Belépés
margareta51.blog.xfree.hu
"Nem csak huszeveseke a vilag..." nistor margit maria
1951.02.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Pataki talas ebed
  2011-06-21 17:56:07, kedd
 
  margit2








© dina ma 08:41 | Válasz | #2331
Pataki tálas ebéd:

Pataki tálakat bekell áztatni hideg vizbe 15 percre...jol megmossuk a husokat...majd ha kivettük a pataki tálakat a vizből pici olajat bele...bele rakni a husokat...sót,delikátot,pirospaprikát,bazsalikom levelet,pirosaranyt,majoránnát,örölt köményt,örölt borsot tenni bele.,..kis vizzel felengednio és berakni sülni...ha a viz kevés lesz bent mindig meleg vizzel kell potolni...másik felébe pedig uj krumplit zöldség zöldbe forgatni...bele a pataki tálba..olajat rá..és mehet a sütöbe..nagyon fini lett...
(A pataki tálat nem lehet mososzerrel mosni...forro vagy langyos vizzel csak..mert a mososzert beissza...és olyan ize lesz a husoknak legközelebb :))


 
 
1 komment , kategória:   Rec.leves-egytaletel,hideg  
Meggyes sutemeny
  2011-06-21 17:51:02, kedd
 
  margit2






© Ilona 2011. jún. 16. 21:47 | Válasz | #2330
Meggyes sütemény.

Tészta: 10 dkg Ráma, 20 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 tojás, ezeket összegyúrjuk,félórát pihentetjük.

Töltelék: 2 csomag vanília puding, 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 2 pohár tejföl,/vagy egy nagynak a fele/2 tojás, meggy.
A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, még melegen belekeverjük a tejfölt és a tojást.
A tésztát elnyújtjuk, /eléggé lágy, lehet belenyomkodni is a tepsibe/, majd rátesszük a tölteléket és megszórjuk meggyel, ezután megsütjük.
A tetejére fél liter meggybefőttlé/ha nincs akkor víz/ és 2 csomag piros tortazselé.Ezeket
megfőzzük és a megsült tészta tetejére öntjük.
A tepsi mérete 25x36-os
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Fatyol virag
  2011-06-20 21:47:51, hétfő
 
  http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article& ;id=1395:a-fatyolvirag-gondozasa-kertuenkben&catid=36:nyari-kert&Itemid=5 7





A fátyolvirág gondozása kertünkben!
PDF Nyomtatás E-mail

A fátyolvirágot (gypsophila paniculata) leginkább, mint rezgőt a virágboltokból ismerhetjük, hiszen a virágkötészet egyik fő díszítő eleme nyáron.

A színes virágcsokrok mellett nagyon jól mutat a fehér laza virágokból álló rezgő, de ugyanilyen szép hatást érhetünk el vele kertünkbe is.

Az évelő buglyos fátyolvirágot mi magunk is ültethetjük kertünkbe, hiszen már a hazai kertészetekben is megvásárolható a növény gumója. A számtalan fehér finom ernyőbe rendeződött virágok a kert többi virágát szinte körbetáncolják.


A növény alkalmas évelő ágyásokba, szoliter növények mellé, vagy vágott és száraz virágnak is felhasználhatjuk. Kedveli a napos meleg kerteket, sőt a homokos laza talajon is szépen fejlődik. Magassága elérheti akár az 1 métert is, bokros növekedésű, a virágzási idő június szeptember.


Télálló évelő dísznövény így évről évre egy helyben hagyhatjuk. A gyöktörzset márciustól egészen májusig ültethetjük, fehér vagy rózsaszín virággal rendelkezőt is választhatunk.

A Bristol fairy teltvirágú fehér változat, amely magasabbra nő, mint az eredeti változat.

