Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/135 oldal   Bejegyzések száma: 1343 
Lelki-energiabázis
  2012-01-31 14:48:55, kedd
 
  Minden ember képvisel egy születésétől reá jellemző lelki-energiabázist, ami persze különböző erősségű mindenkinél. Ezen frekvenciák között óriási erőkülönbség is lehet a különböző emberek esetében (a szélsőséges esetekben akár még milliárdszoros is).
A nagy(obb) energiák jellemzői pedig, hogy olyan tapasztalásokkal társulnak önmagukon belül, amik bizonyos létigazságokat kézzelfogható egyértelműségűvé tesznek az energiát 'hordozó' személy számára.
Tovább lépvén a mégnagyobb lelki-energiákat képviselő személyek irányában, náluk már kívülről látható dolgok is megmutatkoznak . Gondolj itt a szent-tudatosságú személyek levitációs, materializációs, csodaszintű gyógyító, stb képességeire (és ennél még jóval nagyobb lélek-energiák is léteznek / lásd pl.: Jézus, Buddha, Krisna).
Tehát minnél megasabb egy ember lélek-energiája, annál többet él meg a Valóságból, amíg az alacsony(abb) lélek-energiájú emberek ebből szinte semmit nem tapasztalnak.
Persze az is természetes reakció, hogy ezt a tényt az utóbbi emberek soha nem fogják elfogadni, hisze ezzel így önmagukra vetítenének egy 'önjelentéktelenségi' faktort.
Erre viszont csak annyit mondhatok, hogy mindezzel együtt, senki sem jelentéktelen ! SENKI ! Mindössze csak az a feladata az embernek, hogy a lélek érzékelésének kapuit megtisztítva (a berőgződött életmintáktól), nagyobb lélek-energiák irányában tudjon elmozdulni. Ugyanis ezért vagyunk itt fizikai emberként.
seventhson



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Kiiktatni az elmét
  2012-01-31 14:32:01, kedd
 
 
Jézus (és Isten) mibenállóságának valós ismeretéhez nincs is más dolgunk, mint kiiktatni az elmét (no ha itt még ezt nem tudjuk véglegesen megtenni, de elég az időszakos elmétlenség is egyelőre). Elég hozzá a saját létezőségünk belső (de totális)csendjében időzni.
Ez persze gyakorlás kérdése. Aki sokat időzik a hosszabb távon rendszeresen a saját Valójában, annak egyre tisztább lesz lelkében az elme nélküli 'Isten ismeret'.
Isten csak az elmén túli létsíkokon létezik, lelkileg megérthető/megélhető formában. Ez az elméntúli létsík pedig minden ember szíve mélyén (a lelkében) ott él, állandó elevenséggel. Mindössze csak el kell róla távolítani az elmeszabta nem-tudás fátylát. Mindez pedig egyedül csak a benső Csend révén lendül mozgásba. Ez a Csend nem egyenlő a zajtalánsággal, hanem a Lélekkel egyenlő. Ez a Csend a passzivítás elmebeli látszata ellenére, a létező legaktívabb mozgás. Maga a Lélek mozgása, megismerése, és megélése.

Jézus nem tiltotta ezt az elmerülést, sőt(!!), Ő maga is ebben a Csendben élte le a teljes életét úgy, hogy ekközben tevékeny volt tettekben is. Az Ő totálisan megvilágosodott lelki nívója esetében, a tett és a Csend nem zárták ki egymást. Sőt, nagyon is szorosan egymáshoz kapcsolódtak Benne, és ennélkül megváltó sem lehetett volna. Ő teljességgel ismerte ezáltal a Lélek és Isten minden vonatkozását, és csakis ezáltal jelenthette ki, hogy : "Én és az Atya egyek vagyunk." Ugyanis a Csend állapotában minden Egy. Nincs dualítás, nincs elkülönülés. Magyarán, Isten mindennel egy.
A belső valóságodban való elmerülések alkalmával tehát, ezt ismerheted fel magadban ...... ........ egyre tisztább formában.
Csak annyit kell megtenned, hogy időzz a Csendben.
Jézus csak ennyit vár mindenkitől, és valójában semmi többet. ( és tudom, hogy miről beszélek ...... ...........
Lényeg hogy tudd, és merd is elhinni, hogy Te magad vagy a Csoda, a létezés csodálatossága, Isten kvintesszenciája.
Ha nem hiszed, bármikor utána tudsz járni ennek a leírt módon, hiszen a lelkedben Istent hordozod.

