Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011 szeptember 1
  2011-09-01 00:37:26, csütörtök
 
 

Viccek
- Jé! Mekkorát nőtt a kislánya, amióta nem láttam, kedves szomszédasszony! Biztosan eladósorba került.
- Még nem. De már lízingelhető.

Hazaérkezik a férj és egy idegen férfit talál a feleségével az ágyban. Megragadja a pasast, és kidobja a harmadik emelet ablakán.
- Megőrültél? - sikoltja a feleség.
A férj rezignáltan:
- Aki turbékolni tud, az repülni is tud.Az anya tizenéves lányával bemegy az orvoshoz:
- Drága doktor úr, mit gondol, beszélhetnék a lányommal a nemi életről?
- Beszéljen csak, asszonyom, majd meglátja, mennyit tanul tőle.

- Nagymama, miért olyan nagy a szád?
- Nagymama, miért olyan nagy a szemed?
- Nagymama, miért olyan nagy az orrod?
- Jaj Piroska, takarodj már a faszba azzal a nagyítóval!

Egy közvélemény kutató a szexuális szokásaikról kérdezi az embereket.
Megszólít egy férfit:
- Szokott-e ön szex után beszélgetni a feleségével?
- Persze, ha megtalálom a telefont.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizeletterápia avagy:
  2011-09-01 00:35:33, csütörtök
 
  Idd a pisit, kend a pisit!

Mielőtt hangos öklendezésbe kezdenénk, előre szólunk, hogy a vizelettel összefüggő gyógymódok, kúrák nemcsak hogy évszázados múltra tekintenek vissza, de olyan idolok is éltek jótékony hatásaival, mint például Jim Morrison vagy éppen John Lennon. (Persze a hetvenes években ők minden cuccon rajta voltak, amin csak akartak, és LSD-s pisit inni minden bizonnyal költséghatékony is.) A legismertebb vizeletivó kétségkívül Gandhi volt, róla köztudott, hogy fogyasztotta saját vizeletét, s ez a hinduknál bevett szokás.

Na de miért tesz valaki ilyet?
Mert egészséges. A vizeletterápia, más néven shivambu shastra (amit az ajurvédikus terápiák anyjának is neveznek) számos gyógyhatással bír, ezek többnyire tapasztalaton alapuló tények, rendelőintézetekben és kórházakban garantáltan nem találkozunk saját vizeletüket orvosi felügyelet mellett fogyasztó betegekkel. Pedig a világon milliók esküsznek rá, hogy gyógyítható így az asztma, influenza, foggyulladás, ödéma, epilepszia, bőrproblémák, gyomor- és bélpanaszok, emésztési rendellenességek, de a rák kezelésében és gyógyításában is kitűnő eredménnyel működik. Kúraszerűen alkalmazva egészségmegőrző, vitalizáló, fiatalító - vallják fogyasztói.
Nem a legújabb hóbortról van szó természetesen, már a Római Birodalom lakosai is itták, kenték saját vagy valaki más vizeletét, használták továbbá fertőtlenítésre és fogfehérítésre is az arany folyadékot. Sokáig valóban arany jelenlétét feltételezték egyébként a vizeletben, az alkimisták játszottak is ezért sokat a pisivel - eredménytelenül. A kínai nők arcbőrüket kenegetik vele, hogy fiatalosak maradjanak, de mi, magyarok is gyakran pisiltünk kezünkre egykor, ha sebek borították vagy ha nagyon ki volt száradva.

Később aztán a kereszténység megjelenésével a vidám pisiivásnak leáldozott, de a zsidó vallás és az iszlám sem tűri ezt a tisztátalan cselekedetet. Nem így a hinduk, akik közül sokan még ma is élvezik a sárga nedű áldásos hatásait. A shivambu szó szerint annyit tesz, hogy Shiva vize, s szervezetet fiatalító hatását 5000 éves dokumentumok őrzik, ennek szokása tehát még a védikus korba nyúlik vissza. A hinduk szerint a kozmikus tudást hordozza a vizelet, fogyasztását jógik is gyakorolják, úgy tartják, a vizelettel a kundalini, a gerinc tövében összpontosuló energia a harmadik szembe vezethető.

