Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
Köszönöm
  2011-08-31 14:32:05, szerda
 
  Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: "Köszönöm", az is elegendő lenne.
(Meister Eckhart)
 
 
0 komment , kategória:  VALLÁS -ima, vers, kép, idézet  
Assisi Szent Ferenc imája
  2011-08-31 14:27:48, szerda
 
  Uram!

Tégy engem a Te békéd eszközévé,
Hogy ahol gyűlölet van, oda szeretetet vigyek,
Ahol sérelem, oda megbocsájtást,
Ahol széthúzás, oda egyetértést,
Ahol tévedés, oda igazságot,
Ahol kétség, oda hitet,
Ahol kétségbeesés, oda reményt,
Ahol sötétség, oda világosságot,
Ahol szomorúság, oda örömet.

Hogy ne vigaszt keressek,
Hanem vigasztaljak,
Hogy ne megértést keressek,
Hanem másokat értsek meg,
Hogy ne engem szeressenek,
Hanem szeretetet nyújtsak.

Mert amikor adunk, akkor kapunk,
mikor megbocsájtunk, nyerünk bocsánatot,
mikor meghalunk, születünk meg az örökkévalóságra! Ámen.

(Assisi Szent Ferenc) 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Amikor imádkozunk
  2011-08-31 14:25:24, szerda
 
  "Amikor imádkozunk, Isten a szívünket nézi, nem a szövegeinket"
(Anthony de Mello)
 
 
0 komment , kategória:  VALLÁS -ima, vers, kép, idézet  
Tibeti horoszkóp
  2011-08-31 14:16:57, szerda
 
  Tibeti horoszkóp

A tibeti asztrológiának évszázados (bátrabb becslések szerint: évezredes!) hagyománya van. A mestereket nagy tisztelet övezi, és tanácsukat a mai napig kikérik a egy-egy fontosabb döntés előtt. Az alábbiakban a különböző (év)jegyű emberek 2011-re szóló intelmei olvashatók.

Keresse ki születési évét a táblázatban és olvassa el a hozzá tartozó magyarázatot!

Fehér 1 - Parkha Kham
A Parkha Kham év szülöttjei idén komoly átalakuláson mennek keresztül. Számos új helyzettel szembesülnek, amit csak akkor tudnak a maguk javára fordítani, ha képesek elfogadni és feldolgozni a változást. Minden felkínálkozó lehetőségen gondolkodjanak el, és ne vessék el egyből! Adjanak teret az új érzéseknek, vállalják fel a kihívásokat, még ha elsőre ijesztőnek tünnek - utóbb majd bebizonyosodik, hogy megérte!

Fekete 2 - Parkha Khön
A Parkha Khön szülötteknek fájdalmas lesz az év, de ez egyben egy új kezdet ígéretét is hordozza. Merjenek szembenézni a múlttal, és véget vetni olyan dolgoknak - akár vállalkozásról, munkahelyről, vagy egy érzelmi kapcsolatról legyen szó -, ami már nem működik, és csak bánatot és kiábrándulást okoz. Nem kínál fel az élet addig semmi újat, amíg önként le nem mondanak a régiről - ha azonban így tesznek, mesés távlatok nyílnak meg Önök előtt.

Kék 3 - Parkha Cin
A 2011-es év mérföldkő a Parkha Cin évében születetteknek. Már a tavasz is ígéretes: egy régi álmuk megvalósításához váratlan segítség érkezik, amivel feltétlenül éljenek, még akkor is, ha igencsak kockázatosnak tűnik! Az egész évére rányomja bélyegét a bátorság, és a saját sorsukba vetett hitük: ha a legnagyobb nehézségek közepette sem tántorodnak el céljaiktól, már őszre körvonalazódhat a sorsfordító lehetőség, ami hosszú évekre meghatározza jövőjüket.

