Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott
  2012-07-25 19:57:38, szerda
 
 
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott

Este alig vártuk, hogy Zsófi elaludjon, úgy szeretkeztünk, mint a kapcsolatunk elején.

Magyarázatot akartam

- Nekünk most mennünk kell - mondta. Kínos csendben, szánakozó pillantások között szedtem össze a holminkat és öltöztettem fel Zsófit.
Olivér az autóban is csak hallgatott.
- Nem kellene ezt megbeszélnünk? - kérdeztem rekedten.
- Nincs mit beszélnünk - mondta Olivér.
- Milyen házról beszéltek a többiek?
- Lenne egy családi ház, amit nagyon jó áron tudnánk bérelni.
- És mikor akartál erről szólni?
- Még nem. Ugyanis nem gondolom, hogy ki kellene jönnötök.
Döbbentem hallgattam.
- Olivér, én azt hittem, hogy végre minden rendben köztünk! Hogy újra egymásra találtunk...
- Igen, talán. De ez még nem biztos. És én nem akarom elsietni ezt a döntést.
Dühösen néztem rá.

- Tizenkét év után nem vagy abban biztos, hogy szeretjük-e egymást?
Bólintott, és bennem egy világ dőlt össze. Többször éreztem én is úgy, hogy vége a házasságunknak, de pont a külföldi út volt az, ami helyrebillentette bennem az érzéseimet, és újra beleszerelmesedtem Olivérbe.

"Valaki segítsen rajtam!"

Olivér felvitte Zsófit, én viszont úgy éreztem, ki kell szellőztetnem a fejemet. Egy óra céltalan mászkálás után felhívtam Viktort.
- Itt a bébiszitter - szólt bele vidáman a telefonba. - Induljak?
- Tulajdonképpen én a lelki segélyt hívtam. Kétségbeesett nőkre is tudsz vigyázni? - kérdeztem.

Tíz perc múlva már mellettem állt. Sportos, laza ruhájában, kócos hajával iszonyúan jóképű volt. Hogyhogy nem tűnt fel eddig, milyen helyes ez a pasi? - tettem fel magamnak a kérdést. Egészen összezavarodtam.
- Mi a baj? - kérdezte.
- Semmi. Csak a férjem közölte velem, hogy nem biztos abban, szeretjük-e egymást eléggé. Vagy inkább ő nem biztos abban, hogy velem szeretné leélni az életét. És ebből kifolyólag elfelejtett szólni, hogy van egy ház, ahol szépen együtt élhetnénk anélkül, hogy én folyton úton lennék a gyerekkel. És amikor megláttalak, nem is értettem, miért nem vettem észre, milyen helyes vagy - daráltam el egy szuszra.

Viktor felnevetett.
- Azt hiszem, te részeg vagy. Egy kicsit biztosan. Ilyet rendes családanya nem mond egy idegennek.
Fürkészve néztem az arcát.
- Idegen vagy?
- Dehogy. - Átölelt, szorosan, védelmezőn. - Ismerős idegen, legfeljebb.

Teljesen feloldódtam a társaságában

A lakására vitt, és hajnalig beszélgettünk. Elfelejtettem Olivért, az összes gondomat, bajomat. Szerettem volna, ha megcsókol, de egy-két futó érintésnél több nem történt. Taxit hívtam, és búcsúzóul megpusziltam.
- Vasárnap este a reptéren - súgta a fülembe, és én ettől a mondattól szinte szárnyaltam.

Olivér és Zsófi mélyen aludt, amikor a kanapén elhelyezkedtem. Éreztem, hogy nagy változás előtt állok, de még nem tudtam, hogyan alakulnak majd a dolgok.
Olivér ki sem vitt minket a reptérre, és én nem bántam. Ahogy beléptem az előcsarnokba, már Viktort kereste a tekintetem.

"Elválunk?!"

- Hahó, lányok! - szólalt meg mellettünk az ismerős hang. Felé fordultam, és ő abban a pillanatban lehajolt, és megcsókolt.
- Bocsánat - súgta a fülembe. - Nem tudtam ellenállni...
- Azt nem bocsátottam volna meg, ha nem teszed meg végre - ismertem be. Zsófi érdeklődve nézett ránk, aztán megszorította a kezemet.
- Anya, ti most el fogtok válni apuval?
Lehajoltam hozzá.- Honnét veszed ezt, kicsikém? - kérdeztem.

Olvasd a Kiskegyed hasábjain a saját történetedet!

Beteljesült a szerelmed, vagy épp ellenkezőleg: nagyot csalódtál valakiben, netán csúnyán átvert a kedvesed? Olyan helyzetbe kerültél, amit jobban fel tudsz dolgozni, ha megosztod valakivel? Megnyugtató szavakra vagy tanácsra vágysz? Ha szívesen kiírnád magadból a történetedet, az igaztortenet@kiskegyed.hu címre várjuk!
Viktorra nézett, majd rám. Elszégyelltem magam, és már éppen magyarázkodni kezdtem volna, amikor megszólalt.
- Amikor tegnapelőtt este te nem jöttél fel a lakásba, aput egy néni várta a lépcső tetején. Azt kérdezte tőle, megmondta-e már neked, hogy el akar válni.