A pártolók elvetik a vizelet undorító voltát, vallják, hogy a vizelet élő folyadék, rengeteg energiát hordoz, ráadásul a fogyasztó számára a lehető legtökéletesebb összetételű, hiszen ő maga állítja azt elő, s a fizikai és energetikai testünkkel harmonikus egységet teremt. A vizelet ezek szerint nem a szervezet hulladéka, hanem a vér tisztításának mellékterméke, ami számos fontos elemet tartalmaz, s mivel antibakteriális hatású, semmiképpen nem lehet fertőző. (A lábak levizelése egyébként még nyugati kultúrákban is ismert fertőtlenítő eljárás.) A vesék által előállított vizelet a test megszűrt nedve, a mérgező anyagok a vesékben maradnak, ezért a folyadék egészséges ember esetében tiszta, kis túlzással tekinthetünk rá úgy, mint a vacsora maradékára - mondják.

Ha tudományosan vizsgáljuk a vizeletet, hasonló következtetésre jutunk, a vizelet összetétele gyakorlatilag megegyezik a plazmáéval, csak nincs benne fehérje. (A terápia hívei ezért mondják, hogy bármi, ami a vér részét képezte egykor, nem lehet ártalmas a szervezet számára.) A pisi kilencvenöt százaléka egyszerű víz, ezen kívül tartalmaz különböző szerves és szervetlen anyagokat (karbamid, sók, nátrium, kalcium, magnézium, stb.) valamint hormonok lebomlási termékeit és festékanyagot. Ha betegség áll fenn, akkor megjelenhet benne fehérje, genny és hasonló finomságok. De így már nem is olyan ijesztő, igaz? A vizelettel normális esetben nem méreganyagok távoznak tehát, hanem a felesleg - ezért ehetünk, ihatunk többet, mint amire szükségünk van.

Hogyan hat?
A vizeletterápiás tanulmányok szerint a vizelet elfogyasztva nem a vérbe kerül közvetlenül, hanem az emésztőrendszeren halad át, így fejtheti ki jótékony hatását. A hasznos anyagok felszívódnak, a fölöslegesek távoznak. Mikor pedig a szervezet érzékeli, hogy a toxinok felszaporodtak a vérben, jelzi a beleknek, hogy tessék kiüríteni minden felhalmozódott salakanyagot, s ennek eredményeképpen egy erős öntisztító folyamat indul be, ez pedig egészségünk és fiatalságunk kulcsa. Ezek szerint a vizeletben található toxinok mértéke jelzi, hogy milyen mértékben van elszennyeződve szervezetünk és beleink. (Homeopátiás, spirituális, energetikai s számos egyéb magyarázata is van mindennek, ám mindegy, honnan vizsgáljuk a végkövetkeztetés mindenhol ugyanaz: a vizelet jótékonyan hat a szervezetre.)

Egyes vizsgálatok szerint a vizelet esszenciális aminosavakká alakul az újrafelhasználás során, bizonyítottan antibakteriális és antivirális hatású, vízhajtó és az egyik legnagyszerűbb bőrápoló. Bőrre kenve ugyanis fokozza annak vízfelvételi képességét, s örökre megszünteti a szárazságot. Hogy mindezt miért nem reklámozzuk, annak két oka lehet. Az egyik az, hogy mindentől undorodunk, ami az ürítésünkkel kapcsolatos, így a pisitől is, pedig a fertőzéseket a mellékhelyiségekben nem ez, hanem a széklet okozza. Másrészt olyan ez, mint a kőolaj - hiába tudunk jobbat, olcsóbbat, sok iparágnak nem érdeke, hogy reklámozza ezt. A kozmetikai ipar és a gyógyszeripar egy része bezárhatna, ha mindenki a saját maga által termelt bőrápolót és medicinát alkalmazná. Mindazonáltal jó, ha tudjuk, számos gyógyszeripari és kozmetikai készítményben van vizeletből származó anyag.

Kezdjünk neki
Feltételezem, akárhány olvasója lesz is a cikknek, száz százalékos lesz az elutasítás, de azért nézzük, hogyan is csinálják azok, akik esküsznek az élet arany forrására.

Először is készülj fel lélekben, értsd és értelmezd, hogyan fakad a testből ez a folyadék. Tanulmányozd a kiválasztórendszer működését, és hidd el, ez nem méreg, nem gusztustalan és nem bűn. (Nyilván egyéb testnedveidet már régen megkóstoltad.) Jó, ha tartózkodsz a méreganyagok fogyasztásától - cigi, kávé, alkohol, junk food -, de a hús mellőzése is hasznos. (A húsevők vizelete savas, a vegetáriánusoké lúgos kémhatású.)

