Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az Élet könyve
  2011-06-29 11:13:16, szerda
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrázó adatok: bolygónk remeg
  2011-06-29 11:03:09, szerda
 
 

Megrázó adatok: bolygónk a japán katasztrófa óta folyamatosan remeg

A napok rövidebbek lettek, a föld tengelye elmozdult, az Antarktiszon gleccserek szakadtak le: a japán földrengés nem csak az országot tolta közelebb Amerikához, de az egész földbolygót megrengette. A Spiegel tanulmánya:
Arra számítottak a japánok is, hogy földrengés lesz, de ilyen mértékűvel nem számolt senki. Az ország partjai előtt fut egy törésvonal, ahol az óceáni lemez az ázsiai kontinens alá csúszik be, körülbelül hetenként két milliméter sebességgel. A várt katasztrófa bekövetkezett március 11-én helyi idő szerint 14:46 perc 23 másodperckor: a tengerfenék kőzete nem bírta tovább a kontinens nyomását és eltört. A mérések kezdete óta ez volt a negyedik legnagyobb földrengés és hatása az egész bolygóra kiterjedt.

A rengés 129 kilométernyire indult a japán Szendai városától, ott keletkezett törés 32 kilométeres mélységben: a tengerfenék olyan gyorsan tört szét, mint egy gleccser. Három és fél percen keresztül haladt a törés a kőzetben. Végezetül a hasadék 400 kilométer hosszan húzódott egészen a tengerszinttől 60 kilométeres mélységig. A fent fekvő lemez 27 méterrel előrébb csúszott - tehát keletre - és hét métert felfelé. Ez egyike volt a legerősebb lemezmozgásoknak, amelyeket valaha is rögzítettek. A rengés az Egyesült Államok geológiai szolgálatának adatai szerint 9-es erősségű volt. Az ütközés olyan mennyiségű energiát szabadított fel, mint amennyit egy több száz méter átmérőjű meteorit becsapódása jelentett volna. Még a 376 kilométernyire fekvő Tokióban is omlottak össze épületek és remegtek a házak. Az Antarktiszon is megfigyelhető volt a hatás, a gleccserek gyorsabban szakadtak le, írta a New Scientist magazin hasábjain Jake Walter glaciológus. A méréseket azoknak a GPS készülékeknek a segítségével tudták elvégezni, amelyeket a gleccserekre telepítettek. A kontinenslemezek mozgása szokatlanul heves cunamikat váltott ki.

Az óriáshullámok a japánok számára további pusztítást jelentettek, de az óceán többi térsége megmenekült. A hullámok több száz kilométeres sebességgel rohantak Honshu partjai felé és néhány perccel keletkezésüket követően elérték a szárazföldet. A tengerfenék egyenetlenségei felfelé nyomták a hullámokat, míg azok a 15 méteres magasságot is elérték.

A cunamik jellegzetessége, hogy míg a hullámok a tenger felszínén haladnak, addig a cunamik egészen a tengerfenékről indulnak, az egész tenger mozgásban van, és ennek megfelelően nagyon sok vizet juttat a szárazföldre. Japán meredek partjai még inkább felkorbácsolták a vizet, kilométeres távolságban jutott be a tengervíz a szárazföldre.

Az óceáni térségben fekvő országok szerencséje az volt, hogy a cunami a japán partok melletti relatív sekély vizekben keletkezett, ezért túl kevés víz mozdult meg ahhoz, hogy máshol is pusztítson. Amikor a hullámok a mélyebb vizekre értek, akkor elvesztették magasságukat. A szigetek a formájuk miatt úszták meg a veszélyt, a vulkáni eredetű szárazföldek úgy állnak a tengerben, mint a ceruzák és nincs olyan talapzatuk, amin a hullámok megerősödhetnének. A cunamikat a nyílt tengeren ugyanis alig lehet észrevenni, a hajósok gyakran gyanútlanul haladnak át rajtuk. A Hawaii szigetek ezzel szemben hegyvonulatként magasodik az útban, ahol néhány méter magas cunamik okoztak csekély mértékű kárt.

Japánban 1200 GPS-állomás található, amelyek műholdon keresztül mutatják az ország helyzetét. Ezeket azért helyezték ki, mert a földmozgások előjelei lehetnek egy vulkánkitörésnek. Most ezek a szenzorok azt is jelzik, hogy milyen hatása volt a földrengésnek: Japán egycsapásra négy és fél méterrel közelebb került az Egyesült Államokhoz, de az ország nem egyforma mértékben csúszott. Délnyugaton csak kilenc millimétert haladt kelet felé, de a tengerfenéken a négy és fél méternél nagyobb mértékű is lehet az elcsúszás, csak ott nincs GPS, ami mérje.

A szárazföldi eszközök másféle mozgást is észleltek. Északkeleten Japán 75 centimétert süllyedt, amelynek végzetes következményei lehetnek, mert a cunamik így még mélyebben juthatnak be a szárazföld belsejébe.

A hatás nem csak az embereket érintette: a földgolyó még mindig remeg, mióta a földrengés megrázta - úgy leng, mint egy harang: az egész bolygó hat és fél perces időközökkel leng ki, derítették ki a bonni egyetemen. Az egész földön a talaj hullámzik, de csak néhány tizedmilliméternyit. Mivel az egész bolygó remeg, ezek óriási energiát keltenek. Ha az embereknek jobb lenne a füle, akkor hallanák az egész Földet morogni, de ezek a zajok tizenegy oktávval lejjebb vannak annál, amit az emberi fül észlelni képes. A Föld tengelye 17 centiméterrel mozdult el a NASA szerint. A rengés szinte megcsavarta a bolygót és ezzel megrövidült a nappalok hossza. Bár ennek a mértéke igen csekély, de a számítások szerint volt olyan időszak, amikor egy nap 23 óráig tartott.

A kutatókat megrázták a történtek, úgy vélték, hogy ilyesmi sohasem történhet. 9-es erősségű földrengés Japán partjai előtt szerintük sohasem következhetett volna be:

- Ehhez hasonló nyomokat sem a tengerfenéken, sem a szárazföldön nem találtak. Az elmúlt évszázadokban nem volt olyan rengés, ami ilyen erős lett volna, a cunamik ellen pedig méteres magasságú falakat építettek, amelyek Japán észak-keleti részét veszik körbe.

- A tektonikus lemezek ütközésének módja is egy mega-rengés ellen szólt: Az óceáni lemez szokatlanul meredeken csúszik az ázsiai kontinens alá. Ez azért van így, mert a kőzet nagyon régi, hideg és nehéz, ezért az elmélet szerint kevésbé erősen súrlódnak egymáson, és nem is renghet olyan sűrűn. Az élet rácáfolt erre, a cunami a falak felett pedig egyszerűen átcsapott.

Most a kutatóknak be kellett ismerniük, hogy az elméleteik tévesek voltak és azt is, hogy nem vették figyelembe a veszélyre figyelmeztető jeleket. A lemezek kora miatti feltételes biztonságot a 2004 karácsonykor Szumátrán történt cunami és földrengés már meg kellett volna, hogy cáfolja, ismerte el Emile Okal, az Evangston egyetem geofizikusa. Ráadásul Japán észak-keleti része egyre inkább meghajlott, és a keletkező nyomás levezetésére csak egy igen erős földrengés lehetett képes. Okal szerint a történtek figyelmeztetésként kell, hogy szolgáljanak más régióknak is: Tonga és a Karib térség észak-keleti része hasonlókkal kell, hogy szembenézzen.

Minél pontosabban vizsgálják a kutatók az altalajt, annál több katasztrófa nyomára lesznek figyelmesek. Japán észak-keleti részén volt már néhány cunami, erről árulkodnak a történelmi feljegyzések és a geológiai térképek is, de épp a legsúlyosabbról feledkezett el mindenki.

2001-ben Koji Minoura, a szendaji egyetem geológusa felfedezte, hogy a most érintett régiót 869-ben egy mega-cunami árasztotta el. Mivel az esemény olyan régen történt, írta Minoura, ,,egy nagy cunami valószínűsége egyértelműen magas". A prognózis döbbenetesen pontos volt, de a tanulmány csak most, a történtek után lett híres.

Spiegel
2011.03.20. 06:30
http://atv.hu/kulfold/20110319_megrazo_adatok_bolygonk_a_japan_katasztrofa_ota_fo lyamatosan_remeg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Napszélből való részesülés
  2011-06-29 10:26:20, szerda
 
 

Hathorok on 02/16/2011 02:30 by Izabella
A HATHOROK FÖLDI ÜZENETE
Tom Kenyon által
Angolról forditotta: Sári Izabella
Az eredeti szöveg A Hathor Planetary Message a www.tomkenyon.com weboldalon található.