Zöld 4 - Parkha Zön
A Parkha Zön jegyűeket a tibeti horoszkóp idén óvatosságra inti. Mivel sorsuk jobbra fordult - vagy hamarosan ígéretes változásokat mutat -, könnyen a fejükbe szállhat a siker, és meggondolatlan, anyagilag megalapozatlan lépésekre szánhatják el magukat. Óvatosan bánjanak a pénzzel, ne kergessenek irreális álmokat, de legalább is várják meg a nyár végét, mielőtt komolyabb döntést hoznak.

Sárga 5 - Parkha Böm
A Parkha Böm szülötteit számtalan meglepetés várja ebben az évben. Jobbára egzisztenciális lehetőségek: előléptetés, prémium vagy egy jutalomút, esetleg egy befektető, ami új lendületbe hozhatja vállalkozását. A sikernek azonban ára van: még keményebben kell dolgozniuk, hogy helyt álljanak, és ugyan karrierjük szépen beindulhat, magánéletük megsínyli mindezt, ha nem ügyelnek az egyensúlyra.

Fehér 6 - Parkha Khen
A tibeti horoszkóp türelemre inti a Parkha Khen szülötteket: bármilyen rosszul is indul az év, ne keseredjenek el! Nem alkalmas most az idő az önmegvalósításra, hiába születnek jobbnál-jobb ötleteik, képtelenek elfogadtatni másokkal. Ha nagyon erőszakosak, nemcsak munkatársaik, de családjuk is szembeszegül. Ősz elején már jobbak a konstellációk, és mire beköszönt a tél, tisztázódnak a továbblépés feltételei.

Vörös 7 - Parkha Da
A Parkha Da jegyében születetteknek mozgalmas évnek ígérkezik az idei. Egy kedvező lehetőség miatt nagy lépésre szánják el magukat: elköltöznek, vagy munkahelyet váltanak, sőt, lehet, hogy egy egészen új dologba fognak, hátrahagyva eddigi életüket. Komoly érzelmi megterhelés lesz mindez, talán úgy érzik: nem önszántukból, hanem kényszerből cselekszenek, és valóban hosszú idő lesz, amíg megszokják az új helyzetet. Karácsonyra azonban bátran kimondhatják: nem bánták meg!

Fehér 8 - Parkha Kin
A Parkha Kin jegyűek idén végre élvezhetik az eddigi évek kemény munkájának gyümölcsét. Lassan beérik mindaz, amiért fáradoztak, anyagilag és érzelmileg egyaránt: beindul az üzlet, lejár az adósság, lesz egy esküvő, vagy születik egy gyermek. Élvezzék mindezt, dőljenek hátra - különösen nyáron, ugyanis ősszel újabb feladatot kínál fel az élet, amit kár lenne kihagyni! Ezt a lépcsőfokot már könnyebben veszik, kamatoztathatják minden eddig megszerzett tudásukat.

Vörös 9 - Parkha Li
Az év jól indul a Parkha Li szülötteknek: új lendületbe jönnek, nagy vehemenciával vetik bele magukat a munkába, azonban nyár derekán komoly megpróbáltatás elé néznek: valami előre nem látható akadály rövid kényszerpihenőre kárhoztatja őket. Ne veszítsék el a kedvüket, nézzék a jó oldalát: több idejük marad szeretteikre, hobbijukra, barátaikra. És ne is rendezkedjenek be hosszú távon a semmittevésre - amilyen hirtelen jött az akadály, olyan váratlanul gördül is el. Mire hűvösre fordul az idő, újra fel kell venniük a tempót, mintha mi sem történt volna.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Gyógyító teafőzetek
  2011-08-31 13:53:17, szerda
 
  A NAGYLEVELŰ CSALÁN

A gyógynövényekkel kiegészített tisztítókúrák ma ismét korszerűnek számítanak. Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is számíthatunk a vértisztító növényekre, melyek között kiemelt helyet foglal el a nagylevelű csalán.

