Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Dunaföldvári csereszalvimról:
  2011-08-31 10:53:32, szerda
 
 

Link

A csárda közvetlenül a Duna partján, a híd szomszédságában, csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el. Az épület az 1930-as években épült és vámházként működött, míg a 60-as évek végén a Tolna Megyei Vendéglátó Vállalat tulajdonába került, melyben 1969. augusztus 20-án halászcsárdát nyitottak a hajóállomás szomszédságában. Az első üzletvezető idősebb Gábriel Sándor lett. Ezt követően a tervgazdálkodás szerint 5 évente cserélődtek a vezetők az étterem élén, míg 1989-ben a rendszerváltás ismét lehetőséget adott, de már ifjabb Gábriel Sándornak, aki szerződéses üzletként működtette azt.

1993-ban az önkormányzat privatizálta az ingatlant, így került a Gábriel Család tulajdonába. Elkezdődtek a fejlesztések, minden év újat hozott, átalakítások, szépítések, modernizálások követték egymást. Elsőként az étterem klimatizálására került sor, hogy a vendégek a finom, forró halászlevet, kellemes, hűvös környezetben élvezhessék. Természetesen a régimódi tálalóeszközök is hamarosan lecserélődtek újabbakra, csinosabbakra. Sor került a konyha bővítésére, új berendezések vásárlására, a kerthelyiség átépítésére, tetőszerkezet felújítására, bútorok cseréjére stb.

A csárda befogadóképessége lassan 160 főre nőtt, melyből 70 fő a kertben, 90 fő pedig a télen-nyáron nyitva tartó épületben foglalhat helyet. Az étterem maga 2 fő részből áll, egy kisebb 30 fős dohányzó és egy nagyobb 60 fős nem dohányzó teremből, melyből pompás kilátás nyílik a hömpölygő Dunára és a Beszédes József Hídra.

Étlapunk igyekszik a vendégek igényeihez igazodni, halászleveink mellett halpörkölteket, sült halakat, sertés és pulyka húsokból készült fogásokat is kínálunk a halat nem kedvelőknek. A halászleveinket mindig frissen készítjük, melyhez a dunaföldvári Ihász Pékség sütötte kukorica pelyhes kenyeret és házi készítésű bajai tésztát ajánlunk.

Igyekezetünket a Duna-Sió Turisztikai Egyesület 2005-ben az Év Étterme nívódíjjal jutalmazta.

Éttermünk vállalja turistacsoportok, céges rendezvények, üzleti étkezések, kisebb családi összejövetelek pl.: ballagás, eljegyzés, keresztelő stb. kiszolgálását, lebonyolítását.

(Forrás és további információk: http://www.halaszcsardakft.hu/ )

Ebből a szalvétából egy plusz darabom van jelenleg, ha valaki el szeretné cserélni, jelezze, az "Általános" rovatban megadott e-mail címemre.
 
 
0 komment , kategória:  Reklám csereszalvétáimhoz:  
Fehértói Halászcsárdás szalvi:
  2011-08-31 10:48:05, szerda
 
 

Link


Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda. A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé. Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt. Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről. Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de természetesen az egyéb ételek kedvelői is bőséges ajánlatban válogathatnak. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízeit. Megtalálhatók az étlapon a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kultúrált, tágas buszparkoló áll rendelkezésre, és villámgyors kiszolgálást garantálunk. Esténként Csicsó Győző cigányzene szórakoztatja a mulatni vágyó vendégeket.
Termek

Potyka terem 60 fő

Halász terem 120 fő

Vadász terem 150 fő

Madár galéria 40 fő

Szakács terem 40 fő

Hangulatos fedett nyári terasz 450 fő

Parti sátor 600 fő

Kapacitás: 1500 fő


Grill Party

Különböző méretű csoportoknak ajánljuk előrendeléssel.
A vendégeket kacsatepertős pogácsával és házi - vegyes ágyas pálinkával várjuk (1 üveg/asztal).
Látványkonyhánkat a fedett terasz parkoló felöli végén, állítanánk fel. A kész ételeket szakács kollégáink tálalják a látványkonyhánál.

