Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Elsivatagosodás???
  2012-03-30 15:32:18, péntek
 
  Mindenkitől csak azt hallom, hogy elsivatagosodik az ország....nem, erről szó nem lehet. ma este már megtörtént a csoda, esett az eső :-) Igaz nem az az igazi eső,hiszen késő reggelre, már kifújta a szél. Azt mondják nem sok, de mégis reményt adó . Szombatra, és hétfőre is záporokat mond az időjárás....legalábbis erre felé. Kell az eső, és lesz is. Hogy ne lenne, hiszen felhők is vannak, és meleg is hideg is, a párolgás meg folyamatos :-)
Nincs sivatagosodás.
A napok óta tartó szél viszont sokat ront a hőérzetünkön. holnap - holnap után lesz a hideghullám csúcsfoka. Estére -2 , lehet több is lesz máshol,azaz kevesebb, de ez már nem meghatározó , hiszen csak talaj menti fagyokat jelent. Bár, ki tudja.... Mindenesetre, a remény hal meg utoljára :-)

Teljesen más. A sivatagosodásról jut eszembe. Ma volt nálunk egy Független pénzügyekkel foglalkozó emberke. És nagyon jó dolgot mondott, amit szerintem jó ha tudnak többen is, had gyarapodjanak az emberek,,,,amíg tudnak, vagy ha tudnak. Az AXA banknak van egy internetes oldala, ahol számlát lehet nyitni. Nincs bankautomata, és nem adnak kártyát csak ha igényeljük. Ami pozitív, hogy teljesen ingyenes a számlanyitás, nem szükséges fizetésráutalás. Ez egy megtakarításos számlának jó, ha tudunk havonta, alkalmanként utalni rá. 500e ft alatt az éves kamata , MKB kamat -3 %.....az most kb 7%-os évi kamat lehet a betett pénz után, évente. Nem sok, de ha kell bármikor hozzá lehet férni, és átutalni meglévő, használatban lévő számlánkra. Nem is rossz ötlet, hiszen kis pénztárcánk észre sem veszi, ha néhány ezer ft-ot hó elején rendszeresen átutalunk rá. megszokjuk, hozzászokunk, aztán amikor kell szépen visszautaljuk, ami szintén nem kerül pénzbe. :-) Aki tudja és akarja hasznosítani ezt az infót, akkor nosza!
Csak egy jó ötlet a megtakarításhoz.
Szép hétvégét, jó kertgondozást és kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavasz van, igazi tavasz!
  2012-03-28 12:45:24, szerda
 
  Március vége felé járunk, de olyan már, mint ha a májusi idő kacsintgatna ránk. Meleg van, hűvös éjszakákkal, de süt a nap 7 ágra. hogy ne tenné, hiszen kicsalogatta a virágokat már idejekorán, hát süssön is, hogy virágozhasson a tulipán.
A rózsák mind leveleiket bontogatják, a barackfák virágaikkal illatozva a méheket csalogatják. Elkezdődtek a naphosszat tartó kerti munkák, és a locsolás. Bizony locsolni kell, mert az eső hiányzik. A hagymácskák már kidugták kis zöld kardocskájukat, és a retek is feltörte magát, a borsó sem várt sokáig, de a sóska és a spenót is úton van lassan a fazékba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZődliget Versmondó verseny
  2012-03-26 22:43:36, hétfő
 
  Szombaton munka nap volt. Az én kisfiamnak mégsem kellett iskolába menni, Sződligetre mentünk egy területi versenyre. Hihetetlen kitartással, de izgalommal szavalt. Szerencsére nem volt egyedül, két osztálytársa is nevezett a versenyre. Kaptak 10-órait, kézműves foglalkozó és Gárdonyi teaház várta őket és kísérőiket, hiszen ki innen, ki onnan érkezett. A rendezvényt az iskola táncos diákjai nyitották. Aranyosak voltak a kicsik, a nagyobbak,pedig nagyon szép műsort adtak elő. Aztán versek.versek.......és hosszú várakozás. Majd eredményhirdetés. Robika 4. lett korcsoportjában. Sajnos csak a 3. helyezettek kaptak ajándékot. Láttam kis arcán a csalódást. Ma elmentünk egyik kedvenc könyvesboltjába és választhatott egy könyvet. Rosszcsont Peti lett a gyűjtemény újabb darabja. Alig akarta letenni este a könyvet. igazi kis könyv búvár. Ügyes voltál kisfiam! És nem számít hidd el, hogy 4. vagy 2. vagy első. Ott voltál, és veled együtt én is! Ez a legfontosabb! Szeretlek :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszi készülődés!
  2012-03-21 21:19:01, szerda
 