A Napszélböl való Részesülés


Ez az üzenet a KA testtel (ösi Egyiptomi Alchemiai kifejezés) foglalkozik, és azt vitatja meg, hogyan tudjátok alkalmazni ezt az egyedülálló energia-testet, hogy magatokhoz vonzzátok a felerösödött Nap tevékenység felemelkedési-energiáit. Azok számára, akiknek ismeretlen a KA
- a KA test az egy láthatatlan második testetek, azonos méretü és formájú a fizikai testettel. Ez az energia test körülveszi és át is hatja a fizikai testet. Néhány szóhasználatban a KA testet éteri másunknak vagy spirituális iker testünknek is szokták nevezni. A KA hasonló tulajdonságokkal bir mint egyes hagyományokban a Chi test (Taoizmus) és a prána test vagy éteri test bizonyos jóga tanokban. Természetéböl eredöen a KA test képes magához vonzzani és a fizikai testbe juttatni azokat a jótékony energiákat, melyek felgyorsitják az egyén spirituális fejlödését. -
Az Üzenet:
Most a bolygó változásainak egy sokkal illékonyabb idöszakába léptek.
Napotok, Naprendszeretek szoláris csillaga megnöveli energetikai lehetöségeit, és belép a napkitörések meg a mágneses viharok egy felgyorsult illékonyságú periódusába. Mig ezek az események komoly gondokat fognak okozni nektek a telekommunikációban és az éghajlati viszonyokra vonatkozóan, ugyanakkor egy hatalmas evolúciós lehetöség is rejlik ezekben a nap tevékenységekben, amit meg szeretnénk vitatni veletek.
Akárcsak nektek, a Napnak is van éteri teste, a szoláris KA, ha úgy akarjátok. A Nap éteri testének terjedelme mérföldek millióival haladja meg önmagának a Napnak a határait. Földetek jócskán benne van az éteri nap aura mezejében, és amikor a napkitörések meg a nap szelek feltöltött részecskéket sodornak keresztül vidékeiteken, azok hatással vannak rátok fizikailag, de ugyanakkor éterileg is hatnak rátok. Valójában, ezek a feltöltött részecskék melyek kihivást jelentenek fizikai dimenziótok számára, egy fajta táplálék KA azaz saját éteri testeteknek.
Értelmi hozzáállásotok és érzelmi/vibrációs állapototok az ami meghatározza, hogy ezek a szoláris részecskék a lelki táplálék és az evolúció vagy a bosszúság és a visszafejlödés forrásai lesznek.
Ebben az üzenetben nincs szándékunkban azt a sok fizikai kihivást megvitatni veletek, amelyek a felerösödött nap tevékenység ebben az idöszakában merülnek fel számotokra, inkább azokra a dolgokra öszpontositunk amelyek segitségetekre lesznek, hogy az evolúció legnagyobb mértékében tudjatok élni a naprendszeretek Napjával történö események lehetöségeivel. Ahogy a Napból a nap tevékenységek ideje alatt tüz és foton energia kitörések történnek, ugyanúgy KA testekböl spirituális vagy interdimenzionális fény tör fel. Valójában, egy bizonyos szemszögböl nézve, a felerösödött nap tevékenység megegyezik a saját személyes KA testetek felerösödött tevékenységével.
Néhány dolgot ajállunk ez az evolúciós katalizáló lehetöségeinek a kihasználására vonatkozóan. Ez a katalizáló amiröl beszélünk jóval túlterjed 2012-n és az általunk nap szélnek nevezett áramlással kapcsolatos. Ezek külömbözö foton és mágneses energia áramlatok, melyek Földeteken keresztül, illetve körülötte haladnak el. Megnyitva önmagatok az energia e külömbözö formáinak, és ezek beépitésével KA testetekbe, erösititek a KA-t és jelentösen felgyorsitjátok önmagatok felemelkedési folyamatát.
Ezen nap energiák növekedésével, növekedni fog a fizikai világotok illékonysága és bizonytalansága is, valamint az értelmi és érzelmi világotoké is. Az irracionalitás és az impulziv viselkedés gyakorisága növekedni fog. A valóság érzékelö funkcionálás és a memória szintén kihivásoknak lesz kitéve a nap tevékenységek felerösödött idöszakaiban.
Az elsö lépés ezen nap energiák tudatosságbeli felemelkedésetekre való felhasználásában, hogy megértsétek természetüklet, és ne tanúsitsatok ellenállást hatásainak.
Fontos megértenetek, hogy a fokozott nap tevékenység okozója ebben az idöszakban nem magából a Napból ered, hanem galaxisotok Nagy Központi Napjából. A Nagy Központi Napból Napotokba áramló fokozott katalizáló hatású energia az elsödleges oka ennek a rendkivüli nap tevékenységi idöszak evolúciós lehetöségeinek. Önmagát a Földet is mindez befolyásolja, föleg a Föld KA azaz éteri testén keresztül. Tehát, az elsö dolog amit meg kell értenetek, hogy nincs kibúvó ez az evoluciós katalizáló hatása alól. Akár tetszik ez nektek, akár nem, azért vagytok itt, hogy ezt a hullámot meglovagoljátok. Ezért az elsö lépés az az, hogy ne tanúsitsatok ellenállást azzal szemben ami elöttetek áll.
A második lépés, hogy öleljétek magatokhoz, és használjátok mester módra ezeket az energiákat - úgymond, a farkánál lovagoljátok meg a sárkányt. Ebben az esetben a sárkány magára a Napra vonatkozik, a farka pedig a nap szélre. Ebben az nidöszakban magasra emelkedhettek, ha bátorságot és módot találtok rá, hogy ezt megtegyétek.
A harmadik lépés a nap szél hasznositásában, hogy adjatok engedélyt ezen energiáknak KA testetek közvetlen befolyásolására azáltal, hogy behivjátok öket a sziveteken keresztül. Pontosabban, saját egyéni akaratotok által válasszátok, hogy a megbecsülés és a hála vibrációs harmóniájába léptek.
Fontos megértenetek, hogy miért sugalljuk ezt nektek. Mert nem fejezitek ki azon pillanatban nagyrabecsüléseteket és hálátokat az Univerzumnak a nap szelekért. Az a Ti választásotok lesz, hogy beléptek ezek a magas érzelmi állapotok egyikébe, mert ezek egy Energia Bevonzót teremtenek. Másképpen fogalmazva, ti gyakorlati okokból léptek majd be a nagyrabecsülés illetve a hála állapotába.
Ezek az érzelmi állapotok fokozzák KA testetek befogadó harmóniáját, ami aztán az egész KA testeteket egy befogadó örvénnyé alakitja át, amely magához vonzza a Nap foton és mágneses energiáit, sebesen felgyorsitva a vibrációs szintet KA azaz éteri testetekben.
Tehát, KA testeteken keresztül léptek be a felemelkedés folyamatába. Fölösleges is mondani, hogy nagyon sok ösvénye és módja van annak, hogy elinduljatok a létrán ami felfelé vezet a tudatosság magasabb állapotába, de tekintet nélkül arra, hogy miként teszitek azt, melyik spirituális vonalon haladva éritek azt el, az alap a KA, a TI KA testetek.
Az Energia Bevonzó Megteremtése
Ezzel az egyszerü, de nagyon hatásos módszerrel tudatosságotokat második testetekbe azaz a KA-ba helyezitek át. Ez az energia testet azonos alakú és nagyságú mint a fizikai testetek, cak energia természetü, nem hús-vérböl áll. Áthatja testetek minden területét, minden sejtjét a KA testen belül. Azonkivül, KA testeteknek magas szintü a szubtilis energiákat befogadó képessége, föleg vonatkozik ez a fény bármilyen formájára, a feltöltött foton és mágneses energiákra amelyeket a nap szél tartalmaz.
Amint éber tudatosságotok a KA-ban helyezkedik el, akkor tudatosan és szándékosan a hála illetve a nagyrabecsülés érzelmi - állapotát hozzátok létre az egyéni akaratotok által. Ez a KA harmóniáját magasabb vibrációs szintre váltja át, ezáltal az szükségszerüen Energia Bevonzóvá válik.
Amit folyamatosan a nagyrabecsülés illetve hála érzelmi harmóniájában tartjátok magatokat, vegyétek tudomásul, hogy akkor belemerültök a nap szél foton és szubtilis energiáiba. Olyankor szó szerint fürödtök ezekben az energiákban, akár tudatában vagytok ennek, akár nem. Amikor ezt a tudatosságot a nagyrabecsülés illetve a hála érzelmi állapotával együtt fenntartjátok, KA-tok automatikusan magába vonza a nap szél felemelkedést-fokozó energiáit.
