Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A fejlett humorérzék megfizethetetlen kincs
  2012-12-11 16:21:31, kedd
 
 


A fejlett humorérzék
megfizethetetlen kincs


Mosolyogva mindenki szebb, s a közhiedelemmel ellentétben az arc kevésbé ráncosodik.

A nevetést általában valami vicces dolog váltja ki. De a legtöbbször csak azért mosolygunk, hogy jelzést adjunk egy másik embernek, arról, hogy élvezzük a helyzetet, vagy örülünk valakinek.

Pozitív hozzáállással könnyebb barátkozni: mindenki szívesebben ismerkedik, teremt kapcsolatot gyakran nevető, humoros emberekkel. Magabiztos, sikeres benyomást keltesz és bizalmat ébresztesz, ha mosolyogva fordulsz a másikhoz.

Őszinte nevetést szándékosan nem tudunk produkálni: a nevetés önkéntelen, irányíthatatlan, nyers emberi megnyilvánulás.


Nevetés trükkök
 Mindannyian tudjuk, milyen jó dolog nevetni. Nevetett mostanában úgy, hogy szinte már fájt? Lehet, hogy ez a fájdalom azt is jelezte, hogy nem nevet eleget?

 Nevessen - amikor és ahogyan lehet! Az egészséges nevetéshez egészséges attitűd kell. Mindig figyeljünk oda arra, hogy ne mások rovására nevessünk! Egy igazán szívből jövő kacagás nem bánthat meg másokat, inkább magához öleli, bevonja a környezetet.

 Ha úgy érzi, lehangolt, fáradt, szomorú, kezdjen mosolyogni. A tapasztalat érdekes: nem lehet igazán szomorúnak lenni, ha mosolyog. Próbálja ki most!

 Egyes kutatók szerint a nevetés olyan, mint egy belsőleg végzett edzés: megdolgoztatja az egész testet. Használja!

 Próbáljon humort találni a mindennapi elfoglaltságokban is. Ha nem reagál túlérzékenyen mások tetteire, szavaira, ha nem hagyja, hogy a hétköznapi bosszúságok magukkal rántsák, sokkal nyugodtabb, boldogabb ember lesz.
Nevetés, mint belső masszázs
A nevetés gyógyhatása régóta ismert, egyszerű biokémiai folyamatokkal is magyarázható: egy jóízű kacagás olyan anyagok termelődését indítja el agyunkban, szervezetünkben, amelyek hosszabb időre boldoggá tesznek, csillapítják a fájdalmakat és megerősítik az olyan viselkedésformákat, amelyekkel az örömöket keressük. A nevetés ezeken a folyamatokon keresztül gyorsítja az anyagcserét, a nevetés maga pedig csökkenti a vérnyomást, segít megbirkózni a stresszhelyzetekkel és az immunrendszer működésének is jót tesz.
A szívből jövő nevetések alkalmával az arcberendezésünkön található mind a 18 arcizom működésbe lép. Az magától értetődő, hogy nevetés közben nem gondolunk arra, hogy milyen izmaink lépnek működésbe és mindez milyen jó hatással van a közérzetünkre. Sokan nem is sejtik, hogy a járomcsont izmai különösen fontos szerepet töltenek be, mivel ezek a szájüreg felhúzásakor kissé elnyomnak egy olyan artériát, amely néhány másodpercig tartó ,,üres járatot" vagyis pangást követően, ismét oxigéndús vérrel árasztja el a központi idegrendszert.

Nevetés közben magunkon is érezhetjük, amint a hahotázás megmozgatja a mellkasunkat, a rekeszizmainkat, ami egy belső masszához hasonlóan, jó hatással van a hasnyálmirigyre, a tüdőre, a gyomorra és a szívre egyaránt. Ennek köszönhetően a tüdőnk oxigéndús levegőhöz jut és az emésztésünk is javul. A nevetés a légzési és keringési rendszerre jótékony megterhelésként hat. Elég néhány perces nevetés ahhoz, hogy a kocogáshoz hasonlóan megemelje pulzusszámunkat, percenként akár 120-130-ra.