Méregtelenítő hatása

A nagy csalán talán a legerősebb vértisztító növény, ezért tisztítókúrák, böjtök hatékony és kedvelt gyógynövénye. A leveléből készült tea feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket, ugyanakkor a vesét is fokozottabb vízkiválasztásra serkenti. Tisztítja a teljes emésztőcsatornát és a vizeletkiválasztó rendszert, s fokozza a szervezet védekező erejét. A vese és hólyagkőképződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító hatásának gyomor és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A csalánteát nyugodtan ihatjuk akár egy fél éven keresztül is, de az ajánlott 3-5 csészényi (1,5 dl) napi adagot (8-12 g) ne lépjük túl, mert allergiás tüneteket okozhat. Nagy mennyiségben való fogyasztásakor gyomorpanaszok, borégés és vizeletpangás fordulhat elő, de erős túladagolása nagyon ritkán fulladásos reakciót is kiválthat.

A vizelethajtók, így a csalán is kimeríthetik a szervezet káliumkészletét, ezért rendszeres fogyasztásakor gondoskodjunk a megfelelő káliumpótlásról! Ügyelni kell azonban arra, hogy a csalántea nem alkalmas szívelégtelenség vagy vesebetegség következtében létrejött ödéma elmulasztására.

Ízületi bántalmak, allergia, bőrbetegségek

Vizelethajtó, emésztést serkentő és keringésjavító anyagai csökkentik a vér húgysavszintjét, ezért a csalántea hatékonyan alkalmazható köszvény, izületi gyulladások, illetve mindennemű reumatikus megbetegedés kezelésére.

Modern szakkönyvek is ajánlják az ősrégi gyógymódot: az urtikációt, vagyis a reumás testrész megcsapkodását csalánnal. Különösen isiász és lumbágó esetén hatásos, hiszen a méreganyag órákon át tartó melegérzést okoz. Ilyenkor a bor erősen kipirul, és megduzzad. A borszövet sok vért kap, és így a reumatikus fájdalmakat okozó lerakódások és gyulladások belülről szüntethetők meg. Vigyázzunk arra, hogy a "csalánozás" után ne érje hideg víz a bort, mert a melegérzés égésbe megy át.

Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést. Eltünteti a tinédzserek pattanásait, és egyes borbetegségek esetén is hatásos (pl. övsömör, ekcéma). Természetes vízhajtóként könnyíthet a premenstruációs tüneteken, mivel csökkenti a szervezet folyadékvisszatartását.

Leveleiben találunk vitaminokat (bétakarotint, C, B, és K-vitamint), flavanoidokat, klorofillt, vasat, kalciumot és káliumot. Készítenek csalánfőzeléket is, ami magas vitamin, ásványi anyag és fehérje tartalma miatt tápláló étel. (Főzve elveszíti hangyasavat tartalmazó mirigyszőreit). A szervezet felfrissítésére szolgál, ha tavasszal, még a zsenge hajtásokból főzik. Azonban könnyen túladagolható (vesegörcsöket okozhat), ezért a csalánfőzeléket csak hetente egyszer szabad fogyasztani és azt is csak tavasszal, amíg a zsenge leveleknek nincs csípős ízük!

Szépségápolás

A szépségápolásban is komoly szerep jut a csalánnak. Összehúzó hatású fiatal levelei arcgőzöléshez használatosak, míg a belőlük készült krém alapos bortisztító, a zsíros bőrre pedig különösen jó hatással van. Levelei összeturmixolva üdévé teszik a leheletet. A csalán természetes hatóanyagai serkentik a fejbor vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Főzetének rendszeres használatával gyorsabban no a haj, és egészséges, szép fényű lesz.

Bár Magyarországon csak a csalánlevél hivatalosan elfogadott drog, a növény gyökere is gyulladáscsökkentő és immunstimuláló hatású, de csökkenti a koleszterinszintet is. A gyökérben található ßszitoszterol enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának kezdeti tüneteit.

