Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
káposztás béles !
  2012-06-10 12:51:18, vasárnap
 
  Hozzávalók:
a tésztához
30 dkg liszt,
25 dkg margarin vagy vaj,
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál ecet vagy frissen facsart citromlé,
2 teáskanál só.

A töltelékhez
1 kg fehér káposzta,
1 evőkanál zsír vagy 3-4 evőkanál étolaj,
1 evőkanál só,
frissen őrölt bors.

A tészta kenéséhez 1 db felvert tojás.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, majd a tekercset lelapítjuk. A kapott négyszög alakú tészta két rövidebb oldalát középre hajtjuk, majd félbe tűrjük. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 2 óra hosszat. Közben kétszer hajtogatjuk úgy, hogy a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd háromrétegűre hajtjuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A káposztát legyaluljuk, besózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk a sóból, a felhevített zsíron barnára pirítjuk, közben frissen őrölt borssal fűszerezzük. A pihentetett tésztát 2-3 mm vastagságú nagy téglalappá nyújtjuk. A hosszabb oldalára kétujjnyi csíkban káposztás tölteléket teszünk, tekerünk a tésztán egyet, majd a töltött tekercset levágjuk a kinyújtott tésztáról, és 5-6 cm-es darabokra vágjuk, így járunk el mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A kapott béleseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranysárgára sütjük. (Légkeveréssel 170 fokon süssük.)
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
Debreceni leves káposztával !
  2012-06-10 12:44:22, vasárnap
 
  Debreceni leves savanyú káposztával:

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
15 dkgfüstölt sonka,
15 dkg füstölt kolbász,
10 dkg tarhonya,
1 vöröshagyma,
2 kiskanál pirospaprika,
kevés olaj,
őrölt bors
, babérlevél,
őrölt kömény,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
a káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirítjuk. Majd mehet bele a káposzta, azzal is kicsit pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, befűszerezzük. Félidőben mehet bele a kolbász is, meg a tarhonya és puhára főzzük. Amikor kész, 2 dl tejföllel behabarjuk. Én ilyenkor nem teszek a tejfölbe lisztet, elég sűrű lett a tarhonyától.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gombás korhelyleves !
  2012-06-10 12:43:06, vasárnap
 
  Korhelyleves:

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma,
30 dkg savanyúkáposzta,
25 dkg gomba, ,
5 db virsli,
kevés olaj,
pirospaprika,
só,
őrölt bors,
babérlevél,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a kicsit összevágott savanyúkáposztát és együtt dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 2,5 liter vízzel, befűszerezzük és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk az összevágott gombát és a karikára vágott virslit. Közben az egy kanál lisztet a tejföllel csomómetesre keverjük és a végén a levest behabarjuk vele. Egyet még forralunk rajta és ha kell még utána ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túrós pite !
  2012-06-10 12:36:43, vasárnap
 
  A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg Rama margarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 egész tojás
1 dl tejföl

A töltelékhez:
1 kg túró
4 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
2 citrom reszelt héja
A szóráshoz:
1 kanál búzadara
A tetejére:
1 tojás

Elkészítés:

A tásztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.

A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára.

Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 144
  • e Hét: 7862
  • e Hónap: 40713
  • e Év: 549640
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.