A nevetés kétségkívül az egyik legjobb gyógyszer, s igen komoly testi tréning: megmozgatja az egész keringést, fokozza a szívmûködést, növeli a vérnyomást, kitágítja az ereket, ami hamarosan egyensúlyba hozza a vérnyomást. A test többi izma elernyed, ezért a kitartó nevetés néha nagyon fárasztó. Az agyban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és az egész testet kellemes bizsergés hatja át. A nevetés társadalmi szerepe aligha túlbecsülhető, hiszen javítja az emberek közérzetét és erősíti társas kötődésüket.

Feszültségoldás nevetéssel: A nevetés egészségünkre gyakorolt legjelentősebb jótékony hatása a feszültség- és stresszoldásban leledzik. Több kutató szerint is lehetséges, hogy a vidámság egyfajta pajzs a külvilág felé: "boldog állapotban" az agy másképp reagál a különböző ingerekre, és ezáltal a mindennapi élet apróbb kellemetlenségeinek és terheinek jelentőségét is kisebbíti.


A mosoly értéke
“Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
....
Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!
Néhány gondolat . . .

Most lehet az jár az eszedben, hogy jó persze, nevetés, meg endorfint, meg jól érzem magam, meg nehezebb kapok el egy náthát... Ennél sokkal többről van szó! Lehet, hogy a nevetésnek, állandó jókedvnek vagy pozitív hozzáállásnak az eredményeit nem tudod pontosan mérni, mint pl. egy fogyók*ra eredményét (lement 5 kilo..juhééé) vagy a rendszeres súlyzós edzését (látod magadon, hogy izmosabb vagy), de hidd el, hosszútávon nagyon jól jársz, ha megfogadod ezeket a tanácsokat. Lelki egészséged szempontjából hatalmas jelentősége van.

Hiába mondjuk Neked mennyi előnye van, ha magad nem próbálod ki, úgysem hiszed el.Tedd vidámabbá a mindennapjaidat!“Csak az tud élni, ki mindig nevet,
kiből kicsordul minden szeretet,
kinek lelke élettől vidám,
ki himnuszt zeng az élet alkonyán.
Ki az élet útján győztesen robog,
csak az tud élni,
ki mindig mosolyog!"
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Boszorkányos csoda vagy maga a relytély???
  2012-12-05 11:28:13, szerda
 
 


Az az "érdekesség", amit most megosztok Veled nem mese és nem kamu, hanem itt nálam történt meg, 2010. január elején. Az, hogy most megmutatom és elmesélem ezt Neked, annak köszönhető, hogy az imént a neten szörfözve rátaláltam, majd elolvastam Karel Capek: A lábnyom című történetére. Mivel nem hiszek a véletlenekben, arra következtettem, hogy el kell mondanom, milyen elképesztő dolgot láttam az erkélyemen, amikor kinéztem a konyhám ablakából.
Lábnyom az erkélyen
Íme, a kép, ami a szemem elé tárult január 6.-án, amikor főzés közben kinéztem. A mobilommal azon nyomban le is fotóztam ezt a számomra megmagyarázhatatlan jelenséget. Mert ugyan a fotó nem bizonyít semmit, hiszen a hó nem takarja be az egész erkélyt, így a hómentes helyen állva művileg is előállítható a lábnyom, de én tudom, hogy az erkélyen senki nem járt, és nincs is gyerek a családban, aki egy ilyen kb. 10 centiméteres nyomot hagyhatott volna a lábacskájával.

