Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
Parasztlengő
  2011-08-24 22:09:29, szerda
 
  Parasztlengő

2011. augusztus 24. 09:40:36

Hogy a magyar nem dolgozik? Mivel sértettük meg ennyire Kósa Lajost, mi együtt, sok-sok millióan?

Mondott itt valamit Kósa Lajos a 20. Farmer Expo megnyitóján, amihez először majdnem kódfejtőket hívtam. A vidék polgármestere Ángyán Józseffel együtt vett részt a legnek tartott mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás elején: a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nem okozott meglepetést, beszéde hemzsegett a megszokott kliséktől: ,,kirabolt, eladósodott országban élünk", a kormány viszont keményen küzd, és a többi. Kósa viszont csavarral tette oda magát. Ahogy szokta. Beszélt. Ahogyan csak ő tud. Ez nem meglepő, ha kell, akkor agysebészeti konferenciát is megnyit, mert mindenhez van értő szava. Itt is. Ő bizonyára tisztán értette, én hirtelenjében telefonos segítséget kértem.

Kósa Lajos kijelentette: ,,az ország falun és városon egyöntetűen szokott el a munkától". Ilyenkor az van, hogy ha a hírügynökség ezt a mondatot így hozza le, és azt szépen átveszi mindenki, akkor törhetjük a fejünket, hogy mivel sértettük meg ennyire ezt az embert, mi együtt, sok-sok millióan? Hogy a magyar nem dolgozik? Nem hát. Úri dolgunkban inkább egész nap az ágyban döglünk és pezsgő mellé szarvasgombát zabálunk. Vagy mit. A kormány dolgozik, mint az állat, mi meg - ingyenélő csorda - csak a szánkat tátjuk, arra várva, hogy megsüssék végre azt a nyomorult galambot. Az utolsó mondat egyébként stimmel, Kósa valami ilyesmit akart mondani, csak ízléstelenül sikerült. Zavarba ejtően ízléstelenül.

Ami utána jött, az tiszta. Szerinte az agrárium és a vidék problémáját komplexen kell vizsgálni, ez idáig rendben, lehet a komplex rendszereket értelmezni, maximum szakképesítés kell hozzá, az meg olyan magasban már van. Ezt alátámasztandó azt mondja: ,,szokatlan az, ha egy vidéki ember városban veszi meg az élelmiszert, de régen a zöldséges sem élt volna meg falun". Kőkemény szakkifejezésekkel tarkított szöveg, ám általánosságban csak félbadarság - féligazság. De legalább kezdődhetett a megvilágosodás. ,,Régen nem tuja, meg gyep volt a falusi portán, hanem termeltek." Csikorogva érthetővé vált, mit akart Kósa mondani. Fordítsuk le: azért is van nagy szarban a magyar mezőgazdaság, mert a városiak parasztok, a parasztok viszont nem parasztok.

Kell néhány perc a feldolgozáshoz, de a végén úgy érezzük majd magunkat, mint Buddha a fa alatt. A falusi ne betonozzon kosárpályát a kertjébe, de főleg ne tujázzon (kicsit bezavar a 2-es villamos sikertörténete) és ne gyepezzen, hanem répázzon. A földbe. A paraszt termeljen, a polgár meg a kis- és közepes gazdaságok termelőitől vásárolja azt az áldott répát, és akkor nem lesz gond a multik moslékával, a családi és kisvállalkozói munkahelyek pedig stabillá válnak. Tegyünk róla, hogy a paraszt újra paraszt legyen. Akkor rendben lesznek a dolgok - ha jól írta a fordítógép. (Így általánosságban ezt rávetíteni az ország választópolgáraira nem elegáns dolog. Kósa nem először esik abba a hibába, hogy valami nagyot szeretne mondani, a végén pedig értelmező szótár kell hozzá. Meg is zavarta a fejeket.)

Ez ugyan nem agysebész konferencia volt, de a megnyitó beszédet tekintve mindegy. Kósa biztosan sietett egy fontos helyről egy másik fontos helyre (mert velünk ellentétben ő nem szokott el a munkától), aztán azt sem tudta, hová megy. Talán mondták neki futtában, hogy ez valami mezőgazdasági esemény, mondjon valamit a zöldségekről. És mondott. Hebehurgyán, otrombán, általánosítva, sértőn és zavarosan. Jelzés értékű - de a stílust legalább értjük.

Kovács Z. Zoltán

Szerkesztő kiegészítése: Termeljen, hogy a FIDESSZ kledvenc cigányainak legyen mit ellopni és a termelésre hivatkozva, az ellopott érték után is fidesznyik-adót bezsebelni.

Forrás: vagy.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=87138
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Líbia: szabadság, vagy rémálom
  2011-08-24 21:40:26, szerda
 
  Líbia: szabadság, vagy rémálom?

2011. augusztus 24. 11:46:41

A zsarnok elűzetett, a líbiai nép kivívta forradalmát! Líbia népe példát mutatott az arab világnak! Valóban, vagy mindez csak kulissza egy sötét játszmához?

Úgy tűnik a neoliberális világ csak eszközként használta Líbia népét a piszkos munka elvégzéséhez. Az eseményeknek most, a győzelmet követően a Washingtonban, Tel Avivban és Brüsszelben írt forgatókönyv szerint kell alakulniuk: egy stabil, demokratikus kormánynak kell átvennie a hatalmat az országban.

Létre kell jönnie a különböző pártoknak, amelyek a parlamentben foglalnak majd helyet. Meg kell születniük azoknak az intézményeknek, amelyek a ,,fékek és egyensúlyok" rendszerét biztosítják. Mindezek a nyugati típusú demokrácia elengedhetetlen kellékei.

Csakhogy már Irakban bebizonyosodott, a neoliberális demokrácia az iszlám világban működésképtelen.

Amint az jól látható, az amerikaiak által nagy nehezen létrehozott iraki bábkormány képtelen rendet teremteni a testvérgyilkosságokkal, véres merényletekkel a működésképtelenség határán tántorgó országban.

Az amerikai katonák jelenléte sem segít a helyzet megoldásában, sőt ellenkezőleg, ez a fő akadálya annak, hogy Irakban a nép érdekeinek megfelelő társadalmi rendszer alakulhasson ki.

A líbiai forgatókönyv az irakinak a hű mása. Nehogy azt higgye bárki is, hogy a ,,békés építkezés" végbemehet az országban idegen katonai erő jelenléte nélkül.

A ,,forradalmárok" eddig abban egyetértettek, hogy a zsarnokot el kell űzni, kérdés azonban, hogy ezt követően miféle belső erők, milyen helyi törzsek, oligarchák, esetleg Kadhafi szélesebb családjának mely tagjai szándékoznak majd ,,ellopni" és a maguk javára kisajátítani a forradalmat, ami az Irakban tapasztaltakhoz hasonló véres testvérharcokhoz és esztelen polgárháború kialakulásához vezethet.

Ennek megakadályozására, és a nép lefegyverzésére csak külső katonai erő képes. Bár Obama kijelentette, nem kívánja az amerikai társadalmat megterhelni azzal, hogy katonákat küld Líbiába, azt határozottan kikötötte, az USA vezető szerepet kíván játszani az ország ujjá alakításában, ezért Amerika vagy a NATO keretében, vagy az ENSZ békefenntartó csapatainak kéksisakosai között mégiscsak ,,becsempészi" katonáit az országba.

