Belépés
vasnemarika.blog.xfree.hu
Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog, igyekezz úgy élni , hogy mosolyogva távozzál és körülötted mindenki sírjon. Ne egy arcból ítélj, ne... Vasné, Marika Marilon@
2006.09.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Lefelé a lejtőn....
  2012-02-20 23:35:37, hétfő
 
 
Lefelé a lejtőn (Moldova György)

Link


Egy még fiatalos, a gondokban megszőkült ötvenhét éves asszony meséli:

- Mikor nyugdíjba mentem, úgy éreztem, kinyílt előttem a világ. Se kutyám, se macskám, csak magammal kellett foglalkoznom, megvalósítottam életem két nagy vágyát: vettem egy piros kalapot, és megtanultam síelni. A piros kalapot aztán elraktam a szekrény mélyére, mert a barátnőim hamiskártyásnak" kezdtek becézni, tudniillik hogy tökre pirosat teszek, de a síelés fokozatosan a szenvedélyemmé vált. A Normafa laposabb lejtőin kezdtem, a trénerem eleinte nem sokat várt tőlem, azt ajánlotta, hogy vegyek néhány erős edzést, és hagyjam abba, de én kitartottam, egyre meredekebb lejtőkre is kimerészkedtem, végül tavaly úgy döntöttem, hogy kimegyek Ausztriába, és megpróbálkozom a nagy alpesi pályákkal. Befizettem egy kilencnapos tiroli útra, és vettem kéz alatt egy csodálatos egybeszabott kék síoverált, csupa zseb, csupa cipzár, térdben párnázva,bokában raffolva, mit mondjak, gyönyörű darab volt.

És este - mert azért nem akartam túl sok szemtanút, ott álltam a tubenthali pályán. Istenem, én, Kovács Valéria a Népszínház utcából, hátsó udvar, csigalépcső, vettem egy mély lélegzetet,aztán elindultam. Az első szakasz simán ment, a nagy meredek előtt egy kis pihenőrészen megálltam egyet lihegni. De nemcsak lihegni kellett, hanem egyebet is, úgy látszik,felfázhattam, mivel a dolog igen sürgősnek látszott, már nem tudtam volna visszamenni a szállásunkra, körülnéztem, és nem láttam senkit, lekuporodtam.

Egy baj volt, a szuper overálomat nem lehetett szétkapcsolni, csak egyben húzhattam le, a pulóvert a nyakamba, így válltól bokáig teljes natúr szépségemben mutatkoztam. Egyszóval lekuporodtam, és a költővel szólva a munka éppen dandárjában volt, mikor legnagyobb megdöbbenésemre a síléc megindult alattam - úgy látszik, rosszul vágtam le a hóekehelyzetet.

Először csak szép lassan csúsztam, aztán felgyorsultam, és kísérteties sebességgel vágtattam lefelé a meredek lejtőn. Ha nem akartam kitörni a nyakam, fel kellett állnom és felvennem a szabályszerű testtartást, a pulóverem a nyakamban, a bugyi, az overál a bokámon. Mit mondjak,voltam már boldogabb is, végig azt hajtogattam magamban:

- Istenem, ha túlélem, adok ezer forintot az új Nemzeti Színházra. Végül megcéloztam egy bokrot, a bokor már nem tudott kitérni, kificamítottam a csuklóm, de az ép kezemmel végre fel tudtam húzni a bugyimat.

A hegyi mentők értem jöttek, és lekísértek az elsősegélyhelyre, a bőrkanapén egy öregfiú feküdt ideiglenes kötéssel a törött lábán, síléce roncsaival akkor gyújtottak be a kályhába. Míg az orvosra vártunk, beszélgetésbe elegyedtünk.

- Ön szintén kezdő, uram?

- Én, nagyságos asszonyom? Negyven éve síelek. Alsó-Ausztria többszörös lesiklóbajnoka vagyok, és most először sérültem meg.

- Mi történt?

- Ez maga volt a pokol, asszonyom. Siklok lefelé a pályán a magam nyugodt ritmusában, mikor mögülem felbukkan egy boszorkány, a pulóverje a nyakában, az overálja a bokáján, egyébként teljesen meztelen, még a vakbél-operációjának a helye is látszott - egyébről nem is beszélve.

Üvöltve, teljes sebességgel elvágtatott mellettem, annyira megdöbbentem, hogy nekimentem egy fának. De csak kerüljön a kezembe ez a boszorkány. Ön is az ő áldozata volt, asszonyom?

- Én is - mondom, és eltöprengtem, hogy mennyi levonással adnák vissza a nyolcnapi üdülési díjat.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 18.
  2012-02-20 23:14:40, hétfő
 
 
A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 18.

