Belépés
gaby13.blog.xfree.hu
Voltunk ugy mint ti, lesztek ugy mint mi... gaby gabo13
1957.08.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Az ég mezején...
  2011-08-31 23:08:54, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  idézet  
A Te napod....
  2011-08-31 23:05:44, szerda
 
 Ne lepődj meg, ha ma sokan keresnek,
Ne csodálkozz, ha az emberek szeretnek.
Ne fordulj el, ha az utcán sokan néznek,
Mindent a szemnek és semmit a kéznek!

Örülj annak, hogy középpontban vagy,
Örülj, hogy ma kedvesek a szavak.
Örülj, hisz mindez nem olyan rémes,
Az év többi napja úgysem ilyen fényes!

Légy vidám mindig, amíg csak lehet,
Szeretteid mindig legyenek ott Veled!
Ragyogj az egészségtől, élj sokáig,
Füled érjen bokáig!

Azt hiszem, soraimat rövidre zárom,
Ami a szívemen, az a számon:
Ha papíron is, de nagyot kiáltok,
Boldog Születésnapot kívánok!

Millió puszim Neked......Nővéredtől
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtol  
Régi barát...Marókától.
  2011-08-31 11:45:25, szerda
 
  Engedd meg, hogy szülinapod alkalmából átadjam neked ezt a csekély ajándékot.
Ajándék szalag

,,Születésed napjára mit kívánjak én?
Ragyogjon a szemed szebben, mint a napfény,
Vigyázzák lépteid a legjobb angyalok,
Így kívánok néked BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!"
Egy szép csokor tőlem.

Egészségünkre
Boldog, Boldog, Boldog Születésnapot
Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtol  
Fokhagymás brokkoli leves ...
  2011-08-31 11:38:24, szerda
 
 Hozzávalók: fél zacskó mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor,

1 tojásból készített galuska (levesbetét).

A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk.
Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforraljuk, és a galuskát is belefőzzük. Addig főzzük, amíg a galuska mind fel nem jön a leves tetejére. Végül csipetnyi cukorral ízesítjük. Karfiollevest is lehet így készíteni.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Jó étvágyat...


 
 
1 komment , kategória:  étel-ital  
Rémesen közeleg az ősz....
  2011-08-31 11:34:59, szerda
 
  Szia Kedves Gaby
Köszönöm a viszont látogatásodat.
Rémesen közeleg az ősz

Szeptemberi Szent Mihály,
itt van az ősz, megy a nyár.
Birka ballag karámba,
Eső jár a nyomába.
Elfáradt a napocska,
de jön még vissza -
azt mondja.
Kívánok neked csodálatos vénasszonyok nyarát. 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtol  
Nyári pillanatok...
  2011-08-31 11:29:43, szerda
 
 Hogy ne feledjük milyen volt a nyár,
ezer kép és dallam-emlék visszajár.
Vízcsobogás... napsütéses órák,
névnap, születésnap... sütemények torták.
Gyümölcsök a kertben, frissen ha beérett:
eper, meggy, cseresznye, málna íze éltet.
Lágyan simogató nyáresti szellő...
grillsütésnél tovaszálló füst és illatfelhő.
Csillagfényes, tiszta éji égen,
hullócsillag... ha átrobog serényen,
kívánságot mondunk: mi szívünk reménye,
hozzon szerencsét rá... tűnő fénye.
Költözködés volt és sok munka a házzal...
sajátodban lakhatsz, így a szíved szárnyal.
Új úton jártál, csomag kísérettel...
családdal nyaraltál, ezt se feledd el.
Gyerekszáj mondott, egy-két komoly-tréfát,
jó beszélgetések, még sokszor újra éld át.
Ezer kép és dallam emléke visszajár,
hogy ne feledjük milyen volt a nyár.

Cseri János
 
 
0 komment , kategória:  vers  
Ildyko köszöntése...
  2011-08-31 11:25:59, szerda
 
 Szia Drága Barátnőm! Nagyon szép napot és
BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok, sok puszit küldök! Ildykó
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtol  
Milyenre festeted a hajad?
  2011-08-31 11:09:41, szerda
 
  Milyenre festeted a hajad? Olyanok a vágyaid!

Kimeríthetetlen fantáziával rendelkezik az ember. Főként, ha elégedetlen önmagával és meg akarja változtatni külsejét. Olykor tágra nyitott szemmel csodáljuk, milyen ragyogó színűre varázsolta ismerősünk a hajkoronáját, de megesik, hogy más esetben le sem tagadhatjuk döbbenetünket, mert annyira idegennek hat az új frizura.

Akár sikerül, akár balul üt ki, minden esetben azért változtatunk a hajunkon, mert valamit kifogásolunk magunkban, és úgy érezzük, hogy sokkal eredményesebbek lennénk a megváltoztatott külsőnkkel.

A legrégebbről származó irodalomban a henna használatával elért vörös hajról olvashatunk. A vörös színről a vér, a pezsdülés, lüktetetés, harciasság jut eszünkbe. Ezeket a tulajdonságokat erősítették magukban a vörös festék használatával. Amikor a nők úgy érzik, hogy nem kapják meg azt a megbecsülést, elismerést, amit megérdemelnek, esetleg sikereiket keveslik, elkezdenek elégedetlenkedni önmagukkal. Ilyenkor ösztönösen keresik azt az erőt, ami abban segít, hogy képessé váljanak a környezetükben élők és az adott helyzet felett uralkodni, tekintélyüket megnövelni. Ennek érdekében közelítenek a vörös árnyalatú hajfestékek felé. Ezzel el is érik, hogy olyan energiákat hozzanak lendületbe önmagukban, melyek segítségével önbizalmuk megnő, stabilabbak, ugyanakkor kiszámíthatatlanabbak, rejtélyesebbek lesznek. Nem sértődnek meg, ha az elért hajszín hatására a dögös vörös jelzővel illetik őket, inkább úgy érzik, hogy ezzel az elismerését juttatta kifejezésre a véleményező.

