Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Rák(keltő) terápia?
  2012-11-14 22:11:33, szerda
 
 
Rák(keltő) terápia?

A rákkezelés kétségkívül az egyik legsúlyosabb paradoxona, hogy több tucat rákterápiában használatos gyógyszer, gyógymód maga is rákkeltő hatású. És ezeket gyakran kombinációban kényszerülünk adni a betegnek.
A teljesség igénye nélkül néhányat felsorolok: Tamoxifen, Thiotepa, Ciklofoszfamid, Melphalan, Chlorambucil, Azatioprin (Imuran), Busulfan, Myleran, Cyclosporin, Metoxpsoralen és UV-A sugárzás kombináció (psoriázisban), Ösztrogének, Treoszulfan, Hydroxiurea, stb. Ugyan ez igaz a cobalt, elektron, sugárzásokra is.

Pedig a daganatos betegség egyik nagyon súlyos velejárója, hogy az immunrendszer fokozatosan teret veszít a tumor sejtekkel vívott harcban, aminek a fő oka, hogy a tumor sejtek az idő előre haladtával egyre hatékonyabban védekeznek az immunrendszer támadásaival szemben, sőt képesek arra is, hogy olyan anyagokat termeljenek, amik az immunrendszer működését hatékonyan gátolják, tehát szerzett immunhiányos állapotot provokálnak. Ilyen helyzetben, ha még a beteg olyan gyógyszereket is kap, amik önmagukban vagy kombinációikban rákkeltő tulajdonságúak, akkor elképzelhető, hogy a daganatos, beteg szervezet milyen nehéz helyzetben van.

Tovább rontja a túlélés esélyeit a megjelenő és egyre intenzívebbé váló fogyás (tumoros cachexia), melynek a hátterében a nyugalmi energia felhasználás fokozódása áll. Az izomszövet drámai gyorsasággal épül le, és a zsírsejtek is elvesztik azt a képességüket, hogy a táplálékkal bevitt felesleget elraktározzák. Ennek pedig az a fő oka, hogy a daganat sejtek három olyan anyagot is kibocsájtanak, amik szintén az izombontást segítik elő. A cachexiás citokinek a mitokondriumokban szétkapcsolják az oxidatív foszforilációt (részben), így értékes ATP helyett a mitokondriumok csak hulladék hőt termelnek.

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Látjuk, hogy a hagyományos vitaminok, vaspótlás mit sem érnek. Viszont igen jó eredményeket látunk a Matuzalem-től (catechine), a Flavonoid komplextől (resveratrol, quercetin, polifenolok), a ganoderma lucidumtól (kínai pecsétviaszgomba hatóanyagaitól: Ganoderan A B, C,), az ugyan csak ebben a gombában nagy mennyiségben előforduló germániumtól, a Klorofill cseppektől.

Jótékony, fontos zsírokhoz jutunk az Omega 3-6-9 kapszulából (legalább 1g/nap). Colostrum, Super Colostrum az immunglobulinok szájon át történő bevitelének ma még egyetlen lehetőségét képezi.

Bizony ezekre a készítményekre mind szükségünk lenne, mert láttuk, hogy a daganat és az ellene adott gyógyszerek együttese micsoda lehetetlen helyzetbe hozza a beteg embert. Ezért az itt felsorolt készítmények meghatározó szerepet játszhatnak a betegség elleni küzdelmében, segítséget nyújtanak a szervezetnek.
Cimkék: MegaFood, Liver Strength, Ganoderma lucidum, Reishi, pecsétviaszgomba, ganoderan A, B, C, gomba, daganat, rák, daganatos betegség
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyógynövényekkel felvértezve
  2012-11-14 18:26:00, szerda
 
 
Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen - A galaj
Németh Ági

Tejoltó galaj/Galium verum/, Ragadós galaj/ G. aperine/, Közönséges galaj/galiu/
Egy gyógynövény, amelyet még napjainkban is használnak a sajtkészítéshez, és eredményesen egészíti ki a rákbetegségek gyógyítását.

