Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mi is bízunk benne, ezért osztjuk meg.....
  2012-11-13 15:07:38, kedd
 
  SZERDA REGGEL az RTL Klub - 8:15-kor kezdődő Reggeli Csak csajok c. műsor Napi Doktor rovatának vendége lesz a 10 éve gyógyíthatatlannak tartott Orsolya és Tanácsadója.

SZÍVET MELENGETŐ TÖRTÉNET EGY BETEGTÁRSUNKTÓL!

Az alábbi betegtörténetet ma kaptuk üzenetben. Írója hozzájárult a közzétételhez - bízva benne, hogy a leírtak sokak számára nyújtanak reményt!
Mi is bízunk benne, ezért osztjuk meg.....

"Édesapám kis sejtes tüdődaganatos beteg, akinél hivatalosan 2011 februárjában diagnosztizálták. Persze nem a tüdeje miatt vették észre (pedig kontrollra járt a tüdejével), hanem a csípője miatt. Fájt neki, akkor ott felfedeztek egy gócot-majd 10 cm-s. A tüdőben 3cm és az agyban 4 áttéttel 3cm, 2 cm és 2 darab 1 cm körüliek voltak. Sugár kezelés volt csípőre és agyra, de tüdőre nem. Meg kemoterápia. Akkor hallottunk a culevitről, ekkor nekünk 3 hónapot jósoltak az orvosok. Majd jött, hogy na jó maximum fél év. Ezalatt az időszak alatt napi 20 szem culveitet vett be, az utóbbi időszakban hozzátett plusz egyet az óránkénti adaghoz vagyis napi 30 szemet vett be, az Önök egyik kollégája javasolta, hogy amíg az italpor nem jön meg, addig szedje. Abból plusz pár hónap és most ott tartunk, hogy 2 éve onkológiai kezelt beteg. Az orvosok azt mondják hihetetlen csoda, hogy még itt van, 2 kör agyi sugár kezelés és kemoterápia után. Igaz ismét lesz sugárkezelés az agyra, de nem adjuk fel. Ugyanis ma megérkezett a várva várt csomag! :) A CULEVIT italpor! Úgy bontotta ki a csomagot,mint egy kisgyerek :) Persze jó lenne, ha nem kéne szednie, de ha már kell akkor keressük meg benne a jót.
Mert szomorúsággal, belefásultsággal nem tudunk segíteni a bajba jutott családtagunkon. És saját magunkon sem, hiszen nem csak a beteg küzd,hanem vele együtt mi is a családja. Bízom benne és az Önök szakértelmében. Ahogy eddig! Mindenkinek mondja ő ezt szedi, nekik ez is segít, na meg a család.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Idősekkel szembeni diszkrimináció
  2012-11-13 12:23:30, kedd
 
  Idősekkel szembeni diszkrimináció
Az idősebbekkel szembeni diszkrimináció általános jellegére, és egyben társadalmi elfogadottságára mutat rá egy kanadai kutatás.

Az idős gondozással foglalkozó kanadai Revera megbízásából készült felmérés eredményei szerint a 66 évesnél idősebbek közel 60 százaléka tapasztalt már a korából fakadó diszkriminációt, míg a válaszadók 35 százaléka jelezte, előfordult már, hogy valakit ő is kora okán különböztetett meg hátrányosan.

Az adatok szerint a kor alapján történő diszkrimináció leggyakoribb formája, hogy az időseket láthatatlannak, inkompetensnek és társadalmilag haszontalannak nézik.

A szakértők szerint az öregedéssel szembeni előítélet épp olyan társadalmi probléma, mint a származáson vagy a nemen alapuló előítéltet. Ugyanakkor fontos az előítéletek mihamarabbi leküzdése, hiszen egy nap mind idősek leszünk, ráadásul a népesedési előrejelzések azt mutatják, a szép korúak társadalmi aránya egyre nő. Kanadában például 2050-re minden negyedik személy 65 éven felüli lehet.