Az amerikai katonai tanácsadók és humanitárius segítségnyújtók már amúgy is hemzsegnek Líbiában. Tapasztalatból tudhatjuk, mit is jelent ez valójában. Minden esetre nem annak a biztosítéka, hogy a líbiai nép maga dönthet a sorsáról.

Kérdés az is, hogy miként osztoznak meg a ,,nemzetközi erők" a líbiai koncon? Nehogy abba a tévhitbe essen bárki is, - amibe a francia és angol kormány ringatja magát - hogy az olaj segítségével Líbia gyorsan felépülő, hatalmas lépésekben fejlődő országgá válik, olyan országgá, amely nemcsak saját népének képes jólétet biztosítani, hanem a ,,felszabadításában" résztvevő államoknak is. Az olajkitermelő üzemeket és a kikötőket a NATO gépeinek sikerült oly mértékben szétrombolni, hogy szakértők szerint több évbe telhet, mire Líbia képes lesz a forradalom előtti olaj-kitermelési szintre visszaállni.

Az Izraellel és a nyugati világgal békében élő, szépen fejlődő ország képe helyett, amit a neokon politikai elit a médián keresztül igyekszik elénk vetíteni, sokkal valószínűbb az a forgatókönyv, hogy Líbia is mihamarabb megismerkedik a munkanélküliség, az eladósodás, az adósságspirálba kerülés, a szociális juttatások megnyirbálásának fogalmával, és akkor lehetséges, hogy egy újabb forradalomra lesz szükség az igazi szabadság kivívásához.

Nem lesz nehéz, a fegyver ott van a nép kezében.

Forrás: Ordosz műhely

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=87140
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bekerítették a lázadókat Tripo
  2011-08-24 21:36:02, szerda
 
  Bekerítették a lázadókat Tripoliban


Miközben a nyugati média folytatja a lázadók győzelmének sulykolását, két újabb robbanás rázta meg Tripolit, szemtanúk szerint éppen akkor, mikor a NATO vadászgépei elrepültek a város felett. Keddi közleménye szerint a NATO folytatja Líbia bombázását, vagyis előbb vagy utóbb be kell vallaniuk, hogy a helyzet nem úgy alakul, ahogy ők akarták.

A nyugati média - beleértve az amerikai, európai és hazai fősodratú médiát is - azt állítja, hogy a lázadók ellenőrzik Tripoli nagy részét, és a város elfoglalása során nem ütköztek komolyabb ellenállásba. A lázadók egy "vezetője" azt állította, Kadhafi elvesztette az irányítást a város felett, a kormányerők szerint viszont taktikai okokból engedték a Báb al-Azizíja (több magyar médiában csak "Kadhafi bunker") elfoglalását, egyébként a város nagy részét ők ellenőrzik. Ezzel el is érték a céljukat, mivel a lázadók a bunkerbe való behatolást követően fosztogatásba kezdtek és elhordtak minden értékesnek látszó tárgyat - ami kellő meggyőző erőt jelent azoknak, akik eddig nem ismerték volna el, hogy a líbiai ellenzék csak a nyugat által feltüzelt fosztogató csürhe.

A nyugati média torzítása lehet az is, miszerint a NATO "erodálta a Kadhafi rezsim csapásmérő erejét", ugyanis Miszrata városát többször is rakétatámadás érte az elmúlt három napban. Ma reggel Kadhafi fia, Szaif al-Iszlám is megjelent Tripoli központjában - annak ellenére, hogy lázadók szerint őt már rég elfogták - és arról adott hírt, hogy a lázadókat bekerítették, a kormányerők ellenőrzik a város nagy részét. A győzelmi mámorban őrjöngő lázadó csoportokat pedig valóban könnyű lehetett becsalni a föld alatti bunkerbe, mivel elterjedt, hogy az szabadon kifosztható.

Líbiából szinte csak ellentmondásos hírek érkeznek, és még a nyugati média is elismeri, nem teljesen átlátható, hogy a főváros egyes kerületei melyik fél irányítása alatt állnak, mindenesetre ha a lázadók gyakorolnának teljes ellenőrzést a város felett, a NATO aligha bombázná Tripolit arra hivatkozva, hogy ezzel a civileket védi.

A jól elzárható helyek a lázadóknak ellenállás nélküli átengedése már csak azért is elgondolkodtató, mert a híradásokkal ellentétben az ellenzéki vezetők szerint Líbiában rengeteg olyan fegyver van elrejtve, amit a Kadhafi erők végső esetben bevethetnek. Ez alatt elsősorban vegyi fegyvereket kell érteni (Tripoli délkeleti részén több ilyen raktár is található) de a fővárostól keletre egy kisebb nukleáris létesítményben több száz tonna nyers uránt is raktároznak. Az aranyért, olajért elszántan harcolókat, a demokrácia építőit pedig legfeljebb a statisztika szintjén foglalkoztatja a líbiai civilek halála, a NATO bombázásokat követően is többnyire csak "járulékos veszteség"-ről beszélnek.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2011. augusztus 24.

http://jovonk.info/2011/08/24/bekeritettek-lazadokat-tripoliban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cionista érdekekért emel szót
  2011-08-24 21:25:43, szerda
 
  Cionista érdekekért emel szót a Pax Hungarica


Akárcsak Anders Behring Breivik, úgy leplezte le magát a nyilvánosság előtt a nemrégiben még Pax Hungarica, de újabban már Pax Judea-Hungarica-nak nevezhető mozgalom.

1. "Ha nem bírsz vele, állj az élére!"

Behring tömeggyilkos lett a nagy iszlám gyűlöletében, miközben nyíltan reklámozta Izraelt és a zsidókat az interneten. Hiába próbálta Európa felszabadításának jelszavát vértől síkos kezével az úgynevezett "Jobboldali fehér ellenállás" zászlajára tűzni - csak egy tipikusan cionista propaganda lett belőle. Amit a fegyvertelenül lemészárolt áldozatok nagy száma is fémjelez.

Lehullott a lepel Norvégiát illetően is - az engedetlen norvég politikai vezetést kívánta megrendszabályozni a mindenre elszánt cionista háttérhatalom. Nem beszélve arról, hogy Norvégia kövér és ígéretes zsákmány a cionista fosztogatóknak, mert nagy mennyiségű olajat találtak a felségvizein. Igaz nem akkora mennyiségben, mint Szaúd-Arábiában, de éppen elég nagyságban ahhoz, hogy kiegészítse egyre nagyobb energia szükségletüket, és bármit megtegyenek azért, hogy azt maguknak megszerezzék.

Magyarországgal kapcsolatban hasonló a helyzet. Itt is megtalálható a földben egy drága és az egyre drágábbnak számító folyadék; mégpedig a víz! Ezért kívánatos ez a föld, a sós Holt-tenger mellett, vagy a Negev sivatagban szomjazó zsidóknak, akik jelenlegi otthonukban drága pénzt fizetnek, csak a vízért!

