Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
Szilveszter éjjelén
  2012-12-31 19:50:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony, Húsvét, Pünkösd  
Vidám szilvesztert!
  2012-12-31 00:27:12, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
1 komment , kategória:  Karácsony, Húsvét, Pünkösd  
Roston sült kolbászkák (erdélyi)
  2012-12-30 23:19:01, vasárnap
 
  Roston sült kolbászkák (erdélyi)

Hozzávalók:
1/4 kg marhahús
1/4 kg sertéshús
10 dkg birkahús
késhegynyi szódabikarbóna
bors
1 kiskanál csombor
1 fej fokhagyma


Elkészítés:
A húst kétszer, háromszor átdaráljuk, majd a sóval, borssal, szódabikarbónával és a csomborral jól összedolgozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadunk 2 - 3 kanál vizet, és a húshoz adjuk. Nagyon alaposan összedolgozzuk. A masszát 2 - 3 napig hidegben érleljük, és utána nedves kézzel kolbászkákat formázunk belőle (5 cm), és rostélyon, vagy serpenyőben kisütjük. Mustárral, körítés nélkül tálaljuk.

Megjegyzés:
Megjegyzés: Nagyon finom étel, ezt kizárolag Romániában készítik és fogyasztják, nagyon népszerű étel, mondhatni nemzeti eledel...

A receptet Nagy Tünde küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Töltött malacpecsenye szilvás káposztával
  2012-12-30 23:17:36, vasárnap
 
  Töltött malacpecsenye szilvás káposztával

Hozzávalók:

a húshoz
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg gomba

őrölt bors
2 kemény tojás
1 nyers tojás
1 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál zabpehely
1,60 kg bőrös malaccomb
flekkenfűszer
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma

a káposztához
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 kg vöröskáposzta

ecet
20 dkg kimagozott aszalt szilva
0,5 dl bor

a hagymás krumplihoz
50 dkg burgonya

2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
késhegynyi pirospaprika

Elkészítés:
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, szintén összevagdaljuk, és a hagymán megsütjük, a végén megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva az összevagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással, a tejföllel és a zabpehellyel összedolgozzuk, ha kell, utána ízesítjük. A malac alsó (nem bőrös) felét behasítjuk, a húst széthajtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk. A húst ráhajtjuk, átkötjük, a végeit összetűzzük, hogy a tölteléket megtartsa. A bőrét kockásra bevagdaljuk, a vágatokat és a hús alsó felét flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon átsütjük, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A megpuhult pecsenyét bőrös felével felfelé tűzálló tálra fektetjük, és a sütőben a saját levével (esetleg sörrel) kenegetve ropogós pirosra sütjük.Közben a szilvás káposztához a hagymát összevagdaljuk, az olajon megfonnyasztjuk, és a cukorral meghintjük. A tűzön kevergetjük, amíg a cukor sárgulni nem kezd, akkor a vékonyra szelt káposztát beleforgatjuk, és sóval, ecettel ízesítjük. Először a saját levében, majd ha elfogy, a bort aláöntve 15 percig pároljuk. Ekkor a kimagozott szilvát belekeverjük, és együtt megpuhítjuk.
A hagymás burgonyához a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben öt percig főzzük. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát leszűrjük, tűzálló tálra terítjük, és a hagymát megtisztítva, cikkekre vágva belekeverjük. Az olajjal meglocsoljuk, a paprikával megszórjuk, és a sütőben, időnként meg-megkeverve kb. 30 percig sütjük.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel
  2012-12-30 23:13:15, vasárnap
 
  Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

Hozzávalók:
savanyú káposzta
csülök
bőrös virsli
citrom
olívaolaj
liszt
tejföl

őrölt feketebors
őrölt köménymag
őrölt pirospaprika
vöröshagyma
fokhagyma
chilipaprika
liszt
fehérbor

Elkészítés:
A káposztát és a csülköt felteszem bő vízben főni, fűszerezem.

Amikor a csülök már megpuhult, egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem. Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehérbort, és keverek bele tejfölt is.

Tálaláskor még teszek középre 1 kanál tejfölt és chilipaprikát.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mini nyársak tortellinivel
  2012-12-30 23:08:25, vasárnap
 
  Mini nyársak tortellinivel

Hozzávalók:
24 kis nyárshoz:
10 dkg színes száraz tortellini
15 dkg pulykamellfilé
10 dkg mini paradicsom
1/2 csomag friss bazsalikom (1 teáskanál száraz)
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál borecet

Elkészítés:
Bő, lobogva forró sós vízben, kifőzzük a tortellinit, a csomagon található utasítás szerint. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. akkora szeletkékre, vágjuk, mint a tortellini. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük és kettévágjuk. A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk.

Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajt, a húsdarabkákat 3-4 perc alatt átsütjük benne, majd kiszedjük, és megszórjuk sóval, borssal. A bazsalikomot összekeverjük az ecettel, a maradék olajjal, sóval, borssal ízesítjük. Kis nyársakra feltűzünk egy fél paradicsomot, egy tortellinit, egy szeletke húst, majd tortellinivel és paradicsommal zárjuk a sort. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A kis nyársakat nagy tálra helyezzük, meglocsoljuk a bazsalikomos mártással, és tálaljuk.





Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Halas szendvicsek
  2012-12-30 23:05:32, vasárnap
 
  Halas szendvicsek

Hozzávalók:
16 darabhoz:
1 doboz olajos sprotni
10 dkg füstölt lazac
2 evőkanál tejszínes torma
1 teáskanál apróra vágott kapor
4 szelet szendvicskenyér
1 evőkanál vaj
2 evőkanál erős paprikakrém

Elkészítés:
A sprotnikonzervet felbontjuk, leöntjük róla az olajat, és a kis halakat óvatosan szétszedjük. A füstölt lazacszeleteket 4x4 cm-es darabkákra vágjuk. A tejszínes tormakrémbe belekeverjük a kaprot.

Két szelet szendvicskenyeret megkenünk vékonyan vajjal, majd a paprikakrémmel, és négyfelé vágjuk. Egy-egy kis füstölt halat teszünk rá, majd tálra tesszük. A másik két szelet kenyeret megkenjük a kapros tormakrémmel, majd négyfelé vágjuk. Minden kis kockára egy kis szelet lazacot fektetünk. Tálalásig fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, majd vegyesen tálra tesszük és kínáljuk.





Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 15 perc múlva
1 darab: 95 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sült paprika feta sajttal három ízben
  2012-12-30 22:59:59, vasárnap
 
  Sült paprika feta sajttal három ízben

Hozzávalók 4 személyre:

1. variáció
1 zöld kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 csokor petrezselyem
1 szál zöldhagyma
10 szem olívabogyó
1 teáskanál genovai pesztó

2. variáció
1 sárga kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
1 csapott mokkáskanál curry
1 evőkanál olívaolaj
½
gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
5 dkg sárgarépa (sajtreszelőn lereszerve)

3. variáció
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 nagy kifilézett paradicsom (héja lehúzva, magok kiszedve, apró kockára vágva)
1 csapott teáskanál paprikakrém
2 db szardellafilé
10 szem fekete magozott olíva
6-8 szál metélőhagyma finomra vágva

Elkészítés:
1. A paprikákat 160 fokos sütőben 40-45 percig sütjük (félidőben megforgatva), majd a sütőből kivéve még forrón tálba rakjuk, és fóliával letakarjuk. A paprika sütésétől nem kell megijedni. Legegyszerűbb talán otthon a gázrózsán vagy a sütőben, alufóliára tenni egy tepsibe, és kivárni, amíg a héja már fekete és hólyagos. Tényleg addig kell sütni, amíg szó szerint fekete lesz. Ez kb. 7-8 perc oldalanként a grillben, de nyilván sütőfüggő. Ekkor kivesszük a sütőből, egy nagy és mély tálba tesszük, és a tálat szorosan, teljesen légmentesre lefedjük (pl. átlátszó fóliával), majd kb. 15 percig békén hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja teljesen simán lehúzhatóvá válik.

2. Ha a paprika kihűlt, a héját lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk, a többi hozzávalót hasonlóképpen, a finomra vágott hozzávalókat összekeverjük a fetával és tálaljuk.





3. Bagettel, pirítóssal, füstölt sonkával, zellerszárral, sültekkel tálaljuk.

Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat a Mesterkurzus blogban találsz!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon
  2012-12-30 22:54:08, vasárnap
 
  Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz a díszítéshez

Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.





Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Körözöttel töltött sajttekercs
  2012-12-30 22:51:20, vasárnap
 
  Körözöttel töltött sajttekercs

Hozzávalók:
60 dkg sajt (edami vagy trappista)
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só

A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor

Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.

2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.

3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.

4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 29561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3985
  • e Hét: 31301
  • e Hónap: 85115
  • e Év: 1353097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.