Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Remények és csodák.
  2011-07-30 08:46:18, szombat
 
  Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.

Ernest Hemingway


Sokszor tűnődtem: vajon meddig remél az ember? Most már tudom: az utolsó pillanatig.
Örkény István


A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

Stephen King




Benned él párod sajgó negatívja, várod, hogy a varázsszót kimondja: Én vagyok Te - mellyel örök sebedet begyógyítja.

Szepes Mária




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kata. . Az igazgyöngyről....
  2011-07-24 10:50:32, vasárnap
 
  Kata barátnőm , tette fel a Netlogra , nagyon megfogott ....

Tudod arra gondoltam,

kívülről nézve, a látszat szerint,
a világ igazságtalan,

sok az ártatlan,
ki születéstől fogva büntetve van,

és vannak sokan,
kik érdemtelenül megkapnak mindent,

egyesek bűnhődnek semmiért,
mások bűnben, sértetlenül élik
a világuk,

az ember azt gondolhatná,
hol van itt az igazság,
hol van itt az igazságos Isten?

de talán,
ha a világ egy hatalmas óceán,
és benne az ember a kagyló,
mind különböző,
látványnak az egyik gyönyörű,
szürke, szinte észrevétlen a másik,

de az értékét nem a külseje adja,
szép, vagy kevésbé szép,
mit számít, ha a gazdagsága
a benne lévő gyöngyben van,

a kagylónak megvan a lehetősége,
sokszor fájdalom árán
hogy a porszemet kihordja,
benne értékes gyöngy szülessen,

az embernek,

mint a kagylónak az óceánban,
a lehetősége megvan,
hogy benne kincs szülessen,

legyen szegény, vagy gazdag,
egészséges, vagy beteg,
egyformán boldog lehet,

ha megszületik benne

a szeretet,

az ember

egyetlen igazgyöngye....

Katám ! az ember egyetlen igazgyöngye ! Gyógyulj meg mielőbb!



 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
A boldogság fénye ..
  2011-07-23 07:43:03, szombat
 
  Aranyosi Ervin: A boldogság fénye


Boldogság magját, ültesd el szívedbe!
Hagyd kivirágozni majd egy szép napon.
Gondold csak el, ha engednéd, mi lenne?
Tükörbe néznél, s látnád magadon.

Gyökere érként nőne a szívedből,
véred táplálná, öntözné, hogyha kell.
Erőt merítve a szív-szeretetből,
szirma arcodnak pírját gyújtja fel.

És aki látja, a boldogság hogy árad,
- csillogó szemed csillagként ragyog.
- a szeretetért könyörögne nálad,
s tudná, van bőven és örömmel adod.

Ahol a fény valamit megvilágít,
ott a sötétség nyomban menekül.
A szeretettől a boldogság virágzik,
a fagy felolvad a szívekben legbelül.

Engedd hát csillogni szemed ragyogását,
a szeretet fénye kísérjen utadon!
Terjeszd az élet tündöklő varázsát!
Érezd a napnak fényét magadon.



 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Most a szív.
  2011-07-21 22:37:32, csütörtök
 
  Lermontov

MOST A SZÍV

Most a szív nyugodni vágyik,
szenvedélye ellobog,
mert belátja, hogy a másik
szív érette nem dobog;
ám, ha fojtott izgalomban
még remegne, az se baj:
a víz sem csitul le nyomban,
bár elült a vad vihar!

Jött az óra, válni kellett;
észre sem vetted vajon,
bár szemed láttára pergett,
forró könnyem arcomon?
Kikacagtad leplezetlen
önfeláldozásomat.
Féltél, hogy ha szánsz, szivedben
újra szítod lángodat.