Kell tehát nekik ez az ország, vizestül, testestül-lelkestül, semmi sem drága nekik azért, hogy megszerezzék. Még a bennszülöttekkel való nyílt összecsapások előtt bevetik az összes hazugságukat és cselüket, hogy minél kevesebb legyen azok száma, akik ellenállnak nekik. Így, ha ha kell beépülnek az ellenállók közé, vagy ők maguk hoznak létre, látszólagosan ellenálló szervezeteket. Az "Oszd meg és uralkodj!", vagy a "Ha nem bírsz vele, állj az élére!" jegyében.

Ez történhet esetünkben a volt Pax Hungarica, jelenleg már Pax Judea-Hungarica-nak nevezhető mozgalommal is, mert egyre jobban leplezik le önmagukat, minden cselekedetükkel a cionista háttérhatalmat szolgálva. Erre mondja azt a magyar népnyelv: Kibújt a szög a zsákból...

A paxosok, akik hungaristáknak merészelik nevezni magukat, lényegében már ugyanúgy cionista nagyhatalmi érdekeket szolgálnak, mint a jobboldalinak álcázott és beállított Breivik.

Legújabb agymenésük, az úgynevezett: Szabadság Napja. Erről oldalukon így írnak. Idézet szó szerint:

"Emlékezzünk meg Buda felszabadulásáról és Európa győzelméről az iszlám felett! De ugyanakkor hívjuk fel a figyelmet, az újbóli fenyegetésre, a bevándorlás és a multikultúra veszélyeire..."

A Pax Hungarica Mozgalom hagyományteremtési és figyelemfelhívó célzattal megemlékezést szervez Buda felszabadulásának évfordulóján. A rendezvény a Szabadság Napja nevet viseli. Emlékezzünk meg arról az összeurópai és keresztény összefogásról, melynek köszönhetően kiűztük a törököt hazánkból, de figyelmeztetünk arra is, hogy ennek az európai összefogásnak van csak létjogosultsága napjainkban is, hiszen Európát újra idegenek fenyegetik, de ellenségeink száma most jóval több!"

Az eseményt beharangozó videójukban is nyíltan reklámozzák a cionista gyarmattartók érdekeit. Nyíltan reklámozzák azt az Európát, mely mindig is cserben hagyta a magyarságot. És azt már senkinek nem kell magyarázni, sem pedig részletezni, hogy az elmúlt évszázadokban hányszor volt erre példa.

Lássuk tehát ezt a reklám videót, mit is közöl velünk látszólag?

Őszerintük: ..."Iszlám veszedelem fenyegette egész Európát is. De 1686 szeptember 2-án, keresztény és európai szintű összefogásnak köszönhetően Buda felszabadult! Emlékezzük meg a hősök dicsőséges tetteiről! De hívjuk fel a figyelmet arra, hogy Európát ma is veszély fenyegeti. (Eurabia) Teremtsünk hagyományt, s üzenjünk, megvédjük Magyarországot és Európát újra..." (Hungaristák)

Ezt mondja a Pax videója és oldala, azonban a valós történelem teljesen más. Lássuk, mi is történt akkor valójában?

2. A korabeli valóság

A már akkor is zsidó érdekeket kiszolgáló Habsburgok (eredeti nevükön "Habis-ok"), nem felszabadították, hanem meghódították az országot önmaguknak, és olyan rémuralmat vezettek be a frissen megszerzett földön, aminek egyenes következménye volt a Rákóczi szabadságharc kirobbanása 1703-ban.

Még hogy Buda felszabadítása! Annak, aki nem ismeri a történelmet, a kereszténységre hivatkozva még be lehet mesélni azt, hogy akkor 1686-ban a szabadság kora jött el. Pedig az igazság az, hogy a török után egy még kegyetlenebb és még véresebb elnyomó hatalom, a korabeli globalizmust megvalósító Habsburg (Habis) birodalom ült a magyarság nyakára.

"Buda visszafoglalása" így kell inkább nevezni ezt az eseményt. Lássuk mi is történt akkor konkrétan:

Buda visszafoglalása tehát 1686. szeptember 2-án történt meg. Ezt három hónapos ostrom előzte meg, ugyanis a várat védő Abdurrahman pasa a végsőkig kitartott.

Előzőleg 1686. június 18-án V. Károly lotaringiai herceg és II. Miksa Emánuel bajor választófejedelem vezette 76-80 000 fős keresztény sereg, a Habsburg és német birodalmi erőkkel, és soraikban körülbelül 15-20 000 magyarral, néhány horvát hadtesttel ostromolni kezdték az erősséget, amit Abdurrahman pasa 12 ezer katonával védelmezett. Az ostromló seregben több ezer idegen nemzetiségű, többek közt német, holland, cseh, olasz, dán, burgundi, angol, spanyol, francia és svéd harcolt, századokba vagy ezredekbe szervezve, de a különböző századokba beosztott önkéntes katonák, tisztek és tüzérek között Európa szinte minden népe képviseltette magát.

Augusztus 14-én Szári Szulejmán nagyvezír felmentő seregét megverték, s három hét múlva elindították az utolsó általános rohamot, ami végül megtörte a védők ellenállását. A harcban elesett a hősiesen küzdő Abdurrahman is, akinek bátorsága még a keresztény vezérekben is tisztelet keltett.

Buda visszafoglalásának hírét nagy ünnepséggel fogadta Európa. A várost és a várat ellenben teljesen szétlőtték, s nagy volt az anyagi kár. Egy olasz hadmérnöknek sikerült megmenteni a várban található Mátyás-kori Corvinák megmaradt darabjait.

Lám, lám, azok a gaz törökök annyira barbárak voltak, hogy megőrizték még Mátyás Corvinákat is!

A sors fura fintora, hogy a várvédő török seregben ott voltak a budai zsidók is, ugyanakkor az ostromló európai sereget vezető Habsburgokat (Habisokat) szintén a zsidó mágnások és korabeli bankházak pénzelték. Komoly összegeket juttattak nekik többek között a Fuggerek, és más zsidó bankházak. Jókai, a "Szeretve mind a vérpadig" című regényében így ír a XVII. század végi gazdag zsidó-Habsburg kapcsolatról:

"A hírhedett Oppenheim még fényes palotát is építtetett magának a Szent Péter téren, ő volt a birodalmi financiák rendezője, akit még hős Savoyai Eugen is nagy magasztalással emlegetett: Oppenheim nélkül nem lehetett volna háborút viselni. Ennek a főzsidónak még audiencianapon kívül is szabad volt a császári Burgba behajtani a hintójával, s a Schweizer Stiegen át menni fel az uralkodóhoz, amikor neki tetszett. Különben is nagy pompát űzött..."

(A szerkesztőség megjegyzése: Arról a Savoyai Eugénről (Jenőről) ír Jókai, aki szintén részt vett a Buda visszavételét célzó utolsó szeptember 2-i rohamban, és ekkor meg is sebesült.)

3. Élet a Habsburgok által meghódított országban

A felszabadító seregben nagyszámú magyar harcolt, de a Szent Ligának Magyarország csak formálisan lehetett tagja, ezért az ország felszabadítása után a Habsburg Birodalom Magyarországot meghódított területnek tekintette. Buda visszafoglalása után, az 1687-es pozsonyi országgyűlésen a rendek kénytelenek voltak lemondani a szabad királyválasztás jogáról, az ellenállási jogról, s kimondták a Habsburgok örökös királyságát.