LinkA Lélekpillangó ma minden korábbinál erősebben hallotta a kék dallamot. Az úgy vette őt körül, ahogy a szerelmest veszi körül az ölelés, a magzatot az anyaméh, vagy a szívet, az aranyló közepű szívet a szívburok. Mindenhonnan hallotta. Azt szerette volna, ha ez a dallam mindig van, ám amint ráfigyelt, azonnal elhallgatott. - Hogyan találhatnám meg a dallam forrását? - gondolta.
Tudta, hogy vannak emberek, akik képesek alakítani a sorsukat - ők azok, akiknek szívében erősen fénylik az aranycsillám. Mások életét egyszerűen a sors alakítja, az ő lelkükben pislákol, vagy még alszik a fény. Ma egy olyan asszonnyal volt találkozója, aki élénk elevenen mozgatta saját életének rugóit. Mágnesként vonzotta az asszony szívének közepén lakó fénymag. A nő éppen jógázott, s a Lélekpillangó pont abban a pillanatban telepedett a szívére, amikor hanyatt fekve, savászanában pihent, egységben az Univerzummal. Sok-sok ember megtanulta már tőle, mi a módja annak, hogy életünk alkotói, élénk, örömteli résztvevői legyünk, ne a sors kiszolgáltatott, hányatott sorsú hajótöröttjei. Az asszony pontos célokat tűzött ki maga elé, hitelesen élt, s a célok megvalósításáért mindent megtett. Ő úgy mondta, birtokában van a "jövő-mágnes". Azt a jövőt vonzani, amire vágysz ... egyúttal azt a jövőt vonzani, ami a küldetésed. A Lélekpillangó ezzel a sejtelmes mágnes porral a szárnya végén repült el, s biztosan tudta, hogy megtalálja azt amit keres. A mágnes odavonzza hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodaital
  2012-02-18 23:05:29, szombat
 
  Csodaital, orvos javaslata alapján!!Szükség van egy burgonyára, répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és helyezze el a gyümölcscentrifugába
(facsaróba) és igya meg a levét azonnal frissen. Hozzá lehet adni
citromot vagy lime-ot, hogy az íze frissítőbb legyen.
Ez a csoda ital a következő panaszokra van jótékony hatással:

1. Gátolja a rákos sejtek növekedését.
2. Gyógyítja a fekélyeket is megakadályozhatja a súlyos máj-, vese-és
hasnyálmirigy betegségeket.
3. Megakadályozza a szívrohamot és a magas vérnyomást.
4. Erősíti az immunrendszert.
5. Javítja a látást, enyhíti a vörös fáradt vagy száraz szemet,.
6. Megszünteti az izomfájdalmat.
7. Méregtelenít, segít a székletürítésben, megszünteti a székrekedést.
Ezért a bőr sugárzó és egészséges lesz. Nagyon hatásos a pattanások.ellen.
8. Javítja a rossz leheletet
9. Csökkenti a menstruációs fájdalmat.
10. csökkenti a lázat

Egyáltalán nincs mellékhatása. Nagyon tápláló és könnyen felszívódik!
Nagyon hatékony akkor is, ha szeretne fogyni. Legalább 2 hétig
fogyassza mindennap. Kérjük, ügyeljen arra, hogy csak frissen facsart
levet igyon.

MIKOR fogyasszuk:

reggel éhgyomorra! Egy óra múlva lehet reggelizni. A gyors eredmény
érdekében igyunk 2-szer egy nap, reggel és 17 óra előtt.

Küldd el azoknak is akik egészségesen szeretnének élni.


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A Lélekpillangó meséje 2012. jan. 16.
  2012-02-16 10:28:39, csütörtök
 
  A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 16.
LinkA Lélekpillangó reggel újra kiszállt a fényre. Egy kék dallamot hallott, s a felhők végtelen magasába vágyott. Ki lehet az, aki dalol? Hirtelen a dal elhallgatott. A Lélekpillangó hiába fülelt, nem hallotta újra. Vágyott rá, hogy újra hallja ezt a harmóniát.

Ahogy vágyni kezdett a harmóniára, szívének középpontja ma egy hosszú hajú művésznővel fonódott össze. Egy múzeumban dolgozott, látszólag csupán apró bélyegeket rendezgetett, ám szívének közepén olyan ragyogó fényforrás ült, amely minden héten százakat vonzott mellé, hogy a tanításait meghallgathassa. Alexandra csöndes békével végezte áldásos ténykedését, ismerte a Világ rendezőelveit. Értette a kilenc utat. A lelkek rendszerének kottáját, az enneagramot és a terek, a fizikai világ rendeződésének térképét, a Baguát. Mély alázat élt a szívében minden élő, létező iránt. Barátai tudták, hogy elképesztően szerencsés, szerencséje folytán már bejárta a világot, utazásokat nyert, de azt is tudták róla, hogy a legtöbbet a zarándokutak adtak a lelkéhez. Megjárta a Camino híres útját, és az Északi utat is.
Alkotásait, selyemképeit és nemez ékszereit, Zen-verseit emberek ezrei csodálták meg kiállításain. A Lélekpillangó egyvonalas rajzát is újragondolta egy magasabb művészi kifejezésben, hiszen nem akármilyen segítője volt ebben, hanem maga a Lélekpillangó.
Te tudsz ilyet egy vonallal?

