Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
A magyar valóságban élek - interjú Szász Marcival
  2012-11-30 17:05:28, péntek
 
  Az ország csodagyerekeként indult, hatévesen Friderikusz Sándor tévéműsorában tűnt fel 1993-ban. Azóta sok minden történt vele, idejét manapság leginkább az informatika tölti ki. A huszonöt éves Szász Marci élete egyik legzűrösebb időszakáról, megalázó egyetemi tanárokról mesélt az [origo]-nak, és megtudtuk tőle azt is, hogy miért utálja a Facebookot, és miért imádja a Twittert.

Egy tizenhat éves fiú Sierra Leonéban szemétdombról guberált elektronikus hulladékból készített magának rádióállomást, házukat is ő látja el árammal. A hazájában csodagyereknek tartott fiút a világ legjobb egyetemére is meghívták vendégeskedni. Magyarországon leginkább Szász Marci (ma már inkább Márton) neve fonódott össze a csodagyerekséggel. Szász Marci azzal került be Friderikusz Sándor tévéműsorába, hogy 195-ös intelligenciahányadosával kiemelkedett nemcsak kortársai, de a többi ember közül is (az átlag 100-120). Szász két hónap alatt végezte el az általános iskola első osztályát, majd - többször is gyorsított vizsgázásokkal - tizenöt évesen érettségizett. Ezután szabályos felvételi eljárást követően már 16 évesen megkezdte egyetemi tanulmányait.

Ha most keresne meg Friderikusz Sándor, igent mondanál neki a szereplésre?

Az adott pillanatokban meghozott döntéseimet utólag sem változtatnám meg: a rendelkezésre álló információk alapján azok helyesek voltak. De ha utólag lenne valamilyen alternatívám, akkor valószínűleg inkább azt választanám. Jó szívvel legalábbis nem merném azt mondani, hogy ugyanezt - a médiában való szereplést - megint végigpörgetném.

Hatéves voltál, amikor elvállaltad, hogy csodagyerekként megmutatnak a tévében, ez mennyire volt a saját döntésed?

Azt gondolom, hogy a szüleim a legjobbat akarták nekem, a döntő az volt, hogy szeretném-e. Én pedig a színes és érdekes dolgokat láttam a felhajtásban: sok ember, kamerák, nagy fényképezőgépek. Hogy mögötte mi van, és mi mozgatja az egész médiaipart, arra nem volt rálátásom, és kis túlzással a szüleimnek sem.


2003-tól a Miskolci Egyetemen tanultál mérnök informatikusnak, aztán nem fejezted be. Miért?

Megfellebbeztem az egyik vizsgaeredményemet, amelyet követően úgy is mondhatjuk, hogy nem fogadták olyan jól az ottlétemet. Ezt követően kicsit esélytelennek éreztem magam. Másrészt akkor már a szakmában voltam, amiben egymást követték az érdekesebbnél érdekesebb projektek, amelyekből naprakész tudást szereztem a legújabb technológiákkal, és mellesleg valódi kihívások értek. A megfizetett, szakmailag érdekes pakkot választottam az egyetemmel szemben, ahol főleg csak kínlódtam, helyenként meg az arcom miatt zárták be előttem az ajtót.

Hátrány volt az ismertséged?

A legtöbb hallgatót nem szokták az első órán név szerint szólítani, főleg anélkül, hogy megkérdeznék, hogy hívják. Amikor pletykák vannak arról, hogy egyik vagy másik oktató sportot űz abból, hogy engem vizsgán megbuktasson, az nem esik jól. Sajnos ez volt a realitás.

Koleszban laktál az egyetemen?

Igen.

Hogy érezted magad egy olyan közegben, ami alapvetően a bulizásról szól?

Nem egy klasszikus egyetemi koliban éltem, hanem Tapolcán egy kisebb helyen, ahol körülbelül harminc ember lakott. Családias és nyugodt volt, nem az a tipikus nonstop partihangulat: ez nekem feküdt, mert akkoriban pláne nem voltam szociális alkat. Voltak arcok, akikkel tudtam szakmailag konzultálni, életem legproduktívabb két és fél évének tartom ezt.

Aztán mit történt?

Feljöttem Budapestre, viszonylag hirtelen elhívtak egy startup céghez kísérletező embernek. Nagy váltás volt, mert egyik nap ott, a másik nap itt, az összes dolgom elfért egy nagyobb sporttáskában.

Mivel foglalkozol mostanában?