Töltsetek annyi idöt amennyit csak tudtok ebben a magasan befogadó képes állapotban, részesülve a nap szélböl, és engedélyt adva a KA-nak ezek az eröteljes, átalakitó és felemelö energiák befogadására.
Nagyon sokat nyerhettek a nap szélböl, ha sürün és rendszeresen alkalmazzátok ezt az egyszerü módszert.
A Belsö Kristály Palota Meditáció
Továbbá, azt is ajáljuk, hogy idönként, de rendszeresen kisérletezzetek a hang meditációval amit elözöleg adtunk nektek, s a cime a Belsö Kristály Palota. ( A “Link" a meditáció útmutatásaihoz és a hanganyaghoz az üzenet végén található.)
Összefoglaló
Ahogy mi látjuk a valószinü jövötöket, ti együttesen és mindannyian egy hatalmas vihar elött álltok. Ez a förgeteg a Kozmosz szive közepéböl születik és nem kevesebb mint a hatalmas változás elöhirnöke. Ne féljetek az intenzitásától. Öleljétek magatokhoz és lovagoljátok meg a saját tudatosságotok csúcsáig. Ezt cselekedve önmagatok és egymás fényévé váltok.
A Hathorok
2011 január 3
(Az információt 2011 január 3-án adták és 2011 január 27-én let közzétéve.)
http://tomkenyon.com/sound-gifts/ Crystal Pallace Within (hogy megkapd magát a hanganyagot klikkelj rá az utolsó mondatra ami ugy kezdödik, hogy I agree, vagyis beleegyezel a szerzöjogi feltételekbe. Erre ráklikkelve kinyilik a következö ablak ahol a Belsö Kristály Palota hang meditáció van! - a forditó megjegyzése)
Tom Gondolatai és Megfigyelései
Az üzenet központi bökkenöje a Hathorok módszere az Energia Bevonzó Megteremtésére. Sokszor és többszörös helyzetekben dolgozva a módszerrel, öszintén mondhatom, hogy a javunkra szolgál. És nagyon megéri azok figyelmét akik a felemelkedés energiáival kivánnak kisérletezni, föleg az ilyen optimális idökben mint a felgyorsitott evolúció mostani ideje, a nap szél által.
Az egyik gyönyörüsége ennek az egyszerü mégis elegáns módszernek, hogy gyorsan haladva épiti fel a KA-t, és minden hókusz-pókusz nélkül megtehetö, ami azt jelenti, hogy pár percen belül elérhetö minden elözetes nélkül. De van itt néhány elengedhetetlenül fontos átmeneti szakasz a módszerben, amit azt hiszem hasznosnak bizonyulna tovább taglalni.
Egy kis óvatosságot tanácsolok
Mielött folytatnánk úgy érzem, jó lenne itt egy kicsit óvatosnak lenni. Ez nem a tétlen különcködök módszere. A KA test extra energiával való feltöltése az eröteljes és mélyreható vállalkozás, melybe (véleményem szerint) nem kellene belekezdeni meggondolatlanul.
Az egyik oka ennek az, hogy amikor a KA energizálódik, markánsan megnö annak valószinüsége, hogy a fizikai valóságot illuzórikusnak tapasztaljátok.
Például, összejöveteleken a Módszer (Az Energia Bevonzó Megteremtése) kivételesen eröteljes alkalmazása után, gyakran (bár nem mindég) ugyanolyan élénken valósnak tapasztalom KA testem mint fizikai testemet. Az ilyen alkalmakkor tudatában vagyok fizikai környezetemnek mint máskor (az öt érzékszerv által), de az szürreális árnyalatú minöséget nyer, és néha az a halvány benyomásom támad, hogy két testben vagyok egyidejüleg - fizikai és KA testemben.
Ez ténylegesen egyike a figyelem elsödleges váltásának ami megtörténhet, amikor a KA-val dolgozunk. És azt hiszem jól tenneétek, ha ennek a lehetöségnek tudatában lennétek. Azaz, amikor/ha a helyzet úgy alakul, ne azt gondoljátok, hogy veszititek a valóságot felfogó képességetek (magyarul a józan eszetek - a forditó megjegyzése) - ezért részletezem ezt a tételt.
Azt hiszem modhajuk úgy, hogy ha gyakoroljátok a Módszert, fizikai valóságotokat végül új módon fogjátok érzékelni - föleg amikor KA testetek eléri a kritikus tömeget. A kritikus tömeg alatt azt a pillanatot értem, amikor KA testetek olyan mértékben feltöltödik, hogy befolyásolja valóság érzékelésetek.
Ezekben a pillanatokban tapasztalhatjátok, és valószinüleg fogjátok is tapasztalni a világot az öt érzékszerven keresztül, de átláthattok a Maya-n azaz az érzékelés és az érzékelt világ illúzióján. Ez mulatságos, felviditó és örömteljes lehet, de egész nyiltan szólva meglehetösen összezavaró is lehet.
Ténylegesen, a KA feltöltése amint már elöbb is emlitettem, azt a furcsa érzékelést eredményezheti, hogy két testetek van egyidejüleg - egy fizikai és egy energetikai. Ez tulajdonképpen a haladás jele KA testetek fejlödésére vonatkozóan, de mentális kihivást jelenthet, ha nem vagytok felkészülve rá.
A világ illúzió voltát való meglátás által okozott mentális diszorientációt nem lenne szabad alábecsülni, föleg hogyha intellektuálisan és filozófiai tudásotokkal nem vagytok felkészülve az effajta érzékelésre.
És ez természetesen elvezetett bennünket a filozófiai rejtvényhez - a világ valós vagy csak illúzió, amit a quantum birodalom szubatomi részecskéinek cikázásuk által mozgásba hozott tánca üz velünk? Számomra a világ mindkettö, valós is és valótlan is. És ami meghatározza az érzékelésünket, az attól függ, hogy mi történik az agyunkban, és ez esetben attól is, hogy mi történik a KA-ban azaz éteri iker testünkben.
Az Erkölcsi Határok Niyama-ja
Én személyesen úgy érzem, hogy bárki aki azt válassza, hogy feltölti KA testét a felemelkedés-energiákkal, szükségszerüen egyéni erkölcsi nézete filozófiai alátámasztást igényel, nevezetesen, hogy mi mindent enged meg önmagának, s mi mindent nem.
Ennek oka az, hogy amint a KA energizálttá válik, az értelmi/spirituális erö bizonyos tipusai természetesen merülnek fel. Nagyon fontos azt is megérteni (véleményem szerint), hogy idönként tudatosságotok élet-negativitású aszpektusai is felmerülhetnek. Ez az eredendöen kellemetlen helyzet (nevezetesen, az alázatos tudatosulása annak, hogy bennsötökben valami negativ is létezik) tulajdonképpen egy alkalom a nagyobb önmagatokba-látásra, hogyha azt válasszátok, hogy magatokhoz ölelitek az ön-tudatosságot az ön-tudatlanság helyett.
Nagyon egyszerüen, a Határok Niyama-ja a viselkedési határok megszabása által segit, akár kifelé nyitva (úgy értem a külsö világ felé) vagy szubtilisen (úgy értem a belsö világ felé).
Azt nektek kell meghatároznotok, milyen erkölcsi határokat választatok. Azomban, azok számára akik nem sokat gondolkodtak erröl, egy egyszerü és nagyon hasznos niyama-t ajállok fel:
,,Arra törekszem, hogy ne ártsak önmagamnak és másoknak sem!"
Azáltal, hogy az ártalmatlanságra törekedtek önmagatok és mások irányában, egy mentális ösvényt teremtetek, amely segitséget nyújt majd önmagatok és mások számára is, amint elindultok saját tudatosságotok létráján felfelé a létezés magasabb szintjeire.
De ... hogyha nem vagytok hajlandóak vagy képtelenek vagytok magatokévá tenni a viselkedés ezen egyszerü határait, vagy bármelyik niyama-t amit választatok, akkor melegen ajállom, hogy tartsátok magatokat távol KA testetek felépitésének ettöl a módszerétöl.
Gyakorlati Szuggesztiók
A Hathorok szerint minden élölényre hatással lesz a nap szél, akár megnyitják magukat az energiáknak, akár nem. Sokak számára ezek az energiák lehúzóak, örjitöek és nehezen kezelhetöek lesznek. Mások viszont ugyanezeket az energiákat a felemelkedésre és a felemelkedett tudatosság árnyalati szintjein való felfelé haladásra használják majd fel.
A felemelkedési folyamatnak nagyon sok fokozata illetve minöségi szintje van, és hogyha nem olvastátok még el a Hathorok üzenetét melynek cime The Art of Jumping Timeliness azaz Az Idötlenségbe Ugrás Müvészete, akkor figyelmetekbe ajállom annak olvasását. Abban magyarázatot kaptok a felemelkedés alap konceptusáról és, hogyan kezdjetek hozzá. A Hathor Archivumban találjátok meg a weboldalalunkon. (www.tomkenyon.com)
Hogyha készek vagytok tudatosságotok rapid kiterjedésére és KA testetek aktiválására, amit ez a módszer hoz el számotokra, akkor van néhány gyakorlati javaslatom.