Gyógyteáját a népi orvoslás használja még köhögés csillapítására, fájós torokra, hurutos állapotok megszüntetésére, és egyes adatok szerint magas vérnyomás kezelésére, valamint külsőleg aranyeres bántalmak ellen ülőfürdőként. Népies nevei: csólyány, csohán, árvacsián, csollán, csípős csalán. 
 
0 komment , kategória:  Gyógy(ító)növények  
Egyszerű pizza recept
  2011-08-31 13:33:22, szerda
 
  Egyszerű pizza recept - Ez a legegyszerűbb!

Rendelsz egyet, 30 perc kiszállítás és már eheted is :) 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Pénzszerző varázslat
  2011-08-31 13:32:08, szerda
 
  Pénzszerző varázslat

Az alábbi szertartás, varázslat anyagi ügyekben nyújt segítséget. Persze csak akkor lesz sikeres, ha szándékod nem rosszhiszemű, vagy nem a lottó ötös megnyeréséhez hívod segítségül. Figyelj, és varázsolj...

Hozzávalók:

1 db zöld gyertya
1 db olyan színű gyertya, mely megfelel a saját csillagjegyednek
2 db különböző pénzérme

A varázslat menete

Az alábbi táblázatból válaszd ki az állatövi jegyet, amelyben születtél. Csak így tudod ugyanis, hogy milyen gyertyát kell másodiknak használnod a varázslathoz.Gyújtsd meg a zöld gyertyát, és tedd magad elé, a baloldaladra. Majd gyújtsd meg a saját jegyednek megfelelő színűt is, és helyezd el jobbra. A két gyertya közé tegyél két különböző értékű pénzérmét.

Mialatt a gyertyák égnek, gondolj arra az összegre, amely elég lenne ahhoz, hogy boldog légy. Hagyd a gyertyákat 15 percig égni, utána oltsd el először a saját csillagjegyedét, majd a zöldet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Pénzmágia
  2011-08-31 13:14:45, szerda
 
  Pénzmágia

A pénz magunkhoz vonzása semmiben sem különbözik a többi vágyunk vonzásától.Mert a világ egyik alapvető törvénye a vonzás törvénye.
Leirok egy mágia-meditációt.
Pénzmágnesnek képzeled magad,ami a pénzt vonzza a lelki szemeid előtt.
Majd lásd ahogy a pénz vonzása által minden lehetséges pozitiv módon áramlik hozzád a pénz,úgy ahogy a mágnes a vasat vonzza.Lásd ,hidd és tudd azt hogy ez megvalósul,sőt mégjobb ha úgy állsz hozzá hogy már meg is történt.
Mindennap végezd el ezt a meditációt akár többször is. Hamar érezni fogod a változást de, legelőször a lelki egészséged lesz sokkal jobb,aztán jönni fog a többi is.
Amit az előbb leirtam mindenre érvényes.
A nagy szerelemre,egészségre,jobb állásra vagy bármi másra.Ha úgy érzed visszahúz valami az életben,fékezve érzed magad vagy mágikus támadásra gyanakszol használd a vonzás törvényét és a kristályokat a boldogulásodért.Hiszen nem kerül semmibe csak egy kis meditácóba.

És most néhány szót arról szólnék hogyan működik a mágia.

A gondolataidnak rezgései vannak,mint bármelyik tárgynak,kristálynak.A gondolatok rezgései mégis különlegesek azért mert egy magasabb szférában,az asztrálsikon illetve a mentálsikon válnak azzá amit gyűjtőnéven Elementáloknak neveznek.Felhasználhatod őket és a mágia hatalmát a saját céljaid megvalósitására.

Az Elementálok gondolatformák.

