Belépés
anitahajdu.blog.xfree.hu
Minden ember lelkében dal van, És saját lelkét hallja minden dalban, s akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek! H anita
1965.12.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Szilveszterre....
  2012-12-30 04:44:04, vasárnap
 
  Ünnepi hidegtál recept

Link





Tejszínes tormával töltött sonkatekercs recept

Link






Sajtkrémmel töltött tojás recept

Link





Töltött tojás ...

Link




Ünnepi húsos hidegtál recept

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
videó ... karácsony
  2012-12-14 16:05:22, péntek
 
  Link




Link



Videó. 2013. Link



Meglepi összeállítás a Barátokkal 2013. év szép pillanatai!

Link




Azt hittem égig kell szállni azért ,
hogy barátokra leljek, de rájöttem
itt a földön élnek akik megszerettek !
 
 
0 komment , kategória:  Barátság...  
Kevert süti -- egyszerűűűűűű
  2012-12-13 21:42:40, csütörtök
 
 
Meggylekváros csokis süti


Egyszerű, finom és olcsó



Amire szükséged lesz:
- 2 bögre liszt
- 1 tojás
- 1,5 bögre tej
- 1,5 bögre cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- meggylekvár
- olaj


Így csináld:
1. Keverj tésztát a hozzávalókból egy habverővel

2. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd a tésztát,
majd egy teáskanállal csepegtess rá lekvárt, ízlés szerint.

3. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 30 perc alatt készre sül.


Tálalásnál akár kisebb körformákat is kivághatsz (én müzlis tál méretűt szoktam)
és tegyél rá/mellé egy kis lekvárt pluszba.

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!





 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sütemények  
Bögrés-kakaós forró sütemény készítése (videó)
  2012-12-13 19:21:24, csütörtök
 
  Bögrés-kakaós forró sütemény készítése (videó)

Link


Most bögrés-kakaós süteményt fogunk készíteni,
aminek az az érdekessége, hogy borzasztó gyorsan elkészül,
mert a mikróban fogjuk elkészíteni.

Hozzávalók:

4 ekanál liszt
1 kkanál sütőpor
4 ekanál porcukor
2 ekanál kakaópor
1 ekanál tojás
3 ekanál tej
3 ekanál étolaj

Elkészítése:

A felsorolás sorrendjében tegyük az összetevőket egy tálba, majd keverjük össze.
Tegyük bögrébe, majd 2-3 percre tegyük mikróba teljes fokozaton.

A megadott adagból két bögrényi sütemény lesz.
Kakaóval, vagy bármilyen öntettel fogyasszuk.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sütemények  
Almás-hagymás pulykasült
  2012-12-13 18:46:48, csütörtök
 
 
Almás-hagymás pulykasült

Link


Hozzávalók:

1 egész pulykacomb (1-1,2 kg)
5 közepes fej hagyma
5 nagy alma
2 ek kacsazsír
2 rozmaring ágacska (vagy 2 tk szárított rozmaring)

bors



Elkészítés:

A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.

Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat,
öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.

A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.

Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából,
és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat.
Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.

Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.

Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.

Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével,
és a hagymákra tesszük az almát.

Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.

Fél óra elteltével kivesszük a sütőből.
Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett,
és összesült.
Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel,
és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Csoki máz ...
  2012-12-13 05:59:00, csütörtök
 
 
csoki máz

Hozzávalók a csokimázhoz:

6 ek cukor
3 ek kakaó
3 ek tej
5 dkg csokoládé
1 evőkanálnyi vaj


A mázhoz lábasba tesszük a cukrot, kakaót, tejet és folytonos keverés mellett felfőzzük.
Mikor már bugyog, beledobjuk a csokikockákat is.
Ha azok is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a vajat.
Elkeverjük és a mázat ráöntjük, kenjük a süteményre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kókusz tekercs ....
  2012-12-13 00:08:15, csütörtök
 
 
KÓKUSZ TEKERCS

Link


Hozzávalók:

A sötét réteghez:
50 dkg darált háztartási keksz.
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
10 dkg kókuszreszelék,
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),
tej.


A világos réteghez:
2 dl tej,
10 dkg porcukor,
15 dkg hideg vaj,
fél csomag főzős vaníliás pudingpor,
2 csomag vaníliás cukor.