Buda visszafoglalását követően a Habsburg-uralom a lehető legrosszabb oldaláról mutatkozott meg. A törökök sikeres visszaszorítása után megszállták Erdélyt, felszámolták az Erdélyi Fejedelemséget, és a területet különálló tartománykényt csatolták a Habsburg Birodalomhoz.

Erdély aranykorának vége szakadt, mert az bizony a Török-időkhöz kötődött. A Szultán uralma alatt is a belpolitikájában önállóan rendelkezhetett, igaz a külpolitikában egyeztetnie kellett a Portával. Azelőtt a török elvileg nem szólt bele a belső ügyekbe, de a fejedelmek akkor tudtak hatékonyan működni, amikor a szultán támogatta őket. 1566-ban megkapták az önálló fejedelemválasztás jogát. Rendszeresen összehívták az országgyűlést, melynek tagjai voltak a magyar nemesek, székely lófők és szász patríciusok. S annak a fénykornak, mely Bethlen Gábor uralkodása alatt (1613-29) teljesedett ki, s hatása még évtizedekig érződött Erdélyben, a Habsburgok teljesen véget vetettek. Szó szerint tönkre zúzták az addig virágzó Erdélyt. A gazdaságot, az infrastruktúrát, s a katonaságot. Felrobbantották a várakat, végletekig sarcolták a városokat, kegyetlenül nyomorgatták a parasztokat.

A bécsi hatóságok nem csak Erdélyben, de országszerte is igyekeztek felszámolni a hajdúszabadságot, így a katonáskodásra kötelezett, hajdúszabadsággal élő jobbágyok visszakényszerültek a robotgazdálkodásba, s ezzel együtt a földesúri fennhatóság keretei közé. A török kiűzéséért folyó háború terheit az új megszállók a jobbágyságra hárították, ez a katonaság elszállásolását (porció), és szállítását (forspont) jelentette. A kialakuló paraszti elégedetlenség indította útjára a Rákóczi-szabadságharcot (1703-1711).

4. A valódi ellenségről...

Ennyit tehát a Pax történelem hamisításáról.

És térjünk csak vissza az oldalukon található gyöngyszem számba menő kijelentésükre: ""Emlékezzünk meg Buda felszabadulásáról és Európa győzelméről az iszlám felett! Hívjuk fel a figyelmet az újbóli fenyegetésre, a bevándorlás és a multikultúra veszélyeire..."

A mihez tartás végett közöljük mindenkivel, aki még nem vette volna észre; ma Magyarországot nem az iszlám gyarmatosítja. Ma Magyarországot Izrael gyarmatosítja. Egyenlőre még csak a pénzhatalom, a cionista jog, és az ő érdekeit szolgáló demokráciának nevezett, valójában a hódítókkal együttműködő politika használatával, s a jól bevált cionista agymosó neoliberális propagandával. Valamint csellel, csalással és hazugságokkal, megvezetésekkel, ahogyan ez a "Buda visszafoglalása" ügyben is történik.

Ma még csak ezekkel. Ám holnap már könnyen katonai diktatúrát vezethetnek be, ahol nyíltan és gátlások nélkül használhatják a magyarok ellen fegyvereiket.

És ezt a végcélt szolgálja a Pax Judea-Hungarica mozgalom, feltehetően azért, hogy megfeleljen a hátterükben álló megbízóiknak. Azon kívül, hogy provokálni szeretnék a valódi hungaristákat, ezzel párhuzamosan erősíteni akarják az iszlám ellenességet, amivel előkészítik a talajt az iszlám hadak elől ide menekülő zsidóknak, akik több százezren, ha nem több millióan menekült státusért folyamodnak majd a magyar államhoz. És reményeikben nem is fognak csalódni természetesen.

Jelenleg az iszlám az egyik fő erő, mely sikeresen tud ellenállni a zsidó világhódításnak, és sikeres offenzívában van, mely az utóbbi hónapokban felgyorsult. Ugyanakkor Nyugat-Európa a cionisták által uralt pénzügyi és gazdasági rendszerei meginogtak, persze leginkább önmaguk, vagyis a parazita, hosszabb távon való életképtelenségének köszönhetően. Hiszen ha a gazdatestet lelakja, kiszívja az élősködő, akkor önmaga is elpusztul. Ezért nyomul most előre nyugatról kelet felé, az új hazába. Egyesülve a dél felől, Izraelből érkező zsidókkal.

Közép-Európa lenne az a zsidó erőd, ahol elbástyáznák magukat. Gondolván arra, hogy újra élesztik a régi keresztes háborúk szellemét az iszlám ellen, de most már a saját érdekeik, a már elfoglalt és meghódított közép-európai országuk érdekében. Így akarnak felkészülni a végső céljuk, az ásványkincsekben mérhetetlenül gazdag Oroszország meghódításához.

Azért akarják Közép-Európa népeit iszlám-ellenességre kondicionálni, hogy készek legyenek a zsidók befogadására, azt sugalmazva az őslakosoknak; "hogyha az iszlám ellenség, akkor az ellenségem ellensége a barátom. És ne küzdjenek a hódítókkal, hagyják magukat végleg kizsigerelni, elpusztítani."
Kapcsolódó cikk:

Fény harca a Sötétség ellen! - Közös erővel a cionizmus ellen!

A Pax Judea-Hungarica mozgalomnak pedig burkoltan az az üzenete: "Barát az, aki felvásárolja Magyarországot, aki elprivatizálja elsukorózza a magyarok földjeit (erről is vannak információink, hogy vették el a mit sem sejtő naiv parasztoktól az albertirsai földeket), egyszóval barátok azok, akik felfegyverkezve érkeznek ebbe az országba, a már számukra elkészült lakóparkokba, vagy a számukra elárverezett banki, vagy számlaadósok volt otthonaiba."

Ez a volt Pax Hungarica - ma már; Pax Judea-Hungarica mozgalom üzenete a magyarságnak.

De az egyszerű emberek hamarosan elmagyarázzák nekik, hogy mégis csak jobb lenne nekik Judeában, még ha az összeomlóban van is. - Mert ott legalább nem ugranak bosszúszomjasan rájuk a megvezetett emberek, akik hungaristának és hazafiaknak gondolták őket, hogy számon kérjék rajtuk a több éves csalásukat.

Bornemissza János - Szabad Riport Tudósító Iroda

Megjegyzés: Jogos a Szabad Riport munkatársának felvetése. A szintén anticionista iszlám ellen uszítani meglehetősen nagy ostobaság, miközben a világ jobbik része (köztük az igaz keresztények, az erős hitű muzulmánok, az ortodox keleti szlávok, a "kommunista" kínaiak, stb.) a végső harcra készül a zsidó világrend ellen. A bevándorlás (és nem az iszlám!) a cionisták által gerjesztett probléma, tehát tünet, melynek célja pont a figyelem elterelése a lényegről. Ráadásul a nyugat-európai államokkal szemben nálunk ez nem egy égető probléma, sokkal inkább a zsidók gazdasági (katonai) inváziója és folyamatos betelepedése, melyet nagymértékben megkönnyít a magyar állampolgárság egyszerű megszerzését lehetővé tevő törvény.

