Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 146 
levendulás piskóta!
  2012-01-31 13:57:41, kedd
 
  Levendulás piskóta

Hozzávalók:
1,8 dl tej
7 g levendula
8 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
25 dkg finomliszt
sütőpor

A tetejére:
2,5 dl habtejszín
3 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés: A tejben felfőzöm a levendulát, majd hagyom kihűlni. Amíg hűl, kimérem a lisztet, elkeverem a sütőporral, hozzáadom a cukrot, elkeverem, majd ebbe teszem a kihűlt tejet, a megolvasztott vajat és a elhabart tojásokat, valamint egy csipet sót. A kikevert tésztát szilikon tortaformába töltöm, és 165 fokon szép színesre sütöm.
A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és a piskótához kínálom.
 
 
0 komment , kategória:  angol süteméyek  
őszibarackos túrótorta!
  2012-01-31 13:54:39, kedd
 
  2 tojás
8 dkg vaj
8 dkg cukor
15 dkg liszt
1 /2 csomag sütőpor
5-6 ek. tej

A krémhez:
50 dkg túró
2 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 citrom
1 dkg zselatinpor

A tetejére:
50 dkg őszibarack
3 dl szűrt baracklé
1 csomag tortazselépor

elkészitése:

Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd az egészet egy előkészített tortaformába tesszük, és közepes fokozaton kb. 16-18 perc alatt készre sütjük. Eközben az áttört túróhoz keverjük a joghurtot, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd ezt is a túrós krémhez keverjük, és az egészet a tésztalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a felszeletelt barackkal díszítjük. A zselét a baracklében főzzük meg, majd szép egyenletesen eloszlatjuk a tortán, és csak akkor kínáljuk, ha már ez is megkötött.

 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sziléziai göngyölthús!
  2012-01-31 11:59:46, kedd
 
  Hozzávalók:
40 dkg marhafelsár
40 dkg sertés comb
3 db vöröshagyma
1 EK zsir
1 EK süritett paradicsom
1 dl tejfől
só bors
1 KK liszt
1 kk cukor
1-2 babérlevél

Elkészítés:
A kétféle húst egyenlő nagyságura kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a marhahúsra,ráhelyezzük a disznóhúst,
szorossan felcsavarjuk, és hústűvel rögzitjük.
Forró zsirban átsütjük a húst,majd beletesszük a finomra vágott hagymát, a paradicsompürét, sót borsot, babérlevelet,két porár vízet öntünk rá, és puhára pároljuk fedő alatt, másfél óráig kislángon.

A tejfőlbe bele kavarjuk a lisztet, cukrot kiszedjük a husikat és ráönjtük a szószra és felforraljuk, a húst felszeleteljük és hozzá adjuk.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
zsiványhús krumplilángosban
  2012-01-31 11:56:39, kedd
 
  800 g sertés comb
1600 g savanyú káposzta
3 vöröshagyma
3 kanál zsír
5 boróka bogyó
5 gerezd fokhagyma
1 kávés kanál őrölt erős paprika

Feketebors Húslé a locsoláshoz
10 ml borókapálinka (borovicska)

Krumpli lángos:
750 g burgonya
175 g rétesliszt
2 kanál zsír


A sertéscombot kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk az erős paprikát és a borókabogyót. Rárakjuk a kockára vágott húsdarabokat, sóval, borssal ízesítjük, majd pirítjuk. Ezután felöntjük húslével. Kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, ezzel puhára pároljuk. Végül fokhagymával és szükség szerint más fűszerrel ízesítjük. A készételhez borókapálinkát öntünk. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és lereszeljük sót, lisztet adunk hozzá és tésztát készítünk belőle. Lángosokat formálunk, melyeket kevés zsíron sütünk. Tálaláskor a lángos közepére halmozzuk a zsiványhúst a káposztával, egy másik lángossal betakarjuk
 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
sziléziai bigos !
  2012-01-31 11:55:00, kedd
 
  500 g marhahús
500 g sertéshús
300 g csirke vagy pulyka
100 g szalonna
1-2 szál házi vagy más füstölt kolbász
500 g savanyú káposzta 1 kisebb fej káposzta
4 vöröshagyma
1 csésze szárított gomba
zsír vagy olaj
só, őrölt feketebors, fűszerkömény a húsra
ecet, cukor, só, fűszerkömény a fejes káposztára

Kockára szeleteljük a húsokat, a káposztát csíkokra vágjuk és apró kockákra a hagymát. A gombát beáztatjuk. A savanyú káposztát zsíron futtatott hagymán pároljuk. Egy másik edényben zsíron hagymát futtatunk, egy pohár vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ecetet, cukrot, köményt, sót és a csíkokra vágott fejes káposztát, pároljuk. A harmadik edényben egy kis zsíron pirítjuk a szalonnát és két fej vöröshagymát, majd hozzáadjuk a marhahúst és sütjük. Köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a gombát a levével, melyben áztattuk. Lefedve körülbelül fél óráig pároljuk, majd hozzáadjuk a sertéshúst egy kis idő múlva a baromfihúst. Szükség szerint még ízesítjük. Lassan puhára pároljuk. A kolbászt a puhára főtt húsokhoz karikázzuk, majd adagonként hozzákeverjük a kétféle káposztát.