A sütemény tetejére:
2-3 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

Először a világos krémet készítjük el.
A 2 dl tejjel, a cukorral és a pudingporral sűrű pudingot főzünk.
Amikor készen van, belekeverjük a vaníliás cukrot, és egy evőkanál vajat.
Ezután a pudingot néha átkeverve kihűtjük.
Amikor kihűlt, gépi habverővel kis adagokban beledolgozzuk a maradék vajat.

A sötét "tészta" hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, amennyi ahhoz kell, hogy rugalmas,
nem ragacsos, gyúrható, egynemű masszát kapjunk.
Az így kapott masszából egy hosszúkás rudat formálunk.

A gyúródeszkát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel.
Rátesszük a barna tésztát, 3-4 milliméter vastag téglalapot nyújtunk belőle.
A téglalapra egyenletes vastagságban rákenjük a vaníliás krémet.
Ezután a tésztát, mint a bejglit, szorosan föltekerjük.

A süteményt meghempergetjük a gyúródeszkára szórt kókuszreszelékben,
aztán legelább két órára hűtőgépbe tesszük.

Szeletekre vágva tálaljuk.


Ötletként folpackra szórom a kókusz reszeléket azon nyújtom ki
és annak segítségével tekerem szorosra a tekercseket.



Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bejgli ....
  2012-12-12 23:43:12, szerda
 
 
BEJGLI

Link



Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
negyed kocka élesztő (az 5 dkg-osból),
csipetnyi só,
fél citrom reszelt héja.


A kenéshez:
2 tojássárgája és 2 tojásfehérje külön-külön tálkába szétválasztva.


A töltelékhez:

40 dkg darált dió vagy 40 dkg őrölt mák,
25 dkg kristálycukor,
egy kiskanál őrölt fahéj,
egy citrom reszelt héja,
10 dkg mazsola (kihagyható).


(Ha diós és mákos bejglit is szeretnél sütni, akkor felezd a töltelékek hozzávalóit
vagy duplázd meg a tésztát!)



Link





Elkészítés:

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni).
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kb. egy deci hideg vízzel sima, kemény tésztát gyúrunk belőle.
(A vizet apránként öntsük a tésztába, nagyon kevés kell bele.
A tészta kemény, rugalmas, gyúrható legyen.)

Az összegyúrt tésztát fél órára hűtőgépbe rakjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket.
A cukrot egy fazékba szórjuk. Hozzáadunk fél deci vizet, és addig főzzük, amíg a cukor teljesen fölolvad (nem szabad karamellizálni!)
Miután a cukor fölolvadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a többi hozzávalót.
Kihűtjük.

A pihentetés után a tésztát négy egyenlő részre osztjuk.

Lisztezetlen deszkán, lisztezés nélkül minden tésztacipót 2 milliméter vastag,
nagyjából 25 x 35 cm-es téglalappá nyújtunk.

A kinyújtott tésztán egyenletesen elosztjuk a töltelék negyed részét.
Ezután a bejglit föltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük tojássárgájával,
majd hideg helyen állni hagyjuk, amíg a tojássárgája jól rászárad (kb. egy óra).
Ekkor megkenjük őket tojásfehérjével, és legalább 2 órára megint hideg helyre tesszük.

A pihentetés után a bejgliket villával vagy hústűvel megszurkáljuk,
aztán 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinder pingui szelet
  2012-12-12 22:44:39, szerda
 
  Kinder pingui

Link


Hozzávalók 8 főre:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
6 evőkanál langyos víz
2-3 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor


tejszínkrémhez:
5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix


csokikrémhez:
15 dkg. csokoládé
10 dkg Rama


bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában),
külön-külön, mert vékony lapokat kapunk.
Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet,
és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával,
mert így jó sötét színű tésztát kapunk,
majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg,
így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról.
Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.


A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad,
majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez,
és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.

Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen),
és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint,
és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.


Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk,
és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a ZSELATINFIX-et.
Tökéletesen kemény habot lehet verni.
Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a ZSELATINFIX-et - csodás kemény habunk lesz.
Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!

Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.




Link








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juhász Gyula : Karácsony felé
  2012-12-09 12:17:38, vasárnap
 
 

Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Behegesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony: képek-dalok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 490 db bejegyzés
Összes: 2760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 127
  • e Hét: 127
  • e Hónap: 10302
  • e Év: 203214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.