A vizelet összegyűjtése mindig tiszta edénybe történjen, és alaposan mosakodj meg előtte. Fiúk is és lányok is. Alaposan. Ez fontos, mert a kórokozók nem a vizeletben vannak, hanem a nemi szervek környékén, a fityma alatt, s pisilés közben belekerülhetnek a vizeletsugárba. Gyűjtsd össze a vizeletet úgy, hogy pár másodpercig a vécébe ürítesz, majd elkezded felfogni a sugarat. (Legjobb a reggeli, első vizelet.)

Barátkozz meg az anyaggal! Nyúlj bele, öntsd a kezedre, dörzsölgesd az ujjaid között, ismerkedj állagával, illatával, és apránként az ízével. Ne úgy kezdd, hogy lehúzol egy jó nagy bögre friss, reggeli pisát, inkább kezdd cseppenként. Első nap öt csepp a nyelved alá. Második nap tíz. Harmadik nap tíz reggel, és tíz este. Saját toleranciádat te érzed, te tudod, mennyivel emeled az adagot. Van, aki hígítja vízzel vagy narancslével, de ezt semmiképp ne vigyük túlzásba. Főleg a hozzászokási fázisban szoktak hígítani az emberek. Menstruáció alatt is folytatható a kúra, ám gyógyszerszedés esetén és sok méreg fogyasztásakor nem.

Az első időkben mint minden méregtelenítés esetében, itt is tapasztalhatunk átmeneti kellemetlen tüneteket: fejfájást, rossz közérzetet, de ezek hamar elmúlnak. A vizeletfogyasztást huzamosan lehet alkalmazni, nem csak a tünetek megszűntéig - például allergia esetében. Ha már nagyon jóban vagyunk saját nedűnkkel, bevethetjük bőrápolóként, masszásolajként, de szembe, fülbe is csöpögtethetjük gyulladáscsökkentésre.
Gargarizálva a lángoló torok érzésén enyhít, a bőrt pedig hidratálja. Sebek gyógyítására állott vizelet a legalkalmasabb (úgy nyolc napos) - természetesen az ammónia szaga egyre erősebb lesz, de ez nem mérgező, viszont kitűnő hegek és sérülések ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Olasz kényelem
  2011-09-01 00:33:28, csütörtök
 
 


Az attraktív, szép lakás kedvelőit mindig örömmel tölti el, ha valami újat fedeznek fel a bútorok választékában. A Ditre Italia már harminc éve van jelen az európai piacon, s vonzó kreációi a napokban Szlovákiába is megérkeztek. A termékek egyik csoportját a bőr ülőgarnitúrák képezik: a tiszta, modern vonalak kényelemmel párosulva nagy csáberővel hatnak az újítások kedvelőire. A hagyományos, klasszikus darabok mellett modern kivitelezésű, állítható karosszékek, heverők is vannak, egy részükben ráadásul beépített, kihajtható asztalka, rakodóhely, sőt könyvespolc található.
A milánói bútorvásáron a Ginger heverő a modern stílus megtestesítőjeként aratott sikert - a többfunkciós, dekoratív bútordarab páratlan kényelemmel kecsegtet.

Nappali német stílusban
A 2011-es bútordivat nem szab határt a fantáziának: nem kell feltétlenül ragaszkodni a berendezési tárgyaknak és a tér többi részének a harmóniájára. Ha megtetszik, mondjuk, egy heverő, nyugodtan megvehetjük: nem baj, ha kilóg az összképből, hiszen most a másság és a diszharmónia is megengedett.
Úgy is dönthetünk, hogy meghagyjuk kényelmes, jól bevált ülőgarnitúránkat, és inkább a megunt bútorok egyikét-másikát cseréljük le. Jó választás lehet a német Brinkmann kollekció egy-két darabja is, melyek fő jellemzője a hagyományosan jó minőség és a kemény, tartós anyagok. A klasszikus, masszív berendezési tárgyakon kívül könnyű, látványosan színes darabok is találhatók termékei között. Közös jellemzőjük a tiszta vonalvezetés és az elegancia. A nappaliberendezéseken kívül étkezőket is kínál, decens, minimalista stílusban, rafinált, praktikus apró részletekkel kiegészítve.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Menüajánlat
  2011-09-01 00:31:52, csütörtök
 
 


Hideg szederleves
Hozzávalók: 20 dkg szeder, 20 dkg cukor, 1citrom reszelt héja és leve, 4 dl tejszín, 4 dl tej, 1 ek. triple sec (narancslikőr).