Az öregedéssel szembeni előítélet ugyanakkor nem csak a fiatalok által vélelmezett sztereotípiák és negatív attitűd miatt jelentkezik, hanem azon társadalmi megrögzöttségből is fakad, amely a fiatalság többségi jelenlétét feltételezi. Ez utóbbi az oka annak, hogy a társadalom olyan gyakran nem tud jól reagálni az idősebb korosztály igényeire.

Ezt támasztja alá, hogy a megkérdezett idősek 27 százaléka tapasztalt már a kormány részéről diszkriminációt, amikor is az ő korcsoportjukra gyakorolt hatásokat a politikai vezetés figyelmen kívül hagyta. Ugyanígy az érintettek harmada az orvosi ellátásban is észlelt már visszásságot: például amikor az egészségügyi szakemberek nem megoldható problémaként kezelik a panaszaikat, hanem egyszerűen a korral járó tünetnek tudják be.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Szenvednek a szinglik Kínában!
  2012-11-13 09:59:47, kedd
 
  Szenvednek a szinglik Kínában!

180 millióra becslik azoknak az egyedülálló férfiaknak és nőknek a számát, akiket aktívan foglalkoztat a párkeresés. November 11-én, a négy egyes, a szinglik napján az érintettek sok helyütt közös vacsorára gyűltek össze, a nagyobb online áruházak pedig egyszeri - 50 százalékos - kedvezményt kínáltak ez alkalomból.

A kínai hagyományok szerint a nőknek 25-26-éves korukig már mindenképpen el kell kelniük, de a legtöbb faluban 20-22 év az ajánlott korhatár. Mára azonban - elsősorban a városokban - változott a trend, aminek nem kis részben a megváltozott életforma az oka.
Különösen a sikeres nők tolják ki a házasságkötés idejét, hiszen a létfenntartás kényszere esetükben nem olyan erős. Az idő haladtával státusukból azonban nehezen szabadulnak.
A harmincadik életévükhöz közelítők már rendkívüli nyomásnak vannak kitéve a család, a szülők részéről. A vidékről elszármazottak különösen. És ezen az sem segít, hogy egyesek az újévi családi összejövetelre esetleg állvőlegényt bérelnek.

Az aggódó szülők parki társkereső találkozókra mennek, ahol egymásnak ajánlják csemetéiket, faluhelyen esetenként az eladósorban lévő lány képével, iskolai bizonyítványával járják a szomszéd településeket, és keresik a korban, képzettségben és vagyoni háttérben is megfelelő jövendőbelit.
A kerítői hivatás ma Kína-szerte reneszánszát éli, fiatalemberek tucatjait közvetítik, ha kell, akik adott esetben személyesen megjelennek a lányos háznál, és beszámolnak magukról, vagyoni helyzetükről. A házasulandók közötti kölcsönös vonzalom és szeretet fontosságát leginkább csak a társadalomkutatók emlegetik. A lakás, a biztos munkahely és jövedelem, valamint a kocsi a városokban már-már alapkövetelmény. A korosodó nők közül többnyire csak a vágyak szintjén, a piacon ugyanis a tehetős, már lakással rendelkező, 30 év feletti férfiak, többnyire a 19-22 éveseket részesítik előnyben.

Tangshan városban Zheng Fengqi ingyenes társkereső szolgálata a helyi parkban Tangshan városban Zheng Fengqi ingyenes társkereső szolgálata a helyi parkban

A kínai családtervezés szigora és a fiúgyermek előnyben részesítése miatt ugyanakkor országosan a kereslet és a kínálat jelentős arányváltozására lehet számítani a nők javára.
A demográfusok azt jósolják, hogy 2020-ra 30 millióval több házasulandó férfi lesz, mint nő. Tehát öt férfiból egynek nem lesz párja. Vannak olyan vélekedések, amelyek szerint a hadsereg majd felveszi a többletet, mások úgy vélik, a helyzetből a kéjnők húznak majd hasznot, és vannak, akik a nőrablások számának növekedését vetítik előre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen az igazi csábító?
  2012-11-13 09:55:01, kedd
 
  Milyen az igazi csábító?