Élöször is találjátok meg az egyensúly pontotokat. A Módszer alkalmazása közben meg fogjátok találni saját egyéni komfort zónátokat vagyis kényelmi tereteket, ami azt jelenti, hogy mennyi megnövekedett energiát tudtok KA testetekben elviselni. Amint rendszeresen folytatjátok a Módszer alkalmazását egyre több energiát lesztek képesek kezelni. De úgymond, ne toljátok a folyót (magyarul ne feszitsétek túl a húrt - a forditó megjegyzése). Legyetek gyengédek magatokhoz és legyetek mérsékeltek.
A Módszer Átmeneti Szakaszai
Három alapvetö szakasza van ennek a technikának.
Elsö Szakasz
Helyezd át tudatosságod a KA-ba vagyis spirituális iker testedbe, illetve éteri másodba ahogy a KA-t még nevezni szokták. Mivel a KA ugyanolyan méretü és alakú mint a fizikai testetek, bennsötöket teljes egészében áthatja ez az energia test.
Második Szakasz
Amint figyelmeteket az egész KA testetekre összpontositjátok (tetötöl talpig), váltsátok át érzelmeiteket a nagyrabecsülés és a hála harmóniájára. Ezt úgy teszitek, hogy egyszerüen emlékeztek a nagyrabecsülés és a hála érzésére. Ez megteremti az Energia Bevonzó létrehozásához szükséges harmóniát. Ez az érzelmi tónus elengedhetetlenül szükséges az Energia Bevonzó megteremtéséhez, ahogy azt a Hathorok elmondták üzenetükben.
Harmadik Szakasz
Folytassátok mentális tudatosságotok összpontositását KA testetekre, s ezzel egyidejüleg tartsátok a nagyrabecsülés illetve a hála harmóniáját, s közben tudatosodjon bennetek, hogy a foton és mágneses energiák tengerében vagytok. Bele merültök a nap szélbe anélkül, hogy bármit is tennetek kellene. Amikor már sikeresen tartjátok ezt a koncepciót, egyidejüleg figyelmetekkel KA testetekben és tartjátok a nagyrabecsülés illetve hála harmóniáját, KA testetek automatikusan elkezdi bevonzani a nap szél felemelkedést-felgyorsitó energiáit.
Ez a szakasz bonyolult lehet a kezdök számára, mivel a nap szél foton és mágneses energiáinak jelenléte nem érzékelhetö az öt érzékszerv által. Ezek az energiák túl szubtilisak ahhoz, hogy az erzékszervek által észlelhetök legyenek. Azomban, a KA test képes, és fogja is észlelni öket, söt be is vonza magába, egy biológiai metaforával élve, nagyon hasonlóan mint ahogy a növény észleli a viz jelenlétét és magába szivja a vizet szükség szerint.
Ismételten, minden személy egyedi módon érzékeli a fizikai világot és a tudatosság szubtilis világait. Az Energia Bevonzó megteremtésével együtt járó felfedezö folyamat része, hogy megismerjétek miként jelenitik meg önmagukat számotokra ezek a szubtilis foton és mágneses energiák. Amint folyamatosan alkalmazzátok a Módszert, egyre jobban megismeritek és hozzászoktok, hogy ti személyesen hogyan tapasztaljátok ezeket az egyedi szubtilis energiákat.
A Tudatosság és Gyógyitás Kisérlet
Az egyik lenyügözö dolog ezzel a KA testbe energiát bevonzó módszerrel kapcsolatban az, hogy felhasználható a gyógyitó és átalakitó energiák fizikai testbe küldésére is.
Mivel a KA keresztül-kassul áthatja a fizikai test minden porcikáját, nincs szövet, szerv vagy rendszer ami a KA-n kivül lenne. Ennek eredményeként, lehetséges bevonzani a nap szélböl a felemelkedés energiákat nem csak a KA testbe, hanem a fizikai testbe is. Ez természetesen egy elméleti megállapitás aminek be kell majd bizonyitani igaz vagy hamis voltát a közvetlen tapasztalás - a ti tapasztalásotok által.
Ezt az alkalmazását a Módszernek (az Energia Bevonzó Megteremtésének) én A Tudatosság és Gyógyitás Kisérletének nevezem, mert mindannyian megtaláljuk majd a saját, egyedi módunkat, amiként a Módszer gyógyitó lehetöségeit alkalmazzuk. Feltehetöen néhány dolog amit megfigyeltem, ily módon alkalmazva a Módszert önmagamon, mások számára is hasznosnak bizonyul.
A saját, egyéni tapasztalásom, hogy miután bevonzom a nap szél energiáit a KA-ba és hagyom egy ideig, hogy KA testem feltöltse önmagát, figyelmemet áthelyezem a testem bármelyik gyógyulásra szoruló területére. Mivel az energia követi a tudatopsságot a szubtilis energiák KA testemböl oda vándorolnak ahol figyelmem összpontosul.
Ez nem koncentrálás, ismétlem, nem koncentrálás. Ez olyan könnyü mint a lélegzet vétel, vagy felemelni egy tollat. A szubtilis energiák KA testetekben eröfeszités nélkül mozognak bárhová a testetekben ahová a figyelmeteket vonjátok - ha megengeditek a mozgást.
Amint a szubtilis energiák árama átáramlik a KA-ból testem ,,támogatást" vagy ,,gyógyitást" igényelö területére, érzem azok a részek szöveteit valamiként energizálódni, bár meglehetösen kisebb intenzitással, mint amikor a KA energizálódik a nap szél által az Energia Bevonzó útján. Számomra, sejtjeim energizálása úgy mutatkozik meg mint fizikai érzékelés, amely vagy kellemes és/vagy energizáló azon a részen ahol figyelmem összpontosul. Néha az interdimenzionális érzékelés külömbözö megjelenése is ott van, mint a fény és néha még mint belsö (vagyis lelki) hang is.
Hogyha azt válasszátok, hogy a lehetöségek ezen birodalmát kutatjátok, kétségen kivül meg fogjátok ismerni miként tapasztaljátok a gyógyitás szubtilis energiáit, amint beáramlanak fizikai testetekbe a KA-ból.
Egy dologra azomban oda kell figyelnetek, a KA-ból átáramló gyógyitó és átalakitó energiák rezgés szintje gyorsabb a fizikai testhez viszonyitva. Ennek következtében úgy találhatjátok, hogy egy fajta lelki-spirituális méregtelenités veszi kezdetét, ha sok az energetikai-dugulás a szervben vagy a testrészen ahová összpontositatok.
Mindenestre bizonyos, hogy lehetséges gyógyitó és átalakitó energiát küldeni a KA-ból a fizikai test részeibe minden kellemetlen reakció nélkül. Azomban, ha kellemetlenséget tapasztaltok, föleg értelmi/érzelmi fajtát, akkor jó lenne elolvasnotok egyik régebben irt cikkemet, amelynek a cime Psycho-spiritual Detoxification: Thoughts and Observations azaz Pszicho-spirituális Méregtelenités: Gondolatok és Megfigyelések; a weboldal Articles részében találjátok meg.
A másik javaslatom, igyatok vizet ha kivételesen erös visszahatást tapasztaltok fizikai testetekben a Tudatosság és Gyógyitás Kisérlet után.
Befejezö Gondolatok
Azt javasolom, hogy kezdetben rövid ideig kisérletezzetek a Módszerrel; csak hozzátok létre önmagát az Energia Bevonzót ahogy azt a Hathorok elmondták. Találjatok idöt és helyet, ahol nem zavarnak meg benneteket. Öttöl tiz perc kezdetben böven elég. Miután feltöltöttétek a KA-t, töltsetek néhány percet a KA, a fizikai testetek és közvetlen környezetetek érzékelésével, ahogy az megjeleniti önmagát az öt érzékszervetek által. Ez az érzékelése a KA-nak, a fizikai testeteknek és a környezeteteknek, segitséget nyújt majd a feltöltött energiák hatékonyabb integrálásában. Ne feledjétek, a KA valósága nem gáncsolja el a fizikai világ vagy a fizikai test valóságát. A KA a fizikai fokozása, ténylegesen a tudatosság egy másik dimenziója.
Az teljesen egyéni döntés részetekröl, hogy mennyi ideig és milyen gyakran alkalmazzátok a Módszert. Amellett, kezdjétek el kiváncsisággal, és azt hiszem az egyik legfontosabb dolog, hogy leljétek örömötök az Enmergia Bevonzó megteremtésében. Végtére is mint teremtö, nem azt szeretnétek, hogy az öröm része legyen annak amit megteremtetek?
Szerzöjogi Közlemény: ©2011 Tom Kenyon minden jog fenntartva. Másolatok készithetök erröl az üzenetröl és átadhatók bárkinek, mindaddig mig semmilyen módon nem módositjátok, nem fizettetitek meg, feltüntetitek a szerzö nevét és ezt a szerzöjogi közleményt.
www.tomkenyon.com

