Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Sokan leszarom tablettával jön
  2011-09-27 17:02:21, kedd
 
  Sokszor túl hevesen érintenek dolgok, amik a környezetemben történnek. Napokig rágom magamat és idegeskedek, persze lassan mindig valahogy megnyugszom, hiszen nem tudok rajta már változtatni....pedig az idegeim így feszültek, és nem igazán vagyok nyugodt a környezetemmel sem.
Sokan a leszarom tablettát javasolták. Na , gondoltam, könnyű mondani, de mi van akkor, ha őket is valami olyan kellemetlenség éri.....Hát igen. Ezt tanulni kell. Na de akkor mi lesz, ha mindenki érdektelen lesz minden iránt? És hol lesznek az érzelmek, és a heves megnyilvánulások????
Lesz.rom tabletta??? Hol és hogyan lehet erre szert tenni? Rengeteg gyakorlással, na de az ember nem arról híres, hogy minden helyzetben önuralmat gyakoroljon. Akkor?
Placebo? Hát??? Nem is tudom, ha van egy jó gyógyszerész aki tud egy olyan valamit, aminek nuku hatása, de elhiteti hogy hatásos a problémára....vagy gyógynövények? Teák?
Ó már annyi mindent próbáltam. És bizony a heves indulatok így is megmaradtak bennem, mikor valaki AZ!
Napok telnek el, mire rájövök, hogy de hülye vagyok, már megint feleslegesen idegesítettem magam.
Akkor egy hosszú séta és egy pohár finom bor után eldöntöm, többé nem érdekel semmi.
Persze ez egy nagy körjáték, hiszen, mindig végig megyek ezen az úton és újra saját magamban találom meg a nyugalmat.Tehát mi is az a leszarm tabletta? Órák és Percek morfondírozásából létrejött massza, amit egy pohár szesz csúsztat le feszült nyelőcsövünkön. És nini, a hatás nem marad el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a tartós fogyás titkát megtal
  2011-09-15 00:12:47, csütörtök
 
  Nemrég besokalltam. Állandóan fogyókúrázom és amint lemegy néhány deka, a duplája jön vissza.
Kikészültem, fáradt és elkeseredett voltam. Néhányan a környezetemben elkezdtek odafigyelni arra hogy mikor , mennyit esznek. Nagy meglepetésemre néhány hónap alatt volt aki 15-20 kilótól megszabadult.
Na jó, rajtam nincs annyi felesleg, hogy hipp-hopp ledobjak 15 kilót, de akkor is. Micsoda kitartás kell a sikerhez? Gondoltam lehetetlen megállni, hogy ne faljak egész nap. Persze a combjaim már kezdtek idegesíteni. Tudtam, hogy kell a löket ami elindít, és ez a ruhatáram. Nem tetszett magamon szinte már semmi. Oké, mit csináljak??? Kitaláltam hogy nuku kenyér, nuku cukor, üdítő, csoki stb.
a kenyérről simán lemondtam, a cukor? hát alig sütök, a régi heti 2-3X-i süteményhegyek sütése után.
Szóval kevesebbet sütök, kevesebbet eszek :-)