Az elmúlt éveim arról szóltak, hogy egyre mélyebben belemásztam a nagy terheltségű weboldalak fejlesztésébe. Az ehhez szükséges technológiai háttérben vagyok igazán otthon. Olyan megoldásokkal foglalkozom, ahol nagy, és időnként durván megugró látogatottságot, adatokat kell kezelni.


Állítólag napi 15-16 órát számítógépezel.

Attól függ. Ha van valamilyen projekt, akkor simán beleteszek ekkora munkamennyiséget, másrészt ebben a szakmában az életen át tartó tanulás nem csak egy jól hangzó kulcsszó: tényleg mindig képben kell lenni.

Mit csinálsz, amikor nem ülsz monitor előtt?

Ha mondhatom így, a barátaimmal döglök, ami nálunk pihenést, ötletelést, élmények megosztását jelenti. Szeretem az érdekes társaságokat, az egyetemhez képes szociálisabb is lettem.

181 ismerősöd van Facebookon, mennyi időt szánsz a közösségi médiára?

Szinte semmit, kéthetente ránézek, aztán gyorsan be is zárom. Emberileg az egész Facebookot az elmúlt jó pár év legnagyobb buborékjának tartom.

Mi az, ami szerinted jó az interneten?

A Twittert imádom, ott tényleg azt figyelem, aki tényleg érdekel, és ez fordítva is így van. Ott nem próbálunk úgy tenni, mintha a szomszéd élete bármilyen formában is érdekelne. A Facebook arra jó, hogy bejelöljük egymást a szomszéddal, bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy ez valóban jelent bármit is. Én mondjuk a Twittert is inkább szakmai szempontból használom.

Torrentezel?

Igen, letöltök dolgokat, aztán ami tetszik, azért fizetni is szoktam. Alapvetően azokat az oldalakat szeretem, ahol az után fizetek, ami után szeretnék.

Mit gondolsz az Anonymousról, illetve azokról a csoportokról, akik számítógépekkel harcolnak valamiért?

A rendszertelenül feltűnő túlterheléses támadások - amiket az Anonymous és sokan mások is csinálnak - azok, amiket nem tudok hova tenni. Az átlagember ebből semmit sem tapasztal meg, legfeljebb csak annyit, hogy nem megy az internet. Ezekkel nem érnek el célt. Ha publikusan nem elérhető információkat szereznek, az szürke terep: nyilván nem ismerhet mindenki minden titkot. A WikiLeaks kapcsán is felmerült, hogy a kiszivárogtatott infók emberek életét veszélyeztethetik. Azt gondolom, hogyha az információt nem megfelelő őrizettel látták el, akkor kvázi magukra vessenek. De már eleve az, hogy egyesek elkezdtek kutakodni bizonyos szervereken, az nem véletlen.

Te próbálkoztál hackeléssel?

Nem. De a szakmán belül követem a biztonságtechnikát. Én azon vagyok, hogy az általam menedzselt adatokat minél biztonságosabban tároljam.

Az emberek úgy emlékeznek rád, mint a srác, akinek 195-ös az IQ-ja. Mérték azóta?

Nem, és nem is érdekel. Ez csak egy szám, ami emberileg nem ír le, és a szakmában is inkább az elért eredményeim számítanak.

Meg szoktak állítani az utcán?

Szerencsére ez nem jellemző, véletlenszerűen érkeznek interjúmegkeresések. Keserédesen mondva az ismertségem legmulatságosabb része, amikor elvileg felelős, nagy pénzeken ülő emberek viszonyulnak hozzám úgy, hogy "hú, itt van Szász Marci, hívjuk ide a céghez, és várjuk a csodát". Attól, hogy ott vagyok valahol, nem lesz jobb az üzleti modell, vagy nem lesznek nagyobb teljesítményűek a szerverek. Mégis, a 21. században léteznek emberek, akik azt hiszik, hogy én vagyok a megváltó messiás. Pedig még sosem sikerült egy pohár vizet borrá változtatnom.


Élőben visszafogott srácnak tűnsz, a borítóképed a Facebookon meg olyan, mintha egy Playboy lennél: egy kabrióban csapatod eléggé eleresztve.

Egy átdolgozott hét után felgyűlik bennem annyi feszültség, hogy van mit levezetnem. Egyébként, amikor az a fotó készült, akkor egy több mint zűrös időszakban voltam. Nem is egy, hanem több ügyfél nem fizetett, megtapasztaltam a magyar piac szépségeit. A kép legszebb része, hogy amikor odajött hozzánk egy biztonsági őr, akkor azt hitte újgazdagok vagyunk, pedig nem. Az emberek azt hiszik, hogy atomstabil élet nélkül már nem is lehet nevetni.