 
 
0 komment , kategória:  Hathorok üzenetei  
A Föld mágneses terét tanulm..
  2011-06-29 10:15:19, szerda
 
 
Négy orosz műhold tanulmányozza a Föld mágneses terét

A Föld magnetoszférája bonyolult és dinamikusan mozgó környezet, és minél több helyről tanulmányozzák, annál inkább érthetővé válik, hogyan változik időben és térben. "Ez a Földet körülölelő terület nagyon fontos, a kozmikus időjárás konyhájának is nevezik. Az ionoszféra alsó részében található hideg plazma, valamint a magnetoszférában és az ionoszféra felső részében lévő meleg plazma egymással kölcsönhatásban áll" - magyarázta a tudós az Interfax orosz hírügynökségnek.
A négy orosz műhold két pályán mozog majd a Föld körül, élettartamukat öt évre becsülik. A nemzetközi összefogással megvalósuló Rezonansz programnak az a különlegessége, hogy a szputnyikok pályáját úgy határozzák meg, hogy azon mozogva a műholdak hosszú ideig tartózkodhatnak a mágneses mező ilyen vagy olyan erővonalának közelében. A belső magnetoszférában az elektronok és a protonok a mágneses mező erővonalaihoz kapcsolódnak, így a röppályának köszönhetően a műholdak hosszú ideig figyelhetik a részecskék viselkedését.
A tudományos kutatásnak része lesz úgy a plazma paramétereinek passzív tanulmányozása, mint aktív kísérletek földi műszerek segítségével. A bonyolult antennarendszerrel felszerelt szputnyikokat az elektromágneses mezők és a plazmarészecskék mérését szolgáló hagyományos, illetve a projekt keretén belül létrehozott, a kijelölt tudományos feladat elvégzése alkalmas műszerekkel is ellátják. A plazma paramétereinek nagy pontosságú és gyors méréséhez nagyméretű szondák szükségesek, amelyeket azonban nem könnyű beépíteni a kicsinyke műholdakba.
A mágneses tér védi a földi élővilágot a világűrből érkező sugárzások ellen, e nélkül nem létezne élet. A Föld mágneses mezője azonban folyamatosan gyengül, amit számos tudós egy közelgő pólusváltásnak tulajdonít. Póluscsere átlagosan 250-300 ezer évente történik a Földön, ám a két pólusváltás között eltelt idő széles sávban mozog. A geológiai bizonyítékok szerint a Földön utoljára 750 ezer évvel ezelőtt következett be, így bármikor megtörténhet ismét. A változás néhány ezer év alatt zajlik le.

MTI


 
 
0 komment , kategória:  Érdekes történetek  
Szentlélek keresztségről
  2011-06-11 20:47:00, szombat
 
 

Röviden a Szentlélek-keresztségről

A Szentlélek-keresztség kifejezést a XX. századdal egyidős, ,,karizmatikus megújulás" nevű mozgalom tette ismertté az egyházban. A megújulás a katolikus egyházat a II. Vatikáni Zsinat után, 1967-ben érte el. Addig a Szentlélek-keresztség mint önálló terminus a katolikus szóhasználatban ismeretlen volt.

Ugyanakkor tudni kell, hogy a Szentlélekben való megkeresztelkedés fogalma nem új keletű. Előfordul magában az Újszövetségben, mind az evangéliumokban (Lk 3,16, Jn 1,33), mind az Apostolok Cselekedeteiben (1,5). Tehát alaptalan a karizmatikusok ellen az a vád, hogy új kifejezést vezettek be. Csupán visszatértek egy feledésbe ment biblikus kifejezéshez. A kérdés ilyenformán nem az, hogy maga a kifejezés helyénvaló-e (lévén kinyilatkoztatott), hanem az, hogy teológiailag, pasztorális szempontok alapján indokolt-e a felelevenítése.

Először is nézzük, milyen ellenérzéseket kelt a Szentlélek-keresztség kifejezés! A keresztség, keresztelni szavak a magyar nyelvben egyértelműen egy bizonyos fogalmat jelölnek, mégpedig az egyház hét szentsége közül az elsőt. Más közhasználatú jelentésről nem beszélhetünk. Használatosak ugyan hajók megkeresztelése és a katonák tűzkeresztsége kifejezések is, de ezek csupán metaforák; alapjuk a beavatás, illetve a névadás. Teológiai értelemben a keresztség szónak nincs másodlagos, a szentségtantól függetleníthető jelentése.

Pontosan ezért az ember, ha a Szentlélek-keresztség kifejezést hallja, óhatatlanul szentség-kiszolgáltatásra asszociál. A katolikus reflexió pedig zavartan vagy felháborodva teszi hozzá, hogy az egyházban a szentségek száma hét, nincs helye nyolcadik szentségnek, tehát a Szentlélek-keresztség fogalma elvetendő. Vegyük azonban észre, hogy ez nem fogalmi, hanem pusztán szóhasználati konfliktus. A magyar nyelv a szentség kiszolgáltatásának egy járulékos eleméből (a homlok kereszt-alakban történő megkenéséből) keresztelésnek nevezte el azt a szertartást, amelyre gyakorlatilag minden európai nyelv megőrizte a görög baptidzein igét. Ennek pedig - természetesen - semmi köze nincs sem a ,,kereszt" (sztaurosz), sem a ,,keresztény" (khrisztianosz) szavakhoz, hiszen jelentése: bemeríteni.

A vízbe való alámerítés ősi vallási szimbólum. Ismert a keleti vallásokban is (pl. hinduizmus), de ismert volt a Jézus-korabeli zsidóság körében is. A vízfürdő a megtisztulást, esetleg a meghalást és újjászületést szimbolizálta. E jelet alkalmazta János is, a Messiás előfutára, amikor a hozzá térő bűnbánókat bemerítette a Jordán vizébe. Amit ő csinált, annak semmi köze nem volt ahhoz, amit a teológia a keresztség szentségének nevez. Ez utóbbit Jézus maga alapította, s a katolikus hit szerint nem csupán jelképe a bűnbánatnak, nemcsak a megtisztulás utáni óhajt fejezi ki, hanem valóságosan is közvetíti Isten kegyelmét, és ténylegesen eszközli az újjászületést.

A keresztség szentségének kiszolgáltatása kezdettől fogva elvált a hagyományos bemerítkezési rítustól. Az eredeti szertartás ,,élő vízben" (azaz folyóban) történő megmártás volt, de a tömeges megtérések, főleg, ha ezek sivatagos vagy félsivatagos helyen történtek, erre nem adtak lehetőséget. Az élő vizet hamar felváltotta a medence, és már az első század végi Didakhéból tudomást szerezhetünk a vízzel való leöntés vagy meghintés szokásáról. A judaista ritualizmuson túllépő teológia gyorsan felismerte, hogy a vízzel való érintkezés csupán jel, amelynek konkrét módja nem érinti a szentség-kiszolgáltatás lényegét.

Ettől függetlenül a Biblia szövege változatlan maradt, és az azt idéző szóhasználat továbbra is bemerítésről beszélt. Mind a szentségre vonatkoztatva, mind arra a valamire, amit ma Szentlélek-keresztségnek hívunk.

De mi ez a valami? Nyilvánvaló, hogy semmi köze a szentségekhez, hiszen a szó jóval ősibb, mint akár a kezdetleges szentségtanok. A kifejezés megértéséhez az eredeti jelentést kell segítségül hívni: megmerítkezés a Szentlélekben. Ezt jövendöli meg János: aki utána jön, az Szentlélekbe és tűzbe meríti be a megtérőket. De mit jelent a Szentlélekben való megmerítkezés? Lehet-e azt, akár csak analóg értelemben is, szentségnek tekinteni?

A szentségek látható (és hallható) jelek, szertartások, amelyek - a jézusi alapítás folytán - nemcsak jelzik, hanem közvetítik is a jelzett kegyelmet. Valaki kiszolgáltatja, más valaki pedig fölveszi őket. A Szentlélek-keresztségnél erről nincs szó. Nincs meghatározott szertartás, nincs kiszolgáltató. A Szentlélekkel való megrendítő találkozást, amelyet betöltekezéshez vagy megmerítkezéshez lehet leginkább hasonlítani, ki-ki személyesen éli át. Ez történhet egyedül vagy közösségben, szentség-kiszolgáltatás kapcsán vagy attól függetlenül.

