Belépés
m-irene.blog.xfree.hu
"Az élet szép, Tenéked magyarázzam." Molnár Irén
1955.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 414 
Szép napokat a hétre!
  2012-01-31 21:39:26, kedd
 
 

Link
 
 
1 komment , kategória:  Cicás képek  
A Lélekpillangó meséje (2012. Jan. 31.-i mese)
  2012-01-31 21:37:06, kedd
 
 

Link
A Lélekpillangó figyelme pásztázó csóvájának köréből ma egy balett társulat kis művésznője tűnt ki. Alternatív darabokat adtak elő, improvizáltak, szórakoztattak. Egy jókora kommuna-szerű társulati házban éltek, ahol civódtak, szerettek és alkottak. Néha tengődtek, néha bőség volt, néha jött vagy ment valaki. Itt élt egy kis balerina, pár napja egy lágy, mégis bravúros koreográfiát gyakorolt.
A barátnője küldte neki telefonon ezt a kis pillangós dallamot, ami megérintette a szíve közepén az aranymagot. Megszerezte az egész művet. Legutoljára akkor táncolt nagy színpadon, amikor a világ egyik legnagyobb operaházi társulatában a Pillangókisasszony egy feldolgozására készült. Elesett és elszakadt az ínszalag a lábában. A lábadozás alatt kitették a híres társulatból. Tudta, hogy ez szokás, hogy nem újdonság, hogy nem csak vele tesznek ilyet! Már nem volt a legjobb - Már nem volt a legfiatalabb - Egészséges volt, de mégsem egészen.
A lány összeomlott. Majdnem Csocsoszan, a Pillangókisasszony önpusztító sorsára jutott, ám végül addig-addig olvasta a művet, nézte feldolgozásait és hallgatta a zenéjét, míg meg nem értette a teljes önátadás, a teljes átalakulás lényegét. Csatlakozott ehhez a kicsi, modern társulathoz, ahol hozzá hasonló táncosokkal lehetett együtt. Újra táncolt és alkotott. Újra repült, forgott és cikázott, akár a rét felett táncoló pillangó... Címet keresett a balett darabnak, ekkor jött be a társulat vezetője, az orosz fiú a rég vágyott jó hírrel: Irány Moszkva! Meglátta az új táncot, azonnal megértette: ,,Bábocska" - mondta, ki a címet. Annyit tesz oroszul: Pillangó.
A lány bepakolta utazó zsákját, amire egy pillangó-kimonós japán gésát hímzett egy textilművésznő - mintha neki szánta volna! Összepakolták a kis társulatot, s elrepültek, akár a pillangók, egy új világhír felé ...

(Szeretnéd hallani a dallamot? Kattints ide, hallgasd meg, töltsd le! >>)
LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje (2012. Jan. 30.-i mese)
  2012-01-31 21:28:32, kedd
 
 

