Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/87 oldal   Bejegyzések száma: 862 
Augusztusi gasztroprogramok
  2011-07-31 20:59:07, vasárnap
 
  Augusztusi gasztroprogramok

Az augusztusi fesztiválok között sok kellemes gasztroprogramot találhatunk. Reméljük, hogy szép időben jóleső nyáresti borozgatások, sörözések várnak ránk, sok kirakodóvásár, főzéssel egybekötött falunap is tarkítja a nyár utolsó hónapját.

2011. augusztus 03-07. Zalai borcégér, keszthelyi borünnep, Keszthely
A fesztiválon a hagyományoknak megfelelően a zalai Balaton-part és környékének borait, borházait, a borászok hozzáértését és elkötelezettségét ismertetik meg a látogatók. A rendezvény kulturális és szórakoztató programok színesítik. A finom ízek, a gasztronómiai különlegességek is elmaradhatatlan részét képezik a rendezvénynek. A borutca bejárata előtt - a kézműves utcában - kirakodóvásár várja az érdeklődőket. ,,A jó bornak nem kell cégér!"- mondja közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. A rendezvény sikere évről évre sokat segít a zalai és a magyar borok megismertetésében és népszerűsítésében. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.
www.keszthely.hu

2011. augusztus 04-07. Debreceni borkarnevál, Debrecen
A meghívott borgazdaságok, termelők kóstolói mellett színvonalas zenei műsorok szórakoztatják majd az érdeklődőket. Illeszkedve a rendezvény gasztronómiai jellegéhez, a vendégeket nem csak bor várja majd, hanem tejtermékek, sajt specialitások, pogácsa, rétes, perec, biotermékek, borhűtők, kádármunkák, borászati üvegtermékek... A családok tartalmas kiszolgálása érdekében idén is gondoltak a gyermekekre is: kézműves foglalkoztató és játszóház várja majd a legkisebbeket.
www.fonixinfo.hu

2011. augusztus 05-07. Tolcsvai borfesztivál, Tolcsva
Tokaj-hegyalja közepén, Tolcsván várják a szervezők a "királyok bora" kedvelőit, egy gasztronómiai élvezetekkel és színes színpadi programokkal tarkított hétvégére. A községben található borászatok és családi pincészetek kínálják boraikat a vendégeknek egy teljes hétvégén át. Egy fesztivál, ahol borban az igazság! Ez az egyetlen olyan bor - kulturális rendezvény, ahol a vendégek a poharak megvásárlása után kb. 56-60-féle bort kóstolhatnak meg a tolcsvai pincékben, kóstolóhelyeken. A finom nedűk mellé a gasztronómiai kínálat is hozzátartozik a fesztiválhoz.
A háromnapos rendezvény alatt három színpadon sztárfellépők sokasága és színvonalas autentikus műsorok között válogathatnak az érdeklődők.
www.tolcsva.hu

2011. augusztus 05-07. Tenkes kisüsti pálinka és bor mustra, Túrony
A Dél-dunántúli Régióban hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az első Tenkes Kisüsti Pálinka és Bor Mustra fesztivál, ahol a szervezők bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a hazai pálinkakészítők és bortermelők, valamint a kapcsolódó gasztronómiai termékeket, eszközöket forgalmazó cégek számára.
www.pavex.hu

2011. augusztus 05-21. Almádi borfesztivál, Balatonalmádi
A fesztivál ideje alatt bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között. 17 napon át tart a vigadalom: estéről estére blues, rock, sanzon- és cigányzene gondoskodik a jó hangulatról, láthatunk versenytáncosokat és folklór-műsort. A kicsiket gyerekműsor várja, s kipróbálhatják a népi mesterségeket is.
www.balatonalmadi.hu

2011. augusztus 06. Pisztráng és borfesztivál, Szilvásvárad
A Pisztráng és Borfesztiválon szilvásváradi éttermek pisztrángból készült ételeit kóstolhatják meg az idelátogatók, melyek mellé a szervezők az egri borvidék kiváló borait kínálják. Színes zenés és táncos műsorokkal szórakoztatják a vendégeket, valamint a kirakodóvásáron népi iparművészek termékeit vásárolhatják meg.
www.szilvasvarad.info.hu

