Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
szilvás mákos csiga
  2011-09-30 14:20:09, péntek
 
  SZILVÁS-MÁKOS CSIGA

(kb. 16 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

200 g főtt burgonya
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g sovány túró
80 ml tej
80 ml napraforgó olaj

Töltelékhez:

310 g őrölt mák
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
55 g édes morzsa
185 g cukor
2 evőkanál méz
? citrom reszelt héja
70 g szeletelt mogyoró

Ezenkívül:

500 g szilva
1 tojásfehérje
30 g szeletelt mogyoró
1 evőkanál porcukor
késhegynyi fahéj

Előkészítés:

A megfőtt burgonyát finomra törjük és hagyjuk kihűlni.A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbe vágjuk. A kapcsossütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük.A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybeszitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót - a krumpli kivételével -, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton jól kidolgozzuk. (Ne keverjük túl sokáig, különben a tésztaragadni fog.) Hozzáadjuk a tört krumplit. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 50 x 35 cm nagyságúra nyújtjuk.A cukrot, a vanillincukrot és a mézet annyi vízzel, amennyiellepi, felfőzzük. A mákot, az édes morzsát és a reszelt citromhéjat egy tálban összekeverjük, a felforrt cukorszörppel leforrázzuk és elkeverjük. A tölteléket a tésztán elsimítjuk. Mogyoróval megszórjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk és mindkét lapot hosszanti irányból indítva feltekerjük. A tésztát szélével lefelé a sütőforma közepétől indítva csigaszerűen a formába fektetjük. A másik tésztahengert az első köré fektetjük, majd a sütőkapcsot a sütőformára helyezzük. A darabolt szilvára ráhintjük a fahéjjal összekevert porcukrot, majd a csigavonalak közötti rést a szilvával megtöltjük úgy, hogy a gyümölcsöt a domború oldalával felfelé fordítjuk. A tésztát tojásfehérjével megkenjük, és mogyoróval meghintjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a
süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 70-75 perc

A megsült süteményt 10 percig a formában, majd a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A csigát Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral felverttejszínhabbal is tálalhatjuk.
A tészta fagyasztva tárolható
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
szeptember !
  2011-09-30 11:08:05, péntek
 
  szeptemberben 29357 látogatom volt.  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
csokis banános muffin......
  2011-09-28 18:24:37, szerda
 
  angol !

2 csésze porcukor
1 és 3 / 4 csésze liszt
3 / 4 csésze kakaópor
1.5 tk. sütőpor
1.5 tk. szódabikarbóna
1 / 2 teáskanál só
2 nagy tojás
1 csésze tört érett banán (kb. 2 közepes méretű banán)
1 csésze meleg víz
1 / 2 csésze tej
1 / 2 csésze repce olaj
1.5 teáskanál tiszta vanília kivonat

Krémhez:
8 dkg krémsajt, szobahőmérsékleten
4 evőkanál. vaj, szobahőmérsékleten
4 csésze porcukor
1 tk. vanília-kivonat

elkészitése:
180 fokra felmelegitem a sütöt.
A száraz és a folyékony hozzávalókat összekeverem majd egybe a kettőt.
A formákat 2 / 3 ig töltöm tésztával és megsütöm 20-25 perc alatt.
A krémhez a sajtkrémet, vajat, porcukrot és a vaniiát alaposan kikeverem, majd félre teszem.
A tésztára kenem a krémet ,annak a tetejét karamell szósszal meglocsolom.


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
narancslekvár !
  2011-09-28 16:24:54, szerda
 
  2 kg narancs
2 csomag Quitin 2:1
0,5 kg cukor
1 citrom leve
5 db narancsnak a héja


Első lépésként nagyon alaposan megsikáltam az összes narancsot. 5 db-nak zöldséghámozóval leszedtem a héját, és nagyon-nagyon-nagyon vékony kis szeletekre vagdostam. 1,5 dl vízben 2-3 ek cukorral 10 percig főztem. Közben nekiálltam a narancsok tisztításának. Na ez az a rész, ami miatt nem igazán fogok a jövőben ilyet készíteni. Mivel a narancsnak csak húsos belső részét lehet beletenni a lekvárba, a hártyákat és a fehér részeket teljesen el kell távolítani. Ezen a ponton kapcsolódott be drága férjem-uram a segítésbe, mert 3. narancs után már kezdett égnek állni a hajam és a hócipőm is erősen megtelt a narancsok filézésével. Végül a férjem hathatós segítéségével sikerült a narancsok filézése, de mindössze 70 dkg narancs maradt, és ebben már benne volt a leve is! Ehhez kevertem hozzá a citrom levét és a 2 csomag quitint, majd botmixerrel megdolgoztam egy kicsit és hozzákevertem az előfőzött narancshéjakat a levével együtt! Ezután feltettem melegedni, majd miután felforrt belekevertem a cukrot, amivel további 5 percig főztem. A befőttes üvegeket a sütőben melegen tartottam, majd rögtön beletöltöttem a narancslekvárt ezekbe a forró üvegekbe. Lezárás után 5 perc fejenállás, majd visszafordítottam az üvegeket és készen is voltunk

 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
birsalmás mini muffin
  2011-09-28 14:55:45, szerda
 
  Birsalmás mini muffin(kb. 24 darab)

Hozzávalók:
Tésztához:

400 g birsalma
50 ml víz
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
200 ml habtejszín
50 ml juharszirup
50 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej

Előkészítés:

A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. Majd a birsalmát a vízzel és a citrom aromával közepes lángos megdinszteljük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk hűlni. A muffin sütőformát (mini 24-es) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint a megdinsztelt birsalmát, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük.
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan, a desszertöntet kíséretében tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
szilvás mákos tekercs!
  2011-09-28 14:32:01, szerda
 
  Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 szem nagyobb burgonya
8 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
egy csipet só

A töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár
7 dkg darált mák
1 db felvert tojás

Elkészítés:
Langyos tejbe megfuttatjuk az élesztőt. Ezután a krumplit feldarabolva megfőzzük. Egy tálba tesszük a 30 dkg lisztet, és beleöntjük az élesztős keveréket. Krumplinyomon átnyomjuk a krumplit, és ezt is a masszához tesszük, a tojást, és az olvasztott vajat. A tésztát megkelesztjük kb. 30-40 perc alatt.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra. Kenjük meg az összekevert mákos szilvával, és tekerjük fel. Kenjük meg a tésztát 5 dkg olvasztott vajjal, helyezzük a tekercset tepsibe. A tetejét kenjük meg 1 db felvert tojással. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig, majd 160 fokon további 20 percig. Ha kihűlt szeletelhetjük. Másnap is kitűnő, nem szárad ki. Bármilyen lekvárral vagy gyümölcssel tölthető.

 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
almás karamellás mufin
  2011-09-28 12:19:49, szerda
 
  angol !

tészta:
2 csésze cukor
3 tojás
1 csésze repce olaj
1 / 2 csésze almaszósz
1 / 4 csésze almalé
1 evőkanál vanília-kivonat

3 csésze mindenre alkalmas liszt
1 tk szódabikarbóna
1 / 4 teáskanál só
1 evőkanál őrölt fahéj
1 tk szerecsendió

elkészitése:
a hozzávalókat összekeverem és a formákat 2 / 3 ig töltöm,majd megsütöm 180 fokon 18-20 perc alatt.

alma kompot
3 alma, kockára vágott
Leve 1 / 2 citrom
1 evőkanál fahéj
1 tk szerecsendió
1 / 3 csésze cukor
1 / 4 csésze sötétbarna cukor
1 evőkanál forró víz + 1 evőkanál kukoricakeményítő

elkészitése:
az anyagokból kompotot fözök.

almás krémsajthoz:
25 dkg krémsajt,
1 / 2 csésze vaj,
3 csésze porcukor,
1 tk vanília-kivonat
1 csésze alma keverék
1 evőkanál tejszín

elkészitése:
habverővel összedolgozom a krémet és félre teszem.

karamellás vajkrém:
1 csésze vaj, szobahőmérsékleten
1 / 2 csésze világos barna cukor
30 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejszín
1 tk vanília-kivonat
3-4 evőkanál karamell szirup

elk:
a vajat , cukrot,vaniliát, porcukrot alaposan kikeverem.A felvert tejszint és a karamell szirupot hozzá keverem.

összeállitása:
a muffinok kalapját levágom , ugy hogy az alsó része kúpalakú legyen.Erre a helyre töltöm be az almakompotot.A "kalapot " visszrakom és az almás krémsajttal megkenem a tetejét.
A karamell krémet óvatosan a krém tetejére csurgatom s tálalható is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
pisztáciás kardamonos muffin
  2011-09-28 11:53:56, szerda
 
  250g Liszt
200 g vaj
250 g porcukor
250 ml alacsony zsírtartalmú joghurt
3 tojás
1 tk őrölt kardamom
2 tk vanília

krémhez:
100 g vaj
200 g krémsajt
500 g porcukor
1 tk narancs kivonat

elkészitése:
180 fokra előmelegitem a sűtőt.A tésztáhozvalókat összekeverem és a formákba töltöm.20-25 percig sütöm.
A krémhez összekeverem az anyagokat és a kihült muffinokat ezzela krémmel fogom disziteni.A krémre apritott pisztáciát szorók.



 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
gyömbére barackos muffin
  2011-09-28 11:43:36, szerda
 
  1.5 csésze liszt
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 tk sütőpor
1 / 4 teáskanál só
3 / 4 csésze apróra vágott kandírozott gyömbér
1 és 1 / 4 csésze kristálycukor
1 / 2 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
3 tojás
3 / 4 csésze tej

elkészitése:
180 fokra melegitem fel a sűtőt.
23-25 percig fogom sütni.

barackkrémhez:
1 / 2 csésze sótlan vaj, lágyított
25 dkg porcukor
2 evőkanál vagy őszibaracklé
1.5 tk vanília
1 evőkanál tej

ezeket alaposan összekeverem és a kihült tésztára mutatósan rákenem.
kandirozott gyömbért is teszek a tetejére.


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
mini cseresznyés mandulás muff
  2011-09-28 11:35:02, szerda
 
  angol !
Hozzávalók

1 és 1 / 4 rúd (10 evőkanál) sózatlan vaj
1 csésze liszt
1 és 1 / 4 csésze darált mandula
1 csésze cukor
1 teáskanál só
5 nagy tojásfehérje
30 szem meggy

elkészitése:
a sűtőt előmelegitem 200 fokra.
a száraz hozzávalókat összekeverem és a tojásfehérjét belekeverem habverővel.20 percig állni hagyom.a formákat 2 / 3 ig töltöm a tésztával és mindegyik tetejére tezek egy szem meggyet.
Kb. 8-10 percig fogom sütni. Tálalható !


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 1396 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1749
  • e Hét: 9467
  • e Hónap: 42318
  • e Év: 551245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.