Egészben sült malac - faszénparázson - a vendégek előtt
Mézes sörben pácolt pulykamell vaslapon sütve
Rablóhús - három fajta húsból (jérce, marha, sertés)
Halféleségek rostlapon sütve (ponty, harcsa)

Sült zöldségek
Sült újburgonya
Bordányi házi kenyér

Salátabár idényjellegű zöldségekből, dresszingekkel


Desszert:

Szatymazi túrós béles fütyülős baracklekvárral

A menü ára: 4 500 Ft/fő

(tartalmazza a látványkonyha felállítási díját is)


Borkínálat

A ház borai:

Villányi Rizling
Villányi Rosé
Villányi Portugieser

Fehérborok:

Badacsonyi Szemelt Rizling
Mátrai Irsai Olivér
Pannonhalmi Chardonnay
Mátrai Sárgamuskotály

Vörösborok:

Egri Bikavér
Villányi Vörös Couvée barrique
Tréfli Egri Cuvée édes
Villányi Kadarka
Villányi Montenuovo Couvée
Villányi Cabernet Sauvignon

Tokaji borok:

Tokaji couvée
Tokaji Szamorodni száraz
Tokaji Szamorodni édes
Tokaji Asszú 3 puttonyos
Tokaji Asszú 4 puttonyos

Csapolt borok:

Balatonkajári Olaszrizling
Szekszárdi Kékfrankos
2004/2005
2004/2005
2004/20052003
2004/2005
2004/2005
félédes 2004/20052000
2004
2001
2004/2005
2002
20022003
2001
2000
2000
2000

Link
(Forrás és további információk a http://www.fehertoihalaszcsarda.hu/ oldalon)

Nekem ebből a szalvétából jelenleg egy plusz darabom van, ha valaki cserélni szeretne velem, jelezze az "Általános" rovatban megadott e-mail címemre.
 
 
0 komment , kategória:  Reklám csereszalvétáimhoz:  
Stüszi Vadász éttermes szalvi:
  2011-08-31 10:38:43, szerda
 
 

Link

Illés Németh István
Tulajdonos

Fodor Szandra
Konyhafőnök

Szabó Márta Zita
Étteremvezető

Asztalfoglalás:
Telefonon: 62/315-640
Mobilon: 20/230-94-56, 20/92-72-642
E-mailben: illespanzio@invitel.hu
Személyesen: 6721 Szeged, Maros utca 37.

Nyitvatartás: minden nap 11-22 óráig (igény szerint tovább is)Link


LinkLinkLink

(http://www.illespanzio-vadaszetterem.hu/)

Ebből a szalvétából jelenleg egy plusz darabom van, ha valaki el szeretné cserélni velem, azt az "Általános" rovatban megadott e-mail címemre jelezze, s szívesen elcserélem bárkivel.
 
 
0 komment , kategória:  Reklám csereszalvétáimhoz:  
Az utolsó tánctanár
  2011-08-31 09:19:56, szerda
 
  Az utolsó tánctanár (1975)
Böszörményi Géza


2005. június 13. - filmhu
Böszörményi Géza néhány nappal nyolcvanadik születésnapja előtt, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, 2004. augusztus 21-én, két méltatlanul feledésre ítélt remekművének mozipremierjét már nem élhette meg.