Ám hiába igyekeznél
szenvedésed rejteni,
mert szerettelek, szerettél,
s nem tudunk felejteni.
Villámot lövellt a mennybolt,
nézd a parton azt a két
sziklát, mely hajdanta egy volt,
s állta a vihar dühét;
látod, a két tört vonal hogy
összeillik? Van, amit
a természet egynek alkot
és a sors kettészakít.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A 4 legjobb vízhajtó koktél..
  2011-07-20 14:19:16, szerda
 
  A 4 legjobb vízhajtó koktél

2011.07.20. | Ferenczy Mária

Itt a nyár, ideje ledobni a felesleget! Vízhajtó koktéljainkkal nem csak alakodat formálhatod, hanem a meleg okozta lábdagadást is enyhítheted!

A test vízháztartása különböző okokból bármikor felborulhat. A víz felgyülemlése sokféle formában megjelenhet, okozhat súlyosabb vagy kellemetlenebb tüneteket. Leggyakrabban mégis akkor hasznos a vízhajtó folyamatokat megsegítened, amikor fogyni akarsz, hiszen ilyenkor a szervezet a víz elraktározásával védi magát.

De a lábdagadásnak is gyakori oka a vizenyő. A nyári forróságban ez fokozottan jellemző, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a szervezet nem tudja megfelelően kiüríteni a napi 2-2,5 liter folyadékot. Ilyenkor a belső térfogat növekedését a bőr maga nem követi, ezért a dagadást általában feszítő érzés is kíséri.

A fenntartott folyadékmennyiséget a táplálkozással is nagyban befolyásolhatod. Bizonyos gyümölcsök, zöldségek és teák kifejezetten erős vízhajtó hatásúak. A nyári melegben pedig néha jólesik egy pohár jéghideg ital.

Koktél zöld teából

Hozzávalók 1 pohárhoz:

•1 filter vagy 1 teáskanál zöld tea
•negyed citrom kifacsart leve
•2,5 dl víz
•1 dl almalé
Elkészítése: a vizet forrald fel, majd öntsd rá a zöld teára. Hagyd állni, majd vedd ki belőle. Várj, amíg kihűl, ekkor add hozzá a citromlevet és az almalevet. Jó pár órára tedd a hűtőbe lefedve. Praktikusabb, ha előző este készíted el a másnapi adag teádat, és zárható palackokban hűtöd le.

Sárgarépaital

Hozzávalók 1 pohárhoz:

•3 sárgarépa
•1 dl narancslé
•pár csepp olaj
Elkészítése: egy erős turmixgépbe tedd bele a megpucolt, felszeletelt répákat, öntsd fel a narancslével és az olajjal, majd jó alaposan turmixold össze, és hűtsd le. Ha nem fogyókúrázol, egy kanál mézet is tehetsz az egyveleghez, mert remekül illik a répa ízéhez.

Uborkaturmix

Hozzávalók egy pohárhoz:

•1 kígyóuborka
•1 gerezd fokhagyma
•fél csokor kapor
•2 dl kefir
Elkészítése: az uborkát hámozd meg, majd gyaluld le vagy turmixold össze. Keverd el az átnyomott fokhagymával és az összevagdosott friss kaporral, majd öntsd fel a kefirrel.

Dinnyekoktél

Hozzávalók 1 nagy pohárhoz:

•fél sárgadinnye
•pár levél friss citromfű
•negyed gyömbérgyökér
Elkészítése: a jéghidegre hűtött dinnyét vájd ki a héjából, majd turmixold össze a citromfűvel és a lereszelt gyömbérrel. Ha szükséges, hígítsd szénsavmentes ásványvízzel.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség javítás, megőrzés  
Amíg nem éled át...
  2011-07-15 12:12:48, péntek
 
  "Amíg nem éled át, milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni.Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másoknak okozol, nem tudsz szeretni.Amíg nem fáj a seb, amit másokon ejtesz, és nem vérzel tőle te is, addig nem tudod, mi az, hogy VELE és EGYÜTT és KÖZÖSEN. Együtt érezni valakivel csak akkor lehet, ha sz én idegeim is összerándulnak attól, amit benne én okozok. A szeretet minél erősebb, annál érzékenyebb.