2011. augusztus 06. Fokhagymafesztivál és gasztronómiai verseny, Bátya
Idén augusztusban harmadik alkalommal kerül megrendezésre az országban egyedülálló fokhagymafesztivál, fokhagymakötő szépségversen, házi sütemények versenye, valamint fokhagymát tartalmazó tárcsás, vagy bográcsos ételek országos főző-sütőversenye a Bács-kiskun megyében, Kalocsától délre, 3 km-re található Bátya településen.
www.fokhagymafesztival.hu

2011. augusztus 06. Sokac babfőző fesztivál, Mohács
Az agyagedényben való főzés szokásának felelevenítésére első alkalommal egy baráti kör gyűlt össze tizenhét évvel ezelőtt. A második főzés már verseny volt. Körülbelül az ötödik rendezvény után törölték a versenyt, mert képtelenség volt a rengeteg minta kóstolása, érdemi összevetése.
Jelenleg afféle nagy baráti, családi találkozóvá, és érdekességgé nőtte ki magát a mohácsi sokac babfőző fesztivál, ahol már nemcsak a tősgyökeres mohácsi sokac unokák, dédunokák őrzik az ősök tüzét és szokásait, hanem az ország több tájáról érkező vendégek is vissza-visszajárnak feledhetetlen ízeiért, hangulatáért.
www.mohacsifesztival.hu

2011. augusztus 06. Országos gyógynövénygyűjtő találkozó, Mátrafüred
A középkori vásárok hangulatában megszervezett egésznapos családi program, amely illeszkedik a Mátra adottságaihoz (gyógynövények, természet szeretete), s mely rendezvény hagyományteremtőként kerül megszervezésre.
www.aranygyongy.hu

2011. augusztus 06-07. Hajdúbagosi dinnyefesztivál, Hajdúbagos
A fesztivál jeles szereplői a hajdúbagosi dinnyetermelők, közülük is a legjelesebbek, akik termékeiket bemutatva népszerűsítik a görögdinnye termesztés hajdúbagosi hagyományait, értékeit. Ehhez kapcsolódnak gasztronómiai (dinnyereceptek, dinnyefogyasztás kultúráját népszerűsítő tájékoztatás), valamint a dinnyefogyasztással kapcsolatos egészségügyi ismeretek terjesztése, melynek kapcsán az érdeklődők a görögdinnye gyógyhatásával, az egészséges életmódban való alkalmazásával ismerkedhetnek meg. Évről évre megrendezésre kerül a dinnyeszobrászat verseny, a dinnyegörgető verseny, a dinnyeevő verseny, valamint a legnagyobb dinnyét termelők versenye.
www.hajdubagos.hu

2011. augusztus 06-28. Balatonfüredi borhetek, Balatonfüred
Az évente augusztusban megrendezett Füredi Borhetek az egyik leglátogatottabb borünnep Magyarországon. A Balaton parton húzódó csodálatos szépségű Tagore sétányon a szőlősgazdák felverik sátraikat, és legjobb boraikat kínálják 2 héten át az ide látogatóknak. Népi- és iparművészeti kirakodó vásár, s minden este látványos műsorok szórakoztatják a közönséget.
www.furedikultura.hu

2011. augusztus 12-14. Kakasfesztivál, Csanádapáca
A mára már hagyománnyá vált gasztro-kulturális rendezvénysorozat fő célja, a turisztikai vonzerő fejlesztése a településen és a térségben, valamint hogy mind a helyiek, mind az idelátogató vendégeknek élvezetes és kulturális szórakoztatása. A Kakasfesztivál ebben az évben is széles programkínálattal, országos hírnevű művészekkel várja a szórakozni vágyókat. A program keretében, kakasból készült ételek készítése mellett a szervezők keresik a legízletesebb pogácsa készítőjét, a legfinomabb pálinka tulajdonosát, a legtetszetősebb és ízben egyedi házi savanyúság birtokosát is. A gyerekeknek számos szórakoztató vetélkedővel, kézműves foglalkozásokkal, rajzversennyel készülnek.
www.kakasfesztival.hu