Ez utóbbi kitételt érdemes közelebbről megvizsgálni. Az a folyamat, amelynek során a nem-keresztényből keresztény lesz, nyilvánvalóan ugyanaz, amióta kereszténységről beszélhetünk. E folyamat megvalósulása azonban az évszázadok során nagy változáson ment keresztül. A folyamat lényeges állomásait talán így lehetne csokorba szedni:

a) megtérés Jézushoz
b) vízkeresztség
c) apostoli kézfeltétel
d) Isten erejének és szeretetének személyes megtapasztalása
e) egyéni imaélet
f) bekapcsolódás az eukarisztikus közösségbe
g) részvétel a testvéri közösség mindennapi életében
h) az Evangélium hirdetése a nem hívők felé

Ha e fázisok bármelyike hiányzik, nem beszél(het)ünk teljes értékű kereszténységről. Megjegyzendő, hogy az Evangélium hirdetése sem fakultatív, hanem minden megbérmált kereszténynek alapvető küldetése. A különbség nem abban van hívő és hívő között, hogy kapott-e meghívást az evangeizációra, hanem abban, hogy e hivatását milyen módon kell gyakorolnia. (Gondoljunk Kis Szent Terézre, aki úgy vált a missziók védőszentjévé, hogy ki sem mozdult a kolostorból.)

Az ősegyházban a fázisok általában a fenti sorrendben követték egymást. Az ember egyszer csak - nyilván a kegyelem hatására - ráébredt bűnösségére, és az igehirdetés kapcsán felismerte, hogy Jézushoz kell térnie. A Jézusban való hit elég volt ahhoz, hogy az egyház részesítse őt a beavató szentségekben (keresztség, bérmálás). A beszámolók szerint ezzel okozati összefüggésben megtapasztalta Isten közelségét és részesült a Szentlélekben, amely látható jelekben nyilvánult meg (többnyire glosszolália, prófétálás). Az új hívő a Lélek erejében imádkozott mind magában, mind a közösségben; bekapcsolódott a liturgiába és általában a közösségi életbe, s ekképp megerősödve maga is Jézus tanújává vált.

A mai helyzet jelentősen más. A gyereket megkeresztelik (b), jobb esetben elkezd imádkozni (e), elsőáldozó lesz (f), néhány év múlva megbérmálják (c), és amíg más elfoglaltságok ettől el nem térítik, alkalmasint részt vesz a közösségi életben is (g). A felsorolásból három dolog maradt ki: a megtérés (a), a Isten személyes megtapasztalása (d) és az Evangélium hirdetése (h). A kimaradások oka különböző.

A megtérés onnantól kezdve nem szükségszerű velejárója a kereszténységnek, hogy annak idején államvallást csináltak belőle. Azelőtt kereszténnyé vált az ember. Azóta kereszténynek születik. A korábbi változás vagy megtörténik az emberrel, vagy sem.

Az evangelizációról a történelmi egyházakban a legtöbb hívő máig úgy gondolkodik, hogy az a pap dolga, a legtöbb pap pedig úgy, hogy az a másik pap dolga. Más megközelítésben a missziót úgy tekintik, hogy az csak ,,valahol messze" értelmezhető; a saját környezetben való közvetlen tanúságtétel ,,szektás" dolog.

Ez utóbbi nem csoda, hiszen amennyiben nem történt meg az ember egész lényét megragadó Isten-tapasztalás - a Szentlélekben való megmerítkezés -, addig egyszerűen nincs miről tanúságot tenni.

Másként is közelíthetünk a kérdéshez: amíg a keresztség a megtérés szentségi pecsétje kellene hogy legyen, addig a Szentlélek-keresztségnek mint személyes és egzisztenciális tapasztalatnak a bérmáláshoz kellene kapcsolódnia. A keresztség és megtérés szétválása értelemszerű: mivel a csecsemő képtelen tudatos döntést hozni, ezért a megtérés a csecsemőkereszteléskor elmarad. De vajon miért marad el (többnyire) a Szentlélek-keresztség bérmáláskor? Alapvetően azért, amit a dogmatika obex gratiae-nak, a kegyelem akadályának hív. Ilyen akadály elsősorban a megtérés hiánya. Amint láttuk, a pasztorális gyakorlatban a Jézus melletti tudatos döntés nélkül bérmálják meg a fiatalokat. A bérmálási felkészítés többnyire lexikális ismeretek elsajátítását jelenti, nem pedig személyes elköteleződést afelé, Aki e lexikális ismeretek tárgya. Amennyiben azonban a megtérés mégis megtörtént, a bérmálkozásra készülő felkészítéséből többnyire kimarad, hogy neki itt igenis van mire várnia: annyit tud, hogy innentől kezdve neki ,,nagykorú keresztényként" kell helytállnia az egyházban. S mivel a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéjéből, megfelelő katekézis hiányában még akkor sincs meg benne a nyitottság Isten közvetlen megtapasztalására, ha amúgy valóban igent mondott korábban Jézusnak. A Szentlélek pedig a legritkább esetben tesz erőszakot: nem teszi a csodát, ha az ember azt nem várja. (Ne feledjük: az apostolok konkrét ígéretbe kapaszkodva várták pünkösdöt: nagyon is számítottak rá, hogy ,,erő tölti el őket a magasságból".)

A legjobb esetben is tehát csupán megtért, szakramentalizált, de a Szentlélek-keresztség tapasztalatát nélkülöző emberek töltik meg a templomokat: mind a hajót, mind a szentélyt - hiszen a papságnak sem nélkülözhetetlen feltétele az isteni szeretet és hatalom személyes átélése. Így szorult a kereszténységben partvonal mögé az a valami, ami kezdetben a hívő egzisztencia, az egész egyház hajtóerejét adta. Nem tűnt el, megmaradt, de az aszkétika-misztika bölcs professzorai az Istennel való gyöngéd és hatalommal telített találkozást száműzték a kolostorok falai mögé, és az életszentség magasiskolája gyümölcsének tekintették. Ma jelekkel, csodákkal, próféciákkal és testi-lelki gyógyulásokkal csak a szentek életét olvasva találkozik a keresztény hívő, holott azoknak a hittankönyvek első lapjain kellene szerepelniük. Nem úgy, mint ami ,,valaha, másokkal" megesett, hanem mint ami élő és valóságos jelen idő; aminek ő nem szemlélője, hanem tevékeny szereplője.

A karizmatikus megújulásban ez a tapasztalat éledt fel. A hívők nyitott imájára Isten adta meg a választ azzal, hogy olyan közel jött hozzájuk, hogy arról álmodni sem mertek. Természetesen Isten közelsége sem tünteti el belőlünk maradéktalanul a bűnre való hajlamot és az emberi gyarlóságot, legalábbis evilági életünkben nem. Így a megtért és Szentlélek-keresztséget megtapasztalt emberek sem jobb emberek, mint társaik. Alkalmasint tapasztalatuk intenzitását könnyen úgy élik meg, mintha az (legalábbis részben) saját érdemük lenne. Így a karizmatikus közösségek gyakori gyermekbetegsége az elitizmus és a saját maguknak vindikált tévedhetetlenség. Ez tény, ha kínos is beismerni. Ugyanakkor tény az is, hogy Isten ajándékaként valami olyan kincset kapott vissza az egyház, amely nélkül lényegesen szegényebb volna. E kincset lehet jóra használni és rosszra használni, mint az atomenergiát.

E kincs a keresztény élet szerves része, akkor is, ha felismeri és néven nevezi az ember, és akkor is, ha nem. (Valószínűleg a középkori szentek nem voltak tisztában azzal, hogy misztikus tapasztalataik milyen biblikus és kegyelemtani alapokon állnak.) E kincset illik tehát mint önálló valóságot megnevezni; nyugodtan lehet - ha megfelelő tanítással társul - azzal a névvel illetni, amivel annak idején a szentírási könyvek sugalmazott szerzői illették. Szentlélekben való megmerítkezésnek - vagy éppen Szentlélek-keresztségnek.

(Birtalan Balázs)
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösddel kapcsolatos írások  
Látogatóimnak áldott Pünkösdöt
  2011-06-11 20:06:13, szombat
 
 

Minden kedves látogatónak kivánok Áldott Békés Pünkösdi Ünnepeket.

Link
 
 
1 komment , kategória:  Pünkösddel kapcsolatos írások  
A hónap mantrája -Pusztai O.
  2011-06-04 20:03:45, szombat
 
 

2011.06.02
2011. Június a Minden felismerése Önmagunkban

A hónap mantrája:
BELŐLEM INDUL - MI BENNEM ÉR VÉGET
ÁTFOGOM MAGAMBAN A VÉGTELENSÉGET!

Urunk ezt a hónapot az év fordulópontjának nevezi. Itt indul el az a folyamat, mely 3 hónapon át egymásba kapcsolódva készíti elő az ősszel Bennünk megnyilvánuló Reménység Fényútját.