  Ma sok hűhó volt, rohanás, a délelőtt eltelt egy kis munkával, egy kis női csinosítgatással, majd a gyors ebéd "ami igen finomra sikerült" ,édeskömény krém leves, zöldséges rizs és hirtelen kisütött halacska.Pollok? vagy tőkehal? Elfogyott estére. Aztán hozzákezdtek a gyerekek a tanuláshoz, aki kért segítséget, az kapott, de főként a leanderek társaságában töltöttem a délutánt. Kihoztuk őket a garázsból. A héten nagyon jó idők lesznek, had élvezzék a napsütést a kellemes levegőt és a tápos öntözést. Csodás , illatos virágaik mindig színt visznek a meleg napokba. mivel tél elején nem metszettem le összes virágkezdeményeit, ami nagy baj, de már utólag kár bánkódni rajta. Ma megritkítottam ezeket a virágba borulós részeit. Lehetett volna hagyni, de úgy gondolom, így a gyökerek erősödnek majd, és nem egyből a virágzásra koncentrál a növény. Volt amelyik a telet alig vészelte át. Egy kedves ismerős elvitte a leveleket egy szakértőhöz, aki gombás betegséget állapított meg az egyiknél. Hiába permeteztem, ez egy olyan fajta betegség, ami elpusztítja a növényt. Mostanra 3 ilyen fiatal leander lett. Nagy szívfájdalmam, de mégis elvágtam törzsét, még egy esélyt adva az újraéledésre. Kihúzgáltuk a többit a ház falához, hogy a meleg fal este is védje őket. Kedvesem lepermetezte lemosóval, de lepermetezett mindent. Sajnos van, amelyik fánál már kibontakoztak kis rügyecskéi, remélem a permet nem volt erős rá. A barack fa rengeteg virágos rügyecskét bújtatott ki. Alig várom már az illatos virágokat. Egy csodálatos cseresznyefa és a zöld almafánk sajnos kipusztult. DE csak most eszméltem rá, hogy körte fánk van 4. Hihetetlen....nem lesz sok ez egy kicsit? Szeretjük mi ennyire a körtét? Hát majd kiderül....A másik cseresznye fa hatalmasat nőtt, idén már némi árnyékot is biztosít majd, a szelídgesztenyefa lassan bontakozik , és az olajfánk is kifagyott. Gyönyörűen bírta a telet, de az utolsó fagyos idő betett neki. Lehet be kellett volna takarni. Idén másikat kell beszereznünk. Annak a fának valami hihetetlen energiája van...annyira vonz a színes, ezüstös leveleivel, és apró kesernyés bogyóival....vonzza a tekintetet. Egy igazán elegáns fácska, sajnos mára elszáradtak levelei, remélem idén sikerül egy újabbat hoznunk. Ma már öntöztünk. Füvet és apró elvetett magocskáinkat. Lesz e retek, sóska, spenót, répa, hagyma...és miegymás. Zöld fűszereim is egy hét alatt nagyot fejlődtek. A tárkony nem bír már magával, kis bokorkezdemény, de a macskamenta is gyorsan követi. Rukkolám, apró zöld leveleket bújtatott elő, és a snidling is en, mentünk úszni, kedvesem is lefoglalta magát a bontott téglákkal. Szeretnénk idén meresztgeti hosszú zöld karjait. Imádom ahogyan ébredezik minden. SAjnos nem lehettem sokat a kertb 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb csodás nap a tavaszzal :-)
  2012-03-15 18:38:28, csütörtök
 
  Ma végre igazi tavaszi idő volt. Már-már rövidujjúban lehettünk kint a kertben.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszvárás,nőnap...
  2012-03-08 14:23:59, csütörtök
 