Döbbenten hallgattam, Viktor mentette meg a helyzetet.
- Tudod, ez nem egyszerű. De ha mami és az apukád elválik, akkor én nagyon-nagyon fogok igyekezni, hogy elnyerjem az anyukád szívét. Remélem, nem baj?
Zsófi hallgatott, aztán elmosolyodott.
- Nem, nem baj! Sőt, örülök neki.

Mint jóval később megtudtam, Olivérnek már itthon viszonya volt az egyik kolléganőjével. Nem tudott dönteni - mint ahogy az első feleségével is nehezen zárta le a közös életüket -, ezért fogadta el az állást.

Eleinte úgy tűnt, én hiányzom jobban, de aztán a nő utánament, és Olivér rájött, mégiscsak ő az igazi. Nagyon bánt, hogy nem volt hozzám őszinte, de közben hálás vagyok neki, amiért így alakult az életem, hiszen Viktort végül is neki köszönhetem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott
  2012-07-25 19:56:11, szerda
 
 
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott

Este alig vártuk, hogy Zsófi elaludjon, úgy szeretkeztünk, mint a kapcsolatunk elején.

Zsófival együtt szinte repültünk Olivér karjába, amikor végre találkoztunk. Este alig vártuk, hogy Zsófi elaludjon, úgy szeretkeztünk, mint a kapcsolatunk elején.
- Annyira hiányoztál, Kati - súgta a fülembe Olivér. - Mit szólnál hozzá, ha kéthetente kijönnétek egy hosszú hétvégére?
Boldogan mondtam igent.

Havonta kétszer Zsófival repülőre szálltunk, és meglátogattuk apát.
A harmadik vagy negyedik utunkon már ismerősként köszöntöttünk egy fiatal férfit. Beszélgetni kezdtünk, kiderült, hogy dolgozni jár Amszterdamba. Szellemes volt és nagyon udvarias. Többször előfordult, hogy késett a gép, olyankor társasozott Zsófival, és olyan is előfordult, hogy az ölében aludt el az én fáradt lányom.

Újra boldog voltam

Hosszú idő után újra elégedett voltam az életemmel: Olivér szerelmes férjként tündökölt, Viktor, a kedves idegen pedig hamar jó baráttá lépett elő. Sokszor bókolt, finoman udvarolt, de soha nem volt tolakodó. Élveztem ezt a végzet asszonya szerepet, segített az önbizalmam megerősítésében.

- Ha szeretnél a férjeddel kettesben maradni, hívj csak fel, szívesen vigyázok Zsófira - mondta egyik alkalommal Viktor.
- Aha - bólintottam. - Te tulajdonképpen nem dolgozni mész?
- De igen, képzeld, dolgozom. De este tudok rá vigyázni, ha akarjátok.

Az ötlet nem volt rossz, hiszen Olivér még mindig egy aprócska garzonban lakott, pedig már lassan egy éve dolgozott kint. Gondoltam, a legközelebbi szerelemes hangulatunkban lepasszoljuk Zsófit. Amikor azonban ezt megemlítettem Olivérnek, nem tűnt boldognak.
- Majd meglátjuk - hűtötte le a lelkesedésemet. - Ma mindenesetre találkozunk a kollégáimmal.

És akkor jött a hideg zuhany

Örültem, hogy végre kíváncsiak ránk, hiszen eddig egy meghívásunk sem volt. A holland és a magyar kollégák is kedvesen fogadtak, úgy tűnt, összeszokott kis csapatról van szó.
- Végre megismerhettünk benneteket - mondta az egyik magyar lány. - Olivér úgy őriz titeket, állítólag nem akarja a kevés együtt töltött időtöket megkurtítani - tette hozzá mosolyogva.

Úgy éreztem, Olivér zavarba jött, hiszen a hallottak alapján úgy tűnt, többször hívtak már bennünket ilyen családi rendezvényre. Az én férjem viszont erről mélyen hallgatott...

A vacsora végén pedig kifejezetten kínos helyzetbe kerültem, amikor megkérdezték, mikor költözünk ki végre mi is.
- Mihelyst lesz egy nagyobb lakás - mondtam.
- De hiszen ott az a gyönyörű ház - fakadt ki vendéglátónk. Sápadtan ültem, a szívem közben a torkomban dobogott.
- Milyen ház? - dadogtam.
Olivér felpattant.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott
  2012-07-25 19:55:10, szerda
 
 
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott

Este alig vártuk, hogy Zsófi elaludjon, úgy szeretkeztünk, mint a kapcsolatunk elején.

Amikor azonban rendszeressé vált, hogy Helgát is elhozta az anyukájától, és a két gyerekkel maradtam otthon, amíg ő lazított, elegem lett. Gyakorlatilag nem volt olyan nap, hogy ne vitatkoztunk volna: szomorú és csalódott voltam. Végül elhatároztam, hogy kezembe veszem a sorsom irányítását, és visszamentem részmunkaidőben dolgozni, Zsófit pedig bölcsődébe írattam.

