Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Az 1987-es nőnap alkalmából kiadott szalvéta:
  2012-12-31 22:31:36, hétfő
 
  Az elmúlt hétvégén kaptam egy ismerős családtól egy kisebb gyűjteményt, amiben többek között ebből a szalvétából is volt pár darab:Link

A Nemzetközi nőnap hagyománya 1857. március 8-án indult útjára amerikai nők demonstrációival, akik a rossz munkakörülmények, és az alacsony fizetések ellen tiltakoztak. A Nemzetközi nőnap gondolata először a századfordulón merült fel. 1866-ban fogadta el a Nemzetközi munkásszövetség a nők hivatásszerű munkavégzéséről szóló határozatot. Ez a szalvétaminta az 1857-es hagyományteremtő demonstrációk 130. évfordulóján került kinyomtatásra.

1909. február 28-án az Amerikai Szocialista Párt határozata szerint szerte az Egyesült Államokban megtartották az első Nemzetközi nőnapot. 1913-ig február utolsó vasárnapján ünnepelték a nőket.

1910-ben a Szocialista Internacionálé résztvevői alapították meg a nőnapot, mint nemzetközi ünnepet, tiszteletadásként a nők jogaiért küzdő mozgalom előtt, és segítségként az egyetemes női választójog kivívásához. A megemlékezés dátumaként pontos időpontot nem jelöltek ki. E döntés alapján a következő évben, 1911. március 19-én első alkalommal ünnepelték a Nemzetközi nőnapot Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban. A gyűléseken résztvevő férfiak és nők a szavazati jog és a tisztségvállalás joga mellett a munkavállalás, szakmai továbbképzés jogát is követelték, valamint azt, hogy szűnjön meg a munkahelyi megkülönböztetés.

1914-ben miután két millió orosz katona esett el a fronton, az orosz nők február utolsó vasárnapját válaszották, hogy kenyérért és békéért tüntessenek. Négy nappal később a cár lemondásra kényszerült, és az ideiglenes kormány megadta a nőknek a szavazati jogot. Ez a történelmi vasárnap az Oroszorszában akkor használt Juliánusz naptár szerint február 23-ára esett, ami az általánosan használt Gergely-naptár szerint március 8-ának felel meg.


Magyarországon 1914-ben ünnepelték meg először a Nemzetközi nőnapot.


A szalvétából jelenleg 2 plusz cseredarabom van, ennyi volt a gyűjteményben, ezeket szívesen elcserélem mással is, ha valakinek megtetszene, ma már ez a szalvéta egy kicsit kezd kuriózumnak számítani.
 
 
0 komment , kategória:  Egyrétegű csereszalvétáimhoz:  
Boldog új évet kívánok én is sok szeretettel:
  2012-12-31 21:52:58, hétfő
 
  Ezzel a kis szalvéta összeállítással szeretnék én is boldog új évet kívánni sok szeretettel:Link
 
 
0 komment , kategória:  Szalvéta összeállításaim:  
Viktória éttermes szalvétámhoz:
  2012-12-31 14:33:05, hétfő
 
  Tegnap voltunk a debreceni Viktória étteremben, mely nagyon szép környezetben van a városban,s finoman főznek nagyon, így most ennek a szalvétának helyet szeretnék adni a blogomban.Az étteremben javarészt kedvesek a pincérek, odafigyelnek a vendégekre, igyekeznek közvetlenek lenni, s nem csak kötelességből, katonás fapofával, a legszükségesebb alapvető eleganciával szolgálnak ki javarészt, semmi plusz töltettel, hogy a vendég azt mondja az ott étkezés után az étteremből elmenve, hogy ebbe az étterembe sem érdemes visszajönni-ilyen szempontból legalábbis-mert olyan a kiszolgálás, hogy azt érzi az ember, hogy nem fogadják túl szívesen.A vendégeket ezzel is tudni kell megfogni, nem csak az étellel.Igaz tudom, hogy a pincér is csak egy pontig mehet el közvetlenségben, de itt meg van tartva a még kellemes határ, ami kedves az embernek, de nem tolakodó még.Látszik ugyanakkor a szigor is, a fegyelem, érződik, hogy a tulajdonos is ott van, s odafigyel a munkára, gyorsan megy a kiszolgálás, nincs lazsálás. A főnök minden vendégre odafigyel, odamegy hozzájuk , s van pár kedves szava, rákérdez a megelégedettségre minden téren pár mondatban, de röviden, nem sokáig zavarva az asztalnál a vendégeket.Az ételek is hamar elkészülnek, nem kell sokáig szinte órák hosszáig várni rájuk, még akkor sem, ha tele van az étterem. Az ételek ugyanakkor nem hidegek, az ízük nem utal arra, hogy nem frissen készültek esetlegesen.Link

Gyönyörű környezetben

A Viktória étterem Debrecen legszebb részén, a termálfürdő és a labdarúgó stadion szomszédságában, a Nagyerdőn található.

