Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
az éjszaka ölel át...
  2011-07-28 22:54:38, csütörtök
 
  Amikor leszáll az est és körbevesz a sötétség, már mindenki alszik...én ilyenkor vagyok éber és aktív.
És olvasok, járom az oldalakat és kémlelem mi van a nagyvilágban. Ma borongós volt az idő, és esős. Most csendesedett a vihar. A szíven is lassan megnyugszik és visszatér minden a megszokott kerékvágásba...átölel az éjszaka, és megint enyém a világ.
Csak az enyém. Keresek és játszok, olvasok, gyűjtöm az infókat és tisztítom az elmémet minden gonoszságtól, dactól és bármitől, ami most szennyezi a Földet és az embereket.
Kinyitom a szemem , szétnézek a nagyvilágban, és a mocskot látom. Ki az aki nem hazudik? Aki Őszinte, és mosolyogni tud a szemedbe? Ki az aki tisztán érzi a lét fontosságát, mégis a fegyver, a drog és ki tudja milyen mocsok van ebben a világban, ahová gyermekeinket neveljük és engedjük .
Mi lesz velük, ha mi nem teszünk ellene? Amit lát egy csöppség, amiben felnő, azt öntudatlanul viszi magával.
Én szeretném a változást és teszem a dolgom, az életem, a családom kis elszigetelt közeg, de a világ zaja..igen, sajnos farkas törvények vannak. Már az iskolában is. Aki nem mutatja hogy kemény, az gyáva. Aki nem vagány, az gyenge...aki csendes, az veszélyes...Milyen ez a világ???
Hová engedik süllyedni gyermekeiket az anyák?
Hová vigyem a fiamat ,a lányaimat, hogy azt az életet lássák, azt éljék, amit egykor én? És ne kelljen rettegni ...Ki irányít? Mit? És Miért? Mi a cél? A cél az hogy mentsük a Földet, hiszen bajban van. Bajban vannak az emberek, akik éheznek, akiket katasztrófa súlyt, akiknek nincs munkahelyük és házuk...bajban a családjuk. Mindenki kapar, magának. Rám szólnak sokszor, ha egy hajléktalannak, vagy koldulónak néhány forintot adok. "Elissza"-"Minek?" " Már megint?"
Igen, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe, és lehet jól jönne a segítség...akkor, ott...És miért? Pár forintot mindenki megengedhet. Ja igen, hogy micsoda maffia van ebben is. De ha ő nem kap, a "Maffia" bántja, mert nem csinálta jól. Akkor most mi is a helyes? És tudom a célom, és hiszek. Hiszek a jótettekben, a jóságban és a szeretetben. Hiszem hogy az irigység megrontja sz ember szívét! Hiszem hogy a kapzsiság , becsvágy, önzés rossz célok felé hajt. Hiszem , hogy az életem jó dolgai ajándék. Tetteim sora dönti el, mit érdemlek és mit nem.
Bután hangzik, de nézz körül!!! Mi miért történik. Mit tettél, és mid van most?
Amikor elhatároztam nem hazudok, befejezek minden rossz szokásomat, és a célom felé nézek, megváltozott az életem. Amit akartam és kitűztem elértem. Nem,nem a pénz...az sosem. Kis lépések , kicsi célok, amik hatalmasak, ha megkaphatod, vagy megszerzed.
De mindig tudni kell melyik a jó irány!!! Mert jön az újabb pofon.
Hogy mit is jelent ez valójában? Mindenkinek magának kell megtalálnia az útját! És az életét, az élete értelmét! És amikor ez m,egvan, akkor jöhetnek a közös célok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szerelmem az éjjel....
  2011-07-26 23:02:57, kedd
 
  Szeretem a csöndes, nyári estéket. Hol fülledt, hol szellős vagy éppen viharos, de mindig eseménydús, hiszen mikor beborít mindent a sötétség, más ingerek érnek, és a szédülés megkezdődik. Szerelmem az este, mert mindig új izgalmakba húz, hol itt...hol ott... vagy éppen csak elringat és lágy meséjével ölel át, hogy álmom pihentető legyen.
Mindig érzéki és figyelmes, pontos és mindent tudó. Olykor meglepő, és dühös a viharos felhőivel, de egy kedves mosollyal máris táncra penderítő.
Mindig tanúságos és észveszejtő, vagy éppen kedves és bátorító. Változatos, de mindig visszatérő. Olykor igéző, és bódító, mindent elfeledtető. Van hogy fényesen tündöklő, van mikor homályos, ködbe burkolódzó. Mindig káprázatos beköszöntése, és búcsúzása sem feledhető. De visszatér és új élménybe vonz...hát ilyen az én szerelmetes éjjelem és hajnalom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csövike,az élet szép, nem tud?
  2011-07-25 23:03:21, hétfő
 