Kezdett terhes lenni számomra

Bár szerettem Helgát, ha nagyon fáradt voltam, vagy programom volt hétvégére, megkértem Olivért, hogy ne hozza el hozzánk.
- Természetesen, ha foglalkozol vele, más a helyzet. Végül is a te lányod, neked kell programokról gondoskodnod.
- Neked nem mindegy, hogy egy vagy két gyerekre vigyázol? - kérdezett vissza élesen.

- Zsófi a lányom. Ha tornázni megyek, vagy ha találkozom a lányokkal, anyukám szívesen vigyáz rá. De Helgának az nem program, ha azt nézi, én hogyan ugrabugrálok.
Olivér ilyenkor sértetten elrohant, de előtte még mindig a fejemhez vágta, hogy nem szeretem eléggé a lányát. Igazságtalan volt, és próbáltam nem a lelkemre venni bántó szavait.

Ahogy múltak az évek, Helgával egyre nehezebben boldogult az anyja, és Olivér is. Sokszor előfordult, hogy éjszaka én mentem érte, mert bajba került. Igyekeztem elsimítani a balhékat Olivér és Helga között, és nagyon dühös voltam a férjemre, amiért hagyta, hogy elvaduljon a helyzet. Valahogy aztán ezt az időt is átvészeltük.

Külföldre utazik - egyedül

A házasságunk tulajdonképpen állóvízhez hasonlított leginkább, amikor egyik este Olivér bejelentette, hogy a cége külföldre küldi dolgozni.
- Mennyi időre? - kérdeztem. - És mikortól?
- Jövő hónaptól, öt évre.
- Jézus, annyi idő alatt hogyan rendezem el a dolgainkat? - kérdeztem rémülten.
Olivér furcsa tekintete meglepett, és szörnyű gyanúm támadt.

- Csak nem azt akarod mondani, hogy egyedül mész?!
- De igen. Legalábbis az első fél évet egyedül kell kibírnom.
Keserűen felnevettem.
- Nem lesz az olyan szörnyű...
- Ne legyél ellenséges, Kati! Nem egyedül akarok menni, hanem így tudják megoldani! Nem lesz még lakás, iszonyú sok lesz a munka... Ha rendeződnek a dolgok, utánam jöttök.

Kavarogtak az érzéseim. Egyrészt nem bántam, ha kis időt távol töltünk egymástól, másrészt viszont a külföldi út jó alkalomnak ígérkezett, hogy megpróbáljuk egy kicsit feldobni a kapcsolatunkat.

Egyre jobban hiányzott a férjem

Az első hetek Olivér nélkül furcsa hangulatban teltek. Jól éreztem magam, és ami meglepett, az az volt, hogy Zsófi nem hiányolta az apukáját. Rájöttem, olyan kevés időt töltöttek együtt, hogy a gyereknek fel sem tűnt: az apja elment. Olivér egyre gyakrabban telefonált és éreztette, hogy nagyon hiányzom neki. Furcsa izgalom lett úrrá rajtam, alig vártam, hogy kiutazhassak hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott
  2012-07-25 19:53:56, szerda
 
 
Igaz történet: Mindent megtettem érte, mégis elhagyott

Este alig vártuk, hogy Zsófi elaludjon, úgy szeretkeztünk, mint a kapcsolatunk elején.

A férjemet a munkahelyemen ismertem meg. Olivér pár hét alatt az ujjai köré csavarta a kollégákat, különösen a nőket vette le a lábukról. Nekem nem volt az esetem, ezért eleinte nem is vettem észre, hogy érdeklődik utánam. Csak amikor már többen szóltak, hogy miért nem vagyok kedvesebb vele, akkor döbbentem rá, milyen figyelmes hozzám.

A kettesben elfogyasztott ebédek, a hétvégi céges kirándulások alatt egyre közelebb kerültünk egymáshoz, és végül teljesen belehabarodtam. Tudtam, hogy egyedül él, és hogy van egy lánya, de azt nem, hogy még nős.
- Miért nem váltatok el? - kérdeztem.
- Főleg a lányunk miatt - vallotta be.

A pasival gyereket is kaptam

Helga hatéves volt, cserfes, helyes kislány, akit szerintem teljesen fölöslegesen butítottak azzal, hogy ,,apa és anya szereti egymást, de...", hiszen amikor találkoztam vele, megsúgta, mennyire örül, hogy apa szerelmes.

Ennek a hírnek örültem, mert én is egyre szerelmesebb lettem. Összeköltöztünk, Helga nagyon sokat volt nálunk, de Olivér nem akart közös gyereket.
- Ki tudja, mit hoz a jövő - mondta mindig, ha felvetettem a témát.

Határtalanul boldog voltam

Már öt éve éltünk együtt, amikor teherbe estem. Nem terveztem, igaz, nem is tettem ellene semmit. Olivér boldog volt, és én örültem, hogy végül minden jól alakult. Mire Zsófi megszületett, Olivér elvált ember lett, és még a kórházban megkérte a kezemet. Azt hiszem, akkor nem volt nálam boldogabb ember.

