Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Isten a fő tulajdonos
  2012-02-29 20:39:28, szerda
 
 
A. Isten ígéretei, elkötelezettségei

III. Isten a fő tulajdonos.

1. Minden az Ő tulajdona. 1 Krón 29:11 ,,minden, valami a mennyben és a földön van, tied!"
Egyszer ez legyen világos előttünk.
Az Úr Jézus a Bibliában sokféleképpen nevezi meg magát, ezek közül az egyik leggyakoribb a Mester kifejezés, vagy gazda.
Amit hiszünk és gondolunk mi Istenről, nagymértékben meghatározza egész gyakorlati életünket. Mit mond Dávid is, Zsolt 24:1. ,,Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai."

Rengeteg ige van, most nem soroljuk fel, ami által Isten mondani szeretné nekünk, hogy abszolút minden az övé, vannak igék arra, hogy övé a föld, a föld alatt lévő érc, fémek, övé a mező virága, az állatok, a királyok, a nemzetek, mind az ő kezében vannak. Ő a fenntartója mindennek, most is ő tartja össze a legkisebb atomokat, testünket, hogy ne essen széjjel, stb.

2. Mindenünk feletti uralmat át kell adjuk neki. Ha az Úr Jézus igaz tanítványai akarunk lenni, akkor át kell adjuk neki a tulajdonjogot mindenünk felett. Luk 14:33 ,,Ezenképpen azért valaki közületek búcsút nem vesz minden javaitól, nem lehet az én tanítványom." Ezt mondja itt.
Tudnotok kell, úgy éljetek, hogy mindenetek amitek van, az enyém!
Néha az Úr ebben megpróbál minket, nem ragaszkodik-e szívünk jobban máshoz, mint őhozzá. (Példa Ábrahám és Izsák esete).
Amikor beismerjük, hogy Isten a tulajdonosa minden javainknak, minden költekezési döntés egyben lelki döntés is. Nem fogjuk akkor többet kérdezni, hogy: Uram mit akarsz, hogy cselekedjem a pénzemmel, hanem Uram, mit akarsz, hogy cselekedjek a TE pénzeddel.
Ez meghatározza azt is, hogyan bánunk még a barmokkal is, autónkkal, mindenünkkel. Tudhatjuk: - nem a mienk! A feladat nehézsége. Eddig lehet sokan eljutottak, elméletben.
De hadd mondjuk el azt is, hogy ez nem egy könnyű dolog. Sokan így hiszik ezt, elméletileg, meg is vannak győződve róla, hogy ez igaz, de életük egészen mást mutat.
Könnyen meg lehet ezt tudni:
3. Alkalmazás. Próbáld csak meg 3o napig kihagyni mindenből, azt hogy az én lovam, én biciklim, én tányérom, én poharam, én autóm és használd e helyett azt, hogy az Úr lova, pohara, tányéra, stb. Nézd meg, könnyen megy? Vagy mikor vásárolsz valamit, ha ebben a tudatban teszed, nézd csak meg jól mit, és mennyiért fogsz vásárolni. 
 
0 komment , kategória:  A Biblia és a Pénz  
A Biblia és a Pénz 1.
  2012-02-29 10:11:33, szerda
 
 A Biblia és a pénz.
Nem hisszük el, milyen sok mondanivalója van a Bibliának a pénzről és annak kezeléséről. Kb. 5oo igevers, létezik a Bibliában, ami az imádkozással kapcsolatos, kevesebb, mint 5oo, ami a hittel kapcsolatos.
A pénzzel kapcsolatban több mint 235o igevers található a Bibliában.
Megkérdezhetjük azt is, hogy az Úr Jézus Krisztus is vajon miért időzött olyan sokat ennél a témánál.
Ez a téma, a pénz, az Úr Jézus tanításaiban az elsők között van.
Három fő oka van annak, hogy ilyen fontosságot tulajdonított ennek a témának:
1. A pénz kezelése nagymértékben meghatározza az Úrral való közösségünket. Erre utal a fenti vers is. Ha nem Isten akarata szerint kezeljük pénzünket, vagyonunkat, nem lehet egy egészséges, jó közösségünk Jézus Krisztussal.
Ez az igazság látszik az Úr egy másik példázatában is, mikor egy gazda hosszú útra ment és kiosztotta szolgái között a talentumokat. Mit mondott nekik: ,,Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, okra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe." Az ige világos, az, aki hűségesen bánt a talentumokkal, az örömteljesebb kapcsolatba van az ő Urával.
Ha az evilági vagyonunkat nem kezeljük rendesen, Isten nem fog lelki munkával megbízni minket.