Müller Péter

Örömkönyv



 
 
2 komment , kategória:  Idézetek  
Örök álom .
  2011-07-15 09:08:53, péntek
 
  Örök álom



Sokat kaptunk már az élettől,
Nem maradt több a vétkekből,
Az emlékek is szerte szaladtak,
S lelkünk szemei sírva fakadtak.

Könnyeinket a szél porba véste,
Szívünket érzelmekkel darabokra tépte,
Láthatatlan fátyollal a múltat eltemettük,
Remegő kezeinkel bánatos arcunk rejtegettük.

Reménnyel gyógyítgattuk vérző sebeinket,
Kínzó dallal ringattuk álomba kisírt szemeinket,
Felébredve rájöttünk, hogy minden elveszett,
S a boldogság csak egy örök álom lehetett...

/ism. /






 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Pár zsirfaló rakott étel...
  2011-07-13 12:58:55, szerda
 
  A magyar gasztronómia különösen kedveli a rétegzés technológiáját: zöldségeket, húsokat, esetleg rizst valamilyen szaftos környezetben, rétegekben egymásra helyezve, hőálló tálban süt meg. Hogy mi ebben az eljárásban a különlegesen szeretnivaló, nem túl nehéz kérdés: az ízek összeolvadása, a különböző jellegű, állagú és zamatú alapanyagok egy időben, egy helyen való élvezete. Elkészítésükhöz egy kevéssel kell csak nagyobb rutin: ha a tűzhely mindegyik lángján egyszerre sütöd-főzöd elő az alapanyagokat, közben pedig előmelegíted a sütőt, villámgyorsan elkészítheted ezeket az egytálételeket is. Csakúgy, mint sok más magyar ételnek, a rakottasoknak is leginkább nehéz, zsíros, megterhelő változatait ismerjük. Mint majdnem minden más, jellegzetesen hazai ételnél, a rakottaknál is csak egy cseppnyi fantáziára van szükség ahhoz, hogy egészségesebben és kevésbé hizlalón készítesd el őket. Kísérletezz sajtokkal, zöldségekkel, joghurttal! Válogass receptjeink közül.

Rakott kelkáposzta - light

Hozzávalók:

•1 fej kelkáposzta
•fél kg darált pulykahús
•két fej vöröshagyma
•só, bors, pirospaprika
•15 dkg barna rizs
•1 dl fehér bor
•kb. fél liter joghurt v. kefir
•sovány sajt
•vaj
Elkészítése: a barna rizst tedd fel főni egy kevés sóval. A káposztát leveleire szedve dobd forrásban lévő vízbe, majd 3 perc után öntsd le róla a vizet, és hűtsd le. A hagymát vágd finomra, és egy kevés olajon párold üvegesre. Dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig, majd önts alá egy kevéske fehér bort. Főzd el a levét, majd pirítsd át, és közben sózd, borsozd, paprikázd. A megfőtt rizst keverd hozzá, majd húzd le a lángról, és önts hozzá egy kis doboz joghurtot. Egy jénait vajazz ki alaposan, és helyezd az aljára a káposztalevelek felét. Kend meg joghurttal, majd simítsd rá a húsos-rizses tölteléket, és rakd a tetejére a maradék leveleket. Fejezd be a műveletet a maradék joghurttal, és némi sovány sajttal szórd meg a tetejét. Forró sütőben aranybarnulásig süsd.

Cukkinis rakott krumpli

Hozzávalók:

•60 dkg krumpli
•1 nagy vagy két kisebb cukkini
•3 tojás
•1 doboz joghurt
•só, bors
•feta sajt
•20 dkg pulykasonka
•vaj
Elkészítése: a krumplit hámozd meg és karikázd fel, majd 5 percre tedd forrásban lévő vízbe. A cukkinit karikázd fel, a sonkát csíkozd. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd a krumplit, a sonkát, a cukkinit és a feta sajtot. Közben sózd és borsozd a rétegeket. A felvert tojásokat keverd el a joghurttal, és öntsd vele nyakon a tálat. Forró sütőben 25 perc alatt süsd meg.