Akkor zűrös volt az életed, most már stabil?

Nem mondanám, inkább azt mondom, hogy a magyar realitásban élek. Volt egy időszak, amikor aggódtam az aktuális problémák miatt, most már inkább úgy vagyok vele, hogy ezt túl kell élni, és bízom benne, hogy lesz még talán ebben az országban is egy normálisabb világ, ahol nem az van, hogy a legnagyobbak sem mernek tisztességes ajánlatot kínálni. Mert voltam olyan világcég hazai interjúján, ahol fogtam a fejem, hogy tényleg szerződés nélkül és simlis módon akarnak alkalmazni. Ilyen szempontból, ami itthon zajlik, az egy katasztrófa, majd talán lesz jobb.

Informatikusként külföldön ötször, tízszer többet keresnél. Nem merült fel, hogy máshol dolgozz?

Felmerült, de ha ott vagyok Amerikában vagy Németországban, és tele van a zsebem, mit csinálok hétvégén? Nézem a falat? Nekem itt vannak azok az emberek, akikre támaszkodhatok. Nekem ez fontosabb, mint hogy esetleg több pénzt keressek. Link
 
 
0 komment , kategória:  TV, internet, komputer,telefon  
Termeloi piac nyilik
  2012-11-30 16:54:26, péntek
 
  LEHETŐLEG NE A MULTIKTÓL VÁSÁROLJ !!!
Termeloi piac nyilik nov. 29 en csutortokon, az Ifjusagi haz udvaran 12 es 19 ora kozotti idoben. Minden csutortokon lesz ezutan! (Simonffy es Kapolnasi u. sarok)

Kerlek Benneteket, akár vevokent, akar eladokent ha erdekel szeretettel varok Mindenkit!

Aki hallja adja tovabb!

Koszonettel,

Nagyne Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Szent András
  2012-11-30 15:58:55, péntek
 
  Ugye tudjátok, milyen nap van ma? Figyeljetek, segítünk!

Párnámat rázom, Szent Andrást várom
Az advent varázsos hangulatát nemcsak a karácsonyi várakozás keresztény mitológiája alakította ki, hanem a téli sötétben a melegre, a fényre, a megújuló életre vágyódás ősi izgalma is. A karácsonyig tartó négy hét alatt számos szent ünnepet találhatunk a naptárban, köztük Szent András napját, november 30.-án. Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Feltaláltuk a rák ellenszerét!
  2012-11-30 15:39:13, péntek
 
  PÉCS - Megtörtént a csoda! Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség, a rák. A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt. A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.

Közel száznyolcvanezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése. A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét. A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.


Fotó: Bauch Gábor
Dr. Kulcsár Gyula épp az új szert vizsgálja


- Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekezőrendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna. Nyolcvankilenc molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a tizenhatot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket - kezdte a biokémikus.

De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák? Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a ,,csodamolekulákat", amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket. A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.

- Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg - sorolta Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.


A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja


- Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket. A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól - magyarázta a feltaláló. A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.

- A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki. Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli - tette hozzá Kulcsár Gyula. A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.

I. O. É.

Ők még kemoterápiával gyógyultak

Bangó Margit nótaénekes - Imádkozom, hogy sok ember életét menthesse meg ez a szer - üzente Bangó Margit, aki mára felgyógyult a mellrákból

Mészáros Árpád Zsolt színész - Nagyon jó lenne, ha ez a szer tényleg így segíthetne az embereken - mondta Mészáros, aki a veserákból épült fel

Kövesfalvi István labdarúgó - Nagyon drukkolok, hogy működjön ez az új módszer - jelentette ki a DVTK focistája, aki öt éve gyógyult ki a rákbólLink
 
 
2 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Budapest 1945-2008
  2012-11-30 15:20:08, péntek
 
  Budapest városfotók 1945-ből és 2008-ból. A képek pontosan ugyanazon a helyen ugyanolyan szögből készültek 63 év különbséggel.
A klip a W. T. zenéjével mutatja meg hogy miben és hogyan változott meg a városkép a főváros ostroma óta eltelt időben.

from Szemán Ábel 4 years ago

Pictures of Budapest in 1945 and 2008. The photos were taken on the exact same places and angle with 63 years difference.
The clip shows how the Hungarian capitol has changed since the siege at the end of world war 2, with a background music by W. T.