Azt is leszögezhetjük, hogy semmit nem kell megtagadnunk a múltból. Ez a történelmi időszak hatalmas hősöket (magyar, szlovák, szerb, szász, stb.) adott a Kárpát-medencének, és a Magyar Birodalomnak. A hősök példaképek! Olyan hőseink vannak, melyeket még az oszmán hatalom is tisztelt és tisztelik a mai napig. A törökök szerint két igazi harcos nemzet van a világon, a török és a magyar. Történelmünkre büszkék vagyunk, csoportjaink hőseink neveit viselik, de ismerjük fel végre, hogy az idők változnak. Aki nem változik vele, hanem megmarad egy helyben (maradi), az szépen elsüllyed a múlt ködében. Hazánk jövőéért csak úgy dolgozhatunk, ha folyamatosan követjük, sőt alakítjuk a jelent és a jövőt. Megőrizve az ősi értékeket, de haladva a korral.

Jelen történelmi helyzetben szembehelyezkedni a cionisták ellen harcot vívó iszlámmal, hatalmas melléfogás, pont olyan, mint a Kína-ellenesség. De legalább egyértelműen elválnak a vonalak.

2011. augusztus 24


http://jovonk.info/2011/08/24/cionista-erdekekert-emel-szot-pax-hungarica
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós a pácban
  2011-08-24 11:02:54, szerda
 
  Tarlós a pácban

2011, augusztus 24 - 10:05


,,Tizenkét órája vagyok Magyarországon és romba dőlt az életem!" - Tejesember - Argo

Fene se tudja, vajon mi motíválhatta a Heti Válasz szerkesztőit, amikor szavazásra bocsátották azt a kérdést, hogy ön szerint Tarlós István jobb főpolgármester, mint Demszky Gábor volt? Jelen állás szerint ugyanis a körülbelül 7.500 szavazónak csupán a 39%-a válaszolta, hogy jobb. Viszont 36%-a, hogy rosszabb és 23, hogy egyformák.

A többség tehát csalódott, hacsak az egyformák alatt nem azt értették, hogy mindketten jók. Ennek a lehetőségnek azért annyira ne örüljünk, mert innen már csak egy lépés, hogy ,,amennyiben most vasárnap lennének a választások" a budapestiek Demszkyt ültetnék a főpolgármesteri székbe. Pedig Tarlós István honlapján még mindig - egy évvel a választás után is - öles számok hírdetik, hogy ő bizony 53,37%-al nyert. Hatvan év baloldali uralom után éppen itt volt az ideje. Pontosan ezért nem szabadott volna ekkorát bukni egyetlen év alatt.

De térjünk egy kicsit vissza oda, hogy vajon a Heti Válasz munkatársai miért kockáztattak egy ilyen kérdéssel. Természetesen többféle lehetőség közül választhatunk. Az egyik, hogy a belbudai mélypolgároknak -a hetilap íróinak és szerkesztőinek - tényleg fogalmuk sincs arról, mi zajlik Budapesten. Olyan burokban élnek ezek az emberek, akik számára a Fidesz, így Tarlós döntései megkérdőjelezhetetlenek, ergo a többség számára magát az igazságot hordozzák. A másik, hogy a Heti Válasz munkatársainak főnökei és tulajdonosai annak az üzleti körnek a holdudvarába tartoznak, akik mindezidáig kimaradtak a Budapest nevű közpénztorta osztogatásából. (Merthogy szólnak pletykák ilyen körökről. Meg persze olyanokról, akik már a tíz ujjukat nyalogatják.) Kezükbe kaptak egy nem túl rózsás, de aktuális közvéleménykutatási eredményt és úgy döntöttek; nosza, járassuk le kicsit az Öreget. Bejött.

Van persze egy harmadik változat is, mégpedig, hogy ,,csegevarapólós" anarchisták meghekkelték a szavazást. Ezzel csupán az a baj, hogy nehéz elhinni. Még ha fideszes szíveknek oly kedves is a gondolat. Az 53%-ból lett tehát 39, ami valóban nem reprezentatív adatokon alapul, viszont amennyiben hozzávesszük, hogy a szavazatok többsége valószínűleg nem Kőbánya-alsóról és nem Káposztásmegyer II-ről érkezett, akkor valóban az úgynevezett polgárság csalódottságát tükrözi. A polgárról azt tanították, hogy anyagilag független, szellemileg felvilágosult. Magyarországon nem mellesleg antikommunista és konzervatív.

Nyilvánvaló, hogy négyévente sikítva szavazott bármire, ami nem MSZP-SZDSZ. Ehhez képest Tarlóssal megkapta Atkári Jánost, Demszky volt helyettesét, a fővárosi közműcég privatizációk bonyolítóját, Győri Pétert, akinek csupán az elmúlt húsz év hajléktalan ellátásra fordított pénzeivel kellene elszámolnia, Bojár Iván Andrást, aki tulajdonképpen nem csinált semmit és Ráday Mihályt, aki, ha rámondta egy épületre, hogy kár lenne elpusztulnia, másnap már el is adták. Természetesen szigorúan a megmentése érdekében. Aztán kapott még a polgár egy igazi III/II-es ügynököt Pető György személyében, aki - mi mást - a Fővárosi Biztonsági Irodát vezeti, továbbá extraként, Kocsis Istvánt, a BKV vezérét, akit a minap gyanúsítottak meg milliárdos értékű hűtlen kezeléssel. A legelképesztőbb pedig az, hogy miközben az utóbbi két úriember személyében legalább egy valódi - vagy inkább még létező - ellenzéknek, az MSZP-nek tesz gesztust a főpolgármester, addig az Atkári-Győri-Bojár-Ráday kvartett egy vér SZDSZ-es bagázs. Egy olyan ország - esetünkben - városromboló pártté, amely szerencsére már nem létezik. Szóval, kiknek és miért tesz szívességet Tarlós István?

És miért szajkózza úton-útfélen, hogy nem lesz csontvázkeresés, boszorkányüldözés, vagyis elszámoltatás? De menjünk tovább. Világos, hogy egy év alatt nagy csodákat nem lehet tenni. Viszont hajléktalanok és lumpen elemek nyüzsögnek mindenhol. A megtisztított aluljárókban éppúgy, mint a parkokban, tereken, BKV járműveken. A buszok-villamosok kívül-belül koszosak, ami nem jármű beszerzés, illetve járat kiszervezés, hanem mosóvíz és felmosórongy kérdése. Az utcák, terek és parkok állapota nem sokat változott, szemét és kosz, elhanyagoltság és lelakottság mindenhol. Ezen változtatni megint csak nem milliárdok kérdése. Ugyanakkor az iskolabezárások, -összevonások, a szociális ellátórendszer leépítése nem hoz annyi megtakarítást, amiért érdemes volt ezeket végrehajtani, de a liberálisok áldásos munkájának folytatásaként értelmezhetők. Bónuszként azonban lesz dugódíj.