A 36. Magyar Filmszemlén mutatták be két, a Kádár-korszakban dobozba zárt játékfilmjét (a Duna Televízió is műsorára tűzte őket): a Magyarországon televízióban csupán egyszer vetített Hungarian Dracula 1980-ban készült; a ZDF megbízásából forgatott, utószinkronizált, Koltai Lajos által fényképezett Az utolsó tánctanár (1975) a hazai nagyközönség számára mindeddig nem volt látható.
A hatvanegy perces, Az utolsó tánctanárban Balogh János (Bencze Ferenc brillírozik a szerepben) és húszas éveihez közeledő fia, Simon (Molnár István) a Hortobágyra tartanak, hogy a Hídi vásár eseményeinek részeként megtartsák tánciskolájuk záróbálját. Alig érkeznek meg a helyszínre, az egyik csikós magnóról játssza le az ,,Oh, mamy, blue"-t, amit Margit kislánya énekel, citera kísérettel (később ugyanez a dal, egy idős, fejkendős asszony előadásában: ,,Ó, mami, bú").
Balogh János maga a stílus, az előzékenység, a kellem, a könnyedség. Így a nem várt, némiképp zavaró eseményeket (nagy nehezen szerzi csak be a tiszteletestől a harmóniumot; a nevelőtanár hazaengedte a kollégiumból a gyerekeket, így a főpróbán táncosok nélkül maradna; - okkal - féltékeny férj jelent veszélyt a bálon az erősebbik nem tagjai számára) laza lelki tartással kezeli. Megmutatja a konyhai dolgozóknak, hogyan kell szalvétát hajtogatni, teríteni és fölszolgálni - mint a foxtrottnál -; elbeszélget Dobák Sanyi (Madaras József) kikapós feleségével (Bánfalvi Ágnes), Sanyitól elkéri a bicskáját; a VB-titkárhoz fordul, hadd kapjon táncos lábú katonákat a laktanyából.
Böszörményi Géza filmjében (melynek forgatókönyvét Gyarmathy Líviával írta) a profán, a világi, a szent, a talmi, a vásári, és - a világnak ezen a részén - már-már dekadens kifinomultság keveredik, majd ütközik meg egymással; első perctől nyilvánvaló, melyik kerekedik fölül a másikon.
A Hortobágyi Nemzeti Park nyugati turistái boldogan csattogtatnak az ostorokkal, a jó erőben lévő megélhetési csikósok próbálják föltuszkolni a lovakra a ,,testesebb" asszonynépet, miközben Balogh János esze a charlestonon, a one-stepen, a tangón jár. Ráadást fia is egyre kevesebb érdeklődést mutat apja hivatása iránt - ellenben kikezd a bálon Dobák feleségével.
Az országnak ezen a felén a tiszteletes helyi állásajánlatokat sorol föl a Pestre készülő ingázóknak a prédikáción - a nagyobb meggyőző erő kedvéért elmondja a Tékozló fiú esetét. A bálon az Előre! Üzem fejőnőinek kívánság-dalát (,,Minden ember életében van egy pillanat...") politikailag ellenőriznék. Ez az a hely, ahol nincs változás: harminc éve - Balogh János apjának instrukciói alapján - egyházi zenére charlestonozott a tiszteletes a templomkertben a növendékekkel, mert hogy a tánc enyhíti a testi gerjedelmeket, és így jól rokonítható Bach, Händel és gróf Esterházy Pál muzsikájával. (A flashback a film egyik legkitűnőbb epizódja.)
Az egy beat-zenekar érkeztével csődbe fulladt, közösségi házas táncbemutató után Balogh János és fia Pestre mennek - továbbképzésre. Simonnal a lélektelen lakótelepet járja az apja, munkásszálló után kutatva, mert a fiú már nem akar tánctanár lenni, se táncparketten szívrohamban ,,hősi halált" halni - mint a nagyapja, sem vidéken maradni.
Balogh János a Hortobágyi Nemzeti Park-táblára, az országút mentén kirakja a hirdetést. beat-táncot tanít.
Az utolsó tánctanár és a Hungarian Dracula sajátos Kádár-kori katasztrófa-filmek: Böszörményi hősei (sic!) váratlanul-hirtelen kerülnek életveszélybe, és ugyanannyira tehetetlenek, mint ha fölkapná házukat egy gyilkos szélvihar.
Valójában tehát: túlélők.

