Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Sok ember fog ki- és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben. Eleanor Roosevelt Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A megetetett társadalom
  2012-07-15 21:50:41, vasárnap
 
  A megetetett társadalom

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!
Ne ámítsuk magunkat!
- Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli.
- Aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal.
- Aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is.
- Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".
Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az íz-ipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuper-egészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz, szén-dioxid, karamell, foszforsav, citromsav, nátriumbenzoát, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszer-adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga."
Már akinek!

Ne feledd, AZZÁ LESZEL AMIT ESZEL!
Ki-ki vonja le a tanulságot, és TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Sonkás kifli
  2012-07-15 15:43:29, vasárnap
 
 

Hozzávalók:

70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 db tojás
1 pohár kefir, vagy tejföl
100 ml étolaj
100 ml tej
6 dkg cukor
csipet só
egy tojás a kenéshez

Töltelékhez:

15 dkg margarin
10-12 dkg felkockázott sonka, vagy füstölt-főtt tarja, ki mit szeret

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és 30-45 percet kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm - korongokat nyújtunk belőlük. Az első lapot megkenjük a sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el. Kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejét a felvert tojással - megszórhatjuk reszelt sajttal is- és előmelegített sütőben, 200 C-, 12-15 percig pirosra sütjük.
Megjegyzés:Én szárított élesztőt használok (Oetker 7 gr), abból 1 zacskó elég a fenti mennyiséghez.
Kellemes sütést, jó étvágyat kívánok hozzá!

Küldte: Tolnai Gyöngyi
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Magyaros szűzérme lecsóval és burgonyával
  2012-07-15 15:38:46, vasárnap
 
 
Magyaros szűzérme lecsóval és burgonyával

Hozzávalók 4-5 személyre:

45 dkg sertésszűz
1 kg közepes burgonya - hámozva
50 dkg színes lecsópaprika - aprítva
20 dkg paradicsom - aprítva
15 dkg kolozsvári szalonna - kisujjnyira aprítva
2 közepes vöröshagyma - félfőre aprítva
3 gerezd fokhagyma - aprítva
1/2 dl száraz fehérbor
1 kockacukor
A panírhoz:
1 bő kanál liszt
1/2 kanál őrölt pirospaprika
őrölt bors

4 dl olaj

Elkészítés:

A sertésszüzet hártyáitól megtisztítom, bő ujjnyira szeletelem, enyhén klopfolom, sózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom, forró olajban mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütöm, félreteszem.

A zöldpaprikából és paradicsomból a szokásos módon lecsót készítek: a szalonnát kisütöm, majd rajta üvegesre dinsztelem a hagymát és a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, beleöntöm az aprított paprikát, sózom, borsozom, meglocsolom a borral, fedő alatt párolom, ameddig a paprika kissé összeesik, majd ráteszem a paradicsomot, 1 kockacukrot, és fedetlenül készre párolom (kissé roppanósra hagyom a továbbsütés miatt, de ne maradjon vizenyős).

A burgonyát fél cm-es karikákra vágom, piros rósejbnit sütök két részletben bő, forró olajban.

Tűzálló tálba terítem a kisült rósejbnit, enyhén sózom, ráhalmozom a lecsót, majd a hússzeletekkel befedem, fóliával betakarom, előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütöm fólia alatt, majd további 10 percig pirítom fólia nélkül.

Tálalás előtt pihentetem 10 percig, majd paradicsommal, zöldpaprikával és reszelt sajttal díszítve tálalom.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Egy öreg buddhista szerzetes
  2012-07-15 15:19:41, vasárnap
 
 
Egy öreg buddhista szerzetes, akivel Indiában találkoztam, azt mondta nekem, hogy maguk, európaiak a legfegyelmezetlenebb emberek, akikkel valaha találkoztam, mert állandóan az irrealitásban bolyonganak. Vagy a múltjukon rágódnak, ami irrealitás, mert már nincs, vagy a jövőjükön elmélkednek, ami a másik irrealitás, mert még nincs. Ahelyett, hogy teljes intenzitással megélnék a jelent, amely közben valahogy elmúlik, elszalad.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Cicustól ...
  2012-07-15 15:09:17, vasárnap
 
 

Tanév kezdete van, leküldi Isten Szent Pétert a Földre, nézze meg, mit csinálnak az egyetemi hallgatók. Jár-kel Szent Péter, mikor visszamegy, kérdi tőle Isten, mit látott?
- Hát, az orvosi egyetemen tanulnak, a jogon úgyszintén. De a Műegyetemen csak buliznak.
Év közepén megint leküldi Szent Pétert. Mikor visszajött, megkéri, mondja el mit látott.
- Az orvosi egyetemen szakadtak bele a tanulásba, a jogon ugyanúgy. De a Műegyetemen buliznak, lógnak, szórakoznak.
Év végéig többször megismétlődik a helyzet, mikor is vizsgaidőszak előtt megint lemegy Szent Péter, mikor visszajött, kérdi Isten tőle:
- Nos, mit láttál?
- Az orvosin reggeltől estig, megállás nélkül tanulnak, izgulnak, a jogon szintén.
- Hát a Műegyetemen?
- Ott már csak imádkoznak.
- Imádkoznak? Jó! Ezeket átengedjük.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Palócleves 2.
  2012-07-15 13:16:23, vasárnap
 