  Minden a nőkről szól ezen a napon. Kedves ismerősök felhívnak, hogy köszöntsenek, közeli hozzátartozó urak virággal üdvözölnek,a közösségi oldalakon is gyönyörű képeslapok, youtub-os videók....tönkelege érkezik ilyenkor a hölgyeknek, hogy az urak megköszönjék azt, hogy vagyunk. bizony ha nem lennénk....nem lennének gyerekek, meleg étel az asztalon /kivéve, ahol a férfi főz/ És meleg hangulat, otthonosság az otthonban...stb. És mi más jelképezhetné a köszönetet, mint egy szál virág.Hiszen tavasz van, nyílnak a virágok és mi bizony elkezdünk kertészkedni/ már aki szereti a kinti környezetét ápolgatni, rendben tartani./
Nem gondoltam volna, hogy ily nagy lelkesedéssel élem meg a mindennapok kicsi szösszeneteit a kis kertben, udvaron. Hatalmas boldogsággal tölt el, mikor látom újabb virág bújt elő és pompázik apró , színjátszó színeiben. Gyerekeim megszámolták tegnap délután, hogy pontosan 48 db krókusz bújtatta ki apró fejecskéit,mind kék, fehér és sárga színben. SZeretem, hogy ennyire örülnek neki, és őket is lelkesíti néhány apró virág. Holnaptól melegedés várható. Még fagyosan borongósan nézett ránk a nap, de holnap újból melegíti a földet és a virágokat. A tulipánok is nyomják felfelé hajtásaikat, a fény felé, a nap felé,s majd idővel ők is kibújtatják virágaikat. Lesz lila, fekete, fehér, piros és sárga, cirmos, meg francia....rengeteg hagyma bújt a föld alá, hogy most tavasszal megmutathassa pompás, színes virágát.
Kedvet kapva ezen, elültettem apró magocskáimat az ablakban. És néhány nap telt még csupán el, de már a bazsalikom, a kakukkfű a paprika és a paradicsom,mind hozza zöld, apró hajtását. Olyan jó érzés, hogy ezt én nevelhetem, s majd kiültetem, és én szedem és eszem :-) Egyszóval fantasztikus a természet. Csodálattal tölt el minden évben. Nem gondoltam évekkel ezelőtt, hogy ennyire tudnám értékelni ezeket a dolgokat,de talán az embernek kell némi idő, hogy rájüöjjön mi fontos, s mi értékes az életben. Fontos a szeretet, az összetartozás, az őszinte barátság, hiszen minek olyan ember magunk mellé, aki nem tud a szemedbe nézni és csak hallgatni, ha nincs mit mondani,vigasztalni, ha búsak a napjaid, veled nevetni és őszintén beszélgetni. És a család is oly fontos nekem. A meleg étel az asztalon,együtt az asztalnál. Közös beszélgetések, séták és játék. mind fontos felnőttnek, gyermeknek. Fontos a természet és a gyökerekhez való ragaszkodás, hiszen tudnunk kell kik vagyunk, és miért e világon. Fontos hogy legyenek határaink, amiket átléphetünk ha úgy tartjuk jónak, de csak ha a szabályok, és elveink engedik. Kitartás, életerő....sorolhatnám mindestig, de az embernek ott legbelül éreznie kell önmagát, és tudni kell boldognak lenni és nevetni őszintén a világnak!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltöltő napsütés, d vitamin....
  2012-03-06 09:01:36, kedd
 
  Most már sokat süt a nap. Azt hallottam, süttetni kell magunkat a meleg napsütésben, naponta hogy d vitamint termeljen a szervezetünk. Bizony ki ne szeretné a napsütést? De mikor , hogyan szorítsuk be napirendünkbe? Mondjuk a reggeli kávénál, menjünk ki a teraszra, vagy csak nyissuk ki az ablakot és hagyjuk, hogy végig simogassa arcunkat a nap tavaszi sugara. Kicsi idő, kis figyelmesség magunkhoz, és a nap már jobban indul. Volt egy szomszédom, aki minden reggel kiment a teraszára és ott hörpintette fel reggeli kávéját és kis reggelijét, míg a gyerekek bent reggeliztek, neki meg volt a reggeli gőz kiengedésére a lehetősége, igaz csak 5 percre, de ez az öt perc segíthet kiegyensúlyozottabbá válni. Nyugodtabb napi ritmusban élni.
Hiszen mindennek van helye és ideje, nem kell kapkodni, rohanni. Szánjunk mindenre elég időt.
Így sokkal boldogabbá válhat életünk. Apró változtatásokkal máris nyugodtabb napokat kaphatunk :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÉgre egy jó hétvége.
  2012-03-04 19:40:25, vasárnap
 