Rájöttem, ez nem elég. Akkor megvontam magamtól a reggelit. Én szédülős vagyok, és azonnal rosszul leszek, ha nem eszek reggel . Néhány nap alatt hozzászoktam hogy délig nem eszek semmit, de rengeteget ittam, hogy össze ne essek. Hazudnék ha azt mondanám, hogy jól voltam.
Nehéz volt kibírni, hogy ne menjek a konyhába és faljam fel a kolbászt. Megpróbáltam lekötni a figyelmemet. Persze alig vártam, hogy dél legyen. Vagy inkább fél 12. Rohantam és csináltam vagy melegítettem egy adag ebédet. Nem sokat! De annyit hogy jól lakjak. Aztán 6 előtt ettem még egyszer.
Ezt csináltam 2-3 hétig, aztán a sulikezdéssel is megváltoztak a dolgok. Reggel megeszem néhány karika kolbászt. Na nem kenyérrel, paprika vagy paradicsom. Aztán délig, egyig semmi!!! Csak inni!
Van hogy annyit ebédelek, hogy nem is vagyok éhes vacsikor, vagy délután megeszek egy zacskó ropit vagy almát. Szóval a kínos 56-57 kilóról sikerült 53.5-re lemenni. Nagyon nehéz ezt a pár kilót is elhagyni, mivel én elég nehezen fogyok. Nem tornáztam, csak a fem3-on csinálgattam a jógát, pilates-t, mert elég gyengének éreztem magamat néha. Most viszont újabb erőt merítettem. Eddigi 36-os méretemet megpróbáltam belebújtatni egy 34-es farmerbe. Hihetetlen, nehezen, de sikerült, és baromi jól néz ki rajtam :-) Hohó!!! Amikor az ember elér egy szintet felhagy az addigi jól bevált dolgokkal és folytatja azelőtti étkezési szokásait. Ma a nadrág erőt adott nekem, hogy van értelme folytatni ezt az étkezést. Nem eszek sokat, de túl keveset sem, hiszen rengeteg zöldséget, húst, halat....gyümölcsöt fogyasztok. Amit észre vettem, hogy 4 órának el KELL telnie az étkezések között, hogy beinduljanak a folyamatok. Rásegítés képen némi zöld tea, igazi zöld teából, itthon főzve, max egy kicsi mézzel. Na nem mondom, hogy nem bűnöztem. Mostani kedvenc csokim a Boci kekszes, barackos finomság . Ha megérzem az illatát, nem bírok ellenállni. Van is tartalékolva egy tábla, csak nekem :-)
Szóval volt, hogy egy fél táblányit eltüntettem úgy hogy észre sem vettem,de nem volt hatással a kilókra a mérlegen másnap, harmadnap. Mivel lassan, és fokozatosan mennek le a dekák, ezek nem is akarnak olyan nagyon visszamászni rám.
A hétvégén szülinapi torta hegyek, sütik és még mindig tartom az 53,5 kilót. Szerencsére a mai nap, a nadrágsztorival megerősített, és visszajött a zöld tea :-)
van egy tablettám is, ami segít a salaktalanításban, de csak mértékkel. Persze ezt is lehetne túlzásba vinni,de rájöttem felesleges, hiszen ami kell, hogy az anyagcsere folyamatos és rendszeres legyen,nem hiszem, hogy meg kellene terhelni a szervezetet egy hashajtással kevesebb kalóriabevételnél.
Nem hullik a hajam, és ragyog az arcom, nincs narancsbőröm, ha van is én nem látom.
Nincs kiszáradva a bőröm, és nem vagyok fáradt. Nem fáj a fejem, többet a szokottnál /hideg front/.
Minden normálisan zajlik. Viszont 3 kiló eltűnt :-) Most szeretnék attól a fél kilótól megszabadulni. Kis léptek, de nekem nagyon nagy változások. Mióta a 3 csöppség felcseperedett iskolássá, szinte egy perc nyugodt pillanatom sincs magamra. Így a torna kizárva idő és energia híján.
Annyi mozgás megvan, a pilatessel és a némi jógával, nyújtással, hogy az izmok karban legyenek tartva.
Nem nehéz, de kell az akarat és a kitartás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szülő értekezlet
  2011-09-07 22:03:59, szerda
 