2011. augusztus 13. Mogyorósbányai madárfőzőverseny, Mogyorósbánya
Az előző évek tapasztalataira alapozva kijelenthetjük, hogy a Nyárzáró Fesztivál a környék egyik legsikeresebb rendezvénye, a Madárfőző Verseny pedig a legtöbb amatőr szakácsot megmozgató főzőversenye. Azok a résztvevők, akik egyszer eljöttek, a következő évben is biztosan jelentkeznek. A 2010-es évben így már 30 csapat több mint 40-féle kiváló ételt készített. A zsűri csak nagyon nehezen tudott igazságos sorrendet felállítani a jobbnál jobb szárnyas ételek között. De a Mogyorósbányai Madárfőző Verseny lényege nem csak ez! A szervezők azt szeretnék, ha idén is családok, baráti társaságok, civil csoportok töltenének el egy kellemes napot a tűz körül, úgy, hogy közben részt vesznek a fesztivál forgatagában is.
www.mfz.hu

2011. augusztus 13. Ópusztaszeri fröccsnap, Ópusztaszer
Ahol a szóda, a bor és a vendég összetalálkozhat! A vendégek a fröccsnapon megismerkedhetnek az Újházyval, a Deák bóléval, a Krúdyval vagy éppen a Házmesterrel. A gyerekeket sem kell otthon hagyni, hiszen sokféle alkoholmentes fröccs is felbukkanhat az Emlékparkban való fröccstúra során.
www.opusztaszer.hu

2011. augusztus 17-21. Csopak napok és borhét, Csopak
A csopaki programok középpontjában történelmi borvidékként a híres csopaki bor áll. A nyár immár évtizedes múltra visszatekintő legnagyobb rendezvénye a Csopak Napok, melyet Borhétként is ismernek a vendégek. Tíz napon keresztül várják a kedves vendégeket a gyerek, családi, fiatalos és boros programok, amelyek legfőbb helyszíne a Fürdő utcai parkoló, ahol borsátrakban finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak meg. A színpadon különböző előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők.
www.csopak.hu

2011. augusztus 17-21. Hévízi országos borfesztivál, Hévíz
A nagy múltra visszatekintő rendezvény ideje alatt borházak, falatozók valamint kirakodóvásár várják az érdeklődőket. Színes felvonulással veszi kezdetét a programsorozat, mely ideje alatt fiatal és öreg, kicsi és nagy egyaránt talál magának megfelelő szórakozási lehetőséget.
www.hevizmarketing.hu

2011. augusztus 19-20. Hortobágyi hídivásár, Hortobágy
A hagyományok szerint több mint száz éve minden évben megrendezett hortobágyi hídivásár országos jelentőségű eseménynek számít, a szokásostól eltérően azonban már nem az állatkereskedők seregszemléjeként tartják számon, hanem több tízezer külföldi és hazai vendéget vonzó idegenforgalmi látványosságként. A programok sorozatát természetesen továbbra is a hagyományőrzés és a folklór jegyében rendezik meg. A népművészeti és kézműves árukon kívül egyéb modern termékek is megtalálhatóak a kirakodó vásáron. A hortobágyi hídivásár helyszíne már régi hagyományok szerint a Kilenclyukú híd, a történelmi Magyarország leghosszabb közúti kőhídja mellett elhelyezkedő terület. A kiegészítő programok azonban más helyszíneken is zajlanak. A vízi színpadon délutánonként folklórműsorok szórakoztatják a közönséget. A hortobágyi csárda udvarán pedig ökörsütés, jellegzetes pásztorételek, slambuc, gulyás várja a megéhezett látogatókat.
www.hortobagy.hu

2011. augusztus 19-20. Európai kenyérünnep, Orosháza
A rendezvény visszatérő eseménye az augusztus 19-én megrendezésre kerülő Pékek konferenciája, majd 20-án a pékek utcája, ahol kóstolóval egybekötött termékbemutatót tartanak, valamint sütőipari különlegességekkel és díszmunkákkal versenyeznek a pékmesterek. A kétnapos rendezvényen lesz középkori pékbemutató korhű ruhákban és eszközökkel, kirakodóvásár,- bográcsos főzőverseny, gasztronómiai különlegességek és nemzeti ételbemutatók, valamint kóstolók.
www.oroshaza.hu