Nyári makaróni
Hozzávalók: 50 dkg mindenféle zöldség (kockára vágott sárgarépa, 1 cm-es zöldbab, zöldborsó, kockára vágott karalábé, csemegekukorica stb.), diónyi vaj, 40 dkg rövid, vékony makaróni, 25 dkg füstölt hús darálva, 20 dkg reszelt trappista vagy más sajt, só, 10 dkg vaj, 3 dl tejföl.

Zöldséges csirkés tál
Hozzávalók: 1 csirke, 1,5 kg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, borsó, karalábé, gomba, paprika stb.), 2 cs. petrezselyemzöld, 1 cs. kapor, 1 cs. zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mk. őrölt szerecsendió-virág, só, törött bors.

Változatok lecsóra
1. Padlizsános, tejfölös: 1 kg paprika, 1 kg paradicsom, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy padlizsán, 1-2 ek. olaj, 45 dkg tejföl, só, bors.
2. Zöldbabos: 5-6 paradicsom, 4-5 paprika, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 60 dkg zöldbab, 2 fej hagyma, tejföl, tojás, só, bors, esetleg 1-2 gerezd fokhagyma.

Fetás cukkinilepény
Hozzávalók: 1 kg cukkini, 1 zacskó feta (juh- vagy kecskesajt), 3 tojás, 15 dkg liszt, bors, csipetnyi csili, só.
Tipp: A lepénykéket morzsába is forgathatjuk. Lila hagymás paradicsomsalátával nagyon finom.

Gyümölcssaláta dinnyében tálalva
Hozzávalók: 1 érett sárgadinnye, 2 db banán, egy citrom leve, 25 dkg friss málna, citromfű, szőlőlevél.
Tipp: A dinnye bármilyen gyümölcskeverékkel megtölthető - a gyümölcsöket előbb tálban keverjük össze, és locsoljuk meg valamilyen gyümölcs- (pl. narancs-) lével.

Desszert Héger Rudolf konyhájából
Mennyei tekercs
Hozzávalók: 6 tojás, 6 ek. kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor; krém: 2 dl tej , 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg kakaó, 25 dkg vaj, 10 dkg durvára tördelt mogyoró vagy dió, 35 dkg magozott meggy, 10 dkg rumban áztatott mazsola; a tetejére: vaníliás porcukor, pekándió.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gyógyító természet
  2011-09-01 00:29:48, csütörtök
 
 


A nyárból kifelé tartva a kertben még mindig vannak termények, melyeket védeni kell a kártevőktől. Az alábbi ötleteket megfogadva jövőre talán még szebb lehet a kertünk!
Ne várjuk meg a betegségek elhatalmasodását, hiszen akkor már csak a vegyszerek segíthetnek.
o Gyűjtsünk csalánt és erdei pajzsikát, melyekből frissen vagy szárítva kártevők elleni levet készíthetünk.
o A lisztharmat megelőzése: A fertőzött ágvégeket és leveleket azonnal távolítsuk el, permetezzünk zsurlólével, fokhagymafőzettel, algakészítményekkel. Ha a betegség elterjedt, csak a kereskedelemben kapható szerek segítenek.
o Rozsdásodás megelőzése: Szedjük le azonnal a rozsdás leveleket a rózsáról, fuksziáról, babról, ribizliről. Ne komposztáljuk őket! Erősítő és megelőző hatású a zsurlólével, gilisztaűző varádics főzetével vagy algakészítményekkel való permetezés.
o A zöldséglegyek ellen terítsünk különleges hálót a veszélyeztetett növényekre.
o Levéltetvek esetén a hasznos rovarok kímélése a legfontosabb. Kerüljük a túltrágyázást! További segítség a fertőzött levelek eltávolítása, permetezés gilisztaölő varádicsból, rebarbaralevélből vagy ürömből készült főzettel.
o Idejében és folyamatosan szedjük össze a krumplibogarakat és petéiket.
o A gyümölcsfákon levő pókhálós almamolyt fészkével együtt távolítsuk el, hernyóit kiterített kendővel fogjuk össze, és semmisítsük meg.
o Az üröm- vagy gilisztaűzővarádics-főzet eltünteti az alma csábító illatát, így a molyok nem szállnak rá.
o A kis málnabogár ellen védjük az ágakat rájuk borított vödörrel. Így megfoghatjuk a bogarakat.
o A nagy téli araszoló hernyó ellen csak nagyobb kár esetén permetezzünk.
o A vincellérbogár nősténye is nyáron rakja le petéit a neki megfelelő növényeknél a földbe. Éjjel összeszedhetjük a bogarakat; a lárvákat a fonnyadt növények mellett a talajon lehet megtalálni. A gyakori kapálás zavarja a lárvákat. Locsoljunk üröm- vagy gilisztaűzővarádics-főzetet a talajra.
o Az egres-levéldarazsak lárvái az egész bokrot megkopasztják. Ellenőrizni kell a bokrokat, összegyűjteni a lárvákat, és permetezni gilisztaűző varádicsból készült főzettel.