Előbb most olvasd el az említett történetet, aztán még mesélek az én "lábnyomomról":


Nyugalmasan, végtelen folytonossággal hullott a hó a fagyos tájra. A hóval mindig csend is hull, gondolta Boura kinézve a bódé ablakából, s ünnepélyes, de egyben bánatos hangulat fogta el, mert nagyon egyedül érezte magát így, beleveszve a végeláthatatlan fehér térbe. A föld mind egyszerűbbé vált szeme előtt, a formák egybeolvadtak, kiterjedtek, fehér hullámokká lanyhultak, s a hullámok vonalát többé nem törték meg az élet zűrzavaros nyomai. A hópelyhek tánca végre meggyérült, aztán abbamaradt, s ezzel az egyetlen mozgás is megszűnt az ünnepélyes csendben. Boura tétovázva süppeszti lábát az érintetlen hóba, és furcsa érzés fogja el, hogy lépései hosszú sorával ő jelöli meg elsőnek a fehér tájat. De szemben az országúton egy fázósan összehúzódzkodó fekete alak közeledik feléje; hosszú láncként lábnyomok futnak majd egymás mellett, keresztezik egymást, és ráfröccsentik az első emberi zűrzavart az érintetlen fehér táblára.
Ám a szembejövő alak megáll, még mindig havas a bajusza, és mereven néz valamit az országút szélétől nem messze a hóban. Boura meglassítja lépteit, és ő is az idegen tekintetének irányába néz. A két lábnyomlánc találkozott egymással, és véget ért.
- Látja ott azt a lábnyomot? - szólalt meg a havas idegen, és egy pontra mutatott, mintegy hatméternyire az országút szélétől.
- Látom - felelte Boura. - Egy ember lábnyoma.
- Igen, de hogy került oda?
Valaki járt arra, akarta mondani Boura, de nem mondta ki, mert csak egyetlen lábnyom volt a behavazott mezőn; sem előtte, sem utána nem volt semmi; a lábnyom világosan, éles kontúrokkal rajzolódott ki a hóban, de magányosan; semmi se vezetett hozzá, semmi se vezetett el tőle.
- Hogy kerülhetett oda - csodálkozott Boura, és a lábnyom felé akart indulni.
- Várjon - szólt az idegen -, fölösleges nyomokat hagyna a hóban, és mindent összekuszálna. Rá kell jönnünk a nyitjára - tette hozzá ingerülten -, micsoda dolog az, hogy valahol csak egyetlen lábnyom legyen. Tegyük föl, hogy valaki innen leugrott a mezőre; akkor nem kellene másik nyomnak lennie. De ki a csuda ugrana ilyen nagyot, és hogy tudna egy lábra ugrani? Hiszen elveszítené az egyensúlyát, és le kellene tennie a másik lábát is; sőt néhány lépést még futnia is kellene, mint amikor az ember mozgó villamosról ugrik le. De itt nincs másik lábnyom.
- Ostobaság - felelte Boura -, ha innen ugrott volna le, akkor itt fent is nyomot hagyott volna, de itt csak a mi nyomaink vannak. Senki se járt itt előttünk.
- Az országút felé a nyom sarka néz; az illetőnek tehát az úttól elfelé kellett haladnia. Viszont ha a faluba igyekezett volna, akkor jobbra kellett volna mennie. Előrefelé csak mezők vannak, és mi a fenét keresett volna ilyenkor a mezőn?
- De engedje meg, annak, aki otthagyta azt a nyomot, el is kellett mennie valamerre, de nyilván nem ment el, mert ha elment volna, újabb nyomokat hagyott volna maga után. Ez világos, nem? Senki se ment erre. Másképp kell a nyomot megmagyarázni. - Boura minden figyelmét összpontosítva gondolkodott. - Talán valami természetes lábnyom alakú mélyedés volt a földben, vagy valóban lábnyom, amely megfagyott, aztán ráesett a hó. Vagy egy eldobott cipő volt ott, amit aztán valami madár, varjú vagy mi elvitt a csőrében, és a cipő helye behavazatlan maradt. Természetes feltevést kell keresnünk.
