Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/99 oldal   Bejegyzések száma: 989 
Ha nem most, akkor hát mikor ?
  2012-03-29 08:58:56, csütörtök
 
  ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... .....







SZÜNET !


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Felemelkedni arra a magasságra
  2012-03-29 08:42:28, csütörtök
 
 
Felemelkedni arra a magasságra, ahonnan önmagadat mint idegent láthatod, igen szükséges dolog. Ez az emberi lélek legmagasabb rendű aktusa.

Lev Tolsztoj




 
 
0 komment , kategória:  Író - Lev Tolsztoj  
Magányos csónak
  2012-03-28 16:45:38, szerda
 
  Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-A magány metafizikája  
Légy önmagad?!
  2012-03-28 16:42:46, szerda
 
 
Ha nem játszol szerepet, az az azt jelenti, hogy tetteidben nincs én ( ego), nincs hátsó szándék éned megvédésére illetve megerősítésére. Ennek eredményeképpen tetteidnek sokkal nagyobb az ereje. Teljesen a helyzetre összpontosítasz, eggyé válsz vele. Nem akarsz ez, vagy az lenni. Akkor vagy legerőteljesebb és leghatékonyabb, amikor teljesen önmagad vagy.

De ne akarj önmagad lenni, az megint csak egy szerep lenne. A "Hogyan lehetek önmagam"
Amint ez vagy az próbálsz lenni, már szerepet játszol. A "csak légy önmagad" jó tanács, ám félrevezető is lehet. az elme beindul, és azt mondja: "lássuk csak, hogy an lehetek önmagam?"Ez történetesen rossz kérdés: Feltételezi hogy tenned kell valamit azért hogy önmagad lehess. /Tolle/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Most
  2012-03-28 16:41:36, szerda
 
 
Feszült vagy? Annyira lefoglal a jövő elérése, hogy a jelen csupán az odajutás eszközévé redukálódik? A feszültséget az okozza, hogy itt vagy, de ott szeretnél lenni, a jelenben vagy, de a jövőbe kívánkozol. Ez olyan szakadás, ami belül szétszakít.
Leköti a figyelmed nagy részét a múlt? Gyakran beszélsz és gondolsz-e rá, akár pozitívan akár negatívan? Azokra a nagy dolgokra, amelyeket elértél, a kalandjaidra, és az élményeidre, illetve az ,,áldozattörténeteidre", azokra a rettenetes dolgokra, amiket veled tettek, vagy amiket te követtél el másokkal szemben?
Gondolataid bűntudatot, büszkeséget, neheztelést, haragot, megbánást vagy önsajnálatot szülnek? Ez esetben nem csupán a hamis éntudatodat erősíted meg, hanem még a tested öregedését is előmozdítod, mert múltat halmozol föl a pszichédben. Megbizonyosodhatsz állításom igazáról ha megfigyeled magad körül azokat, akikben erős hajlam él a múlthoz való ragaszkodásra.

Minden pillanatban halj meg a múlt számára! Nincs rá szükséged: csak akkor utalj rá, ha az a jelen szempontjából múlhatatlanul szükséges! Érezd ennek a pillanatnak az erejét, és a lét teljeségét! Érezd a jelenlétet!




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
A Most hatalma
  2012-03-28 16:39:13, szerda
 