Június:
Mint fent, úgy lent. Mint kint, úgy bent! A hónap felismerése: saját magunk vagyunk az egész Univerzum, ami által működünk, s mely általunk fejlődik. Nincs semmi egymás nélkül, mert minden Mindenben létezik. Isten ott van minden megnyilvánult és megnyilvánulatlan Létezésben, így Bennünk is, és minden általunk létrehozott dologban. Rajtunk áll, megőrizzük-e ezt a tisztaságot, vagy elfedjük kényszeres képzeteinkkel.
Hiába tagadunk bármit, abban éppúgy benne van, amit nem akarunk elismerni. Tükrei vagyunk magunknak és másoknak, s bár élethelyzeteink a Földön most másnak látszanak sorsunk útján, de végül mindannyian ugyanahhoz a célhoz érkezünk. Ez a felismerés, mely benső bizonyosságunkból születik, tudássá válik bennünk, hogy ebből a tudásból kiindulva léphessünk tovább. A Tudás akkor a miénk, ha a Bizonyosság talaján áll! Ezt ne feledjétek! Akkor értheti meg mindezt az ember, ha meglátja mindenben saját belső bizonyosságát!
Bizonyosságunk: minden a részünk és Mindennek részei vagyunk, velünk Egy a Teljesség!
Június hónapja belső Egység-tudatunk megtalálásáról és a tudatosodás gátjainak lebontásáról szól. Bár a gátakat csak folyamatosan döntögetjük, minden egyes téglával, mit kiveszünk a felejtés falaiból, fényesedik a tér bennünk és felszabadulhatnak isteni emlékeink.
Előjöhetnek belőlünk rég elfeledett lélekemlékek, és szembesíthetnek másokon át saját hibáinkkal, de tudd, mindez a felébredésünket szolgálja, hiszen évezredes álomból kell felráznia minket .
Légy türelmes és megbocsátó, mert csak a Szeretet Fénye képes enyhíteni lelked fájdalmait, életed nehézségeit.
Isten csak rajtunk keresztül tud segíteni nekünk és a Világnak. Ezt a Földet nekünk adta, hogy jó gazdaként gondoskodjunk az Életről. Emlékezzünk hát, hogyan is kell jó gazdának lenni és törődjünk szeretettel Önmagunkkal és világunkkal, hogy megtarthassuk Atyánknak tett ígéretünket: FÉNYBEN JÁROK!
Így válhat a Teremtés általunk az Isteni REND kinyilatkoztatásává.

A hónap energiái nagyon intenzívek, hogy felkészülhessünk arra a periódusra, ami a lebontás időszaka után következik.
Nagyon fontos, hogy a Hármas Egységet tudatosan összekapcsoljuk magunkban, így építve ki a Fénycsatornát szellemi, lelki és fizikai tereink között. Májusban már elkezdtük ezeket a tereket tudatosítani, a lélek és szellemkapukat nyitogatni. De most már nem várhatunk arra, hogy mindig hozzánk jöjjenek be, nekünk is át kell lépnünk Magunkon - Magunkba. Meg kell tanulnunk tudatosan ezekbe a létezéseinkbe fókuszálni és benne Önmagunkat megérezni.

Ahogyan mi Fény-magunk hármasságra tagolódtunk, Tudatosságunk is megosztotta magát e terek között, és mégis a magasabb tudatosság képes átlátni mindazt, ami az alatta lévőben zajlik. Nekünk kell most megkeresnünk és elismernünk emberként ezen tudati részeinket, hogy tudásukat újra magunkba engedhessük.

Ebben a hónapban az igaz Kapcsolatok megszilárdítása a cél.
Tudatosítanunk kell emberi mivoltunkat és a Földdel, Földanya Szívével való összetartozásunkat.
Testünk sejtjei az Ő alapelemeiből épülnek fel, melyek a teremtő Őselemek " TŰZ-VÍZ-LEVEGŐ-FÖLD " esszenciáit hordozzák. Az Új Föld energetikája már összekapcsolódott Földanya szívével de teremtő Fényei még nem emelik fel addig, míg mi emberek, meg nem tesszük a saját dolgunkat. Egyezséget kötöttünk Földanyával, hogy az emelkedés folyamatában egymást segítve, együtt veszünk részt.
Fontos, hogy minden nap tudatosítsuk a Szív-kapcsolatot Földanya és közöttünk, és a Szeretet áramán keresztül befogadjuk adományait.
Ő is tanít minket mindaddig, míg tanulhatunk tőle, majd átadja okításunkat az Égnek. Ez nem azt jelenti, hogy nem gondoskodik tovább rólunk, csak azt, hogy szellemi fejlődésünket most másként támogatja. Mintegy "keretet biztosít" Istenemberré válásunk folyamatában.
Ehhez azonban el kell fogadnunk testi valónkat és szeretettel gondoskodnunk kell róla.

Lelkünket be kell engednünk a fizikai életünkbe, mert nélküle csak botorkálunk az emberi lét útvesztőiben. El kell fogadnunk, hogy létezésünk itt a Földön lelkünk segítsége nélkül lehetetlen lenne. Ő tartja a kapcsolatot szellemi tudatosságunkkal és közvetít a fizikai és szellemi világok között, valamint testünk működését irányítja.
Meg kell hát kérnünk őt a vezetésre. Ő kapcsolhat össze szellemünkkel, ha kihagyjuk a "sorból", a teljesség megszakad.
Lelkünk jóban van szellemünkkel és velünk is próbál szeretetteljes kapcsolatban lenni, ha mi emberek ezt hagyjuk és elfogadjuk.
Ezért tudatosan rá kell hangolódnunk lelkünk hullámhosszára és szólongatnunk őt. Ha kell kibékítenünk emberi makacsságaink miatt. Igen, meg tud ránk sértődni.
Ha követjük útmutatásait, a Kegyelem isteni ösvényén haladunk. Lélek-kapcsolatban vagyunk.

Nem feledkezhetünk meg azonban szellemünkről sem. Ő a tiszta isteni Fénnyel áll kapcsolatban így mindazt eljuttathatja hozzánk, mire vágyunk. De ehhez meg kell szólítanunk Őt, és vele is tudatosan fel kell vennünk a kapcsolatot, el kell ismernünk szellemi valónkat is. Tudatosítanunk kell, hogy mi magunk szellemi lények vagyunk, akik megnyilvánultak a fizikai élettérben. Ha képesek vagyunk szellemiségünket elfogadni, a Teremtés folytonosságát felismerni, Szellem-kapcsolatot létesíthetünk.

Minden síkunkon teremtők vagyunk! Emberként tetteinkkel, lelkünk terében szavainkkal, szellemünk pedig a gondolatok fényével alkot saját világában. Minden részünkkel hatással vagyunk a másikra, hiszen MIND MAGUNK VAGYUNK! Ezért nem szabad elfelejtenünk, hogy lelkünk sérül emberi gyarlóságaink miatt és szellemünk is szomorú ennek láttán, sőt még meg is fakíthatjuk fényét, ha emberként túl sok negatív energiát halmozunk fel.
Lelkünkben minden feljegyzésre kerül és mivel Ő mind a fenti, mind a lenti aspektusainkkal kapcsolatban van ezek az információk szellemi és testi szinten is leolvashatók.
A szellemi világok szerint olyan időszak következik, mely a hármas Tudatosság megléte és összekapcsolása nélkül nem lesz érthető és elfogadható. A látszólagos nehézségek valóságnak tűnnek számunkra és értelmét csak a magasabb aspektusba emelkedéssel érthetjük meg.
Az elkeseredés és hitevesztettség pedig nagyon jó lehetőség az "ellenerőknek", hogy irányítsanak és sötétségben (tudatlanságban) tartsák azokat, akik elfeledkeznek Önmaguk szellemiségéről és a Szeretetről!
A szétzilálás erőit az összefogás és a szeretetteljes kapcsolatok képesek megállítani, de ezeknek a kapcsolatoknak most már nem csak vízszintesen (emberi kapcsolatok), hanem függőlegesen (szellemi kapcsolatok) is ki kell épülniük, mert csak így jöhet létre Bennünk/Velünk, a Teljességet adó FÉNYKERESZT, melynek közepe az ISTENI SZÍV!

A hónap fontosabb energianapjai:


Június 1. - Istenember kódok aktiválása. Újabb Fénykódok nyílnak fel bennünk, melyek a Tudatosság következő lépcsőjéhez vezetnek minket. Ezek a kódok a szellemi tudás beengedését hivatottak beállítani és azokat az agyi programokat semlegesíteni, melyek a tagadás és az el nem fogadás blokkjaival zárták el az agyi fénycsatornákat. Ez bennünk gondolati hullámokat és zűrzavart idézhet elő, mert a tisztítás során a bedugult részeket kimossák. Figyeljünk oda szívünkkel, mi a saját tiszta gondolatunk és mi az, ami már nem hozzánk tartozik, nem szolgál minket, ezeket bocsássuk meg és adjuk át a Fénynek.
Néhány napig erőteljesebben lesz érezhető ez a tisztító munka. Koronacsakránknál folyamatosan bizsergést és nyomást érzékelhetünk valamint a fülek mögötti és tarkótáji területek is "zizeghetnek".
Figyeljünk rá, hogy gyökércsakránk nyitva legyen és Földanyával tökéletes összeköttetésben legyünk. Lesznek olyan dolgok és energiák bennünk, melyek erre távoznak el Ő fogadja vissza magához.