  Bizony, mit csüggedsz? Élni kell, és tudnod kell hogyan és miért. Tedd széppé és jóvá az életed, és élhetővé a környezetedet. Hogy miért? Mert ha pusztítasz, és rombolsz, később te sem tudsz élni a rothadásban és a züllött világban, ha csak nem züllesz folyton és tolod a kábszert. De a folyamatos lebegésnek sincs értelme, hiszen nem alkotsz, nem gyarapodsz, csak pusztulsz.
Ha élni akarsz, lépd át a határaidat, és cselekedj!!!
Mert mitől félsz? Ki gátol? Egy nem, egy elfordult arc, egy pökhendi ember? Sosem tudod meg ha nem vagy bátor, és nem állsz ki magadért. Ki segítene neked, ha nem te magad.
Mikor elsüllyedek kesze-kósza gondolataimban, és úgy látom nincs kiút megkeresem azt, amit akarok, amiért bármibe is belevágtam. Tudatosítom magamban hogy miért és minek ez az egész, és van értelme, jövője, és újult erővel ismét belevágok, ha valami nem megy.
Hülyén hangzik igaz? Ja, így olvasva, de mikor a mélybe zuhansz és a sör, vagy a bor, a pálinka....stb
van melletted, nem az a pár óra dönti el az életed további óráit, hanem az EGÓd. Bizony.
Ki vagy te? Hogy én ki vagyok? Rájöttem, hogy mindenki születik valamiért e világra, de magának kell meglelnie, hogy mi a célja az univerzumban. Alkoss, gyarapodj, dolgozz...És a haza új életre kell....hehehe, nem hanem az elméd és a szíved, a családod, mert magadat adod tovább gyermekeid életébe, hiszen ki alkotja, neveli, és rejti emlékeit mélyen a szívükbe???
Egyszer egy kedves ember mondta nekem, amikor közös emlékeitek lesznek, akkor szeretni fogod, és kötődni hozzá. Hát kötődj és szeress, és élj tovább benne!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
x tábor 2 napja
  2011-07-21 22:55:38, csütörtök
 
  Sok tapasztalattal és érdekes élményekkel teli érkeztünk haza.
Sajnos sok infót nem árulhatok el, mivel aláírtunk egy titoktartási nyilatkozatot.
Sok-sok tanúságot vontam le ebből a két napból, és rájöttem pár dologra.
Nehéz 2 nap volt ez a vasárnap és hétfő. Nem is gondolná az ember, hogy két nap így be tud zavarni az életébe, meg is értem a valóvilág villa lakóit, hiszen ők mennyi ideig voltak egy bizonyos helyre korlátozva.
Én mikor hazaérkeztem, nem akartam elhinni, hogy itthon vagyok, és élem a megszokott életemet,
ami eddig természetesnek tűnt.
Most úgy éreztem, hogy nem vagyok e világban, és napokig kerestem megszokott önmagamat.
Igen, az embert gyorsan meg lehet zavarni érzékszervei, idegei be határolásásval. Meg kaptuk a figyelmeztetést, hogy nehéz napok állnak előttünk. Én aki amúgy is megfázva érkeztem a táborba, a folyamatos gyakorlás során hangom jó részét elvesztettem, s mivel gyógyszertárba nem jutottam el, hát nem is javult a helyzet. Az esti időpont, mikor a megmérettetésre került a sor, már sajnos nem is tudtam teljesíteni, s mivel ketten voltunk egy csapatban, plusz két fő, hát.... szóval. Szerintem ez nem nekem való dolog. Bár kedves stúdiós ismerősöm biztatott, majd jövőre. Nem tudom kell-e nekem ez a nagy megpróbáltatás. Mit is mondott Múri Enikő? Csak 5 nap. Lehet, de nekem családom, gyermekeim, és munkám, az életem. Kell, hogy ezért akár 5 napot feláldozzak?
Szerettem volna unatkozni, kívántam, hogy ne kelljen semmit csinálnom és unjam magam, mert ugye, egy normális felnőtt ember életében ez elég ritka. Hát most megtapasztaltam a tevékenység hiányát. Én elég aktív életet élek, nehéz ezt elfogadni és élni vele.
De a sok beszélgetés, ismerős, tapasztalat bizony hozott pozitív dolgokat is életembe. Megismerkedtem olyan emberekkel, és személyiségekkel, akiknek van szíve és mernek élni.
Tanultam olyanoktól, akik tudnak élni, és akikben akkora a kitartás és a felállni tudni kell képesség, hogy sosem felejtem el.
Szurkolok nekik, és bízom abban, hogy erősek lesznek végig csinálni ezt a versenyt.
De Én inkább nyaralok ezen a nyáron, táborba viszem a gyerekeimet, és velük leszek amennyit csak tudok, mert nekem mégis a családom a legfontosabb!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnaptól X faktor!!!
  2011-07-12 21:42:34, kedd
 