 
A megvilágosodás szó valamiféle emberfeletti teljesítményre utal, és az ego szereti is ily módon láttatni azt.
Valójában a megvilágosodottság a természetes állapotod, amelyben átérzed egységedet Léttel. Egységben vagy valamivel, ami mérhetetlen és elpusztíthatatlan, valamivel, ami - paradoxnak tűnő módon - lényegében te magad vagy, és ugyanakkor mégis sokkal nagyobb nálad. Ez azt jelenti, hogy megtalálhatod az elnevezéseken és a formán túli, igaz természetedet.Az egység érzékelésére való képtelenség az önmagadtól és a körülötted levő világtól való elkülönültség illúzióját okozza. Ekkor - tudatosan vagy tudattalanul - elkülönült részként éled meg önmagad. Ebből származik a félelem, amely mindennapossá teszi konfliktusokat.
Az elmével való azonosulás a gondolkodást kényszerré teszi. A gondolkodás megszakításának képtelensége rettenetes csapás, ám a legtöbben nincsenek ennek tudatában, Arra is rájössz, hogy minden , ami számít - a szépség, a szeretet, a kreativitás , az öröm, a lelki béke - az elmén túli birodalomból származik
Ez a szakadatlan mentális zaj akadályoz meg abban, hogy megleld a belső csönd birodalmát, amely pedig elválaszthatatlan a Léttől.
Az elme egy hamis énképet is létrehoz, amely a félelem és szenvedés árnyékát veti rád .
Az elméddel való azonosulás a fogalmak, jelölések, képek, szavak, értékítéletek és definíciók át nem látszó paravánját vonja eléd, amely aztán minden igazi kapcsolatot megakadályoz.
Beékelődik önmagad és belső éned, önmagad és embertársaid, önmagad és a természeted, önmagad és Isten közé. Ez a gondolatparaván szüli az elkülönültség illúzióját, azt a téveszmét, hogy vagy te , és van a teljesen különálló ,,másik" Így aztán elfelejted azt a z alapvető tényt, hogy a fizikai megjelenés és az elkülönült formák szintje alatt valójában egy vagy mindennel, ami van.
Megfelelően használva az elme elsőrangú eszköz! Helytelenül használva azonban rendkívül rombolóvá válik. Pontosabban fogalmazva: nem is elsősorban arról van szó, hogy rosszul használod az elmédet, hanem hogy általában egyáltalán nem használod. Ő használ téged!
Ez betegség!Azt hiszed,hogy te vagy az elméd! Ez tévhit. Az eszközöd átvette a hatalmat. Ez majdnem olyan, mintha tudatodon kívül megszállott lennél, és a téged megszálló lényről azt hinnéd, hogy az te vagy.
A szabadság kezdete annak a fölismerése, hogy te nem a megszálló lény, tehát nem a gondolkodó vagy. Ez az ismeret lehetővé teszi, hogy megfigyeld ezt a lényt. Abban a pillanatban, ahogy elkezded figyelni a gondolkodót, egy magasabb szintű tudatosság kapcsolódik be a folyamatba.
Ekkor elkezdesz ráébredni, hogy a gondolaton túl létezik az intelligenciának egy hatalmas birodalma, s hogy a gondolat csak parányi része ennek az intelligenciának.
Arra is rájössz, hogy minden , ami számít - a szépség, a szeretet, a kreativitás , az öröm, a lelki béke - az elmén túli birodalomból származik
Elkezdesz felébredni.
Jó hír, hogy függetlenítheted magad az elmédtől! Ez az egyetlen igazi fölszabadulás




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Megszabadulás a változáson keresztül
  2012-03-28 16:37:31, szerda
 
 
Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.

/Eckart Tolle: A Most hatalma/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Az elfogadás bölcsessége
  2012-03-28 16:36:15, szerda
 
 
Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.

/Echatrt Tolle: A most hatalma/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Szeretet gyűlölet kapcsolatok
  2012-03-28 16:34:51, szerda
 
 
Amig nem állsz rá a jelen ,,tudathullámhosszára"- , addig minden - különösen minden belsőséges - kapcsolatod mélyen elhibázott és végső soron rosszul funkcionál. A kapcsolat egy ideig tökéletesnek tűnhetpéldául amikor ,,szerelmes ,,vagy , ám ez a látszólagos tökéletesség idővel - kivétel nélkül minden esetben- elporlad, ahogy egyre gyakrabban jelentkezik vita, összezörrenés, elégedetlenség és érzelmi, vagy akár testi erőszak is.
Úgy tűnik a legtöbb ,,szerelmi kapcsolat" viszonylag gyorsan ,,szeretet/ gyűlölet" kapcsolattá válik. A szeretet ilyenkor egyetlen szempillantás alatt vad támadásba, ellenséges érzésbe, vagy a vonzódás teljes eltűnésébe fordulhat át. Ezt normálisnak tartják