Szerző: Horeczky Krisztina
(http://magyar.film.hu/filmtortenet/filmelemzesek/az-utolso-tanctanar-1975-filmto rtenet-elemzes.html)
 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Bűvészkedés kockás szalvival:
  2011-08-29 21:44:55, hétfő
 
  Bűvészkedés egy egyszerű kockás textilszalvétával és egy csomag franciakártyával, lásd a felvételt a linkre kattintva:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bűvészek szalvétás trükkjei:  
Bűvészmintás szalvétámhoz:
  2011-08-29 20:29:30, hétfő
 
 

Link

A bűvész a színpadon az illúzió csodáját adja ajándékba. Azt a hitet, hogy az ember lehet természetfeletti, s hogy csodák léteznek.

A bűvész olyan előadóművész, aki elsősorban kézügyességi trükkökkel szórakoztatja közönségét. A bűvészek show műsorok, színházak, céges- és szállodai rendezvények, luxushajók fellépői. A bűvészet nem csalás, hanem vizuális játék.

A mágia a természeti jelenségek megmagyarázására való igényből született. A mágus az ilyen jelenségek hivatalos magyarázója. Az idő múlásával a mágiához kötődő rítusok száma egyre nagyobb, a rítusok egyre bonyolultabbakká válnak, és egy ponton túl meghaladják a közember ismereteit és szakértelmét.

Az illuzionizmus gyökeret vert az emberiség hajnalán. Profiriusz (görög filozófus a III. századból) és Apuleiosz (latin szerző a II. századból) szerint a mágus szó perzsa eredetű. "Filozófus", "tudós" értelemben használták.

Ma már egy színlelt mágiával állunk szemben.

A legrégebbi tanúbizonyságok:

a) Egyiptom

A Westcar papirusz, melyet 1839-ben találtak és 1890-ben Adolf Hermann fordított le, a III. és V. dinasztia (i. e. 2778-2350) közötti időszak eseményeit meséli el, feltárja az ókori szemfényvesztés módszereit. Különleges érdekessége az az elbeszélés, amely Dedesnefrui Dedi mágus Kheopsz fáraó (IV. dinasztia i. e. 2600-2480) előtt tartott bemutatójára vonatkozik. Ma a londoni British Museumban őrzik.

b) Biblia

Az Exodus könyvéből (VII, 10-12) megtudhatjuk azt a történetet, amikor Aron egy botot változtat kígyóvá Meneptah fáraó előtt (i. e. 1235-1224) és a fáraó, akit egyáltalán nem lepett meg a dolog, a saját mágusaival ismételteti meg ugyanazt a csodát. Szent Pál Timoteushoz írt II. levelében beszél a kortárs (I. sz.) szemfényvesztők játékairól.

c) Seneca

A Luciliuszhoz írt XLV. levelében beszél a kortárs (I. sz.) szemfényvesztők játékairól.

d) Atheneos

A II-III. század görög írója a "Tudósok a lakomán" című művében elmeséli, hogy Nagy Sándor (i. e. 356-323) esküvőjén három bűvész lépett fel: a tarantói Scymnos, a siracusai Philistides és a mitilenei Heraclios.
Napjainkban a bűvészetben sokféle irányzat létezik.Néhány ezek közül: Magyar világbajnok Hajnóczy Soma lett aki elnyerte a bűvészet legnagyobb kitüntetését Pekingben.

stand up: Nagy színpadon, sok embernek mutat a bűvész különböző trükköket.

close up: kisebb társaság számára (10-30 fő) mutat a bűvész trükköket.

bűvész:1-2, max. 10 főnek mutat trükköt egy kártyacsomag segítségével (Általában)

(http://hu.wikipedia.org/wiki/Bűvészet)


 
 
0 komment , kategória:  Figurás cseréim 1:1 albumomhoz  
Princess péksüteményes szalvi:
  2011-08-29 20:22:49, hétfő
 
 

Link

Kirándulni voltunk a hétvégén, s egy MOL benzinkútnál tettem szert erre a szalvétára:

Friss, ropogós és étvágygerjesztő sütőipari termékek,
melyek már az első ránézésre megnyerőek megjelenésükben és ízüket tekintve is.
Ez a Princess pékség titka, amellyel milliónyi vásárló szívét nyertük már meg 1994 óta.