Napokig készülsz a randira? Százszor is elgondolod, hogyan mosolyogsz majd rá a pasira, ha szembe jön veled az utcán, miközben lázasan törölgeted a tenyeredről az izzadtságot? Ismered a csábítás minden csínját-bínját? Van, aki igen.

Ő bezzeg sosem volt rest kicsinosítani magát. Hetven körül járt, de a frizurája, a körme, a ruhája, a sminkje mindig rendben volt. Legendásan jó ízlése volt világéletében. És elképesztő kisugárzása, idős korában is. Fiatalon lett özvegy, évtizedeken át élt egyedül, de mindig voltak hódolói, akik elsöpörték a háza elől a havat, behordták a tüzelőt, vagy elkísérték a színházba.<

Pedig nem hiszem, hogy kaptak mást is cserébe, mint egy kis rétest vagy almás pitét. És üldögélhettek olykor a konyhában, a damasztabrosz felett. Mert Ibi néni volt a környék pszichológusa. Nem a könyvekből tanulta az empátiát. Tudott hallgatni. Ha kellett, órákig is. És sosem osztogatott tanácsokat, csak feltette a lényeges kérdéseket.

Aztán egy napon felbukkant Béla bácsi a konyhában. A nyugdíjas kirándulókörben ismerkedtek meg. És Ibi néni, bár ahogy mondani szokták, amúgy is jól tartotta magát, kivirult. Vasárnaponként az idős gavallér nagy csokor virággal érkezett. Megebédeltek, majd karon fogva sétáltak egyet a parkban. Aztán Béla bácsi hazakísérte Ibi nénit, és kezet csókolt neki a kapuban. Ezt a szokását, mármint a kézcsókot azután is megőrizte, hogy elvette a mi Ibi néninket feleségül.

Ági, Zsófi vagy Ibi néni. Sosem szorultak tanácsra a szív dolgaiban. Ösztönösen érzik a férfilélek minden rezdülését, vágyát, üzenetét. És tudják, hogyan feleljenek rájuk.

Tanulható-e ez a képesség?

Többé-kevésbé biztosan. Az emberek nagy része a kommunikáció egyéb területein is okításra szorul, miért pont a hódítás lenne a kivétel? Hiszen a vágy, hogy odafigyeljenek ránk, ott van mindegyikünkben.

Már csak az a kérdés, mi van, ha úgy érezzük, mindent megtettünk, hogy vonzóbbak, csábosabbak, népszerűbbek legyünk, mégsem érezzük, hogy bármi is változott volna?

Nos, akkor még mindig reménykedhetünk, hogy ha álmaink férfija színre lép, mégiscsak összeszedjük magunkat, vagy ha nem, hát ügyetlenkedéseink ellenére - vagy éppen azért - minket választ.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Milyen az igazi csábító?
  2012-11-13 09:53:56, kedd
 
 
Milyen az igazi csábító?

Napokig készülsz a randira? Százszor is elgondolod, hogyan mosolyogsz majd rá a pasira, ha szembe jön veled az utcán, miközben lázasan törölgeted a tenyeredről az izzadtságot? Ismered a csábítás minden csínját-bínját? Van, aki igen.

Igazi boszorkány!

Így neveztük barátnőimmel az Ágnesként nevesíthető problémakört. Bögyünkben volt a lány, mi tagadás. Egy barátunk hozta magával a születésnapi buliba.

Egy ideig egész jól viselkedett, kedves volt, előzékeny, szendvicskészítésben buzgó. Csakhogy a társaság hangulatával szinkronban Ágnesünk csábítási kedve is felizzott. Az összes sráchoz - beleértve a mi pasijainkat is - volt néhány kedves, kacér pillantásokkal cifrázott szava. Kortyolgatta a pezsgőjét, közben pedig felváltva búgott és kacagott, incselkedett és pózolt. Dobálta a göndör szőke haját, domborította a domborítani valót, és ámuldozva forgatta a szemét még akkor is, amikor Zsolti a modellezés izgalmairól értekezett.