A galajnak három fajtája van: a ragadós galaj, a közönséges galaj, és a tejoltó galaj. Gyógyhatása mindegyiknek egy forma, bár a tejoltó galajt kedvelik inkább, az ő gyógyhatását vélik az igazinak. Nem kényes növény, szinte mindenhol megterem, erdőkben réteken. A szántók réme, mert ellepi, és ezzel sok bosszúságot okoz a gazdáknak. Történelmi háttere Jézus születéséig nyúlik vissza. A monda szerint, Szűz Mária a fekvő helyüket nem szalmával készítette, hanem galaj szárral, és a kis Jézus bölcsőjét is galajjal párnázta ki. Régen a szárából tejszűrő szitát készítettek. A tejoltó galajt a sajtkészítésnél is használták, ami a mai napig is nélkülözhetetlen a sajtgyártásban, mert az angolok a cseszter sajtot színezik vele. A mai világban egyre nagyobb harcot folytatunk egy nagyon csúnya betegség, a rák ellen.

A régi füves könyvek is már a rák gyógyítója ként emlegetik a galajt.

Ragadós galaj: zöldes fehér virágú, kissé fanyar illata van.

Hatóanyag: növény sav

Gligozitok

Mire használják a teáját: vese, máj, hasnyálmirigy, bőrbetegségek, pattanások/külsőleg lemosásra

Tejoltó galaj: évelő sárga bugavirágzata van

Hatóanyag: rubiclorsav, citromsav, vörös festék, tejoltó enzim, gailitan sav

Mire használják a teáját: epebántalmak, vese, ideggyulladások, szájüregi rákos megbetegedés, golyva

A galaj tea minden vesebetegség kiváló gyógyítója és nagyon jó vértisztító hatású.

A szárából kipréselt friss lé, fekélyes sebhelyek kezelésére is ajánlott.

Tea készítés: Egy kávéskanál teafüvet 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk és rövid ideig állni hagyjuk. Ha kihűlt leszűrjük, és kortyolva isszuk. Napi két csésze ajánlott.

/az én családomban az epe problémákon segített sikeresen a tea/

Bőrbetegségek, pattanások kezelése: a teával külső lemosás

Szájüregi meg betegedések, golyva: a teát nem csak inni kell, de öblögetni kell vele naponta többször is.

Vesetea keverék: sárga árvacsalán

közönséges aranyvessző

tejoltó galaj

A teafüveket egyenlő arányban összekeverjük, és a fenti módon készítünk belőle teát. Naponta többször igyunk, így ajánlatos többet készíteni. A teát csak forrázni szabad, és éhgyomorra igyuk az első kortyokat. Súlyos esetekben napi négy csésze ajánlott.

A galajról egy osztrák növénytan tudós így nyilatkozik a könyvében, - rámutat, "milyen remek gyógyszer a tejoltó galaj, teával való öblögetés és ivása a nyelvrák és ugyan úgy segít a gyógyfű frissen kisajtolt nedve, vajjal keverve, mindenféle rákon, fekélyen és rákos bőrbajnál."-Dr Heinrich Neuthaler "Das Krauterbuch" /Gyógynövénykönyvében/

A galaj gyógynövény ezeknek a súlyos betegségeknek a gyógyítója. Mielőtt azonban kipróbálnánk minden esetben, kérjük ki Háziorvosunk véleményét, és az ő jóváhagyásával alkalmazzuk a tea keveréket.

/Forrás. Mária Treben/
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember
  2012-11-14 18:19:05, szerda
 
  Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni. Mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja.
Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható.

Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal.
És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is.
Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk.
Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség.
Nyelvrákra: 1-1 kiskanálnyi galaj kipréselt leve beletéve 1-1 csésze diófalevél teába, az egyik csészével gargarizálni kell egész napra elosztva, a másikat meg kell inni.
Mellrákra: fagyöngytea.
Leukémiára: somlekvár."
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Stresszoldó homeopátia
  2012-11-14 15:21:30, szerda
 
 
Stresszoldó homeopátia

A stressz ellen szelíd módszerekkel is védekezhetünk. A mesterséges hatóanyagokat tartalmazó nyugtatók helyett fordulhatunk a homeopátiás gyógyszerekhez, melyek a stresszt egyénre szabottan is kezelik, mellékhatás-mentességük miatt pedig gyerekek, várandós anyák és idősek is szedhetik.