A fátyolvirág gumója megvásárolható tavasszal a Virágfarmon >>>>>>>
 
 
0 komment , kategória:  leiras-noveny,allatt stb.  
Havasi gyopar
  2011-06-20 21:44:41, hétfő
 
 
http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article& ;id=281:-havasi-gyopar&catid=23:kueloenleges-noevenyek&Itemid=26




Havasi gyopár ma már hazánkban is kapható!
PDF Nyomtatás E-mail

A havasi gyopárról( Leontopodium alpinum) sokan csak tv.-ben, regényekben vagy könyvekben találkoztak. Sajnos ez a kedves kis növény nálunk nem túl elterjedt, és védett növényként csak ritkán találkozhatunk vele. A havasi gyopár az Alpokban él, kb. 1800 és 3000 méter magasságban.
A filmekben is a főhős az életét kockáztatja, hogy megszerezze szíve hölgyének a kis havasi gyopárt, ami tényleg így van, hiszen a növény a sziklák tetején él.
Jelenleg a védett növények közé van sorolva, mert a turisták nagymértékű növénygyűjtése a kihalás szélére sodorta ezt a ritka szépséget.

A növény fellelhető kis mértékben pl.. Lengyelországban, a Tátrában, illetve közép és dél Európa hegyeiben is. De közeli rokonai élnek Tibetben, a Himalájában, valamint japánban és koreában is.

A növénynek jellegzetes csillag alakú virágai vannak, amelyek fehérek és kissé molyhosak.
Ha valaki szeretne a kertjébe egy ilyen kis kedves növényt, érdeklődjön kertészetekben, hiszen kereskedelmi forgalomra is termesztik a növényt, sziklakertbe ültetve szépen fejlődik.

A növény maga egy 20-25 cm magas bokros növekedésű, évelő gyapjas növény.
5-15 darab fehér, fénylő felső levél csillag alakban helyezkedik el a virág körül. A 2-12 kosárka egyenként 60-80 csővirágot tartalmaznak. A peremen lévő csővirágok nőneműek, szálvirágzatnak is nevezik őket. Beljebb a nagyobb, hímnemű virágok találhatók.


A virágzási időszak Június és szeptember között van. A magot hordozó termés ejtőernyőszerűen száll, úgy terjed. Nedves időben állatokra is ráragad.
A vakító fehér csillogást az egymásba gabalyodott szőrökön elhelyezkedő több ezer apró légbuborék adja, amint visszaveri a beeső fényt. Ez a csillogás egyrészt hívó jel a nektárt kereső rovaroknak, másrészt a fényvisszaverődés védi a növényt a kiszáradástól

A havasi gyopár erős egészséges gyökérzettel elültetve nálunk is megmarad.
A sziklakert kövei közé ültessük el, érdemes a legjobban látható helyre ültetni.
Fontos hogy meszes laza földet válasszunk neki, mert más talajban nem érzi jól magát.
Ültetés után a fiatal növényeket egy ideig rendszeresen öntözni kell, különösen ott ahová az esővíz nem ér el.
Télen érdemes jó alaposan betakarni a tövét, főleg ha nem esik elég hó, ami megvédi a fagyoktól.
Virágzási ideje júliustól szeptemberig tart.
 
 
0 komment , kategória:  leiras-noveny,allatt stb.  
Gesztenyes kocka
  2011-06-13 13:05:29, hétfő
 
  http://kriszdomkonyhaja.gportal.hu/gindex.php?pg=34249331


Gesztenyés-gyümölcsös kocka



Tészta:

40 dkg gesztenyemassza,30 dkg darált keksz,20 dkg margarin,15 dkg porcukor,rum vagy rumaroma.

Krém:

4 csomag vanília pudingpor,1 liter tej,20 dkg porcukor,3 csomag vaníliáscukor,25 dkg margarin.

1 csomag piskótatallér,friss vagy konzerv őszibarack,de lehet más gyümölcs is,3 dl /Hulala/ tejszín.

Elkészítés:

Tészta:

A margarint,porcukrot a darált keksszel morzsoljuk,hozzáadjuk a gesztenyemasszát,rumot,vagy aromát,könnyen gyurmázható masszát kell kapnunk.Egy 20X30 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a tésztát belenyomkodjuk.Hűtőbe tesszük az alapot amíg a krémet elkészítjük.

Krém:

A vanília pudingot tejjel,vaníliáscukorral jó keményre főzzük.Margarint a porcukorral habosra keverjük,és ha már a puding langyosra hűlt a kettőt összekeverjük.

A tepsibe nyomkodott tésztára simítjuk a krém felét,sorba rárakjuk a piskótatallérokat,tetejére pedig a szeletelt gyümölcsöt.Majd a krém másik felét simítjuk a gyümölcs tetejére.A tejszínt kemény habbá felverjük és a krémre kenjük.