Június 5. - Napkapu nyílik, melyen keresztül a Krisztusi Rend Szeretetfényei áradnak le, hozzákapcsolódva az elsején megnyílt új kódokhoz. Ez a kapu az egész dimenzionális térben érzékelhető és látható. Sejtjeink fénycellái napelemként működve szívják magukba az energiát, mellyel a finomanyagi test kiépülését segítik elő. Csakráinkba belekerül egy új erő, mely átalakítja frekvenciájukat és behangolja a bennük áramló energiafény minőségét. A kristályosodás szellemi folyamata elérte azt a szintet, mikor a csakrák térszerkezete összehangolódik a szellemi, lelki és fizikai test tudati energiáival, az Istenember kódok eddigi rezgéstartománya szerint. Furcsa testi tünetek keletkeznek, melyek néha testenkívüliség érzésével járnak át. Ilyenkor magasabb aspektusodba kerülsz és figyeled az alattad zajló energiahangolást. Majd hirtelen újra visszatérsz magadba, de mintha már másképp rezegnél, éreznél, mert egy új frekvenciaszintre álltál.

Június 6-7. - 6-án egy "Fénylétra" válik használhatóvá lényünkben, mely segíti magasabb tudatosságainkba való belépést. Ez egy segítő erő, az Ég ajándéka, mely látható a szívedből kiindulva szellemi létezésed irányába. Ezen a Fénylétrán meglátogathatod lelki tereidet és szellemi létezésed. A létra fokaira lépve tudatosságod egy-egy magasabb tartományába érkezel. Így segít neked a kegyelem, hogy megértsd, létezésed sokkal több, mint elgondolod- Ezen a napon segítő angyalok tartják ezeket a létrákat és szellemi vezetőd vár minden egyes lépés után, hogy megmutassa Önmagad "rejtelmed". Kérd Felsőbb Éned vezetését és hagyd, hogy részese légy a csodának, ami te Magad vagy!
A segítő út a hónap végéig nyitva marad, hogy megismerésed minél szélesebb lehessen.
7-én ezen a fénylétrán aranyfény kezd leáradni, hogy Isteni áldással töltse meg tereidet. Megmutatja neked, hol kell fejlődnöd, változnod, mert azokon a területeken nyomást érezhetsz. Szeretettel vidd oda figyelmedet, és engedd el onnan azt a blokkot, mely a szorítást okozza. Ismerd fel, mi gátolt eddig abban, hogy teljessé váljon az a részed. Bocsáss meg és oldd fel! Ezután nem kell mást tenned csak engedned, hogy betöltsön téged a Fény úgy, ahogyan arra szükséged van.


Június 12-13. - Pünkösd napjain aRemény Fényei érkeznek a Földre. A Szentlélek energiái áradnak le hozzánk és szentesítik meg isteni hovatartozásunkat. Ehhez azonban hittel és szeretettel ki kell jelentenünk: Istenhez tartozom!
Ezek a napok olyan lehetőséget kínálnak, melyekkel elfogadhatjuk isteni létezésünk minden ajándékát és ráléphetünk a mesteri útra. A Szentlélek ereje kapcsolja össze bennünk a hármas egységet az Istentudat Fényei által. A Szentlélek az a megszentelő Fényerő, mely minden isteni eredetet elfogadó létező sajátja. Ez a Tudatosság maga Isten, az EGYetlen Lélek, mindent mindennel összekötő, maga a Kiáradás! A Szentlélek hozta létre a teret, melyben a Teremtés megnyilvánulttá válhatott, így ha elfogadjuk isteni Létünket, a Szentlélek ereje nyit újabb teret bennünk az Univerzum erőire.

Június 18-19. - Ez a két nap energetikailag fordulópont a hónapban, egy energetikai átkötés történik mind az emberi, mind pedig földi szinten. Nekünk egyrészt azért, mert dimenziócsakráink megnyílnak és lélek-hangoló szellemi tudatosság fények áradnak végig Lét-tengelyünkön, belépve azon agyi csatornákba, melyekkel ezek a felsőbb csakrák kommunikálnak. A rezgések idegpályákon jutnak el minden sejtünk vezérlőrendszeréhez és a Fény-DNS-ekhez. Másrészt a Föld energetikai rendszerében folyó hangolások is erőteljesek, mert Földanya merkabája is egy újabb rezgésre áll be. Ez érezhető lesz a mi energiánkban is, hiszen az "összerezgés" ilyenkor elkerülhetetlen. Pihenjünk, és ha lehet menjünk ki a zöldbe.

Június 22. - Mesteri lények csapata érkezik a Földre, hogy az Új krisztusi Rend pilléreit beaktiválják. A Fényentitások vezetője a Metatron-rend bölcse, aki Fényével bevilágítja a Tudatosság tereit a Földön. Munkájukat az angyali seregek és Mihály arkangyal felügyeli és őrzi. Az energiák egyszerre leáradó és felszálló érzéseket is kelthetnek, ahogy a szellemlények ezeket a Fénysugarakat kötözgetik.

Június 23. - Angyali fénygyűrű épül ki a Föld körül, melyben angyali lények körtánca kelt örvénylő energiákat a dimenzionális térben. Ez a spirális erő arra hivatott, hogy kiemelje a Föld energetikai teréből a már felszabadult, de az emelkedésnél gátló erőként domináló energiákat. Egy felfelé emelő erő kezd el dolgozni, melyben a Kozmosz tisztaságát vigyázó angyalok (Erők angyali szintjei) munkája érvényesül, akik ezt az "energetikai szemetet" felemelve magasabb szintre, elhárítják.

Június 25. - A kollektív térben olyan csatornák nyílnak, melyeknek tudatosságot megvilágító, azaz Fénytudatot bekötő hatásai érvényesülnek. Kitágul az egyéni emberi tudati tér is és olyan megtapasztalások tanúi lehetünk, melyek erősítik belső bizonyosságunkat szellemi hovatartozásunkat illetően. Ezek a Fénycsatornák a Magasrendű Fénytudat rezgéseit közvetítik, de csak ott tudnak megkötődni, ahol nyitott szívre és szellemre találnak. Rezgéseik nem tapadnak meg az alacsonyabb energiatérben, s bár átvilágítják és átrezgik azt, beépülni csak meghatározott rezgéstartománynál képesek. Ezért fontos, hogy gondolati és érzelmi tereinket tisztítsuk meg, hogy megnyílhassunk a Fénynek és befogadhassuk a Tudatosság Új dimenzióit.
A leérkező Fények a nemzeti Fénytudat terére is hatással vannak, ezért imáinkkal segíthetjük Nemzettudatunk tisztulását és az ÚJ Eszmék, az isteni Világosság térnyerését benne.

Június 29-30. - A hónap két utolsó napja nagy energiákat hoz, melyek magas mesteri szintről érkeznek. Feltöltő hatásuk előkészít minket a várható próbákra és feladatokra. Olyan beáradó erőket érezhetünk magunkban, melyek mintegy feltöltik "lélek-, és test-akkumulátorainkat", Fény-celláinkat. Ezek a cellák minden energiatér alapját képezik, mert erre épül fel aztán maga az energia-test.
Az elkövetkezendő időszak tiszta Hitet és fénylő Szeretetet kíván mindannyiunktól, mert a körülöttünk történő dolgok megpróbálóak lesznek. Kitartásunkra most szükségünk van, mert aki elkeseredik és enged a negatív gondolatok és érzések lehúzó energiáinak, az "megfogható" lesz és külső körülmények által irányíthatóvá válik. Ilyenkor az ember kibillen belső egyensúlyából és elvesztheti a harmóniát a hármas egységben. Figyelmét kívülre helyezve, már enged a kényszerítő erőknek és így egyre jobban beleveszhet a "kilátástalanságba". A tiszta Hit, és a Szeretet által történő szellemi irányítás az, ami kivezethet minket mindenkor a sötétből. Önnön lényünkön át tudunk csak kapcsolódni a Feltétlen Szeretet krisztusi erőihez, krisztusi Énünkhöz.
A Remény sugarai már itt vannak és csak arra várnak, hogy magunkhoz szólítsuk őket. Zadkiel az imádság arkangyala segít a Remény sugarát magadba engedned, csak kérd őt.
Ha magadba hívod a Reménység erejét, feltöltekezhetsz azzal az isteni Fénnyel, mely benned ragyog a legnagyobb nehézségek közepette is, mutatva a kiutat, mely sorsodon vezet.


Áldást és fénylő Hitet kívánok mindannyiunknak. A Szeretet Hatalma vezessen minket Krisztussal az isteni Úton.
Pusztai Orsi

 
 
1 komment , kategória:  Pusztai Orsi által kapott tan.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 296
  • e Hónap: 595
  • e Év: 595
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.