2011. augusztus 25-28. Békéscsabai lecsófesztivál, Békéscsaba
Magyarország egyik talán legismertebb és legjellegzetesebb étele a lecsó, amelynek igazi ünnepét látogathatjuk meg a békéscsabai Lecsófesztiválon. Természetesen a fesztivál nem lenne az igazi, ha csak a jól ismert - paradicsom, paprika és hagyma - alapételt főznék a szakácsok. A lecsóverseny valamennyi résztvevőtől elvárja, hogy egyedi ízt és arculatot adjon saját ételkölteményének, ezzel is bizonyítva a magyar konyha sokszínűségét.
www.lecsofesztival.hu

2011. augusztus 25-28. Budavári sörfesztivál, Budapest
Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik a Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készülnek a nagy hazai sörgyártók, így a Borsodi Sörgyár, a Dreher Sörgyárak, a Heineken Hungária, valamint a kisebb sörfőzdék is. Sörsátrak, sörfalu, sörtörténeti kiállítás, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket.
www.budavarisorfesztival.hu

2011. augusztus 26-07. Szilvanap Noszvajon, Noszvaj
Noszvajon kora ősszel még szinte minden háznál előkészítik az üstöket, faggatják a szilvát, s hagyományos vagy gépi kavarással főzik keményre a lekvárt. Az augusztus utolsó szombatján megrendezett Noszvaji szilvanap alkalmával a gyümölcs feldolgozási módjainak bemutatása mellett folklór programok is szórakoztatják a látogatókat. A Gazdaház udvarán 6-8 csapat részvételével kerül bemutatásra a lekvár főzésének folyamata, amely 10-12 órán át is eltarthat. A vendégek bekapcsolódhatnak a lekvár kavargatásába, és természetesen kóstolhatnak is közben belőle. A Gazdaház kemencéiben szilvalekvárral töltött buktát készítenek a helyi falusi vendéglátók, amelyet a belépéskor megvásárolt belépőjegy fejében lehet megkóstolni. Az udvaron helyi és környékbeli kézművesek kínálják áruikat, egyesek bemutatót is tartanak mesterségük fogásaiból.
www.noszvaj.hu

2011. augusztus 27-28. Káposztás ételek gasztronómiai fesztiválja, Kaposvár
A kaposvári Káposztás Ételek Sütő- és Főzőversenyének létrejöttét egy régi kaposfüredi anekdota inspirálta. A történet szerint a vasárnapi miséket celebráló, más egyházközségből érkező papot hétvégente mindig más és más család látta vendégül, de mindegyik helyen káposztás étellel kínálták. Miután több hónapon keresztül így ment, a pap az egyik misén ezt prédikálta: "Káposzta, káposzta, jó füredi káposzta, de megunt téged a mester úr gyomra..."
Nem tudhatjuk, mennyi igaz a történetből, de az anekdotát követően évről évre visszatér egy hétvégére Kaposvár városának kaposfüredi városrészébe a húsos káposzta, töltött káposzta, székely káposzta és megannyi káposztás étel. Az érdeklődőket egész napos program várja a kaposfüredi iskolaudvar környékén. Ahol a főzőversenyek mellett számos színes program és színpadi produkciók teszik még hangulatosabbá a Káposztás Ételek Gasztronómiai Fesztiválja rendezvényt.
www.egyud.somogy.hu

2011. augusztus 27-28. Vegetáriánus fesztivál, Budapest
A fesztivál táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékbemutatót kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadások kiemelt témája a kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend, hisz többször éri az a vád a vegetáriánus táplálkozást, hogy nem teljes értékű, így hosszabb távon hiányállapotot okoz az emberi szervezetben. A rendezvény célja, hogy ezeket a tévhiteket eloszlassa, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan előzhető meg számos betegség sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz Aviva torna, arctorna, mandalafestés, gyöngyfűzés és vegetáriánus főzőverseny, és számos zenei és tánc-előadás is.
www.egeszsegvar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Sárgadinnye mézben
  2011-07-31 20:57:11, vasárnap
 
  Sárgadinnye mézben


Hozzávalók:

1 kg. hámozott tisztított sárgadinnye
25 dkg. méz
2 db. citrom

Elkészítése: A dinnyét tisztítjuk, és tetszés szerinti darabokra vágjuk, üvegekbe rakjuk. A mézet 2 dl. vízzel, citromlével felforraljuk, és a dinnyére öntjük. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Gyurcsány lehet az elsődleges
  2011-07-31 20:52:05, vasárnap
 
  Gyurcsány lehet az elsődleges felelős (+videó)

Gyurcsány Ferenc elsődleges felelősségéről beszélt az államadósság növekedésének okait vizsgáló parlamenti albizottság ülésén a testület fideszes alelnöke.

