Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 300 
Csendes Percek: ISTEN SOKSZÍNŰ VILÁGA
  2012-10-31 20:56:28, szerda
 
 1Móz 1,1-31.
1 Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. 2 A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. 3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. 4 Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. 5 És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte. Így lett este, és lett reggel: első nap. 6 Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket. 7 Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt. 8 Azután elnevezte Isten a boltozatot égnek. Így lett este, és lett reggel: második nap. 9 Azután ezt mondta Isten: Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a száraz. És úgy történt. 10 Azután elnevezte Isten a szárazat földnek, az összegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte. És látta Isten, hogy ez jó. 11 Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füvet, amely magvakat hoz, gyümölcsfát, amely fajtájának megfelelő gyümölcsöt terem, amelyben magva lesz a földön. És úgy történt. 12 Hajtott tehát a föld növényeket: füvet, amely fajtájának megfelelő magvakat hoz, és gyümölcstermő fát, amelynek ugyancsak fajtájának megfelelő magva van. És látta Isten, hogy ez jó. 13 Így lett este, és lett reggel: harmadik nap. 14 Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek. 15 Legyenek ezek világító testek az égbolton, hogy világítsanak a földre. És úgy történt. 16 Megalkotta Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka; meg a csillagokat. 17 Az égboltra helyezte őket Isten, hogy világítsanak a földre, 18 és uralkodjanak nappal meg éjszaka, és elválasszák a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy ez jó. 19 Így lett este, és lett reggel: negyedik nap.
20 Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt. 21 És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. 22 Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön! 23 Így lett este, és lett reggel: ötödik nap. 24 Azután ezt mondta Isten: Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat. És úgy történt. 25 Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó.
26 Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. 27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. 28 Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! 29 Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. 30 Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. 31 És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.


ISTEN SOKSZÍNŰ VILÁGA

Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. (Kol 3,11)

Ötéves voltam, és megkérdeztem édesanyámtól, miért olyan különböző színűek az emberek. Elmesélte, hogyan akart Isten nagyon szép világot teremteni. Isten megtöltötte a világot sötétbarna talajjal, fénylő sárga napsugárral, hófödte hegyekkel, bársonyos-fekete éjszakai égbolttal és a szivárványnál is színesebb virágokkal. Mivel azt akarta, hogy az emberek ugyanezt a gazdag színvilágot jelenítsék meg, az egyiket sárgának teremtette, mint a nap, a másikat feketének, mint az éjjeli égbolt, azután fehérnek, mint a hó, és barnának, mint a jó termőtalaj.
A történet lényegét soha nem felejtem el. Sokszor hálát adtam Istennek, hogy már fiatal koromban megtanultam, minden teremtmény gyönyörű, akár az éjszakai égboltra tekintek, vagy a barátaimat látom, különböző kulturális örökségeikkel.
A keresztyénség egyik legkedvesebb tanítása, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, tekintet nélkül fajra, kultúrára vagy más külső megkülönböztető jegyre. "Minden és mindenekben Krisztus" (Kol 3,11). Arra hívattunk, hogy egymás felé "könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet" (12) tanúsítsunk. Mindezek fölé pedig "fel kell öltenünk a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent" (14).

Imádság: Drága Urunk, segíts felismernünk és nagyra becsülnünk teremtett világod szépségét. Ámen.

Isten szereti a sokszínűséget, ha ilyenné teremtette a világot.
Cathemae Cecchin (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIREKESZTETT EMBEREKÉRT!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áprily Lajos: MENEDÉK
  2012-10-31 20:52:12, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Napi cukiság...
  2012-10-31 20:40:19, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:   ***Napi cukiság  
Névnap: Farkas
  2012-10-31 20:34:47, szerda
 
  Ma Farkas névnap van.
A Farkas név eredete magyar; jelentése: Farkas. Lényege az akarat érvényesítés, folyamatosan küzd és harcol, gyakran agresszív.
Boldog névnapot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai szegedi gombavadászat
  2012-10-31 20:26:31, szerda
 
  ...... .......Mai szegedi gombavadászat (csak fotózás céljából) eredménye. :) Ti szeretitek a gombákat?
 