2. A vagyon, a pénz, mindig versengésben áll az Úrral, hogy életünk mestere, uralkodója legyen. Ezért beszélt az Úr Jézus olyan sokat a pénzről. Ő mondja, hogy a kettőnek egyszerre nem lehet szolgálni: ,,Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti; vagy egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak."

Illusztráció: Amikor a keresztes hadjáratokat vívták a 12. században, akkor a keresztesek zsoldos katonákat béreltek fel a harcra. De mivel keresztyén ügyről volt szó, be kellett, hogy merítkezzenek. Mikor ezt tették, kezüket, kardjukkal együtt kint hagyták a vízből, azt jelképezvén, hogy Jézus Krisztusnak nincs uralma kardjuk felett. Azt tehetnek vele, amit akarnak.
Ma ugyanaz a helyzet, csak a kard helyett a legtöbb ember pénztálcáját tartja kinn a vízből azt mondván: minden más felett uralkodhat Isten, de pénzem felett én rendelkezem.

3. Életünk nagy része a pénz körül forog. Az Úr tudta és ma is tudja, hogy életünk igen nagy része azzal telik el, hogy mit teszünk és hogyan bánunk a pénzünkkel. Hála legyen neki, hogy ő minderre felkészít minket a Bibliában.
A pénz kezelésében, vannak Istennek is elkötelezettségei, amikért Ő felelősséget vállalt, de vannak nekünk is komoly felelősségeink. A legtöbb probléma ott merül fel, hogy összekeverjük a kettőt. Nem tudjuk mi a mi feladatunk, és mire kötelezte magát Isten az igében. De ha megtanuljuk mindezeket, akkor élhetünk egy megelégedett életet. A megelégedés szó hétszer fordul elő a Bibliában és hatszor a pénzzel kapcsolatos.
A megelégedést tanulni kell, mint ahogyan azt Pál is tette: megtanultam, hogy mindenben elégedett legyek. Folyt.köv.


 
 
0 komment , kategória:  A Biblia és a Pénz  
Mindig a tudomány előtt jár.
  2012-02-27 14:48:11, hétfő
 
 A Biblia

"Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fönn az égben! Dicsérjék az ÚR nevét, mert ő parancsolt, és azok létre jöttek, mindörökre helyükre állította őket, rendelkezést adott, melytől nem térnek el." (Zsolt. 148:4-6)

Lehet, hogy valaki egyszer, valamikor azt mondta neked, hogy a Biblia a tudomány szempontjából nem pontos. Annak az embernek, aki ezt mondta, nincs igaza. Soha nem tanulmányozta a Bibliát, vagy soha nem foglalkozott a tudományokkal.

Isten állította fel a tudomány alapjait; Ő biztosította magát arról, hogy az Ő Igéje ne mondjon ellent a tudomány szabályainak.

Johannes Kepler, a híres matematikus és csillagász egyszer ezt mondta: "A tudomány egyszerűen csak követi Isten gondolatait." Más szóval, Isten létrehozta a fizika szabályait, mi pedig felfedezzük őket.

A Bibliát nem tudományos szöveggyűjteménynek szánták. Nem a Bibliát kell tanulmányozni ahhoz, hogy építhess egy rakétát. A Biblia nem használ tudományos nyelvezetet. De a Biblia sosem sugall hamis tudományt! Még az alatt az 1600 év alatt sem adott alapot hamis tudományra, amikor a Bibliát írták. Valójában

Néhány példa:

Több ezer éven keresztül az emberek úgy hitték, hogy a föld lapos. Isten azonban megmondta 2600 évvel ezelőtt az Ézsaiás 40:22-ben, hogy Isten trónja a föld pereme fölött van (angolul a Földgömb fölött - a fordító megjegyzése).


Több ezer éven keresztül az emberek úgy hitték, hogy valami tartja a földet. A hinduk úgy hitték, hogy egy óriási elefánt. A görögök úgy hitték, hogy Atlasz az, aki tartja a földet. Az egyiptomiak úgy hitték, hogy öt oszlop tartja a földet. A Biblia soha nem mondta sehol, hogy bármi is tartaná a bolygót.


Több ezer éven keresztül az emberek úgy hitték, hogy a csillagok száma véges. Jeremiás 33:22-ben azt olvassuk, hogy a csillagokat nem lehet megszámolni.

1861-ben megjelent egy híres könyv, melynek címe: 51 vitathatatlan bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Biblia tudományosan pontatlan. Ma nem találsz egyetlen tudóst a földön, aki egyetértene a vitathatatlan tények közül akár eggyel is. A tudomány mindegyiket megcáfolta.