 
Dacota szakács
Palócleves 2.

előkészület: 30 perc
főzés: 70 perc

hozzávalók 6 főre

1 kg ürü lapocka (ha épp nincs a közelünkben ürü, használhatunk marhát is, akárki akármit mond)
2 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
60 dkg krumpli
2-3 babérlevél
1 csokor kapor
2 szem paradicsom
2 szem paprika
1 púpos k pirospaprika
2 dl tejföl
2 dl tejszín
liszt
két nagy k zsír

Hát eljött a magyar konyha napja a kollégiumban...a levest én kaptam. Gondoltam, kicsit kreatívabb leszek annál, hogy gulyáslevest készítsek, a "magyaros" ízek azonban kötelezőek voltak, így nyert a palócleves.
Nem mintha sokat kellett volna gondolkodni, mivel ez az egyik kedvenc levesem. Nagyon finom, nagyon laktató, és ha a pörköltet előre elkészítjük, az egész nem tart tovább 30 percnél.

Szerintem tálaláskor beletett plusz tejföllel és puha belű, ropogós héjú fehér kenyérrel az igazi!
alapanyagok

burgonyás-zöldbabos egytálétel marhahússal, paprikás-kapros zöldbableves marhahússal
elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük.
Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. Kicsit hagyjuk csak rajta, és közben rázogatjuk, hogy oda ne égjen.
Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst.
Közben a felkockázott krumplit feltesszük sós vízben főni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje. Nem kell teljesen puhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
Egy nagy, 5 literes lábasban majdnem készre főzzük a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikákat.
Ha a pörkölt készen van, a krumpli és a zöldbab majdnem megpuhult, akkor minden hozzávalót átöntünk a zöldbabos fazékba (ezért van szükség az 5 literes űrtartalomra).
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a levesalap újraforrt, hozzáöntjük.
5 perc múlva beleöntjük a tejszínt, a finomra vágott kaprot és a fokhagymát.
Még 3-5 percig főzzük alacsony lángon.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Kell
  2012-07-15 12:16:24, vasárnap
 
 
Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást. Minden meghódított méterrel egyre messzebb látsz, és ezt ki kell használnod, hogy olyan dolgokat fedezhess föl, amiket addig nem vettél észre.

"Paulo Coelho"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Sós, édes receptek sárgabarackból
  2012-07-15 11:31:41, vasárnap
 
 
Sós, édes receptek sárgabarackból

A gasztronómiai élvezetek mellett méregtelenítésre is használhatjuk. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit fogyasztunk.

Barackos sakktábla

Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 4 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 8 dkg Rama margarin, 2,5 dl tej, a tetejére: 1 doboz sárgabarack konzerv, 15 dkg darát mák, 12 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 1 csipet só, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 4 evőkanál cukor, 5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, aztán a tészta többi hozzávalóját is apránként hozzáadjuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima, fényes felületű lesz, és könnyen elválik az edény falától. A tálat letakarjuk, meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük a tésztát.

Időközben elkészítjük a pudingot: a tejjel és 4 evőkanál cukorral megfőzzük, ha már langyosabb, akkor jól elkeverjük benne a margarint is.

A mákot összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy csipet sót hozzáadunk, majd összekeverjük a mákkal.

A barackot leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kinyújtjuk (sütőpapír nagyságúra), majd a tepsibe fektetjük. A háromféle tölteléket a tetején elosztjuk. Előmelegített sütőben (200-220 fokon) 20-25 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint porcukorral tálaljuk.

Joghurtos sárgabarackos süti

Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt (150g-os pohár, a többi hozzávalót a joghurtos pohárral mérjük ki), 1 pohár olaj, nyírfacukor (vagy cukor), 3 db egész tojás, vanília, 1 csomag sütőpor, 2 pohár liszt, 10 db sárgabarack

Elkészítés:
A 2 pohár joghurtot egy tálba öntjük, majd a liszt kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Robotgéppel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a lisztet. A masszát formába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 15 percig sütjük, amíg a tészta teteje kicsit meg nem dermed, majd kivesszük, és ráhelyezzük a barackszeleteket. Utána még 35-45 percig sütjük.

Sárgabarackos cobbler

Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack, 10 dkg mazsola, 3/4 csomag vaníliás pudingpor, 1 kanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor; a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg cukor + 2-3 evőkanál a szóráshoz, 1 csomag sütőpor, 10 dkg Rama margarin, 1 db tojás, 1,5 dl tejszín, pici só, fahéj, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a kimagozott sárgabarackot szépen egymás mellé tesszük. Megszórjuk a mazsolával, majd a vaníliás cukorral elkevert cukorral, végül a vaníliás pudingporral.

