Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
könyvosztás....
  2011-08-29 22:57:08, hétfő
 
  Ma már be lehetett menni a könyvekért a suliba. Nagy öröm a gyerekeknek, szépen tanulmányozták....anya meg lassan el kezdheti bekötni a könyveket. Hát nem a kedvenc foglalatosságom. Türelmetlen vagyok ezekhez a dolgokhoz.
A füzetekkel nincs gond, hiszen azt csak be kell bújtatni kis kabátkájába, de a könyvek már más tészta. igaz már tavaly is olyan műanyag borítást találtunk hozzá, aminek a szélei ragasztószalagos, na de azt is méretre kell szabdalni!
Nem lenne gond vele, csak hát van ám mennyiség nálunk 3 gyerkőcre. Van mikor eljön barátnőm és segít a bajban, kézbe veszi az irányítást és vág, ragaszt, szabdal...mindent amit kell.
Már meg van minden ami a sulihoz kellhet. Néhány apróság, ami még időközben kiderülhet hogy mégis csak kell, és indul az új tanév.
Szeretem amikor iskola van, mert mindenféle dolgot kipróbálnak. A lányoknak most kezdődik a zongora és a szolfézs. Remélem a furulyát folytatják. A néptánc is beindul és a matekszakkör, a kempo...és hát a lovaglást sem kellene elhanyagolni. Csak hát azt nagyon meg kell gondolni, mert nem egy pénztárca kímélő hobbi, sport...stb.
De jó a suli, sokat koriznak, rollereznek, Biczónak ilyenkor. Idén szeretném bevezetni, hogy bicóval járunk suliba,meg haza. Környezetkímélő, és üzemanyag kímélő, no meg akkor fel lehet ébredni mire beérnek a suliba.
Ez még csak terv, mert nem tudom hogy fogják bírni a nagy táskával hajtani a biciklit. Kiderül. Mindenesetre megpróbáljuk.
Szeretem az őszt, az egyik kedves évszakom. Még süt a nap, topozódnak a színek, rengeteg a gyümölcs még ilyenkor, és van idő elbúcsúzni a nyártól, az egyik legjobb évszaktól.
Még van teendő rengeteg. Idén nagyon megsínylette a fű ezt a száraz időszakot, csak úgy ropog a lábam alatt helyenként. Neki állunk és felfrissítjük az állományt. Még egy részen füvesíteni kell, tehát az is előttünk áll még. A rózsáim, hihetetlenül beindultak. Rengeteg virág lett rajtuk, mindezt köszönhetem a wolfdünger vagy milyen táppornak.
Egy kicsi a tövükhöz, sok víz és egy kis idő múltán hatalmas, és gyönyörű, illatos rózsafejek nyíltak.
Rózsaszín, fehér, piros, vörös, sárga....mind a kedvencem.
Zöld fűszeres kertemet is frissítettem egy-két növénykével. Idén édeskömény és mángold is került ide, na meg a fokhagyma levél, vagyis tépőfokhagyma.
A bazsalikomok most élik csúcs szezonjukat. A virágot mindig kicsippentem középről , hogy tovább zöldelljen, de ha magot akarok, hagyom hogy elvirágozzon egy ág, és begyűjtöm :-) a magokat.
Kedves tárkonyom kiirthatatlan, alig bírok vele, hatalma bokorrá fejlődött. Többi növénykém a szokásos életét éli. Igaz idén sikeresen bújtattam rozmaringot, többet is, tehát most lesz bőven télire is.
Valahogy a dáliával nem vagyok megelégelve. Elhatároztam , jövőre venni fogok dália hagymát.
Fekete tulipán hagymát már be is szereztem 12 db-ot. Nemsokára el kell ültetni őket, hogy aztán tavasszal gyönyörűek legyenek.
De még előtte kezdődik az iskola, és a sok munka.
Tanévnyitók, és miegyébb....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Göd strand
  2011-08-25 22:08:05, csütörtök
 
  A mai nap is hőséggel kezdődött. Drágám ment reggel dolgozni, így elkészítettem az e napi szendvicseit. Reggelit csináltam ,majd kivittem az állomásra, ami nincs messzire, de leizzadt volna mire odaér :-(
A boltban kaptam friss combínót, ledaráltattam, és csodafasírtokat csináltam. Mi csak Gabis fasírtnak hívjuk, á lá glutein free...de igazából Jamy Oliver receptje. imádjuk.
