név használatát a Magyar Tudományos Akadémia illetékesei engedélyezték.
 
 
0 komment , kategória:  Friedrich Klára,Szakács Gábor  
Humor
  2011-06-30 07:11:48, csütörtök
 
  A nevetés orvosság

A királyfi vágtat fakó lován, egyszer csak meglát egy szépséges királykisasszonyt, ahogy egy vár erkélyén áll. Rögtön feltámad benne az érzelem, s felmegy hozzá.
- Szépséges királylány, egyetlen vágyam van csak: légy az enyém!
- Jaj, jaj, királyfi, tudod az én uram a hétfejű sárkány, ha itt talál, porrá zúz téged!
- Semmi baj, királylány. Odaállítottam a lovamat az ablak alá, ha jön a sárkány, csak kiugrom az ablakon, és elvágtatok.
Hát, mennek a dolgok, ahogy kell, egyszer csak csöngetnek. A királyfi azonnal kiveti magát az ablakon. Királylány:
- Ki az?
- Jó napot kívánok, a ló vagyok, csak szólni jöttem, hogy eleredt az eső és beálltam az eresz alá.

A légy sétál a fiával egy kopasz ember fején és így szól:
- Látod fiam, amikor én még olyan kicsi voltam, mint te, akkor itt még csak egy keskeny gyalogút volt.

A kis molylepke először repül ki a szekrényből. Amikor hazaér, megkérdi tőle az anyukája:
- Na, milyen odakint?
- Nagyon örültek nekem, mert mindenki tapsolt.

- Nem értem, ez a Mari állandóan drága cuccokban jár, rengeteget költ magára! Vajon miből telik neki?
- Gyönyöradományokból.

Az anyuka kérdezi a fiát:
- Jössz a játszótérre?
- Nem, segítek apunak a leckémben.

Nem megyek többet iskolába.
- Miért?
- Mert olvasni nem tudok, beszélgetni meg nem hagynak.

A kis csiga kérleli a mamáját:
- Hadd szaladjak át az úttesten!
- Most nem lehet! Két óra múlva jön a busz.

Apa, az ott egy halászhajó?
- Nem, kisfiam, az egy yacht.
- És hogy kell írni, j-vel vagy y-nal? És h-val vagy ch-val?
- Jobban megnézve mégiscsak halászhajó...

- Apuci, miért kukorékolnak a kakasok már kora hajnalban?
- Tudod fiam - válaszol az apa -, sietniük kell, ha valami mondanivalójuk van, mert aztán felébrednek a tyúkok is!

Öreg székely átkiált a szomszédba:
- Hé, szomszéd! Disznót vágunk, aztán elkélne egy kis segítség!
- Mi kéne, kés?
- Nem, disznó!

 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1880 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1836
  • e Hét: 8457
  • e Hónap: 24054
  • e Év: 24054
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.