A gyerek születésével azonban sok minden megváltozott. Olivér egyre többet dolgozott - akkor ő már régen továbblépett a közös munkahelyünkről -, és egyre többet járt el szórakozni, sportolni. Megértettem, hogy szüksége van a feszültség levezetésére, mégis rosszulesett, hogy gyakran hagyott egyedül Zsófival.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki
  2012-07-25 19:52:07, szerda
 
  Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki

Vacsora után hirtelen ráébredtem, hogy most megtörténik az, amire az első pillanattól kezdve várok. Érezni akartam meztelen testét, erős karját, izmai feszességét.

Reggel értem jött, természetesen a fekete terepjáróval. Soha ilyen csodálatos hétvégét nem töltöttem el még senkivel. A tárgyalás után csak az enyém volt, leste minden óhajomat. Figyelmes volt, és nem tolakodó. Sokat mesélt magáról, de figyelmesen meghallgatta az én mondókámat is. Könnyedén követte csapongó gondolataimat, nem éreztette velem, hogy terhére lenne a csacsogásom.

Olvasd a Kiskegyed hasábjain a saját történetedet!

Beteljesült a szerelmed, vagy épp ellenkezőleg: nagyot csalódtál valakiben, netán csúnyán átvert a kedvesed? Olyan helyzetbe kerültél, amit jobban fel tudsz dolgozni, ha megosztod valakivel? Megnyugtató szavakra vagy tanácsra vágysz? Ha szívesen kiírnád magadból a történetedet, az igaztortenet@kiskegyed.hu címre várjuk!
Hamar elszállt a délután és az este. Vacsora után hirtelen ráébredtem, hogy most megtörténik az, amire az első pillanattól kezdve várok. Érezni akartam meztelen testét, erős karját, izmai feszességét.
Ami ezután következett, fantasztikus volt. A harmónia tökéletes volt köztünk az első perctől kezdve. A testi szerelemben is ugyanolyan figyelmes volt, finoman, érzékien csókolt, teste szinte egybeolvadt az enyémmel. Elöntött a kéj, egyre követelőzőbbé váltam és ő felvette a ritmust. Érezte a testem minden rezdülését. Egyszerre értünk a csúcsra. A kielégülés hangjai betöltötték a szobát.
Másnap hazavitt és hosszú csókkal búcsúzott el. Akkor még nem tudtam, hogy örökre. Mert utána nem jelentkezett. Én egyszer próbáltam hívni, de csak a titkárnője vette fel, és mintegy mellékesen megjegyezte, hogy a főnök a feleségével ebédel.
Hát, ennyi volt. Mégis többet reméltem, mint amit kaphattam. Csak a rendőrséget akarta megúszni, és ha már kapóra jött, kihasználta egy hiszékeny, naiv nő rajongását. Nem szabad bízni a férfiakban!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki
  2012-07-25 19:51:05, szerda
 
  Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki

Vacsora után hirtelen ráébredtem, hogy most megtörténik az, amire az első pillanattól kezdve várok. Érezni akartam meztelen testét, erős karját, izmai feszességét.

- Szabó András - mutatkozott be -, és még egyszer nagyon sajnálom a dolgot, de remélem, kárpótolni tudom valamivel a kár és a kiesett időveszteség miatt. Tudja, a titkárnőmmel beszéltem telefonon, aki egy rossz hírt közölt velem. Dühömben a gázra léptem, ahelyett, hogy inkább üvöltöttem volna... De még egy szót sem szólt idáig! Talán néma? - nézett rám mosolyogva, azzal a gyönyörű tengerkék szemével.
- Neeeem, csak most jön ki belőlem a feszültség... A koccanás, maga, a kedvessége, az erős karja. Jaj, butaságokat beszélek összevissza. Intézzük el gyorsan a papírokat, gondolom, dolga van, én meg szeretnék minél előbb hazaérni.
- Talán néhány kisgyerek várja otthon sírva? Vagy egy ideges férj, esetleg barát?
Mire észbe kaptam, jó néhány órán és több csésze kávén voltunk túl. András megígértette velem, hogy elkísérhet a biztosítóhoz és természetesen az általa javasolt szervizbe. Szeretett volna megbizonyosodni arról, hogy minden a legnagyobb rendben fog történni. Megígértette velem azt is, hogy másnap feltétlenül jelentkezni fogok a megadott telefonszámon, hogy a továbbiakat megbeszéljük.
Szinte barátokként váltunk el, búcsúzóul két puszit kaptam. Ő elment, én meg csak álltam ott, mint akinek földbe gyökerezett a lába. Elment az eszem? Én és ez a klassz pasas? Az nem lehet - hessegettem el a gondolatot -, neki bizonyára csak valami játékszer kell...
Egész éjjel alig aludtam, András és az eset járt a fejemben, többször is átgondoltam, lezongoráztam magam előtt az eseményeket percről percre. Aztán belém nyilallt a felismerés. Hiszen mindez csak egy kedves gesztus volt egy kedves ember részéről. Miért gondolom én, hogy ő talán mást is akarhat tőlem? A két puszi is csak a kedvessége megnyilvánulása volt, te buta - korholtam magamat.