Szóval egy kis olvasás, tanulós füzetek után végre elindultunk Gödre. Még sosem voltunk. Nem szeretek új helyekre járni, de most ez közelebb volt, mint Leányfalu, és ebben a hőségben ki akar annyit utazni??? Hát Elindultunk. Nem sok idő múlva, kitikkadva meg is érkeztünk. Lehetett 15-20 perc az egész, de r. meleg volt. Nem kis meglepetésemre, a hatalmas parkoló tömve volt. Na szuper, gondoltam, mennyien lesznek a strandon??? Nagy nehezen találtunk egy kis helyet nagy autónknak, és eltotyogtunk a hátizsákkal, pléddel, labdával és hűtőtáskával a bejáratig. Csodás.
Aztán látom, hogy üd.csekkel is lehet fizetni. Imádom az ilyen helyeket, mert pont erre a célra lett kitalálva ez a dolog. Ki is használtam a lehetőséget. Bejutottunk. Még kaptunk a jegyünkre egy pecsétet és mehettünk.
Elég tűrhető volt a jegy, sőtttt!!!!
1 felnőtt , 3 gyerek összesen 2800,- Szerintem ez nagyon jó ár.
Kerestünk egy árnyas helyet és indulás a medencébe. Láttam egy úszómedencét, hát azt hagytuk, mert álldogáltak benne az emberek itt-ott...meleg volt. Két kis medence anyukákkal a szélén, na ezek a gyerek medencék. És hátul megtaláltuk a pont nekünk valót. Kellemes volt a víz , se nem hideg, se nem meleg, ebben a hőségben pont jó. Voltak bőven a medencében, de volt elég hely, a kis lurkóknak úszkálni, játszani...
Aztán kis idő múlva rászánták magukat, hogy csúszdáznának. Örültem neki, hiszen maguktól szerették volna kipróbálni. Befizették fenn a 400-400 ft-ot, aztán, kaptak egy zöld karszalagot, és beindult a nagyüzem. Nagyon édesek voltak. Aztán úsztak, majd újra csúszdáztak, hiszen ezzel a kis karpereccel, egész 6ig mászhattak, csúszhattak. Nagyon édesek voltak. Amikor láttam, hogy pillednek, már alig bírtam kicsalogatni őket a vízből. Még a plédnél, megszáradva ettek egy kis gyümölcsöt, mert előzőleg már betermelték a sok fasírozottat :-)
Hazafelé Vácot is útba ejtettük, hogy még egy fagyi beleférjen. De sajnos nem találtunk glutein mentes fagyit a főtéren, így hogy a kedvüket ne szegjem, előkaptuk a görkorikat a kocsiból és még egy kicsit göriztek .
Hazaérve gyorsan elővettünk 1-1 jégkrémet, és utána már csak a locsolás maradt, hiszen a virágok is kiszáradtak ebben a nagy melegben.
A vacsit még a teraszon ejtettük meg, kicsit beszélgettünk, majd irány az ágy. Mindjárt megyek melléjük, hiszen egy ilyen jó napot csak a nagyággyal lehet megkoronázni, nem igaz?
Szép jó éjszakát! :-)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jaj, ez a hétvége...
  2011-08-21 21:54:01, vasárnap
 
  Hihetetlen, hogy már augusztus 20 is elmúlt. Olyan gyorsan elszáll egy hét, egy hónap...
Persze a gond, a teher, a sok minden nyomot hagy csöppnyi lelkünkben.
Érdekes, ki milyennek látja a más ember lelkét. Azt mondják a szem a lélek tükre.
Hát ebben biztosan van valami. Nekem ma nagyon kicsik volt a szemeim, hiszen a tegnapi és a mi kilométerek, sokszor szemben a nappal, kicsit megviseltek ebben a melegben, De minden tutin sikerült. Nagyon jól éreztem magam, Szombaton reggel, egyedül voltam, mert a kedvesem munkába ment :-(
Kihasználva ezt az időt, kimentem egy bögre finom zöld teával a teraszra, az éppen olvasandó könyvecskémmel, és olyan kellemes telt az idő, mint egykor régen, amikor nem kellett kapkodni, rohanni, és ezer dolgot intézni.
Komolyan , néha szédülök, és remegek a sok feladattól. Bár nem is csoda, hiszen 3 kisember
életét próbálom egyengetni, és a kedvesemnek segédkezni az itthoni munkájában, és persze a háztartás, főzés és az én munkámmal kapcsolatos dolgok....meg egyebek. Néha annyi felé kell figyelni, hogy elfelejtem mi történt az elmúlt néhány percben, és arra eszmélek, hogy Hopp itt vagyok!!