Díszíteni kakaóporral,reszelt csokival,gesztenyével lehet.Folpackkal lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük.



Tésztát tepsibe nyomkodjuk,rásimítjuk a krém felét.



Krémre rakjuk sorba a piskótatallárokat.



Piskótára a szletelt gyümölcsöt.



Befedjük a krém másik felével.



Rásimítjuk a tejszínhabot és díszítjük a tetejét.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Nagylevelu csaszarfa
  2011-06-13 12:26:22, hétfő
 
  http://cserkert.hu/termek/378/paulownia_fortunei_fast_blue_nagylevelu_csaszarfa.h tml






Paulownia fortunei Fast Blue / nagylevelű császárfa

Hatalmas, szív alakú leveleivel gyorsan árnyokot adó díszfa. Mályvakék virágai tavasszal, lombfakadás előtt nyílnak. Nagyon gyorsan növekszik!
 
 
0 komment , kategória:  noveny-allat gondozas  
Valodi tulipanfa
  2011-06-13 12:23:53, hétfő
 
  http://cserkert.hu/termek/180/liriodendron_tulipifera_tulipanfa.html






Liriodendron tulipifera / tulipánfa

Valódi tulipánfa , tulipán formájú levelekkel. Hatalmas méretű, kúpos fa. Mély rétegű, tápdús talajt kedvel, virágait csak idős korban hozza, melyek zöldes-sárgák.
 
 
0 komment , kategória:  noveny-allat gondozas  
Fagylalt
  2011-06-12 00:28:44, vasárnap
 
  http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/inghetate/inghetata-cu-iaurt-si-frisca/40/2 /19961/





Inghetata cu iaurt si frisca
postat de elizeea în 2011 Mai 29
| More

1

Imagini

Inghetata cu iaurt si frisca

Timp de gătire 30 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente

1 l iaurt
500 g zahar pudra
1 lamaie
300 g frisca
fructe de padure
Mod de preparare

Inghetata cu iaurt si frisca se prepara astfel: intr-un bol se mixeaza iaurtul, zaharul, sucul de lamaie, coaja rasa. Trebuie sa obtinem un continut omogen. Adaugam frisca, amestecam de sus in jos si punem inghetata in forme.

Puteti sa o lasati asa cu arome neutrale, insa pentru un plus de gust si vitamine puteti amesteca compozitia cu o pasta formata din fructe de pasure mixate. Va iesi delicios.
Mod de servire

Ornam inghetata cu fructe sau sos de fructe si cu frunze de menta. Dam inghetata la rece si o putem servi dupa 3 ore.
Alte retete de inghetata recomandate

Inghetata de visine
Inghetata de punci (rom)
Inghetata de alune cu ciocolata

Cuvinte cheie
inghetata inghetata de casa inghetata cu iaurt

forditas gmail

Fagyasztott joghurtot és tejszínhabbal
Írta Elysian 2011-ben május 29
| Tovább

1

Kép

Fagyasztott joghurtot és tejszínhabbal

Elkészítési idő 30 perc
Alacsony komplexitású

Hozzávalók

1 liter joghurt
500 g porcukor
1 citrom
300 g tejföl
bogyók
Készítmény

Fagyasztott joghurtot és tejszínhabbal készül a következő: egy tálban keverjük össze a joghurtot, a cukrot, citromlevet, reszelt. Kell egy homogén tartalommal. Add tejszínt, keverjük össze, fel és le, és tegye jégkrém formákat.

Tudod hagy egy semleges, így az ízeket, de az extra ízt és vitaminokat is mix összetételét egy paszta készült gyümölcs vegyes halad. Kapsz finom.
Szerviz üzemmód

Ornam fagyasztott gyümölcs vagy gyümölcs öntettel és menta levelek. Dam jéghideg, és tudjuk szolgálni 3 óra után.
Egyéb ajánlott fagylalt receptek

Cherry fagylalt
Ice punch (rum)
Csokoládé mogyoró fagylalt

Kulcsszavak
fagyasztott joghurt fagylalt ház

 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
Vegetarianus toltelek
  2011-06-12 00:02:15, vasárnap
 
  http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-vegetariene/11403/drob-vegetarian/

Aceasta este o reteta de la matusa mea, vichy.mie una imi place f mult. mai jos e reteta propriu-zisa, e mult mai gustoasa asa.