Másnap délelőtt azért felhívtam, de csak a titkárnőjével tudtam beszélni. Mindenről tájékoztatva volt, elmondta, hogy a biztosítót már elintézte és a szervizbe is bejelentette az autómat. Amennyiben nem tudom elvinni, úgy tudnak biztosítani számomra egy sofőrt, aki helyettem elintézi az egészet, mondta.
- Nem, nem majd saját magam, és köszönöm - hebegtem, miközben totál leforrázva éreztem magam. Letettem a telefont és legszívesebben üvöltöttem volna.
- Bolond, bolond, bolond! - mondogattam magamnak. - Mit ábrándozol! Nem égetted még meg magad eléggé?
Miközben legszívesebben a fejemet vertem volna a falba, csöngettek. Kinyitottam az ajtót és egy hatalmas rózsacsokorral találtam magam szembe. Legalább ötven szál - gondoltam, miközben aláírtam az átvételi elismervényt. A rózsacsokor közepén boríték volt. Gyorsan kinyitottam. ,,Ezer bocsánat, hamarosan jelentkezem, András." Tetszett a csokor, megnyugodtam, a dühöm pedig elszállt.
A következő napokban megcsináltattam az autómat - az ígértekhez híven gördülékenyen ment mindent. A munkám is eléggé lefoglalt, szinte (de csak szinte) el is feledkeztem erről az incidensről és Andrásról.
Egyik péntek délelőtt csörgött a telefonom.
- Ebéd egy óra múlva? - hallottam az ismerős hangot a készülékből. Majdnem kiejtettem a kagylót a kezemből, de kis gondolkodás után azért sikerült egy igent kinyögnöm.
- Holnap Lillafüredre kell utaznom, nincs kedved velem jönni, Móni? - kérdezte András ebéd után, a kávé kortyolgatása közben. - Tudom, kicsit gyors a tempó, de szeretnélek megismerni egy kicsit jobban, távol ettől a nyüzsgő várostól. Délben lesz egy rövidke tárgyalásom, de utána ráérek, akár néhány napot is eltölthetnénk ott együtt!
- Ez tényleg gyors, de miért ne - egyeztem bele. Alig bírtam a szívemmel, heves dobogása majd szétvetette a mellkasomat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki
  2012-07-25 19:49:50, szerda
 
 
Igaz történet: Elgázolt, majd az ágyában kötöttem ki

Vacsora után hirtelen ráébredtem, hogy most megtörténik az, amire az első pillanattól kezdve várok. Érezni akartam meztelen testét, erős karját, izmai feszességét.

Ültem a dugóban, és egyre idegesebb lettem. Nem siettem ugyan sehova, de nem szerettem az értelmetlen araszolgatást, a hosszú mozdulatlanságban eltöltött perceket, miközben a lámpa pirosról zöldre, majd sárgára és megint pirosra váltott. De aznap reggel óta sztrájkolt a BKV...

Hamar végeztem, gondoltam, hamarabb hazaindulok. Reménykedtem, hogy az emberek nagy része még dolgozik (vagy be sem ment), és én gyorsan hazaérek. De nem, ott araszolgattam a dugóban. Ráadásul egy idegesítő, hatalmas fekete terepjáró állandóan az autóm hátsójában volt, lámpájának éles fénye szinte elvakított a visszapillantó tükrömben. Tulajdonosa természetesen széles gesztusokkal telefonált. Megunva az állandó kuplungozást, kicsi lelassítottam, majd amikor megint megállt a sor, nagyobb távolságot tartva én is megálltam az előttem lévő után. A nagy fekete terepjárós ezt nehezen viselte, azonnal rám dudált. Azt hittem, szétrobbanok dühömben, és mindjárt kiszállok és behúzok neki egyet. Már nyitottam volna ki az ajtót, amikor valamiért megindult a sor. Ebben a tempóban legrosszabb esetben is húsz perc alatt hazaérek, biztattam magam, amikor egy hatalmas lökést éreztem hátulról. A terepjárós egyszerűen belém jött menet közben.