Tánc közben kacéran hullámzott, rázott mindent, amit rázni lehetett, a fiúk meg izzadtak persze. Különösen Miki, akihez féktelen izgalmában a hátsóját dörzsölte. Meg Tibor, akire úgy vetődött egy óvatlan pillanatban, mint go-go girl a rúdra.

- Most odamegyek, és bepancsolok neki egyet - közölte Panni, Tibor felesége. És minden bizonnyal be is következett volna a tragédia, ha jó házigazda módjára nem rántom Pannit és a vodkás üveget egyidejűleg az erkélyre. Ahová két perc múlva Tibor is kisomfordált bűnbánó kutyaszemmel.

Miből lesz a cserebogár

Az Ági nevű veszedelemről a kis Zsófika jutott eszembe. Egy ismerős házaspár négyesztendős kislányáról van szó. Tüneményes, cserfes kis bestia ez a Zsófi, a szülők, a rokonok, a barátok egymással versengve kényeztetik. Egy alkalommal jóképű férfiember társaságában érkeztem hozzájuk.

Zsófi mindent bevetett, hogy felhívja magára az ismeretlen bácsi figyelmét. Örökké körülötte sündörgött, hozta a babáját, hozta a legót meg a színes ceruzákat. Aztán a bácsi elkövette azt a hibát, hogy átkarolt. Zsófi ekkor taktikát váltott. Rövid fejtörés után elénk penderült, és kacér pillantással felrántotta a szoknyáját. Sééép? Selypítette a bácsi felé villantva apró, micimackós bugyogóját.

A csábító tud bújni, hízelegni, mint egy macska. Finom, törékeny és elbűvölő. Ha melegítőben szalad le az újságoshoz, akkor is forognak utána a férfiak. A hentes a legszebb húst adja neki. A szomszéd hordja át a friss gyümölcsöt a kertjéből...

Ibi néni titkai

Ibi néni a nagymamám barátnője volt. Reggelenként, amikor nem tudom rászánni magam a vasalásra, és farmerben, kinyúlt pulcsiban indulok el hazulról, mindig eszembe jut az öregasszony. Egyszer (egy hasonló reggelt követően) összefutottam vele az utcán.

- Édes kislányom, hogy nézel ki! - hüledezett Ibi néni. - Egy fiatal nő nem mászkálhat ilyen állapotban az utcán. Vessél csak magadra egy pillantást! És előkapott egy csöpp tükröt a retiküljéből. (Jellemző, én sosem hordok magamnál tükröt.) Aztán egy kis pirosítót akart rám tukmálni, mert rémisztően sápadtnak ítélt.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Ugye tudod, hogy a hitben is hinni kell?!
  2012-11-13 09:43:35, kedd
 
  Ugye tudod, hogy a hitben is hinni kell?!

"Ez nagy titok. Az első pillanatban nem is érthető. Nem a vallásos hitről beszélek, hanem az önmagadba vetett hitről. A terveid megvalósulásába vetett hitről, arról, mely megelőlegezi - vagy megidézi? - a jövődet.

Nos, figyelj jól. A hitet éppúgy fel kell nevelni, mint egy gyereket. Először gyengécske még. Mint egy pici, izzó parázs: fújni kell, hogy lángot kapjon. Nem megy könnyen. Kifogy a levegőd. Pislákol a tűz, már-már elalszik.

De fújd! Fújd, kitartóan, türelmesen. Először még nem megy. Hiába. Már-már föladod, de mivel hiszel a Hitedben, mégsem hagyod annyiban. Fújod tovább.

Egyszer csak az élet visszaigazol. Elkezd pislákolni egy lángocska, és egyre magasabbra tör. Akkor eltölt az öröm: "Jé, hát ez működik!" Igen. Az első sikerélményed azt üzeni: érdemes hinni tovább. De jön egy szélfúvás, és eloltja a tüzet. Itt a kudarc. Nem sikerült! Mégsem sikerült. Vége.