Parmezános rakott padlizsán

Hozzávalók:

•1 üveg olasz paradicsomszósz (fél liter)
•bazsalikom
•1 sárgarépa
•1 zeller
•1 vöröshagyma
•só, bors
•3 kis padlizsán
•mozzarella
•parmezán
•olívaolaj
Elkészítése: a padlizsánt szeleteld fel, és sütőpapírral bélelt sütőlapra szétterítve 10 perc alatt süsd meg félig. Közben egy kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a zellert. Fűszerezd, majd főzd addig, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Egy kiolajazott tűzálló tálba terítsd le a padlizsánszeleteket, öntsd nyakon a paradicsomszósszal, majd szórd meg mozzarellával. A rétegezést fejezd be a sajttal, majd lefedve told forró sütőbe 20 percre. Ekkor vedd le róla a fóliát, szórd meg parmezánnal, és süsd tovább 10 percig.

Sajttal rakott currys sütőtök

Hozzávalók:

•1 kg sütőtök
•15 dkg sajt
•1 pohár joghurt
•1 evőkanál curry
•só, bors
•olívaolaj
Elkészítése: a sütőtököt pucold meg, magozd ki és kockázd fel. Sózd meg, és hints rá frissen őrölt borsot. Egy kiolajazott tűzálló tálba helyezd le, majd a currys joghurttal öntsd nyakon, és szórd meg a reszelt vagy morzsolt sajttal. Lefedve süsd közepes lángon minimum fél órán át, majd fedő nélkül pirítsd meg a tetejét
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Őszi szél
  2011-07-12 06:54:13, kedd
 
  Őszi szél

Csak hallgatunk, én itt, te ott,
s a percekbe szőtt kis csodák
szétfoszlanak, míg szemlesütve
rohannak el az éjszakák.

Messze vagy, a sóhajok közt
csókjaink emléke meglapul,
de tűnő álmok nem ringatnak,
csak vágyak fáradt csendje hull.

Most hallgatunk, én itt, te ott,
s ha némaságunk összeér,
majd eltűnődve von szemünkre
könnyű fátylat az őszi szél.

Kormányos Sándor





 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Depressziót okoz a cukor?
  2011-07-11 18:51:42, hétfő
 
  Depressziót okoz a cukor?

Azt ma már mindenki tudja, hogy a cukor hizlal és rontja a fogakat. Ennél azonban sokkal hosszabb a bűnlajstroma, többek között az egyre elterjedtebb depresszió kialakulásának is oka lehet.
Címkék: cukor, depresszió, alkohol, függőség
A cukornak nincs tápértéke, viszont függőséget okoz. Legyen az sima kristálycukor, barna cukor, nádcukor, természetes szirup vagy bio bármi, ha nem nyers gyümölcs formájában vesszük magunkhoz, a cukor kifejezetten káros az egészségünkre.

A cukor által okozott problémák között találjuk például az elhízást, a szív-érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget és az allergiákat. A cukor táplálja a rákos sejteket, sőt, cukor jelenlétében a C-vitamin sem tud hasznosulni. Legyengíti az immunrendszert, ami önmagában rengeteg problémához vezet hosszú távon.

Egy falatnyi boldogság
A szervezetnek nincs sok dolga a cukorral: amint elfogyasztjuk, egyből felszívódik, és jókora adag inzulin szükséges a cukormennyiség elszállításához. Nem sokkal később a vércukorszintünk a bokánkig süllyed, és úgy érezzük, azonnal némi cukorhoz kell jutnunk, ha nem szeretnénk elaludni az íróasztal mellett.

Azonban nem csak az inzulin ingadozik ilyen drasztikus mértékben a cukorfogyasztás hatására. Az endorfin szintjét is megemeli, ami az agyban a hangulatfokozásért felelős hormon. A cukor a szervezetben kémiai úton hozza létre a jókedvet, ezért is szeretjük annyira a csokoládét, a süteményt, vagy a fagylaltot, amikor némi vigaszra van szükségünk.