seventhson



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Ha Jézust, vagy Istent szeretnétek közelebbről ismerni,
  2012-01-31 14:29:42, kedd
 
  Ha Jézust, vagy Istent szeretnétek közelebbről ismerni, akkor feletjsétek el örökre a dogmákat, és az elmétek minden intellektuális lehetőségét. Merüljetek el a saját lelketek belső valóságában, és azonnal megértitek Isten mibenállóságát. Isten ott él a saját belső Csendedben, a szíved mélyén, ha ott nem lelsz rá, akkor sehol máshol.
"Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet rá azt mondani, hogy - nézd itt van, vagy amott. Mert íme az Isten országa tibennetek van."
Szerintem elég beszédes ez a tanítás is.
seventhson




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
A boldog élet lehetősége
  2012-01-31 14:07:41, kedd
 
 

A boldog élet lehetősége nem függ a testtől. A kiteljesedett lélek boldogsága túlhaladja a test lehetőségének örömeit.

seventhson



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Kéz nélkül,láb nélkül............
  2012-01-31 13:59:29, kedd
 
  Link.....  
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Isteni dolgok
  2012-01-31 12:53:23, kedd
 
 
"Isteni dolgok tekintetében hitről nem beszélhetünk, csak meggyőződésről. Minden ami a bizonyosságnál szerényebb, méltatlan Istenhez

Simone Weil."








 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Istenről *❤  
Vidám esküvő
  2012-01-31 12:23:24, kedd
 
  Link.....  
 
0 komment , kategória:  Videók : Vicces.......   
Ne szóval szeressünk !
  2012-01-31 12:03:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliai idézetek  
Minek örüljek? - kérded
  2012-01-31 06:07:09, kedd
 
 

Annak, hogy élsz, hogy vagy, hogy halhatatlan vagy. Annak, hogy jólesik a friss víz, a kenyér, az eső és a meleg nap. És a hó, és a jég, és annak, hogy erős vagy, és ha holnap mindenedet elsodorja az ár, akkor is képes vagy összeszedni magad. Ha kell, a semmiből. Annak, hogy a végtelen égbolt van a fejed felett - és azon túl, amit szemmel már nem látsz, ott a hazád.
Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Gondoltál-e valaha arra, hogy .............????
  2012-01-31 05:58:43, kedd
 
 
Gondoltál-e valaha arra, hogy valaki beleláthat a gondolataidba?

Gondoltál-e valaha arra, mi történne veled, ha valaki tudomást szerezne minden titkos gondolatodról?

Gondoltál-e valaha arra, hová kerülnek azok a gondolatok, amelyeket nem mondasz ki, és nem váltasz tettekre, melyekről - úgy hiszed -, rajtad kívül senki sem tudhat?

Gondoltál-e valaha arra, mi történne a világgal, ha minden, de minden gondolatod - a szép és a jó, a kegyetlen és az irgalmatlan -, ami valaha eszedbe jutott, megvalósulna?

Gondoltál-e arra, hogy vannak helyes, és vannak gonosz gondolatok, melyek - bár nem mondjuk ki, és nem váltjuk valóra őket - saját életet élnek a világegyetem hatalmas körében?

Gondoltál-e arra, hogy az emberi gondolat a leghatalmasabb építő és romboló erő?

Gondoltál-e arra, hogy egyetlen egyben nincs különbség jó és rossz gondolat között? Tudod-e, hogy mindkettő visszavonhatatlan?

Tudod-e, hogy van Valaki, aki a visszavonhatatlan gondolatokat elgondolta, és ez a Valaki te magad vagy, aki éppúgy örök, mint a gondolat, amelyet elgondoltál?


...... .............

 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
     1/135 oldal   Bejegyzések száma: 1343 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1343 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 3673
  • e Hónap: 8079
  • e Év: 64012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.