Link

A Lélekpillangó ma egy különleges, ritkán látható folyamat részese lett. Olyan kísérletnek volt tanúja, amelyet ritkán lát az ember. A lehetetlent lépte át éppen a szobrászművész. Lánya, kis zeneszerző-hárfaművésznő dallamának hatása alá került és elhatározta, hogy alkot egy pillangót. Fantáziát és technikai tudást is próbára tevő kihívás azt megálmodni, hogyan is lesz a merev és nehéz anyagból egy mozgékony és légies lény, egy rebbenő szárnyú, érzékeny pillangó! Úgy született a mű a szobrász keze alatt, ahogy a Lélekpillangó születik majd meg a gubójából. Mohó, alkotni vágyó kezek durván, nagy mozdulatokkal mintázták meg az alapot, ahogy a hernyó falta a gyümölcsöt, amelyen növekedett. Majd finom, selyemként simogató kezek kezdtek egyre nemesebb és nemesebb anyagokkal munkálni, míg végül meg nem született a végleges forma. S a transzformáció, mely a szilárdból folyékonyt, a cseppfolyósból szilárdat alkot, s ez által létrehozza a teljes metamorfózist: a művet. Mert a művészet nem más, mint kommunikáció egy magasabb minőségben. Az volt a mester titka, hogy mindig nyitott volt a csodára, akár mások művészetében, akár a legegyszerűbb emberben pillantotta meg. Ezért a szobrásznak minden napja csoda volt, mert minden inspirálta amit csak látott. A művész érezte, hogy a pillangók hatása most benne van a levegőben. Valami új jön most. Valami más, valami több, jobb, ami megszólítja, átalakítja az embereket.
A Lélekpillangó úgy érezte, hogy arany csillámai az ő kicsiny életében még soha, de soha nem voltak ennyire közel senkihez, talán senki nem élte át eddig ilyen mélyen a misztériumot. Megértette, hogy a művészet által ébrednek majd szívük igazára egyre többen és többen. Tudta, hogy a szó, a tett, a tánc, a zene, mind-mind eszköz arra, hogy megmutassa az egységet, amely a szívek mélyén lakik. Felrémlett előtte az a három művész, aki az emberi lelkeket formálta, akár a szobrászművész az anyagot. A polihisztor asszony, a lelkek fényadója és a bölcs lélekkutató. Az egyikük életművére majd koronaként kerül a szobrász alkotása.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
Mai Harmóniakártyám
  2012-01-31 21:20:23, kedd
 
 Kedves Irinci !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.

A mai (2012-01-31) napodat Energikusság hatja át.Link

22 - Huszonkettő - Szentté válás, megvilágosodás

A kétségek és a harmóniára való vágyódás száma. Az anyag elsődlegességét jelképezi. A benne lévő feszültségek koncentráltan robbannak, vagy nagy pusztítást vagy a helyzet hirtelen tisztázódását jelzik. Az is lehetséges, hogy külső szemlélőként mások pont ellenkezőleg ítélik meg a helyzetedet, mint te magad. Huszonkettedikén a kártya hatása hatványozottan igaz. Ha esti meditációban kivárod a huszonkét óra huszonkét percet, álmod jóslatot tartalmaz majd. Ez a kártya a Harmóniakártya utolsó lapja - 22.22-kor került fel az Internetre, hogy segítse a kártya használói számára a megvilágosodást.

Szerelmi üzenete:

Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A párkapcsolatban társadnak nem mindig az a jó, amit te jónak hiszel. Ma alkalom nyílik arra, hogy ösztönösen kedvezzetek egymásnak. Ha nincs párkapcsolatod, ma egyéjszakás kalandot, futó viszonyt létesíthetsz.

Ezt mondja neked:

Ma a megnyilatkozásod bölcseleteket tartalmazhat.
Isten a ,,vállán visz" , a tetteid ma nem emberi, hanem univerzális mércével mérettetnek meg. Vigyázz, hogy mit cselekszel ezen a napon!
Ha kereső vagy, a mai nap alkalmas arra, hogy mesterre találj.

Erre is gondolj:

A tarotban a 0. és a 22. lap azonos: a Bolond. Ám a 22-es a megvilágosodott zsenit jelképezheti.Link
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp;Harmóniakártya  
Mai Harmóniakártyám
  2012-01-31 21:16:59, kedd
 
 Kedves Irinci !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.

A mai (2012-01-30) napodat Kifelé fordulás hatja át.Link

4 - Négy - Anyag, materializmus

A szilárd struktúra, az anyag száma. Merevséget, földhöz ragadt gondolkodást, de szilárdságot is jelez, mely állapotból nem lehet a dolgokat kimozdítani. A korlátok, a bezártság száma is a négyes. Jelezhet titkokat (amiket négyszemközt kell megbeszélni), titkolózást, de az eltitkolt igazság felszínre kerülését is. Ha olyan napon kapod, amikor a bankod havi zárónapja van, fektess be, vagy foglalkozz pénzügyeiddel erőteljesebben! Ha negyedikén kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete:

Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A kapcsolatot ma racionális alapokra lehet helyezni. Ma jó nap a lánykérésre, eljegyzésre vagy a kapcsolat távlatainak, a család anyagi dolgainak megbeszélésére. Ha nem vagy kapcsolatban, akkor a gazdag szerető napja lehet, vagy ismerkedhetsz hivatalban, bankban.