Ha szeretnéd Halász Alexandra Enneagramról szóló filmjét, vásárold meg a Lélekpillangó csomagot még ma, támogatva ezzel az Életműdíj alapját!
Legyen a Lélekpillangó Magyarország legsikeresebb, összefogáson alapuló jótékonysági kezdeményezése az emberi boldogságért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szíves gófri
  2012-02-15 10:26:08, szerda
 
  Tegnap este, kis Valentira meglepetést készítettem.......:)
szíves gófrit sütöttem, amit most elhoztam mindenkinek!!!

Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretettel kívánok......
  2012-02-15 10:22:28, szerda
 
  Ildykó barátosném Valentin ajándékai........)
Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám!!
Csodával eltöltött szép napot neked.
Puszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzantalak.

Link

Szeretettel kívánok BOLDOG VALENTIN-NAPOT és
sok-sok örömet, de nem csak mára, hanem minden napra! Ölellek szeretettel: Ildykó

Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lélekpillangó meséje 2012. febr.15.
  2012-02-15 10:17:51, szerda
 
 
A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 15.

Link


A Lélekpillangó szabadon szárnyalt. Most először élete meg azt, amiről korábban csak álmodozott. Diadalittasan táncolt a szelekkel, vidáman játszott a rebbenő felhőkkel. Magasabbra és magasabbra tört, majd hirtelen a mélységbe vetette magát. Szabad volt és boldog. Berepült a Városba. Táncolt, hogy boldogságot vigyen az emberek szívébe. Volt olyan, aki kitárta előtte a szívét és olyan is akadt, aki elhessegette őt. Tudta, hogy nem mindenki érti meg az üzenetet, nem minden szívben sikerül betölteni a küldetését, lesz olyan, akinek lelkében még csak ébred az aranyló csillám, s olyan is akad, akinek virág-lényéből szabadon tud meríteni. Kereste az Igaz Lelkeket.
A fény sziporkázott a lepkeszárnyakon s olthatatlan vágyat érzett, hogy sebesen, akár a gondolat, oda repüljön, ahol az erőteljes fény vonzza őt.

22 erős fénypont várja - a küldetése az, hogy végigjárja mind a 22 stációt. Elsőként a fényből indult el és a fény felé tartott. A Fény Béla szívében élt, aki éppen meditált. Megépítette a hidat a ráció és szív között, majd átsétált rajta oda és vissza, s végül megértette, hogy ő maga a híd. Ő az, aki utat mutat, aki érthetővé teszi a dolgokat, aki meg tudja mutatni, hogy van átjárás a kézzel fogható, anyagi dolgok és a megfoghatatlan, csak érezhető dolgok között, s hogy a rendező elv minden esetben azonos. A Fénymeditáció közben a Lélekpillangó a Mester szívére ült, s beragyogták egymást. Egyé váltak, akárcsak a Dzsuangszi, a kínai bölcs, aki álmában lepkévé vált, így kereste az ösvényt valóság és álom közt.

Ha szeretnéd Te is Balogh Béla a Fénymeditációját, rendeld meg a Lélekpillangó csomagot még ma - támogatva ezzel az Életműdíj alapját
Legyen a Lélekpillangó Magyarország legsikeresebb, összefogáson alapuló jótékonysági kezdeményezése az emberi boldogságért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valentinra..... Tőlem
  2012-02-14 09:11:44, kedd
 
  Minden kedves barátomnak, ismerősömnek, barátnémnak, és kedves olvasómnak Boldog Valentin napot kívánok nagyon sok szeretettel.
Link
Link
Link

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A Lélekpillangó meséje 2012. febr.14.
  2012-02-14 08:46:00, kedd
 
 
A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 14.

Link


A Lélekpillangó ma végleg elhagyja a Szikomorfa odvának biztonságát. A bábból immár pillangó lett, igazi színpompás, zöld, narancs, sárga, lila, számtalan színű. A fények meg-megcsillantak aranyló hímporán, mely egész szárnyát, finom álomporként borította, arany derengéssel vette körül. A Lélekpillangó lélegzetelállítóan szép volt! Megkezdte küldetését azért, hogy az emberi lelkekben szárnyat bonthasson a csoda.