Ha a kapcsolatban a ,,szeretetet" és annak ellentétét is - így a támadást, az érzelmi erőszakot - megtapasztalod, akkor valószínű hogy összetéveszted az ego ragaszkodását és függő csimpaszkodását a szerelemmel , illetve a szeretettel. Nem szeretheted igazán a párodat az egyik pillanatban, ha a következőben már támadod! A valódi szeretetnek nincs ellentéte. Ha a te ,,szeretetednek" mégis van, akkor az nem szeretet,hanem az ego intenziv igénye arra, hogy teljesebben és mélyebben érzékelje önmagát Egy olyan szükséglet amelyet egy adott személy, - a ,,szerelmed" ideiglenesen kielégít. A szerelem az ego ,,megváltáspótléka" , amely rövid időre valóban a megváltás élményét megközelítő érzést nyújt.
Ám elérkezik a pillanat, amikor társad ilyen -olyan tette, viselkedése már nem elégíti ki igényeidet, pontosabban fogalmazva: ne elégíti ki az egód igényeit. Ismét a felszínre bukkan a félelem, a fájdalom és a hiányérzet, melyek az egotudat szerves részei, ám amelyeket a ,,szerelmi kapcsolat" ideiglenesen elfedett.
Csakúgy mint a többi függőség vagy szenvedélybetegség esetén is: feldobódsz, amikor hozzájutsz a droghoz , ám mindenkinék eljön a pillanat amikor a szer már nem kábít, már nem hat.
Amikor a fájdalmas érzések újra megjelennek, azokat a korábbinál még intnzivebben érzed, s ráadásul úgy véled, a rossz érzéseket a párod okozza! Tehát kívülre vetíted azokat, és fájdalmad minden vad dühét rázúdítod a társadra. Ez a támadás fölébresztheti az ő saját fájdalmát és hatására visszatámadhat . Ezen a ponton az ego még öntudatlanul abban reménykedik hogy támadása vagy manipulációs kísérletei elegendő bűntetésül szolgálhatnak ahhoz, hogy hatására a másik megváltoztassa viselkedését s újra visszaállhasson a régi állapot, amely jótékonyan elfedi fájdalmadat.
Minden függőség vagy szenvedélybetegség oka az, hogy az illető nem hajlandó szembenézni saját fájdalmával és nem akar azokon keresztülmenni nem akarja érezni azokat. Minden függőség fájdalommal kezdődik, és fájdalommal végződik. Bármi is legyen az addikciód, szenvedélybetegséged tárgya - alkohol, étel, legális vagy illegális drog, egy személy, - , azt arra használod hogy elfedd vele fájdalmadat.
Ez a magyarázata a szerelmi kapcsolatokban a kezdeti eufória elmúlása után tapasztalható tengernyi fájdalomnak és boldogtalanságnak . nem maga a kapcsolat okozza a fájdalmat és a boldogtalanságot. Az csupán a felszínre hozza azt a fájdalmat és boldogtalanságot amely már eleve benned volt! Minden függőség ezt teszi. Minden szenvedélybetegnél elérkezik egy pillanat, amelytől kezdve a dolog már nem működik, és akkor a fájdalmat intenzívebben érzed mint valaha.
Ez az egyik oka, hogy a legtöbb ember megpróbál elmenekülni a jelen pillanatból és a jövőben keres valamiféle megváltást. Ha figyelmünket a mostra összpontosítanák, első dologként saját fájdalmukkal találkoznának. Éppen ettől félnek ... Ó ha tudnák milyen könnyű is hozzáférni a mostban a jelenlétben rejlő erőhöz, amely föloldja a múltat és annak fájdalmát! Milyen egyszerű is eljutni ahhoz a realitáshoz, amely véget vet az illúziónak! Bárcsak tudnák milyen közel is állnak saját valóságukhoz, milyen közel is vannak Istenhez!

Ám az sem megoldás, ha a fájdalom elkerülése érdekében távol tartod magad a kapcsolatoktól! A fájdalom attól még nem tűnt el. Három, kudarccal végződött kapcsolat , ami mondjuk három évig tart, nagyobb valószínűséggel kényszerít rá a fölébredésre mintha három évig a sivatagba vagy a szobád magányába vonulnál vissza. Ám ha az egyedüllétedbe intenziv jelenlétet tudsz vinni, az szintén járható útnak bizonyul.


