Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
húsgombóc csorba!
  2012-06-25 14:45:20, hétfő
 
  1 / 2 kg daralthús
1 tojás
20 dkg rizs
1 fej hagyma

bors
3 szál répa
2 szál petrezselyem
1 kisebb fej karalábé
1 kis zellergumó
ízlés szerint Bors Magic (savanyító, Delikat termék), ha nincs akkor citromlé
lestyán levél
kevés olaj
tejföl

A hagymát apróra vágom, kevés olajban megdínsztelem. A darálthúst, a tojással, a dínsztelt hagymával, sóval, borssal összekeverem. Kis gombócokat formázom belőlük, egy nagyobb tányérra teszem öket, majd be a hűtőbe.A zöldségeket apró kockákra vágom, kevés olajban párolni teszem. Sózom, fedő alatt, víz nélkül, kb 10 percet hagyom a tűzön. Felöntöm kb 4 liter vízzel, forralás után kis lángon főzöm, amíg félpuhák lesznek a zöldek benne. Felcsavarom a lángot, hogy jól lobogjon a leves és beleteszem a hűtőből kivett gombócokat. Ha megfőttek, savanyítom a Bors Magic-kal és apróra vágott lestyán leveleket szórok a tetejére. Tejföllel és csípőspaprikával tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
nucella
  2012-06-25 14:29:26, hétfő
 
  Nucello

Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál őrölt dióbél
7 kanál liszt
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor

Krémhez:
3 tojás
4 kanál liszt
2 és 1/2 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj

Elkészítés:
1. Sütőpappírral kibélelünk egy kb 25X30 cm-es tepsit.
2. A 7 tojás fehérjéből 7 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgákat hozzáadjuk és elkavarjuk, majd a dióbelet, a lisztet és a sütőport is hozzákavarjuk.
3. A masszát a tepsibe öntjük és készre sütjük. ( tű próbával ellenőrizzük)
4. Ha megsült a dióspiskóta, egy éles késsel 3 lapra vágjuk, egymás mellé fektetjük.
5. 10 dkg cukrot megpergelünk (megolvasztunk) és a piskótalapokra csepegtetjük.
6. 3 tojássárgából, 4 kanál lisztből és a tejből pépet főzünk.
7. Ha kihűlt 20 dkg vajjal és kb 20 dkg cukorral krémet kavarunk a pépből.
8. A 3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral gőz felett habot vérünk és óvatosan a krémhez kavarjuk.
9. A lapokat betöltjük a krémmel, a legfelső lap tetején elsimítjuk és reszelt csokoládéval megszórjuk.
A lapok között a pergelt cukor a krémtől megolvad és különlegessé teszi a süteményt.

 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
szerb gyuvecs!
  2012-06-25 12:21:30, hétfő
 
  Hozzávalók 5 adagra:
10 dkg zöldbab
50 dkg zöldpaprika
15 dkg rizs
50 dkg paradicsom
1 ek paradicsomlé
1 köteg petrezselyem zöld
5 dl csontié
néhány szál zeller zöld
60 dkg csontozott sertéskaraj
8 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
30 dkg padlizsán
1 húsos, nagy paprika
só ízlés szerint

A felszeletelt húst sózzák, és forró zsíron mindkét oldalán hirtelen megsütik, a húsokat kiemelik, egy másik edénybe teszik. A maradék zsírban a karikára vágott vöröshagymát, felszeletelt húsos paprikát, a vékony szeletekre vágott burgonyát pirítják, csontlével felöntve üvegesre párolják. Ekkor hozzáteszik a hámozott, szeletelt padlizsánt, a szálkázott, megabált zöldbabot és a csumázott, szeletelt zöldpaprikát, és mindezeket tovább párolják. Az elfőtt párolólevét pótolják. Amikor a zöldségfélék majdnem megpuhultak, beleteszik a húst, rászórják a rizst, sózzák, para­dicsomszeletekkel befedik, ha kell, kevés csontlevet öntenek hozzá, és az egészet összepárolják. Szentendrén így készítik (8): tepsiben rétegesen lerakott rizs, darált hús, zöldpaprika-, vörös­hagyma-, paradicsomszeletekből lerakott étel, amit sütőben megpárolnak, tetején sertéskaraj­jal tálalnak.
 
 
0 komment , kategória:  szerb konyha !  
szerb csevapcsicsi!
  2012-06-25 12:18:49, hétfő
 
  Húsételek - marha és borjú

Csevabcsicsa (ćevapčići, 62)

A világ 100 leghíresebb ételének egyike, receptje szinte minden délszláv szakácskönyvben megtalálható - ha nem is azonosan. Íme az egyik.

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
ajvársaláta
25 dkg darált sertéshús
só, őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
olaj a rost kenéséhez

A darált húst sóval, borssal, zúzott fokhagymával jól összedolgozzák, a masszából 5 cm hosszú, 2 cm vastag rudacskákat formálnak és olajozott roston, időnként megforgatva megsütik. Ajvársalátával tálalják.
 
 
0 komment , kategória:  szerb konyha !  
Szerb rakott lecsó!
  2012-06-25 12:16:01, hétfő
 
  Szerb rakott lecsó

Hozzávalók:
2 pár virsli
4 dkg zsír
75 dkg zöldpaprika
75 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
só, fűszerpaprika
12 dkg füstölt szalonna
50 dkg burgonya

A zsíron megpirított, karikára vágott hagymát meghintik fűszerpaprikával, belevágnak 2-3 friss paradicsomot, sózzák, és pörköltlevet készítenek belőle. A kicsumázott zöldpaprikát ka­rikára, a paradicsomot, a héjában főtt, hámozott krumplit szeletekre vágják. A hozzávalókat rétegesen zsírral kikent tűzálló tálba rakják, aljára egy sor burgonyát, majd szeletelt zöldpap­rikát, aztán a karikára vágott virslit és paradicsomszeletekkel befedik. Ezt a sorrendet ismé­telik, amíg a készlet tart. Tetejére húsos szalonnaszeleteket raknak, ráöntik a maradék pör­költlevet és sütőben 35-40 percig sütik
 
 
0 komment , kategória:  szerb konyha !  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1014
  • e Hét: 16227
  • e Hónap: 49078
  • e Év: 558005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.