  Vasárnap kezdődik az X tábor. Már most fátyolos a hangom a sok énekléstől. A legtöbb olyan magasan van, hogy...ú de jó dalok , tetszenek. Lady Gaga, Robbie Williams, Volf Kati, David Guetta , Magna Cum Laude, Szóval jók. Tanulni kell ezerrel. És ezen felül kell vinni 5 dalt is amit mi választottunk, nem igazán szeretem amiket kiválasztottunk, talán csak 2-t, de ez van.
Megettek a szúnyogok...rengetegen vannak, remélem a vape segít!!!!
Kezd hűlni a levegő, most szellőztetek, hihetetlen, hogy le van húzva a reluxa és a lányok szobájában 28 fokig felmelegszik a levegő. Egész nap éri azt az oldalt a nap, így nem csoda. De ilyenkor jó, mert
vissza hűl normálisra. Vasárnap megyek a táborba, 150-en vagyunk kb és a tábor végére 24-en maradunk vagy maradnak....ki tudja.?!
Mindenesetre jó volna ha a hangom kicsit megnyugodna, bár most is voltunk bicózni a skacokkal, és mivel "hosszú" volt a sor, az elsőnek kiabálni kellett...hát élmény volt. Még nem biztosak magukban, de sokat kell még most nyáron tekernünk, és szerintem szeptemberre már néhányszor mehetünk bicóval. Bizony jó lenne azzal járni a sok üzemanyag, a felesleges kocsikázás, bicóval nem 10 perc hanem 15, most az az 5 perc igazán belefér, és takarékos, na meg környezetkímélőbb. Nehéz itt hozzászokni a gyalogláshoz is, mert olyan hosszú utcában lakunk, hogy mire az utca elejére érek kitikkadok. Gyalog a suli ha igyekszünk 25-30 perc, ha ők jönnek egyedül van 45 perc is. Szóval még praktikus is., és szeretnek tekerni is.
Tegnap görizni voltunk Veresen a szökőkútnál. Olyan jó fej gyerekek voltak ott, átrohangáltak a vízoszlopok között, meg próbáltak ráállni ahol kijön a víz, hát voltak páran akik bugyiban mentek haza, mert totálba találta őket a hideg víz. Én nem engedtem őket, csak miután elment mindenki, vannak olyan szakaszok amikor eltűnik sz összes, na akkor kellett átsuhanni, és sikerült :-)
Jól érezték magukat, utána még fagyiztunk egy nagyot, bár már csak a nagy gömbös volt nyitva, szegény kedvesem meg is fázott, mert én sem bírtam és Mónika sem megenni. Nagyon tudom ajánlani, igaz többnyire sor van, de pár perc és jöhetnek a hatalmas gombócok. 130 Ft egy nagy Gömb, fél gömb, ami aszem 4-5 dkg az 80c Ft. Ha valaki ismeri Jagyut Fagyiját Bgyarmaton, na olyan ízre, állagra kb. Ez a fagyizó Veresegyházon a Vargapékség mellett van szinte eldugva, de a sor és a kitett asztalkák miatt megtalálható, és a legjobb, hogy van parkoló rendesen.
Szóval tegnap este 10-kor volt fekvés a kincsecskéimnek, aludtak is 9 fél 10ig :-) reggel. Most sem akarnak feküdni, mindent kitalálnak, csak fennmaradhassanak, de nagyon édesek :-)

Viszont a szúnyogok nem kímélnek, szerintem összeszedtem vagy 15-20 csípést most. Úgyhogy lépek is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forróság
  2011-07-10 22:17:58, vasárnap
 