Modern, felgyorsult világunkban a stressz állandó kísérőnkké vált.

Normális dózisban (I. stádium) a stressz fontos az életben maradáshoz: munkára serkent, motivál, még az immunsejteket is fokozott szaporodásra serkenti. A túlzott stressz azonban megterheli a szervezetet.

A II. stádiumban a stressz ingerlékenységet, álmatlanságot vált ki, de konkrét szervi tünet még nem található. Később, a III. stádiumban megjelennek a működési zavarok, de a leletek még negatívak. Ilyenkor gyakori diagnózis a migrén, vagy egy szorongásos kórkép, a pánikbetegség, de a szexuális zavarok hátterében is megbújhat kiváltó okként a stressz.

A IV. stádiumban a stressz az immunválasz csökkenéséhez, az immunrendszer gyengüléséhez vezet, ez pedig testi tüneteket, szervi elváltozásokat, az pszichoszomatikus betegségeket váltja ki. Megjelenik az allergia, a gyomorfekély, az emésztési panaszok, a gyomor-bél betegségek, sőt cukorbetegség, depresszió, magas vérnyomás, és szívkoszorúér-betegség is kialakulhat. Ez utóbbi hazánkban a vezető halálok, így a megelőzés lehetséges módjai, a kutatások előtérbe kerültek.

A homeopátia új lehetőséget nyújt a stressz okozta zavarok kezelésében. A tüneteket gátló és a pszichoszomatikus tengelyt megszakító, mellékhatásokkal bíró gyógyszerek helyett a homeopátia a szervezet normális működésével azonos irányban hat, stimulálja a gyengült reakciókat. A hasonlóság és potenciálás elvén előállított homeopátiás gyógyszer fizikai törvényszerűségek útján kijavítja a beteg szervezetben a rossz információt, a rossz programot.

Stresszoldó homeopátia A homeopátiás szerek a stresszt egyszerre egyedi (a kezelés egyénre szabott) és globális (a fő jellemző tüneteket nézi) módon kezelik, a személyiség egészét figyelembe véve. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a homeopátiás stresszoldó, nyugtató golyócskák hatékonysága megegyezik bizonyos hagyományos nyugtató tabletták hatékonyságával, de nem okoz álmosságérzetet, tompultságot, kábaságot, és nem alakul ki tartós szedés esetén sem hozzászokás. Mellékhatás-mentessége miatt szedhetik e szereket nyűgös, fáradt gyermekek, várandós anyák, idős emberek is. Közvetlenül a stresszes helyzet előtt vagy alatt is el lehet szopogatni.

Az Aconitum igen hasznos, hirtelen ijedtség, félelemérzet esetén, szorongással járó izgatottságnál, és az ezzel járó szapora szívverésnél. A Belladonna jól hat a hirtelen fellépő izomremegésre, kipirulásra, fény-zaj érzékenységre. A reflexes idegműködés zavaraira hat a Viburnum opulus, mely görcsoldó, izomfájdalmat szüntető hatású. Stressz okozta emésztési panaszoknál, hasi diszkomfortérzésnél jól bevált szer a Nux vomica, mely a nyugtalan, nem pihentető alvásnál is hatékony, illetve a Chelidonium majus, melynek epehajtó, zsíroldó tulajdonsága ismert. A gyulladásgátló hatásáról ismert Calendula görcsoldó és belsőleg fájdalomcsillapító tulajdonsággal is bír.

Dr. Zarándi Ildikó, belgyógyász-homeopata
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Tallóztam..
  2012-11-14 13:34:27, szerda
 
  Pajzán vicceket találtam

A bánatomat italba akartam fojtani, de tud úszni az a bestia.

