Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
mexikói fánk !
  2012-02-09 14:12:16, csütörtök
 
  Desszertek:Mexikói fánk

5 púpozott ek. liszt,
1 tk. sütőpor,
0,5 ek. cukor,
1 tk. vaníliás cukor,
1 dl édesőszibaracklé,
1 / 4 ek. pirított ánizsmag,
2 tojás,
víz,
pici só
olaj a sütéshez

.Villával keverjük össze a tojást, tegyük hozzá a sütőport, cukrokat, sót, lisztet ésannyi vizet, hogy közepesnél keményebb massza legyen. Tegyük lisztezett deszkára és gyúrjuk, míg sima lesz.Nyújtsuk ki 1 cm vastagra, fánkszaggatóval szaggassuk ki. Takarjuk le és hagyjukállni fél órát.Forró olajban süssük ki. Tálalás előtt tegyük tálra, öntsük le őszibaracklével, szórjuk rá az ánizst.
 
 
0 komment , kategória:  mexikói konyha !  
mexikói kukoricalepény !
  2012-02-09 14:09:05, csütörtök
 
  tortilla !
Mexikói kukoricalepény (Tortilla)

24 dkg kukoricadara, 2,75 dl víz, 1 tk só.Keverjük össze a hozzávalókat, dolgozzuk jól össze. közepesen puha tészta legyen.Vágjuk tojásnál kisebb darabokra. Tegyük kissé megnedvesített zsírpapír közé ésígy nyújtsuk kistányér nagyságúra.Zsiradék nélkül tegyük vastag palacsintasütőbe. Közepes tűzön 2-3 percig süssükegy, egy oldalát. (12 db)


Kis kukoricalepény sajttal (Tacos de queso)

25 dkg reszelt sajt, 1 csésze ketchup, 3 ek. csípős paprikakrém, 1 késhegynyifokhagymasó, 12 db forró kukoricalepény.Keverjük össze a ketchupot, paprikakrémet, fokhagymasót. Melegítsük meg. Kenjükbe vele a lepényeket, szórjuk be sajttal. Tegyünk 1-1 lepényt egymásra.Melegített tányéron kínáljuk.

Kolbászos lepény (Tacos de chorizo)

3 csésze főtt, apró szemű szárazbab, 1 ek. csípős paprikakrém, 3 ek apróra vágotthagyma, 1/4 kg apróra vágott puha kolbász, 4 ek. reszelt márványsajt, 12 db forrótortilla.Keverjük össze a babot, paprikakrémet, hagymát. Melegítsük meg. Tegyünk belőle atortillák közepére.Melegített tányéron, sajttal megszórva tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  mexikói konyha !  
kókuszos édesség !
  2012-02-09 14:04:19, csütörtök
 
  Kókuszos édesség

12 dkg vaj, 24 dkg porcukor, 4 ek. kakaó, 1 csepp mandulaaroma, 1 ek. rum, 2tojás, 1 / 4 kg (háztartási) reszelt keksz, 24 dkg kókuszreszelék, 12 dkg apróra vágottkandírozott gyümölcs, 12 dkg mazsola, 12 dkg durvára vágott, pirított dióbél, 6 ektejszínhab.Olvasszuk fel a vajat.Vegyük le a tűzről, keverjük bele a hozzávalókat a tejszínhab kivételével.Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. 3-4 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt borítsuk lapos tálra, szedjük le a papírt, díszítsük tejszínhabbal.(Ajánlom figyelmetekbe, mert nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
gnánai palacsinta !
  2012-02-09 13:58:08, csütörtök
 
  Ghánai palacsinta

A tésztához:
20 dkg liszt,
5 ek. porcukor,
5 tojás,
3,5 dl tej,
só,
4 banán,
földimogyoró- vagy salátaolaj a sütéshez

A többihez:
2 ek. porcukor,
1 tk. őrölt fahéj,
3 banán,
1 tk. citromlé,
2 tojásfehérjekemény habja.

Keverjük össze a lisztet, 5 ek. porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét abanánt, keverjük el jól a tejjel, öntsük a lisztes masszához.A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat süssünk.Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kivételével keverjük össze a többivel.Kenjük be a palacsintákat, fektessük egymásra kivajazott tűzálló tálon. Tegyük rá ahabot, közepesen meleg sütőben addig süssük, míg megpirul a teteje (kb. 15 perc).Forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
marhahús borsóval
  2012-02-09 13:54:59, csütörtök
 
  egyiptom!


Marhahús borsóval (Tajine)

3-4 ek. olaj,
1 felaprított hagyma,
8-10 ek aprított petrezselyem,
60 dkg marhafartő 5 cm-es kockákra vágva,
1 babérlevél,
2 ek. liszt,
2 kk. só,
csipet bors,
1 kk. őröltkömény,
1 kg mirelit vagy friss zöldborsó.