Most hétvégén is hasonlóan éreztem magam. Most, ha volt menedzserünket kellene idéznem, aki mást sem tud csinálni mostanában, csak minősíteni minket, folyamatosan azt hallgatom hogy én mennyit iszok....és még sofőrt is viszek magammal, hogy alkoholizáljak.
Nos, ebben a melegben meg is értem ha ilyeneket mond, biztos ő is szomjas.
Na de ha egy üveg j bor van a hűtőmben, bizony nem vetek meg egy-két pohárral. De sajnos az elmúlt hetekben valahogy még egy pohár bor sem csúszott le. Azt hiszem, megint változott a gyomrom , és a zöld teára tért át.
Előfordul ilyesmi. Hol a coca cola, aztán, a pálinka, utána áttértem a vörös, majd a rosé és a fehér borra. Aztán most újfent zöld teás lettem. Lehet az ősz ismét visszahozza kedvenc nedűm utáni sóvárgást, de lehet hogy maradok a teánál.
Aztán tegnap Tolnanémedin bűnöztem. Olyan finom sütemény volt az asztalon, amit a polgármester asszony kedves anyukája sütött....Kezdtem leállni a sok sütiről, de ez olyan fenomenális volt, hogy nem bírtam ellen állni 2-3 szeletet is el tüntettem
Kaptunk ám az útra is , becsomagolva, és még a receptet is elkértem....hátha sikerül gluténmentesen megcsinálnom.
Szeretném, ha a kis családom is megkóstolhatná, mert Robinak nagyon ízlett :-)
Hazafelé, már kezdtem kókadozni a kocsiban, mert hosszú volt az út. Orsival beszélgettünk, kis manókról, spenótról... és olyan nevetésben törtünk ki, hogy meg kellett állnom, ki száltam a kocsiból, mert biztos, hogy könnyektől már nem láttam volna semmit.
Nagyon érzelmes emberke vagyok, fogékony vagyok a jóra és sajnos a szomorú, de a gonosz dolgokra is. Ez utóbbiak nagyon megviselnek.
A mai napon Mezőkeresztesre mentünk. Hihetetlen, hogy ennyire jó idő tud lenni. Gyönyörű lovak parádéztak zsokéikkal. Hallgattam a pontozást, mi mennyi pontot ér....hát nem kis feladat embernek, lónak ilyen melegben mindent precízen megcsinálni.
Aztán következett a kellemes feladat, imádtunk minden kicsit és nagyot.
Sokat, sokat ittunk. Még a márkát is kipróbáltuk, a meggyes változatát. Nekem tetszett. Na de ez nem azt jelenti, hogy ezentúl Márkát iszom. De fincsi volt. Rengeteg vizet és ittunk. A színpad perzselt, a mikrofonokban az elemek felmelegedtek....Rólunk meg dőlt a víz. Már éreztem, hogy a tűrőképességem határát égeti a szemben vakító nap, de megcsináltuk. Igaz a szemem majd kisült, de mindenért kárpótolt, hogy utána megismerhettük a polgármestert és kedves feleségét, Henit, aki mindenben segített nekünk, a lányokat, a Szlovák vendégeket... jó volt látni emberek őszinteségét, mosolyát, és szeretetét.
Nehéz volt elindulni. Hosszú volt az út, sütött a nap , vakított szemből. De a jókedv és a humor most sem hagyott minket cserben. Vidám percek, mosolygós pillanatok....majd az itthon megszokott nyugalma várt. Megfogadtam , mától nem hozok ebbe a házba külső gondokat, feszültséget, hogy a gyermekeink ne érezzék a rossz kisugárzást. Hiszen Ők a legfontosabbak!
Eltelt ez a hétvége. Fáradtan. Kimerültem. De holnap új nap, új hét....reggel, mint az elmúlt hetekben a Fem3-on mindig pilátesszel indítom a napot. Ma olyan gyakorlatok voltak, hogy az ülőgumóimban erős izomlázat érzek. De nagyon megnyugtató, és rengeteg energiával feltölt.
Mindenkinek ajánlom. Imádom, hogy van ilyen csatorna is, amelyik foglalkozik reggeli mozgással.
És minden nap van egy bölcs gondolat. Ma kettő is volt, és úgy érzem ezek a gondolatok mindig kicsit felemelik a tudatomat és a lelkemet :-)
Szép estét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit főzzek tej és liszt nélkül
  2011-08-18 13:18:11, csütörtök
 
  Már lassan nem is tudom a hús és krumpli, rizs után mit is főzhetnék tej és liszt nélkül, ha nincs éppen itthon rizstej, vagy szója tej. Igaz van kecske tej, de valahogy azt sem kellene túlzásba vinni.