 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
marhahúsleves árpagyöngyös omlettel!
  2012-01-31 11:51:36, kedd
 
  1 l marhahús leves - előzőleg elkészítve
150 g árpagyöngye
2 tojás
100 g sárgarépa 100 g zeller
Petrezselyem zöldje


Az árpagyöngyét először hideg vízzel leöblítjük, majd sós vízben megfőzzük. A leszűrt árpagyöngyét lecsurogtatjuk, serpenyőbe egyenletesen elterítjük, majd felvert tojásokkal leöntjük és megsütjük. Az omlettet kis kockákra vágjuk. A csíkokra vágott zöldségekkel együtt a forró levesben tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
lomnicky rostélyos
  2012-01-31 11:49:36, kedd
 
  800 g rostélyos
100 g vaj
250 g torma
2 tojás petrezselyem zöldje
Őrölt feketebors


A rostélyosból négy szeletet vágunk, húsverővel vékonyra verjük, sózzuk, borsozzuk, majd vajon megsütjük. A főtt vagy sterilizált tormát megmelegítjük, tányérra púpozzuk, leöntjük forró vajjal és megszórjuk apróra vágott főtt tojással. A hússzeleteket a torma mellé rakjuk, pecsenyelével meglocsoljuk. Köretként petrezselymes burgonyát tálalunk.
 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
lakodalmas süti!
  2012-01-31 11:47:52, kedd
 
  250 g finomliszt
250 g rétesliszt
1 dl tej
1 kanál cukor
150 g vaj 150 g zsír
1 élesztő
2 tojás
1 citromhéj
Lekvár

A tészta alapanyagait összekeverjük, szükség szerint adagoljuk a lisztet, annyit, hogy a tészta ne ragadjon, 15 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a töltelékeket, túrósat, mákosat és diósat. Cukros lisztet összemorzsolunk vajjal, ebből morzsát készítünk. Kisebb golyókat formálunk átmérőjük 2 cm, széthúzzuk, a töltelékekkel töltjük, tejben elkevert tojásba, és a morzsába mártjuk, tepsire rakjuk, ujjunkkal kis lyukat nyomunk a lekvárnak. Körülbelül 30 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
krumplilángos káposztaraguval!
  2012-01-31 11:46:56, kedd
 
  receptünkben az arany barnára sült krumpli lángost raguval párosítjuk, mely káposztából, gombából, szalonnából és tejszínből készül.

Krumpli lángos:
800 g főtt hámozott burgonya
200 g daraliszt
2 tojás

zsír vagy olaj a sütéshez
Káposzta ragú:
500 g káposzta
100 g szalonna
200 g gomba
100 ml tejszín



A főtt burgonyát lereszeljük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és sűrűbb tésztát készítünk. Gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra elnyújtjuk, az alját lisztezzük, majd csésze segítségével kiszaggatjuk, zsíron mindkét oldalát arany barnára sütjük.

Káposzta ragu - a káposztát zsíron megsütjük a gombával és a szalonnával, majd felöntjük tejszínnel, és addig főzzük, míg a tejszín egy része felfő. Szükség szerint sóval ízesítjük
 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
kis ördögfalatok !
  2012-01-31 11:45:40, kedd
 
  a kis ördög falatok, avagy ahogy itt nevezik a Cseh Svájc térségben ,,doubičtí rarášci" keresett étel különlegesség. Egy igazi ínyencség a krumplis bundában sült csirkefalat!

350 g hámozott nyers burgonya
150 g csirkemell
2 tojás
Só, feketebors, majoránna Fokhagyma
Rétesliszt és finomliszt
Olaj

Elkészítjük a burgonya bunda tésztáját. A nyers burgonyát finom reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, sót, feketeborsot, majoránnát, fokhagymát, és a liszteket,(a burgonyakeményítő tartalmától függően), hogy sűrűbb tésztát kapjunk.

150 g csirkemellet 8 részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, a tésztával bundázzuk. Forró olajban, mely nem haladhatja meg a 150 fokot, kisütjük.

 
 
0 komment , kategória:  cseh konyha !  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 146 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2291
  • e Hét: 13744
  • e Hónap: 38618
  • e Év: 636418
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.