Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Igaz történet: Csúnya lánnyal is édes a szex?
  2012-02-24 12:45:29, péntek
 
  2012. február 22.
Címkék: igaz történet, szerelem, hűség, csúnya lány, hűtlenség, megcsalás, szex
De nem jött sem másnap, sem azután. Csak egy hét múlva jelent meg.
- Azért jöttem, mert reggel megyek vissza. És rájöttem, hogy hiányzol... Ismét hittem neki. Ottmaradt éjszakára, és azzal váltunk el, hogy karácsonyra itthon lesz.

Elment, de nem hívott fel, hogy megérkezett. Pár nap múlva az anyukája jött el hozzám, mert Péter telefonált neki, hogy néhány holmiját vigye el. Nem néztem végig a csomagolást, de utána láttam, hogy minden személyes holmiját elvitte.
Magányos ünnepek
Eljött a karácsony, és egyedül ültem otthon. Nem volt kedvem elmenni anyuhoz. Vártam, hogy jöjjön Péter, és mondja a szemembe a kapcsolatunk végét. Ő azonban nem jött haza, csak e-mailt írt, hogy amire nem tartok igényt, azt adjam oda a szüleinek.

Nem tudtam elhinni, hogy így ért véget a többéves kapcsolatunk. Sőt a mai napig nem hiszem el. Várom, hogy egyszer belépjen az ajtón, és azt kérje, hogy kezdjük elölről.

Egy év telt el, és ismét egyedül töltöttem az ünnepeket. Pétert egyszer láttam azóta, de az ismerősöktől tudom, hogy még kinn van. Rendületlenül visszavárom, mert tudom, érzem, mi ketten vagyunk egy pár. Szeretem még most is, annak ellenére, hogy az eszem azt súgja, hogy itt az ideje új életet kezdeni, nélküle.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Csúnya lánnyal is édes a szex?
  2012-02-24 12:43:33, péntek
 
  2012. február 22.
Címkék: igaz történet, szerelem, hűség, csúnya lány, hűtlenség, megcsalás, szex
A sokadik egyedül, a könyvek mögött töltött szombat este után kifakadtam:
- Miért nem tudsz egy hétvégét sem velem tölteni? - kérdeztem.
Átölelt és megpuszilt.
- Drága Marcsikám! Neked tanulnod kell. A jogi egyetem nem gyerekjáték. Ezt az egy évet kibírjuk, aztán együtt mehetünk.
Szenvedélyes órát töltöttünk el, aztán felöltözött és elment.
Mire ráértem volna, elment
Gyorsan eltelt az év és a nevem előtt végre ott szerepelt a kétbetűs jelző. Péter is büszke volt rám. Szerencsém volt, mert egyből kaptam állást, hétvégén pedig igyekeztem behozni az elmaradt bulizást.
- Marcsikám! Kaptam egy lehetőséget, amit nem szeretnék elszalasztani. Dél-Afrikába mehetnék a céggel. Három hónapig ott, aztán három hétig itthon. Olyan fizetést ajánlottak fel, hogy abból megvehetjük a lakást...

Bevallom, nem lelkesedtem ezért a lehetőségért, de Péter annyira örült neki, hogy nem akartam kedvét venni. Úgy véltem, hogy a másfél évet ki fogom bírni.
Hamar elérkezett az indulás napja és sírva borultunk egymás nyakába.
- Amikor lehetőségem lesz, azonnal hívlak - ígérte meg.
Másnap hívott, néhány percig tudtunk beszélni, de utána órákig sírtam.
Gyereket akart tőlem
A három hónap csiga lassan telt el, de végre eljött. Két hétig ki sem másztunk az ágyból.
- Nagyon szeretném, ha terhes maradnál. Kisbabát szeretnék. Egy kislányt, aki olyan szép lesz, mint te.
De, sajnos, nem lettem terhes.
- Nem baj, majd legközelebb. De most nem három hónap múlva jövök, hanem még egy hónapot ráhúzok. Muszáj, de a pénz is több lesz.

Amikor végre hazajött, egy hét elteltével már a barátaival ment valahová és csak két nap múlva jött haza. Szóvá is tettem.
- Ne parancsolgass nekem! - fakadt ki. - Teljesen megfojtasz. Alig várom, hogy hazajöjjek, erre te burokban tartanál.
Meglepett a kirohanása.
- Megfojtalak? Te nem vagy magadnál!

