Belépés
bubamama.blog.xfree.hu
" A fény, csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle." Hamvas Béla : A láthatatlan történet. Dr Buttyán Kornélné
1937.04.03
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Házi kenyér...
  2011-08-27 13:30:06, szombat
 
  Kaptam-küldöm!

Hátha igaz, ki kell próbálni...

Nem jutunk csődbe ha blöff , egy próbát pedig megér, és lehet, hogy utána sosem megyünk kenyérért a boltba:.

Nem csalás - nem ámítás, kipróbáltam és valóban működik! Sőt, kedves férjem megjegyezte, hogy eddig ez a legjobb "kenyér kísérlet", mert ropogós a héja, lyukacsos és rugalmas a belseje és jóízű.
Próbáljátok ki ti is!
Írta nekem egy levelező társam... Edit


Dagasztás nélküli kenyér.

Ennek a kenyérreceptnek az egyik lényege, hogy a tésztát nem kell dagasztani, viszont hosszú ideig kell keleszteni (min:12 óra). A másik pedig, hogy először lefedve kell sütni, és csak azután fedő nélkül.
Nagy előnye, hogy alig van vele munka, Az eredmény mégis fenomenális. Íme!

Hozzávalók:

> . 3 csésze kenyérliszt BL80-as (2.5dl/csésze)
> . Másfél teáskanálnyi só
> . Bő 1/4 teáskanálnyi instant, vagy 1/8 kocka friss élesztő
> . 1/2 teáskanál cukor
> . Másfél csésze langyos víz

> Előkészületek:

> Minimum 12 órával a tervezet sütés előtt, előveszek egy nagy keverőtálat. A lisztet, sót, cukrot, instant élesztőt beleteszem és elkeverem. Ezután hozzáöntöm a vizet, és egy kanállal összekeverem. Nem kell nagy ügyet csinálni belőle, elég, ha csak lazán, pár kavarással összeforgatjuk. Állagra, nagyjából úgy kel kinéznie, mint egy sűrűbb nokedlitésztának. Letakarom, és félreteszem.

> Elkészítés:

> Tizenkét óra elteltével, előveszem a tálat, és ha minden jól ment, akkor van egy nyúlós, ragadós, hólyagos megkelt tésztám. Fogom a tálat, és belenyúlva, a szélét, befelé hajtogatva, körbe-körbe haladva, áthajtogatom a tésztát. Ezután egy órára megint félreteszem pihenni.
> Eközben előveszek egy jénai-tálat, aminek fedele is van (bármilyen fedővel rendelkező fém, vagy cserép sütőedény alkalmas). Ennek a tésztamennyiségnek, a másfél-kétliteres, kerek,. Vagy ovális jénai a legpraktikusabb.
> A jénait beteszem a sütőbe, és 250 fokra előmelegítem, 20-30 perc alatt.
> Amikor már biztos, hogy a sütő teljesen felforrósodott, kiveszem a jénait, egy kevés lisztet szórok bele, és a tésztát belefordítom a keverőtálból, ha minden igaz, kb. félig tölti meg AZ edényt, visszateszem a fedőt, beteszem a sütőbe, és 35 percig sütöm. Azután leveszem a tetejét AZ edénynek, és még 20 percig sütöm.
> Mikor kész, kiborítom a tálból, egy konyharuhába tekerve, egy rácsra téve hagyom hűlni.

> Tippek, ötletek:

> Ez egész, "dagasztás nélküli kenyér" őrület, a New York Times online kiadásának, főzős videó-mellékletével indult, és söpört végig a gasztroblogokon.
>
> Más blogokon írták, hogy a Liszt egyharmadát, helyettesíthetjük teljes kiőrlésű lisztel, vagy más bioliszttel is, hogyha egészségesebb kenyeret szeretnénk.
> Ha esetleg nem kapnánk BL80-as lisztet, a bioboltokban, vagy a nagyobb élelmiszerboltok biorészlegén kapható 100% búzasikér, abból tegyünk a sima lisztbe, egy evőkanálnyit.

Ez a kenyér önmagában is rendkívül finom. A hajszálvékony leírhatatlanul ropogós héj, és a levegős-lukacsos, puha, mégis rugalmas, lángosszerű belseje, egyszerűen ellenállhatatlan.

Sok sikert!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tetszik: Győztes, és Vesztes..
  2011-08-20 13:24:41, szombat
 
 
TANULSÁGOS:

1. Amikor a győztes követ el hibát, azt mondja: "Hibáztam", és megtanulja a leckét.
Mikor a vesztes követ el hibát, azt mondja: "Nem az én hibám", és másokra hárítja a felelősséget.