Akár egyedül élsz, akár kapcsolatban, továbbra is ez a kulcs : jelen lenni és felerősíteni jelenlétedet azzal, hogy figyelmedet még jobban összpontosítod a mostra.
A szeretet akkor virágozhat, ha jelenléted fénye elég erős ahhoz, hogy a gondolkodó elme,illetve az érzelmi fájdalomtest ne vehesse át fölötted az uralkodást, és ne téveszthesd össze ezeket azzal aki valójában vagy.
A Szabadság a megváltás és a megvilágosodás azt jelenti, hogy önmagadat a gondolkodó elme mögött meghúzódó Létként a mentális zaj mögötti csöndként s a fájdalom mögötti szeretetként és örömként ismered.





 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Ha belső világodat rendbe teszed
  2012-03-28 16:34:03, szerda
 
 
Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül."

-Eckhart Tolle






Mennyire vagy spirituális (ezoterikus) ember ?


Ez egy egyszerű teszt.

TESZTELD SPIRITUÁLIS BEÁLLÍTOTTSÁGOD

Az alábbiakban a spirituális beállítottságod tesztelheted. Kérlek, hogy a kérdésekre adható válaszok közül a Rád legjellemzőbbet válasszad, majd a válaszokhoz rendelt pontokat a mellékelt táblázat alapján összeadva, olvasd el az értékelést!

1. Hiszel Istenben?

a., - Isten a vallásos képzelet szüleménye, az életet az evolúció alakította ki, az anyag magasan fejlett állapotában.

b., - Istent egy magasabb rendező elvként látom, amit a létezésben megnyilvánuló gondviselésnek is nevezhetünk.

c., - Igen hiszek, vallásos vagyok, és rendszeresen járok templomba is.



2. Hogyan látod az anyagi helyzeted?

a., - Nincsenek nagy igényeim, a munka és a pénz hajszolásánál fontosabbnak tartom az emberekre fordított időt.

b., - Szeretnék minél több pénzt keresni, hogy magamnak és a családomnak mindent meg tudjak adni, ami az életben jár.

c., - A mai világban a pénz az egyetlen igazi hatalom, ezért mindenek előtt erre koncentrálom az energiáimat.



3. A legtöbb ember Szerinted:

a., - A legjobb szándéka szerint cselekszik, csak nem mindig tudja, mi is valójában a jó.

b., - Csak magára gondol, és mindenki arra törekszik, hogy a maga hasznát keresse.

c. - Egy magasabb rendező elv szerint él, még ha ennek nincs is tudatában; cselekedetei szükségszerűen ehhez igazodnak.



4. Milyen ember az ideális társad?

a., - Úgy hiszem, hogy az ideális párommal sorsszerűen kell találkozzak. Valószínűleg sem nem külső, sem nem benső tulajdonságok alapján választanék, egyszerűen tudom, hogy ,,Ő:- Az".

b., - Fontos számomra, hogy párom jó megjelenésű, és jól szituált legyen, figyeljenek fel rá mások is.

c., - Páromban elsősorban a belső értékeket keresem, a humorérzéket, egyediséget, műveltséget, kreativitást fontosabbnak tartom, mint, hogy hogyan néz ki.



5. Milyennek látod a munkádat?

a., - A munkámat alapvetően pénzkeresési lehetőségnek tartom, miután vége a munkaidőmnek nem nagyon foglalkoztat.

b., - Sorsszerű, hogy éppen itt és ezt dolgozom. Érdekes, hogy bármit is és bárhol is csináltam eddig, mindig volt ott valami fontos tanulni valóm.

c., - Tudatosan választottam a hivatást és a munkát, amit most végzek, számomra fontos, hogy szeressem a munkámat, nem is tudnék mást tenni.



6. Magabiztosnak érzem magam, amikor egy idegennel találkozom, ha...

a., - Csinosan öltözködöm, jó a sminkem, és érzem, hogy tetszem a környezetemnek.

b., - Tudom, miért és kikkel találkozom. Előre eltervezem, mit fogok mondani, és hogy mivel nyerem meg magamnak a másikat.

c., - Elsősorban arra figyelek hogy a másik mit vár a találkozástól, és hagyom hogy az történjen, ami a lehető legjobb az adott helyzetben.