Szó szót követett, aztán Péter mérgesen elrohant. Búcsú nélkül utazott el és semmi hírt nem adott magáról. Legközelebb véletlenül találkoztunk az utcán. Földbe gyökerezett a lábam, amikor megláttam. Ő is megtorpant. Odajött hozzám, de nem puszilt meg.
- Jól vagy? - kérdezte.
- Ha arra vagy kíváncsi, hogy lesz-e kisbaba, akkor közlöm, hogy nem vagyok terhes. Mikor jöttél haza? Miért nem szóltál?
- Erről beszéltem a múltkor. Miért kell minden lépésemről beszámolni? Minden percemmel elszámoltatsz! Ebből lett elegem. De ne veszekedjünk. Holnap megkereslek, és beszélünk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Csúnya lánnyal is édes a szex?
  2012-02-24 12:40:53, péntek
 
  2012. február 22.
Címkék: igaz történet, szerelem, hűség, csúnya lány, hűtlenség, megcsalás, szex
Elővette a lakáskulcsát és bedugta a zárba. Azaz szerette volna. Nem tudta, mert belül benne volt egy másik kulcs. Erősen megverte az ablakot.
- Péter, nyisd ki az ajtót, mert tele van mindkét kezem, a szatyor füle pedig leszakadt.
Erre felgyulladt a villany, és Péter kócosan, félig felöltözve megjelent az ajtóban. Amikor engem is meglátott, elfehéredett.
Fura magyarázat
- Szia, Mariann!
- Szia! Tíz perce voltam itt, miért nem nyitottál ajtót? Elaludtál? - kérdeztem, és bementem a szobájába. Ott aztán földbe gyökerezett a lábam. Egy lány ült a fotelben. Fel volt öltözve, de az ágyon látszott, hogy benne feküdtek. Alacsony, fekete hajú, kimondottan csúnya lány volt.

- Azt hiszem, félreérted a helyzetet.
- Miért? Volt valami, amit félreérthetnék? Fel vagy öltözve, de legalább az ágyat igazítottad volna meg, hogy ne induljon be a fantáziám. - Ekkor már Péter is a szobában volt.
- Nem kell jelenetet rendezni, nem történt semmi. Az egész eset nem éri meg.
Óva intett tőle a lány
- Szóval, az egész semmi volt? Sajnálom, hogy ilyen buta voltam. Te pedig nagyon gondold meg, hogy összekötöd-e az életedet vele! Sokat fogsz akkor sírni - fordult felém a lány, majd elment. Nem jutottam szóhoz a döbbenettől. Péter meg akarta fogni a kezemet, de elrántottam.
- Azt hiszem, jobb lesz, ha én most elmegyek! - kiszaladtam a házból, és nem tudom, hogyan jutottam haza.

Egész este csörgött a mobilom, amikor meguntam, kikapcsoltam. Tudtam, hogy másnap vidékre kell mennie, de arra nem számítottam, hogy az egyetem előtt fog várni. Sírva kért bocsánatot.
- Hidd el, hogy csak beszélgettünk. Láttad a lányt. Csúnya volt. Azt gondolod, azt hiszed, hogy ilyen rondasággal megcsalnálak?

Volt igazság abban, amit mondott, így megbocsátottam neki. Másnap elköltöztünk az albérletbe. Szerettem volna én is hozzájárulni a lakás fenntartásához, ezért négyórás munkát vállaltam egy kiskocsmában. Nappal tanultam az egyetemen, este pedig italt mértem, mosogattam, és hullafáradtan estem az ágyba. A hétvégém pedig általában tanulással telt, Péter sokszor ment egyedül szórakozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Csúnya lánnyal is édes a szex?
  2012-02-24 12:36:25, péntek
 
  Igaz történet: Csúnya lánnyal is édes a szex?
2012. február 22.
Talán akkor kellett volna szakítanunk, amikor ,,rajtakaptam" azzal a furcsa lánnyal. De én megbocsájtottam neki, hiszen elhittem, hogy egy szép nőt nem csalhat meg egy csúnyával...
Címkék: igaz történet, szerelem, hűség, csúnya lány, hűtlenség, megcsalás, szex
Középiskolás voltam, amikor megismerkedtem Péterrel. Ő akkor már lakatosként dolgozott. Magas, szőke hajú srác volt, akiért odavoltak a lányok - boldog voltam, hogy engem választott. Nagy szerelem volt a miénk, később az egyetemen hiába kerülgettek az évfolyamtársaim, hűséges maradtam az én Péteremhez. Mindkettőnk szülei örültek a kapcsolatunknak.

