Belépés
anitahajdu.blog.xfree.hu
Minden ember lelkében dal van, És saját lelkét hallja minden dalban, s akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek! H anita
1965.12.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Gombás-tejfölös csirkecomb...
  2012-01-31 10:22:01, kedd
 
 
Gombás-tejfölös csirkecomb :


Hozzávalók :

8 felső csirkecomb
1 zacskó gombakrémleves
20 dkg gomba
1 nagy pohár tejföl
1,5 dl víz



Elkészítés :

Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk.
A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk.
Elkeverjük a vízzel a krémlevest, hozzáadjuk a tejfölt, majd a húsra locsoljuk.

Előmelegített sütőben alufólia alatt addig sütjük /pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
Fólia nélkül kb 10 percig pirítjuk.









Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Krumplis lángos...
  2012-01-30 15:56:57, hétfő
 
 
Ez az alap recept.

Hozzávalók:
40dkg liszt
2dkg élesztő
cukor, só, víz
olaj a sütéshez


Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom cukorral és langyosvízzel,
A sóval összekevert liszt közepébe mélyedést csinálok, és a felfutott élesztőt beleöntöm
és annyi melegvízzel dagasztom míg olyan jó kemény nokedli állagot kapok.
20-40 perc kelés. Mikor mennyit engedek neki.

Úgy nyújtom, hogy kitépek egy darabot és folyamatosan vizezem a kezem egy edényből.
Amikor már akkora amekkorára akarom zsupsz az olajba.
A serpenyőbe egy fér csak.
Az első felét mindig fedő alatt sütöm, mert nagyanyám is így csinálta!
A másik felét mikor megfordítom viszont már hajadonfőtt. Szóval fedő föl-le! :)

Pikk-pakk sül :)
Én most 1 kg lisztből, 1 kocka friss élesztőből csináltam.
Lehet bele tenni főttkrumplit is.



Krumplis lángos


Úgy szoktam, h egy olyan 4-5 szem közepes krumplit kockában megfőzök.
A vízében hagyom és elugrok bevásárolni. Mire hazaérek, addigra langyos.
Szűrővel kiszedem a krumplit a vájlingomba, és villával összetöröm.
Közben (előtte) egy bögrében az egy kocka élesztőt szét morzsolom egy teáskanál kristály cukrot teszek rá és felöntöm a langyos krumplilével.
Az összetört krumplira ráöntök majdnem 1 kg lisztet. Úgy egy kispohárnyi kivételével.
Sót szórok rá és mélyedést formálok a közepére.
Ebbe olajat öntök...hm hát nem is tudom... olyan 1 dl körül lehet...szóval kb.
Ráöntöm a közben felfutott élesztős vizet.
Elkezdem összegyúrni, és úgy érzem a lágyságán, h mennyi krumplilé vagy liszt kell még bele...
Amikor szépen összedolgoztam, akkor egy nejlont húzok a vájlingra, és pihentetem míg megkel kicsit.

Sütés:

Kiöntöm a maradék krumplilét és az edényébe hideg vizet engedek.
Ebbe fogom mártani a kezem folyamatosan sütéskor.
Ezt a tűzhely mellé készítem, illetve a vájlingot is.
Leveszem a nejlont és vizes kézzel belemarkolok a tésztába, és újra vizezem a kezem és ,
és szét nyújtom a tésztát a tenyeremben.
Csak forró olajba szabad tenni! Facsipesszel megfordítom. Nekem ilyen udorka kiszedő csipeszem van, mint a zöldségeseknek....

Ahogy mi ragozzuk: karikába vágott lecsó kolbászt sütök ki a kályhán és ez megy rá tejföllel,
most pl füstölt trapista szelettel együtt .

Nem sütöm ki egyszerre mindet,
hanem csak akkor mikor a gyerekek enni akarnak, mert forrón szeretjük.
Most is csak annyit sütöttem, h Milán és én együnk.... a többit este...
Be lehet tenni a hűtőbe! Semmi baja nem lesz!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pogi,rétesek,lángos  
élet ....
  2012-01-30 08:54:32, hétfő
 
  Mondok valamit, amit amúgy is tudsz: a világ nem csak napfény és szivárvány.
Ez egy kegyetlen hely.
Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.
Ha hagyod magad, térdre kényszerít és soha nem enged talpra állni.
De ha tudod, hogy mit akarsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Sosem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni!
Bírni kell a pofont, és mindig muszáj menni tovább, csak így lehet győzni.
Ne mutogass másra.
Ne mondd, hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő, vagy ő, vagy akárki, ez gyáva duma!
És Te nem vagy gyáva.
Te jobb vagy annál!