Mától megpillanthatod a Lélekpillangó titkát, kibomlott a csomag! A tartalma csupa-csupa lelket gyönyörködtető csuda! Gyere, s tudd - ha vásárolsz belőle, vásárlásoddal a Lélekpillangó életműdíj céljának megvalósulást segíted! link a lap alján!!!!!!!

A Lélekpillangó Életműdíj egy anyagi segítséggel is járó díj, melynek összegét azok a személyek adják, akik maguk is fontosnak tartják, hogy az emberi lelkek fejlődjenek, boldogabbak, teljesebbek lehessenek. Az egység, az összefogás ereje, a kölcsönösség, az adakozás, a tiszta értékek, az igényes csere az, ami ennek a közös kezdeményezésnek a hátterét adja.

A Lélekpillangó csapat 22 ismert, népszerű, sokat bizonyított trénert, előadót, írót, tanácsadót kért fel, hogy egy-egy értékes alkotásukat, művüket adják a Lélekpillangó csomagjába. Ők mind ezért az eszméért munkálkodnak.
Az alkotásokat egységes keretbe foglalva, mint Lélekpillangó csomag, átadjuk Neked, hogy így ezt a páratlan tudást most ,,pille áron" meg tudd szerezni.
Az egész csomag értéke meghaladja a 120 000 Ft-ot, ám mivel jótékonysági ügyet támogatunk vele, így darabonként körülbelül 500 Ft-ért, - ami kevesebb, mint egy jó magazin ára, - kapod meg, vagyis az egész csomaghoz 12 000 Ft-ért juthatsz hozzá. (Ebből az összegből a költségek és jutalékok levonása után adakozik a Lélekpillangó, valamint azok a partnerek, akiknek az oldalán a jótékonyság jelét látod, bevételük egy részét átadják a Lélekpillangó életműdíj alapjába.)

A csomagok kiküldését a Lélekpillangó repülésének végén, március 08-án kezdjük meg - kifizetni két módon lehet:
Előre - ha ezt választod, akkor egy értékes ajándékot is kapsz a csomagod mellé
Utánvéttel - így a futár kezébe adod a pénzt amikor a csomagot hozza
Támogasd a vásárlásoddal a Lélekpillangó életműdíj alapját, s támogasd saját életedet azokkal a belső értéket adó és nemesítő művekkel, melyek a Lélekpillangó csomagjában vannak!

Ráadás: minden héten egy-egy értékes és érdekes ajándékkal is megtoldjuk a Lélekpillangó csomagot, ám ehhez az szükséges, hogy hetente legalább 500 vevővel gyarapodjék a Lélekpillangó alap!

SEGÍTS!
Felhívjuk figyelmed arra, hogy ha szeretnél segíteni ebben az ügyben a szervezőknek, ajánlanád, terjesztenéd a Pillangó csomagját, lehetőséged van a csatlakozásra! A Röptess pillangót menüpontra kattintva megtalálod azokat a feltételeket, amelyekkel tovább tudod segíteni a Lélekpillangó ügyét, és megtalálod azokat a jutalmakat, amelyeket Te magad kapsz akkor, ha sikeres vagy a Pillangóreptetésben!

Legyen a Lélekpillangó Magyarország legsikeresebb, összefogáson alapuló jótékonysági kezdeményezése az emberi boldogságért!


(A Lélekpillangó csomag egy elegáns, nyomtatott könyv CD mellékletekkel, melyen több mint 25 alkotás, a Lélekpillangó meséje és az Életműdíj jelöltjeinek exkluzív anyagai találhatók, limitált példányszámban kerül kibocsátásra egyszeri alkalommal és csak a megadott időtartam alatt vásárolható meg és futár adja kézbe minden vásárlónak!)
A megszokott mese pedig holnaptól folytatódik. - Hogy hogyan? Te is részese leszel, ha a Lélekpillangó küldetése nagy és sikeres lesz!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lélekpillangó meséje 2012. febr.13.
  2012-02-13 10:50:04, hétfő
 
 
A Lélekpillangó meséje 2012. febr. 13.

Link


A Lélekpillangó misztériumának legtitkosabb beavatásába nincs bepillantásunk, ám ma, míg a bábból lepke válik, magunk is áteshetünk egy belső átalakuláson. Olvassuk elejétől a mesét, olvassuk újra, vagy nézzünk bele azokba a részekbe amelyek tetszettek, vagy amik kimaradtak.
Akik még nem szavaztak eddig, leadhatják szavazatukat, korteskedhetnek amellett a jelölt mellett, aki szívüknek kedves.

Akik eddig még nem tették, csatlakozhatnak a Lélekpillangó facebook oldalához is
Készüljünk együtt a csodára!

Katt a linkre
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 159 db bejegyzés
Összes: 3239 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 31
  • e Hét: 363
  • e Hónap: 1023
  • e Év: 1023
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.