A sportot sose késő elkezdeni, úgyhogy én még várok.

Csak az a nő foglalt, akin fekszenek.

Én már nem hiszek semmiben! A múltkor is bementem egy ajtón, amire az volt írva, hogy NŐK, de csak budi volt.

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, traumatológusokat, gyógytornászokat, és azokat a kedves embereket, akik kihívták hozzám a mentőket!!!

A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira, mint a tolószék.

Már régóta keresek egy frappáns rövidítést a klubunkhoz, de sehogy sem találok, a neve : Fiatal Alkoholisták Szövetsége... Tud valaki egyet?

Te egy akkora paraszt vagy, hogy a házatokban nincs is a székeken háttámla, hogy mindenhová le tudj ülni a permetezővel!

A kisfiúk ugyanazon okból vesznek Kinder tojást, mint amiért a férfiak vásárolnak női fehérneműket. Nem igazán a termékre van szükségük, inkább a meglepetésre, ami bennük van...

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivírus...

A rasszizmus mindenütt jelen van. A zongora fekete billentyűi rövidebbek!

Aki az életet tréfának tartja, az gondoljon a poénra is.

Sose nézd meg a víz mélységét két lábbal!

A férfiak azért alszanak el gyorsan a szex után, mert előtte fél éjszakát könyörögnek érte.

A szenilitásban az a legjobb, hogy saját magad elől dughatod el a Karácsonyi ajándékokat.

A szemezés nem mindig működik, már csak annál az egyszerű oknál fogva sem, hogy a nők szeme nem a mellükön van.

Ön dönt, iszik vagy vezet! De egyszerre a hármat ne csinálja!

Az én anyósom olyan, mint a húsvéti tojás. Erősen festett és előbb-utóbb összetöröm!

Ne feledd: ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd.

Semmi probléma a munkahelyi szexuális életemmel. Egész nap baszogatnak.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé.

A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A régész az az ember, akinek a karrierje romokban hever.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Kaliforniai paprika
  2012-11-14 13:03:20, szerda
 
 
Kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika a savanykás íz, a ropogós állag és a fantasztikus, élénk színek különleges kombinációja, megtalálhatjuk zöld, piros, sárga, narancs, lila, barna és szinte teljesen fekete színekben is. A zöld és lila paprika íze kissé kesernyésebb, míg a piros, narancs és sárga édesebb, gyümölcsösebb. A kapszaicin nevű vegyület, mely az erős paprikák csípősségéért felelős, csak nagyon kicsiny mennyiségben van jelen a kaliforniai paprikában.
A kapszaicin egy érdekes vegyület, a szervezetben képes hozzákapcsolódni az idegsejtek receptoraihoz, megváltoztatva ezzel a fájdalomérzetet.

A kaliforniai paprika számtalan értékes összetevőt tartalmaz, 30 különböző karotinoid található benne ( alfa-karotin, béta-karotin, likopin, lutein, zeaxanthin), közülük a béta-karotin és zeaxanthin mennyisége kimagasló. A kaliforniai paprika mellett egyedül a paradicsom tartalmazza hasonlóan nagy mennyiségben ezeket az értékes anyagokat. Emellett C és E-vitamin tartalma is igen jelentős.

Az érés során a kaliforniai paprikában található C-vitamin és karotinoid mennyiség folyamatosan nő. Érdemes nyersen fogyasztani, részben azért, mert rendkívül finom, másrészt főzés során a hő hatására az értékes fitonutriensek egy része károsodik. Egy török tanulmány szerint . 7-8 perc grillezést követően (150 C-on) a kaliforniai paprikában található értékes antioxidáns és gyulladáscsökkentő luteolin nevű flavonoid 40%-a elpusztul.

A kaliforniai paprikában található legfontosabb összetevők:

- C-vitaminbellpepper.jpg
- A-vitamin
- B1, B2, B3, B5, B6-vitamin
- folsav
- E-vitamin
- rost
- K-vitamin
- kálium
- magnézium
- triptofán
- mangán
- molibdén

A kaliforniai paprika nagyon sok antioxidáns vegyületet tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a káros szabad gyökök semlegesítésében és egyes betegségek megelőzésében: szív-, és érrendszeri megbetegedések, 2-es típusú cukorbetegség, bizonyos rákos betegségek.