Videók:
Gyurcsány lehet az elsődleges felelős

Szijjártó Péter megismételte, hogy szerinte a politikai mellett jogi felelősség is terheli a 2002 és 2010 közötti kormányok illetékes politikusait. Ezért az albizottság felkéri az Országgyűlés költségvetési és alkotmányügyi bizottságát, hogy vizsgálják meg, a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik-e a jogi felelősségre vonást, vagy ahhoz törvényt kell módosítani.

Az albizottság záró ülésén a fideszes és a jobbikos tagok elfogadták az összegző jelentést. A testület munkáját az LMP és az MSZP kezdettől fogva bojkottálta.

- Az államadósság brutális mértékű növelésével kapcsolatban megállapítandó jogi felelősség egy összetett kérdés. Az idevezető döntések a múltban történtek, ugyanakkor hatásuk nemcsak a mai napig érezhető, hanem az elkövetkezendő nemzedékek életében is érezhető lesz. Ezért kérjük, hogy az alkotmányügyi bizottság vizsgálja meg, hogy hogyan lehet a jogi felelősségre vonást megteremteni - nyilatkozta a hírTV-nek Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. (rá)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik nyáron is vacognak
  2011-07-31 20:48:46, vasárnap
 
  Akik nyáron is vacognak
2011. július 31. 12:14 medipress.hu
Ismerjük ezt a típust: néhányan még a meleg nyári napokon is fáznak, és állandóan pulóvert hordanak, függetlenül attól, milyen magasra emelkedik a hőmérő higanyszála. Miért van az, hogy egyesek belső hőszabályzója alacsonyabbra van állítva másoknál, akármilyen a kül- és a beltéri hőmérséklet? A jelenség számtalan vitát robbantott már ki a termosztát beállításával kapcsolatban a munkahelyeken, az otthonokban és a hálószobákban.

Mik ezek?

Az emberek természetesen fiziológiailag nem lehetnek hidegvérűek, de dr. Robert Schainfeld, a Massachusettsi Általános Kórház orvosa néhány magyarázattal szolgál arra, miért fáznak néhányan állandóan. Az okok némelyike egyszerű: általában a vékonyabb, törékenyebb testfelépítésű, kisebb izomtömeggel rendelkező emberek fázósabbak, mert esetükben az izom és a zsír, vagyis a test szigetelő rétege vékonyabb. Ezen kívül az idősebb emberek, a vérszegény, az alultáplált és a valamilyen fertőzésben szenvedő emberek is hidegebbnek érezhetik a levegőt másoknál. A pajzsmirigy alul működésében és B-vitamin hiányban szenvedő betegek is fázhatnak.

A túl alacsony és a túl magas vércukorszint is fokozhatja az emberek érzékenységét a hideggel szemben. A stressz és a szorongás, bár csak rövid ideig, az adrenalinlöket következtében a vér a test külső részeiből a szív és a többi létfontosságú szerv felé összpontosul, amitől megborzongunk.

Néhány helyen pedig annyira feltekerik a légkondicionálót, hogy a sarkvidéki levegőtől még a legegészségesebbek is liba bőrözni kezdenek.

A hideggel szemben kivételesen érzékeny emberek kis százaléka azonban Raynaud-szindrómában szenved. E rendellenesség esetén a vérerek túlságosan összehúzódnak, amitől kevesebb vér - vagyis melegség - jut az ujjakba, a lábujjakba, a fülcimpákba és az orr hegyébe.
Fertőzés és vitaminhiány is okozhatja a ,,hidegvérűséget" Fertőzés és vitaminhiány is okozhatja a ,,hidegvérűséget"

A hidegre érzékeny emberek általában ismerik magukat, és minden esetben felkészültek: magukkal viszik a plusz réteg ruhát, akár kint, akár bent tartózkodnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leleplezték a teafüvek titkos
  2011-07-31 20:46:09, vasárnap
 
  Leleplezték a teafüvek titkos összetevőit
2011. július 30. 14:23 inforadio.hu
Három New York-i középiskolás szorgalmi feladatként teafüvek összetételét elemezte DNS-vizsgálatokkal, melyek nem várt alkotórészek jelenlétét is bizonyították. Az ifjú kutatók eredményeiket a Nature tudományos magazinban ismertették.