Az asztráltér hemzseg ezektől a félig-meddig intelligens lényektől melyeket mi emberek teremtünk a gondolatainkkal.Természetesen másfajta elementálok is vannak nem is kevesen(természeti elementálok)de most még nem térek ki rájuk.Az intelligenciájuk látszólagos mivel nem tudnak önállóan gondolkodni de keresik a saját magukhoz legjobban hasonlitó elementálokat és ezekkel csoportot alkotnak.
Tehát negativ elementál negativ elementált keres(taszitja a pénzt) mig a pozitiv elementál pozitiv elementált keres.(vonzza a pénzt)

Ugye kezded érteni ?
Rendkivül fontos a negativ(káros)elementálokat(gondolatformákat)elűzni.Ne felejtsd el hogy amint odébb mondottam más emberek által létrehozott elementálok is kisérgethetnek ,és ezeket nevezzük rontásnak ha negativak.Minden rontást meg lehet szüntetni de előfordulhat hogy mágikus tudományokban igen jártas szakértőre van szükség amikor már nem elég a meditáció.Mindenképpen megéri mert az egészség önmagában is megéri.

Pozitiv hozzáállásoddal és elementáljaiddal ellensúlyozni tudod a külső rontó tényezőket.Igy szerencséd lehet egy állásinterjúban,megkaphatod az állást amire vágysz,akár szerencsejátékban nyerhetsz.Erős túlzás lenne kijelenteni hogy ezek után sült galambok repkednének,de mindenképpen nyertes pozicióban leszel ha ezeket a mágia gyakorlatokat használod.
Mert a tudás hatalom,a mások és a saját életed fölött.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Mekkora a jóstehetséged?
  2011-08-31 13:04:41, szerda
 
  Önmagadnak jósolni a legnehezebb dolog, mivel saját vágyaid és félelmeid háttérbe szoríthatják intuíciódat. Ha mégis vonz a játék izgalma, itt az ideje, hogy kiválaszd a számodra legmeggyőzőbb módszert!

Kérdezd a kristálygömböt!

- Neked ajánljuk, ha:
szereted a klasszikus, boszorkányos módszereket, és képes vagy megteremteni akár otthonodban is a jósláshoz szükséges misztikus hangulatot, valamint bízol intuíciódban, és megérzésed még sosem hagyott cserben.
- Első lépések:
A kristálygömböt tedd ki a napfényre reggeltől sötétedésig, majd teliholdkor energetizáld a Hold sugaraival. Ha felhős az idő töröld át a gömböt valamilyen illóolajjal, és gyertyafénnyel tisztítsd meg a rossz energiáktól.
Vedd a kezedbe a gömböt, helyezkedj el kényelmesen, csendesítsd el elmédet, miközben a gömb mélyére nézel. Tedd fel kérdésedet, és az első kép, vagy hang, szó, amely eszedbe ötlik magában hordozza a választ. Csupán meg kell fejtened az üzenetet, belső megérzéseidre támaszkodva.
- Jövendőmondó tippünk:
A kristályjósláshoz leghatékonyabbak az olyan gömb alakú kvarc kristályok, amelyeken egy szimbólum szerű repedés található, vagy színük a szivárvány színeiben irizál. Ha szerelemmel, családdal, termékenységgel, önbizalommal vagy otthonoddal kapcsolatos kérdéseid vannak, válassz egy közepes méretű rózsakvarc gömböt. Ha egészséggel, múltbéli kapcsolatokkal, lelki sérülésekkel, korábbi élményekkel, félelmekkel vagy spiritualitással kapcsolatos kérdésed van az ametiszt a legjobb választás.
Nézz a gyertya lángjába!