  Ma iszonyatosan meleg volt, már hajnalban, amikor hazaértem hiába nyitottam ki mindent, már melegebb volt kint mint bent. És napközben, hihetetlen fülledt forróság.
Szerencsére nálunk esett néhányszor az eső, így most enyhült valamelyest az a perzselő, fülledt levegő.
Most jó idő van kint, lehetne kint ücsörögni... stb., de nagyon fáradt vagyok. Ez a nagy meleg teljesen kitikkasztott, és az étvágyamat is meghozta. szuper, mert amúgy is van rendesen, most még jobban. Megint kezdhetek odafigyelni mindenre. Jó lenne futni...mindig az otthoni futásra gondolok, de itt olyan nagyok a a háztömbök, és meleg is van. Jó kifogás, tudom. Remélem valamikor elszánom már magam.....amint enyhül a forróság????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy jó délután a skacokkal...
  2011-07-05 22:31:31, kedd
 
  Ma ebéd után elmentünk 4-esben strandolni. Nem volt az a gatyarohasztó meleg, ezért meleg vízhez mentünk. Sajnos kevés kaját vittem, így be kellett kockáztatnunk egy sült krumplit. Nem voltam túl boldog, de mit tegyek?
Viszont a víz tökéletes volt, se nem meleg, se nem hideg...pont jó. A lányok már kezdenek tempózgatni, Robinak még nem igazán megy csak a víz alatt, de az nagyon. Játszottunk, és utána elmentünk fagyizni. Az mindig tuti :-)
Aztán kerestünk egy új játszóteret, kicsit maradtunk, mert kezdett fújni a szél, Dudi meg beütötte a lábát és elszontyolodott...így hazafelé vettük az irányt. Épphogy hazaértünk, már jött a teli-fon, hogy merre vagyunk, mert Boldiék a skacokkal akartak játszani. Na gyors turmix és mindenféle előkészítés,
és indult a hadélhad. Miután elment a kis csapat, a gyerkőcök segítettek megöntözni, ami nagyon jól esett, mert van mit öntözni. A paradicsomok kezdenek világosodni, és megjelentek a kis dinnyék is...no meg a többi. Nagyon aranyosak voltak. Gyors zuhi, vacsi és kis játékkal fejeződött be a nap, de már én a gép előtt voltam akkor. Remélem nagyon jól érezték magukat. Gondolkodtam táborokon, de azt éreztem, hogy inkább együtt menjünk sok helyre, és csináljunk együtt mindent, amíg lehet, mert utána mikor nőnek már biztosan táborozni akarnak inkább.
Jó kicsit kihasználni a perceket, napokat, amikor nem kell főzni, takarítani és egyebet tenni, csak velük lenni és rájuk figyelni. Ma meg különösen nagyon tudtam rájuk figyelni, imádni valóak voltak.
Meg is dicsérték őket, hogy milyen ügyesek. Kicsit morcik mikor az alvásra kerül a sor, de muszáj nekik is kipihenni magukat. Hiszen holnap egy újabb szép nap várja őket :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új kutya...
  2011-07-05 10:03:20, kedd
 
  Régóta gondolkodtunk rajta, hogy még egy kutyus kellene a házhoz. Hiszen, ketten sokkal jobban elvannak, ha nem vagyunk az udvaron, vagy épp iskolában vannak a gyerekek... stb..
Keresgetni is kezdtem kis retrievereket, de akkor kaptam egy ajánlatot, mert a gazdik költöznek és új otthont keresnek Süti nevű kedvenckéjüknek, aki egy zsömle színű Labrador :-)
A legjobb párosítás, hiszen süti annyi idős, mint Beni , ráadásul kislány, bár már nem lesznek kicsinyei
és ez pont jó nekünk. Nehezen, de összebarátkoztak és most már nagyjából szent a béke.
Süti úgy majszolja a vacsoráját vagy az ebédjét, mint egy porszívó, nem is csoda hogy ilyen kis gömböc. Persze, odafigyelünk rá, mert szeretnénk ha sokáig velünk lenne.
Elmentünk sétálni is a két kutyával, hát hihetetlen élményben volt részünk. Lementünk a patakhoz, hogy kicsit igyanak, elég melegük volt, süti pedig belefeküdt, próbált úszni. Olyan édes volt, majd meg zabáltam. De Beni félve ment bele, és nem is élvezte. Nem hiába, hiszen ő nem találkozott még nagyobb vízzel, Süti meg a tó mellett élt eddig. Rájöttünk, hogy neki is mindene a víz, mint Aliznak
Sokat játszanak az udvaron, de Beni megtartotta a házőrző szerepét, és még Sütit is rendere utasítja olykor :).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 260
  • e Hónap: 1239
  • e Év: 86582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.