Catherine Gamble, Rohan Kirpekar és Grace Young összesen 146 féle teát vizsgált meg, melyeknek körülbelül fele teafűből készült, másik fele pedig gyógynövényekből. A kereskedelmi forgalomban kapható termékeket 33 vállalat gyártotta és 17 országból származtak.

A diákok erős főzetet készítettek a teákból, sokszorozták a benne lévő növényi genetikai állományt, majd szekvenáló készülékben meghatározták a DNS-szakaszokat. Az elemzés eredményét összevetették az Egyesült Államok Országos Orvosi Könyvtára kezelésében lévő GenBank adatbázisban található ismert genetikai szakaszokkal - írja az inforadio.hu.

A normál teák négy százaléka tartalmazott a tealevélen kívül más növényi összetevőt is, a gyógynövényekből összeállított teáknak pedig több mint harmadában voltak olyan alkotórészek is, melyeket nem tüntettek fel a csomagolásukon. Ilyenek voltak például gyomnövények, mint a réti perje vagy a fehér libatop, négy teában előfordult petrezselyemféle is, de kamilla nyomaira is bukkantak hét gyógynövényteában, melyek csomagolásán azt nem tüntették fel.

A diákok szerint munkájuk arra hívja fel a figyelmet, hogy az élelmiszerek összetevőinek ellenőrzése ma már gyorsan és viszonylag olcsón lehetséges a nyilvánosan hozzáférhető adatbázisok segítségével.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A férfiak a gömbölyű nőket
  2011-07-31 20:43:27, vasárnap
 
  A férfiak a gömbölyű nőket szeretik jobban
2011. július 31. 16:13 PN
Az arányosan gömbölyded, telt idomokkal rendelkező hölgyek sokkal vonzóbbak, mint XS-es társaik. Ezt a sokakat megnyugtató eredményt hozta az a felmérés, amelyet 20-60 év közötti urak részvételével készítettek az Egyesült Államokban.

Lavinia Rodriguez klinikai pszichológus kutatása szerint a férfiakat nem a ruhaméret, de még csak nem is a kilók száma befolyásolja, amikor egy hölgyről öntudatlanul eldöntik, hogy vonzónak találják vagy sem. Sokkal fontosabbak az arányok.

Vagyis lehet szélesebb a csípő, vastagabbak a combok, feltéve, hogy arányos mellbőség, és a csípőhöz képest karcsú derék társul hozzá.
A felmérés szerint a férfiak által legkedveltebb testforma esetében a derék és csípő aránya 0,7. Vagyis egy 70 cm-es derékmérethez a 100 cm-es csípőméretet preferálják.

Ha ennél nagyobb a különbség - keskeny csípő és vékony combok, de XL-es keblek - a többség véleménye szerint inkább riasztó, mint izgató. Ugyanez vonatkozik a túlzottan sovány, csontos alkatra, főként, ha azt extrém fogyókúrák, önsanyargatás révén érte el az érintett. Ez ugyanis nem csak testén, hanem a lelkén is nyomot hagy, ami partnere figyelmét sem fogja elkerülni.

A fő, hogy arányos legyen a nő teste - állítják a férfiak A fő, hogy arányos legyen a nő teste - állítják a férfiak

A kutatásba vak férfiakat is bevontak, akik hasonlóan nyilatkoztak a kérdések hallatán, mint látó kortársaik. Tehát a férfiak túlnyomó többségét hidegen hagyja néhány plusz kiló, ellenben sokkal jobban zavarja, ha a hölgy túl vékony.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt a kislétai támadást
  2011-07-31 20:35:39, vasárnap
 
  Megszólalt a kislétai támadást túlélő lány

Még ma is viseli a támadás nyomait az a kislétai tinédzser lány, akit két éve, a roma holokauszt emléknapjának éjszakáján sebesítettek meg otthonában, ágyában alvó édesanyját pedig több lövéssel megölték.