2. Egy győztes tudja, hogy az ellenségesség a legjobb tanító. Egy vesztes áldozatnak érzi magát az ellenségesség előtt.

3. Egy győztes tudja, hogy cselekvéseinek eredménye tőle függ. Egy vesztes a balszerencse létezésében hisz.

4. Egy győztes sokat dolgozik, de sok szabadidőt is teremt saját maga számára.
Egy vesztes mindig "nagyon elfoglalt" személy, akinek még az övéi számára sincs ideje.

5. Egy győztes egyenként száll szembe a kihívásokkal. A vesztes kitér előlük és nem mer szembeszállni velük.

6. Egy győztes ígéretet tesz, szavát adja és meg is tartja azt. Egy vesztes ígéreteket tesz, de nem ad semmi biztosítékot, - és amikor hibázik, csak igazolásokat keres.

7. Egy győztes azt mondja: "Jó vagyok, és még jobb leszek!" Egy vesztes azt mondja: "Nem vagyok olyan rossz, mint sokan mások."

8. Egy győztes MEGHALLGAT, MEGÉRT és VÁLASZOL. Egy vesztes csupán várakozik, míg rákerül a sor, hogy beszéljen.

9. Egy győztes tiszteli azokat, akik többet tudnak, mint ő és megpróbál tőlük tanulni.
Egy vesztes ellenkezik azokkal, akik többet tudnak, mint ő és csak a hibákat veszi figyelembe.

10. Egy győztes valamivel többért érzi magát felelősnek, mint csupán a munkájáért.
A vesztes nem vállal fel semmit és mindig azt mondja: "Csupán a munkámat végzem."

11. A győztes azt mondja: "Kell, hogy létezzen egy jobb út, hogy megcsináljam!"
A vesztes azt mondja: "Mindig így csináltam!"

12. Egy győztes a megoldásnak egy része. Egy vesztes a problémának egy része.

13. Egy győztes azt veszi figyelembe "hogyan néz ki a fal összességében".
Egy vesztes a "téglát" veszi figyelembe, amit el kell helyeznie".
Nagy különbség!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bank: Az izlandi példa...
  2011-08-07 12:57:40, vasárnap
 
  Ma kaptam Emailban, - Tanulságos!....:

Izland - az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.

Dátum: 2011. June 09. Thursday, 12:53

A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaképes polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását és az alkotmányuk átírását. Éppen azért, mert az Izlandi események a polgári forradalom modellje, volt az egész eset elhallgatva. Az Izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik az információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitnek.

Az Izlandi nép lemondott a régi kormány bármilyen formájáról, a nagy bankok államosítva lettek, és népük nem fizeti meg az adósságot, amelyet a politikusok alakítottak ki, mert ez az ő rossz gazdasági politikájuknak a kérdése, és nem a népé.
Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője a polgár, és nem a politikus.
Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette.
Az Izlandi modell mutatja, hogy kell, hogy a politikusoknak félelmük legyen a nép reakciótól, ha nem a nép érdekében fognak tevékenykedni. De ne az életüket féltsék, hanem a politikai karrierjüket.

Elhallgatott tények Izlandról:
2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük összedőlt, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.
2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette a kormányelnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adóság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 millió Euró, amelyet 15 év alatt kellet volna megfizetni 5,5% kamattal.
2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai unióval. A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93% elutasítja megfizetni az adósságot Nagy Britanniának és Hollandiának. A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért. Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése. Miután az Interpol kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. A nép alkotja az új alkotmányt, amelyik már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.
2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkották, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.
Ez az Izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.
Az Izlandon történő események olyan politikusoknak volt a figyelmében, mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és mások, akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.
Az Izlandon történő események bojkottálását szigorúan betartották az összes korporációs sajtónak, rádiónak és televíziónak tudósítóinak ezrei. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.
Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed az egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszer ellen, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitek akarata ellenére, akik a világválságot okozták, korább vagy később, ez az egész világon ismeretes és értékelve lesz.
A szabadság iránti vágynak nincs határa!

Fordította: Vajda Iván

Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az "Althinget", amelyik 930-ban alakult.

Forrás: http://www.votoenblanco.com/Las-democracias-degradadas-de-Occidente-silencian-la- revolucion-civica-de-Islandia_a4122.html
indymedia: http://imcmedia.cz/?p=393

Egy adalék: a világ legelső alkotmánya az az Izlandi volt, a második a magyar.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 17 db bejegyzés
Összes: 350 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 130
  • e Hónap: 256
  • e Év: 27148
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.