De mivel "hiszel a Hitben", elkezded fújni a hamut, és azt veszed észre, hogy a fehéres szürke pernye alól kivillan mégis egy varázsszemecske, és egyre nagyobbra nő. Még jobban fújod, teli tüdőből, szinte alig veszel levegőt, csak fújod, fújod... És fellobban a tűz!

Te csináltad. Valóra vált a hited. Most már ég, lobogva lángol a tábortűz. Melegedni tudsz körülötte. Mások is odajönnek, mert ahol meleg van, odagyűlnek az emberek.

Hideg világ van, és mindenkit vonz az élő tűz melege - melyet te teremtettél. Látod, társaid is lettek egyszerre. A hitedből. Amelyben - minden csőd és kudarc és nehézség ellenére - hittél. A sok "nem megy" után - ha hiszel a Hitben - egyszer csak menni fog!" Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?
  2012-11-13 09:07:13, kedd
 
 

Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?

A párom miattam hagyta el a feleségét hét év után. Gyerekük nincs, ahogy jelentős közös vagyonuk sem igen volt, így a válás tiszta ügynek indult. Igen ám, de Lia, a párom exe csak nem akart elválni. Ehelyett idegösszeomlást produkált, szerintem csak eljátszotta, és befeküdt egy kórházba, ahonnan naponta húsz üzit küldött Petinek, hogy menjen vissza hozzá, ráadásul azt is elérte ezzel, hogy a tárgyalást folyton elnapolták. Másfél évünkbe került, mire kimondták a válást.

A pasim bevallotta, hogy segített rajta...

Otthon nekimentem Petinek, és mint egy őrült, követeltem, hogy mondjon el mindent. Elmondtam neki a Liával való találkozás minden részletét. Ahogy hallgatta, egyre vörösebb lett a feje. Eleinte tagadni próbált, de aztán töredelmesen bevallotta, hogy tényleg volt már, hogy megszánta Liát, és lefeküdt vele, de higgyem el, hogy ennek semmi köze a ,,testek hívószavához", vagy mihez, mert ő kizárólag engem szeret és engem kíván. De lássam be, kérte, hogy milyen szerencsétlen az a nő, és mennyire szenved, blablabla, megint a szokásos duma.

Lehet, hogy az exéhez ment?

Írj nekünk, segítünk!

Döntési helyzetbe kerültél, és nem látod, melyik a helyes út? Ha hiába szakad meg a szíved, akkor sem tudod, mit tegyél...? Írd meg nekünk a problémádat, hátha valaki segíthet! Maximum 10 soros leveleiteket a koborkata@gmail.com címre várjuk! A levélbe írjátok meg: - Magát a kérdést, amire a választ várod (Mit tegyek, hogyan döntsek az engem érintő ügyben?) - Az életkorod - Egy jeligét
Mondtam, elegem van, nem látok be semmit, és követeltem, hogy azonnal költözzön el. Próbált nyugtatgatni, ölelgetni, de ellöktem magamtól. Elment. Ahogy kitette a lábát, belém hasított, hogy most biztos visszaköltözött Liához, és hogy amilyen barom vagyok, én kergettem vissza hozzá.

Két nap múlva felhívott, és azt mondta, az anyjáéknál lakik, de ettől még nem vagyok nyugodt, mert szerintem az ideje nagy részét így is Liánál tölti, egymás vállán zokogják ki magukat, ki ezért, ki azért.

Az az igazság, hogy én nagyon szeretem Petit, és nagyon hiányzik. Szeretném, ha megbocsáthatnék neki, hiszen tényleg csak a nagy szíve miatt csalt meg.

De az eszem mást diktál. Ha újra összejönnénk, mi a biztosíték arra, hogy egyszer s mindenkorra elfelejti Liát? Meddig követ még minket árnyként az a nő? Nem tudom, mit tegyek. Kérlek, segítsetek.

Karola történetét lejegyezte Kóbor Kata
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?
  2012-11-13 09:05:52, kedd
 
  Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?