A PRINCESS sütőipari termékekkel domináns piaci szereplővé vált az eredeti ötletgazda, az ISAR 2000 Kft. az elmúlt évtizedben.

A cég első osztályú termékei megfelelnek az európai uniós szabványoknak (HACCP és IFS),a szigorú technológiai követelmények betartásának folyamatos monitorozásával garantálja a cég, hogy a partnerek minden alkalommal magas minőségű terméket kapnak.

Jelenleg a cég 18 saját működtetésű PRINCESS pékséget üzemeltet , melyek mindegyike a budapesti földalatti metró állomásokon található. Néhány éve szállít a cég mélyhűtött és félig sült termékeket benzinkutak (MOL, OMV, Shell, Agip, Lukoil) üzleteibe.


A termékek népszerűségének bizonyítékai a folyamatosan bővülő értékesítési lehetőségek, hogy a vevőkörünkbe tartoznak egész élelmiszerbolt láncok, 5 csillagos szállodák, valamint más, független pékségek, üzletek, kávéházak, és éttermek.

A PRINCESS egy nemzetközi cég, amelynek partnerei a közép-európai régióban dolgoznak. 2000-ben jelent meg először a pékségekben a prágai metró állomásokon, majd Romániában, ahol a népszerű csemegék jelenleg is az OMV és a MOL benzinkutaknál kaphatóak.
A román fővárosban, Bukarestben, PRINCESS termékek jelenleg a földalatti metró állomásokon és gyorsan növekvő számú pékségekben találhatóak.

Horvátország és Szerbia 2006 óta gyorsan fejlődő partnerünk.

Az elkövetkező 5 évben tervezzük meghódítani a lengyel és az ukrán piacot.

A PRINCESS folyamatosan keres új piacot, és szélesíti termékskáláját.

2008-ban dobtuk piacra otthoni fogyasztásra szánt finomságainkat. 2009 második felében vezettük be a readymade fagyasztott süteményeket a nemzeti és a nemzetközi piacon a kiskereskedelmi láncokban és a vendéglátóegységekben.

Fejleszteni kívánunk saját receptű, friss szendvicsek bevezetésével, és PRINCESS márkájú őrölt kávé forgalmazással.

Nyitottak vagyunk az újításokra és nem ismerünk határokat álmaink és a magas minőség elérésében.

(http://www.princesspek.hu/rolunk/a-princess-pekseg/)
 
 
0 komment , kategória:  Reklám csereszalvétáimhoz:  
Nem emberi...férfi szalvéta! :
  2011-08-25 10:55:11, csütörtök
 
  Lásd a felvételt a linkre kattintva:

Link

Sok férfi még felnőttkorában is elég éretlen , kisfiús marad. Bár sokszor ezzel fogja meg épp a nőket, s ezért maradnak a nők hűségesek a férfiakhoz....csak ugye ne ugassanak sokat a nők....


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ha a férfiakon múlna:-)  
Valahol itt kezdődik:
  2011-08-25 10:29:09, csütörtök
 
  A férfiak rossz viszonyulása a szalvétához már korán elkezdődik, de tinédzser korban is csak rosszabb lesz, lásd ezt a videofelvételt a linkre kattintva, s a következő bejegyzésemben már magát a férfit lehet látni, ahogy egy nőt elrettent magától....kellene azért olykor egy kis szalvéta férfiak!S nem csak a hülyéskedésre...lásd ezt a videót és a következőt....kattints az itteni s a következő bejegyzésemben lévő linkre!

Link

Olykor kis verést érdemelnének a férfiak!Link
 
 
0 komment , kategória:  Ha a férfiakon múlna:-)  
Férfiak és a szalvétahasználat
  2011-08-25 10:02:59, csütörtök
 
  Férfiak !Kicsit kulturáltabban! Lásd a videofelvételt a linkre kattintva!

Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ha a férfiakon múlna:-)  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 1416 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 141
  • e Hét: 1973
  • e Hónap: 4036
  • e Év: 760016
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.