7. Mikor fásultnak érzed magad és fel akarsz töltődni...

a., - Filmet nézek vagy olvasok, igyekszem magamra figyelni. Gyakran jógázom, vagy meditálok, relaxációs zenéket hallgatok.

b., - Elmegyek a barátaimmal egy nagy beszélgetésre vagy bulizunk egyet, jól kirúgunk a hámból.

c., - Hagyom, hogy belső iránytűm vezessen: - azt teszem, amit abban a pillanatban legjobbnak érzek, akár társaságban, akár egyedül.



8. Az életemet úgy igyekszem tartalmassá tenni, hogy:

a., - Figyelek arra, ami körülöttem zajlik. Törekszem arra, hogy teljesen átadottan legyek jelen mindig ott, ahol vagyok, és abban, ami történik.

b., - Megválogatom az időtöltéseim, szellemi értékeket keresek: előadásokra járok, könyveket olvasok, jó filmeket nézek. Kevés, de közelálló barátom van.

c., - Kihasználom az időmet, mindig csinálok valamit. Célom, hogy minél többet hozzak ki az életből, ezért rengeteg barátom és ismerősöm van.



9. Törődöm magammal, mert...

a., - Az egészséges életmód mellett, pszichés önfejlesztő gyakorlatokat is végzek, és tájékozódok az ezoterikus programok terén.

b., - A lelkiismeretem és legjobb meggyőződésem alapján igyekszem élni, magam és mások számára is a boldogságot keresve.

c., - Rendszeresen végzek testmozgást, diétázom, odafigyelek az alakomra, testsúlyomra és hogy naprakész legyek a napi hírekkel, történésekkel.



10. Szerintem egy spirituális ember...

a., - Őszinte és szeretetteli, tanító és segítő módon figyelembe veszi mások igényeit. Derűs, alázatos, a hangsúlyt a belső értékekre helyezi.

b., - Egészséges, ápolt, jó megjelenésű, és kitűnik a tömegből, mert azt mondják, hogy olyan misztikus kisugárzása van.

c., - Átlagon felül művelt, ismeri az ezoterikus irodalmat, vegetáriánus, rendszeresen meditál és spirituális rendezvényekre jár.



AZ ELÉRT PONTSZÁMOK KISZÁMÍTÁSA

1-es kérdés
a: 1 pont, b: 3 pont, c: 2 pont

2-es kérdés
a: 3 pont, b: 2 pont, c: 1 pont

3-as kérdés
a: 2 pont, b: 1 pont, c: 3 pont

4-es kérdés
a: 3 pont, b: 1 pont, c: 2 pont

5-ös kérdés
a: 1 pont, b: 3 pont, c: 2 pont

6-os kérdés
a: 1 pont, b: 2 pont, c: 3 pont

7-es kérdés
a: 2 pont, b: 1 pont, c: 3 pont

8-as kérdés
a: 3 pont, b: 2 pont, c: 1 pont

9-es kérdés
a: 2 pont, b: 3 pont, c: 1 pont

10-es kérdés
a: 3 pont, b: 1 pont, c: 2 pont



ÉRTÉKELÉS AZ ELÉRT PONTSZÁMOK ALAPJÁN :

10 és 15 pont között:

- Te jóval inkább materialista vagy, mint a többség, életed leginkább az anyagi lét örömei töltik ki, kapcsolataidban fontosabb Neked a külső, mint a belső tartalom. Érdemes lenne megpróbálnod kicsit mélyebben látni a világot.

15 és 25 pont között:

- Te sok tekintetben spirituális érzületű, ám még sokat jelentenek Neked a kevésbé fontos dolgok is. A múló értékek közt vedd észre a múlhatatlant, befelé figyelve találd meg azokat az értékeket, amik egy teljesebb élet útravalói.

25 és 30 pont között:

- Te egy igazi spirituális ember vagy! Életed magasabb szempontok vezérlik, képes vagy észrevenni a másokban és a dolgokban rejlő mélyebb tartalmat is. Tartsd meg ezt a szép szokásod, élj mindig boldogabban magad és mások örömére is!


A kérdést írta : seventhson




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
     1/99 oldal   Bejegyzések száma: 989 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 989 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1074
  • e Hónap: 5480
  • e Év: 61413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.