Ezt mondja neked:

Rakd helyre pénzügyeidet - találkozz pénzügyi tanácsadóddal!
Foglalkozz ingatlannal, pénzzel, bankkal kapcsolatos dolgaiddal, ma fizesd be az esetleg elmaradt számlákat.
Pénz állhat a házhoz! Foglalkozhatsz ma eladással, vétellel, esetleg indíts szükségtelen, de értékes tárgyaid eladására aukciót!

Erre is gondolj:

Az Uránusz uralma alatt áll. Tarot kártyája a Császár, a cigány kártyában a Nagy pénz és a Ház lapja.Link
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp;Harmóniakártya  
Lapu Gizike leveléből
  2012-01-31 21:02:12, kedd
 
  draga baratnom koszonom a sok szep kepet es kedves latogatasaid!
bocsanat en nem latok irni vizsgara megyek ket het mulva a szemuveget megkapom harom het mulva addig muszaj hogy turelmes legyek!
beepitettek a messzire latasi lencseket es most meg rosszab nem latok olvasni es nem tudom hogy helyesen irok e habar nem is tudok helyes irast meg egyszer koszonom a kedves baratsagod ami a legfobb a szamomra! millio puszit kuldok gizike!Link


Link


Link


Link

Köszi, és légy türelmes
 
 
0 komment , kategória:  Képek leveleitekből  
Borza Erikától a profilomra
  2012-01-31 20:56:14, kedd
 
 

Link
Szia Drága Incikém!
Igen hideg van nálunk , de még sajnos lesz is puszi neked Erika
 
 
0 komment , kategória:  Túlélők szigete oldalról  
Márkus Marikától a profilomra
  2012-01-31 20:53:38, kedd
 
  Kedves Incike!

Napsütéses, szép délutánt kívánok neked!

Puszi: MarcsiLink
 
 
0 komment , kategória:  Túlélők szigete oldalról  
Szabó Irénke leveléből
  2012-01-31 20:51:51, kedd
 
  SZIA DRAGA BARATNOM!!! KELLEMES UJ HETET KIVANOK NEKED ES KEDVES CSALADODNAK.

NEM TUDOM MIKOR TUDOK UJRA JELENTKEZNI. VOLT NEHANY SZABAD NAPOM ,DE MOSTMAR VEGE.
MEGKEZDEM UJRA A MUNKAT.MOST KEZDJUK A MANGO CSOMAGOLASAT, ES HA ENNEK VEGE ,
KEZDODIK AZ AVOKADO CSOMAGOLASA. MAJD VALAMIKOR OKTOBER VEGE FELE FEJEZUNK, A SZEZONNAL.
MIRE EZEKNEK VEGE LESSZ, KEZDODIK UJRA A PARADICSOM.......
HAT EZ IS OLYAN ,MINT A SOHA SINCS VEGE MESENEK. MOST ELKOSZONOK ,MILLIO PUSZIM KULDOM:IRENKE
AMILYEN HAMAR CSAK TUDOK JELENTKEZEM..PUSZI,PUSZILink


Link


Link


Link


Link


Link


Link

Köszi
 
 
0 komment , kategória:  Képek leveleitekből  
Borza Erikától a profilomra
  2012-01-31 20:44:32, kedd
 
 

Link
Szia Drága Incikém!
További szép estét és vidám új hetet kívánok neked puszi Erika


Link
 
 
0 komment , kategória:  Túlélők szigete oldalról  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 414 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 414 db bejegyzés
e év: 3164 db bejegyzés
Összes: 23925 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 567
  • e Hét: 567
  • e Hónap: 3001
  • e Év: 251603
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.