Több tanulmány szerint is a lutein és zeaxanthin fontos szerepet játszik a makula (az éleslátás központja a szemfenéken) sejtjeinek megfelelő működésében, így az AMD (időskori makula degeneráció) megelőzésében.

A kaliforniai paprikában található antioxidánsoknak, gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönhetően anti-tumor tulajdonságokkal is rendelkezik. A krónikus gyulladások és a krónikus oxidatív stressz növeli a legtöbb ráktípus kialakulásának esélyét.

Fogyasszunk tehát minél több kaliforniai paprikát, melynek tápanyag tartalma nyáron és kora ősszel a legmagasabb.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Makrancos Katától tallóztam.
  2012-11-14 12:55:15, szerda
 
  Az egyéni lélek megtestesülése egy állandó vándorlásnak az eredménye. A halál pillanatától a halál pillanatáig tartó időszak, melyet életnek nevezünk, a meg nem nyilvánult létből való megnyilvánult létbe
történő átcsúszások eredménye. Ezt követi a visszatérés, amely nem más, mint egyfajta felemelkedés a meg nem nyilvánult létbe. Éppen ezért a visszatérésnek sem kellene oly fájdalmasnak lennie. A védikus tanítások szerint a megszületett számára kétségtelenül biztos a halál és az, hogy halál után újra megszületik, ezért nem szabad keseregnie a kötelességeinek végrehajtása közben.

Az ember látszólag fizikai testből áll, mely egy olyan burok, ami igaz valónkat rejti. A testre azért van szükségünk, hogy megtapasztalásokat gyűjtsünk a földi szférában. Testünk energetikai szempontból rezgés, gyakorlatilag pedig egy eszköz a lélek fejlődéséhez. Mindenki tudja, hogy bár fizikailag megfoghatatlan, mégis létezik a lélek, mely az érzékek szintjén tapasztalható. Mindenki ismeri a lelkiismeret hangját, a lelki örömöt és a lelki bánatot. Tehát mindenki által tapasztalható tény a lélek jelenléte. De mi is a lélek? A lélek egy megfoghatatlan, állandóan fejleszthető, elpusztíthatatlan, örök és talán a legszebb vívmány, amit a Teremtő ki tudott találni.
A lélek éppen ezért nem ismeri sem a születést, sem a halált. Mivel a lélek sohasem keletkezett, sohasem halhat meg, ezért mondják róla, hogy örökkévaló és mindig létező. A különféle vallások különböző módon fogalmaznak a lélekkel kapcsolatban. Én azt vallom, hogy létezik egy Felső Lélek, amelyből csak egy lélekszikra születik meg emberként. Minden embernek van lélekszikrája. Ezek szinte atomnyi nagyságúak, tehát meglehetősen parányi lélekrészecskék, mégis a teremtés legnagyobb csodái.
Mint említettem volt, a léleknek nincsen születése, ezért halála sincs, mert örökkévaló. Nem így a fizikai test, amely megszületik, növekszik, majd elsorvad, s végül a feledés homályába vész.
Itt kulcsfontosságú az idő. A lélek nem öregszik és melléktermékei sincsenek.

Az utódnemzés például a testiséghez tartozó dolog, mivel a lélek nem hoz létre utódokat. A gyerekek is külön, egyéni lelkek szikrái, s egyedül a testnek tudható be, hogy valaki gyermekének tűnnek. Természetesen a lelkek között vannak kapcsolódások, amik indokolják a szülő-gyermek viszonyt, de fontos tudni, hogy a lélek kortalan.