- Neked ajánljuk, ha:
mindig is rajongtál a gyertyafényes hangulatért, és képes vagy 10 percig csendben egy csöppnyi lángocskára koncentrálni anélkül, hogy őrülten cikáznának gondolataid.
- Első lépések:
Langyos, szappanos vízzel tisztogasd mega gyertyát, törölgesd át, majd gyújtsd meg, és tedd egy számodra speciális helyre (lehet asztal, egy kis otthonos sarok). Oltsd el a villanyokat, húzz be minden függönyt. Ülj le a gyertyával szemben, és tedd fel kérdésedet csukott szemmel, majd nézz bele a lángba. Ha keskenynek látod, az az újdonságot, változást szimbolizálja. A magasba szökő láng a szenvedélyt, és szerelmet, egyik oldalról a másikra dülöngélő láng a bizonytalanságot jelképezi, a nagyon fényes láng boldogságot ígér, a pislákoló fény pedig azt üzeni, minden megoldódik ha bízol magadban.
- Jövendőmondó tippünk:
Tisztítsd meg a gyertyád pár csepp levendula illóolajjal. Ez az illat nyugtatólag hat az idegrendszerre is, így könnyebben el tudsz lazulni. Ha szerelemmel kapcsolatos kérdésed van, piros gyertyát, vagy szív alakút válassz, ha ismeretlen jövőbeli személy vagy lehetséges szituáció felől érdeklődsz mindig fehér gyertyát használj. Ha egy már meglévő kapcsolatodról szeretnél többet megtudni, válassz olyan színû gyertyát, amely szerinted a másikat szimbolizálja. Méhviassz gyertyával az egészséggel, önértékeléssel kapcsolatos feladataidat ismerheted meg.


Nézz a csésze fenekére!

Neked ajánljuk, ha:
Egyszerű és szórakoztató jóslási metódusra vágysz, és emellett szeretnéd egy jót teázni is, hiszen a jövendőmondó teát el kell fogyasztanod ahhoz, hogy meglásd üzenetét.
Első lépések:
Forrázd le a teafüvet egy csészében, vagy kannában. Tedd fel kérdésedet, és idd meg lassan kortyolgatva a teát, még melegen. Egy kicsit hagyj az alján. Ezután háromszor forgasd meg a csészét a bal kezedben az óramutató járásával megegyező irányba, majd szintén háromszor ellentétesen. Majd a maradék teát öntsd ki a csészéből és fordítsd fejjel lefelé azt. A tealevelek a kerámiára tapadnak egy-egy jelet alkotva. (Kiss Mariann: Teakalauz, HVG könyvek segítségével megfejtheted a jeleket, de bízhatsz belső intuíciódban is: használd a kiskegyed szimbólum szótárát! (teajóslás)
Jövendőmondó tippünk:
Jó minőségű kínai fekete teára, vagy nagy levelű oolong teára van szükség a jósláshoz. Filteres teából nem lehet jósolni, akkor sem, ah szétvágod a filtert! Ami a csészét illeti, széles tetejű, lefele szűkülő, kisebb csészét válassz, akkorát, hogy a levelek elférjenek benne. A csésze kívül lehet mintás, de belül egyszínű legyen. Ha teáskannát használsz, ne legyen benne szűrő. Lehetőleg enyhe ízesítéssel, citromlé nélkül fogyaszd az italt.
Mit üzen a tükörképed?

Neked ajánljuk, ha:
Nem félsz szembenézni tükörképeddel, érdekel a boszorkányság, a misztikum, és nem bánod, ha teliholdig kell várnod kérdéseddel.
Első lépések:
A tükör átmenetet képez a spirituális szellemvilág és a valós világunk között, ezért már a 17. század óta úgy tartják, hogy a jövőnket is megláthatjuk benne. Leginkább boszorkányok alkalmazták.
Telihold éjjelén, éjfélkor állj a tükör elé, úgy hogy a hátad mögött égjen egy nagyobb gyertya. A szobában, ahol a tükörbe pillantasz a gyertyafényen kívül legyen teljesen sötét. Hunyd be a szemed, tedd fel kérdésedet, vagy egyszerűen csak meditálj, majd hirtelen nézz bele a tükörbe: a kép, amely eléd tárul jövőbeli önmagadat, életedet, vagy azt a személyt ábrázolják, aki energiádat használja. Ezután takard le a tükröt egy kendővel, és csak másnap fedd fel újra.
Jövendőmondó tippünk:
Sose csináld a tükörjóslást hálószobádban, sőt egyáltalán ne legyen tükör ott ahol alszol, mert ez energetikai átjáró, amely megzavarhatja álmodat. Ha fém, fa, ezüst vagy arany keretű tükröt használsz, valamint a tükör kerek, a jóslás hatékonyabb lesz. Az antik tükrök szintén alkalmasabbak, mint az újak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titok amivel mindent elérhetün
  2011-08-31 13:00:19, szerda
 