A párom miattam hagyta el a feleségét hét év után. Gyerekük nincs, ahogy jelentős közös vagyonuk sem igen volt, így a válás tiszta ügynek indult. Igen ám, de Lia, a párom exe csak nem akart elválni. Ehelyett idegösszeomlást produkált, szerintem csak eljátszotta, és befeküdt egy kórházba, ahonnan naponta húsz üzit küldött Petinek, hogy menjen vissza hozzá, ráadásul azt is elérte ezzel, hogy a tárgyalást folyton elnapolták. Másfél évünkbe került, mire kimondták a válást.

Ráadásul, mint elmondta, bűntudata is van, amiért ilyen csúnyán elhagyta Liát, akinek pedig örök hűséget esküdött még templomban is. (Hozzáteszem, egyikük sem vallásos.) Egyszer elmesélte, hogy a házasságuk negyedik évében egyszer lebukott, mert félrelépett valami nővel, és Lia akkor öngyilkos lett, beszedett egy csomó gyógyszert és ivott rá. Ha Peti nem megy időben haza, halva találja Liát.

Nem kell neki más pasi!

Ezért aztán nagyon félt attól, és még ma is fél, hogy Lia egy nap megismétli ezt, már csak azért is, mert nincs olyan hét, hogy Lia ne mondaná el neki, hogy mennyire boldogtalan, és mennyire szenved egyedül. Peti javasolta neki, hogy próbáljon másik pasit keresni, de Lia ezen felháborodott, és kikérte magának.

Egyszer, amikor Peti meg én elmentünk vacsorázni, és kicsit többet iszogattunk a kelleténél, azt is elmesélte, hogy Lia egyszer arra kérte, feküdjön le vele, mert nagyon hiányzik neki a szex. Ekkor teljesen kiborultam, mert amikor Lia ezt kérte tőle, én már Petivel voltam.

Peti tagadta, hogy teljesítette volna Lia kívánságát, de én nem tudtam olyan könnyen túllépni ezen. Nem bírtam kiverni a fejemből: mi van, ha még mindig lefekszenek egymással? Ha jól belegondolok, Peti agyát teljesen elborította a bűntudat, Lia totálisan manipulálja őt.

Nem tudom, hova járkál délutánonként

Hetente kétszer-háromszor eltűnik otthonról egy-két órára, olyan is volt, hogy háromra. Honnan tudhattam volna, mit művelnek olyankor? Ha minden kérésére ugrik, miért ne tenné meg neki, hogy lefekszik vele, amikor amúgy is el van gyengülve a gondolattól, hogy Lia a mai napig nem volt képes őt elfelejteni?

Örök vágy köti össze a pasimmal

A múlt héten, egyik nap nem bírtam magammal tovább, és anélkül, hogy Peti tudta volna, felhívtam Liát, hogy találkozni akarok vele. Egy presszóban ültünk le, az arcán megint az a fölényes, gúnyos mosoly ült. Mondtam neki, hogy térjen már észhez, fogja már fel, hogy elváltak, és hagyjon minket békén élni.

Erre ő csak annyit mondott, hogy éljünk csak nyugodtan, de én ne felejtsem el, hogy Peti az ő első férje, és őket egy örök kötelék tartja össze, ami egyrészt lelki, hiszen Petivel ők lelki társak, másrészt... és itt hirtelen abbahagyta, és sokatmondóan mosolygott.

- Másrészt mi? - fortyantam föl.
- Nézd édesem, talán hallottál már olyasmiről, hogy két embert annyira összefűz a vágy, hogy hiába hagyják el egymást, és költöznek akár a világ végére, előbb-utóbb úgyis újra meg újra összesodorja őket a sors, mert a testük hívószava erősebb bárminél.
- Azt akarod mondani, hogy a mai napig lefekszel Petivel? - üvöltöttem.
Erre ő megint csak sandán mosolygott, az asztalra dobott egy ezrest és kivonult.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?
  2012-11-13 09:04:18, kedd
 
 
Dilemma: Szegény exnek is jár egy kis szex?