2 legaturi ceapa verde cu tot cu cozi taiate subtirel,2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel taiate marunt, se pun intr-un castron, se sareaza, se adauga 1lingurita delikat, juma lingurita piper, juma lingurita condimente barbeque. se amesteca si se lasa la muiat.
se sparg 5 oua, se bat si se sareza.
se dau 3-4 cartofi mijlocii (cam250gr)pe razatoarea mica si se lasa la scurs.cartofii, scursi de zeama, se pun peste verdeata, se amesteca, se adauga 1lingura ulei si se amesteca.se adauga ouale iar se amesteca continutul.
se pune ulei intr-o tigaie, nu f mult, la incins. pe un alt ochi se pune la incins o plita(tabla).
se toarna compozitia in tigaie, in ulei incins, se niveleaza, se deslipeste cu lingura de pe margini, se pune tabla incinsa sub tigaie, se face focul mic spre potrivit.se coace 15 minute;se rastoarna pe o farfurie, se pune inapoi in tigaie cu partea de jos in sus si se mai coace 15minute. se rastoarna pe un platou. se serveste cu salata verde si lamaie.

Cum eu nu am tabla, o fac la cuptor,cu ventilator, la 175 de grade, cam 30 minute(o pun intr-un vas termorezistent,in care ampus un pic de ulei) cine vrea poate sa adauge in compozitie cascaval, salam, etc.
daca respect reteta intocmai, o mananc cu branza si ce legume gasesc sau masline, daca pun branza in reteta, o mananc cu iaurt amestecat cu un pic de usturoi, ulei de masline si lamaie.
Pt fetele care vor intreba de ce razatoarea mica si nu cea mare(am vazut intrebarea aceasta la reteta de coptura de cartofi a lui judy, daca nu ma-nsel,) deoarece in felul acesta nu se simte gustul de cartof (amidon). eu am incercat ambele variante: pe razatoarea mare, chiar daca cartoful e facut, are asa un gust nu stiu cum sa spun, de cartof crud. eu una prefer sa folosesc razatoarea mica.

a, cateoadata, daca nu am marar(se-ntampla des) si am in schimb leustean, pun din acesta, pt gust.

pofta buna, sper sa va placa!

poate ar merge si un pic de ardei rosu dat pe razatoare, asa pt culoare!!!ma gandeam azi, dupa ce-am facut-o. ramane pt data viitoare.
condimentele mele se limitaeza la sare si piper, iar azi am adaugat si nucsoara (noix de muscade).


gmail forditas


Ez a recept a nagynéném, szeretem f vichy.mie sokat. Az alábbiakban az aktuális recept, ez sokkal ízletesebb.

2 csokrok zöldhagyma minden farkú vékony, 2 csokrok kapor, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, tegyük egy tálba, sózzuk, adjunk hozzá 1lingurita Vegeta, fél teáskanál bors, fél teáskanál grill fűszer. keverjük össze, és hagyjuk ázni.
break 5 tojás, beat és sareza.
3-4 közepes burgonya kapnak (cam250gr) a kis reszelt, és hagyja , lecsapolták a lé, tedd át zöldek, keverjük össze, adjunk hozzá 1 kanal olajat és Add tojást és keverjük össze a tartalmát.
fel olajat egy serpenyőben, és nem f több meleg. más szemmel fogja találni a főzőlapra (lap).
összetétele öntött a serpenyőbe, forró olajban, leveled, hogy deslipeste a kanál szélei körül, helyezze a főzőlap alatt serpenyőben, alacsonyabb a hőt megfelelo.se sütjük 15 percig fejjel lefelé egy tányérra, tedd vissza pán az alulról felfelé és süssük 15 percig. fejjel lefelé egy tálra. Tálaljuk salátával és citrommal.