Ilyen nincs, én ennek most tényleg behúzok egyet - dühöngtem, miközben kiszálltam az autóból. Nagy hévvel indultam hátra.
- Ezer bocsánat, természetesen minden kárát megtérítem - szólt egy kellemes bariton hang félig még az autóban ülve. Kiszállt, mit kiszállt, kiemelkedett az autóból egy hatalmas Adonisz. Olyan nagy volt, akár az autója! - Nem figyeltem, kicsit lefoglalt a telefonom, és jobban megnyomtam a gázt, mint kellett volna. Szerintem el tudjuk intézni egymás között az ügyet, nincs szükség rendőrségre. Tudja - mutatott a mobiljára -, ha megtudják, még nagyobb bajom is lehet belőle. Kérem, intézzük el gyorsan!
Megdöbbentő volt, ahogy egy ilyen hatalmas ember könyörög. Bármennyire is ő volt a hibás, a járgányát látva (na meg az embereket ismerve) azt vártam volna, hogy leordítja a fejemet és minden ügyetlen nőszemélynek elhord.
Félreálltunk, majd azt javasolta, hogy üljünk be a közeli kávézóba, ott mégiscsak melegebb van, mint az utcán.
Megadóan sóhajtottam, lemondtam arról, hogy húsz perc múlva élvezhetem saját otthonom melegét, és szapora léptekkel a jóképű férfi után vonultam. Izmos felsőteste, enyhén ringó mozgása teljesen magával ragadott. Ha csak egyszer is élvezhetném erős karja szorítását - ábrándoztam. Annyira elméláztam, hogy nem vettem észre, ahogy a kávézóba lépve, a megfelelő asztalt keresve megáll. Persze szépen nekikoccantam hátulról.
- Hoppá, így akar bosszút állni rajtam? - mosolygott rám, miközben két kezével szorosan megfogta a vállamat, és helyreállította az egyensúlyomat.
Kész, elvesztem! Ez az érintés! Bizsergés futott át rajtam a lábam ujjától a fejem búbjáig, hosszan elidőzve a medencém környékén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg van néhány érdekes dolga...
  2012-07-25 18:36:48, szerda
 
  Tényleg van néhány érdekes dolga...