Én ne volnék elég fideszes, kérdezi Tarlós főpolgármester a Heti Válasz legutóbbi számában a vele készített interjúban. Hát, mit lehet erre mondani? A kérdésben a megoldás. Vagy, dehogynem, az igazi fideszes mintapéldányának tetszik lenni. Akik Önnel együtt, kedves főpolgármester úr, egyre nagyobb pácban vannak.

H.É - barikad.hu


http://barikad.hu/tarl%C3%B3s_p%C3%A1cban-20110824
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidójárásjelentés 2
  2011-08-24 10:58:20, szerda
 
  Ötven év múlva, ha lesz még Magyarország, a történelemkönyvekben -- ha nem idegenek írják majd -- a 2010. április 11-i választás tragikus dátumként fog szerepelni.


http://www.youtube.com/watch?v=2xXcLAd8ksw&feature=related
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogták a bagaméri baltás cig
  2011-08-24 07:26:48, szerda
 
  Elfogták a bagaméri baltás cigányokat
2011, augusztus 23 - 15:51


A Debreceni Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított eljárást hét személy ellen. A baltával megtámadott rendőr lapockáját 27 öltéssel varrták össze. A debreceni Lungodrom elnöke "egyértelmű túlkapásról, rendőri bosszúról" beszél. Az eseményről először a barikad.hu számolt be ma délben.

baltaHétfő este 9 órakor lakossági bejelentés alapján csendháborításhoz érkeztek közterületi szolgálatot ellátó rendőrök a Hajdú-Bihar megyei Bagamérba, a Kinizsi utcába. A kiérkezett járőröket brutális módon megtámadták a helyi cigányok, egyikükbe belevágtak egy fejszét. A rendőrség közleménye szerint a megtámadott rendőr lapockáján 8 napon belül gyógyuló vágott sérülés keletkezett, melyet 27 öltéssel kellett összevarrni. Dulakodás közben a cigányok megpróbálták elvenni a rendőr szolgálati fegyverét is, ám ez nem sikerült.

"Az intézkedő járőrök a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségével elfogták az elkövetőket, akikkel közösen hét személy előállításra került a Vámospércsi Rendőrőrsre" - áll a rendőrség közleményében. Hét személyt a Debreceni Nyomozó Ügyészség - felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt - őrizetbe vett, és ellenük büntetőeljárást indított.

A Hajdú Online hírportál információi szerint hétfő este a cigányok szülinapi bulit ünnepeltek. "Az egyik gyermek születésnapját tartották éppen, hangosan hallgatták a zenét, ezért valaki kihívta a rendőröket - mondta Kanalas Károlyné. - Ekkor a férjem két öccse szóváltásba keveredett a rendőrökkel, állítólag ölre is mentek, majd újabb rendőrök érkeztek. Addigra azonban már összeszaladt a környék, mert nem tudták elképzelni, hogy mit keres itt az a sok egyenruhás." Kanalas Károlyné sérelmezte, hogy a támadás után kiérkező kommandósok rájuk törték az ajtót, betörték az ablakokat és gázsprét is használtak: "Úgy cibálták ki a házból az embereket, nem érdekelte őket, hogy gyerek vagy nő, a földre teperték mindannyiukat. Volt köztük egy terhes asszony is, meg vagy tíz kisgyerek."

Balog Kálmán, a debreceni Lungodrom elnöke szerint "egyértelműen túlkapás, rendőri bosszú" történt, mivel a cigányok részéről lett volna együttműködési szándék a békés megoldásra.

MTI, haon.hu nyomán: barikad.hu




http://barikad.hu/elfogt%C3%A1k_bagam%C3%A9ri_balt%C3%A1s_cig%C3%A1nyokat-2011082 3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hirtelen eszébe jutott
  2011-08-24 07:24:55, szerda
 
  Hirtelen eszébe jutott

Múlt szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki Kocsis István elvtársat, jelenlegi BKV-vezért, aki a nyomozók szerint még a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezetőjeként részt vett több bűncselekménygyanús ügyletben is.

A vád szerint a szocialista típusú vezérigazgatók mintapéldánya hűtlen kezeléssel gyanúsítható, mivel az állami tulajdonú óriásvállalat első embereként 2007 és 2008 között különböző cégekkel több olyan megállapodást is kötött, amelyek az állami társaságnak milliárdos veszteséget okoztak, és amelyekhez az MVM igazgatósága nem járult hozzá. A gyanú szerint Kocsis István és egy hozzá kötődő kör irányításának idején tízmilliárdok kerültek ki az MVM-től látszólagos befektetésekként ismeretlen hátterű, offshore cégek számlájára. Az összegek nagy részének pedig nyoma veszett, azok nem térültek meg sohasem.

Az NNI Kocsist most végül két ügylet miatt gyanúsította meg. Az egyik egy 2007-es szerződés, amely alapján egy ciprusi offshore cég az MVM befektetési portfóliójának összeállítására kapott megbízást, a másik ügylet pedig egy Milánóban bejegyzett cégnek nyújtott kölcsön, amelyet az olasz cég a mai napig nem fizetett vissza.

A volt MVM-vezér a nyomozóhatóság előtti fellépésre gondosan készült, és egy 19 oldalas kis esszében foglalta össze az üggyel kapcsolatos meglátásait. Mára kiderült, hogy az iromány lényegében arról szól, hogy ő semmiben nem hibás, mert csak utasításokat hajtott végre, melyeket Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Szilvásy György elvtársak adtak meg mindvégig számára. A kihallgatása végén tartott sajtótájékoztatón pedig közölte, hogy a vizsgálat igazolni fogja az ártatlanságát, mert ő a közeljövőben részletesen és mindenre kiterjedően meg fog adni minden olyan információt, ami segíteni fog a ténylegesen felelős személyek felderítésében. [az eredeti hírért katt a linkre]

Nem kétséges. Ez a szent ember ártatlan. Áldozat. Az elvtársak belekényszeríttették az ország egyik legnagyobb vállalatának vezérigazgatói székbe, amit mintegy keresztként cipelt éveken át. Mondhatnánk kínlódott a súly alatt.

Ezért, hogy valamelyest könnyebb legyen az élet a vállalatnál, kisebb ajándékokkal lepte meg magát, hogy kicsit elterelje a figyelmét a hétköznapok szenvedéseiről. Így aztán a Magyar Villamos Művek költségén - mint ahogy azt egy nemrégiben lezajlott adóvizsgálat megállapította - 2007-ben több mint 38 millió forintot költött el reprezentációs célokra. Márkás svájci órákat vettek 3,4 millió forintért, 8,4 millióért bort vásároltak, amiket 1,7 millióért aztán díszdobozba is csomagoltak. De futotta néhány jófajta szivarra is, amire csaknem egymillió forintot költöttek el és mivel a szivar élvezete külön tudomány, ezért aztán szivarszakértő szolgáltatását is igénybe vették potom 842 ezer forintért. Ezen kívül különféle ajándékokra, tollakra, pezsgőre is elment cirka 8,3 millió, éttermekben 1,5 millió forintot hagytak ott, virágra pedig 433 ezer forint költődött el.