  Titok, amivel mindent elérhetünk !

A Titok nem más, mint egy önsegítő könyv. Csak ügyesebben tálalva, mint a többi. És a nagy titok sem nagy titok, csak az Amerikában előszeretettel hangoztatott pozitív gondolkodás új köntösben. De mindenki bekajálja, Oprah Winfrey is meghívta showjába Byrne-t, és mosolyogva, lelkesen ecsetelte többmillió nézőjének, ő egész életét a vonzás törvénye szerint élte, anélkül, hogy tudott volna róla.
A vonzás törvénye

Merthogy az élet Nagy Titka Byrne szerint a vonzás törvénye. Állítása szerint gondolataink mágneses erővel és saját frekvenciával rendelkeznek, melyek az univerzumba kerülve mágnesként vonzzák magukhoz a hasonló rezgésszintű dolgokat. Nekünk nincs más dolgunk, csak kérni, hinni és fogadni. Mert ha kérésünket egész pontosan meghatározzuk, kérésünk abban a szent pillanatban teljesül - feltéve, ha elég erősen hisszük, tényleg megkaptuk, amit kértünk. Valahogy úgy, mint amikor nyugodtan várjuk, hogy megérkezzen a katalógusból rendelt áru. "Lehet, hogy felébredsz, és ott lesz."
Hihetetlen sztorik

Bármily furcsán hangzik, a könyv és a DVD azért ekkora siker, mert a dolog működik. Legalábbis a filmben csupa olyan történet van egy csokorba gyűjtve, amelyben a titoknak köszönhetően valakinek az élete pozitív irányba változik. Például egy asszony azt meséli, mindössze három hónap leforgása alatt kigyógyította magát mellrákjából, mindenféle kemoterápia és sugárkezelés nélkül, csupán azáltal, hogy egészségesnek képzelte magát. Christine Comaford-Lynch meggazdagodott a vonzás törvényének segítségével, mégpedig úgy, hogy feltett a falára egy plakátot, amelyen egy millió dollár volt, és mindig, amikor ránézett, megkérte az univerzumot, hozza el neki az ő saját millió-dolláros ötletét. És hogy, hogy nem, beindította saját vállalkozását, ma már milliomos. Megint más szerelmet talált a módszerrel, valaki pedig lefogyott a segítségével.
A Titok nyitja

A "Kérj! Higyj! Fogadj!" alaplépéseket nem csak ismerni kell, de helyesen is kell alkalmazni. Mert ha rosszul kérünk, épp az ellenkezője történik annak, amit szeretnénk. A vonzás törvényének alkalmazáshoz hatékony módszereket is kínál a szerző.

1. "Az elvárás nagyon erős vonzerővel bír. Mindig azokat a dolgokat várd, amelyeket szeretnél, sohase azokat, amelyeket nem akarsz."
Ezzel eddig rendben volnánk. Bár az elvárás fájdalmasan összecseng a szülői elvárásokkal, amiket általában nem tudtunk maradéktalanul teljesíteni. De ha saját magunkkal vagy a jövőnkkel szemben támasztunk elvárásokat, biztos másként fognak történni a dolgok.