Az igénytelen, tarkabarka porcsinrózsa
Dél-Amerikából, Brazíliából származik, ahol az óriási pálmák és kaktuszok között hatalmas felületeket borít be. A kertben szegélynövényként telepíthetjük, de napos sziklakertekbe is ültethetjük. A porcsinfélék családjába tartozik, latin neve Portulaca grandiflora.
Szárazságtűrő növény. Ha a nap süt, virágai fehér, sárga, vörös, rózsaszínben pompáznak; selymes tapintásúak. Apró rózsáival nem kérkedik, mégis elragadó szegély- vagy sziklakerti növény lehet.
Egyszerű és telt virágú színkeverék is létezik. Virágzása napsütötte helyen májustól októberig tart. Homokos talajon, tűző napfényben érzi magát jól. Száraz talajok takarónövénye.
Magassága csupán 15-20 cm körül van. Hálás virág, mivel magjait elszórva a következő évben is gyönyörködhetünk benne. Márciusban vethetjük melegágyba, vagy később helyre, szabad földbe is.
Különös ápolást nem igényel, tőtávolsága 10-15 cm legyen.
Tanács: Erkélyen is tartható. Virágládába, ámpolnába ültetve, pergolára vagy a házfalra függesztve ugyancsak szépen fejlődik. Elénk színű virágai folyamatosan nyílnak.
 
 
0 komment , kategória:  Kertbarátok  
Nokia 500: új középkategóriás
  2011-09-01 00:27:39, csütörtök
 
  Nokia 500: új középkategóriás telefon

A Nokia 500 egy középkategóriás okostelefon, amelyen a Symbian Anna rendszer fut
kiszivárgott kémfotót leszámítva nincs friss hír arról, hogy a Nokia milyen telefonon vezeti be a Windows Phone 7-et, és azt sem tudni, hogy a menő N9 mikor kerül a magyarországi márkaboltokba. A finn gyártó a napokban új symbianos sorozatának első tagjáról rántotta le a leplet.

A Nokia 500 egy középkategóriás okostelefon, amelyen a Symbian Anna rendszer fut. Lekerekítették az ikonokat, és érezhető, hogy 1 GHz-es processzor hajtja a gépet, a működése gördülékenyebb. A beépített ingyenes navigációs program már a tömegközlekedési útvonalakat és megállókat is jelzi, ám a menetrend még nem elérhető, mint a legfrissebb Google Térképben.

A böngésző is új, sokkal használhatóbb, mint a korábbi Nokiáké, de a felhasználói élményt korlátozza az alacsony felbontás. A 3,2 hüvelykes, 640x360 pixeles kijelzőn kicsit szögletesek a betűk, a weboldalaknak csak a mobilos nézetét érdemes betölteni. A mobilban 2 GB beépített háttértár van, ami legfeljebb 32 GB-os microSD kártyával bővíthető.

A Nokia 500 olyan mobiltelefonnak tűnik, amellyel a finn gyártó a jelenlegi felhasználóit próbálja megtartani. Megszokott extrák vannak benne, mint az ingyenes navigáció, a hosszú készenléti idő, és a menürendszere is ismerős lesz azoknak, akik láttak már Nokiát.