Klikkel a videóért Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Szerelem, házasság
  2012-11-29 11:09:44, csütörtök
 
  - Mi a szerelem?
- A szerelem az a fény, ami bevilágítja az ember életét.
- Mi a házasság?
- A villanyszámla
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Alexandriai Szent Katalin ünnepe - November 25.
  2012-11-29 10:54:59, csütörtök
 
 ,,Ne féljetek, jó doktorok, hannem ligyetek bátorok, mert ti véretek hullása leszen nektek mind keresztség, mind korona."


A dági templom főoltár képe

,,Templomunk védőszentje, Alexandriai Szent Katalin ünnepét a keresztény egyház november 25-én, vértanúságát elszenvedő napján tartja."

Alexandriában szenvedett vértanúságot Maxentius császár uralkodása alatt, a 301. esztendőben. Az idők folyamán a keleti és a nyugati egyházban egyaránt a legünnepeltebb szentek sorába került. Személyét ott találjuk a 14 segítő szent között is.

Katalin története már a VIII-IX. században, is nagyon népszerű volt. Kerékkel és karddal, vértanúságának eszközeivel, valamint könyvvel, bölcsességének jelével szokták a művészetben ábrázolni. A történet úgy mondja el, hogy Kosztus (Costus) görög királynak volt a leánya. Amikor a császár üldözni kezdte a keresztényeket, Katalin személyesen ment el Alexandriába, hogy védelmükre legyen az üldözötteknek. Sőt magával a császárral is vitába szállt, s utána még negyvennél több bölccsel is vitázott a keresztény tanítások igazáról. Miután a tudósok[1] képtelenek eltántorítani hitétől Katalint, a császár halálra ítélte őt. A bátor királylányt bebörtönözték, kerékbe próbálták törni, de egyik esetben sem tagadta meg hitét. Végül lefejezték, s a története folytatódik, hogy testét angyalok vitték a Sínai-hegyre, ahol tiszteletére kolostor épült.

,,Istennek kedeg angyali az ő testét vevén az helről, többé hogy nem mint húsz napi menő föld vóna, Sinai hegyre vivék, és nagy tisztességgel eltemeték, kinek ő tetemiből szenetlen olaj jár ki, mely olaj betegeknek tagit megvigasztalja."

Jeanne d'Arc egyik látomásakor az ő hangját hallotta.

A cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Pszichiáternél
  2012-11-28 13:55:54, szerda
 
 
Doktor úr, úgy érzem, hogy engem semmibe vesznek - mondja a beteg a pszichiáternek. - Nagyszerű. Kérem a következőt.
Forrás: Facebook
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Sumir nyelv elképesztő egyezéseket mutat a magyar nyelvvel
  2012-11-28 13:42:07, szerda
 
 Sir Leonard Woolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

“1939 óta kérelmezem és kérem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv - 7.000 éves volta dacára - ma is elképesztőegyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török “unokaöcs" fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral."

Megjegyezném, Sir Leonard Woolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván “a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

És - végezetül néhány érdekesség:

1) Embertani szempontból nézve az ún. finnugor népek embertanilag, azaz fajilag MONGOLOID népek. Szakálltalan, szőrtelen, sárga bőrszínű, ferdeszemű emberek. A magyar nép szakállas, fehér bőrű, kerek szemű. Azaz embertanilag semmi közünk nincs a finnugor népekhez.

2) Népzenei szempontból: érdekes módon Bartók Béla Finnországban, Törökországban és Perzsiában végzett népzenei kutatásairól készült magyar nyelvű könyvét a MTA eltüntette még megjelenése idején, és mind a mai napig NEM hozzáférhető Magyarországon!
Ezt a könyvet angol nyelven a New Yorki közkönyvtárban bárki elolvashatja. A magyar ember meglepetéssel olvashatja benne a következőket:
A Török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint.
A Perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.
A Finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat.
Azaz szerinte népzenei szempontból minden bizonyíték arra mutat, hogy Török eredetű nép vagyunk. ( Megkérdőjelezem. A szerk.)

3) Nyelvi szempontból:
John Rawlinson a székely rovásírás alapján fordította le a Sumir írást.
Lenormant (francia) kutató megállapította hogy a mai nyelvek közül a magyar áll a sumirhoz a legközelebb.
Sir Leonard Wolley megállapította, hogy a Sumir nyelv nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben.
A török a második legköz lebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török “unokaöcs" fokon áll, hasonlóság tekintetében a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. A alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.
Megjegyezném, Sir Leonard Woolley professzor később eljött Budapestre, hol magánúton megtanult magyarul - mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, a MTA elítélte őt, mondván: “Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

Nyelvi szempontból nézve tehát angol, francia tudósok szerint a Magyar nyelv mondhatni egyenesági leszármazottja a sumirnak.