Elismertség

Hírét, elismertségét annak köszönheti, hogy a Hajdúság nemes gasztronómiai hagyományainak folytatója, ugyanakkor a modern táplálkozás, vendéglátás nemzetközi trendjeit is igyekszik a legmagasabb színvonalon meghonosítani.

Változatos étlap és itallap

A hagyományos és a modern táplálkozást szolgálja a változatos, több nyelvű és folyamatosan megújuló étlap, itallap is.

Felejthetetlen élmény

A Viktóriában mindenki azon igyekszik, hogy felejthetetlenné tegye a turisták, a városba látogatók számára a debreceni tartózkodást, illetve hogy a napi teendők közepette felüdülést nyújtson a betérőnek.

(Forrás:www.viktoriaetterem.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  *Debrecenhez kötődő szalvéták*  
Ez a hétvége sikeres volt számomra a szalvéták terén:
  2012-12-30 15:22:12, vasárnap
 
  Tegnap este találkozhattam Beke Ernő nevű kedves cserepartneremmel, aminek örülök, mert már több hete készültem erre, hiszen Kézdivásárhelyen lakó cserepartneremmel nem mindennap van lehetőségem egy-egy személyes cserét megejteni, s ez az alkalom már szóba került köztünk több héttel ezelőtt, így egyedileg készültünk mindketten erre a cserealkalomra. Mindketten úgy csereberéltünk egymással, hogy mindketten vihessünk haza majd magunknak csereszalvétákat is a másik embertől, hogy azokat így majd mi is továbbcserélhessünk másokkal, s másoknak is majd örömet szerezhessünk egy -egy új darabbal, s persze így magunknak is egy kicsit több sikerélményt okozhassunk, hogy így nem csak egymásnak okozhatunk örömet ezzel a cserével, hanem egy harmadik,negyedik....embernek is. A tegnapi cseréről többek között ezekkel a szalvétákkal térhettem haza, melyek a következő összeállításban szerepelnek. Ezekből cseredarabokat is hoztam haza, így bárkivel szívesen továbbcserélem őket, ha megtetszik valamelyik darab valakinek.(Az Általános rovat első bejegyzésében van megadva az e-mail címem a blogomon belül, ha eddig még esetleg nem cseréltünk volna egymással.)A képtáramban is lesz még sok új csereszalvétám ezeken kívül, amik itt láthatóak, melyekre szintén szert tehettem tegnap, lesznek köztük régebbi és újabb mintájú szalvéták is, szívesen cserélek belőlük, ha valakinek még esetleg nem találhatóak meg a gyűjteményében.Link

Tegnap még egy régi szomszédunk is meglepett régi gyűjteményével, nekem adta ajándékba őket, mely nagyon aranyos gesztus volt tőle, így régi,főleg 60-70-es évekbeli szalvétákkal is bővülhetett most a szalvétagyűjteményem és a csereállományom, közülük is lehet majd az albumaimban csemegézni, sok különleges darab lesz majd köztük. Kis időbe kerül emiatt viszont, mire minden cseredarabot betöltök a képtárba, kis türelmet kérek, de igyekszem mihamarabb, s remélem majd örömet szerezhetek én is ezekkel a szalvétákkal más embereknek, ha sikerül egy-egy cserét létrehoznunk egymással.Link
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Gyertya hajtogatása szalvétából:
  2012-12-30 00:55:16, vasárnap
 
 
Ubrousek navod na svicku/Napkin tutorial Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-29 00:08:02
feltöltő: venci76
nézettség: 666
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: YouTube, editor,
kategória: kreatív
leírás: Ubrousek navod na svicku/Napkin tutorial on candle Enjoy ] Subscribe me :-)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
Hal hajtogatása szalvétából:
  2012-12-30 00:54:31, vasárnap
 
