Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Légy őszinte és csak a becsületedre adj,
  2012-03-19 12:43:29, hétfő
 
 
Légy őszinte és csak a becsületedre adj, ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad.

Moliére


Kedves Látogatóim, Drága Barátnőim! Köszönöm a látogatásokat :)
Csodás pillanatokat kívánok Nektek mára is :) Sok puszi: Ildykó
 
 
8 komment , kategória:  Általános  
Nincs oly magasság...
  2012-03-19 12:40:56, hétfő
 
 

 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES IDÉZETEK  
A rég várt is...
  2012-03-19 12:39:12, hétfő
 
 

 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES GONDOLATOK  
Kolompos: Megy a takács az utcában
  2012-03-19 12:35:56, hétfő
 
 


LinkKolompos: Megy a takács az utcában

.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dinnyecsodák :)))
  2012-03-19 12:33:10, hétfő
 
 


Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberekre, akár a Lélekpillangó párra, munkanap
  2012-03-19 12:31:25, hétfő
 
 
A Lélekpillangó meséje ( 2012. márc. 19-i történet )


Az emberekre, akár a Lélekpillangó párra, munkanap köszöntött. Azonban mást értettek munkálkodás alatt. Vajon mennyire van áldás azon, amit teszel? Vajon ártalmára, vagy hasznára vagy az embereknek azzal, amit csinálsz?

A nővér, akinek az ölelése gyógyító, pontosan ismerte a törvényt, mert naponta találkozott szívvel, amely már nem vert több, tüdővel, mely kifújta utolsó lélegzetét, de olyannal is, mely most szívta magát teli először és kiáltott fel teli torokból a világra.

Ismerte a törvényt, mely szerint nem fújhatsz ki több levegőt, mint amennyit beszívtál, szíved nem pumpálhat ki több vért annál, mint amennyit beáramoltatott, s nem adhatsz többet annál, mint amennyit kaptál és elfogadtál. Nem kaphatsz többet annál, mint amennyit adtál és amennyit elfogadni képes vagy. Ezt a természeti törvényt nem szeghetjük meg, ha a világ javára tevékenykedünk. Annyi a jussunk, amennyit beletettünk. A Lélekpillangók immár a teljességben éltek és ezt a törvényt vitték megmutatni az embereknek.

 
 
0 komment , kategória:  { A Lélekpillangó Meséi  
Ékkövek
  2012-03-19 12:29:48, hétfő
 
 
Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!
- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok. Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta, csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda. Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek. Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.

Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt. Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT! Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha...

Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:
- Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal - lelkesedett.

Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet. Õ bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot, majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta. Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámba menő ritkaság, és aztán így végig. Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben, a belsejükben rejtőző érték. Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól.
- Mondd, mit jelenthet?

- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom! Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága. Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél. Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját, a szeretet rubinszínű áldozatosságát...

Mától kezdve soha nem beszélhetsz "szürke hétköznapokról", hiszen LÁTTAD, mi rejlik bennük!

 
 
0 komment , kategória:  ~Mesék és Történetek!  
A Bibliára a szívedben van szükség, nem csak a házadban
  2012-03-19 12:28:37, hétfő
 
  A Bibliára a szívedben van szükség, nem csak a házadban

"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." (Kolossé 3:16a)

Ahogy a fizikai erőnléthez ételre van szükséged, úgy a lelki erőnléthez lelki eledelre van szükséged. A Biblia saját magát lelki eledelként jellemzi - lelki életünk vize, teje, kenyere és húsa. Mindez szükséges a létfenntartáshoz.

Hogyha építési vállalkozó lennél, nem küldenél dolgozni olyan embert, aki nem evett két hete. Ha parancsnok lennél a hadseregbeb, nem küldenél olyan embert a csatába, aki nem evett egy hónapja. Így van? Táplálkoznunk kell ahhoz, hogy erőnk legyen teljesíteni az előttünk álló feladatokat.

Nem sok sikered lesz megnyerni az előtted álló lelki csatákat, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell táplálnunk magunk Isten Igéjével.