Azonban egyedül kínlódni nem jó, ezért aztán Kocsis idején az MVM-nél megbecsülték a vezetők közvetlen beosztottait is. Ruhára legalábbis nem nagyon kellett költenie se a titkárnőnek, se a sofőrnek, hiszen a cég 720 ezer forintból öltöztette őket. A vezérigazgató természetesen saját ruházatára is adott, ez potom 600 ezer forintjába került az MVM-nek.

Az egész történt érdekessége még, hogy a fenti kiadások ugyan szerepelnek a vállalat 2007-es nyilvántartásában, azonban se a milliós órák, se a borkészlet, se a többi eszköz nincs meg az MVM raktárában. Valahogy elkoptak...

Mielőtt valaki félreértene. Eszem ágában nincs Gyurcsányékat mentegetni, mert minden valószínűség szerint az MVM-nél pontosan az történt, amit Kocsis most a nyomozóknak leírt, de az a pofátlanság, ahogy Kocsis most előadja a szenvedő áldozatot, azért nem kicsit felháborító.

Vajon miért nem tett Kocsis elvtárs annak idején semmit, amikor "kényszeríttették", hogy aláírja azokat a szerződéseket? Akkor nem jutott eszébe, hogy ezt nem kéne? Ha tudta, hogy milliárdos kárt követ el, akkor miért csinálta?

Vagy amikor az elvtársak voltak hatalmon, akkor hozzájuk kellett dörgölődzködni, manapság meg a narancsosoknak kell nyalni?

Mondjuk, ebben sem lenne számára semmi újdonság. Kocsis az elmúlt 20 évben lehetett bármilyen kormány is hatalmon, mindig pozícióban volt. Az Antall-kormány idején az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium helyettes államtitkára, a Horn-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatója, az első Orbán-kormány idején ÉMÁSZ Rt. igazgatója, a Medgyessy-kormány idején a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója, a Gyurcsány-érában az MVM Zrt. vezérigazgatója, manapság pedig a BKV vezérigazgatójaként tengeti a mindennapjait.

Azonban, hogy teljes legyen a kép Kocsis elvtárs munkásságáról, érdemes még ideidézni, hogy 2008-ban mely cégeknél és intézményeknél töltött be felelős posztot: Gépipari Tudományos Egyesület (tag), Jedlik Ányos Társaság (elnök), Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos egyesület (elnök), Pécsi Tudományegyetem társadalmi szenátusa (tag), BME Pro Progressio Alapítvány (kuratóriumi tag), Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (alelnök), Magyar Olimpiai Bizottság (tag), Budapesti Olimpiai Mozgalom (alapító elnökségi tag), BME Műegyetem Támogatói és Baráti Kör (elnök), Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság, Műszaki Alkalmazott Tudományok-, Elektronikai és Informatikai Albizottság (tag), BME gazdasági tanácsa (tag), BME egyetemi tanácsa (tiszteletbeli tag), Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány (kuratóriumi elnök), OTP Nyrt. (igazgatósági tag), Paksi Atomerőmű Zrt. (igazgatósági tag), MÁV Start Zrt. (igazgatósági elnök), MVM Trade Zrt. (felügyelőbizottsági tag), MKB Nyugdíjpénztár (igazgatótanácsi tag), Csányi Pincészet Zrt. (felügyelőbizottsági tag), Gemenc Zrt. (felügyelőbizottsági elnök).

Igen. A BKV vezetése mellett még 20 darab más pozíciót is magáénak tudhatott Gyurcsányék idején. Természetesen kényszeríttették mindegyik elvállalására. Mondjuk az az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor ténylegesen kinevezték BKV-vezérnek Paksi Atomerőmű igazgatósági tagságról és a MÁV Start igazgatósági elnöki posztjáról lemondott. Valószínűleg azért, mert ezt a nyomást már nem bírta volna elviselni a szervezete.



Mint látható Kocsis István régi motoros. Végig köpönyegforgatta az elmúlt 20 évet, mindenkit ismer, mindenkiről tud egy sor dolgot. Azonban eddig valahogy magába tudta tartani a sok titkot, de most "hirtelen" eszébe jutott, hogy kipakoljon, hogy feltárja az igazságot.

Így aztán most Kocsis elvtárs színpadra lépett, hogy a narancsosok kedvéért eljátssza a nagy átverés-show legújabb fejezetét. Még pont időben, hisz már kezdett alábbhagyni a lelkesedés. De a népek most megint várhatják, hogy jön majd a nagy elszámoltatás, hogy Gyurcsány meg a Kóka most már biztosan nem ússza meg.

A nagy műsor közepette pedig fel sem tűnik a gyanútlan szemlélődőnek, hogy a teljes gazdasági és politikai elit elvtársastól, narancsostól egyformán benne van az összes lenyúlásban, hogy ami a színpadon zajlik az nem a főműsor, hanem csak a háttérben zajló hatalmi sakkozás egyik eszköze. De arra nem figyel senki.

Lényeg, hogy a színpadon a show folytatódjon tovább.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/08/hirtelen-eszebe-jutott.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budaházy Edda kiosztja Stadler
  2011-08-24 07:22:02, szerda
 
  Budaházy Edda kiosztja Stadler Máriát

Wed, 2011/08/24 - 00:12


Stadler Mária inkább bocsánatot kér Gyurcsány Ferenctől, mint Budaházy Györgytől. Attól a Gyurcsány Ferenctől, aki bizonyítottan és mindenki számára nyilvánvalóan tönkretette Magyarországot, - vagy legalább is nagyot lendített rajta a lejtőn - felsorolni is sok mennyi kárt okozott a nemzetnek országlása idején, ami mellett még a fent említett Stadler Mária sem bírt szó nélkül elmenni és le akarta lövetni.

De inkább bocsánatot kér tőle, mint Budaházy Györgytől, aki soha semmi kárt nem tett a hazájának és minden gondolata az, hogyan lehetne a magyar emberek sorsán javaítani. Pocskondiázza, ügynöközik és anarhistázik még most is, amikor Gyuri már két éve börtönben van. Ha semmi, de ez jól mutatja, hogy mennyire nem embere Budaházy György sem egyik, sem másik hatalmi erőnek, hiszen az MSZP börtönözte be, és a Fidesznek is nagyon jó ez így. Összenő, ami összetartozik. Most, amikor Gyuri nem tudja megvédeni magát, most is szidja és bizarr módon még Bolgár György kel a védelmére, mondván, hogy de hát hogy lenne a hatalom embere, hiszen évek óta börtönben van! Ha Budaházy György ellen lehet fellépni, akkor fideszes és Mszp-s két jó barát lesz.

Stadler Mária annyira ostoba, hogy azt hiszi, hogy akit a hatalom egy akció, nevezetesen a szovjet címer leverése után nem tud egyből elfogni - mert azért amint tudta elfogta, ezt ne felejtsük el - az már ügynök. És beépített ember. Sokszor találkozom ezzel az agyrémmel még a saját oldalunkon is, amikor nem tudjuk elhinni, hogy vannak, akik egyszerűen kiállnak a magyarságért, mert úgy érzik, hogy akkor és ott az a helyes és nem azért, mert a háttérből megszervezték valakik, akik persze mindenben sokkal okosabbak nálunk. Önbizalom nélkül a gyermek nem tud felnőni, a sportoló nem tud eredményt elérni és a nemzet pedig nem tud talpra állni, ha egész egyszerűen nem hiszi el, hogy önmagától képes rá.