Amit nem fórumon, meg a sütő, a ventilátor 175 fok kb 30 perc (fel a sütés edényt, amely egy kis olajat ampus), aki akar felvehet összetétele sajt, szalámi, stb.
Ha tiszteletben recept pontosan, hogy edd meg a sajt és zöldség vagy olajbogyó, ha tesz sajtot a receptben, edd meg, joghurtos kevert egy kis fokhagymával, olívaolajjal és citrommal.
A lányok, akik csodálkoznak, hogy miért reszelt kicsi és nem jó (láttam ezt a kérdést a burgonya receptje coptura a Judy, ha I-nsel,), mert így nem érzi az ízét a burgonya (keményítő). Próbáltam egyszerre: egy nagy rácsos, akkor is, ha a burgonya elkészült, csak egy kis ízelítőt nem tudom, hogy is mondjam, a nyers burgonya. Inkább egy kis reszelt.

A kapor (gyakran előfordul), és helyette lestyán, hogy belőle, a íze.

Jó étvágyat, remélem tetszik!

Talán egy kissé piros paprika adta reszelt, így a színes! Gondolkodtam ma, miután én. marad a következő alkalommal.
Saját fűszereket a só és a bors limitaeza, és ma tettem hozzá szerecsendió (Noix a muscade).



 
 
0 komment , kategória:   Rec.leves-egytaletel,hideg  
Konyhai otletek
  2011-06-11 23:09:26, szombat
 
  hoxa-csorieva

1665. csorieva 2011-06-11 08:30
Konyhai Turpisságok. . . > 1.
> A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek
> olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra
> formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe.
> Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom,
> az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
>
> 2.
> A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így
> teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom
> (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc
> galuskájába is szórok.
>
> 3.
> Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
> végezzük, így biztos nem károsodik a forma.
>
> 4.
> A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát
> teszünk.
>
> 5.
> Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a
> bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.
>
> 6.
> Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben
>
> 7.
> Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
> A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag,
> zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló.
> A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor
> elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
> De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
>
> 8.
> Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,
> így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
>
> 9.
> A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés
> közben nem száradnak ki.
>
> 10.
> A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
> Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
>
> 11.
> Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a
> faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk,
> a húsok átveszik az aromás illatokat.
>
> 12.
> A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a
> héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá.
> Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
>
> 13.
> Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához,
> nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát.
> Nagyon szép színe lesz tőle.
>
> 14.
> A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget
> összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
>
> 15.
> A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,
> és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb. ),
> csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
>
> 16.
> A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró
> vízbe. Gyors és nem maszatolós.
>
> 17.
> Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd
> előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
>
> 18.
> Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű
> szövésű anyagban helyezem az üvegbe,
> így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.
>
> 19.
> Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel.
> Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem.
>
> 20.
> Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva
> szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
>
> 21.
> A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a
> kellemetlen szagokat.
>
> 22.
> A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz
> alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen
> ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem
> szárad ki.
>
> 23.
> Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el
> a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.
>
> 24.
> Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk
> (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas
> falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
>
> 25.
> Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg
> vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
> A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk
> a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
>
> 26.
> Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az
> égett részt: nem fog felhólyagosodni.
>
> 27.
> Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a
> hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:
> rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
> ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
>
> 28.
> Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük
> vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba,
> a legmagasabb fokozatra betesszük.
>
> 29.
> Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss
> leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le.
> Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót,
> ez tartósítani fogja.
> Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
>
> 30.
> Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
> Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,
> megfeketedik. (Szeletelve már nem. )
>
> 31.
> Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
> eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szivósodik.
>
> 32
> Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe
> tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
>
> 33.
> Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes
> kitölteni: amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a
> keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor
> már csak kirobbantani lehet plusz nem szaporodik fel a mosatlan sem.
>
> 34.
> Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel
> készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le,
> és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas
> ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,
> sokkal több palacsinta süthető belőle.
>
> 35.
> A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg
> vizet öntünk a főzőléhez.
>
> 36.
> A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy
> kis sört is öntünk.
>
> 37.
> Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan
> lecsusszan róla a méz!
>
> 38.
> A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen
> reszelhető.
>
> 39.
> A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
> módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
> szükség van.
>
> 40.
> Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz
> tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha
> megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól
> pakolhatók a fagyasztóban.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek kepekel-masoktol van/  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 723 db bejegyzés
Összes: 1362 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 50
  • e Hét: 50
  • e Hónap: 782
  • e Év: 83667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.