Ellentétben a fizikai étellel, amikor az Igével táplálom magam, egyre éhesebb leszek. Minél jobban érzem és látom, hogy Isten milyen jó, egyre többet akarok.

A Biblia ezt mondja a Kolossé 3:16-ban: "A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Pál azt mondja, engedjük, hogy a Biblia elfoglalja helyét életünkben gazdagon és mélységesen és önzetlenül.

Tehát hogyan tápláljuk magunkat Isten Igéjével?

Fogadd be az Igét a füleddel! Járj gyülekezetbe és hallgasd az igehirdetést.
Olvasd az Igét a szemeddel! Ahogy mondtam, attól, mert van Biblia a házadban, attól még nem lesz áldott az életed. A Bibliának a szívedben kell lennie.
Kutasd az Igét a kezeddel és a száddal! Amikor Isten Igéjét tanulmányozod, tarts egy ceruzát a kezedben. Írd le, hogy Isten mire tanít. Beszélj más hívőknek kiscsoportos formában arról, amit felfedeztél.
Elmélkedj az Igén! Gondolkozz és rágódj Isten Igéjén.
Emlékezz az Igére a szíveddel! Ritkán lesz nálad a Biblia, amikor szükséged van rá. Tanuld meg Isten Igéjét kívülről.

Beszéljetek róla:
Táplálod magad a fenti pontoknak megfelelően, vagy csak általában abbahagyod az első pontnál? Milyen változtatásra van szükséged, hogy tápláld a lelked?
Leírod, hogy mit tanít neked Isten? Mit tanulsz meg a Szentírásból?
Milyen lelki csatát vívsz ma? Odafordultál már Isten Igéjéhez táplálékért?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.03.12)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jóban, rosszban- MAI IGE
  2012-03-19 12:27:42, hétfő
 
  Jóban, rosszban

,,...szerette övéit... szerette őket mindvégig." (János 13:1)

Egy forgalmas reggelen egy nővérke a sürgősségi rendelőben leültetett egy idősebb úriembert, aki azért jött, hogy varratokat szedjenek ki a kezéből. A férfi ezt mondta: ,,Nővérke, én sietek. Egy óra múlva fontos találkozóm van." A sor előtte nagyon lassan haladt, és ő egyre aggodalmasabban nézte az óráját. A nővér tudta, hogy így semmi esélye, hogy odaérjen a találkozóra, ezért beengedte a vizsgálóba, ellenőrizte általános állapotát, és megnézte a sebét. Látta, hogy a seb szépen gyógyult, ezért az orvossal megbeszélve a helyzetet, engedélyt kapott arra, hogy eltávolítsa a varratokat, és új kötést tegyen a sebre. Megkérdezte a férfitől: ,,Egy másik orvoshoz siet megbeszélt időpontra?" Az idős úr így felelt: ,,Nem, a feleségemhez megyek az idősek otthonába, hogy együtt reggelizzünk". A nővér a felesége állapotáról érdeklődött, és megtudta, hogy Alzheimer-kórban szenved. ,,Zokon fogja venni, ha nem ér oda idejében?" A férfi erre azt mondta, hogy a felesége már öt éve fel sem ismeri. A nővér csodálkozva kérdezte: ,,És ön mégis minden reggel meglátogatja, akkor is, ha ő nem is tudja, hogy kicsoda ön?" Az idős ember elmosolyodott, megveregette a nővérke kezét, és így felelt: ,,Ó, igen. Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő ki!" Szeretni jóban és rosszban azt jelenti, hogy elkötelezitek magatokat egymásnak az élet minden idejére és minden körülményére. Krisztus is így szeretett minket: ,,...szerette övéit... szerette őket mindvégig". Ezért mondja ezt: ,,Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!" (János 13:34).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Urunk, segíts, hogy ellenállhassunk a kísértésnek, és
  2012-03-19 12:26:57, hétfő
 
  Drága Urunk, segíts, hogy ellenállhassunk a kísértésnek, és veled harmóniában élhessünk.

Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1645 db bejegyzés
e év: 15995 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1435
  • e Hét: 3106
  • e Hónap: 28566
  • e Év: 1876745
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.