2. "Nem hozhatsz új dolgokat az életedbe, ha közben nem érzel hálát mindazért, amid már van. Mondj köszönetet mindazért, ami megadatott neked, és ezzel még több jót vonzol be az életedbe."
Na igen. A hála módszere valóban működik. Ha az utcán megpillantunk egy koldust, hálát adunk a sorsnak, amiért nekünk legalább van munkánk, ha nem is keresünk vele milliókat. Ha a tévében olyan történetet hallunk, ahol valakinek veleszületett rendellenességgel jött a világra a gyermeke, vagy ismerősünk azt meséli, a szomszédról kiderült, rákos, hálát rebegünk, amiért mi és szeretteink többé-kevésbé egészségesek vagyunk.

3. "A vizualizáció folyamata által olyan képeket alkotsz az elmédben, amelyeken boldogan élvezed vágyad beteljesülését. Mindeközben rendkívül erős pozitív gondolatokat és érzéseket hozol létre, mintha a dolog már a tiéd volna. A vonzás törvénye pedig megadja neked mindezt, éppúgy, ahogy elképzelted."
Kislányként gyakran álmodoztunk arról, hogy összefutunk Brad Pitt-tel az utcán sétálva (mert mondjuk épp Budapesten forgat, amire ugye volt már példa), megakad egymáson a tekintetünk, és onnantól kezdve boldogan élünk együtt a világ végezetéig. Aztán mivel ez a vágyunk nem teljesült, pedig mindent egész világosan láttunk lelki szemeink előtt, új, akár el is érhető vágyaink lettek. Például az a gyönyörű nercbunda a kirakatban, vagy a mesés gyémántgyűrű, egy cuki piros autó, amivel a tengerparton suhanunk...

4. "Esténként, elalvás előtt gondold végig a mögötted álló nap eseményeit. Képzeletben formáld át és játszd újra azokat a pillanatokat, amelyek nem a te akaratod szerint történtek."
Igen, ezt is nap mint nap gyakoroljuk.

Micsoda üzlet!
Rhonda Byrne könyvét egy vallomással indítja: "Egy évvel ezelőtt életem romokban hevert. Halálra dolgoztam magam, hirtelen elveszítettem az édesapámat, munkahelyi és családi kapcsolataimon zűrzavar uralkodott. Akkor még nem sejtettem, hogy ez az óriási kétségbeesés hozza majd el életem legnagyobb ajándékát. A Nagy Titok tárult fel előttem - az élet Titka."
A titok egyébiránt nem volt más, mint A gazdagodás tudománya című, 1910-es önsegítő könyv, amit Hailey lánya nyomott Byrne kezébe. Aztán jött a nagy ötlet, pár hónap alatt leforgatta filmjét, megírta könyvét - mindkettő óriási siker lett alig egy év leforgása alatt. Byrne ma a napfényes Kaliforniában él egy gyönyörű, tengerpartra néző házban, limuzinnal jár, és saját bevallása szerint: "Nevetségesen sokat dolgoztam, hogy kijöjjek valahogy. A kapcsolataim sem voltak rendben. Ma azonban minden egyes nap öröm és boldogság a számomra. Minden kapcsolatomban a lehető legmélyebb szeretetet élem át."
Nem csalás, nem ámítás?

A fogyás titka: "Én is hittem abban az általánosan elfogadott vélekedésben, miszerint a túlsúlyt az étkezés okozza. Pedig ez egy nagyon is káros vélekedés. A hízást nem az étel okozza. Jobban mondva, az étel csak akkor okoz hízást, ha te azt gondolod, hízást okoz."

Az egészség titka: "Mindaddig semmit sem "kaphatsz el", amíg nem hiszel abban, hogy elkaphatod. Ám ha egyszer elhiszed, gondolataiddal szó szerint meghívod az adott betegséget. Gondolataid révén elérhető számodra a tökéletes egészség, a tökéletes testsúly és az örök fiatalság."
(Részletek Rhonda Byrne: A Titok című könyvéből)

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 1060 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 615
  • e Hónap: 10792
  • e Év: 10792
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.