Kékesfekete árnyalatúra azok festik a hajukat, akik démoni erőkre szeretnének szert tenni, hogy minden esetben képesek legyenek az akaratukat érvényesíteni azok felett, akikhez kötődnek. Viszont nem szeretnék, ha érzelmeik mélysége imádottjuk számára egyértelmű lenne, ezért választják a fekete hidegebb hatást keltő változatát. Amint ilyen színűre varázsolja a fodrász a hajukat, valóban megváltozik a viselkedésük is.

Barnás vagy vöröses árnyalatú feketére azok festik a hajukat, akikben állandó a veszteségtől való félelem, és emiatt a mély érzelmekben keresik a biztonságot. Mivel az önmagukkal szemben kialakított hitrendszert nem érzik eléggé stabilnak, ezért a személyiségük megerősítését a feketére festett haj hatásától remélik. Nem érdekemberek, sőt, inkább teljes odaadásukról biztosítják azt, aki mellett biztonságban és boldogságban szeretnének élni.

A barna hajszínt azok kedvelik, akik szeretnék, ha minden tulajdonságból lenne bennük éppen annyi, amennyire az adott helyzetben szükségük van. Ők azok, akik képesek szívvel-lélekkel szeretteik mellé állni még akkor is, amikor az illető megbántotta őket. Ehhez viszont valóban nagy erő vagy bölcs felfogás kell.

Festett szőke hajra az vágyik, aki sikeresebb szeretne lenni. Mivel a kisebbségérzetet is képes kompenzálni az angyali szőkeségű hajfürt, ezért szinte a lélegzete is elakad annak a hölgynek, aki először látja saját magát szőkén. Úgy érzi, hogy egy idegen néz vissza rá. S valóban más személy arca látható a fodrászüzlet tükrében. Az, aki már el tudja hinni, hogy képes sikert aratni.

A festett haj akkor töredezik és válik száraz kóccá, ha olyat akarunk előhozni magunkból, amire nem vagyunk eléggé érettek. A képesség megvan az emberben, hiszen bizonyos mértékben minden egészséges szellemű ember képes mindenre. Még akkor is, ha nem tud róla (esetleg negatív tulajdonság esetében megfelelően uralkodik önmagán). De ahhoz, hogy a képességeket eredményesen használjuk, ismernünk kell önmagunkat, és hinni töretlenül abban, hogy mi sem vagyunk ügyetlenebbek azoknál, akik már előttünk bizonyítottak. A hajfestés bizonyos mértékben jól használható pótcselekvés. S ha tudatosítjuk, hogy mi késztet hajszínünk megváltoztatására, akár a személyiségünkben is megújulhatunk.

A haj és a szőrzet hívatott arra, hogy az érzelmi, ösztönélethez szükséges energia felvételét és leadását biztosítsa. Épp ezért érdemes szót ejteni arról, hogy - különösen az utóbbi évtizedben - miért vált kedvelt divattá a kopaszra borotvált fej. A szőrtelenített helyen kevesebb energiát tudnak felvenni, és ezáltal nem hatnak rájuk olyan mélyen az érzelmek, így védettebbeknek érzik magukat. Véletlenül sem szabad azt hinni, hogy a kopaszra borotvált fejű ember (nem tévesztendő össze a természetes kopaszsággal) nem képes szeretni. Csupán nehezebben befolyásolják döntéseiben az érzelmei.

Az igazi titkot az ősz haj rejti

Ahogy telnek az évtizedek az ember mögött, egyre több tapasztalatot szerez, melyek kapcsán átalakítja felfogását, életszemléletét. A mákos, szürkésen őszült emberek ezeket a tapasztalatokat keserűséggel élik meg, és az idők folyamán törik a lelkük ereje. Az átélt nehézségekről már a tekintetük is beszámol.
Velük ellentétben a ragyogó, hófehér hajú idősekről tudni lehet, hogy ők az átélt események hatására bölcsebbekké váltak, és lelkük gazdagodott, pedig lehet, hogy sokkal nagyobb megpróbáltatások, sorscsapások érték őket, mint a szürkére őszült társaikat. Nekik öregkorban is csillog a tekintetük, s ha testük fáradt is már, lelkük gazdagságát a hófehér hajuk tükrözi. Az ilyen emberek nem panaszkodnak, és nem is látszik meg tekintetükön, hogy miket éltek át. Titkuk, hogy nem szenvedéssel élték az életüket, akármilyen rögös úton érkeztek az öregkor kapujába.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai napra is...
  2011-08-31 10:53:05, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  üdvözlet  
Ha hálot fon az éj...
  2011-08-30 22:31:54, kedd
 
 

 
 
3 komment , kategória:  üdvözlet  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 200 db bejegyzés
e év: 2402 db bejegyzés
Összes: 9852 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 1137
  • e Hónap: 2296
  • e Év: 2296
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.