  Ma volt a szülőértekezlet. A tegnapit elnéztem, így onnan csak az infók maradtak rám.
Ma is sok mindent tudtunk meg. Mint pl. hogy pénteken nagydolgozat matekból az előző évi anyagból. Lehetett volna kicsit több időt adni erre, mert nehéz mindent átvenni ennyi idő alatt, de a mi tanító nénink szigorú, követel, és jól tanít. Valószínűleg tudja mit miért csinál.
Szeretjük őt, legalábbis a fiam, és én is elégedett vagyok . Igaz Robikának kicsit rá kellene kapcsolnia,de azt látom, hogy fáradt.
Az osztálypénzt megszavaztuk. Ez jó, mert nem lesz olyan, hogy épp nincs rá keret, de be kell fizetni mondjuk színházra, vagy kirándulásra...stb.
Minden szóba került. Kicsit túl buzgó voltam, mert élveztem, hogy most van időm sok mindenre.
Pl a sulibulin résztvenni, a papírgyűjtésbe besegíteni, és egyebek, ja meg szmk tag lettem. Ez milyen jó, na majd ha kisdolgokon megy a nagy vita, az milyen jó lesz....már várom a keddet. :-)
És ezért halasztottuk a szülinapi partit, mert azt hittem pénteken van a szülői. Így tolódik jövő hétre. Szegény kicsikéim, de csak kibírják ???!!!
A csajoknak elég jól kezd menni az olvasás. Mostanában minden nap olvasnak a szülinapjukra kapott könyvükből. Már a feladatokat is elolvassák, és lassan tényleg megértik, hogy tudnmak olvasni és értelmezni.
Az írást kell idén nagyon gyakorolni. Robinak már lesz fogalmazás órája. Igaz egy héten csak egyszer....na de ez milyen? És már láttam az igék, névmások táblácskáit a falon. Hú....kemény lesz a tanulás.
Ráadásul a hegedű mellett elkezdődik a zongora is a lányoknak. Deminek kell valamilyen sportot keresnem. Jó lenne kézire járnia, de pont akkor van a szolfézs. Hihetetlen milyen nehéz mindent összeegyeztetni.
Próbálok táblázatot készíteni, de még minden variálódik, rendezkedik, helyezkedik. Remélem jöv. hétre már minden klappolni fog, és az időbeosztások is rendeződnek. És még a furulya szakköről nem is volt szó....Jaj.....
Az énekkart továbbra is én erőltetem, mert a hallást igenis fontos képezni, ápolni. Érezni kell a zenét és érteni. AKkor minden hatalom a füledben van.
Jaj igen , még szó esett az októberi kirándulásról. Milyen jó hogy egy évben 2x mennek, sosem unatkoznak. Minden hónapban van a suliban buli vagy kirándulás, sportnap...stb.
Még mindig szeretem ez az iskolát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
meleg front- hideg front
  2011-09-06 21:54:03, kedd
 
  Hol meleg, hol hideg. Ki bírja ezt már elviselni? és ez a rettentő szárasság ami felénk van. Hihetetlen. Tényleg borzasztó szélsőséges az időjárás. Beszereztem egy új mentát, de hiába locsoltam / bár csak egyszer egy nap/ kiszáradt. Nem bírt beállni. A fűről nem is beszélve. Viszont a rózsáim gyönyörűek. Rengeteg hatalmas, illatos virágokat hoztak. Hogy vigyázzunk kicsit rájuk, mulccsal takartuk le körülöttük a földet, hogy ne száradjon ki. Úgy néz ki, hogy tetszik nekik....aztán majd kiderül hosszú távon. Mindenesetre látványnak sem csúnya így.
Ők még bírják ezt az időjárást, de a muskátlik is megsínylették ezt a verőfényes napsütést.
Remélem sikerül őket még helyrehozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
x-faktorban voltam :-)
  2011-09-05 14:30:18, hétfő
 
  Szombaton megvillantunk az Rtl club x-faktor műsorában. Nem láttam, csak utólag. Nekem nem tetszett. Eléggé be is voltam rekedve, de annyi visszajelzést kaptam :-)
Kedveseket. Akik szeretnek. Jól esett, bár ez nekem csak játék volt, hiszen csak a táborba jutottam be.
És ki is potty :-) De az élet ilyen, mégis sokan mondják, hogy szorítunk nektek, drukkolok neked!
Mikor már ezek a tényezők már le vannak játszva.
A kis családom odáig volt. A gyerekek úgy örültek, hogy anya benne volt a tv-ben....
Hát nem aranyosak?
Nem érdekel, ha valakinek rossz véleménye lesz. Csinálja utánunk, és ha többet ér el, kritizálhat.
Vagy nem így van?
Szóval hajrá X Faktor. És az X táboros bejátszások, riportok.
Azt várom nagyon mi jön le a riportokból. És leadják-e????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődött!!!
  2011-09-02 23:55:03, péntek
 