A készülék irányára 150 euró adók és kedvezmények nélkül, a szolgáltatóknál hűségnyilatkozattal ennél lényegesen olcsóbb áron debütálhat. Messze nem olyan nagy kiadás, mint egy iPhone, de az Android már ilyen alacsony áron is elérhető.

A Nokia 500-nak erős a processzora és gyors az adatátviteli sebessége: a finn mobilon 14,4 megabit a letöltési és 5,76 megabit a feltöltési maximum. A leírás szerint a Nokia akkuja 500 óra készenléti időt és 7 órás beszélgetési időt bír egy feltöltéssel.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Mutatja az utat a telefon
  2011-09-01 00:25:05, csütörtök
 
  Ezentúl nem kell járókelőket faggatni arról, hol a legközelebbi szupermarket, bank vagy kávézó, elég megkérdezni az okostelefont, amely egy új hangvezérelt alkalmazás révén útba is igazítja gazdáját. A Dragon Go! nevű fejlesztés használatával a telefontulajdonosoknak elég egyszerűen bemondani, mit keresnek, a készülék pedig rögtön előáll a legpontosabb eredménnyel. A kérdés elhangzásával egy időben a telefon a térképalkalmazást is elindítja, így könnyítve meg a keresést. A Nuance nevű cég fejlesztése ingyenesen letölthető, de egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. A cég azonban azt tervezi, más piacokon is megjelenik az alkalmazással.

Nem ez az első hangvezérelt telefonalkalmazás, mind a Google, mind pedig a Bing előállt már hangvezérelt kereséssel. A Dragon Dictation - szintén a Nuance fejlesztése - lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy emailjeiket és SMS-eiket ,,tollba mondják".
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Ahol a harag, ott az igazság
  2011-09-01 00:23:04, csütörtök
 
  Megtörténik, hogy emberek, akik a legjobb kapcsolatban voltak egymással, kisebb-nagyobb nézeteltérés miatt haragra gerjednek. Ha azonban figyelmes vagy, a harag életedben való megjelenése olyan útmutató, amely lendületet adhat személyiséged fejlődésének.
Gondold csak végig, mi az oka annak, hogy dühbe gurul valaki. Ez az érzés a legtöbb esetben a személyiség gyengeségeit leplezi le. Akkor alakul ki, amikor olyan hiányosságodra, tudatlanságodra tapintanak rá, amelynek kijavításán dolgoznod kellene. Ha valaki haragra gerjed, mert munkáját kritika éri, az legtöbbször azért történik meg, mert az érintett is érzi: nem adott bele kellő energiát a feladat elvégzésébe.
Akit jellemének hiányosságaira figyelmeztetnek szintén dühössé válhat, mert fájó pontjára tapintottak. Akkor is mérges lehetsz másokra, ha embertársaidban fedezel fel olyan gyengeségeket, amelyek benned is megvannak. Ha haragot érzel környezeted iránt, ez csupán annak a jele, hogy mindeddig képtelen és gyáva voltál változtatni elégtelen életkörülményeiden.
Az ajándékod az, hogy minden ilyen esetben intenzív érzés mutat rá azokra a tennivalókra, amelyekkel javítani tudod személyiségedet.
Természetesen - mint mindig - két lehetőséged van. Ezeket a sorokat elolvasva dühösen félrehajítod az újságot, vagy higgadt fejjel elgondolkodsz azon, vajon mire is figyelmeztet időről időre felébredő haragod.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk  
Három új BlackBerry érkezik
  2011-09-01 00:21:06, csütörtök
 
  Augusztusban három új BlackBerry kerülhet a szolgáltatók kínálatába, vélhetően először a tengerentúlon, illetve a nagyobb nyugat-európai piacokon. A korábban bejelentett BlackBerry 9900, vagyis a Bold termékcsalád legújabb tagja mellett két újabb okostelefont is piacra dob augusztusban a BlackBerryket gyártó Research in Motion (RIM).

Az új kínálat külsőre legkevesebb újdonságot felmutató tagja az egy évvel ezelőtt bemutatott BlackBerry 9800, vagyis a Torch utódja lesz, érdekes módon ugyanazzal a márkanévvel, mint elődje. A 9810-es típusszámot viselő újdonság külseje megszólalásig hasonlít elődjééhez, érintőkijelzős és QWERTY-s, a gyártó azonban a burkolat alatt számos módosítást hajtott végre a mobilon.