Nagy baj ez és annyira egyedül vagyunk. Mindenki a nemzeti radikálisokat marja mintha mi lennénk itt a nemzetbiztonsági kockázat. Mintha Budaházy Györgytől kellene félteni ezt az országot!
Stadler Máriának pedig üzenem, hogy nem a hatalomtól kaptam a kézműves boltomat, hanem hosszú évek munkájával építettem a nulláról indulva tégláról téglára, becsülettel. És hogy nem fogja megtalálni a lelki békéjét, ahogy annyira szeretné, amíg Budaházy Györgytől bocsánatot nem kér.

Budaházy Edda

(Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_08_24_budahazy-edda-kiosztja-stadler-mar iat?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamag yarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem lehet a lakosságnak
  2011-08-24 07:18:06, szerda
 
  Miért nem lehet a lakosságnak napeleme Magyarországon?
2011. augusztus 23. - 09:23

A világon a hozzánk hasonló fejlettségű, de nálunk fejletlenebb országokban is (nem beszélve a fejlettebbekről) komolyan veszik a kormányzatok, hogy a napelemes iparág a közeljövő egyik meghatározó energetikai iparága. Ezt felismerve hatékony támogatási rendszereket dolgoztak ki aminek végeredménye, hogy gyorsan, kiszámítható módon, kiszámítható megtérülést biztosítva tudnak a beruházók (legyen az lakosság, kisebb cég, önkormányzat, vagy energetikai konszern) napelemes rendszereket létesíteni. Ez a beruházók mellett jót tesz az adott ország gyártásának, építőiparának, munkaerőpiacának, adóbevételeinek, energia- függetlenségének és nem utolsó sorban az ország zöldülésének. Ez a hatékony támogatási rendszer pedig a fentebbi linken ismertetett FIT (Feed-In-Tariff) - visszavásárlási ár támogatásos rendszer.

Hazánkban jelenleg gyakorlatilag nincs ilyen, pontosabban elvileg van, de még senki sem vette igénybe a kedvezőtlen feltételek miatt. Ennek átdolgozása jelenleg ugyan folyik, de a lakosság - azaz a kisebb rendszerek részére továbbra sem lesz elérhető a mostani tervek szerint, holott a sikeres napelem támogatási rendszerek minden országban kivétel nélkül a kisebb rendszerekre igyekeznek a hangsúlyt helyezni. Akik nem így tették, azok később léptek ebbe az irányba.

Tehát FIT helyett itthon elvileg beruházási támogatások, pályázatok vannak a lakosság számára. Két évvel ezelőtt a NEP-ben 35%-ot lehetett kapni energiatakarékossági, vagy megújuló beruházásra, ezen belül napelemes rendszerre is. Ez viszonylag egyszerű konstrukció volt, gyakorlatilag egy adatlap és néhány táblázat kitöltésére volt szükség. Mivel egyszerű volt egy hónap alatt el is kapkodták a keretet, ebben lehetett önállóan is pályázni napelemre (azaz nem csak pl. nyílászáró cserével együtt).

Tavaly ezt felváltotta a ZBR, ami az energetikai bizonyítványhoz, és az elért javuláshoz kötötte a támogatást. Sajnos ez napelemes szempontból erős visszalépés volt. Először is az amúgy egyértelmű számszerű pozitívumokkal rendelkező napelemes beruházást energetikai számokkal kellet már megindokolni. Másrészt csak napelemes rendszerrel egy fokkal nehezebb volt pályázni, mert a kötelezően elérendő javuláshoz adott esetben lehet, hogy nagyobb rendszert kellett volna kiépíteni, mint amire kerete volt a pályázónak, vagy éppen másik beruházással kellett kiegészíteni (pl. szigetelés), amire ugyancsak vagy keret, vagy szándék nem volt eredetileg. Harmadrészt az egyszerű pályázat nagyon bonyolult lett - be kellett vonni egy épület-energetikust, ami már eleve pénzbe került, és csak az ő számításai alapján lehetett véglegesíteni a beruházást, tehát le is lassult a folyamat. Sokan a bonyolítás miatt már pályázatíró segítségét kérték, ami további költségeket jelentett. A bonyolultságnak köszönhetően sok hónapig nem sikerült "kiosztani" a keretet, az érdeklődők és a kivitelező cégek lassan tudtak azonosulni az új feltételekkel. Majd egy számítási hiba miatt történt lezárást követően újra meg is nyitották a konstrukciót egy-másfél hónapra tavaly ősszel.

Idén az Új Széchenyi Terv ZBR lett az új pályázati konstrukció, ami az eddigi feltételeken még egyet szorított. A pályázható használt ingatlanok korhatárát 20 év felett húzták meg, a kötelezően elérendő kategória javulás szintjét 2-3-szor magasabbra tették, amivel a csak napelemes, nem komplex beruházások ellehetetlenültek. Mivel gyakorlatilag január óta tűkön ülve várta sok háztulajdonos és építtető, hogy valami történjen pályázati fronton az előre beharangozott augusztus 15-i határidőre már hegyekben álltak a beadandó pályázatok. Ráadásul egy csökkentett keretösszegre vártak. Így nem is meglepő, hogy 17-én le is zárták a konstrukciót.

Ezt lehetne sikerként is értékelni, de a sikert a hosszú távú tendenciákban az igazi mérni, ahogy ezt teszik tőlünk nyugatabbra is, és egyelőre hosszú távon nézve lesújtó a kép. Ráadásul a piaci szereplők között - akiknek gyakorlatilag ez a pályázat a szinte kizárólagos lehetőségük a lakosság felé történő értékesítésre - a háromnapos lezárás körülményei körül sok összeesküvés-elmélet kering (pl. a pályázathoz szükséges kalkulátor program késői nyilvánossá tétele, ráadásul hibás volta miatt, vagy egyes építési vállalkozók új építésű projektjeinek vélt preferálása miatt), amiket nem kívánunk kommentálni, de mindenképpen szerencsétlen volt a kis keretösszeg meghatározása és a hónapokig tartó "várakoztatás" párosa még akkor is, ha előre be volt jelentve, hogy néhány száz támogatott pályázat várható.

Napelemes oldalról mindenképpen sajnálatos, hogy míg két éve könnyedén lehetett pályázni napelemes beruházással addig ma egy általános energetikai célú konstrukció szigorú keretei között lehet csak napelemes rendszerre a lakosságnak támogatást igényelnie, ahol értelemszerűen inkább épületenergetikai célok vannak kitűzve.

Ha így nézzük, akkor két év alatt megszűnt a lakosság napelemes beruházásainak és a kisebb napelemes rendszerek piacának támogatása, míg Európa több, mint fele kifejezetten ebbe az irányba indult el. Az ilyen szórványos, kiszámíthatatlan "lehetőségek" semmilyen piacra nincsenek fejlesztő hatással hosszú távon, aminek sajnos a lakosságon kívül azon kis cégek és tervezett gyártókapacitások esnek szépen lassan áldozatául, akik sokat tehetnének a magyar zöld gazdaság fejlődéséért.

napelemek.blog.hu - szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/8778
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.