- Marcsikám, költözzünk össze! - ajánlotta egyik alkalommal. - Nem kell akkor senkit kerülgetnünk.
Együtt kerestünk albérletet, de anyukám nem örült az elköltözésemnek.
- Drága kislányom! Azt magyarázd meg nekem, hogy miért nem jó nektek itt? Apád csak havonta egyszer tud hazajönni, a lakás elég nagy, elfértek. Nem kell albérleti díjat, rezsit fizetni. Az étkezés is megoldott...
Megleptem otthon
Mi azonban nem hallgattunk rá. A város másik végében találtunk egy önálló kertes házat, ami első látásra mindkettőnknek megfelelt. Hétvégére szerveztük a költözést, de nekem szerdán elmaradtak a délutáni óráim, így szabad lettem.
Tudtam, hogy Péter háromig dolgozik, és elhatároztam, hogy meglepem. A munkahelyén, a kapuban vártam rá, de nem jött.

- Szia, Mariann! Mi járatban vagy? Péter délben lelépett, hogy megy hozzád...
- No, ezt akkor elszerveztük. Egyébként egy órakor már otthon voltam, de nem jött. Megyek, megnézem a szüleinél.
Péteréknél zárva volt a kapu, de a házból halvány fény világított. A kutya ismert, így nem ugatott, amikor kinyitottam az ajtót. Megsimogattam Bukfenc fejét, s a farkát csóválva visszabújt a házikójába.
- Itthon a gazdid? Hallom, mert mintha szólna a zene.

Becsengettem. Semmi. Hosszabban tenyereltem rá, de akkor sem nyitott ajtót senki. Csend lett, majd sötétségbe borult az épület. Megcsörgettem a mobilját és nagyon halkan hallottam, hogy a lakásban kicseng. Még egyszer megnyomtam a csengőt, arra gondolván, hogy elaludt, de aztán meguntam az ácsorgást és hazaindultam. Alig tettem meg néhány métert, Péter anyukájával találkoztam.

- Szia, Mariann! Nálunk voltál? - puszilt meg.
- Péterhez mentem volna, de nincs otthon senki.
- Gyere akkor velem. Biztos elment, hogy megvegye az albérletbe szükséges apróságokat. Jön hamarosan, várd meg!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káposztás gőzgombóc
  2012-02-24 12:28:44, péntek
 
  Káposztás gőzgombóc

Hozzávalók
20 dkg füstölt szalonna
1 kg savanyú káposzta
3 dl tej
1 kanál kristálycukor
5 dkg élesztő
1 kanál só
70 dkg liszt
őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpároljuk a káposztát.
Közben a tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Sóval, liszttel, és kevés langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, ruhával letakarjuk, és várunk, míg megkel.
A megpárolódott káposztát fűszerpaprikával összekeverjük, és kivesszük a lábosból.
A megüresedett edénybe vizes kanállal szaggatjuk bele a gőzgombócokat, közéjük párolt káposztát, és sült szalonnát nyomkodunk. Tetejét beborítjuk a maradék káposztával, felöntjük két dl vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön, 1 óra alatt megfőzzük.

Kiadós és finom. mildiko50 [Beküldte: mildiko50]
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Minden ember különleges.
  2012-02-24 08:52:43, péntek
 
 

"Minden ember különleges. Mindenkiben ott ragyog a fény. Benned is. Ne hagyd, hogy a sötétség kioltsa a fényed. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy kevesebb vagy, mint mások. A világot is képes vagy megváltoztatni, ha igazán akarod. Erőd kifogyhatatlan, bátorságod végtelen. De csak addig, amíg el nem kezdesz kételkedni magadban. Nem akkor veszítesz, amikor másodikként lépsz át a célvonalon. Nem akkor van vége, amikor elesel. Emlékezz: Akkor veszítesz, amikor elhiteted magaddal, hogy vesztettél. Ha úgy indulsz neki a küzdelemnek, hogy Te itt biztosan nem nyerhetsz. A gondolatnak varázslatos ereje van. Csak úgy, mint ahogy a hitnek is. Higgy istenben, higgy a sorsban, higgy, amiben akarsz... de a legfontosabb, hogy sose add fel az önmagadba vetett hited. Soha! Lepd meg a hitetleneket, forgasd fel a világot. Merj különleges lenni! Tégy csodát! Szeress örökké! Élj úgy, hogy semmit se bánj. Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik." (Sz.F.)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 279 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 521
  • e Hét: 14193
  • e Hónap: 42508
  • e Év: 1503739
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.