Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Kekszes tiramisu-szelet
  2011-09-30 17:59:20, péntek
 
  Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db tojás, 25 dkg porcukor, csipet só,
- 5 evők. forró víz, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor.

Krém:
- 6 dl tej, 2 cs. tiramisu ízű pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
- háztartási keksz, rum.

Tetejére:
- 1 tábla fehér csoki, 3 evők. olaj, színes szórócukor.

Elkészítése:
Mint mindíg, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na, jó mégis:
Porcukor, víz, tojássárgája, só,ezt alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt, és sütőpor keverékét, összekeverem.
Óvatosan beleforgatom a tojásfehérje, kemény habját, és megsütöm, a 23x36- cm- es tepsimbe.
Másnap a krémet elkészítem:
A tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.
A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot, finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a fele krémet, és kiraktam szögletes háztartási kekszel, majd rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.
Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, és hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és mehet a hűtőbe.
Fontos, hogy egy éjszakát így álljon a hűtőbe, hogy a keksz, megpuhúljon a krémtől.

/Andi konyhája, a receptet küldte Jámborné G. Erika/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Párizsi tejszínes süti
  2011-09-30 17:56:40, péntek
 
  Hozzávalók:
4 tojás (hab külön) , 300g porcukor, 150 ml víz, 150 ml olaj, 200g féldara liszt, 1 sütőpor, 1 leveses kanál kakaópor, lekvár a
sütit megkenni és kakaópor a megszóráshoz.

Krém: 8 dl tejszín, 100 g főzőcsokoládé

Elkészítés:
Az előző nap elkészítjük a krémet. Megfőzzük a tejszínt a
főzőcsokival. Kihűtjük és éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap
habnak felverjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a végén hozzáadjuk a
tojások felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokon
kb. 25 percig sütjük. Én 30x30 tepsiben sütöttem. Ha megsült
megkenjük lekvárral, utána rákenjük a felvert tejszínt és a
tetejét kakaóporral díszítjük. Végül hűtőbe tesszük. Nagyon
finom, könnyen elkészíthető süti.

/Andi konyhája, a receptet sz.ildikó77 küldte!/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Töltött fasírt
  2011-09-30 17:53:51, péntek
 
  Hozzávalók a fasírthoz : 1 kg darált sertés hús, 2 egész tojás, 1 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, áztatott száraz kenyér vagy zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem zöldje,
kb 8-10 szelet bacon szalonna, kb 8-10 db csirke máj, 10 dkg füstölt sajt vagy trappista sajt, majoranna a csirkemáj szórásához.

A hozzávalókból fasírtot készítünk, egy tálca aljára kiterítjük a bacon szalonna szeleteket, erre szétterítjük a kész fasírtot, beterítjük füstölt sajt szeletekkel, vagy ráreszeljük a sajtot, egy csíkban rárakjuk a majorannával megszórt csirkemájat és a bacon szalonnával együtt feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt formában megsütjük, (kb másfél óra) amikor kihűlt akkor szeleteljük. Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.

/Andi konyhája, a receptet Markos Mária küldte/
 
 
0 komment , kategória:  Húsétel  
Édes gomba
  2011-09-30 17:49:45, péntek
 
  Hozzávalók a kalaphoz :
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma
A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája
A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal,

A szárához :
1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej

Elkészítés:
A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel ,, megfestjük". Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral.

Tipp : Ha valaki ódzkodik a krémben levő nyer tojássárgájától, használjon helyette sima vajat.

/Andi konyhája/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Szép estét mindenkinek....
  2011-09-30 17:48:18, péntek
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fagyi szelet
  2011-09-27 18:01:15, kedd
 
  A tésztához:
20 dkg liszt
10 kanál hideg víz
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
csipetnyi só

A krémhez:
3 dl tej
4 evőkanál liszt
25 dkg ,,Ráma" margarin
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája

A habhoz:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor

Elkészítés:
Mindent kimérünk. A tésztához valókból diós vizes piskótát sütünk. A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzátesszük a porcukrot, a lisztbe a sütőport elkeverjük, a fehérjébe tesszük a csipetnyi sót, és kemény habbá verjük. A porcukros sárgákat jó habosra keverjük, és folyamatosan kanalanként belemérjük a 10 kanál hideg vizet. Amikor jó habos, belekerül a darált dió, majd kanalanként a sütőporos liszt. Mindig jól keverjük el.
A legvégén tesszük bele a felvert habot, amit már nem a robotgéppel, hanem kézi fakanállal keverünk bele, úgy, hogy a lehetőleg ne törjön össze a hab. Kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük ( 23x36 cm). Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, gázsütő 4-es fokozat, de tűpróba szükséges. A sütőben hagyjuk kihűlni, úgy, hogy az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a lisztet, vagyis besamelt készítünk. Kihűtjük. Figyeljünk rá, hogy ne bőrösödjön be. Többször keverjük meg, vagy fedjük le fóliával, amit megszurkálunk, hogy a gőz távozni tudjon. Amíg a besamel hűl a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és belekeverjük a négy tojás sárgáját. Majd amikor a főzött krémünk kihűlt azt is hozzá vegyítjük.. Simára keverjük. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük.
A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, gőz felett. A cukrot kanalanként adjuk a habhoz. Ez kerül a krém tetejére, majd befejezésképp megszórjuk a tortadarával, vagy étcsokoládét reszelünk rá.

/Receptvarázs beküldő: IBI1950 /
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Szilvás mákos krumplitekercs
  2011-09-27 17:53:05, kedd
 
  Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 szem nagyobb burgonya
8 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
egy csipet só

A töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár
7 dkg darált mák
1 db felvert tojás

Elkészítés:
Langyos tejbe megfuttatjuk az élesztőt. Ezután a krumplit feldarabolva megfőzzük. Egy tálba tesszük a 30 dkg lisztet, és beleöntjük az élesztős keveréket. Krumplinyomon átnyomjuk a krumplit, és ezt is a masszához tesszük, a tojást, és az olvasztott vajat. A tésztát megkelesztjük kb. 30-40 perc alatt.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra. Kenjük meg az összekevert mákos szilvával, és tekerjük fel. Kenjük meg a tésztát 5 dkg olvasztott vajjal, helyezzük a tekercset tepsibe. A tetejét kenjük meg 1 db felvert tojással. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig, majd 160 fokon további 20 percig. Ha kihűlt szeletelhetjük. Másnap is kitűnő, nem szárad ki. Bármilyen lekvárral vagy gyümölcssel tölthető.

/Receptvarázs beküldő: BLAHUNKA ATTILÁNÉ /
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szép estét mindenkinek....
  2011-09-27 17:48:16, kedd
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pizzás muffin
  2011-09-24 11:36:05, szombat
 
  Hozzávalók:
20 dkf finomliszt,
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban,
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
1 kávéskanál szárított bazsalikom,
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó,
2 evőkanál apróra vágott, lecsepgtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom,
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika,
2 tojás,
1 dl olvasztott margarin,
1 dl joghurt,
fél dl tej,
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk.

Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe.

A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.

/Tuti Receptoldalról való! A receptet beküldte: tinendo/
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Pita tészta
  2011-09-24 11:32:44, szombat
 
  Hozzávalók:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz

Elkészítés:
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot kevés a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, chiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.

Tanácsok:
kb 10-15 db jön ki ennyi mennyiségü hozzávalóból

/Tuti Receptek oldalról való a recept! A receptet beküldte: anitacskah/
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 193 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 125
  • e Hónap: 2348
  • e Év: 49557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.