4) Régészeti bizonyítékok
A Tigris és Eufrátesz völgyében végzett ásatások során napvilágra került szobrocskák tanúsága szerint a sumir nép állatai - rackajuh, pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha kísértetiesen egyeznek a magyar nép állataival, rajtunk, magyarokon kívül SENKI másnak nincsenek ilyen állatai a világon.

Említésre érdemes egy régészeti szenzáció is, Erdélyben Tatárlakán végzett ásatások során került napfényre több ezer égetett agyagtábla, melyeken sumir írás van, s éveken át tartó kutatások és kísérletek eredményeként a Francia Tudományos Akadémia a következőket állapította meg
1. Az Erdélyi tatárlaki ásatások során talált táblák 1.500 évvel régebbiek, mint az eddig talált legrégebbi Mezopotámiai agyagtáblák. A Francia Tudományos Akadémia ennek alapján kimondja, hogy az emberiség bölcsője és az emberi írásbeliség és kultúra NEM Mezopotámiában, hanem Európában, Erdélyben, kezdődött?
2. Ezt később a Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus is elfogadta, ami igazi világszenzáció volt.
S amit csak a nevében magyar sajtó, óriási egyöntetű lelkesedéssel ELHALLGATOTT. Én csak New Yorkban olvastam erről, pesten a mai napig senki sem hallott erről egyetlen árva szót sem.
Azaz, embertani, népzenei, nyelvészeti, és régészeti szempontból nézve, a finnugor elmélet, melyet ellenségeink dolgoztak ki lejáratásunkra, és magyarellenes propaganda céljára, egyszerűen VALÓTLAN elmélet.

Ideje lenne hogy az MTA végre ne magyarellenes tevékenységre költse el a magyar lakosság pénzét.
Példa nélkül áll a világon, hogy egy nemzet tudományos akadémiája arra költi el a nemzet pénzét, hogy nemzetellenes tevékenységet fejtsen ki, rombolván a magyar nemzeti tudatot, hamisítva a magyar történelmet, s hivatkozási alapot nyújt ellenségeinknek (lásd. Trianon Június 4, 1920)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar nyelv -és irodalom  
Zsolt 28,6-9.
  2012-11-28 12:32:17, szerda
 
  6 Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat.
7 Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát.
8 Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje.
9 Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!


EGY EGYSZERŰ IMÁDSÁG
Az Úr mondja: Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (Jer 29,13)

Időnként biztos vagyok Isten jelenlétében; érzem Isten szeretetét, értem, mi az akarata számomra. Vannak azonban sivatagos, száraz idők, amikor távolinak érzem magam Isten világosságától. Ha ilyenkor imádkozom, mintha a falnak beszélnék.
Mégis minden este együtt imádkozom 13 éves fiammal. Ő már nem annyira rajong a hangos imádkozásért, de azért hálát adunk emberekért, eseményekért, és minden másért. Nagyszerű így zárni a napot, köszönteni az éjszakát, és pihenésre térni.
Egy este úgy éreztem, hogy az életem kikerül az ellenőrzésem alól. Egyedülálló szülő vagyok és munka nélkül. Csatát vesztettem a napi háztartási munkákkal szemben. Mindössze ennyit tudtam mondani imádságomban: "Segíts!" Fiamnak tetszett; úgy gondolta, ez egy nagyszerű imádság.
"Segíts!" hangzott az imádságom a leukémiás édesanyámért, egy zenekari igazgatóért, aki sztrókot kapott éjszaka, és meghalt, és az imatársamért is így könyörögtem, aki a második térdműtétje után lábadozott. Isten leemelt minden egyes súlyt a szívemről, miközben ezzel az egy szóval kértem: segíts! Mire befejeztem az imát, újra közel éreztem magam Istenhez. Mint a zsoltáros: Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltok, és ő meghallgat engem. (Zsolt 120,1)

Imádság: Drága Istenem, segíts! Ámen.

Ha kérjük Istent, ő segít.
Gloria Graves Gregory (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐK GYERMEKEIÉRT!

(Katától kaptam...... ........)
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 5318
  • e Hónap: 11604
  • e Év: 691911
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.