Érdekes módon nem a két generációt is megélt Storm családban jelenik meg, hanem szintén a Torch márkanevet viseli a RIM következő, teljes érintőkijelzős okostelefonja, a 9850/9860 (CDMA és GSM változat) típus. Az új modell sokkal vékonyabb és kecsesebb lesz, mint a kanadai gyártó eddigi érintőkijelzős megoldásai, és műszaki paraméterei is felveszik a versenyt a modern érintőkijelzős okostelefonokból álló mezőnnyel.

Ezen a két modellen kívül a GSM és CDMA szolgáltatók kínálatában megjelenik a májusban bejelentett BlackBerry 9900, vagyis az új Bold is, mely a termékcsaládban elsőként hibrid érintőkijelzős és billentyűzetes megoldás lesz.

Az újdonságokban közös, hogy mindegyik most bemutatott BlackBerry a platform legújabb változatát, a BlackBerry OS 7-es kiadását kapja.

Az új BlackBerryk a gyártó ígérete szerint még ebben a hónapban megjelenhetnek a szolgáltatóknál. Azt egyelőre nem tudjuk, nálunk mikor jelenik meg és mennyibe fog kerülni, a RIM ugyanakkor ezúttal vélhetően a premiert követően jóval hamarabb, és jóval több szolgáltatóhoz juttatja el az újdonságokat. A cég közleménye szerint világszerte 225 szolgáltató több mint 500 minősítési programjában vettek, illetve vesznek részt jelenleg is a készülékek.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
Mit ne küldjünk e-mailben
  2011-09-01 00:18:45, csütörtök
 
  Vannak azonban íratlan szabályai is az elektronikus levelezésnek, amit nem mindenki tart be. Ezek közé tartozik, hogy mi az, amit nem szerencsés e-mailben küldeni. A PCMech oldal összegyűjtötte azokat a fájltípusokat, amelyeket nem igazán jó e-mailben küldözgetni. Ebből az összeállításból csemegéztünk.

Itt van a videók kérdése. Ma már az internet tele van rövidebb-hosszabb, viccesebb-komolyabb videókkal. Még ha nagyon szeretnénk is megosztani ezeket ismerőseinkkel, ne küldjük el magát a .avi állományt (vagy egyéb fájlt) levelünk mellékleteként. Óriási állományokról van ugyanis szó, amit nem minden levelezőrendszer kezel. Bőven elég, ha az elérési útvonalat küldjük el, azután a címzettünk eldönti, tényleg le akarja-e tölteni, meg akarja-e nézni.

Hasonló a helyzet a PowerPoint fájlokkal. Nem mindenki tart a gépén Office-csomagot, nem biztos, hogy elboldogul velük. Ha csak valami jópofaságot küldenénk ilyen formátumban, érdemes átgondolnunk, tényleg olyan fontos-e, hogy elküldjük a címzettnek.

Bizonyára mindenki kapott már huszadik áttételen keresztül elektronikus levelet, ahol a továbbítások csak úgy sorjáznak. Ilyenkor végignézhetjük a címzettek között a fél országot, de nem biztos, hogy mindenki örül, ha annyian látják az e-mail címét. Ha már nem tudjuk megállni, hogy ne továbbítsuk azt a jópofa e-mailt, amit mi is sokadjára kaptunk, legalább töröljük ki a korábbi címzettek listáját.

Ha .doc vagy .docx fájlt csatolunk, gondoljuk végig, vajon szükséges-e a címzettnek kinyomtatnia. Ha nem, akkor érdemesebb az irományt a levéltörzsben elküldeni, feltéve persze, hogy nem 100 oldalas dokumentumról van szó.

S végül: mértékletesség. Nap mint nap kapunk barátainktól ilyen-olyan vicces e-mailt, s újabban már elolvasás nélkül töröljük is őket. Mert tény, hogy ezen a csatornán lehet elküldeni a leggyorsabban a legújabb ,,szőke nős" vicceket, politikai véleményeket, de mielőtt a küldésre kattintanánk, gondoljuk végig, tényleg szüksége van ezek ismeretére barátunknak.
 
 
0 komment , kategória:  Digitália  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 125 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 1233
  • e Hónap: 4032
  • e Év: 428250
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.