Az általános iskolából ezen a nyáron ballagó Tímea a romák elleni támadássorozat utolsó cselekményének számító, 2009. augusztus 3-ra virradóra történt támadás következtében szenvedett életveszélyes, maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket.
hirdetés

Testébe mintegy százötven sörétszem fúródott, roncsolva nyakát, arcát, koponyáját, mellkasát és felsőkarját. Csaknem öt órán át feküdt az akkor 13 éves lány jórészt eszméletlenül, amikor hajnalban egyik rokona rátalált. Ágyában alvó 45 éves édesanyjára két sörétes fegyverből összesen öt lövést adtak le, ő azonnal meghalt.
Azt hitte, vihar volt

Tímea cáfolta azokat a korábbi sajtóhíreket, amelyek szerint azonosította volna támadóit, vagy látta volna a gyilkosokat. Azt mondta, nem emlékszik a sebesülésére, az akkor történtekre. Nem tudja, hogy a házban hol lőtték meg, miként került az ágyába, és hogyan vánszorgott ki hajnalban a nagynénje kiabálására, amikor az az anyjáért ment, hogy együtt induljanak a határba dohányt törni. Azt hitte, vihar volt, az törte be az ablakot, és az üvegszilánkok vagdosták össze.

A kislány több életmentő műtét után egy hónapig feküdt kórházban, és mielőtt kiengedték, akkor mondták meg neki a rokonai, mi is történt vele; hogy az édesanyja meghalt azon az éjszakán, és már hetekkel korábban el is temették. Emlékszik, hogy Sólyom László akkori államfő és a kisebbségi ombudsman is meglátogatta a kórházban, de akkor még nem értette, hogy miért. Ma már tudja, és hálás érte, mert fontosnak, embernek, és nem ,,levadászni valónak" tartották.
Nem ártanak senkinek

Ma is pszichológushoz jár, nem tudja feldolgoznia történteket, a testi és lelki sebeket. Nagynénje azt mondta, havonta viszi felülvizsgálatra egy budapesti kórházba, mert a jobb karját még mindig nehezen tudja mozgatni, számos sörétet pedig nem lehet eltávolítani, mert a beavatkozás bénulást vagy akár halált okozna.

A családban Katrinnak nevezett lány azt mondta: ma sem hiszi el, hogy ez a bűncselekmény velük történt meg. A családban korábban gyakran volt beszédtéma a cigányok elleni támadás, már csak a néhány kilométernyire lévő településeken, Piricsén, Nyíradonyban, Tiszalökön történtek miatt is, de a beszélgetést mindig azzal zárták, hogy őket úgysem bántanák, hiszen nem ártanak senkinek.

A falu cigánytelepe különbözik más környékbeli romatelepektől, mert az udvarok rendezettek. Jórészt itt is munkanélküli romák élnek, de alkalmi munkából, napszámból, közmunkából szerzett jövedelmükből fordítanak környezetük rendben tartására is.
Ma sem értik, miért történt

A helybéli romák és nem romák egyaránt arról számoltak be, hogy becsületesnek és igyekvőnek ismerték Balogh Máriát, a gyermekét egyedül nevelő özvegyasszonyt, aki a határba, napszámba járt dolgozni, így szerezve jövedelmet mindennapi megélhetésükhöz, gyermekének taníttatásához. Az asszony halála és a kislány sebesülése előtt ma is értetlenül állnak a helyiek.

Az árván maradt lány ugyanabban a házban lakik, amelyikben a támadás érte őket, de azóta a volt polgármester anyagi segítségével felújították. Nővére hozzá költözött a férjével és hétéves fiával, gyámja a most 78 éves, két házzal arrébb lakó nagymamája lett.

Tímea egy nagykállói középiskolába felvételizett szakápolónak, de elmondása szerint bizonytalan az iskolakezdése, mert a tanszereket, egyéb holmikat nem tudja miből megvásárolni. Hozzátette: eszébe jut néha az a felajánlás, hogy a tengerentúlon tanulhatna, de rokonai nagyon féltik az idegenektől.

A sajtótól eddig teljesen elzárkóztak, és a büntetőpert is csak tévéből követik. A család a bíróságtól azt kérte, hogy a testi és lelki sebeket viselő lánynak ne kelljen megjelennie a perben, és a bíró ezt tiszteletben tartotta.
Közvetlen közelről

Kriminológusok, az ügy felderítésén dolgozó nyomozók és pszichológusok azt mondták: a kislétai gyilkosság fordulópont volt a romák elleni támadássorozatban, mivel itt már tudatosan, közvetlen közelről öltek, és ez a gyűlölet és a brutalitás egyik legmagasabb foka.