 
Servietten falten Fisch Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-29 01:19:58
feltöltő: venci76
nézettség: 1362
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Servietten, falten, Falttechnik, Serviettentechnik, Fisch,
kategória: kreatív
leírás: Ein Fisch für jede Gelegenheit. Und da er aus einer Serviette gefaltet wird, braucht er noch nicht mal Wasser. Im Nu hast auch Du ihn nachgemacht!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
Suzy kutya küzd a szalvétával:
  2012-12-30 00:51:49, vasárnap
 
  A földre esett szalvéta és Suzy kutya:

Suzy: A Ladra De Guardanapos De Papel Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-28 23:01:59
feltöltő: venci76
nézettség: 839
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs:
kategória: állatok
leírás: Suzy: A Ladra De Guardanapos De Papel

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  A kutyák és a szalvéta -videón  
Ezüstből készült szalvétagyűrűkészlet:
  2012-12-28 21:01:42, péntek
 
  Hat darabos ezüstből készült szalvétagyűrű készlet tekinthető meg a videofelvételen:

Sterling Silver Napkin Rings Set of Six Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-08-27 19:14:21
feltöltő: venci76
nézettség: 1574
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: sterling, silver, napkin, rings, antique,
kategória: reklám
leírás: Sterling Silver Napkin Rings Set of Six -- Antique Victorian - AC Silver (W5466) A fine and unusual set of six antique Victorian English sterling silver napkin rings in the form of buckles - boxed part of our silver dining collection htt...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétagyűrűk:  
A sörrel kapcsolatosan gyűjtőszenvedélynek hódoló férfiak
  2012-12-28 20:46:33, péntek
 
  Becsei Úr sörcímkéket gyűjt:

Sör cimke gyüjtő.mpg Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-23 22:43:41
feltöltő: venci76
nézettség: 1638
szavazatok: 0
kommentek: 1
kulcs: Becsei, sör, cimke,
kategória: kreatív
leírás: Beer label collector.Figyeljetek a Becsei sörre.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Andó János gyűjtőszenvedélye a sörrel kapcsolatosan sokrétűbb, szép gyűjteménye van söralátétekből, sörösüvegekből, s egyéb sörrel kapcsolatos dolgokból, melyek java része bemutatásra kerül ezen a felvételen. Andó János urat én is ismerem, melynek örülök, annak ellenére, hogy teljesen más területen hódolunk a gyűjtőszenvedélynek, igyekszünk egymásnak segíteni, hogy bővíthessük egymás gyűjteményét sikeresen, ez is mutatja, hogy nem csak szalvétagyűjtők által lehet gyűjteményünket növelni, illetve egy söralátét gyűjtő embernek sem csak egy másik söralátétet gyűjtő ember segíthet.

Söralátét gyűjtő Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-23 22:32:44
feltöltő: venci76
nézettség: 1723
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: söralátét, sörcikk, gyűjtő,
kategória: kreatív
leírás: A Duna Tv riportja, Andó János Sörcikk gyűjtővel.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  A gyűjtőszenvedélyről átfogóan  
Nyuszi hajtogatása szalvétából:
  2012-12-28 20:22:04, péntek
 
  Egy kicsit újabb nyuszifejhajtogatási módszer:

Ubrousek navod zajicek/Napkin tutorial o Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-23 23:19:03
feltöltő: venci76
nézettség: 854
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: YouTube, editor, napkin, fun, Rabbit,
kategória: kreatív
leírás: Ubrousek navod zajicek/Napkin tutorial on bunny Enjoy )

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
xxxxx

Osterhase basteln aus Servietten: Tischd Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-22 08:02:54
feltöltő: venci76
nézettség: 955
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: osterhasen, basteln, tischdeko, ostern, servietten,
kategória: kreatív
leírás: Osterhase basteln aus Servietten: Tischdeko Ostern Eine Papierserviette wird mit mit dieser Serviettenfalttechnik in zwei Minuten zum Osterhasen. Diese Variante Servietten zu falten funktioniert mit Papierser...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
00000


Osterhasen Servietten Motiv: Tutorial #5 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-22 08:00:31
feltöltő: venci76
nézettség: 1279
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: decorations, Papier, Dekorationen, Easter, Anleitung,
kategória: kreatív
leírás: Osterhasen Servietten Motiv: Tutorial #55 Heute bastel ich dir eine Ostertischdekoration für deinen Osterfrühstückstisch. Das Osterhasen Servietten Motiv ist sehr leicht zu falten und sieht sehr knuf...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 865 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 1028
  • e Hónap: 2610
  • e Év: 2610
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.