Amit lelki fejlődésnek nevezhetünk, az a tudás, vagyis a tapasztalatok megszerzése, az emlékek és a képességek felhalmozásai, melyek a lélek sajátjai. Az emberi elme is gyűjti az ismerteket, de azok nagy részét idővel elveszíti, míg a lélek mindent elraktároz. A megvilágosodás voltaképpen eme tudás előhívása, vagyis az emlékezés.
Az élet azért is káprázat, mert mi nem a valódi lelki intelligenciákkal éljük az életünket, nem férünk hozzá a lelkünk képességeihez, a lelkünkben eltárolt tudáshoz és a lelkünk isteni nagyságával sem vagyunk tisztában. Ezért vagyunk látszatban: testnek gondoljuk magunkat és halandónak. Ettől a szorongató érzéstől, illetve a halálfélelemtől próbálunk folyamatosan elfordulni, elmenekülni, s szakadatlanul harcolunk ellene.
Holott a megoldás már rég a birtokunkban van. A megoldás a lélek. A lelkünket pedig a szellemünk kapcsolhatja össze a testünkkel. A szellem valami olyan dolog, ami képes összehangolni a lélek és a test működését. Olyan, mint a gondolkodás vagy a tudás, de más, mint az ésszerűség, más, mint az okoskodás, más, mind a spekuláció. A gondolkodás jó esetben a felsőbb értelemhez, a lelki intelligenciához tartozik.

A halál káprázatán átlát a lélek és a szellem, de a testhez ragaszkodó emberi gondolkodás nem. A lélek számára csupán ruha a test, ezért nem érez fájdalmat a halál pillanatába, sőt a végtelen nyugalom jellemzi. A testhez ragaszkodó személyiség azonban, amely mulandó és görcsös, tele van félelemmel, mert rá a megsemmisülés vár. A személyiségünk alsóbb rendű összetevői - élükön az egóval - nem az isteni létmódból származik, így oda soha nem léphet be.

A lélek számára nem jár megrendüléssel a halál, mert tisztában van azzal, hogy mi történik vele: vár rá az öröklét, s ha kell, majd visszatér. Ezért bölcs a lélek, ezért nyugodt és erős.

Természetesen ezzel korántsem írtunk le mindent a lélek titkairól, hiszen a lélek titkai az Univerzum legnagyobb rejtélyei, csupán azt próbáltuk érzékeltetni, hogy az életünk látszatvilága mögött egyetlen hatalmas isteni lélek, az anyagi testekben pedig individualizálódott isteni lelkek munkálkodnak egy olyan cél elérése érdekében, amit még vajmi kevéssé fedezett fel az önmagával elfoglalt emberiség.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tanulmány: A gyömbér
  2012-11-14 12:52:15, szerda
 
  Tanulmány: A gyömbér hatékonyabban öli meg a rákos sejteket, mint a rák elleni gyógyszerek.

A gyömbérről már nemcsak az az ismert tény, hogy a kurkuma unokatestvére, hanem az is, hogy képes csökkenteni a daganatok méretét. Meghökkentő az,
hogy a gyömbér még hatékonyabbnak bizonyult mint sok rák elleni gyógyszer amelyekről egyébként is kimutatták, hogy teljesen hatástalanok és valójában felgyorsítják a rákos betegek halálát.

Gyakran fogyasztják szerte a világon kis adagokban élelmiszer ipari termékek és italok formájában, a gyömbér gyógyító tulajdonságai messze meghaladják a fejlett gyógyszeripari találmányokat.

Az egyik tanulmányban a gyömbér- kivonat egerek prosztata daganatának méretét 56%-csökkentette . Rákellenes tulajdonságai mellett észleltek gyulladás csökkentő hatását is. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy gazdag forrása az élet minőségét javító antioxidánsoknak is. De mi a helyzet a rák elleni gyógyszerekkel? Lehet, hogy ez az egyszerű fűszer tényleg lekörözi a korszerű gyógyszereket, amelyeket gyakran tartanak számon az egyetlen lehetőségnek rákos betegeknél?