Hogyan tesz depresszióssá a cukor?
Ha folyamatosan bombázzuk a szervezetünket nagyobb mennyiségű cukorral, akkor egy idő után az endorfintermelő részleg működése lelassul, vagy teljesen le is zár, hogy megfelelően tudja szabályozni az agyban levő endorfin mennyiségét. Ettől viszont a szervezetben jelen levő endorfin mennyisége csökken, amitől lehangoltak, lassúak, sőt, akár depressziósak is lehetünk.

Így automatikusan újabb adag cukorra vágyunk, hogy szinten tartsuk a hangulatunkat. Ez pedig egy igazi ördögi kört hoz létre, vagyis magát a cukorfüggőséget. Ez a ciklus pontosan annak felel meg, mint amikor alkoholt fogyasztunk: az alkohol hatására túlzott mennyiségű endorfin termelődik, amitől felszabadultnak, boldogabbnak érezzük magunkat - épp csak ez nem pszichés, hanem kémiai boldogság. A túlzott alkoholfogyasztás is az endrofin-részlegek lezáródását okozza, így az alkoholistának ahhoz, hogy ne érezze a depressziót, ismét alkoholt kell fogyasztania.

Ez a függőség kialakulásának a ciklusa, ami igazából nem különbözik a cukorfüggőségtől. Valójában nem közvetlenül a cukor okozza a hangulatingadozást, hiszen annak hatása egy órán belül megszűnik. A szervezetben levő inzulinlöket hosszabb távú hatása, és az endorfintermelés egyensúlyának felborulása együttesen hozza létre a depressziós állapotot. A test fizikailag nagymértékű fáradtságot érzékel, a hangulatunk pedig letargikus lesz. És aztán újból a cukorért nyúlunk, hiszen attól jobban érezzük magunkat.

Cukros téliszalámi
Ha esetleg érlelődik benned az elhatározás, hogy mostantól nem teszel három cukrot a kávédba, és csökkented kissé a szénsavas üdítők mennyiségét is, az remek. Szembe kell nézni viszont azzal, hogy a cukor rengeteg formában érkezik a szervezetbe. Nem csak a finomított cukrok, hanem a finomított liszt, vagy a keményítő is cukorra bomlik le a szervezetben. Tehát a zsömle, a spagetti, a sült burgonya, vagy a sajtos rúd ugyanezt teszi veled - gondolkoztál már azon, miért nem tudunk elmenni egy pékség mellett anélkül, hogy összefutna a nyál a szánkban?


Ezen kívül a készételek nagyon nagy része tartalmaz glükóz-fruktóz szirupot, olvasgasd csak az összetevőket. A felvágottak, a turmixok, a gyümölcsjoghurtok, a lekvárok, de időnként még a mirelit halrúd is cukorral készül. Tele vannak az ételeink cukorral, vagy könnyen azzá alakuló összetevőkkel, így nem csoda, hogy annyi a ,,civilizációs betegség", és egyre gyakoribb a depresszió az emberek között.

Mivel édesíts?
Tévhit, hogy a természetes édesítőszerek annyival egészségesebbek lennének. Mézet is csak kis mennyiségben, nyers állapotában érdemes használni, hiszen amint felhevítjük, a kedvező élettani hatásai megszűnnek, és ami marad, az tiszta cukor - a szervezetünk szempontjából legalább is.

A természetes édesítőszerek közül a sztívia és a nyírfacukor nem okoz hormoningadozást. A legjobb megoldás ugyanakkor az, ha egyszerűen leszokunk arról, hogy édes dolgokat együnk. A nyers gyümölcsben levő cukor kémiai kötései érintetlenek, ráadásul rostok és egyéb hasznos tápanyagok kíséretében kerülnek be a szervezetünkbe, ami teljesen máshogy dolgozza fel azt. Maradjunk hát annál, amit a természet adott - a testünk ugyanis erre lett kitalálva, nem az élelmiszeripar termékeire.


 
 
0 komment , kategória:  Egészség javítás, megőrzés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 213 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 135
  • e Hónap: 1272
  • e Év: 51041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.