  Elkezdődött az iskola, és lassan minden felveszi a ritmusát. Korán kell kelni, ide menni, oda menni,
leckét írni, ellenőrizni és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Ma volt a beiratkozás a zenesuliba is.
Már annyira várják a lányok, hogy alig bírtak magukkal. A fiatalember is kezébe vette a hegedűt, meg a vonót és kipróbálta emlékszik-e rá...szerencsére igen :-)
Már most hatalmas, tömött táskákkal indulnak útnak. Hirtelen jött most az iskola. Nekem olyan érzésem van, még várhatott volna pár napot. Viszont jó látni a barátokkal beszélgetni, nevetgélni őket.
Sok minden indul ebben az évben is. A zene, a nyelv, a néptánc kihagyhatatlan. Az úszást is be kellene iktatni és a lovaglást....nem is tudom lesz-e mindenre idő, hiszen a szolfézs, a hittan szinte kötelező .
Bírni fogják ezeket a nagy lépéseket? Biztosan. Emlékszem nekem is minden napra jutott valami régen. Hegedű, zongora, néptánc, karate és ami éppen jött még. Imádtam mindenhová járni. Egyszer anyukám azt mondta nekem ez a szórakozás. Így visszagondolva, tényleg nagyon jól éreztem magam mindig, még zenekaron és énekkaron is.
Mindenhol megtaláltam a helyemet. Azt szeretném, ha ezek a kis lurkók is megtalálnák a helyüket a világban. Nálunk szinte mindenki jár már elsőtől angolra. Robi nem nagyon szerette, de ahogy füleltem, csak megjegyzett néhány fontosabb mondatot, szavakat. A csajok imádják, mindent szeretnek ami új, ami kihívás nekik. Hihetetlen. Kíváncsi vagyok hogy haladunk a korival is, mert télre el szeretnének menni jég korizni. Tudom, hogy bérelni is lehet a pályán cipőket...ezzel nem is lesz gond....na de én már vagy 15 éve nem voltam jégpályán...a végén még ők fognak engem tanítgatni. :-) Majd kiderül. Mindenesetre meglátjuk mennyire lehet terhelni őket és engem, hiszen a leckéket most is komolyan kell venni. A lányoknál nagy a verseny szellem, szinte mindenből. Robika a versekben alkot nagyokat. Első lett a sulis versmondásban, a Ki Mit Tud -on pedig külön díjat kapott , ami a rengeteg munkáját dicsérte . Félnek a színpadon az emberek előtt. Emlékszem, nekem remegett kezem , lábam, mikor a kis hegedűvel felcammogtam a színpadra. Volt bennem vagy 7 év. A legnehezebb elkezdeni volt, és mikor ráeszméltem, hogy hol is vagyok, és hol tartok, mindig kivert a víz. Voltak érdekes helyzetek....volt, hogy ahogy felmentem, azzal az erővel le is jöttem. Nem bírtam a feszültséget. Volt hogy 5x is belekezdtünk Anikó nénivel a darabba, de nem akart menni....ilyenkor annyira leblokkoltam, hogy csak álltam és nem értettem hová lett a dallam a fejemből. De volt hogy nagyon ügyes voltam, és nem lehetett eltüntetni az arcomról a vigyort.
Szerettem az iskolában is mindig okos lenni. Főleg matekból. Ez már gimiben jött rám, mindig tudtam az eredményt, csak azt nem értettem miért úgy vezetik le a dolgokat, miért nem így???
Sajnos ez az érettségin nem volt jó pont, főleg, hogy a szépírásomat még én is elnéztem és azzal számoltam tovább :-( De mindig kell egy tockos, hogy észhez térjen az ember.
Szóval az én gyerekeim is sokat tapasztalhatnak még e téren. Szerencsére emlékszem az én húzásimra , és igyekszem azokat a hibákat kivédeni náluk, már amennyire lehet, hagyják.
De ügyesek, és remélem boldog gyerekek :-) Hát mindent bele. Hajrá tanulás, hajrá iskola!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 276
  • e Hónap: 668
  • e Év: 668
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.