- Ha a havazás előtt cipő lett volna ott, akkor a nyomnak feketének kellene lennie; de én havat látok benne.
- A madár talán akkor vitte el a cipőt, amikor már havazott; vagy röptében elejtette, aztán megint felvette. Szóval ez nem lehet igazi lábnyom.
- De hát cipőt eszik az a maga madara, vagy mi? Vagy fészket rak magának benne? Egy kis madár nem bírja elvinni a cipőt, a nagy meg nem fér bele. Ezt a kérdést másképpen kell megoldani. Általánosabban. Én azt hiszem, hogy az ott igenis lábnyom, és ha nem a földön át került oda, akkor felülről jött. Maga azt hiszi, hogy madár csinálta, de az is lehet, hogy valami... léggömbről került oda. Valaki ráakaszkodott egy léggömbre, és egyik lábával belelépett a hóba, hogy bolondot csináljon az emberekből. Ne nevessen, nekem is kellemetlen, hogy ilyen nyakatekert magyarázatokat találok, de... No, jobb szeretném, ha az a lábnyom nem volna ott. - És mind a ketten letértek az országútról, hogy közelebbről is megnézzék a nyomot.
A körülmények teljesen világosak voltak. Az ároktól az országút széléig emelkedő enyhe lejtő szántatlan felületének közepén rajzolódott ki a nyom, mögötte vastag hóréteggel takart fa állott. Az országút és a lábnyom közötti területet szűz hó takarta, s a fehér sík egységét sehol sem bontotta meg a külső beavatkozás legkisebb jele sem. A hó lágy volt, formálható, nem porhanyós, mint a nagy fagyok idején.
A lábnyom valóban lábnyom volt. Nagy, széles talpú, amerikai típusú cipő lenyomata, öt szögnyommal a sarkában. A hó tisztán és simán nyomódott le a cipő alatt, s a felületén nem voltak pelyhek, tehát a nyom a hóesés elállta után keletkezett. A körvonalak mélyek és határozottak voltak, az amerikai cipő talpára nehezedő súly felülmúlta a vizsgálódó férfiak bármelyikének súlyát. A madár és a léggömb feltételezése hallgatólagosan lekerült a napirendről.
Pontosan a lábnyom fölött terültek szét a fa szélső ágai, néhány vékonyka hótakarta vessző. A hótakaró mindenütt teljesen sértetlen volt rajtuk. Amikor a férfiak könnyedén az ágakhoz értek, egész hódarabok hullottak a földre. A "felülről" keletkezett lábnyom hipotézise végleg megdőlt. Felülről semmit se lehetett volna tenni anélkül, hogy az ágakról le ne rázódjék a hó. A lábnyom valódiságának ténye kemény, meztelen igazsággá vált.
A lábnyom mögött csak tiszta fehér hófelület terült el. A két ember felment az enyhe lejtésű domb tetejére. A másik oldalon ugyanolyan érintetlenül ereszkedett lefelé a fehér lejtő, s mögötte újabb, még szélesebb, még fehérebb emelkedő terült szét. A másik láb nyomát sok kilométernyi fehér területen hiába kereste a két férfi.
Amikor visszafordultak, szemükbe ötlött lépéseik nyomának kettős sora, amely olyan szép szabályosan húzódott egymás mellett, mintha szándékosan s vigyázva alakították volna ki. S a két sor között, egy nyomgyűrű közepén, más, hatalmasabb láb lenyomata nézett feléjük cinikus egyedülállóságában. A két ember nem is tudta, mi tartotta vissza őket attól, hogy csendes egyetértésben széttapossák, és megszabaduljanak tőle.
Felzaklatva és kimerülten ült le Boura az országút szélén egy kilométerkőre.
- Valaki a bolondját járatja velünk.