  A sok vírus után, ez a hétvége boldogan és pihentetően telt. Itt volt az ideje, hogy mindenki egy kicsit kiélje magát. EGy kis levegő, egy kis napsütés, egy kis pihenés sok játék, finom ételek...
A gyerekek úgy örültek a napsütésnek, hogy szombaton úgy kellett őket behúzogatni este felé az udvarról. Nagyon aranyosak voltak. Minden előkerült, roller, bicikli, ugráló, gördeszka, görkori...stb
És szerencsére már ők pakoltak el maguk után. Nekünk is jutott egy kis filmes idő. Vígjáték, kis romantika :-)
Este nem is kellett a gyerkőcöket altatni, úgy elaludtak mint a pinty. Kis horkolások hallatszottak ki a szobákból, és bebújtak a meleg, puha paplan alá, csak az orruk hegye látszott ki :-)
A mai nap is jól telt, a szüleimnél voltunk. Süti nagyon örült nekünk, a gyerekek még meg is sétáltatták, igaz 3x kibújt a nyakörvéből, és más utakra pályázott, aztán csak haza jött velük :-)
Dobáltuk neki a labdáját, amit hangos csaholással, apró morcogásokkal kísért. Igaz csupa szőr lett a nadrágom, de ezt a játékot nem lehetett kihagyni :-)
Hazafelé a lányok kidőltek a kocsiban, Robika pedig figyelt. Figyelte az utat, hallgatta a zenét, néha mondott valamit, aztán megint csendben szemlélődött. Nagyon jó, hogy már lefoglalják magukat a kocsiban. Régen folyamatos csipogás és rengeteg kacagás kísérte minden utunkat. Mára lecsendesedtek kicsit. Komolyabbak lettek. Bizony, hiszen idén Robi már 10 éves lesz, a lányok pedig 9. évüket tapossák. Istenem, milyen csoda ez az embernek. Bármi is van az élet után, az ő jelenlétük tölti meg felnőttkorunk minden szürke pillanatát. A szeretetük, az ölelésük, és a rengeteg figyelmük mind mind a legnagyobb ajándék. Igaz muszáj néha szigorúnak is lenni, hiszen ők is lesznek majd szülők, és felnőttek, és az ő dolguk is az lesz, hogy kis csemetéjeiket ellássák, egyengessék útjaikat.
És ehhez kell az anyai és néha az apai szigor is. Bár ebben a világban ez már nem jellemző, inkább ráhagynak a gyerekekre sokan. Én fontosnak tartom életük minden kis pillanatát. Igyekszem önállóságra nevelni őket, koruknak megfelelően. Persze saját gyermeki tapasztalataim mind előjönnek, és beválnak, hiszen jó embernek és talpraesettnek tartom magam, szeretném, ha a jó dolgok bennük is kifejlődne. A szabályok betartása, az egyéni korlátok átküzdése, az életkép kedvező kialakítása,az énkép erősítése...stb, mi mind fontos kis életük ezen szakaszában. A boltba járás, a vacsora melegítése, a reggeli utáni elpakolás , a kisszobájuk rendben tartása és sorolhatnám napestig mennyi dolguk is van már most. Emellett sokat segítenek, ami megemlítendő, hiszen ez nem erőltetett, kikényszerített. Önszántukból jönnek és segítenek a házimunkákban. Egyszóval imádni valóak. És mi dolgom lehetne más mint őket egyengetni és ölelgetni, hogy ha a napi 14 ölelés nem is, de az 5 meglegyen minden egyes nap. Reggel. délben, délután, este és alváskor....
SZép estét kis csillagok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 183
  • e Hónap: 978
  • e Év: 978
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.