Kiderül már lassan, hogy a rák elleni gyógyszerek nem csupán hatástalanok a daganatok ellen, hanem ennek ellenkezője az igaz rájuk. A daganatok egyre nagyobbak lesznek tőlük és a páciens gyorsabban bele is hal így a rákba. Pontosabban, a daganatokról már megállapították, hogy a konvencionális kezelések hatására egyre nagyobb és erősebb formában térnek vissza mint korábban. Mi több, a átméreteződés folyamatát nagyon agresszívnak találták. A bostoni Medical Center tudósai szerint a prémium árú gyógyszerekről elmondható, hogy halálos ítéletet jelentenek a betegek számára.

Bármit is manipulálunk a daganatokkal azok akaratlanul is növekedni fognak, vagyis a rákos sejtek száma egyre gyarapodni fog, több áttét lesz belőlük. Vagyis végül is a beteg meghal.- mondta a tanulmány szerzője, Dr. Raghu Kalluri.

Ezeket a gyógyszereket tekintik tudományosan bizonyított megoldásnak jelenleg a egészségügyi tisztviselők.

Miközben a gyömbérnek gyakorlatilag nincs mellékhatása és számos kultúra használta évszázadokon át élelmiszerként. Ahelyett, hogy szuper daganatokat képeznénk, a 100%-tiszta gyömbér kivonatról kimutatták, hogy jelentős daganat növekedést gátló és sejthalált előidéző hatások egész spektrumával rendelkezik a prosztatarákos sejtekre nézve. Több mint 17 más tanulmány is hasonló következtetésekre jutott a gyömbér daganatellenes hatására nézve. A fűszernövény pozitív hatásai több másféle betegségben is jelentkeznek.

Magyarországnak szüksége van a legújabb kutatási információkra. Kérjük, ossza meg a cikket barátaival, ismerőseivel!
Photo: Tanulmány: A gyömbér hatékonyabban öli meg a rákos sejteket, mint a rák elleni gyógyszerek. A gyömbérről már nemcsak az az ismert tény, hogy a kurkuma unokatestvére, hanem az is, hogy képes csökkenteni a daganatok méretét. Meghökkentő az, hogy a gyömbér még hatékonyabbnak bizonyult mint sok rák elleni gyógyszer amelyekről egyébként is kimutatták, hogy teljesen hatástalanok és valójában felgyorsítják a rákos betegek halálát. Gyakran fogyasztják szerte a világon kis adagokban élelmiszer ipari termékek és italok formájában, a gyömbér gyógyító tulajdonságai messze meghaladják a fejlett gyógyszeripari találmányokat. Az egyik tanulmányban a gyömbér- kivonat egerek prosztata daganatának méretét 56%-al csökkentette . Rákellenes tulajdonságai mellett észleltek gyulladás csökkentő hatását is. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy gazdag forrása az élet minőségét javító antioxidánsoknak is. De mi a helyzet a rák elleni gyógyszerekkel? Lehet, hogy ez az egyszerű fűszer tényleg lekörözi a korszerű gyógyszereket, amelyeket gyakran tartanak számon az egyetlen lehetőség- rákos betegeknél? Kiderül már lassan, hogy a rák elleni gyógyszerek nem csupán hatástalanok a daganatok ellen, hanem ennek ellenkezője az igaz rájuk. A daganatok egyre nagyobbak lesznek tőlük és a páciens gyorsabban bele is hal Így a rákba. Pontosabban, a daganatokról már megállapították, hogy a konvencionális kezelések hatására egyre nagyobb és erősebb formában térnek vissza mint korábban. Mi több, a átméreteződés folyamatát nagyon agresszívnak találták. A bostoni Medical Center tudósai szerint a prémium árú gyógyszerekről elmondható, hogy halálos ítéletet jelentenek a betegek számára. Bármit is manipulálunk a daganatokkal azok akaratlanul is növekedni fognak, vagyis a rákos sejtek száma egyre gyarapodni fog, több áttét lesz belőlük. Vagyis végül is a beteg meghal.- mondta a tanulmány szerzője, Dr. Raghu Kalluri. Ezeket a gyógyszereket tekintik tudományosan bizonyított megoldásnak jelenleg a egészségügyi tisztviselők. Miközben a gyömbérnek gyakorlatilag nincs mellékhatása és számos kultúra használta évszázadokon át élelmiszerként. Ahelyett, hogy szuper daganatokat képeznénk, a 100%-tiszta gyömbér kivonatról kimutatták, hogy jelentős daganat növekedést gátló és sejthalált előidéző hatások egész spektrumával rendelkezik a prosztatarákos sejtekre nézve. Több mint 17 más tanulmány is hasonló következtetésekre jutott a gyömbér daganatellenes hatására nézve. A fűszernövény pozitív hatásai több másféle betegségben is jelentkeznek. Források: http://greenmedinfo.com/substance/ginger Magyarországnak szüksége van a legújabb kutatási információkra. Kérjük, ossza meg a cikket barátaival, ismerőseivel!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Özvegyi nyugdíjak: ki hibázott?
  2012-11-14 12:10:51, szerda
 