- Szégyen, gyalázat - mondta a másik -, szörnyen buta dolog, de... a fene egye meg, hiszen az ilyesminek fizikai határai is vannak... Ide figyeljen - horkantotta csaknem ijedten -, nem eredhet az a nyom valami féllábú embertől? Ne nevessen ki, tudom, hogy butaságot mondtam, de mégiscsak kell valamilyen magyarázatot találnunk... Egészen felzaklatott ez a dolog. Vagy mind a ketten bolondok vagyunk, vagy lázálmaim vannak, vagy van természetes magyarázata a nyomnak.
- Azt hiszem - felelte csendesen Boura -, mind a ketten bolondok vagyunk. Egyre csak "természetes" magyarázatot keresünk; belefogózunk a legkomplikáltabb, legértelmetlenebb, legerőszakoltabb okokba, csak azért, mert "természetesek". De talán sokkal egyszerűbb és sokkal... természetesebb volna, ha azt mondanánk, hogy egyszerűen csoda történt. Megcsodálnánk a csodát, és nyugodtan továbbmennénk utunkon... minden zavar nélkül. Talán még elégedetten is.- Nem, én nem lennék elégedett. Ha ezzel a lábnyommal összefüggésben valami nagy dolog történne... ha valakinek valami jó jutna osztályrészül általa, akkor térdre esnék, és elkezdenék kiáltozni: Csoda! Csoda! De ez csak egy lábnyom... borzasztó; borzasztó és kínos dolog egyetlen lábnyomot hagyni a hóban a megszokott hosszú nyomsor helyett!
- Ha valaki itt most feltámasztana egy halott leányt, maga letérdelne és hódolna előtte; de még mielőtt a hó elolvadna a térdén, már azt a magyarázatot találná a látottakra, hogy a leány csak tetszhalott volt. De itt... ebben a lábnyomesetben nincs semmi olyan látszólagos jelenség, mint a tetszhalál; itt a csodát hallatlanul leegyszerűsített feltételek között vitték végbe; körülbelül úgy, mint egy fizikai kísérletet.
- Lehet, hogy nem hinnék a lány feltámasztásában. De nagyon szeretném, ha engem is megváltanának... csodára várok... olyan csodára, amely megváltoztatná az életemet. Ez a lábnyom nem változtatja meg az életemet, nem vált meg és nem szabadít fel, csak kínoz; belefészkelődött az agyamba, és nem tudok tőle szabadulni. És nem hiszek neki; a csoda kielégítene, de ez a nyom a bizonytalanságba vezető első lépés nyoma. Jobb lenne, ha sohasem láttam volna.
Sokáig hallgattak mindketten. Újból elkezdett hullani a hó, és egyre sűrűbben hullott.
- Emlékszem - kezdte el Boura -, hogy Hume valamelyik írásában olvastam valamit egy magányos lábnyomról a homokban. Tehát ez itt nem az első magányos lábnyom. Lehet, hogy ezer meg ezer ilyen nyom van, végtelenül sok nyom, amelyet nem tudunk megmagyarázni, mert túlságosan megszoktunk bizonyos szabályokat. Lehet, hogy mások fel se figyeltek volna erre itt; nem vették volna észre, hogy egyedül van, lehet, hogy mi se veszünk észre a világon egyéb dolgokat, amelyeknek semmi, de semmi közük sincs más dolgokhoz. Nézze, a mi nyomunk egyforma; de az az egy mélyebb és nagyobb a mienknél. És ha a magam életére gondolok, akkor el kell ismernem, hogy vannak benne lábnyomok, amelyek sehonnan sem jönnek, és sehova sem vezetnek. Szörnyen komplikált dolog úgy gondolni az átélt dolgokra, mint valami láncolatra, amely egy bizonyos rend szerint keletkezik, amelyben minden szem a következő láncszemhez kapcsolódik. Megtörténik, hogy az ember hirtelen olyasmit tud vagy érez, ami előtt nincs semmi hozzá hasonló, és amit nem is követhet soha semmi hasonló. Vannak emberi dolgok, amelyek nem kapcsolódnak más dolgokkal, amelyek csak önmaguk egyedülvalóságát bizonyítják. Tudok dolgokat, amelyekből nem következett semmi, amelyek senkit se váltottak meg, és mégis... Történtek események, amelyek már nem vezettek tovább, és nem segítettek senkit tovább élni, és talán éppen ezek voltak az élet legfontosabb dolgai. Nem gondolja, hogy ez a lábnyom a legszebb valamennyi lábnyom közül, amit eddig életében látott?