1. Császármetszéssel jött a világra 1926. április 21-én hajnali 2.40-kor.
Szülei, a yorki herceg és hercegnő akkor már három éve voltak házasok.
Ő volt a király, V. György első unokája.
2. Nincs vezetékneve, viszont van három keresztneve: Erzsébet Alexandra Mária.
Elsőt az édesanyjáról, másodikat a dédanyjáról, harmadikat a nagyanyjáról kapta.
3. Kislányként imádott falovakkal játszani, minden este megfésülte őket.
Azóta is rendszeresen lovagol, versenyistállót működtet, lovai szép
sikereket értek el.
4. Édesanyjának, a legendás anya-királynénak is voltak versenylovai, de anya
és lánya paripái soha nem indultak ugyanabban a futamban!
5. 1936-ig csendes életet élt, akkor nagybátyja került a trónra VIII. Edward néven.
A király azonban 11 hónapnyi uralkodás után lemondott a trónról, hogy feleségül vehessen
egy kétszeresen elvált amerikai nőt. Így került Erzsébet apja VI. György néven a trónra,
és így lett a kis hercegnőből trónörökös.
6. Amikor elmondta húgának, hogy bácsikájuk lemondott és apjuk lesz a
király, Margit visszakérdezett: "Ez azt jelenti, hogy egyszer te leszel a
királynő! Szegénykém."
7. Soha nem járt iskolába, őt és húgát, Margit hercegnőt a patinás
Eton College professzorai oktatták a Buckingham-palotában.
Leginkább történelmet és alkotmányjogot tanult, de tökéletesen beszél franciául is.
8. Nevelőnője, Bobo egész életében mellette szolgált, 1991-ben hunyt el.
A királynő a királyi mauzóleumba temettette el. Ő az egyedüli nem királyi
fenség, aki ebben a mauzóleumban nyugszik.
9. A II. világháború alatt, 1940-ben mondta el első rádióbeszédét, melyben
a brit birodalom gyermekeit bátorította.
10. A világháborúban teherautó-sofőrként szolgált, sőt megtanult autót szerelni is.
11. 21 éves korában egy rádióbeszédben kijelentette:
"Egész életemet, legyen az akár rövid, akár hosszú, a ti szolgálatotoknak szentelem!"
Azóta is ez az ígéret vezérli. (de azért a libsi anarchisták király helyett köztársasági elnököt szeretnének közbeszerzési pályázaton (?)
12. 1939-ben, 13 éves korában ismerte meg Fülöp Görögország és Dánia hercegét.
Már aznap eldöntötte, hogy csak ő lehet a férje. A világháború alatt leveleztek,
majd 1947 nyarán bejelentették az eljegyzésüket.
13. Férje és ő Viktória királynő ükunokái.
14. Négy gyermeke, nyolc unokája és egy dédunokája van.
Második dédunokája nyárra várható.
Az első és a nyolcadik unokája között harminc év a korkülönbség.
15. Ifjú feleségként és anyaként két évig Máltán élt. Fülöp herceget mint a
tengerészet hadnagyát a szigetre vezényelték, s Erzsébet első két
gyermekével, Károly herceggel és Anna hercegnővel követte férjét.
Azt mondja, ez volt élete legboldogabb két éve.
16. Erzsébet négy gyermeke közül mindig András herceg volt a legkedvesebb!
Amikor a yorki herceg nemzeti hősként visszatért a 1982-es falklandi
háborúból, a királynő azt mondta, örül, hogy ismét itthon van András, mert
csak ő tudja beprogramozni a videóját.
17. Amikor 1982 júniusában megszületett Vilmos herceg, Erzsébet elsőként
rohant meglátogatni a kórházba. Ránézett a kis batyura, és örömében
felkiáltott: "Szerencsére nem olyan elálló fülei vannak, mint az apjának!"
Egyszer ugyanis azt mondta Károly hercegről, úgy néz ki hátulról, mint egy
nyitott ajtajú Rolls Royce.
18. 1953. június 2-án koronázták királynővé. Fülöp herceg bemesélte neki,
hogy a szertartás alatt azzal a libazsírral kenik majd fel, melyet ezer
évvel korábban Békés Edgard koronázásánál is használtak. Erzsébet rettegett
ettől, de aztán kellemes meglepetés érte: egy erre az alkalomra kevert
illatos olajat használt az érsek, melyből a királynő később a fürdőszobájába is rendelt!
19. Ő a negyvenedik angol uralkodó Hódító Vilmos óta.
20. Első miniszterelnöke a legendás Sir Winston Churchill volt, vele együtt
12 miniszterelnöke volt. A kormányfő minden kedden találkozik a
királynővel, hogy megbeszéljék az ország ügyeit.
21. Két miniszterelnöke, Tony Blair és David Cameron is már az ő uralkodása
alatt született. Előbbi 1953-ban, utóbbi 1966-ban jött világra.
22. Első corgi kutyáját 18. születésnapjára kapta az apjától, és Susan
névre keresztelte el. Ma is Susan leszármazottai szaladgálnak a királynő
körül, az ebek repülőgépen utaznak, és külön lakáj gondoskodik róluk.
Kivéve esténként, akkor ugyanis a királynő eteti meg őket!
23. A Sandringham-kastély kertjében kutyatemető van, minden kis elhunyt
kedvencnek sírkövet állíttatott.
24. A macskákat viszont utálja, mert gyerekkorában egy csúnyán megkarmolta.
25. Ő az egyetlen Nagy-Britanniában, akinek nincsen útlevele,
sem semmilyen személyes igazolványa.
26. Ő a világ legtöbbet fotózott asszonya, nincs ember, ki ne ismerné a
nevét és az arcát!
Kiszámolták, hogy egész életében percenként 14 fénykép készült róla.
27. Neki van a legnagyobb ékszergyűjteménye, értékét megbecsülni sem lehet!
Az ő tulajdonában vannak olyan híres drágakövek, mint Afrika első és
második gyémántja, vagy a hírhedt Kooh I Noor, melyet csak nők hordanak,
férfiakra ugyanis balszerencsét hoz. Gyűrűből is több meseszép darabja van,
ezekből azonban egyet sem húz a jobb kezére, olyan sokszor kell kezet fognia.
28. A királynőt soha nem lehet látni retikül nélkül. Ha a táskát a bal karján tartja,
akkor az azt jelenti, hogy minden rendben van.
De ha a jobban, akkor az jelzés az udvarhölgynek, hogy induljunk tovább, vagy
szerezzen egy másik beszélgetőpartnert!
29. És hogy mit rejtenek a híres retikülök? Sminkkészletet, pótharisnyát,
szemüveget, és egy pakli kártyát a hosszú utazásokhoz.
30. Minden délelőtt 11 órakor felhajt egy gin-tonikot.
Más alkoholt nem nagyon iszik, fogadásokon is éppen csak belekortyol a pezsgőbe és borba.
31. Szereti a jó ételeket, viszont személyes szakácsa tudja,
paradicsomalapú finomságot nem készíthet, Erzsébet ugyanis nem szereti ezt a zöldséget.
32. A Buckingham-palotában fürdőkádja mellett egy sárga műanyag kacsa díszeleg.
Ezt a mókás ajándékot az unokáitól kapta a királynő! És hogyan derült ez ki?
Egyik nap ki kellett hívni egy vízvezeték-szerelőt, aki később kikotyogta egy újságírónak,
hogy milyen a királyi fürdőszoba.
33. 1982 júliusának egy reggelén a királynő arra ébredt, hogy egy idegen férfi ül az ágyán.
Michael Fagan valahogy bejutott a Buckingham-palotába, és eljutott a királyi hálószobába.
Erzsébet megőrizte hidegvérét, majd negyed óráig beszélgetett Fagannal, többek között arról, hogy
mindkettőjüknek négy gyermeke van.
Aztán egy óvatlan pillanatban sikerült megnyomnia azt a gombot, mely az őrséget riasztotta.
34. "Azért hordok színes ruhákat, hogy észrevegyenek a tömegben" - mondta egyszer.
Erzsébet sem tudja, mennyi kalapot, kabátot, estélyi ruhát hordott az elmúlt évtizedekben.
A protokoll szerint a királynő egy ruhát csak egyszer vehet fel.
Ez az utóbbi években változott, így kevesebbe kerül a monarchia fenntartása.
35. 38-as cipőket és 40-es ruhákat hord.
36. Imádja a katonai indulókat, autójában gyakran indulók szólnak.
37. Kispárnáját minden utazására magával viszi.
38. Tehetséges sztepptáncos, családját korábban gyakran szórakoztatta tudásával.
39. Mindössze egy fogát húzták ki, egy bölcsességfogat.
40. Szívesen néz szappanoperákat, a kedvence a több évtizede futó
Coronation Street, melynek szereplőit gyakran meghívja egy-egy partira, sőt
ő maga is ellátogatott már a stúdióba.
41. Esténként puzzle-t rak ki, de szeret keresztrejtvényt is fejteni.
42. Első számítógépét Ronald Reagan amerikai elnöktől kapta ajándékba.
43. 1977 óta hord olvasáshoz szemüveget. Egy alkalommal elfelejtette magával vinni,
így Fülöp hercegnek kellett felolvasnia a beszédét. Azóta két okulárét is hord magánál.
44. Sokat fényképez, a fotóit a hosszú repülőutak alatt rendezi albumokba.
45. Minden évben négy kerti partit rendez, hármat a Buckingham-palota,
egyet pedig az edinburghi Holyroodhouse-palota kertjében.
Hatvan év alatt 1,4 millió embert látott vendégül.
46. Hatvan év alatt 129 országba utazott el 265 alkalommal tett hivatalos állami látogatást.
47. 15 hidat avatott fel Nagy-Britanniában és 25 hajót bocsátott vízre.
48. Uralkodása alatt nagyjából 40 ezer karácsonyi üdvözlőkártyát küldött el.
49. Eddig 14 szobrot készítettek róla, és 142 portréhoz ült modellt.
50. Összesen 30 keresztgyermeke van.
Diana hercegnő öccsének, Lord Charles Spencernek is a királynő a keresztanyja.
51. Menyei, Diana hercegnő, Sarah Ferguson, Camilla és Sophie, wessexi
grófnő közül az utóbbi a kedvence, sok időt töltenek együtt.
52. Mindössze kétszer sírt nyilvánosan, az édesanyja temetésén, illetve
amikor ünnepélyes keretek közt el kellett búcsúznia a Britannia királyi jachttól,
mert a 120 méter hosszú hajó fenntartása túl költséges volt.
53. Nem szereti a teniszt, a lovaspólóért és a lóversenyért rajong.
54. Karácsonyi bevásárlásait a Buckingham-palotában intézi, az áruházak
hozzák el termékeiket a palotába, a királynő ugyanis biztonsági okokból nem
mehet vásárolni nagy tömegben.
55. Ő az anglikán egyház feje, a hit védelmezője, ezért bárhol is
tartózkodik, minden vasárnap részt vesz az istentiszteleten.
56. Reggel nyolckor ébred, mégpedig dudaszóra.
Viktória királynő óta minden uralkodó ablaka alatt reggel nyolckor a királyi dudás játszik.
57. Az egyik nagybátyját, Kent hercegét, és az unokatestvérét, Gloucester
hercegét repülőgép-balesetben veszítette el, nagy-nagybátyja, Lord Mounbatten pedig merénylet áldozata lett.
58. Soha nem nyalt meg bélyeget. Mivel minden bélyegen szerepel, azt
mondja, nem tudja elképzelni, hogy megnyalja a saját feje hátulját.
59. Bár áprilisban született, hivatalosan a születésnapját június második
szombatján ünneplik katonai parádéval, mert ekkor nagyobb az esélye a jó időnek.
60. Még négy év, és megveri Viktória királynőt, aki majd 64 évig ült a trónon.
Ezzel ő lehet a leghosszabban regnáló brit uralkodó.
 