A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverjük. Ha túl lágy a tészta, még lisztet adunk hozzá. Ezután kis golyókat formázunk belőle, és a gyümölcsöt befedjük vele, de nem baj, ha nem érnek össze, mert úgyis nőni fognak. Végül 2-3 kanál kristálycukrot össze keverünk a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd a kis gombócokat jól megszórjuk vele.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyni kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Sós, édes receptek sárgabarackból
  2012-07-15 11:28:42, vasárnap
 
 

Sós, édes receptek sárgabarackból

2012.07.15.

A gasztronómiai élvezetek mellett méregtelenítésre is használhatjuk. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit fogyasztunk.

A mézédes, lédús gyümölcs leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeri-baracknak és majombaracknak is. Gazdag kalciumban, káliumban, ez utóbbi miatt vízhajtó hatású, így méregtelenítésre is diétázásra is kiváló. Sok benne a foszfor és a nátrium.

Hideg sárgabarackleves

Hozzávalók:
1 citrom, 60 dkg érett sárgabarack (vagy konzerv), 1 dl fehérbor, 15 dkg cukor, 1 kisujjnyi fahéj, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A citromot megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk. Meghámozzuk, kimagozzuk, azonnal megöntözzük a citromlé felével és a borral.

A barackhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, azután botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.

A tejfölt és a pudingport 1,5 dl hideg vízben elkeverjük, a leveshez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, majd hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Lefedjük, legalább 3 órára hidegre tesszük.


Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók:
35-40 darabhoz: 1 kg lisztes burgonya, 2 tojás, 30 (35) dkg liszt, 20 db sárgabarack (kemény befőtt is jó), 5 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál fahéjas porcukor

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha már kihűlt, összegyúrjuk a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval (ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá még egy kevés lisztet). Lisztezett deszkán cipóvá formázzuk, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük.

A barackokat megmossuk, megszárítjuk, kettévágjuk, magjait kidobjuk. A tésztából fél ökölnyi adagokat csípünk ki, szétnyomjuk, közepébe tesszük a barackot, ráhatjuk a tésztaszéleket, és tenyerünk közt gombóccá formázzuk.

Nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük benne, amíg feljönnek a tetejére. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és megpirítjuk. A gombócokat tányérra rakjuk, ráöntjük a zsemlemorzsát, és megszórjuk fahéjas cukorral.

Csőben sült currys csirkefalatok sárgabarackkal

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 2,5 dl tej, mustár, egy szál póréhagyma, 25 dkg csiperkegomba, 2-3 gerezd fokhagyma, fél bögre aszalt sárgabarack, fahéj, mustármag, curry, liszt, 1 citrom leve, 10 dkg sajt, margarin

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy evőkanál mustárt 5 evőkanál tejjel összekeverünk és bepácoljuk vele a húsfalatokat. A gombát megtisztítjuk és cikkekre, a póréhagymát ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A barackot kevés forralt vízzel leöntjük, hogy megszívja magát.

Egy nagyobb evőkanálnyi margarint felforrósítunk, beleszórunk egy-két evőkanál mustármagot és addig pirítjuk, amíg szétpattogzik. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és a gombát, rövid ideig pirítjuk, majd megszórjuk a fokhagymával.

Egy evőkanál lisztet összekeverünk 1-2 kanál curryporral, 1 kiskanál fahéjjal, és felöntjük 2 dl tejjel. Egy serpenyőben felhevítünk 1 nagy evőkanálnyi margarint, megpirítjuk rajta a húst, hozzákeverjük a barackot, a gombás pórét és a currys tejet. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítjük. A zöldséges húst tűzálló tálba öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és1-15 perc alatt készre sütjük.

Barackos tejes pite

Hozzávalók:
3 db tojás, 2 dl tej, 4 dkg cukor, 12 dkg liszt, 2 csomag vaníliás cukor, mézes fűszerkeverék, 1 mokkáskanál sütőpor, 20 dkg babapiskóta, 10 dkg Rama margarin, 5 dkg mogyoró, sárgabarack

Elkészítés:
A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá).

Egy tortaformát jól kikenünk margarinnal, és belelapogatjuk a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a tésztát.

A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket és a sütőporral elkevert lisztet, majd állandó keverés mellett a tejet is. Ezt a híg masszát a megsült piskótára öntjük, és a tetejét felezett barackkal kirakjuk. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Szeretlek.
  2012-07-15 11:16:15, vasárnap
 
  Szeretlek. Ha bebocsátást nyerek a paradicsomba, gondoskodni fogok róla, hogy biztonságos és békés életed legyen, s ott fogok várni rád. Ha viszont e tettemért a pokolra jutok, mindent megteszek azért, hogy én magam rójam le a mindkettőnk élete során felhalmozódott adósságot, s azon iparkodom, hogy neked már jogod legyen a mennyekbe kerülni, ha eljön a te időd is. Ha pedig szellem válik belőlem, téged foglak őrizni minden éjszaka, hogy elkergethessek bármilyen kísértetet, amely álmodban bánthat. S ha nem lesz semmi olyan hely, ahova mehetek, akkor egyszerűen szétoszlom a levegőben, s így válok veled eggyé minden lélegzetvételednél.

"Hszinran"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 328 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 39317 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1670
  • e Hét: 1670
  • e Hónap: 111772
  • e Év: 2052775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.