A párom miattam hagyta el a feleségét hét év után. Gyerekük nincs, ahogy jelentős közös vagyonuk sem igen volt, így a válás tiszta ügynek indult. Igen ám, de Lia, a párom exe csak nem akart elválni. Ehelyett idegösszeomlást produkált, szerintem csak eljátszotta, és befeküdt egy kórházba, ahonnan naponta húsz üzit küldött Petinek, hogy menjen vissza hozzá, ráadásul azt is elérte ezzel, hogy a tárgyalást folyton elnapolták. Másfél évünkbe került, mire kimondták a válást.

Peti hozzám költözött. Sajnos nem lakunk messze Liától, így előfordul, hogy a közértbe menet, vagy munkából jövet is összefutunk. Ha engem meglát, összeszűkül a szeme, és olyan gyűlöletet lövell felém, hogy lever a víz, aztán meg gúnyosan felröhög, mintha valami vicces lenne rajtam.

Komolyan, olyan, mint egy kiéhezett nőstény ördög. Bezzeg, ha Peti is ott van, akkor elesettnek tetteti magát, folyton könnyben úszik a szeme, és nem akar ránk nézni. De a telefonálgatások és SMS-ek a mai napig nem fogytak el.

Én nem tudom megérteni, hogy egy harminckilenc éves nő miért nem tudja magát túltenni egy váláson, ami több mint két éve történt. Két éve mást se csinál, mint Petit zaklatja, aki viszont ezt egyáltalán nem érzi zaklatásnak. Peti és én harmincöt évesek vagyunk, előttünk az élet, szeretném, ha gyerekünk is lenne, de így képtelenség belevágni a közös életbe.

Egyfolytában hívogatja

Lia hetente legalább kétszer kér valami szívességet Petitől, amit ő nem tud visszautasítani. Hol a tévécsatornái állítódnak el, hol a gépe lesz vírusos, hol kölcsön akar kérni, hol pedig a kocsiját betolatni. Ha megcsörren Péter mobilja, már összeszorul a gyomrom, hogy biztos megint Lia akar valamit, és Peti ugrik.

Volt már olyan is, hogy a vasárnapi ebéd utáni sziesztánkat zavarta meg azzal, hogy szörnyen fáj a feje, lázas és hányingere van, és Peti menjen át, mert egyedül nem meri kihívni az ügyeletet. És Peti szaladt. Szerintem ez az egész történet egy kész horror.

Az ex egészségügyi szexet akart

Rengeteget veszekedtünk már emiatt, de Peti nem érti meg, hogy ez így nem normális állapot. Szerinte, ha két ember együtt élt hét éven át, akkor az már olyan szoros kötelék, hogy azon túl nem mehetnek el egymás mellett, mint az idegenek, és neki erkölcsi kötelessége segíteni, de attól még engem szeret.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Az apákról se feledkezzünk meg, ez most szóljon nekik
  2012-11-13 06:47:17, kedd
 
  Az apákról se feledkezzünk meg, ez most szóljon nekik ;)

Mikor leszek én is felnőtt?
Mondd el nekem, Apa!
Nem vagyok még iskolás,
de nem is vagyok baba!
Mondd el nekem, milyen érzés
Apukának lenni?
Szeretsz-e mondd korán reggel
dolgozóba menni?
Jó érzés-e hazaérni,
megölelni engem?
Látod-e, hogy egész kicsit
ma is nagyobb lettem?
Jó érzés-e betakarni,
puszit adni este?
Maradj itt az ágyam mellett,
kérlek, ne menj messze!
Rajzoltam egy képet neked,
Te vagy rajta, nézd meg!
Én vagyok a kisgyerek és
kézen foglak Téged!
Örülsz neki? Vigyázol rá?
Mi vagyunk a képen!
Én vagyok az apukámmal,
ketten, kéz a kézben.
(Bartos Erika)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 823
  • e Hét: 3829
  • e Hónap: 14512
  • e Év: 1536531
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.