 
0 komment , kategória:  Szeged Ez+Az  
Tudjátok! "SAPKA-SÁL!"
  2012-10-31 20:17:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:   ***Napi cukiság  
Wass Albert: HÓKIRÁLY
  2012-10-31 20:14:31, szerda
 
  Wass Albert: Hókirály

Ott, hol pásztortüzek lobognak az éjben,
A hegyek felett egy szörnyű szellem jár,
Ködben az alakja, éjben az árnyéka,
Jaj a halandónak ha elébe áll.

Fent a Hargitán a Holt bércek között
Óriási léptekkel jár a Hókirály,
Hangozzák a sziklák harsogó hangját,
Átkozott a lélek, kire rátalál.

Csodálatos lények, túlvilági ködben
Villogó szemekkel keresik a vért,
Csattogó fogakkal Hókirály kutyái
Keresnek a ködben semmit mindenért.

Magános kősziklák kriptaszerű csöndben,
Mint hogyha egy titok volna rájuk vésve,
Kérdező szavadra kérdéssel felelnek,
Felvésett titkukat nem látod meg élve...

Hargita ormán a Holt bércek között
Óriási léptekkel jár a Hókirály,
Amerre elhalad rohanva, nyomába'
Csattogó fogakkal szellemhada jár.

Mysthikus csendjében semmi sem pótolja
Komoly valójában a mélységes űrt...
Hókirály hatalmát hirdeti örökre
Harsogó hanggal a havasi kürt.

1924


Kép:
A Hagymás-hegység (románul Munţii Hăşmaş) a Keleti-Kárpátok mészkő- szirt övezetének része. Hargita megye észak-keleti részén terül el.
Határai északon a Kis-Beszterce völgye, keleten a Domuk- és a Péntek- patak völgye, délen a Jávárdi-patak, a Naskalat-patak és a Naskalat- hegység, nyugaton a Gyergyói-havasok. Legmagasabb pontja a Nagy- Hagymás (1792 m). Közepén helyezkedik el a Gyilkos-tó és a Békás-szoros.
 
 
0 komment , kategória:  V-Wass Albert versei  
Napi cukiság...
  2012-10-30 21:12:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:   ***Napi cukiság  
Szent Ágoston idézet
  2012-10-30 21:03:17, kedd
 
 Abból táplálkozik a lélek, amiből örömét meríti. (Szent Ágoston)
 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Csendes Percek: EGYEDÜL ÉLVE
  2012-10-30 20:54:24, kedd
 
 Róm 5,1-8.
1 Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által.
2 Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében.
3 De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot,
4 az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet;
5 a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.
6 Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért.
7 Hiszen még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált.
8 Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.


EGYEDÜL ÉLVE

Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban... amellyel az Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Miután a férjem meghalt, egy időre a fiamhoz és családjához költöztem. Később azonban ők a fiam üzleti ügyei miatt egy másik országba kerültek. Egyedül maradtam. Az idő múlásával elbizonytalanodtam, és az önsajnálat uralkodott el rajtam. Amikor azután imádkoztam a helyzetemért, egyre inkább úgy éreztem, hogy Krisztusnak terve van velem.
Mialatt imádkoztam és útmutatásra vártam, észrevettem, hogy néhány asszony szívesen foglalkozna mélyebben Isten igéjével. Elkezdtünk rendszeresen találkozni, és tanulmányozni a Bibliát. Hamarosan felfedeztem, hogy az Isten szavának való engedelmesség milyen változást munkál életükben. Némelyiküknek bátorításra és tanácsra volt szüksége, és láthattam, hogy a nagy Tanácsadó hogyan munkálkodik bennük.
Amikor a Római levélből ezt az igeszakaszt olvasom, jobban megértem, hogy Isten hogyan fordíthatja örömre a nehézségeinket, ha állhatatosak vagyunk. A magányosság érzésén felülkerekedhetünk, ha késszé tesszük magunkat Isten számára, ha engedjük, hogy használja kezünket, lábunkat és hangunkat a körülöttünk élők bátorítására és segítésére.

Imádság: Urunk, Jézusunk, amikor a magányosság érzésével küzdünk, segíts hozzád fordulnunk, és erősíts, hogy kinyújtsuk kezünket mások felé. Ámen.

Istennek minden egyes emberrel terve van.
Christabel Thomas (Bangalore, India)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDJUKTÓL TÁVOL ÉLŐ ÖZVEGYEKÉRT!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 300 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 2443 db bejegyzés
Összes: 35458 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 568
  • e Hét: 6028
  • e Hónap: 12805
  • e Év: 12805
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.