A kislétai gyilkossággal - és további nyolc, romák elleni, összesen hat halálos áldozatot és öt súlyos sérültet követelő támadással - négy, szélsőséges nézeteket valló debreceni férfit vádolnak. Büntetőperük március 25-én kezdődött a Pest megyei bíróságon. A vádlottakat, akik már a következő támadásukra készültek, a kislétai gyilkosság után tizenkilenc nappal, 2009. augusztus 21-én fogták el munkahelyükön, egy debreceni szórakozóhelyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zebrakeksz
  2011-07-31 19:52:10, vasárnap
 
  Zebrakeksz

Hozzávalók

- 1 cs. Albert keksz
- 1 cs. csokoládé pudingpor
- 2,5 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 2 k. kakaó
- 4-5 k. porcukor
- 10 dkg vaj

Elkészítés:

A pudingport elkeverem a kakaóporral, a feketekávéval, 4-5 ek porcukorral és a tejjel. Sűrű pudingot főzök belőle.

Még melegen belekeverem a vajat, majd a langyos masszával megtöltöm a kekszeket úgy, hogy ovális tálra vagy tálcára fektetve minden kekszet megkenek és egymáshoz ragasztom. Ezt ismétlem, amíg a krémmel megkent kekszekből hosszú kígyóforma képződik. Kívülről is bevonom a krémmel, lazán letakarom alufóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap éles késsel ferdén felszeletelem, ettől lesz ilyen csíkos. Egyszerű, kellemes édesség.
Szakács: Zsuzsa
 
 
1 komment , kategória:  Nem saját recept  
Rókagomba paprikás galuskával
  2011-07-31 19:49:55, vasárnap
 
  Rókagomba paprikás galuskával

Hozzávalók

- 50 dkg rókagomba
- 1 kis fej hagyma (én ledarálom)
-1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- pirospaprika
- só, bors
- kevés zöldpetrezselyem
- 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A gombát megtisztítom, megmosom, de nem szeletekre, hanem darabokra vágom.

A Navigenión előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beledobom a hagymát (én mindig darálva használom), a forró aljzaton átforgatom és azonnal teszem hozzá a gombát, a lehéjázott, kockákra vágott paradicsomot, a kockázott paprikát és az összes fűszert. A pirospaprikát is. Lefedem, beállítom a 20 másodperces automata főzést és békén hagyom. Egészen addig nem veszem le a fedőt, amíg a visiotherm a főzési tartományban jelez. (Néhány perc.)

Délállásnál leveszem a fedőt, az ételt tejfölözöm és galuskával tálalom.

Isteni! Az erdei gombáknak nincs párjuk!
Szakács: Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Kínai szezánmagos csirke tojás
  2011-07-31 19:48:12, vasárnap
 
  Kínai szezámmagos csirke tojásos rizzsel

Hozzávalók

1kg csirkemell
2 db tojás(rántottához)
Rizs,olaj,só,víz

Bundához:

12 kanál liszt
3kanál étkezési keményítő
5kanál olaj
3 db tojás
csipet só
2-2,5 dl víz
3 kiskanál sütőpor

Mázhoz:

4kanál ketchup
4 kanál mustár
6-7 kanál méz
4-5 kanál szezámmag
chili paprika

Elkészítés:

A húst megmossuk,majd felkockázzuk.

Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt,keményítő,víz,só,tojás,olaj,sütőpor) és sűrű masszát készítünk. El készítem a mázat.Beleforgatjuk a húst a bundába.
A húst bő,forró olajban aranybarnára sütjük.Miután kisült azonnal beletesszük a mázba,majd egy tálra tesszük és tálaljuk.
Elkészítem a rizst. A tojásból rántottát csinálok,ha elkészült összekeverem a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok :)!
Szakács: Réki
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/87 oldal   Bejegyzések száma: 862 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 862 db bejegyzés
e év: 13000 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 30
  • e Hét: 4300
  • e Hónap: 17729
  • e Év: 17729
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.