 
Özvegyi nyugdíjak: ki hibázott?

Tárcaközi bizottság vizsgálja a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülők özvegyi nyugdíja tárgyában hozott közigazgatási határozatok szabályozási körülményeit, előzményeit, valamint azt, szükség van-e személyi felelősség megállapítására az ügyben.

Az Országgyűlés október elsején korrigálta - Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter előterjesztésének elfogadásával - azt a júliusban - szintén Balog Zoltán javaslatára - elfogadott törvényt, amely úgy rendelkezett: aki a tavalyi év végén házastársa jogán özvegyi nyugdíjban, valamint rendszeres szociális járadékban részesült, és most rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kap, annak özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétől a felére csökkentik, az összegtől függetlenül. Az októberi változtatás rögzítette, hogy a nyugdíjcsökkentés nem hajtható végre, az özvegyi nyugdíjak mértéke változatlan marad, vagyis nem csökken annak a nyugdíjnak a 30 százalékára, amely az elhunyt házastársat halálakor megillette.

A tárcaközi bizottság létrehozásáról a Hivatalos Értesítő keddi számában megjelent utasítás szerint a munkacsoportba a nemzetgazdasági, a közigazgatási tárca, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma delegál tagokat, és lehetőséget kap a részvételre - két taggal - a Miniszterelnökség is.

A testület a vizsgálat során álláspontot alakít ki arról, hogy az ügyben szükség van-e személyi felelősség megállapítására, és ha igen, úgy javaslatot tesz a felelősségre vonás módjára és mértékére, valamint a felelősségre vonandó személyre vagy személyekre - áll az utasításban. A vizsgálat eredményéről jelentés készül, amelyet a felelősség megállapítására vonatkozó javaslattal együtt a vizsgálóbizottság alakuló ülésének időpontjától számított 30 napon belül kell elkészíteni.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szeptember 11-én a parlamentben - egy másik törvényjavaslat vitájában - azt mondta: az ügyben a jogalkotó és a nyugdíjbiztosító is súlyos hibát követett el, ezért a minisztériumban és a nyugdíjbiztosítónál is belső vizsgálatot rendeltek el a személyi felelősség megállapítására. Akkor közölte azt is, hogy az özvegyi nyugdíjának csökkentéséről nagyjából háromezer embert értesítettek, de egyiküket sem éri hátrány, az emberierőforrás-miniszter mindannyiuknak bocsánatkérő levelet küld a kormányzati hiba miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Gyermekkoromban
  2012-11-14 11:58:48, szerda
 
 

Gyermekkoromban igazán még nem értettem
Mi is az a testvéri szeretet.
Rossz voltam néha hozzád, irigykedtem,
Hogy miért én vagyok a kicsi, s te a nagy,
Miért tiltják meg nekem, mit neked szabad?

Mégis te voltál a példaképem,
És most tudom sokat köszönhetek neked.
Gyermekkorunk elmúlt rég,
Messze tőled, felnőttként
Örülök, hogy testvérem vagy,
Örülök, hogy te vagy a nagy!
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 295
  • e Hét: 7642
  • e Hónap: 18325
  • e Év: 1540344
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.