A Biblia ezt mondja: "Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fönn az égben! Dicsérjék az ÚR nevét, mert ő parancsolt, és azok létre jöttek, mindörökre helyükre állította őket, rendelkezést adott, melytől nem térnek el." (Zsolt. 148:4-6)

A termodinamika második törvénye nem ma és nem holnap működik. Mindig is működött, mert igaz volt és Isten hozta létre.

Az igazság nem változik.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Csak akkor lehetünk boldogok.....
  2012-02-25 18:43:51, szombat
 
 Végig megálld a nagy tusát,
Erőt Urad, a Krisztus ád.
Nyerd el, neked mit félretett,
a koronát, az életet.

A célra fuss, hogy mennybe juss,
Ott vár reád az égi juss.
Krisztus a cél és Ő az út,
Ki véle jár, az mennybe jut.

Ne csüggedezz, Ő elfedez,
Ő enned ád, ölébe vesz.
Ha gondodat mind ráveted,
Krisztus lesz majd az életed.

Bízzál, ne félj, a Krisztus él.
Ő megsegít, Ő benned él.
Csak higgy, Urad és Mestered
Lesz mindenekben mindened.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Kívánok neked egy friss napot !
  2012-02-24 20:35:21, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép napot !  
Tedd meg, ha teheted
  2012-02-23 15:41:19, csütörtök
 
 Van, amit megteszünk, amit talán
majd egyszer megteszünk,
s van, amit soha sem fogunk megtenni.

Bankszámlát nyitunk,
költségvetést készítünk,
spórolunk, tervezünk,
hitelt veszünk fel,
aztán nekiveselkedünk...
De minek is?...
Persze olykor az is előfordul,
hogy álmokat kergetünk...

Holott egy kéz is elég volna,
egy bezárt kaput kinyitni,
a másik kezéből a csomagot kivenni,
rászorulónak pár forintot adni,
egy könnyes arcot megsimogatni,
kéznyújtásban barátságot felajánlani,
fájó sebre gyógyírt hinteni,
átölelni egy vállat,
egy kéz is bőven elég volna felmutatni
a helyes irányba vezető utat.

Leleszi Balázs Károly

 
 
1 komment , kategória:  Bölcsesség  
Gyerekek mondták
  2012-02-22 23:54:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek az életről  
Közeleg a tavasz -a héten néhol 15 fok!
  2012-02-20 20:28:54, hétfő
 
  A következő napokban fokozatosan melegedhet a levegő.
Ébredj napfény - avagy mikor jön a tavasz:

Nos, jó hírünk van a tavaszvárok számára, ugyanis a következő napokban ÉNy-ira, majd Ny-ira vált hazánk felett az áramlás, mellyel már nem sarkvidéki hideg, hanem enyhe óceáni eredetű levegő érkezik hazánk térségébe.

Ennek pedig az lesz a következménye, hogy napról napra emelkedik a hőmérséklet. Már ma például a nyugati határainknál +10, +11 fok is lehet. Ez pedig már március közepének megfelelő hőmérséklet.

Link 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Békét, nyugalmat
  2012-02-20 10:35:58, hétfő
 
 

"Senki sem jöhet énhozzám, hanemha az Atya vonja őt, aki elküldött engem..."
(Ján 6,44)

"Ugyanaz az isteni erő, amely a természetet uralja, hat az emberi szívre is, kimondhatatlan vágyat ébresztve benne valami után, ami itt nincs. E világ kincsei nem elégíthetik ki vágyait. Isten Lelke munkálkodik benne, hogy olyan javak után törekedjen, amelyek egyedül nyújthatnak a léleknek békét és nyugalmat. Ezek a javak: a Krisztussal való közösség, az életszentség öröme. Az Üdvözítő folytonosan munkálja az emberi lelket a maga látható és láthatatlan befolyásával, hogy a bűn ki nem elégítő örömeitől elvonja és a végtelen öröm forrásához vezesse, amelyet csak Őbenne nyerhetnek... Ti, akik teljes szívetekből valami annál jobb után vágyakoztok, mint amit e világ nyújthat, ismerjétek fel ebben a vágyban Isten hívó szavát!"

(Jézushoz vezető út, Bűnbánat c. fejezetből)
ÍGY


 
 
0 komment , kategória:  Bizalom nélkül  
Legyen csodálatos
  2012-02-20 10:32:05, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bizalom nélkül  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9
  • e Hét: 227
  • e Hónap: 960
  • e Év: 960
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.