A babot imádják, de egy jó bableves , számomra elképzelhetetlen tejföl vagy tej nélkül.....aztán rájöttem, hogy a chilis babot is imádják, igaz pikáns, de elmegy sok krumplival belefőve, ami igazán nem kellene bele,de ha azon múlik hogy a gyerekek mit egyenek????
Nos jó ötletnek bizonyul, de ugye nem elfelejtendő, hogy a tartósítószert is kerülni kellene amennyire lehet. Persze, már összetűzésbe kerültem több mindenkivel, hogy ezek a dolgok megoldhatatlanok. Ja, csak amikor a gyerek teli van pöttyökkel, meg folyamatosan folyik az orra, és egyéb apró ,de zavaró tünetek fenn állnak, akkor miért ne próbálnánk, kihagyni ezeket a dolgokat egy ideig, hogy van-e javulás?!
Hát nosza, felbuzdulva ezen, de elgondolkodva is, hiszen a magyar konyhában a tejföl, a tej, bizony számos ételben, főleg a főzelékekben megtalálható.
Itt a rizstej, ami most nincs itt, hiszen nem kapható mindenhol, és nem is olcsó.
És most ezért is vagyok bajban. Vagyis már nem.
Kecsketej van itthon, de akkor már próbáljuk meg anélkül. Kíváncsi vagyok, hogy holnap mi lesz az ebéd!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt ülök a gépnél és nem jutok
  2011-08-17 23:33:04, szerda
 
  Már lassan órák óta itt ülök a gép előtt, és alig haladok valamit.
Hihetetlen ez a telefon is. Szeretnél pihenni? Akkor megszólal a telefon, bizony a telefon, sokszor kikapcsolják...én nem teszem meg, mert vannak olyan emberek körülöttem, akik bármikor hívhatnak, de ezek nagyon bennfentesek ám!
Igen, ma este is cseveghettem. Zajlik az élet körülöttem még este is.
Mert most is épp dolgozom. Szeretem ezt csinálni, a munkámmal foglalkozni, bármi téma merül is fel vele kapcsolatban. És jó hírek, infók...stb. Aztán meg a telefon közbe nyomom a skypot, mert ugye ott meg ingyen dumálhatsz,azaz írhatsz a barátaidnak, és persze vannak 2-3-4-en akikkel amint fenn vagyok már megy a forró drót rángatása ide-oda.
Nosss, ha ezen is túl vagyok, akkor ugye ott vannak a közösségi oldalak, nekem egy ideje a facebook jön be, hiszen mi más, mint olyan oldal, amin sok mindent lehet csinálni. Jaj az iwiw megpróbált koppintani, de sajna ez nem jött be. Kicsit színvonalasabb az arcok oldala.
Szóval itt is tiszteletemet teszem, s hogy napra kész legyek, gyorsan legörgetem a dolgokat, válaszolok, esetleg adok valami hírt valakinek. És ezzel is meg volnánk. No de még akkor ott vannak az e-mail ek, ami ugye jobb esetben több fiók is , mivel ahogy halad a kor jobbak jelennek meg, aztán tűnnek el, de ha azok mind olyanok amiket használsz, nos...nosza megnézni mind mer ki tudja, főleg ha tegnap vagy pár nap kimaradt.
És amint jött az infó, hogy még ezt nézd meg, és már azokon is túl vagyok, akkor most vagyok ott ahol akkor lennem kellett.
DE nézek az órára, és tudom reggel 6kor kelnem kell, mert a gyerek táborba megy, Aztán megint belevetődöm a munkákba....ha szerencsém van össze jön egy közös , tervezgetett dolog, de kit tudja, én bízok és remélek, mert sok munka van mindennel, és lassan tényleg nem jut elég idő mindenre. Pedig a gyerekekkel sokat akarok foglalkozni és tanulni, és szeretgetni őket, hiszen ők az én kis csodáim, kis ajándékaim. Jaj, úgy szeretem....és úgy ki tudnak borítani, de hiszen ez a dolguk, mert gyerekek, és én gondoskodom róla, hogy a nyár mindennapja szuper legyen :-)
És most már azon rágódom, hogy lehet jobb lenne a maileket holnap délelőtt feladni és délután folytatni a szervezést, mert lassan éjfél, és szeretnék még ma lefeküdni, mert holnap új nap, és mindent jól akarok.
Még Robinak is szeretnék segíteni, mert csinálja kis tetőnket hátul....nem semmi ötletek születnek erre felé :-)
És holnap du, szeretnék egy közös csobbanást a családdal, ha m,ár van egy kis medencénk. Szeretném a meleg napokat kihasználni e téren, hiszen minek van, ha alig fürdünk benne ?