Érdemes kuktában készíteni.Az olajban sárgára sütjük a hagymát, majd egy kicsit megsütjük a petrezselymet is.Hozzátesszük a húst, jól megsütjük, majd a babérlevelet, lisztet is. Amikor a lisztmegbarnult, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a köményt, 4 dl vizet öntünk rá.Lefedve lassú tűzön 40-60 percig főzzük. Ha a hús puha, ráöntjük a borsót és még10-15 percig pároljuk
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
tojásgombócleves !
  2012-02-09 13:35:37, csütörtök
 
  Holland tojásgombóc-leves

Hozzávalók:
30 dkg barna kenyérbél,
fél l tej,
2, 5 dl tejszín,
4 tojás,
1 l marhahúsleves,
1 ltyúkhúsleves,
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:
Morzsoljuk szét a kenyérbelet, áztassuk be a tejbe. Ha jól megszívta magát,alaposan csavarjuk ki, tegyük egy porcelántálba, egyenként adjuk hozzá a tojásokat éskeverjük habosra. Egy fazékba összeöntjük a kétféle húslevest, hozzáadjuk a tejszínt,beleszűrjük a tejet, amelyben a kenyér ázott, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük,és 20-25 percig lassú tűzön forraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt 10 perccel,egy evőkanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a tojásos masszát, ha a galuskákmegfőttek, átszedjük őket egy levesestálba, ráöntjük a levest és azonnal tálaljuk. Tetejétmeghintjük finomra vágott petrezselyemmel
 
 
0 komment , kategória:  holland konyha !  
holland borjúsült !
  2012-02-09 13:34:03, csütörtök
 
  Hollandi borjúsült

Hozzávalók:
1 és 1/2 kg. borjúhús (filé).
3 közepes hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 pohárnarancslé,
1 pohár fehérbor,
15 szem olajbogyó

A borjúhúst egészben, lisztben megforgatni, és kevés olajban minden oldalról jól átsütni, ahagymát kockára vágva olajban megpirítani, de csak addig, ameddig átlátszó lesz, belevágnia fokhagymát, egy picit sütni majd rátéve a húst, felönteni a narancslével és a borral. Kellhogy a folyadék majdnem 3/4-éig érjen a húsnak. Sózni es borsozni. Egy óra hosszat kislángon főzni. Akkor meg nem puha, de eddig szoktam előző nap elkészíteni. Másnap, tálaláselőtt felszeletelem a húst és egy tűzálló tálba téve szépen elrendezve, nem fektetve aszeleteket inkább ferdén egymásra döntve állítani, ráöntöm a levet és átpasszírozom ahagymadarabokat azt is ráteszem. Most beleteszem az olajbogyókat és forró sütőben (200fok) 45 -50 percig sütöm, amíg a teteje megbarnul
 
 
0 komment , kategória:  holland konyha !  
Kairói rakott padlizsán !
  2012-02-09 13:06:06, csütörtök
 
  Kairói rakott padlizsán

Hozzávalók:

2 közepes, szeletekre vágott padlizsán,
só,
1 nagy fej karikára vágott vöröshagyma,
4 hámozott, vastag karikákra vágott burgonya,
olaj a sütéshez,
3 karikára vágott paradicsom,
1 / 2 dl olaj,
1 / 2 kg kétszer darált hús,
1 / 4 tk. majoránna,
1 / 2 mk. őrölt fehér bors,
1 késhegynyi kakukkfű.

Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Készítsünk a vajból és a lisztból világos rántást, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan keergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödika mártás. Sózzuk meg, és vegyük le a tűzről.
A padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percig. Forró, bő olajban süssük ki félig a burgonyát. Pirítsuk üvegesre a hagymát a 1/2 dl olajban. Adjuk hozzá a húst, a majoránnát, a fehér borsot, a kakukkfüvet és a sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk egy tűzálló tepsibe felváltva egy-egy sor padlizsánt, húst, burgonyát és paradicsomot. Minden sort öntsünk le a mártással. Folytassuk így, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére paradicsom kerüljön. Fedjük be a tepsit, és tegyük közepesen meleg sütőbe. Süssük 40 percig. Tepsiben tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
húsgombóc citrom mártással !
  2012-02-09 13:00:14, csütörtök
 
  Tunisz !

Húsgombóc citrommártással

Hozzávalók:

1/2 kg darált hús, 1/4 kg póréhagyma,
2 tojás,
1 mk. majoránna,
1 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. törött bors,
só,
olaj a sütéshez.
A citrommártáshoz:
1 citrom leve,
2 ek. vaj,
2 ek. liszt,
2 1 / 2 dl hideg tej,
1 tk. reszelt citromhéj,
késhegynyi cukor,
só.

Tisztítsuk meg jól a póréhagymát, a zöld szárából 5 cm-nyit hagyjunk meg. Főzzük meg sós vízben. Szűrőben csurgassuk le. Daraboljuk fel, és keverjük össze a darált hússal, tojással, majorannával, zsemlemorzsával, törött borssal és sóval. Készítsünk belőle közepes nagyságú gombócokat. Bő olajban süssük ki. Tegyük melegített tálra piramis alakban, és öntsük le a citrommártással: készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből. Ezután vegyük le a tűzről, és állandóan keverve öntsük hozzá a tejet és a citromhéjat. Tegyük vissza a tűzre, és lassan főzzük fel. Sózzuk meg, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd keverjük bele a citrom levét.



 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
tuniszi csirkeleves!
  2012-02-09 12:59:02, csütörtök
 
  Mirmiz (tuniszi pörkölt)

Hozzávalók:

1 kg kockára vágott marhahús,
1 / 2 dl olavaolaj,
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
2 karikára vágott zöldaprika,
1 tk. csípős pirospaprika,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 négyfelé vágott paradicsom,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
só,
20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó.

Tegyük lábosba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1 1/2 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 9063 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 551
  • e Hét: 3083
  • e Hónap: 18742
  • e Év: 403553
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.