Link









Link

 
 
0 komment , kategória:  Az ÉLET...  
Dióval és sajttal sült brokkoli ...
  2012-01-30 07:36:56, hétfő
 
  Dióval és sajttal sült brokkoli

Hozzávalók :

1 közepes brokkoli (kb. 50 dkg)
10 dkg durvára őrölt dió
1 teáskanál szárított, aprított zsályalevél
1 jókora csipet só
kb. 10 dkg emmentáli sajt (ízléstől függően bármely jól olvadó sajttal helyettesíthető)
2 evőkanál olívaolaj
1 kis gerezd átpréselt fokhagyma


Elkészítés :

A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok,
mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.

A brokkolikat kb. 5 percig forró sós vízben blansírozom, leszűröm, jeges vízben lehűtöm,
így megőrzik szép zöld színüket.

Az öntethez a diót, a fokhagymát, a sót, a zsályát és a borsot nylonzacskóba szórom,
hozzáadom az olívaolajat, jól összerázom, majd beleszórom a blansírozott brokkolikat.
Alaposan összekeverem, hogy a diós keverék jól bevonja a zöldséget.
Egy sütőtálba öntöm a diós brokkolikat, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.

A sajtot finomra reszelem, 10 percnyi sütés után meghintem vele a brokkolikat.
Még 10-15 percig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad,
a brokkolirózsák pedig még roppanósak maradnak.


Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Barátság ...
  2012-01-28 16:38:13, szombat
 
 
‎" Mindannyiunk életében vannak olyanok, akik mellettünk állnak jóban és rosszban,
akiket bármikor felhívhatunk tanácsért, egy vigasztaló szóért,
vagy azért, hogy elmondjuk, milyen nagyszerű dolog történt velünk.
Előttük nem szégyelljük a hibáinkat, megosztjuk velük örömünket és bánatunkat.
Ők azok, akikre bármikor, bármilyen körülmények között számíthatunk.
Igen ők a barátaink!!!"







Link








Link









Link








Link

 
 
0 komment , kategória:  Barátság...  
Gondolat ...
  2012-01-28 14:19:48, szombat
 
  Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni,
nem halljátok soha, hogy hibáztatna, vagy gúnyolna másokat.
Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások,
és soha nem tartja többre magát embertársainál.
Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.




" Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz,
hanem hogy milyen világ él benned."



" A bölcsesség nem állomás, ahová egyszer megérkezel.
A bölcsesség maga az út; a te bölcsességed az, ahogyan utazol rajta.
Aki túl sebesen vágtat, nem látja a tájat."
 
 
0 komment , kategória:  A Nap idézete...  
Szép gondolat ...
  2012-01-28 14:07:16, szombat
 
  Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni,
nem halljátok soha, hogy hibáztatna, vagy gúnyolna másokat.
Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások,
és soha nem tartja többre magát embertársainál.
Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.




" Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz,
hanem hogy milyen világ él benned."
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Aktív Árpa Formula...
  2012-01-27 20:26:15, péntek
 
 
AKTIV Árpa Formula









Minden benne van, amire szükséged van az egészséghez

Az AKTIV Árpa Formula összetétele, a fehérje- és lassan felszívódó szénhidrát tartalom kombinációja aktivizálja a sejtek biokémiai folyamatait.
Különleges összetétele sejtjeinket működésre készteti, működés közben azok fiatalodnak és távoznak a káros salakanyagok is.
Az AKTIV Árpa Formula beindítja a test saját cukortermelő képességét, szervezetünk - a bőségesen fogyasztott cukor miatt mellőzött - alapvető energiatermelő mechanizmusát.
Az emberek 90%-a savasodástól szenved, ami különféle betegségek okozója. Az AKTIV Árpa lúgos kémhatású étel, mely normalizálja szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.
Az AKTIV Árpa Formula ideális zsírégető étel, mely fogyókúrázóknak is kiváló, mert a glikémiás indexe: 27, így a szervezetben mérsékli a vércukorszint ingadozást.


Az AKTIV Árpa Formula gazdag növényi fehérjetartalmú bioétel.
Fogyasztásakor úgy jutsz a nélkülözhetetlen aminosavakhoz,
hogy nem terheled szervezetedet telített zsírokkal, vagy ami még rosszabb, a hús sütésekor keletkező transzzsírokkal.
Étkezést helyettesítve nem jelent pluszkiadást, hiszen egy adagja körülbelül 200 forintba kerül.
 
 
0 komment , kategória:  N ő i oldal ...eü.linkek  
Mit főzzek ?????
  2012-01-27 06:29:30, péntek
 
  Mai menű:
Mexikói chilisbab

Link



Brassói apró pecsenye... recept Link





GULYÁS LEVES : Link



 
 
0 komment , kategória:  Heti Menük ...  
jó reggelt,,,,
  2012-01-27 04:34:18, péntek
 
 
Link







Link

 
 
0 komment , kategória:  Szép, Jó reggelt -- képek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 490 db bejegyzés
Összes: 2760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 1959
  • e Hónap: 8505
  • e Év: 201417
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.