Ma is Csobogtak a gyerekek , két kis baráttal, hát nem semmi amit le tudnak művelni.
Aztán még egy össznépi teke is belefért. Na erre még nem volt időm, pedig már egy ideje szeretnék Robival egy mecset játszani. Ki a jobb tekegolyó bűvölő :-)
Remélem holnap erre is sor kerül! Hajrá Apa! Szurkolok neked, de én jobb vagy! Vagy mégsem? Majd holnap kiderül!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan iskolakezdés...
  2011-08-16 12:39:27, kedd
 
  Valahogy sehogy sem bírom rávenni magamat, hogy elkezdjek pakolászni, előkészítgetni az iskolára.
Pedig nálunk van ám gyerek 3 is. Két lányunk most megy másodikba, fiunk pedig 3. osztályba megy.
Izgalom? Inkább valami görcs fog el, az iskola közeledtével. Miket felejtettek nyáron....mennyit kell majd tanulni , hogy tartsák a 4es szintet, vagy akár kicsit erősödjenek, mi lesz a hangszer órákkal, és szolfézzsel, hogyan oldjuk meg a lovaglást, hiszen a lovas tábor nagy élményt nyújtott mindenkinek, és kár lenne ha ez most ennyiben maradna.
És persze a legnagyobb görcsöt az okozza, hogy mennyiből fog ez kijönni??? Bírni fogunk mindent finanszírozni? Ráadásul most a svájci frank csúcsokat dönt....de valahogy túl kell élni ezt az időszakot is.
Szóval sok kérdés marad megválaszolatlanul, amit csak az idő és az iskola kezdés old csak meg.
És ugye az ország gazdasági helyzete sem túl stabil, nem hogy az embereké.
Érzem sok munkám lesz most az ősszel, de minél több időt szeretnék az én kis apróságaimmal tölteni. Miket is beszélek, hiszen már nem is apróságok, hanem már komoly iskolások.
Akik már tudják hol akarják folytatni az iskolát, és mit szeretnének csinálni. Komoly elképzelések, és nekem, mint szülőnek , bizony kutya kötelességem segíteni őket ebben, és minden követ megmozgatni, hogy ők elérjék amit szeretnének.
Én is megkaptam szinte mindent, amit tudtak a szüleim biztosítani, és szerintem , ezzel majdnem minden szülő így van. Ezért is olyan nyomasztó ez a szeptember elő hónap. Ami már nem is igen nyár, hanem lelkiekben hangolódás a sulira, a nyár utolsó napjainak kihasználása, kirándulások...
Sosem gondoltam, hogy tényleg ennyire jó volt iskolásként megélni a nyári szünetet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horvát Ország!
  2011-08-08 23:09:05, hétfő
 
  Csodálatos hetet töltöttem a családommal Senj-ben. Az utolsó pillanatban kiderült, hogy a foglalás alatt álló apartman tulajdonosa elhunyt. Nagyon gyorsan keresés, és egy csodálatos szállás...és még szabad. Nagy szerencse, mert főszezonban ez szinte lehetetlen.
Végre eljött az utazás napja...és megérkeztünk néhány óra autózás után.
Kellemes házikó, szép szobákkal, kényelmes ágyakkal, és nagyon hangulatos utcákkal. Természetesen tengerre néző, hatalmas erkéllyel.
Nem hittem a szememnek. Hihetetlen volt, ahogy reggel kiléptem az erkélyre és a hatalmas mélykék gyönyörűséget láttam.
Rengeteget kirándultunk a környéken, és persze több strandot is kipróbáltunk. Tiszta víz, tiszta utcák...
Minden jó volt. A vendéglátónk is hihetetlenül kedves volt. Körbevezetett minket a városkában és elmondta hol lehet ingyen, illetve 5 kunáért/óra parkolni. hol vannak az éttermek, strandok...stb...
Gyorsan elrepült ez a pár nap, de mindannyian kellemes emlékekkel tértünk haza.
Persze Hazajönni is jó volt, de a legjobb, hogy még akad a hűtő mélyén egy kis Horvát kulen /kolbász/ és egy kis füstölt horvát kecskesajt. Természetesen a hatalmas paradicsomból is hoztunk haza néhányat.
Így már annyira nem is hiányzik....de visszatérünk még oda, és újra felfedezzük a városka meghitt , zegzugos kis utcáit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 243
  • e Hónap: 718
  • e Év: 86061
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.