- Nekem - szólalt meg a másik - a hétmérföldes csizma jutott az eszembe. Talán valamikor régen mások is találtak ilyen lábnyomot, és nem tudták másképpen megmagyarázni. Ki tudja... ennek az embernek az első lépése talán Pardubicénél vagy Kolínnál hagyott nyomot, a következő lépése meg Rakovníknál. De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a következő lépés már nem a hóban hagyott nyomot, hanem valahol az emberi társadalomban, valamilyen esemény forgatagában, valahol, ahol valami történt vagy történni fog; lehet, hogy ez a lépés egy összefüggő lépéssorozat egyik eleme.
Kigondolhatunk egy olyan csodasort, amelyben ennek a lábnyomnak természetes helye van. Ha a napilapjaink tájékoztató szolgálata tökéletes volna, akkor a "Napi hírek" rovatban talán megtalálhatnánk a következő lépést, és azok alapján végigkövethetnénk valakinek az útját. Talán valamely istenség járja a vidéket; ötletszerűen lépeget, folyamatosan; lehet, hogy az útja az irány, amelyet követnünk kell. Lépésről lépésre járhatnánk az istenség nyomdokában. Talán az üdvösség útját járja. Mindez lehetséges... és a legborzasztóbb ebben a dologban az, hogy amit itt látunk, az egész biztosan annak az útnak egyik lépése, s mi nem tudjuk tovább követni.
Boura megrázkódott és felállt. Egyre sűrűbben hullottak a pelyhek, és a letaposott mező a nagy lábnyommal a nyomgyűrű közepén lassan új hótakarót öltött.
- Nem vesztem el szem elől... - mondta a behavazott férfi.
...a nyomot, amely már nincs, és nem is lesz többé, gondolta magában Boura, és a két férfi útja egymással ellentétes irányban ismét szétfutott.
...
Miután elolvastam ezt a kis történetet, eszembe jutott az én kis lábnyomom. Igazából sem én, sem a fiam, akinek azon nyomban megmutattam, nem tudtuk kitalálni, mi okozhatta az első emeleti erkélyünkön, ezt a kisgyerek lábnyomára hasonlító foltot. az nekünk is eszünkbe jutott, hogy tán egy madár ejtett oda valamit, de ahhoz, hogy el is vigye onnan, előbb le kellett volna szállnia az erkélyen, és akkor otthagyta volna a saját lábnyomát.
Lábnyom az erkélyen

Aztán a lábnyom érdekességét még az is fokozta, hogy minden bizonnyal csak egy súlyos valami lehetett, mert amikor olvadni kezdett, a lábnyom alatti összetömörült hó, sokkal nehezebben olvadt el, mint a körülötte lévő, így utoljára az a darabka vált vízzé. Sajnos a fotó nem túl jó minőségű, mivel - mint már említettem, - a mobilommal készítettem, de azért ide tettem egy kinagyított képecskét is róla, hogy Te is megvizsgálhasd.

Kíváncsi vagyok, mi a véleményed róla!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
te miért is nem kapsz ajándékot?
  2012-12-01 17:38:10, szombat
 
 
Mikulás Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-11-14 11:34:22
feltöltő: lebo
nézettség: 1326
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: nagydolog, megoldás,
kategória: baki/vicces
leírás: Most már tudom,miért nem teljesült sok kérésem karácsonykor[m30]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 278 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 162
  • e Hét: 162
  • e Hónap: 2479
  • e Év: 207268
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.