 
0 komment , kategória:  Nekem tetsző versek  
Levelezésből másoltam ide
  2012-07-25 15:34:13, szerda
 
  Levelezésből másoltam ide

FIGYELEM!Először voltam tavaly allergiás, azelőtt soha! Ismerősöm javasolta a parlagfűteát. 3 napig ittam, napi háromszor, negyedik napra NYOMTALANUL eltűnt az allergiám! Most május végén újra csöpögni kezdett az orrom, megállás nélkül. 2 napig ittam a teát, azóta teljesen "tiszta" vagyok.MŰKÖDIK! Mindenki felejtse el az AGYMOSÓ tévék idióta mesterséges anyagokból álló cseppjeit, csodagyógyszereit, azok csak tünetet kezelnek, de nem fog elmúlni sosem az allergiád, és nem is olcsó!


 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Tallóztam...
  2012-07-25 12:09:02, szerda
 
  Számadás.

De jó is néha számba venni:
mit kellett volna másként tenni.
Jaj, én is annyiszor hibáztam,
sütött a nap, és mégis áztam,
az idővel is rosszul éltem,
hol pazaroltam, hol szűkre mértem,
későn feküdtem, késve keltem,
és nagyon ritkán ünnepeltem.
Félúton mennyiszer megálltam!
Ha nem is kértem, sokat vártam,
sokat vártam a szívtől, észtől,
az igaz szótól, tiszta kéztől,
s bár minden nagyban hittel hittem,
az életet mint terhet vittem.
Fáradtan sokszor meghajoltam,
és minden harchoz gyenge voltam,
és minden éles szótól féltem:
a földön tán csak félig éltem.

Móra Magda
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 328 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 357
  • e Hónap: 55453
  • e Év: 1314865
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.